Hogy volt?

Lucifer 3x14 - My Brother's Keeper

2018. július 16. 13:00 - Szencsike

A mostani epizód hasonlít Reese Getty-részre: sokat nem mozdít előre a cselekményen, de érdekes jobban megismerni egy-egy szereplőt. Egy fiatal menőjenővel kezdünk, a gyémántbizniszben utazik, munkatársa egy kisebb vagyonnal felérő gyémántkupacot rak elé. Sajnos Jenőke telefonja megcsörren, LAPD a felirat, a társ pánikol, még fegyvert is fog rá, de kiderül, hogy a hívó Jenőke húga és csak egy helyszínelő. A "csak egy helyszínelő" Ella, a tesó nem veszi fel a telefont, így marad a hangposta, Jay-nek hívják a bátyust, és hívja vissza Ellát, ha már L.A.-be méltóztatott jönni! A hadnagyi irodában Lucifer egy újabb elméletet hozott Káin megölésére, ez pedig a tetoválás lenne. Most csak egy szimpla kör látszik Pierce/Káin karján, a régi military stílusú rajz eltűnt, a teste folyamatosan gyógyul, ez is eltűnik, újra és újra varratnia kell. És amúgy is, számtalan infót összeszedett a jeléről, és lám, még mindig él és virul… De az Ördög még nem próbálkozott, és egyik forrásnak a Da Vinci-kód című klasszikust használta, hát köszi, sokra megy ezzel Káin. Viszont ha újabb szakértő kellene, talán Ámenkát is bevonhatják, eszes legény, bár Pierce elég tartózkodóan fogadja ezt a lehetőséget.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

The Walking Dead 4x06 - Live Bait (18+)

2018. július 16. 10:00 - Chat Géza

5.png

Messziről indulunk. Onnan, hogy a harmadik évad végén a Kormányzó bekattan, halomra öli saját embereit, majd elhajt a gecibe. Estére ő meg két életben maradt embere tábort vernek, de a Kormányzó nem csinál mást csak bámul a tábortűzbe. Még egy arra bóklászó, a tűzben meghempergő kóborlóval is megharaptatná magát, ha az egyik komája nem lövi fejbe. Mármint a zombit, nem őt. Mindegy. Mire reggel kikecmereg a sátorból addigra teljesen magára marad. Deszerencsére pont otthagynak neki egy batár nagy, benzinzabáló katonai gépjárművet. Ezzel beront Woodbury-be és porig égeti az egészet, hogy a nagy lángokkal lobogó kormányzói kúriája előtt, mint egy kobra, úgy megfeszülve, a lassan svenkelő kamerának pózoljon. Ez volt akkor. Most meg…

Tovább
Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Milliárdok nyomában (Billions) 2x12 - Ball in Hand

2018. július 16. 09:00 - orsika29b

Boyddal indítunk, szinte megfiatalodott a szabadlábra helyezéstől. Hajnali hatkor meglátogatja az éppen meditáló Axet, viszonozván a korábbi szívességet: ma letartóztatnak, de szívesen vigyázok az órádra. Lara is ledobja a bombát, hogy sorry, de ő meg a gyerekek nem fognak Axe-el menekülni. Vörös zsenink se megy sehová, marad és harcol, de egy kicsit azért megrendítette az egész helyzet. Lara arcán tisztán olvasható, hogy ő aztán a kisujját se fogja mozdítani, maximum a saját érdekében, de ez inkább kiábrándultságból és csalódottságból fakad, mint burzsuj hisztiből. Axe akkora szarban van, hogy már Hall is kiszállt a hátvédelméből és eltűnt, mint egy szellem.

36998521_963006723869149_5466417349651333120_n.png

Tovább
Szólj hozzá!

A Walking Dead-játékoknak köszönhetően sokkal többet tudunk a karakterekről, mint azt gondolnánk

2018. július 15. 10:00 - Sick Rhymes

cast_1920x1080_0.jpeg

Azt tudjuk, hogy a képregény és a tévésorozat két külön Walking Dead-univerzumban játszódik. Azt viszont csak kevesen, hogy hova lehet tenni a Telltale két tucat játékepizódját. Hivatalosan a játékok a képregényes univerzumhoz kapcsolódnak, azoban sok esetben az itt elhangzó infók átültethetők a tévésorozat szereplőire is.

Tovább
1 komment

The Walking Dead 4x05 - Internment (18+)

2018. július 13. 10:00 - Chat Géza

Ha nagyon szenyó akarnék lenni, akkor most csak hányaveti módon idevetném az adott rész utolsó három másodpercében látottakat, hisz az egész 42 perc 33 másodpercnyi szenvedés csak egy nagyon jól elnyújtott felszopója volt ennek az epic momentumnak. Egy valami történik az egész részben, de az nagyon: hullanak a mellékszereplők, mintha hirtelen kiürült volna a kincstár a statiszták finanszírozására. De nézzük inkább az epizód száraz, tényszerű leírását.

4.png

Tovább
Címkék: 18+ twd
2 komment

SWAT 1x17 – Angyalok városa

2018. július 13. 09:00 - szde

Menő házba a férj érkezik haza, a neje nem reagál a szólításokra, majd a hálóban a tükör előtt öltözködve találja meg a férj. A fürdőből a meztelen Jimmy jelenik meg, majd az erkélyről a medencébe ugorva távozik. Tanács: mindig legyen medencéd, és az elég mély legyen, hogy ha valaki 6-7 méterről beleugrik, akkor ne legyen semmi baja. Az esetet a HQ-n elmeséli Chrisnek, aki szerint azt kapja, amit érdemel. A beszélgetést Deacon szakítja félbe, ugyanis akció van.

vlcsnap-2018-06-30-10h55m35s742.png

Tovább
Szólj hozzá!

Grimm 6x09 - Fapofa

2018. július 12. 15:00 - Gabba

"Vígan látom délelőtt

Fám tövén kinyúlva őt" - William Blake

Az eredeti epizódcímből (Tree People) azt gondolhatjuk, Szilszakáll, Hamariberkenye és a többi ent kései rokonaival fogunk találkozni, és tulajdonképpen nem is járunk messze az igazságtól. A csapat tagjai Julist hallgatják, aki a fürdőszobában az előző részben látott maszkos alakról mesél nekik, aki a tükrön átnyúlva fojtogatta. Ez azt jelenti, hogy célpont vagy, jelenti ki Adalind, de mivel Nick is látta a maszkost, ő is célpont valszeg. Végszóra belép Diana a hálószobából és hozzáteszi: ez az egész olyasmit jelent, ami csak később fog megtörténni a tükör túloldalán. Na tessék, mostantól ne nézzünk egyedül tükörbe és mindenhová csak párosával menjünk, parázik Monroe. Eve/Julis meg költözzön be a fűszerüzletbe, ott biztonságban lesz.

grimm_6_9_01.JPG

Tovább
Címkék: grimm
4 komment

The Walking Dead 4x04 - Indifference (18+)

2018. július 12. 10:00 - Chat Géza

Egyszer már kaptunk az arcunkba egy jó road movies részt a TWD készítéőitől. Na, ez most nem lesz olyan jó. Sőt! Az intrót felszopó öt percben Rick még egyszer megnézi David és Karen meggyilkolásának helyszínét, fejben lepörgeti az eseményeket, pont mint Will Graham a Hannibalban, látja ahogy Carol egy kósza könnycseppet sem ejtve szúrja tarkón szegény köhögő embereket; eközben Carol, in real life beszélget Micával, aki mintha egy kicsit zizi lenne, hisz azt hiszi, hogy a zombik is emberek, csak mások. Hát a lófaszt. Ezt próbálja most belénevelni Carol felemás sikerrel.

6.png

Tovább
Címkék: 18+ twd
Szólj hozzá!

Outlander 1x08 Both Sides Now (Mindkét oldalon, most)

2018. július 12. 09:00 - Pethő Anni

Vajon mi történik Frankkel, mialatt Claire a mézesheteit tölti 1743-ban? A nyolcadik rész elején meg is kapjuk rá a választ: a helyi rendőrőrsön most érzik elérkezettnek az időt, hogy szembesítsék az oxfordi történészt azzal, hogy felesége valószínűleg lelépett egy skót pasassal. Hat hét után fel kellene hagyni a kerestetésével. A háttérben ott van az első részben látott kísértetszerű alakról készült fantomkép. Frank - bármennyire is elege van már belőle mindenkinek - nem hajlandó elfogadni az elméletet, hogy felesége szimplán csak elhagyta. 

outlander_1_08_01.jpg

Tovább
Címkék: Outlander
Szólj hozzá!