Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Való Világ 10X95 – 5 tonnás kandesz tyúkok és A tojás

2021. február 17. 18:37 - dmr94

Nagy meccset rendeztek tegnap Budapesten a Puskás Arénában, igazi világsztárokkal de ne feledkezzünk meg a Nagytétény Aréna (világ)sztárjairól sem, akik a héten a tudomány területén csillogtatják meg képességeiket / nemtudásukat. Anikó egészen visszafogott, amolyan nagyvállalati középvezető MILF, akit mindenki meg akar dönteni de a prímet Vivi viszi az orvosi köpenyhez párosított bőrnadrággal és magassarkúval. Mint valami rossz pornó, komolyan.

vv10x95_38.png

Újdonsült tudósaink be is mutatják nekünk az emberi test belső szerveit, a feladat jótékonyan oly módon kerülhetett kiadásra, hogy úgy magyarázzák el választott szervük működését mintha óvodásokhoz beszélnének. Feltételezte bárki is, hogy bármelyikük képes lenne ennél szofisztikáltabban megtenni mindezt? Mercikének nem meglepő módon ebbe is beletörik a bicskája és a műanyag tüdőket is majdnem sikerül beletörnie a bábuba amikor valahova a belek helyére próbálja betuszkolni őket. Moh igyekszik kedvesen instruálni, hogy ha nem megy akkor bizony nem kell erőltetni és ha én 4-5 éves gyerekként hallanám ezt az "előadást", akkor bizony kurva nagy bajban lennék, hogy mi is az a tüdő. Annyi azért remélhetőleg megvan Balázs doktornőnek, hogy ez az a szerv, amit a folyamatos bagózással tönkrekúr az évek alatt.

Moh a belekről mesél, azokat, illetve az emésztést a nagyszülőkhöz való utazásként bemutatva és érezhetően jobban abszolválja a feladatot, mint ágyasa. Büszke is magára és a tegnapi fogkrémes találmánya után ezt is sikerült úgy előadnia, hogy azt érzem ez a gyerek mégis egész talpraesett, bármennyire is bárgyúnak és életképtelen mamakedvencének tűnt sokáig. Dr. Vi szerint a vese olyan, mint egy fülcimpa és ismerteti, hogy ez bizony a bevitt folyadék feldolgozásáért felel, megtisztítja a testet a MÉRGES dolgoktól, mint a homokozóban a szita. A riportban azon gondolkozik később, hogy hol is találhatóak a VESÉJEINK. Hősszerelmes Daninak jut nyilván a szív, ami olyan, mint autónak a motor, mint Virágnak az anál, mint heréknek a vakarás, anélkül nem tudunk létezni, ez van bizony a legszorosabb összeköttetésben az aggyal, amilye Dánielnek mondjuk nem biztos, hogy van de ez most mellékes.

Bálint a májról mesél, vicces ahogy pont ő emeli ki, hogy nem kéne alkoholt inni, illetve ha már gyerekeknek szól az előadás akkor egy játékos kis tény: ez az egyetlen olyan szervünk, amiből ha levágnak egy darabot, akkor az újranő és már azt reméli hátha néhány lurkó miattuk kap majd kedvet a biológiához. Micsoda edukatív jelleget ölt a műsor kérem szépen. Robinak csak a maradék jut de nem nagyon jönnek rá mi is az: pitvar? húgyhólyag? Tippük az utóbbira esik de jön az üzenet a képernyőre, hogy ez bizony a hasnyálmirigy és a nyombél. Ezekről amúgy nekem sem lett volna sok lövésem. Dr. Ollári azt ecseteli, hogy ha pisilni kell és szólsz az óvónéninek, akkor ez a szerv van tele, olyan mint amikor egy lufiba vizet öntenek majd beismeri, hogy nem igazán megy neki az anatómia.

Vivi hoz még egy fun factet a belek bolyhosságáról majd szintén tol egy motivációs reklámfilmet a jövő orvoskutatóinak, hogy írjanak bátran nekik DM-et és ők állnak rendelkezésre. Én indítványozok is egy kisiskolásoknak szóló tehetséggondozó programot, amit még véletlenül sem Karikó Katalinról hanem Szilágyi Vivienről nevezzenek el!

A héj nélküli tojás titkát továbbra sem sikerült megfejteni, így itt is van az éteren keresztül Köbüki MZ/X Izabele Litvániából, Deborah Isztambulból, Eleonore Svájcból, Savanna Portugáliából és Patrick Londonból. Hirtelen nem esik le, hogy a feliratokat csak mi olvashatjuk de aztán látva a villalakók – különösen Bálint – arcát, világos, hogy itt az ápoltak lesznek szívesek megfejteni a rejtélyt a kutatók anyanyelvéből.

Na ez így nyilván jó geci feladat, így a tippek is ennek megfelelő színvonalúak: mi lehet a titkos összetevő? Moh szerint a petrezselyem is elhangzik de jellemzően a cukor-só-ecet hármas van fókuszban. Néhány latin szót/univerzális kifejezést is sikerül megérteni, mint a kalcium, a folyamatot pedig leginkább a kézmozdulatok dekódolásából sikerül összerakni. Robi felismeri a "vous" szócskát és kikéri a művelt közvéleményt, hogy vajon mit jelenthet? Vivi csípőből vágja rá, hogy "minden nyelven azért nem bír érteni" mintha a liván és török kollégát perfektül vágta volna ezt megelőzően. Bálint siet segítségükre az örökzöld "Voulez-vous coucher avec moi, ce soir?" sláger címével, azon azonban könnyedén túllendül, hogy a szórend bizony nem feltétlenül egyezik minden nyelvben, így szerinte a vous azt jelenti, hogy ma.

Közben lassan mintha kapizsgálnák, hogy a tojásból kell kivonni a kálciumot ecet segítségével de a sót valahogy nem akarják elengedni és az ecet is valamiért kötelezően balzsamecetként szerepel, Dani le is ragad a balzsamnál és ideges is lesz kicsit. Patrick feltűnésekor jön az igazi izgalom, ismerős nyelv, hátha ebből talán megértenek valamit de visszaemlékezve az angolóráikra kevés reményt táplálok ezzel kapcsolatban Bálint szerint a kalciumba kell beletenni a tojást, Vivinek viszont legalább megvan, hogy a héját kell lemaratni az oldattal és Dani is kapizsgálja, hogy a sok színes szar csak a látvány miatt lett kitéve.

Újabb esélyként az esetleges földrajztudásukkal is közelebb kerülhetnek a megfejtéshez de Merdzsó számára már a topográfia szó is ismeretlen. Vaktérképen kell(ene) elhelyezniük európai fővárosokat de a lány meglepő módon ebben sincs otthon. Alamizsnaként megkapja az első kör lehetőségét, Budapestet választja és a biztonság kedvéért egy jó baszott nagy mágnes reprezentálja fővárosunkat, ami lefedi egész Magyarországot, így azon belül még véletlenül sem kell bajlódnia. Moh Bukarestet, Vivi Dublint helyezi el sikeresen, Daninak Spanyolországgal már meggyűlik a baja és rá is baszarintja Franciaország kellős közepére Madridot majd el is mondja, hogy csak tippelgetett és segítségre lett volna szüksége. Bálint Moszkvát rakja flegmán helyre, Robi Zágrábot, Mercike pedig azt se tudja mit válasszon és tátott szájjal nézi a városokat mintha ezekről még sosem hallott volna, amit nem is zárok ki. Pedig biztos ott van Párizs is, amit 1-2 napja még Parisként le is írt, mint álomrandijának helyszíne. Ehelyett inkább Amszterdamot próbálgatja bele minden országba a pozitív visszacsatolást keresve a többiek arcán miközben riportMoh udvariasan próbálja megerősíteni, hogy mekkora buta picsa is ez a kislány.

Vivi az országot eltalálja, Párizs pontos lokációját nem de Dani legalább ennek hatására javítja Madridot, majd Szarajevót kúrja rá Oroszországra, ahol már ott van Moszkva és nem esik le neki(k), hogy csak fővárosok szerepelnek, amiből testvérek között is csak egy van minden országnak. Bálint Szófiát, Robi Brüsszelt helyezi fel de Belgium helyett Hollandiába; Mercike megint teljes homály, azt ecseteli a riportban utólag, hogy a hasonló kellemetlen helyzeteket próbálja viccesen megoldani ami ezúttal kimerül abban, hogy szemeit eltakarva helyezi fel a következő várost mintha ettől bármivel is pontatlanabbul tippelne mint nyitott szemmel. Mohnak megvan Varsó és bármennyire is a kvázi hülyék kategóriájába sorolta Vivit, a lány is eltalálja Oslót még ha nem is teljesen magabiztos. Dani örül, mint majom a farkának, hogy a Dinamo Kijev focicsapat nevében bizony egy városnév bújik meg majd inkább Bernre esik a választása mert az biztos német de ne aggódjunk, Dánielünk elképesztő duplacsavart visz a játékba és helyesen teszi fel Svájc közepére az említett várost. Bálint Kijevet pipálja be, Robinak eszébe jut a híres koppenhágai csata(hm, most megnéztem, tényleg történt ilyen), ami szerinte Fehéroroszországban volt de legalább érzi, hogy cinkes ha csak nagyjából tudja elhelyezni a térképen.

vv10x95_36.png

A felrakott városok által képzett alakzatot kéne talán kiolvasni de ez ugye nem megy majd egykönnyen a hibák miatt na meg ha a cukor vegyjelét keresi az ember, az sem segít rajta. Vivi szerint a forma úgy néz ki, mint egy hal, mutatom a képet, nem tudom ez melyik bolygón hal. Majd saját magához hasonlítja, Bálint pedig egy rákhoz, Moh szerint mínusz só, a helyes megfejtés viszont ismét az ecet.

vv10x95_37.png

A szerkesztők lassan addig húzzák ezt a „rejtélyt”, hogy  a 36 millió helyett a győztes jutalma a végén még az lesz, hogy elárulják neki a titkot. Ezúttal szerencsétlen tyúkokat küldenek be, hogy az ápoltak a nyakukban lógó segítségül szolgáló valamiket szerezzék meg. A laborban pedig ma Dr. Bálint és Dr. Dani „kutathat”. Vivi konstatálja, hogy a tyúkok bizony odafostak az udvarra majd elmeséli a riportban a gyerekkori traumáit, amikor a nagyszülőknél megkergette őt egy liba, amit meg akart simogatni és ő azóta élő baromfihoz nem szívesen nyúl. Minden tiszta fos és szegény madarak sem szimpatizálnak túlságosan a lakókkal, szállnak össze-vissza. Robi próbálja összefogni a csapatot és rábírni a lányokat, hogy fogják meg az állatokat, mert hát nem 5 tonnás tyúkok de Merci szerint nehezek és még kandeszek is.

Bálint szerint nagyon motiváltak voltak a tojás titkát illetően, ennek ellenére majdnem megint palacsintát csinálnak és összeöntenek mindent. Vivi továbbra is ódzkodik, Robi szerint ha idegen emberekkel elmegy randizni akkor ez sem kéne, hogy akadályt jelentsen bár figyelmezteti, hogy a vérmes ragadozók bizony martfűi lányok húsát eszik. Vivi el is nevezi Bercinek az egyiket majd arról vall meg kéne barátkozni a csirkékkel mert ez így nem állapot. Végül csak megfogja miközben a köpenye belelóg a szarba, teszi mindezt természetesen folyamatos sikítás közepette.

Bálint mintha érezné, hogy elkezdett leoldódni a tojáshéj mert más a hangja amikor megkopogtatja aztán rájönnek, hogy mégsem. Nos igen, ha 12 óra van előirányozva akkor valószínűleg 15 perc alatt még nem érzékelhető szignifikáns változás. Dani hárommillióért amúgy beleinna az ecetes-cukros löttybe. Ha pedig a fizetett hogyvolt kommentelőknek szánt pénzből ennél többet félreteszünk akkor valami halálosabbat is szívesen keverünk neki. A többiek közben bent megfejthetik a tyúkok nyakából szerzett infókat, amikből az ecetsav képlete jön ki mert majd biztos pont ezt látva jön el bármelyiküknél a heuréka pillanat. A tippek között van minden, ami kell: csoki, kóla, cink, szénsav, Mercike pedig inkább mással foglalja el magát.

Bé szerint a héj nélküli tojás csoffadt focilabdára hasonlít, olyan mint egy vízibomba. Robi és Moh kivételes logikájában bízik, pedig megvan már az ecet, gyakorlatilag csak várni kéne de inkább rommá sózza az oldatot. Bent a többiek a konyhában kezdenek kisírletezni és némi progresszió rögtön tapasztalható is mert Robi meg tudja kapargatni a tojás héját. Végül elvileg az segített, hogy mi marja szét a fogakat, amikben ugye kalcium van de már nem nagyon tudok figyelni erre a vergődésre.

vv10x95_59.png

Megnézhetjük még mi történt a kiválasztás után. Robi szerint Anikó szép volt, Dani elfogadta mindenki jelét bár Vivi indoklását nem értette és még most sem érti de tökimndegy mert Vivi gondolkodását úgysem lehet érteni. Bent azt beszélik Bálinttal, hogy fura, hogy idáig nem volt rajta se zöld, se kék kendő. Vivcsót kérdezik fel a szobában, hogy miért rakta rá a jelet, aki hiába magyarázza el neki, hogy mert kérted baszod, a proli nem érti és tovább hőbörög, hogy neki ilyen meglepetést ne okozzon senki. Bálint próbál lavírozni kettejük között, Daninak meg ideje lenne elfogadni, hogy ha Vivi nem is tudja rendesen kifejezni magát, attól még messze ő (mármint Dani) az, aki lefelé lóg ki a mezőnyből szimpátia terén úgyhogy lassan taka van haza. Az persze igaz, hogy Vivi nem nagyon vállalt eddig kockázatot egy kiválasztáson se de konfliktusa sem igazán volt ha jól emlékszem. Ezen még élcelődnek kicsit alvás előtt aztán hallhatjuk Dani emberi nagyságát miszerint ő nem haragszik.

Volt valami napi kérdés is de sikerült elbaszni mert szerintem az adás elején meg se mutatták most pedig nem tudnak random eredményeket generálni. Holnap Proli úr szülinapját nézhetjük meg, ez a hét tényleg róla szól, a végén meg még tendencia lesz abból, hogy a szülinapos kiválasztott takarodik haza.

1671 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kipcsak harcos 2021.02.17. 18:41:34

írjon még 7 ember és stop a fos9

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 18:46:04

eddig 6. volt a legjobb hely , egy 5.
kipcsak de nem bírlak de legalább most a szemedbe is mondom.Próbáld kitörölni magad egyből 2. leszek.

kipcsak harcos 2021.02.17. 18:47:01

dmr94 ez egész jó lett

kipcsak harcos 2021.02.17. 18:49:49

Mára minden fontos dolgot letudtam :D

BiriKroki 2021.02.17. 18:50:24

@kipcsak harcos: mert közben nyallerkodtál pfff
xdxd

Ármándójózsi 2021.02.17. 18:52:35

Na, vége már az ovinak, lehet újra normálisan OFF-olni? :DDD

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 18:54:59

@Kosztarika: ezért nem szeretlek , mindig megversz .

Ármándójózsi 2021.02.17. 18:56:46

@úgymond olvasó mmkk: Ezt nem ismertem, de gondolom egy újabb rosszindulatú megjegyzés irányomban. :D Van egy olyan érzésem, hogy Te degradálsz... ^^ :DDD

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 18:58:07

@Ármándójózsi: tegnap megbeszéltük, hogy utáljuk egymást, ezért naponta egyszer muszáj valami megjegyzést tennem :DDDD

kipcsak harcos 2021.02.17. 18:59:50

@BiriKroki: látod, így kell azt csinálni :P
A legjobbkor tettem. Meg is lett a jutalmam.
Mert például elsőnek könnyű lenni (bocs Koszta) de az F9-hez profizmus kell, az nem csak úgy lesz :D

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 19:01:25

dmr94 hát téged bírlak a legjobban , szeretem a stílusod, igaz sok újdonság nem volt mert hvs kiégett hobbynyúl este megírta. Köszönjük!

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 19:02:21

@úgymond olvasó mmkk: ármándót nagyon jól kezeled , de mi jóban vagyunk?

ForniT #TeamPini 2021.02.17. 19:05:05

Ezek szerint nem baj, hogy nem néztem meg az öfit. :D

etikette 2021.02.17. 19:07:15

Sírok, hogy lehet még fokozni Merci ostobaságát. 8 osztályt elvégezte egyáltalán? Vagy az sem sikerült neki? Szégyen, hogy csak a faszért tud könyörögni de amúgy életképtelen

Ármándójózsi 2021.02.17. 19:13:10

@HenGau: Még mindig a Tiéd az egyik legjobb avatar, mondom ezt úgy is, hogy nyilván most sem fogsz válaszolni. :DDD

BiriKroki 2021.02.17. 19:16:15

@kipcsak harcos: marhára nincs igazad, ha fákli írja a posztot, akkor mindenkinek bunkó az első tíz. szvl bekaphatod xdxd

Fu Szekh Li 2021.02.17. 19:19:24

Én nem igazán értem, hogy mi ezen a héten a koncepció, azon kívül, hogy mutassuk meg, milyen hülyék szegények. Eddig nem igazán kaptak olyan segítséget, talán az angol kivételével, ami tényleg hasznos lett volna. Aki a térképen ki tudta az ecetet olvasni úgy, hogy az első E konkrétan egy háromszög, a második meg totál torz, annak gratulálok. Ezzel az erővel azt is adhatták volna nekik, hogy egy dobozból meg egy plüssmacskából fejtsék meg a szuperpozíció elvét.
Most ennek mi értelme van???

BiriKroki 2021.02.17. 19:20:17

@etikette: lehet h csak játssza hülyét, mint abban a 'mulatságos' műsorban a viasaton..

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 19:21:41

Yeah, új posztcsi. :-) (most mással vótam elfoglalva, szóval azé nem láttam egy órája. :-)

Kosztarika 2021.02.17. 19:23:02

@nyunyo.de.silvermaster:
Nem verlek még, csak jobb vagyok nálad. :P :P

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 19:23:20

@BiriKroki: Ha F írja a posztot akkor jövök és leóvodázom amennyiben az első hsz-ekre is rárepül. :-)

kipcsak harcos 2021.02.17. 19:24:20

@BiriKroki: nincs igazad :D
Volt már olyan, hogy annyira elbénázta, hogy még az első sem ő lett :D

Cérnahuszár 2021.02.17. 19:24:42

@ForniT: nézd meg, mert dmr kihagyott egy fontosat

hereverő heverő 2021.02.17. 19:26:14

@Fu Szekh Li: tök semmi. Meg az ecetsav képlete is.. aki nem vegy-ész annak ez nem segítség. Persze ostobák mint a tök, de ilyen segítségekkel én is csak néznék mint hal a szatyorban

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 19:27:28

nem is tudtam hogy Robi ennyire otthon van a hadtörténelemben..koppenhágai csata 1801

kipcsak harcos 2021.02.17. 19:27:44

@Kosztarika: jól csináljuk :D
Nekünk, jobbaknak, úgyszólván kötelességünk kioktatni a többieket :D

BiriKroki 2021.02.17. 19:28:36

@Majom1Parádé: igazad is van! xd
sztem egyik legnagyobb genyaság, ha a posztoló beleszarik az olvasópajtik homokozójába. xd

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 19:29:26

@Fu Szekh Li: csinálhattak volna pukkanos labdát is. ecet ahhoz is kell

mocskosmacska 2021.02.17. 19:30:10

@Fu Szekh Li: Erről a térképről én sem tudtam volna rájönni, hogy ez ecet. Pedig rendszeresen szabadulószobázok, úgyhogy szokva vagyok a rejtvényfejtéshez.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 19:30:21

@BiriKroki: VÉGRE valaki, aki úgy látja ahogy én! EKG és köszi!

BiriKroki 2021.02.17. 19:31:09

@kipcsak harcos: nem láttam, de akkor most utólag nevettem háhh!

2021.02.17. 19:31:47

@Fu Szekh Li: ugyanezen gondolkodtam, Észbontók hét van, ami kit érdekel, tegnap nem is néztem, most olvastam el, és ma sem fogom, majd reggel megnézem ki visz Proli.

Ármándójózsi 2021.02.17. 19:32:00

@kipcsak harcos: Azért el ne szállj már magadtól a többesszámmal, Te nem...

kipcsak harcos 2021.02.17. 19:32:42

@nyunyo.de.silvermaster: nehéz dolgod lesz, hiszen még számolni sem tudsz. Így soha nem emelkedhetsz olyan magasságokba ahol mi időzünk Kosztával :D

kipcsak harcos 2021.02.17. 19:34:57

@repuloezustmokus: ennél csak az lett volna jobb ha azt is tudja hol van Dánia :)

Fu Szekh Li 2021.02.17. 19:36:20

@silvermansarah: De legalább lenne esélyük. OK, hogy Kréta kölykeinél volt a suliban, de szerintem egy általános általános iskolában nem igazán. Olyan segítséget meg nem kaptak, amiből rájöhettek volna. Ez semmi másról nem szól, mint az alázásról, ami meg inkább a szerkiket minősíti, mint a lakókat.

hereverő heverő 2021.02.17. 19:36:41

A távozás hímes mezejére lépek, dalom eléri a kéklő eget és szellő lengeti varacskos zacsimat míg csiripelnek a pacsirták örvendve.
Joéjt nektek, sziasztÖk.

2021.02.17. 19:37:06

@Fu Szekh Li: szemetek a szerkik, ja

kipcsak harcos 2021.02.17. 19:37:49

@Ármándójózsi: alaptalan irigykedésed lepereg rólam

Cérnahuszár 2021.02.17. 19:37:57

@BiriKroki: @Fu Szekh Li: tök jó ezekkel olvasgatni a hv

tényleg, ma előbb kezdődik a vv?

Cérnahuszár 2021.02.17. 19:40:37

@ppupu: fene...reméltemm h előbb. köszi

Ármándójózsi 2021.02.17. 19:41:20

@kipcsak harcos: Irigy??? Mire, Tesó? Nincs olyanod. ;) :D

ppupu 2021.02.17. 19:42:39

Ma már volt egymásba belekötés a posztokban ? Olyan híg így a kommentsexció

Cérnahuszár 2021.02.17. 19:44:17

@úgymond olvasó mmkk: ezt is de szeretem :D
pedig olyan félve kattintottam

ppupu 2021.02.17. 19:44:37

Apropó. Ki ette meg Vadmalacot? Már napok óta nem került elő. Valljátok be, hogy valahol már a füstölőn lóg.

Egyfejű 2021.02.17. 19:44:48

@ppupu: Necsináld, teve koma, tegnap is elmenekültem hanyatt-homlok.
dmr94: pöpec összefoglaló
Egyébként meg driccedik, hogy eccer az életben én is bemondjak egy sorszámot! És helló mindenki.

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 19:45:09

Na, akkor csapjunk a lovak közé érdemben.
A poszt fasza, dmr is hozta a szokásos színvonalát.
Aki a városok helyéből az ecet szót kirajzolta, azt úgy kéne picsán rúgni, hogy örök életére kirepüljön a Naprendszerből! Szerencsétlen lemmingjeinknek nem volt esélyük abból a szarból kihámozni a megfejtést.
A napi kérdés amúgy az volt, ami nem fért ki az adás végére, hogy megfejtik-e a tojás "származását" a lakók és valami 85-15 körüli eredmény jött ki. (vagyis ez rémlik, de asszem mégse ennyi volt9 mindegy, a nagy többség arra szavazott, hogy Hülyék szegény lakók ehhez.

Egyfejű 2021.02.17. 19:46:22

@hereverő heverő: Jó éjt! (vagy ha ilyenkor mész építgetni, akkor jó barkácsolást!)

Fu Szekh Li 2021.02.17. 19:46:29

@ppupu: Már többen bevallottuk :D

ppupu 2021.02.17. 19:48:15

@Egyfejű: Jó van na... Tudom Degecen születtem, de érdekes figyelni, hogy ki mikor menstruál a társaságból (és ez nem csak a csajokra vonatkozik). Osztán olyan dolgokon megy sértődés, amin máskor amúgy jót röhög vagy le se szarja az ember.

BiriKroki 2021.02.17. 19:49:51

@Cérnahuszár a naív: fingom nincs, csak egy részt néztem vissza, amikor kiesett a rencsó, de az tetszett xdxd

hvt olvasom, meg a komikákat.

ppupu 2021.02.17. 19:50:25

@Fu Szekh Li: Akkor egy kis csülköt valaki ide lökhetne, de aztán kóser legyen :D Csinálok belőle babgulyást, összejövünk a Normafánál, megsíratjuk Vadmalacot, megesszük a bablevest és este VV nézés közben csendeses mindenkinél csak ezek a hangok hallatszanak: PUPU PUPU

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 19:50:32

sziasztok
eddig csak readonly voltam, de a tegnapi vaktérkép szíven talált, imádom a topográfiát
még a jó tanulók többségének is nehezen megy, a mai fiatalok nem tudnak tájékozódni
mi annak idején rengeteget játszottunk a padtársammal a földrajzi atlaszban ilyen keresőt
aztán ez egyre kisebb településekig fajult
sajnos mégsem lettem térképész
vivi nagyon ügyes volt, nem néztem volna ki belőle, pedig neki drukkolok
annyiszor írni akartam már, de a belterjesség elriasztott

Egyfejű 2021.02.17. 19:50:58

@ppupu: S pedig nekünk van lehetőségünk máshogy levezetni a feszkót - s akkor csodálkozunk, hogy labirintusba zárt fehéregereink meg vannak már borulva odabenn :D Lehet, csak simán csak szolidarizálunk :)

ppupu 2021.02.17. 19:52:05

@úgymond olvasó mmkk: Életem, belehallgattam a zenébe, de csak a vizuális ingerekkel együtt volt élvezhető, ha becsuktam a szemem, ámokot akartam futni. Vagy lehet velem van a baj?

Egyfejű 2021.02.17. 19:53:25

@BiriKroki: Meg kell hogy mondjam, a teszkós-csokis beszólásoddal bearanyoztad a napom :)

_Pipp 2021.02.17. 19:54:07

Nagyon szuper lett a poszt! :) Köszönjük szépen!:)

Izgatottak vagytok már a mai kiválasztás miatt?

ppupu 2021.02.17. 19:54:34

@repuloezustmokus: A hagyományok szerint elösször azt kell kérdezni: "Te lány vagy?" :DDD

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 19:55:42

@blindmap: ArmandoJozsi szokta megkérdezni hogy lány vagy e..

ppupu 2021.02.17. 19:56:56

@blindmap: Mi riaszt el? Annyit írsz ide amennyit csak akarsz... Bontakozz ki.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 19:57:18

@ppupu: De csak böjt után, nem hagyhatjuk ki Kipcsak Harcost :)

BiriKroki 2021.02.17. 19:57:28

@Egyfejű: akkor már megérte. de eskübecsszó leállok ezzel.
..amint megnyugodtam..

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 19:58:01

@repuloezustmokus: tudom, vártam is tőle a kérdést, de biztos másnak csapja a szelet
mint mondtam, readonly voltam, követtem a hogyvoltot

ppupu 2021.02.17. 19:58:17

@_Pipp: Halálra izgulom magam. Mongyuk jelenleg azé, hogy a párom végre iderakja-e elém azt a nyűves tiramisut.

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 19:58:27

@ppupu: természetesen veled volt a baj, ki mással lenne?

@Fu Szekh Li: csillagos hatos

@BiriKroki: ez meg pláne csillagos hatos

Kosztarika 2021.02.17. 19:59:52

@ppupu:
Itt várlak a Nimfafánál és most látom, hogy rossz helyre jöttem. :(

ppupu 2021.02.17. 20:00:15

20:00 PUPU PUPU PUPU PUPU PUPU PUPU PUPU PUPU

_Pipp 2021.02.17. 20:00:26

@ppupu: húú de imádom a tiramusit, megértem, h türelmetlen vagy :D egészségedre

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:00:36

@ppupu: már mondtam, a belterjesség, néha teljesen követhetetlen az egész
de lehet, hogy ez a fórum bénasága, olykor eltéved az ember ki mire reagál

ppupu 2021.02.17. 20:01:24

@Kosztarika: Nem késtél le még semmiről, még a csülök sem jött meg. A babot már beáztattam.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:02:15

@úgymond olvasó mmkk: Kedvenc horrorom. A zenéje miatt is.

ppupu 2021.02.17. 20:02:43

@_Pipp: Köszi Bro... bolti szar, kicsit méltatlankodtam is... aszonták akkor csináljak... :DDD

Cérnahuszár 2021.02.17. 20:03:53

@ppupu: nézd meg hozzá az életrevalók c. filmet

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:04:13

@ppupu: igaza van, ha nem tetszik, ki lehet fáradni a konyhába, és meg lehet csinálni magadnak :DDD

ppupu 2021.02.17. 20:05:07

@Egyfejű: Mongyuk azon én is csodálkozom, hogy az ápoltak még nem gyilkolták le egymást ott a diliházban. Lehet, hogy amúgy be vannak zárva bokszokba és csak akkor engedik ki őket mikor anyagot gyűjtenek az esti VV-hez.

Kosztarika 2021.02.17. 20:05:16

@ppupu: de főnök, tudod milyen messze van a Normafa Nimfafától? Mire odaérek, te már gázhajtással Kijevben leszel, maffia meetingen.

ppupu 2021.02.17. 20:05:40

@Cérnahuszár a naív: Kedvencem... már vagy 10x láttam :DDD

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:06:27

@blindmap: Szeretnéd, ha megkérdezném? :)))

_Pipp 2021.02.17. 20:06:40

@ppupu: :((((( az nem olyan finom, de amúgy nagyon egyszerű összedobni :D

ppupu 2021.02.17. 20:06:52

@úgymond olvasó mmkk: De basszus egy cukrásszal élek együtt... és erre bolti tiramisu.. Na ma este fájni fog a fejem. :DDDD

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 20:07:07

@blindmap: 11 kék szemű van (Dűne leszármazottak) ez tényleg belterjes jól látod.

@ppupu: kedvesebben bánj az asszonnyal nem kell egyből Renatózni mert késik a desszert.

ppupu 2021.02.17. 20:07:52

@blindmap: Gyakorolni kell :D Még 10 év és nekem is menni fog.

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:08:03

@ppupu: az első pasim kőműves volt, aztán mégse épített nekem házat :D

Kosztarika 2021.02.17. 20:09:33

@blindmap:
Te lebénáztad a játszóterünket? Bátor vagy.
:DDD

ppupu 2021.02.17. 20:09:47

@nyunyo.de.silvermaster: Hát hülye vagyok én? Tudod milyen cuccok vannak a konyhába? Sodrófa 3 db. Tortavágó kés 6 db. Sütőlap 10 db . Olyan kedves embör vagyok itthon, azt el sem tudod képzelni

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:09:50

@Cérnahuszár a naív: Én nem, de Kipcsaknak, mint jó keresztény politikusnak csak kéne, és nem akarom kizárni a teve babgulyásából.

ppupu 2021.02.17. 20:10:17

@úgymond olvasó mmkk: Mert biztos rosszul szocializáltad :DDD

Kosztarika 2021.02.17. 20:10:42

@úgymond olvasó mmkk:
Akkor valamit elb@sztál. Vagy nem jól. :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:10:49

@Ármándójózsi: ez a stílus bejött már valakinél gondolom azért erőlteted
ha nem egyértelmű kérdezd

Egyfejű 2021.02.17. 20:11:21

@ppupu: :)
Azért egy pirinyó pontocskán együtt tudok érezni Vivivel a tyúkok ügyében. Ugyan falun nőttem fel, de világéletemben féltem ezektől a lüke minidinoszauruszoktól. Ráadásul nekünk is volt egy nagyon "szökős" kakasunk, aki folyton zaklatott, de durván, akárhányszor hátratettem a lábam a tyúkudvarba, pedig bottal, seprűvel felfegyverkezve mentem. Azóta is van bennem zsigeri irtózás. Pedig kiscsirkeként még cukik.....

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 20:11:28

@repuloezustmokus: sok répa , bab , darált paprika ,fokhagyma , petrezselyem , és a végén berántom.(ha füstölt csülök van benne nem sértődök meg) Nagymamám túróstésztával csinálta ígytésztát is tett bele.
Nagymamám füstölt sertés bürkével is csinálta.
összefoglalva nagyon szeretem gyönge babból.

Egyfejű 2021.02.17. 20:12:39

@nyunyo.de.silvermaster: Szevasz, mesterem - vagy mostmár csak az ezüstöknek vagy mestere, nemtom. Én is barna szemű vagyok :)

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:12:46

@ppupu: akkor még azt hittem, ez a kedves mama dolga, nem az enyém. naiv voltam még :D

@Kosztarika: persze :D

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:12:47

@Kosztarika: melyik mondatomra gondolsz
nem egy korszerű motor pörög ezen fórum alatt

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 20:14:03

@úgymond olvasó mmkk: még szerencséd volt . hogy nem lettél Kelemenné , kőműves kelemenné.

ppupu 2021.02.17. 20:14:27

@Kosztarika: Covid miatt online meeting van. Kievet egyébként is rühelem. Rossz emlékeim vannak onnan. Szar volt a vodka :DD

Egyfejű 2021.02.17. 20:14:47

Egyébként kicsit kegyetlenség ám hamvazószerdán csülkökkel dobálózni. :)

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 20:14:56

@Egyfejű: akkor már 3-an vagyok a dominánsok :) szia

Egyfejű 2021.02.17. 20:15:32

@repuloezustmokus: Azok. És megeszik egymást :( Brrr.

ppupu 2021.02.17. 20:15:34

@Egyfejű: Bocsika, én csak Vadmalacot kerestem

nyunyo.de.silvermaster 2021.02.17. 20:16:15

@repuloezustmokus: hihi nem , ha gyúrt tésztát ment bele tészta is , ami nem ment a túrós tésztába Mókuska.

ppupu 2021.02.17. 20:17:20

M Á K O S N U D L I -t akarooooook

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:17:27

@Egyfejű: a baromfik alattomos állatok én se szívesen megyek közéjük
a csirke-rizs miatti vendetta lehet az oka

Cérnahuszár 2021.02.17. 20:17:39

@Fu Szekh Li: á ok, akkor most van itt az idő hogy lazuljak a víz alatt :D
megintnemfigyelek

Kosztarika 2021.02.17. 20:17:47

@blindmap:
"lehet, hogy ez a fórum bénasága, olykor eltéved az ember ki mire reagál"

Beszoktatás alatt vagy,de
legközelebb már te keresed vissza magadnak. :))))

ppupu 2021.02.17. 20:19:32

@repuloezustmokus: azt én nem szeressem, csak a mákosat, de abból sokat

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:19:36

@blindmap: Nem tudom, hogy érted a "bejött már valakinél"-t, én azt hittem eddig, hogy ez egy VV blog, nem társkereső oldal, de hülyéskedni OFF-olni jó, pláne, ha az ápoltakkal nem igazán történik semmi, illetve, ha már mindenki leírta 2867-jére ugyanazt...
Úgyhogy nem kell válaszolnod, mert meg sem kérdeztem. ;) :)))

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:19:55

@nyunyo.de.silvermaster: Székelyeknél ne mondd, hogy tésztát teszel a levesbe, mert hülyének néznek.

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:20:49

@ppupu: Én meg kapros-túrós rétest!!! :'(

Kosztarika 2021.02.17. 20:21:13

@ppupu:
Keressél a kamrában mákot, oszt lógasd bele. ;)

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:22:03

@Fu Szekh Li: Jó, Neked lehetett!!! De az is múlt idő!!! :P :DDD

ppupu 2021.02.17. 20:22:35

@Kosztarika: De mocsok vagy :D Én itt kitárulkozom, megmutatom az érzékeny lelkem, Te meg itt... itt... belegázolsz hüppp hüppp

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:22:58

@ppupu: Nagyon fini pedig!!! :)))
Viszont véletlenül van mignonom... hihi... :D

Krétagarbó 2021.02.17. 20:23:25

@Kosztarika: maradj ott, a Normafát lezárták. De Ppupunak egy szót sem:)

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:23:45

@Kosztarika: na de mibe lógassa bele a mákot?

ppupu 2021.02.17. 20:23:47

@Ármándójózsi: Csak a puncsos mignon ami érdekel, de mióta tudom miből készül már az sem.

Cimili2 2021.02.17. 20:23:56

@hereverő heverő: imádom az elköszönéseid, de azert sokkal jobb lenne, ha sokáig maradnál!!:))

ppupu 2021.02.17. 20:24:37

@Krétagarbó: Szerinted miért írtam a Normafát :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:24:41

@Kosztarika: vissza tudom keresni, de nem tudtam, hogy a belterjesség vádja vagy a fórum kritizálása volt az észrevétel oka
de akkor ezek szerint itt bátorság kell leszólni egy elavult rendszert, oké
bár gondolom ez már csak így marad magára hagyatva, ahogy évek óta
ehhez képest kitartó a társaság, hiánypótló

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:24:55

@ppupu: Én a hupikék törpikés fagyira még mindig kíváncsi vagyok.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 20:25:00

@Egyfejű: szerintem valami vitaminkoktál miatt, meg lucernát. nálunk a pipiknek jo dolga volt. kis ház alvásra, tojofészek, árnyékot ado fa, kis mozgás, kapirgálás, friss levelek, kukorica....szerettem játszani a kukoricával, meg a lucernásban...

TheLynx70 2021.02.17. 20:25:13

Jó estét! Már megint főztök, még szerencse, hogy jóllaktam. :) Nyunyó, bableves után nálunk is túrós tészta volt a második fogás. :)

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:26:40

@Fu Szekh Li: kösz szépen , nálunk vas megyében ez divat 300 éve.

@repuloezustmokus: tudom nagyi azt is csinált , de én azt nem szoktam.

Nagyon sok édességet esztek.

ppupu 2021.02.17. 20:27:20

@Fu Szekh Li: Ilyet ajánlgattam volna ?

Kosztarika 2021.02.17. 20:27:27

@úgymond olvasó mmkk:
Te ezt a célzást nem érted, mert nincs nudlid.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:27:34

@blindmap: Ne magyarázkodj, itt úgyis minden szavadat kiforgatják :D Üdv a klubban!

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:28:23

@Ármándójózsi: nem akartalak megbántani, csak elcsépeltnek tartom
a nem társkereső jelző és a macsó duma kicsit ellentmondásosak nekem
de tényleg nem bántás volt, vártam is a kérdést, bár azt gondolom egyértelmű a profilkép alapján

Egyfejű 2021.02.17. 20:28:42

@Fu Szekh Li: Csak annyira, mint minket, amikor murkot keresünk a piacon Magyarországon :)

Krétagarbó 2021.02.17. 20:28:43

@Fu Szekh Li: azt hittem, tudsz számolni :D

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:28:44

@ppupu: Nyilván ez az ami engem sohasem érdekel, hogy miből és hogyan készült. :) Finom, vagy nem? A többit le sem szarom. :D

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:28:58

@ppupu: Ne, csak kíváncsi vagyok, miből készül. Ha a csokis csokiból, az epres eperből, akkor...?

Kosztarika 2021.02.17. 20:29:13

@Krétagarbó:
Akkor ide gyertek, de itt pacal lesz. Kipcsak főzi, ha előkerül végre.

2021.02.17. 20:29:35

@blindmap: szia vaktérkép, üdv a fórumon!

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:29:55

@repuloezustmokus: lucerna első osztályú kaja háztájinak.

@TheLynx70: nagymamám így csinálta és kb senki nem mert szólni, tőle örököltem az erőt .Csak vaskezűnek hívták. :)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:30:35

@Fu Szekh Li: köszönöm, fel vagyok készülve
egy edzőtábornak megfelelt végigkövetni a hv évadot
én sem vagyok könnyű eset, ez volt a másik oka amiért eddig nem szóltam
a vaktérkép az oka mindennek, jaj

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:30:55

@Egyfejű: A vinetéről már nem es beszélve :)

@Krétagarbó: Még egyszer: bocs mami :)

Krétagarbó 2021.02.17. 20:32:00

@ppupu: namostmáreléglegyen!!!

Itt szürcsölöm vacsora gyanánt a kókuszos fehérjeshake-et, te meg itten beszélsz a csülkös bablevesről, a tiramisuról meg a mákos nudliról. Hát van neked szíved a két púpod között???

Kosztarika 2021.02.17. 20:32:07

@blindmap:
Jéézusom. Te füllentettél.
Nem is olvasol minket.
Vagy nincs humorérzéked.
Utóbbin sajnos nem tudunk segíteni.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:32:41

@silvermansarah: szia, a te okfejtéseidet mindig érdeklődve olvastam
jó lenne több hasonló mélyebb és következetes vélemény ide

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:33:02

@repuloezustmokus: babfőzeléket + sok lisztbe forgatott hagymát pirosra sütve + házi füstölt oldalast főzve :P

Krétagarbó 2021.02.17. 20:33:35

@blindmap: szia!

A neved a tegnapi vaktérképes feladatból jött?

Egyfejű 2021.02.17. 20:33:38

@Fu Szekh Li: Egy-két árdét melléje, s az egésznek egy pungát,amibe belétegyük :D

ppupu 2021.02.17. 20:33:48

@Krétagarbó: ha ha ha ha kókuszos fehérjeshake???? Na megyek vágok magamnak egy szelet húsos szalonnát :DD

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:34:31

a hupikék törpikés fagyi jobban lézba hozott, mint a bableves.
megyek a sarokba kukoricára térgyepelni.

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:35:49

@blindmap: Neked lehet, de egy éjjeli ámokfutásomban kifejtettem ezt az egészet elég hosszan. Régen volt. És azt is volt aki megkérdőjelezte... :D
Amúgy tök érdekesnek tartom ezt a hozzáálást, mindentől függetlenül, hogy valaki leír valamit, és az az első realció, hogy most biztos vetít... Néha a villalakókkal is indokolatlanul bánnak így egyesek szerintem.
Az összeesküvés-elméletek tarolnak mindenütt. :D Hajrá Konteók!!! :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:35:54

@Kosztarika: úgy látom valahogy rosszul indult ez a részedről felém
nem tudom mi lehet az oka
van humorérzékem, de lehet, hogy a humor minősége hiányzik az érzékeléséhez

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:35:58

Kosztarika először lecsapja a labdát,
azt megy vele fejed ,s kezed,
örülj annak ha torzóként fél lábon ,
nyargalva ugrálsz egy kéjes délibábon.

TheLynx70 2021.02.17. 20:36:09

@Krétagarbó: Nem sokáig lesz két púpja, már ki van nézve az egyik evésileg. :)

ppupu 2021.02.17. 20:36:32

Ja csak hogy belekössek a szerkikbe a vaktérképes feladatnál. Nem tudom a topográfiát hogyan keverték bele a dologba. Annak ehhez az egészhez semmi köze. Topográfia térképet manapság nagyon kevesen tudnak olvasni, ahhoz elösször meg kéne tanulni a jelkulcsot ami elég vaskos.

Krétagarbó 2021.02.17. 20:37:02

@Kosztarika: nálunk pöcsmácsiknak hívják is hívják :D

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:37:25

@Krétagarbó: igen, imádom a topográfiát, ez hozott elő a readonly barlangból
életem egyik fájdalma, hogy nem álltam a sarkamra és nem lettem térképész

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:38:11

@Egyfejű: Egy borkány ecetes, sült árdé jól jönne most is :)

ppupu 2021.02.17. 20:38:30

@TheLynx70: Basszus má megint a púpjaimra pályázol... Még Vadmalac csülke sem fogyott el :D

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:40:02

@Ármándójózsi: a kosztarikás füllentésre gondolsz a vetítés kapcsán feltételezem
azon én is meg vagyok lepve, igaz csak kicsit
nem olvastam minden éjjeli ámokfutást, elsiklottam a sztori felett
nekem a valentin napi töménysége volt sok, anélkül érdekesebb vagy

BiriKroki 2021.02.17. 20:40:21

@Krétagarbó: figy. házi hotdogot ettünk. meghaltam.

2021.02.17. 20:40:43

@ppupu: eut kifejthetnéd, én vakon (haha) vagyok vaktérképileg.

ppupu 2021.02.17. 20:40:50

@Fu Szekh Li: Kigugliztam ujjjjjééééé a sült árdét én is komálom

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:41:29

@nyunyo.de.silverdragonmaster: Na jó, akkor én most egy kis cappuccino-t cinnamon-nal. :)))

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:41:41

@Majom1Parádé: csakis azért, mert nem épített nekem házat :))))

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:42:25

@ppupu: végre egy hozzáértő
de a topográfiához hozzátartozik alapvetően a vaktérképezés

TheLynx70 2021.02.17. 20:42:34

@ppupu: A topográfia nem az az izé, ami olyan domborzat? :)) Lusta vagyok rákeresni.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:42:43

@ppupu: Guglizni??? Há nem tudsz te magyarul???

2021.02.17. 20:43:02

@blindmap: na meséljetek valami érdekeset róla

ppupu 2021.02.17. 20:43:26

@silvermansarah: Nem szeretnék tudományos fejtegetésbe bocsájtkozni, ezért ide másolom a wikipédia alap szócikkét melyben vannak kisebb hibák de alap felvetésnek jó:

A topográfia a földfelszín elemeinek, tereptárgyainak – közvetlen, helyszíni felkeresésen alapuló – leírásával, helyzeti információinak összegyűjtésével, térképi rögzítésével foglalkozó tudományág a térképészet, a földméréstan, a földrajz és más tudományok határfelületén. Az elnevezés a görög toposz (hely) és grafein (rajz) szavakból ered. A topográfiának jellemző vonása a domborzat részletes, szabatos bemutatása, valamennyi terepelem összefüggő, komplex ábrázolása, ezek révén a terepi tájékozódás elősegítése. Adatai a műszeres felmérésre, a domborzattan, a morfológia, a tájrajz, a távérzékelés eredményeire támaszkodnak.

A topográfiai térkép síkrajzot és domborzatot egyaránt tartalmazó, egyes tereptárgyakat alaprajzban, másokat meghatározott méretű és alakú egyezményes jellel összevontan feltüntető, névrajzzal magyarázott, alapvetően tájékozódást szolgáló közepes (1:5000-1:1 000 000) méretarányú térkép.

2021.02.17. 20:43:36

@TheLynx70: minek a google, van 2 szakértőnk :))

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:44:18

@blindmap: Nem arra gondoltam, sokkal régebben volt, de nem érdekes, mert én sem találnám meg. A bálint napos dolgot, pedig elég sokan félreértették, pedig utána még 2 posztban is elmagyaráztam, aztán fel is adtam, mert ha már magyarázni kell, akkor bizros én csesztem el valamit.

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:44:32

az esti cukrozásról mondjatok le , nem szeretnélek idő előtt elveszteni benneteket.(de szépen mondtam)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:44:34

@repuloezustmokus: eredetileg közgazdász, de szedtem fel mindenféle egyéb skillt

2021.02.17. 20:44:36

@ppupu: hű, ez nem lesz a kedvenc tudományom
:D

Egyfejű 2021.02.17. 20:44:40

@Fu Szekh Li: Maszlinás borkányba jó lesz-e?

MsIreneAdler 2021.02.17. 20:44:48

Tetszett a poszt, köszönjük szépen!

Sziasztok! Ma lesz kihívás, ugye? Megpróbálok ébren maradni, ittam egy csésze bazi erős fekete teát :)

ppupu 2021.02.17. 20:45:13

@Krétagarbó: Miért gondolsz ilyen ződséget??, kifejezetten bírlak

Kosztarika 2021.02.17. 20:45:16

Kosztarika
23 perce
@blindmap:
"lehet, hogy ez a fórum bénasága, olykor eltéved az ember ki mire reagál"

Beszoktatás alatt vagy,de
legközelebb már te keresed vissza magadnak. :))))

Ha valaki, aki olvas minket, ezen megsértődik.. hát jól van.
Kedves Blindmap. Nem muszáj nekünk beszélgetni.

Krétagarbó 2021.02.17. 20:46:11

@Fu Szekh Li: na, lehet úgyis kajáról beszélni, hogy közben nem kívánom meg.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:46:31

@Egyfejű: Jó lesz, mikor küldöd? :D

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 20:46:48

@úgymond olvasó mmkk: Ja, ha már kőműves akkor épíccsen má az asszonynak valami faxa kéglit!

Ármándójózsi 2021.02.17. 20:46:50

@MsIreneAdler: Irénke, úgysem fog sikerülni. :P Majd elmeséljük. :D

Krétagarbó 2021.02.17. 20:47:36

@BiriKroki: egs, engem az nem annyira hoz lázba:)

ppupu 2021.02.17. 20:47:38

@silvermansarah: jelenleg topográfiai térképet leginkább a katonák használnak, vadászok, turisták, bár a GPS-es cuccok a funkciói jó részét kiváltják.

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 20:48:52

@Majom1Parádé: sokkal kevesebbel is beértem volna, de ha nem, akkor nem, isten áldja :)

2021.02.17. 20:49:21

@ppupu: nekem az tetszik, mikor terepasztalt csinál valaki. Olyat szívesen csinálnék én is. De majd ha nyugdíjas leszek! ( tehát soha)

Fu Szekh Li 2021.02.17. 20:49:40

@Krétagarbó: Ha tudnád, milyen finom is az...

MsIreneAdler 2021.02.17. 20:49:40

@Ármándójózsi: drukkoljál már nekem egy kicsit :D! Direkt tolom az esti rutinomat, hogy fentmaradjak! Mindent megteszek!

Krétagarbó 2021.02.17. 20:50:18

@ppupu: mert éhes vagyok? Biztos ez lehet az oka.

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:51:17

@Egyfejű: igen Süsü!Jelen!

@repuloezustmokus: mikor csinálsz nekem bablevest?

Raspberry Cake 2021.02.17. 20:51:24

A posztban említett zenét régen nagyon-nagyon sokat hallgattam, egy sulis rendezvényre még koreográfiát is csináltunk rá páran. Eddigi tapasztalataim szerint, az átlagember pontosan a dalban szereplő mondatot ismeri franciául, valamint a déjá vu-t :))
www.youtube.com/watch?v=RQa7SvVCdZk
Eszméleletlen jó ötlet volt a tegnapi nyelvi kavalkád, bár azt hittem az angolt legalább Bálint megérti. A legviccesebb mégis Moh volt, mikor petrezselymet értett görüşmek üzere helyett:DD
Bálinttól egy meccsértékelő videó, amikor még a HFC kapusa volt: www.facebook.com/watch/?v=1036860573129179

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:52:10

@silvermansarah: @ppupu: a wikipédiát inkább hagyjuk
nagyon leegyszerűsítve a topográfia egy átfogó helyszínrajz bonyolult szabályok mentén
harci szempontból elég fontos dolog
de alapvetően mégis a vaktérkép az alapja oktatási szempontból
felskiccelt térképeken elsősorban városokat szoktak elhelyeztetni, ahogy tegnap is történt
de ez nagyon fapad még, a különböző domborzati tényezők, tereptárgyak elhelyezése bonyolítja
utána pedig ezek egymáshoz való viszonya, összeköttetése jön
bár én is csak műkedvelő vagyok a témában

Egyfejű 2021.02.17. 20:53:24

@nyunyo.de.silverdragonmaster: Csak arra reagáltam,hogy visszacsináltad a nevedbe a sárkányt :D

Krétagarbó 2021.02.17. 20:55:02

@Fu Szekh Li: kigugliztam, így sem izgatott fel:)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:55:10

@Kosztarika: hát nem
bár nem tudom hova tenni mi bajod velem, de a te problémád

mozambikizombikini 2021.02.17. 20:55:35

@ppupu: Ahh.... teljesen felbasztak. Vegre valaki.

2021.02.17. 20:55:49

@blindmap: hát ez nekem elég magas

alma_szósz 2021.02.17. 20:55:50

@Raspberry Cake: azta, 2018-as videó, azt hittem sokkal régebben abbahagyta. Elég alaposan leépült azóta az biztos.

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:56:03

@Egyfejű: mindenki silver nem mertem felvenni a goldot előnévnek .Milyen nagyképű lett volna.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:56:27

@Ármándójózsi: nem csesztél el semmit, van aki vevő rá, van aki nem, ízlés kérdése
a póz mögötti mondataid érdekesebbek

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 20:57:01

@silvermansarah: az, lehet ha maradok ezen a vonalon még kockább lennék

TheLynx70 2021.02.17. 20:57:17

@Egyfejű: Azért még a Balboa hiányzik belőle. :)) Sőt, lehetne "Canelo" Balboa. :D

nyunyo.de.silverdragonmaster 2021.02.17. 20:57:39

@MsIreneAdler: én biztos nem nézem meg, a meccsbe belenézek s azt annyi.
amúgy is nézhetetlen.

Kosztarika 2021.02.17. 20:58:11

@blindmap:
Nekem ugyan nem probléma.
Egyébként jó gyorsan olvasol, ha ma regisztráltál.
:D

mozambikizombikini 2021.02.17. 21:00:05

@blindmap: kicsit lesajnaltad ezt a dolgot, de ez most pont nagyon fut am.. ;)

FYI --> www.esri.com
//The Science of Where ;)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:00:19

@nyunyo.de.silverdragonmaster: Mérnem mingyá gyémánt vagy egyéb drágakő? :-)

/Hát magának minden zafír?
Nem, hölgyem, csak akkor áll a farkam, ha magával táncolok/ :-)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:01:23

@Kosztarika: ugye azzal tisztában vagy, hogy olvasni lehet regisztráció nélkül is
komolyan nem értem mire célozgatsz

Kosztarika 2021.02.17. 21:01:49

Na most akkor lesz bableves/pacal vagy egyek egy joghurtot? :)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:02:08

Amíg nem jönnek az ápoltak visszanézem ahogy Cicipasz 0-2-ről beszopatta Nadal bácsit az AO-n. :-)

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:03:38

@blindmap: Látom Te sem érted, én pedig annyira hülye azért nem vagyok, hogy ha majd mindenki szembe jön az autópályán akkor azt gondoljam ők a balfaszok, szerényen megállapítom, hogy én vagyok az, és kár volt feljönni a behajtón fordítva. :)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:04:19

@mozambikizombi: én még a komputerizáció előtti formájába szerettem bele
de biztos valami nerd lennék ha maradok a vonalon, mint már említettem
a térinformatika érdekelne, de nem fér bele az életembe

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:05:30

@MsIreneAdler: Irénkeeeee!!! Toltam egy fahéjjas kapucsínót!!! Mmmmm......, fini volt!!! :P :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:05:35

@Ármándójózsi: van akinek ez korral jár és nem tehet róla :)

mozambikizombikini 2021.02.17. 21:05:59

@blindmap: Ajajajajjj. Gyere vissza, most lenne a jo vilag neked! ;) Mire valtottal?

ppupu 2021.02.17. 21:06:00

@blindmap: Sajnálom, hogy felhoztam ezt a topográfia témát, de minden tiszteletem mellet amit írtál az egy nettó hülyeség. A wikipédiás szócikk nagyon jól összefoglalta a topográfia lényegét, apróbb elhanyagolható pontatlanságok vannak csak benne. Igen én valóban értek a témához, több mint 20 évig dolgoztam topográfiai térképekkel a kartográfia (ami többek között az ilyen térképek készítésével foglalkozik) az egyik szakmám.
Egyszóval: Hidd el a vaktérképnek a topogfráfiai térképhez semmi, de semmi köze. A vaktérkép egy játék, egy oktatási eszköz.
Ezzel a témát én befejeztem, vissza térek itteni önmagamhoz Ppupuhoz az ukrán tevemaffia jeles tagjához.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:06:15

@Majom1Parádé: az én RÁFÁM!

porto 1. percben vezet , kapus védő gyönyörűen összehozták a potyát.

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:06:43

@Majom1Parádé: azt hittem, rosszul hallottam a rádióban, mikor bemondták :D

TheLynx70 2021.02.17. 21:06:58

@Kosztarika: Egyél joghurtot, de dobd fel valamivel. :) Én kedvelem zöldfűszerrel, vagy fokhagymával kikeverve. :) Előfordul, hogy uborkát is reszelek bele, olyan mint a tzaziki.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:07:35

mielőtt megszólnak hogy ezért kár volt regisztrálnom VV témában is gondolkodom
valami miatt azt érzem, hogy dani robit fogja vinni

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:07:45

@silvermansarah: @alma_szósz: 2018 nyarán hagyta abba, legalábbis azt említette a már korábban belinkelt interjúban (ha jól emlékszem), utána kezdett rögtön ÉNB-t forgatni. A cigit valóban letehetné, ha másért nem is, akkor egészségügyi okból.

ppupu 2021.02.17. 21:08:14

@TheLynx70: Basszus most ettem, de már éhes vagyok megint a sok kajás poszttól :DD

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:08:42

@blindmap: Köszönöm hogy kvázi "felmentettél", de azért, hogy nem értetted meg Te sem az kortól független, de ettől még lehetsz jó valami másban. ;) :)))

TheLynx70 2021.02.17. 21:11:01

@Egyfejű: Újra van ökölvívó sárkánymesterünk. :)

alma_szósz 2021.02.17. 21:11:07

@Raspberry Cake: jó is hogy mondod vissza akartam nézni pár ENBP részt amiben benne van

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:11:09

@TheLynx70: ugyanez kefírrel
kefír+ fél kanál darált pirospaprika , gerezd fokhagyma

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:11:19

@repuloezustmokus: Derék Djokovics is elhitette párakkal, hogy fullosra sérült, de azért csak elkecmergett már az elődöntőig.

SirLemming 2021.02.17. 21:11:25

Jó estét...

@Ármándójózsi: ne má. Egy világ omlott össze bennem, pedig úgy drukkoltam... :/

@blindmap: Üdv itt!
Egyszer kaptam futóknak szánt térképet túrához. El is tévedtem volna ha nem kapok mellé instrukciókat is.
Egy javaslat a kommentfalhoz: Mobil nézet kaka. Mobilon is érdemes desktop nézetben használni.

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:11:50

@blindmap: Gábor tegnap élőzött Virággal Instán, csak a legvégét kaptam el. Virág szerint Moh-t fogja kihívni.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:12:32

@ppupu: süssél szalmakrumplit mellé valami mártogatós

Kosztarika 2021.02.17. 21:13:08

@TheLynx70:
Nagyon egyezik az ízlésünk. A joghurtot illetően 110 %. Tisztelettel. :))

@Ármándójózsi:
Gyere Ármándó beszélgess velem. ;))

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:13:46

@alma_szósz: Szemlesütve bevallom, hogy még egy részt sem láttam a sorozatból, de majd ha lesz kicsivel több időm, akkor kíváncsiságból én is belenézek a Bálintos részekbe:))

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:14:16

@Majom1Parádé: Nole mindig talál okot...hol a felhők, hol ez hol az..

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:14:36

@ppupu: jó neked, nekem maradt a műkedvelés
én is azt próbáltam mondani, hogy oktatásban így értik, de mindegy
földrajz tanárom kartográfus volt, isten nyugosztalja, ő a domborzati térképeken csinált "topográfiai" feleltetéseket
de meghajolok a szaktudás előtt :)
miért hagytad ott a szakmát?

Kosztarika 2021.02.17. 21:14:42

@ppupu:
Mert már csak abban leled örömöd. :P

ppupu 2021.02.17. 21:14:44

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Szadista :DDDD folyik a nyálam már a gondolattól is

TheLynx70 2021.02.17. 21:15:04

@ppupu: Nem baj, jót tesz a púpoknak, egyem azt a mosolygós avatarod. :))

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:15:27

@Majom1Parádé: jah a kis genyó nem szeretem
beadja izomszakadás az . persze.
meg ha az ellenfél vezet egyből ápolást kér , hogy megtörje az ellenfél jó szériáját.
nem hiába fütyülik ki vagy 10 éve. nemtom mióta játszik.

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:15:38

@Kosztarika: Miről, Drága? :D Van hiányérzetem feléd, ugye azt tudod...

@Raspberry Cake: Sütikeeeeee <3
Sajnos, én is így érzem, de bárcsak ne lenne igazam és Robi lenne. Sokkal nyugodtabb lennék.

mozambikizombikini 2021.02.17. 21:16:24

@ppupu: Miert nem latom, hogy hova fut a linked ? Ez tul izgalmas igy most nekem, kedden este.... amikor egy blogmotor miatt nem talalom egy kacsintas forrasat... azert akkor GRRRR....
:D ;)

Elobb, vagy utobb, hadat fogok uzenni az AI-nak..

// mar most is van par trukk a tarsolyomban ;)

Egyfejű 2021.02.17. 21:17:05

@TheLynx70: A Balboáért reklamáljon a a Csendes-óceán, én csak örülök, hogy visszavette a dragont,mert nélküle olyan egyedül lennék sárkány, mint a kisujjam :)

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:17:09

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): nole szerintem focistának készült, azok szenvednek olyan látványosan a semmin, mint ő

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:17:10

csajok joghurt oké , csoki nem oké :P

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:18:43

@mozambikizombi: sok irányt próbáltam, így most szakértek pár dologban, amihez összetett nézőpont kell

alma_szósz 2021.02.17. 21:19:15

@Raspberry Cake: ha egy részt sem láttál inkább ne kezdj bele, iszonyat egy alja műsor

SirLemming 2021.02.17. 21:19:17

@Kosztarika: Megesik az ilyen, 2-3 hetembe telt mire az első 40+ napot ledaráltam mire elkezdtem írni. :D

@úgymond olvasó mmkk: Önnek is hason lovakat!

@Majom1Parádé: Az amúgy nem volt semmi... jó a srác de ilyen helyzetből nem fogadtam volna rá.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:19:31

@úgymond olvasó mmkk: Novak nagy játékos ez tény, de valahogy van benne valami ami miatt nem tud igazi legenda lenni

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:19:50

@SirLemming: hason ló a hason lónak örül :)))))

Kosztarika 2021.02.17. 21:19:56

@Ármándójózsi: Bármiről ;)
Hiányérzet?
Elfelejtettem valamit?
(szégyenkezik)

ppupu 2021.02.17. 21:20:32

@blindmap: Nem hagytam ott. Chuck Noris lettem. Feljebb lépetem a "Majd én azt tudom" kategóriába :DDDD

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:21:11

@repuloezustmokus: Federer ellen nemtom hol de GS döntő volt és alig tudta átvenni a trófeát , mert fütyülték. Már nem emlékszem mit csinált , de nem volt sportszerű.
Ottis kikérte az 5 perces ápolást s ugye federer nem fiatal könnyen lemerevedik kiesik a ritmusból.
Nem ez volt neki az egyetlen.Soha sem lesz közönség kedvenc.
Aztán volt a kizárása most szemközt dobta a vonalbíró csajt amiatt kizárták.

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:21:22

@repuloezustmokus: terrorista, mondom. az ilyeneket fehér cukorral kell pusztítani

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:22:56

@repuloezustmokus: próbálom visszaszorítani a felesleges szénhidrát bevitelt lefekvés előtt, nemhogy támogatnál baby.

Egyfejű 2021.02.17. 21:23:00

@TheLynx70: Nyami! A sós joghurtitalt szeressed-e?

ppupu 2021.02.17. 21:23:07

@mozambikizombi: ide, elmúlt 20 percben engem többször kidobott a blog.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:23:13

@repuloezustmokus: mert bálint miatt viviben nem gondolkodhat
merci számai virág ellen a lánytól is eltérítik
moh és robi közül pedig nem a nyilvánvalót fogja választani
az utóbbi időben mintha kihátrált volna tudatosan ebből a moh dologból
de a megérzésem is ez, aztán tévedhetek
ha robit viszi, akkor én danira szavazok

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:23:25

@Kosztarika: Most már mindegy. :)
Másfél hét és szétrobban a csapat amúgy is, és ki tudja lesz-e folytatás, VV11 és ha igen, lesz-e kedve kommentelni az ember lányának, fiának. :)))

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:24:45

@SirLemming: köszönöm, mobilon nem használom, keveset mutat
desktopon mindig átállítom hogy ne csak az utolsó százat mutassa, de olykor ezt elfelejti

ppupu 2021.02.17. 21:24:50

@mozambikizombi:
Erre : @ppupu: Ahh.... teljesen felbasztak. Vegre valaki.

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:25:00

@Ármándójózsi: aha. Ide is tolhatnál egy olyan capuccinot. Bár érzem, hogy ma jó lesz, ma meg lesz ez :)

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): lehet neked van igazad. Szerintem, ha izgi lenne, nem szenvednék így én sem.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:25:10

@úgymond olvasó mmkk: csak odafigyelek rátok.
Feltűnt hogy itt pár emberke fél tortákat eszik lefekvés előtt.
S mi lesz belőle? zsír.

Kosztarika 2021.02.17. 21:26:22

@Ármándójózsi:
Értem. Pont ezért nem..
Meg nehogy én legyek az összeférhetetlen.
Ha nincs a tegnap este..
Ééérted.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:26:45

@ppupu: csak az admin jogom próbálgattam bocsi.

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:27:20

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Erre mondhatnám, hogy faszt érdekli, legyen zsír, szarok rá, ha nekem így esik jól. :D És most elszívok egy cigit is. :DDD

_Pipp 2021.02.17. 21:27:22

egyfolytában kajáról beszéltek, én pedig mindent megettem amit találtam a nasifiókban :D

TheLynx70 2021.02.17. 21:28:16

@Egyfejű: Persze. :) Kovászos uborkával is finom. :)

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:28:46

@ppupu: persze az fehérje ..., de ne másfél kiló krumplival. :)
zöldbabbal fokhagymával :P

@repuloezustmokus: szeretem a halat csak nehéz finomat venni :/

ppupu 2021.02.17. 21:29:26

@úgymond olvasó mmkk: Ármándó a mignonos, szerintem hegyekben áll nála a hűtőben

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:29:42

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): fogni kell, bár én csak a teknosfogásrol láttam oktato filmet

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:30:04

@Kosztarika: Ha egy kicsit is megnyugtat, én összeférnék Veled szívesen. :)))
Éééérted??? Úgyis mindjárt meghalunk (egymásnak), nehogy már legalább az egyikünknek ne legyen jó! :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:30:30

ez a férfi tenisz már követhetetlenül gyors nekem, már nem mcenroe és borg szint
a női teniszt meg a williams nővérek (bátyók) tették tönkre, kurnyikova fan voltam
nekem a forma-1 meg a síugrás most a kedvenc

Kosztarika 2021.02.17. 21:31:02

@ppupu:
Nekem az most kevés lenne.
Bedurrantom a vízipipát. :D

SirLemming 2021.02.17. 21:31:08

@ppupu: Azt hittem nyugdíjas...

@blindmap: Arra is van tipp: amikor nem jó helyre ugrik a link miután megnéznéd ki mire regált sokszor egy back és újrapróbálás segít.

@úgymond olvasó mmkk: :D
Jól van ez ismét készületlenül ért.

ppupu 2021.02.17. 21:31:09

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Hála az égnek.... ceruza babbal és csőben sült spenóttal fogom enni, esküszöm.

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:31:35

@ppupu: Hegyekben nem, de most majd egy hétig nem volt, úgyhogy beszereztem néhányat ínséges időkre... :D

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:32:43

@SirLemming: ne haragudj, befogom a pofám úgyis most már :D

ppupu 2021.02.17. 21:32:44

@SirLemming: Mindenki azt hiszi, de nem :D

@Kosztarika: Csaje, de lüke vagy :DDD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:32:49

@_Pipp: nem tetszik robi átlátszó játéka, danié másért nem, de ő nem fog nyerni vivivel szemben

Egyfejű 2021.02.17. 21:32:50

@TheLynx70: Tudtam, hogy evőcimbora vagy! :)

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:33:00

@úgymond olvasó mmkk: a druszám mondta

@_Pipp: először a nasifiókot tedd a kazánra , ha már szépen kiürült. :P

@Ármándójózsi: @ppupu: 2 che guevara , szépen vagyunk.Szép dolog megkeveritek a langerhans sejteket cukorral aztán kivégzitek a szív koszorú ereit cigivel.

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:33:17

Jó nektek, hogy cigizhettek, én már 5 éve leszoktam :(

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:33:26

@ppupu: nyunyo ellenorzi, eszed békésen a vacsid, aztán egyszer csak...

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:33:56

@Ármándójózsi: Ármándó<3333 Robi szerintem nagyon simán kiejtené Danit, Moh esetén már nem vagyok ebben olyan biztos, én mindenesetre szavaztam a fantomképre, bármelyikük is lesz végül a kihívott. Dani az elmúlt 3 hónapban számtalan -az én mércém szerint- vállalhatatlan dolgot tett, különösen értem itt Virág módszeres alázását, nagyon remélem nem kap egy ilyen ember pozitív visszacsatolást a nézőktől (értsd: párbajgyőzelem).
@alma_szósz: VV-nél is aljább? :))

úgymond olvasó mmkk 2021.02.17. 21:33:57

@ppupu: mivel utálom ármándót, nem mondok erre semmit :D

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:34:18

@blindmap: Dani, ha lesz ilyen, de nem lesz, úgy kint hagyná Vivit a jelen állás szerint, mint a sicc.

Kosztarika 2021.02.17. 21:34:45

@ppupu:
Armándónál nem a mignon áll. ;))))

ppupu 2021.02.17. 21:35:01

@MsIreneAdler: Én is má csa iqos-t használok

@repuloezustmokus: Ellenőrizzen, amúgy kib@szott egészségesen étkezem. :DDD

_Pipp 2021.02.17. 21:35:44

@blindmap: Dani sem fog Robival szemben, de nem őt fogja kihívni szerintem, mert ez Móhval becsületbeli ügy. Ha mégis Robit hívja ki, kicsit meglepett leszek, de akkor biztosabban kiesik, úgyhogy nekem végül is mindegy. :) De így már értem, miért szavaznál rá.

_Pipp 2021.02.17. 21:36:19

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): dehogy teszem, holnap feltöltöm, nyammm

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:36:53

@blindmap: F1? Az dögunalom Hamika miatt meg a Merci ugye a legbaszóbb kocsi...

Kosztarika 2021.02.17. 21:36:59

@úgymond olvasó mmkk:
Még ne próbáld befogni. Te mint vakok közt félszemű :))))))

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:37:00

@blindmap: jó de mcenroe leszedte a bírót a székéből , igazi fenegyerek volt.

@repuloezustmokus: hálóval vagy dárdával?:)

ppupu 2021.02.17. 21:37:09

@_Pipp: Dani nem tűnhet puhapöcsnek, Moh-t kell kihívnia. Ezt már bekódolta régen.

Fu Szekh Li 2021.02.17. 21:38:09

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Rájöttem: te vagy sóbertnorbi!!! Akkor a Jack mehet, ugye?

Gia 2021.02.17. 21:38:14

Jó estéket!Barna őzike-boci szemekkel lehet jönni?:-)
Ja és van egy vödör négercsókom isss... :-)))

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:38:30

@Majom1Parádé: suméker óta nem nézem csak a rajtot , hátha lesz törés :)
jah mercédesz miatt nézhetetlen.nem vv merci miatt

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:38:36

@ppupu: az ilyen elektromos? Nekem hiányozna, hogy elnyomom a végén :)

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:39:37

@_Pipp: robi esélyes játékos, van támogatottsága, de nem tudjuk mennyire elutasított akár a beállítottsága, akár a másokra való veszélyessége miatt
dani minden bizonnyal kiesne ellene, de legalább meg lenne mérve robi támogatottsága
egy dani és moh közötti csata már nem olyan egyértelmű

SirLemming 2021.02.17. 21:39:45

@úgymond olvasó mmkk: Ugyan. Pofája a lónak van. Akkor viszont a hason lónak is. Sőt, ezek szerint nekem is. Oh.

@ppupu: :D Jól hozod akkor a szerepet, mire oda jutsz már egyből feketeöves leszel.

@Ármándójózsi: Így van... De a döntőn legyen ivós játék.

Gia 2021.02.17. 21:39:52

Sia!Én is F1 mániás vagyok.Ki a kedvenced?

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:40:02

@Gia: gyere, gyere! Kerülj beljebb! De a négercsókot dugd el, nehogy balboa meglássa, mert akkor végünk :)

_Pipp 2021.02.17. 21:40:35

@Majom1Parádé: A világbajnoki címért folytatott küzdelem valóban unalmad, de alatta vannak jó versenyek, és évek óta nem fordult meg ennyi ember a dobogón, mint tavaly. :) Én élveztem ezt a szezont, és mivel Hamilton szurkoló vagyok engem kevésbé visel meg az egyeduralma (persze én is unom, lehetne legalább egy normális csapattársa). Egyébként az alsóbb kategóriák a kedvenceim, az sokkal izgalmasabb, kikből lesz a cserebogár.

alma_szósz 2021.02.17. 21:41:01

@Raspberry Cake: na ez egy jó kérdés, mondjuk hogy VV ötvözve a Barátok közttel

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:41:38

@blindmap: Pedig esélyes. Tőlem arra szavazoé akire akarsz, de ha Danira teszed és visszamegy, jó eséllyel nézegetheted még jövő vasárnapig...
Én mondjuk nem szeretném, mert utálom, mint a szart, de félek, hogy mégis kelleni fog... :/

ppupu 2021.02.17. 21:41:42

@MsIreneAdler: Ja ja... izzítja a dohányt... mióta lehet kapni itthon azt használom (kb 2 2 és fél éve), nem büdös nincs hamu meg kátrány. Nikotin mondjuk van dögivel :D és ha lemerül akkor szívás van, mert a rendes cigit már nem bírom elszívni.

Krétagarbó 2021.02.17. 21:41:59

@Gia: őzike barna bociszemekkel MMKK jöhetsz:)

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:42:07

Ha teniszről van szó, akkor Matteo Berrettini, ha Forma 1-ről, akkor Daniel Ricciardo a favoritom:))

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:42:22

@Fu Szekh Li: nem vagyok hobbit :(
előbb lehülyéztél most meg lehobbitoztál. :(

@Gia: nem ennél inkább egy kis sóskás müzli szeletet?

@_Pipp: finom rozsos étcsokis bucival (nem stholos bucival) amúgy az kokainos buci)

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:42:27

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): rá kell ugrani. nem nevet, tényleg. Egy jo kiállásu ember mutatta hogy állsz a csónakban, és nézed a vizet, és amikor látod a teknost, akkor ráugrasz és magadhoz szorítod. A nézés a csörgőkigyó gyüjtésnél is fontos

Kosztarika 2021.02.17. 21:42:33

@Gia:
Lehet hát. :)
De ugye nem muszáj a négerrel csókolózni? :(

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:42:46

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): imádtam mcenroet, neki drukkoltam
egyszer 40 fokos lázas voltam gyerekként és néztem a borg elleni döntőt priznicben, ott is ment a műsor

alma_szósz 2021.02.17. 21:43:32

@_Pipp: a 2020-as évad iszonyat érdekes volt, mondjuk lehet azért mert ez volt az első amit jópár év kihagyás után végig követtem de akkor is

Fu Szekh Li 2021.02.17. 21:43:33

@Gia: mármint afro-amerikai csókod, ugye?

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:43:42

@ppupu: és gondolom drága mulatság eltaposni a csikket végül :).

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:44:01

@Ármándójózsi: eddig is kibírtam, ezt a kis időt is kibírom dani háttérzajjal
csak nyerjen vivi

ppupu 2021.02.17. 21:44:17

@Raspberry Cake: F1 : Kim Räikkönen, tenisz : háát bevallom nem érdekel

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:44:36

@repuloezustmokus: hát én is osakanak szurkolok főleg a gibbon ellen :)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:45:04

@blindmap: Nekem nem pech, én viszont nyilván nem csípem. Ahogy anno Schumachert se bírtam. Nálam mindig a finnek voltak a kedvencek, meg anno Prost. :-)

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:45:15

Csaxolok, hogy aki a Formula 1-et szereti és nem a kis geci, zseni Verstappen a kedvence, az semmit nem tud erről a sportról. :DDD

ppupu 2021.02.17. 21:45:26

@MsIreneAdler: idővel hozzászoksz, csak addigra nem lesz pénzed a cuccra így leszoksz :DDD

Gia 2021.02.17. 21:45:34

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): @MsIreneAdler: Gyerekek csak 57 kg vagyok 172 centihez.Inkább edzem,de eszek édességet. :-)

Fu Szekh Li 2021.02.17. 21:46:02

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Ha megérdemled. :DDD
De csupa jószándékból :)

Gia 2021.02.17. 21:46:11

@Ármándójózsi: Megy a mercihez jövőre.Érdekes lesz.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:46:32

@repuloezustmokus: lakatlan szigetre kerülnénk biztos azt ennénk :)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:46:33

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Osaka nálam is kedvenc, főleg Szerényke ellen. Nagyon szegénységi bizonyítvány a női teniszről, hogy Williams még mindig a top közelében tud lenni.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:46:55

@_Pipp: olyan negyven éve követem az f1-et, először még nem volt kedvencem, de aztán jött senna
utána a schumacherre felépített szabályrendszert gyűlöltem, de megmentette az f1-et
aztán jött lewis, az első aki senna mögé felsorakozott nálam
a mostaniak közül russellben látok lehetőséget, verstappen és leclerc jók, de nem az a kategória

Gia 2021.02.17. 21:47:53

@Kosztarika: Nem kell a négerrel csőrözni.:-)))

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:48:15

@ppupu: hát nem tudom, én folyton szívnám, attól félnék. Nem érezném mikor van vége :)

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:48:26

@blindmap: Jó lenne, de teljesen esélytelen... Messze Bálintnak van a legnagyobb tábora és igen, bármilyen meglepő Mercikének is elég nagy. Úgyhogy Vivi csak akkor kerül a top 3-ba ha még történik valami, mert a papucsállatka értelmű szavazók, ahogy már írtam, csak az utolsó 24 órára emlékeznek.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:48:34

@Gia: Án hasonlo arányokkal rendelkezemm csak fordítva:D

_Pipp 2021.02.17. 21:48:49

@Ármándójózsi: sztem csk Alonsot utáltam jobban Verstappennél :DDD
@Gia: dehogy jön, már most rosszul vagyok ezektől a teóriáktól és még fél évig ezt kell majd olvasni mindenhol... van a Mercinek egy ugyanolyan tehetséges juniorja, Russell személyében :) Verstappen köré akkora mítoszt építettek, jó a gyerek, de vannak olyan jók a mezőnyben mint ő :D na már fel is idegesítettem magam :DD

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:49:18

@Majom1Parádé: a finnek nekem sótlanok voltak mindig, az öreg keke rosberget sem csíptem, prost meg a kivárós öreguras taktikájával meg a szándékos senna elleni lépéseivel elásta magát
prostban több lett volna, ha van töke
de senna halála után előbújt belőle az ember, őt respektálom

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:49:38

@Gia: balboa a szigorú. Felőlem 172 kiló is lehetsz az 57 centidhez, akkor sem tiltanálak el semmitől :)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 21:49:44

@Ármándójózsi: Így jártam akkor Józsi. Persze inkább Max, mint Hamika, de a jövő Russell felségterülete lesz, amint beül egy fasza kocsiba.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:50:00

@Gia: nem fog menni verstappen a mercihez

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:50:33

@Gia: meg vagyok elégedve :)

@Ármándójózsi: az apja , hogy versenyzett geci , előzésnél 3 kocsit vágott totálkárosra + versenybíró halálát is okozta leszakadt kerék. Hasonlít rá a fia de annyira nem éles .

K_Attila 2021.02.17. 21:50:41

@Gia: Bizonyára a cica formája miatt úgy képzeltem, hogy kicsi és dagi vagy :D
Egyébként jó az a kép, hogy elmentettem.

Gia 2021.02.17. 21:51:33

@blindmap: Én azt szeretném ha Hami maradna.Vagy ha nem,akkor húzzon be még egy világbajnokságot.

_Pipp 2021.02.17. 21:51:45

@Gia: Én is pontosan ennyi vagyok, vagy 173 cm.. :D ezért is tömöm magam mindennel amit találok :D hátha feljön még pár kg

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:52:15

@_Pipp: @blindmap: A fasorban nincs olyan jó az egész mezőnyben, mint Verstappen, jelenleg.
De mint mondtam, ehhez a sporthoz is érteni kell, nem csak nézni. :P :DDD

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:52:22

megfelelő mozgás mellett természetesen.

Gia 2021.02.17. 21:53:11

@K_Attila: Kicsi és dagi?Nagyon nevetek!:-))))

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:53:18

amúgy szólok hamilton most is geci volt , nemhiába az utolsó percben írtak alá vele.

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:53:39

kicsi ves olyan mint az apja volt, nála leclerc is jobb, de russell kimagaslik
tippre haminak meglesz a nyolcadik és utána nyomnak egy közös utolsó évet russellel
utána gondolom lewis kiszáll és totoval együtt menedzselik russellt

Ármándójózsi 2021.02.17. 21:54:23

@blindmap: Majd visszatérünk rá a jövő héten, aztán kiderül, kinek lett igaza. ;) :)))
Én örülnék, ha Neked, mert csípem Vivit, nagyon. :) De sajnos nem lesz... :(

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.02.17. 21:55:17

@_Pipp: rólam egyszer vki azt hitte hogy 170 vagyok, de mondtam neki hogy csak néha hosszuak a lábaim

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:55:57

ELSŐ !!!! :)

Szevasztok Drágácskák ( és olcsók :) !

Mi újság a placcon ?
Emberkedik még ez házmester VV10 Velőtrázó Vélemény ?
Vagy elhúzott a vérbe a tudálékos öntelt gőgös egójával ?

Mindegy is MA kiválasztás... és ez akár érdekes is lehet !
Kit tippeltek ?

blindmap #TEAMPINI 2021.02.17. 21:56:00

@Ármándójózsi: kár hogy csak nézed akkor :)
lassan kezdődik a vv, majd utána elolvasom hogy miért nem értek az f1-hez :)

SirLemming 2021.02.17. 21:56:08

@Majom1Parádé: Pedig drukkoltam hogy Halep elkapja Serenát, bírom azt a csajt...
De a maradékból Osaka. Férfiaknál meg már mindegy, Djoker így nagy esélyes lett
Russel egyelőre csak merciben tudna menni VB címért az meg le van osztva...

@Ármándójózsi: Nem. Ha épp lenyomja a merciket az oké, egyébként nem szimpi.

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 21:56:10

@blindmap: Prost mikor sennat baleset érte , kiállt a futamról ,érdekes akkor pont m. schumacher nyert , és prost a koporsó mellet is ment nagy barátok voltak abszolut nem ellenfelek.

alma_szósz 2021.02.17. 21:56:47

Itt mindenki magas és kék szemű? mert akkor nagyon kilógok a sorból

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:56:55

@_Pipp: Én adok szívesen pár kilót.... bárkinek !

Kosztarika 2021.02.17. 21:57:05

Már a kezemben a zászló Vigyázz.. kész..

_Pipp 2021.02.17. 21:57:05

@blindmap: Russell kimagaslik, valóban, de én hasonlóan jónak tartom Leclercet, és azért Maxit is. Lewis behúzza a 8-t és szerintem lelép, de természetesen én is azt szeretném, ha maradna. Mikor koronás volt, hiába lehetett velem madarat fogatni Georgi miatt, olyan ürességet éreztem, Lewis nélkül. :D Utána viszont nagyon sok srácnak szurkolok, nem tudom kinek fogok hasonló mértékben, mint Lewisnak... nyilván ilyen még egyszer sosem lesz. Na kellően szentimentális komment lett ez. :D

Raspberry Cake 2021.02.17. 21:57:24

@alma_szósz: Alacsony és barna szemű vagyok:DD

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:57:36

@alma_szósz: Van aki nem, de az meg szeretne az lenni ! :D

ppupu 2021.02.17. 21:58:03

@MsIreneAdler: egy cigi 12-14 slukk és vége utánna várnod kell

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:58:20

@SelyemSonkaPini: uncsi Moha lesz kihívva... Semmi taktika, semmi váratlan fordulat... Én feladtam.

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:58:31

@Kosztarika: Csókolgassam az íriszedet csaj'e ! :D

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:59:12

@MsIreneAdler: Igen ettől tartok :(
De mindenki más jópofa lenne...

MsIreneAdler 2021.02.17. 21:59:12

@repuloezustmokus: nekem még néha sem hosszú a lábam :D

K_Attila 2021.02.17. 21:59:43

Most valószínűleg spoilerezés lesz, úgyhogy zárom soraim, puszi: Erzsi.

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 21:59:53

@MsIreneAdler: Ismeritek a közmondást :
Ha rövid a lábad, told meg egy PINIvel ! lányoknál beválik :D

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 22:00:05

@Raspberry Cake: Már négyen barna szeműek vagyunk , hamarosan csúnya világ jön a night elfekre.

ppupu 2021.02.17. 22:00:10

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: Kezdődik az Ápoltak Viadala!

_Pipp 2021.02.17. 22:00:21

@repuloezustmokus: mi hatására lesznek hosszúak? :D
@SelyemSonkaPini: :*

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 22:00:27

@ppupu: Szeva Öreg Teve Tesó !:D
Remélem Liderinezünk ma ! :D

Kiégett Hobbynyúl 2021.02.17. 22:00:39

Sziasztok, szép estét! :-)
A nagy izgalomra hoztam pattogatott kukoricát is.

MsIreneAdler 2021.02.17. 22:00:48

@ppupu: nikotinmérgezésig szívnám magam :D:D. Bár biztos hozzá lehet szokni.

@SelyemSonkaPini: bárki érdekesebb lenne. Reménykedjek? :)

Mók_Ica 2021.02.17. 22:00:52

szép estét drága kommentlakók :))) tegnap nem volt erőm kommentelni, csak néztem az öfit.....
no, nézzük a mait.....

MsIreneAdler 2021.02.17. 22:01:20

@Kiégett Hobbynyúl: gyere, gyere! Tedd csak le a kukit a többi nasi mellé :)

ppupu 2021.02.17. 22:01:25

@SelyemSonkaPini: Nanááááá, ha nem youtube ;)

Majom1Parádé #Team PINLobelt 2021.02.17. 22:01:32

Nézzük ahogy Lóbelt kipicsázza Danikát :-))))

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 22:01:42

@MsIreneAdler: Már lebeszéltél engem is ! :)
pedig lekesen indultam .D

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.02.17. 22:02:16

@_Pipp: persze mert hamiltonnak egy évet ajánlottak , és nem azért mert fekete , hanem asszem jövőre megnyírják a költségvetést.Tehát nem ígérhettek annyit amennyi nincs. Azt hittem kicsapják és jön Russel.

MsIreneAdler 2021.02.17. 22:02:39

@Ármándójózsi: kösziiii! Már nagyon vágytam rá :D

Mók_Ica 2021.02.17. 22:03:06

daniella szülcsinapcsi bulika??? meglepi parti virdzsi nélkül.... :(((((((((

Kiégett Hobbynyúl 2021.02.17. 22:03:19

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Dehogy csapják, majd a 8. vb cím után. Eddig terveznek, nem tovább. Russel jó, Leclerc is.

Kiégett Hobbynyúl 2021.02.17. 22:03:51

@Mók_Ica: Vircsi majd vidiben jön, amiben meg sem ismerik. :DDDDD

ppupu 2021.02.17. 22:03:58

Nincs is felemelőbb mint boxerben születésnapozni :DDDD

Mók_Ica 2021.02.17. 22:04:02

@ppupu: szia :DDDDD hiJányoztam??? :))))

TheLynx70 2021.02.17. 22:04:09

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester):Nekem is barna szemem van, 168 cm. Súlyt nem tudok mondani, mert okosan elajándékoztam a mérlegemet. :)

MsIreneAdler 2021.02.17. 22:04:36

@SelyemSonkaPini: nem volt nehéz, te csírlíder, te :)
Na de nem akarom elvenni a kedved, bízzunk a csodában!

KékCsöcsűPini 2021.02.17. 22:04:37

@Kiégett Hobbynyúl: Miért nem csurog a szája szélén semmi ?

tvbuzi 2021.02.17. 22:04:42

Baszki, kétszer ennyi vagyok

Cimili2 2021.02.17. 22:04:51

@tvbuzi: na végre!! negatív vagy??