Hogy volt?

Missandei szerint szívettépő lesz a Trónok Harca vége

2018. augusztus 17. 14:11 - Dzsudibí

 nathalie-emmanuel-4k-5k-dq.jpg

Nathalie Emmauel, a Missandei-t játszó színésznő nyilatkozott a napokban a Trónok Harca utolsó, várva várt évadával kapcsolatban, és bár nyilvánvalóan sok újat nem árulhatott el, különben a sorozat készítői azonnal felgyújtják és sárkányokkal etetik meg, azonban mondandója így is sokat sejtet a közelgő végről. Emmanuel szerint az eddigi 7 évad során szép lassan épül fel a karakterek és sorsok egészen kusza, egymást sokszor keresztező hálója, és a legtöbb szereplő jelen állás szerint még arra vár, hogy beteljesítse végzetét, és megtalálja végső helyét a történetben. 

Tovább
Címkék: hbo trónok harca
Szólj hozzá!

SWAT 1x21 – Túra a hegyekben

2018. augusztus 17. 09:00 - szde

Antipatikus fiatalemberek jönnek fegyverért, majd a helyi saloon-ba térnek be egy jó kis lövöldözésre. A járőrök jönnek, de Mumfordék is szükségesek, a helyi erő ide nem lesz elég. Még több lövöldözés, a hátsó ajtón keresztül menekülnek el a rosszfiúk. Hondo az HQ-n szül a srácoknak, hogy idő van, álljanak le a bicajozással, menni kell, ugyanis Mumfordék sem bírnak az emberekkel, Hondo pedig nagylelkű, és két darab embert ad, hogy segítsen a másik kommandós csapatnak. Ő és Deacon pedig utóbbi régi főnökéhez mennek a hegyekbe, közben Chris Erikának, az egyetlen női jelöltnek örül, hiszen nemsokára kiderül, ki lesz az az 5 szerencsés, aki bekerül a kommandóba.

vlcsnap-2018-08-08-09h24m48s778.png

Tovább
Szólj hozzá!

Norman Reedus megevett volna pár gilisztát, csak nem hagyták neki

2018. augusztus 16. 17:00 - Sick Rhymes

the_walking_dead_daryl_norman_reedus.jpg

Elég sok posztban írtunk már arról, hogy a zombik vagy az emberek valójában BBQ szószos csirkét vagy marhát esznek a műsorban, amikor a sztori szerint emberhúst fogyasztanak. Na, de mi van akkor, amikor a sztori szerint is állati eredetű húst kell fogyasztani? Például amikor Norman Reedus meg akart enni pár gilisztát.

Tovább
Szólj hozzá!

Grace klinika 11x21 - Hogyan mentsünk életet?

2018. augusztus 16. 13:00 - Hoppancs

Az előző epizód vészjósló befejezését még vészjóslóbb Meredith-belsőmonológ követi, amelyben ismét előkerül a körhinta, az őrült anyuka és az emlékek úgy általában, miközben tovább pörög a best of Derek flashback-sorozat. Drámai váltással ugrunk a távolodó kompon felszabadultan mosolygó idegsebészre, aki éppen hiába hívja a - szintén vidáman - melóba induló nejét. Még nem tudjuk, mit akar mondani, de nyilván szép és megható szavakat, amelyeket majd pityeregve lehet visszahallgatni, amikor…

bscap0000.jpg

De most még minden szép, Shep az autóban hasít, operálva mobilozó kollégái szerint nem elég gyorsan. Pedig így is bőven sebességhatár felett jár, és még egy titkos, rövidebb utat is tud a reptér felé. Mi baj lehet így? Sajna a záróvonal ellenére össze-vissza előzgető szuperkocsi még nála is jobban siet, el is kaszál egy másik autót. Derek egyelőre megússza, de orvosi teendői hirtelen megszaporodnak. A kisebbik felborult autóban egy anyuka ül, illetve most már függ a lányával. Sarah és Winnie. Utóbbi úgy érzi, meghalt, de Shep felvilágosítja, hogy erről szó sincs, mivel van pulzusa. Ja, meg beszél is. Örömködnek egy sort e tényen, aztán Derek kénytelen csekkolni a másik járművet, mert a hippokratészi esküben nem szerepel, hogy a menőzőknek nem jár ellátás.

bscap0001.jpg

Tovább
Címkék: grace klinika
Szólj hozzá!

Hatalmas változások várhatóak a Westworld harmadik évadában

2018. augusztus 16. 11:00 - Dzsudibí

westworld-kibeszelo.jpg

A Westworld második évada, kiváltképp a záróepizód megválaszolt ugyan jó pár eddig felmerült kérdést, de legalább kétszer annyit hagyott nyitva a következő évadra. Az alkotó házaspár, Jonathan Nolan és Lisa Joy egy riportban meséltek arról, hogy mi várható a harmadik évadban, és kivételesen - az ilyen és ehhez hasonló interjúkkal ellentétben - egészen sok értékelhető választ adtak, a rajongók legnagyobb örömére. Az HBO sorozata, mely 21 Emmy-díj jelölást kapott, júniusban ott ért véget, hogy Dolores, Bernard és Charlotte (akiről még nem tudjuk, ki "költözött" a testébe) végül megszöknek a parkból, hogy Bunkóhoz és Vészhez hasonlóan meghódítsák a világot.

Tovább
Címkék: hbo westworld
Szólj hozzá!

The Walking Dead 5x13 - Felejts! (18+)

2018. augusztus 16. 10:00 - Chat Géza

Ez sem az a rész volt, amiből kilométeres hogyvoltot lehet írni, de az az igaság, hogy a he Walking deadet nem is azért szeretjük, mert egy VHS aranykorbeli Van Damme-film akciójeleneteit, bunyóit, és gátszakító spárgáit megszégyenítő jelenetekkel van túlzsúfolva, hanem azért, mert minden egyes epizódban teljesen kiszámíthatatlan emberi döntések és tényezők miatt rághatjuk tövig a körmünk. Az ötödik évad második etapja kezd kísértetiesen hasonlítani Hershel farmjához, csak ott sokkal jobban átjött Shane megzakkanása és zsebdiktátoroskodása, mint itt Rick elburjánzó irányításmániája. De nézzük inkább, hogy mi történt ebben a részben.

twd13_13_1.png

Sasha nem tud aludni, mert zavarja a csend, a meghitt madárcsicsergés és a falon lógó idegen család fotói. Utóbbiakat reggel egy kis lőgyakorlat képében szét is lövi az erdőben, remélve, hogy majd jönnek is a zombik a zajra. Mondjuk ehhez nem hangtompítóval kellett volna célba lőnie. Így duzzogva leül egy fatuskóra és csak annyit mormog maga elé a szépen bekúszó drámaian cincegő főcímzene hegedűszója előtt, hogy „Gyertek, kapjatok el!”

Tovább
Címkék: 18+ twd
12 komment

Fear The Walking Dead 4x09 – People like us

2018. augusztus 15. 15:00 - hektor_

Na, gyors összefoglaló az eddigiekről: Morgan átjött ide az anyasorozatból, menekülés, lövöldözés, menjetek innen, nemmegyünk, mindenki keres valakit, John újszereplő pl Laurát, Laura/Naomi megkerült, de igazából June a becses neve, árulás, Lucianat is ide ette a fene megint valahogy, még több lövöldözés, még több zombi, Madison feláldozza magát és magára gyújtotta a stadiont, Aliciáék így megmenekültek, de Nicket lelőtték, és úgy is maradt, Strandet pedig láthatóan kezelésbe vehette Marvin Gaye fodrásza.

Egy bevágással nyitunk a repülő zombikról, vagy Harry Potterék gyakorolják a vingardium leviosát az esőben, vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak köszönhetőek a szárnyaló holtak. Morgan számolgatja kincseit egy furgon hátuljában, majd közli Al-lal az adóvevőn hogy elég is volt ebből a sorozatból, inkább hazalécelnék Rickékhez – te vezetsz, anyukám. Később a cukros csávóékat (kedvencem különben) is meginvitálja Alexandriába, de John inkább visszamenne a faházába June-nal, aki egyébként Jennifer Lawrence +10 év, meg a fura kislánnyal, Charlieval, aki legalább olyan bosszantó, mint Carl volt a testvérsorozatban.

f1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Outlander 1x15 - Wentworth Prison

2018. augusztus 15. 13:02 - Pethő Anni

Az intro záró képsorai - melyek mindig utalnak valamiként az epizód tartalmára -, nem sok jót ígérnek: különféle kínzóeszközöket, sőt még egy vasálarcot is láthatunk. Aztán következik a börtönudvar, ahol nagyipari méretekben zajlik a kivégzés. Toprongyos elítélt a vérpadra fel, hóhér meglöki, aztán reccs. Majd újra és újra és újra. Az egészben az a legszorongatóbb, ahogyan az angol katonák szenvtelenül végzik közben a papírmunkát. Jamie és McQuarrie is ott áll a sorban, az iratokból pedig látható, hogy mindjárt rájuk kerül a sor. 

outlander_1_15_1.jpg

Tovább
Címkék: Outlander
Szólj hozzá!