Hogy volt?

A szolgálólány meséje 3x04 – God Bless The Child

2019. június 22. 13:31 - hektor_

Keresztelőre igyekszik Gileád népe, Lydia néni oldalról - egy olyan járműről ami miatt Eric Cartman kénytelen volt még tovább hízni, hogy kaphasson egyet és ne kelljen többé gyalogolnia – osztja az igét, miszerint Isten figyel, úgyhogy tessék szépen viselkedni a templomban és nem a hátsó padban vihorászni meg húzgálni az előtted ülők haját. A jó kislányoknak (=aki már minimum egyet szült Gileád fejeseinek, és látszólag nincs vele gondja hogy tenyészkancának használják) lefoglalt helyek vannak elöl, a többi meg állhat egymás lábára, ha látni akarják ahogy Janine meg a többiek porontyaira csorgatják a vizet. 1.png

Tovább
2 komment

Odaát 4x09 - Tudom, mit tettél tavaly nyáron

2019. június 21. 13:00 - Szencsike

A pszichiátrián kezdünk, egy Anna nevű fiatal, vörös hajú lányt látunk, épp egy doktornővel beszél, felidézik, hogy Anna miért is került ide. Őrjöngött, négyen kellettek, hogy lefogják, igaz Anna csak figyelmeztetni akarta az embereket. A lány tudja, hogy a doktornő nem hisz neki, mert szerinte biztos csak begolyózott, de amit mond, az mind igaz. A doktornő az orvosok legtipikusabb megnyugtató hangján kéri, hogy beszéljen tovább, hát Anna a végítéletről beszél, közeleg az Apokalipszis. A Lilith nevű fődémon 66 pecsétet akar feltörni, hogy kiszabadítsa Lucifert, aki elhozza a világvégét. A doktornő jobban teszi, ha siet az elvégzendő dolgaival. Szegény lány, néha itt van, néha nincs, és mintha hangokat hallgatná a fejében. Doktornő a pecsétekre kérdez, 66 darab van összesen? Nem, 600, de nem lehet tudni, hogy Lilith melyik 66-ot töri fel, ennyi kell a sikerhez. Emiatt lehetetlen megállítani, emiatt állnak vesztésre az angyalok, ezért hal meg mindenki... Később az esti bogyókat hozza az ápoló, Anna elmerült a rajzolásban. Ránéz a férfira, és megijed tőle, valami baj van az arcával, egy szörnyeteg pofa néz rá és Anna nem hiába fél, a férfi démon. Anna a szekrényt nézi, mintha magától történne minden, a szekrény nekilöki a démont az ajtónak, Anna el tud menekülni.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Viktória 3x05 - Egység

2019. június 21. 09:00 - orsika29b

Szabadságot Írországnak! – felkiáltással próbálja lelőni a szokásos kocsikázásán résztvevő királynőt, egy gyermekét babusgató anyának öltözött ír merénylő. Szerencsére azonnal lefegyverzi a tömeg, a golyó célt téveszt. Visszaérve a palotába, a hirtelen sokkot követően Viktória újrafésülteti a haját Turnerrel (Nancy / Skerrett utódja) és a véleményére kíváncsi. Turner szerint hiába van vége az éhínségnek, a szabadság iránti vágy erősödött.

64683535_2283098298474528_7609972322346205184_n.png

Tovább
Szólj hozzá!

Fear The Walking Dead 5x03 – Humbug's Gulch

2019. június 20. 16:07 - hektor_

Az önjelölt zsernyákok eldöntötték, hogy igenis a végére járnak ennek az útzár ügynek, úgyhogy körbe-körbe utazgatnak és leszedik a zombi lakatokat, követve a térképen hogy mikor zárul be a kör – már éppen az utolsók egyikénél járnak John-ék, mikor elkezdenek lőni rájuk. Menekülés közben mitadisten, épp a férfi „törzshelyébe”, a Humbug's Gulch franchise egyikébe botlanak bele, ami egyben a rész címadója, másrészt dugig van pisztolyokkal.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

A mi kis falunk – 3. évad 17. rész

2019. június 20. 11:00 - Gillotte

Évadzáróul kapunk két új lakót, akiket Stoki már Pajkaszeg határának átlépésekor igazoltat, az autójukon található régi bútorok láttán illegális szemétlerakással vádolja őket, s bizonygathatják, hogy azok az ő bútoraik. Zsolt és Viki egyébként a becsületes nevük, akik az előző epizódban elszenderült Bélabá házát veszik meg a Fészekrakó Program keretében. Erika a helyi gasztronómiai remekkel, kakaós brióssal fogadja az új lakókat, és eltökélt szándéka, hogy legjobb barátok legyenek, úgyhogy riasztja Gyurit, segítsen a pár férfi tagjának a bepakolásban, ő pedig körbevezeti Vikit a faluban. A lány vonakodva indul neki, ugyanis a fenébe kívánja az egész falusi életet, de a bedőlt hitel miatt csak erre futotta…

17_1.jpg

Tovább
Címkék: A mi kis falunk
Szólj hozzá!

Ízig-vérig – 9-10. rész

2019. június 20. 09:00 - Gillotte

Elérkeztünk a sorozat utolsó két részéhez. Ott hagytuk ugyebár abba, hogy András részegen elvontatja a büfékocsit, benne az éppen egymásba gabalyodó gyermekével és a szakácsfiúval. Ez persze aznap éjjel nem derül ki számára, hiszen totál részeg, úgyhogy felvezeti valahogy a Présházhoz a kocsiját és a hozzá toldott büfékocsit, majd kómájából Tunya ébreszti reggel. Éva megy oda aggódva, ugyanis Sári és a büfékocsi is eltűnt, ám a büfékocsiból érkező zajokból rájönnek, hogy van bent valami… vagy valakik. A fiatalok nem tudtak kimenni éjszaka, ugyanis annyi odaesett torlasz volt az ajtó előtt, ezért szexszel ütötték el az időt. Lesz is ebből balhé, amikor az ősök rájuk találnak! Sárit letolják, Petit pedig kirúgják, sőt, András még az Univerzumból is eltávolítaná. Éva és András nyilván megint vitatkoznak, leginkább azon, hogy a férfi nem akarja, hogy exfelesége elmenjen Asztalos hajóavatójára.

5_1.jpg

Tovább
Címkék: Ízig vérig
Szólj hozzá!

HÁZASODNA A GAZDA - 2X01 / 1

2019. június 19. 18:15 - nёmere

Hét éve már, hogy lement az első évad, akkor négy teljesen különböző, de a maga módján érdekes karaktert sikerült beválogatni a műsorba, akik aztán nem jártak sikerrel, de ennyi idő alatt, úgy tűnik, begyógyultak a sebek, és nekiesünk a következő szériának! A koncepció ugyanaz: a most bemutatott gazdák közül azok folytatják, "akikre" a legtöbben jelentkeznek, majd ők is kiválogatnak néhány szerencsést, akik közül majd kikerül az a három még szerencsésebb, akikkel aztán összebútoroznak, hogy végül kiválaszthassák azt az egyet, aki talán az "igazi". Az előző széria is fenn van itt, a Hogyvolton, lehet mazsolázni, ám most lássuk a mostani főszereplőinket, hiszen házasodna a gazda!

hg_01.jpg

Tovább
1 komment

A szolgálólány meséje 3x03 – Useful

2019. június 18. 13:55 - hektor_

Gileád főterén márta fát állított az önkormányzat, az akasztott asszonyok alatt azt találgatja June, vajon Cora köztük van-e, de végül arra a következtetésre jut, hogy Lawrence Parancsnok úgysem tenne ilyet. Olyat viszont igen, hogy próbára teszi a háza népét, így Beth és az új márta, Sienna is rémülten rezzen össze, valahányszor csak elfingja magát a férfi – aki persze rá is tesz egy lapáttal a dologra, és szándékosan vegzálja a nőket. Nagy mulatság készül egyébként a házban, a kis indiai lány elpletykálja hogy hallotta az előző helyén, miszerint Lawrence sosem megy el a találkozókra, és hát ha Mohamed nem megy a hegyhez..

1.png

Tovább
1 komment

Odaát 4x08 - Kívánságok kútja

2019. június 17. 09:00 - Szencsike

Egy zuhanyzó hölggyel kezdünk, észre sem veszi, hogy ott áll a kabin másik oldalán egy férfi, aki eltűnik, mikor a hölgy végzett. A kukkoló a láthatatlan ember, nem egy szellem, ugyanis nincs hideg, egyedül a vizes lábnyomai látszanak a földön. A fura, remegő hangú alak még bocsánatot is kér a hölgytől, mikor megszólítja, persze, hogy sikítás lesz a vége. Nézzük Sammyt és Deant, egy étteremben esznek, az öcsi Uriel javaslatán pörög, mire emlékszik Dean a Pokolból?! Az égvilágon semmire, hiába angyal Uriel, ő csak manipulálni akarja őket. Jön a vidám pincér, a srácok nem kérnek semmit, de ez a kis közjáték legalább segít abban, hogy megnyugodjanak. Dean nem emlékszik semmire, Sammy készséggel elhiszi, muszáj is, hiszen Dean a szemébe nézett, mikor ezt kimondta. Hát legyen, ha ő mondja, ismét jön a vidám pincér, desszertet ajánl, de a srácok már végeztek és szerencsére a hangulat is nyugisabb lett köztük. Most épp nincsen semmi természetfeletti ügy, csak a szokásos UFO-gyanús esetek, meg egy bosszúálló szellem a washingtoni Concrete városkában. Női mosdókban kísért, Deant már ezzel megfogta, meg kell mentsék szegény bajbajutott hölgyeket!

1.png

Tovább
1 komment

Chernobyl 5. - Vichnaya Pamyat (Sorozatzáró)

2019. június 16. 19:00 - Szencsike

Elérkeztünk a végéhez, úgy hiszem, hogy a sorozattal méltó emléket állítottak a csernobili katasztrófának. Jöhetnek a mindent eldöntő pillanatok, az utolsó rész a bírósági tárgyalás köré fog épülni, ahol megtudjuk, hogy mi történt az erőműben. Én pedig köszönöm szépen mindenkinek a figyelmet! Pripjaty városában kezdünk, mégpedig 1986. április 25-én pénteken, vagyis bőven a baleset előtt vagyunk. A lakók mit sem sejtve élik át az utolsó boldog órákat a városban. Hodor (ő tartotta az ajtót, hogy a két kolléga bemehessen a reaktorhoz) a kisfiával sétál, Sitnyikov (akit felküldtek a tetőre) a feleségével pihen a parkban. Az uszodában a gyerkőcöknek van órájuk, Ludmilla és a férje a kisbabás házaspárral töltik a napot. Gyatlov elvtárs a tőle megszokott zord modorában érkezik a munkahelyre egy megbeszélésre. Az irodában Fominnal kettesben vitatják meg a nem is túl távoli jövőt. Brjuhanovot előléptetik, talán azután, hogy sikerrel elvégezték a tesztet. Moszkva is elérhető lehet, viszont itt az erőműben Fomin veszi át helyét, és az ő helyére akár Sitnyikov is odaérhet. Ezzel persze burkoltan jelzi Gyatlovnak, hogy akár ő is lehetne a kiválasztott, és Gyatlov bizony nem akarja, hogy megfeledkezzenek róla. Ekkor megérkezik a nagyfőnök Brjuhanov, Fomin jelenti, hogy a teszt rendben elindult. Lecsökkentették a 4-es reaktor kapacitását 1600 megawattra, és ha a főnök elvtárs engedélyt ad, tovább csökkenthetik. Sajnos Brjuhanov rossz hírt hoz, várni kell ezzel, valaki rájuk parancsolt a kijevi áramelosztótól, így még nem csökkenthetnek semmit legalább 10 órán át. Mivel hó vége van, minden gyár a maximumon pörög, így kell az energia, hogy hozzák a kötelező számokat. Brjuhjanov bosszús, hiszen már 3 éve próbálja kivitelezni ezt a tesztet, el kéne most halasztani? Fomin szerint nem, kivárják a 10 órát. Gyatlovhoz fordul, a teljesítménnyel rendben lesznek? Gyatlov szerint tartható az 1600-as érték, este visszajön és akkor lefuttatják a tesztet, személyesen ellenőrzi majd. Brjuhanov elmegy, ha sikerült a teszt, akkor hívják fel. Gyatlov is lelép, Fomin az egyedüllétet kihasználva máris elképzeli magát a leendő irodájában. Hogy zajlott volna ez a kis beszélgetés, ha a titok az RBMK erőművek típushibájáról nyilvános lett volna...

9.png

Tovább
Címkék: chernobyl
9 komment