Hogy volt?

Fear The Walking Dead 4x09 – People like us

2018. augusztus 15. 15:00 - hektor_

Na, gyors összefoglaló az eddigiekről: Morgan átjött ide az anyasorozatból, menekülés, lövöldözés, menjetek innen, nemmegyünk, mindenki keres valakit, John újszereplő pl Laurát, Laura/Naomi megkerült, de igazából June a becses neve, árulás, Lucianat is ide ette a fene megint valahogy, még több lövöldözés, még több zombi, Madison feláldozza magát és magára gyújtotta a stadiont, Aliciáék így megmenekültek, de Nicket lelőtték, és úgy is maradt, Strandet pedig láthatóan kezelésbe vehette Marvin Gaye fodrásza.

Egy bevágással nyitunk a repülő zombikról, vagy Harry Potterék gyakorolják a vingardium leviosát az esőben, vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak köszönhetőek a szárnyaló holtak. Morgan számolgatja kincseit egy furgon hátuljában, majd közli Al-lal az adóvevőn hogy elég is volt ebből a sorozatból, inkább hazalécelnék Rickékhez – te vezetsz, anyukám. Később a cukros csávóékat (kedvencem különben) is meginvitálja Alexandriába, de John inkább visszamenne a faházába June-nal, aki egyébként Jennifer Lawrence +10 év, meg a fura kislánnyal, Charlieval, aki legalább olyan bosszantó, mint Carl volt a testvérsorozatban.

f1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Outlander 1x15 - Wentworth Prison

2018. augusztus 15. 13:02 - Pethő Anni

Az intro záró képsorai - melyek mindig utalnak valamiként az epizód tartalmára -, nem sok jót ígérnek: különféle kínzóeszközöket, sőt még egy vasálarcot is láthatunk. Aztán következik a börtönudvar, ahol nagyipari méretekben zajlik a kivégzés. Toprongyos elítélt a vérpadra fel, hóhér meglöki, aztán reccs. Majd újra és újra és újra. Az egészben az a legszorongatóbb, ahogyan az angol katonák szenvtelenül végzik közben a papírmunkát. Jamie és McQuarrie is ott áll a sorban, az iratokból pedig látható, hogy mindjárt rájuk kerül a sor. 

outlander_1_15_1.jpg

Tovább
Címkék: Outlander
Szólj hozzá!

Már elérhető a Trónok Harca hivatalos scriptje

2018. augusztus 15. 11:00 - Dzsudibí

viserion-in-beyond-the-wall.jpg

Nagy nap a mai azoknak a GOT rajongóknak, akik az utolsó előtti évad vége óta sem tudtak egyetlen éjszakát sem tisztességesen végigaludni, mert olyan kérdések foglalkoztatták őket, hogy akkor most Viserion pontosan mivé vált, vajon jeget hány-e tűz helyett, vagy hogy hogyan tudták kihúzni a jeges tó fenekéről (ki kötötte rá a láncokat???). A hetedik évad befejező részének hivatalos scriptje ugyanis mostantól elérhető az Emmy oldalán, és a fenti kérdések majdnem mindegyikére választ kapunk (nem, a láncokra sajnos nem), sőt még jó pár dolog kiderül a leiratból. 

Tovább
Címkék: trónok harca
Szólj hozzá!

The Walking Dead 5x12 - Emlékezz!

2018. augusztus 15. 10:00 - Chat Géza

Hát, ez a mostani rész sem tocsogott a rothadt zombi vérben és a Halálos irambant megszégyenítő akciójelenetekkel, de ez egyáltalán nem baj. Végre egy mély értelemmel bíró évad, ahol nem valami zsebdiktátort kell iszonyat fifikásan legyakni, hanem egy normális(nak tűnő) közösségben kell levedleni a vadember jelmezt és szépen megélni. Ezért nem is fosnám feleslegesen a szót, csak nagyon röviden leírom a rész kb kétsoros cselekményét, aztán összevetem az epizód az internet rögtön ítélő bírósága által legnagyobb baromságnak odaítélt részeit a saját meglátásaimmal. Nézzük!

twd12_7.pngRick még egy csecsemővel a karján is instant befenyít bárkit

Tovább
Címkék: 18+ twd
17 komment

Milliárdok nyomában (Billions) 3x04 - Hell of a Ride

2018. augusztus 15. 09:00 - orsika29b

Chuck apuval indítunk, Bryan egrecéroztatja, hogy vallja be, benne voltak Chuckkal az üdítős szabotázsban Axe elfogásának érdekében. Vagy 5 év börtön hamis tanúzásért, tessék szépen választani. Chuck apu csendben bámulja az asztalt, majd felnéz Bryanre, mi pedig visszaugrunk 3 nappal korábbra, amikoris Dake leadja a drótot Chucknak, hogy Bryan elindult az Ira által beköpött nyomokon, úgyhogy jó lenne, ha az öreg Chuck kibírná majd a kihallgatást egy szó nélkül.

39032458_401923200212503_835125789065216000_n.png

Tovább
Szólj hozzá!

Az egyik legjobb Walking Dead-részeket David Lynch lánya rendezte

2018. augusztus 14. 17:00 - Sick Rhymes

2b4b143f-0a38-06a5-f3b1-8e0515bccb89_twd_514_gp_1020_0005_full.jpg

Talán csak a legelvetemültebb David Lynch rajongók tudnak arról, hogy a legendás filmes lánya író és rendező, bár Jennifer Lynch azért közel sem járt be olyan karriert, mint édesapja. Ettől függetlenül Jennifer a Walking Dead ötödik évadának tizennegyedik részében debütált a sorozat rendezőjeként, és még a hatodik évadban is rendezett egy részt.

Tovább
Szólj hozzá!

Ez az Oscar már teljesen más lesz, mint az eddigiek

2018. augusztus 14. 12:00 - Dzsudibí

maxresdefault_5.jpg

Igen jelentős változásokról döntött a minap az Amerikai Filmakadémia az Oscar díjátadóval kapcsolatban, és a homo sapiens sapiensre oly nagyon jellemző módon innen-onnan azonnal felcsaptak az elégedetlenség hangjának hullámai. Az idei Oscar rekorder volt, már abban a szomorú tekintetben, hogy ennyire kevesen még soha nem nézték élőben a díjátadót, mely eredmény egyébként egy hosszú évek óta mutatkozó tendencia záróakkordja volt. Ezek után elég magától értetődő, hogy módosítani kell az évtizedes hagyományokon, és egy kicsit felrázni az erős naftalinszagot árasztó, idén 91 éves filmes díjátadó működésén.

Tovább
Címkék: oscar
Szólj hozzá!

The Walking Dead 5x11 - A távolság

2018. augusztus 14. 10:00 - Chat Géza

twd11_1.png

Aaron érkezése rendesen felkavarta az állóvizet. Maggie és Sasha elvették tőle a fegyverét, a hátizsákját és beterelték a pajtába, ahol egyből nekifogott a szent beszédnek, hogy milyen jó az ő közösségük, mekkora fallal van körülvéve minden, hogy pénteken még táncház is van… Utóbbi poén volt, de senki sem nevetett. Aaron érzi, hogy mondhat itt ő bármit, Rick hűen vallja a régi Old Spice reklámszöveget, mert neki bizonyíték kell, nem ígéret. Aaron előveteti vele a táskája első zsebéből a rendkívül homályos fotókat, tovább ecseteli, hogy ez az utolsó mentsvár, az ő táborukban béke van, mire Rick felpattan, megindul felé, és lendületből kiüti. Minden különösebb ok nélkül.

Tovább
Címkék: 18+ twd
3 komment

Arpaio nem is akar blowjobot Trumptól

2018. augusztus 13. 17:16 - Dzsudibí

who-is-america-episode-4-joe-arpaio-000.jpg

Nagy port kavart a Who is America? Joe Arpaio, Maricopa volt megyei sheriffel készített interjúja, mely után Arpaio elismerte, hogy szörnyű tévedés áldozata lett. Pontosabban tévedések egész sorozatának áldozata, melyet most természetesen utólag meg is magyarázott egyenként, szép sorjában, pont mint Bauer a bizonyítványát.

Tovább
Szólj hozzá!

Daryl nem egy tipikus déli suttyó

2018. augusztus 13. 17:00 - sixx

7272211_6cfb21548a1d569966faa4d3405b3d73_x.jpg

Ha van olyan karaktere a The Walking Dead című, zombiapokalipszisbe oltott túlélőhorrornak álcázott karakterdrámának, akit a nők és a férfiak egyaránt kedvelnek, az a Norman Reedus alakította Daryl. A horogkeresztes Harley-Davidson motoron megismert, mókusokra nyílpuskával vadászó bunkóról a sorozatban hamar kiderül, hogy jóva összetettebb karakter, mint amilyennek gondoltuk, és a sorozat főszereplői közül nála hamarabb senki nem lopta be magát a rajongók szívébe - pedig a karakter a sorozat alapjául szolgáló képregényben nem is szerepel. Az interjúra a forgatásról angyalszárnyas bőrdzsekiben, szakadtan, koszosan érkező Reedusszal a The Walking Dead kulisszái mögött beszélgettünk 2014. májusában, az ötödik évad forgatásakor.

A teljes interjú itt olvasható.

Címkék: interjú
Szólj hozzá!