Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Való Világ 10x73 - Erdélyi sárkányok, avagy a külföldiek esznek disznóhúst?

2021. január 27. 07:12 - Dzsudibí

A szemfülesebbek bizonyára észrevették, hogy ez a poszt egy teljes napot késett, a még szemfülesebbek pedig azt is, hogy valamilyen oknál fogva az összes Facebook posztunk eltűnt. Az összeesküvés-elméletek rajongóit szeretném ezúton is megnyugtatni, a két esemény között összefüggés ugyanis nincs, míg előbbi főleg annak a számlájára írható, hogy a hogyvoltíró is csak ember (bármennyire is máshogy tűnik néha), addig a második okára még nem sikerült rájönnünk, és nincs hozzá közünk. Mindenesetre ráállítottuk a CIA-t és az FBI-t is az ügyre, akik kiemelten kezelik a nem mindennapi esetet (már a Facebook posztokat, nem azt, hogy Dzsudibí egy Homo Sapiens).

Jómagam, egy sajtótájékoztatóval egybekötött fotózáson a kilencvenes évek derekán:

1200x803.jpg

Folytatódik a gazda-hét a villában, kakasszóra kelhetnek nyomoroncaink, melynek a többség kevésbé örül, nem úgy Vivi, aki 3 hónapja nem hallott kakast kukorékolni, és a kora reggeli martfűi flashback energiával tölti fel fáradt testét egy pillanat alatt. Lehet kivonulni az udvarra tehenet fejni meg tojásokat összeszedni parasztok! - áll a levélben, szeretnék mindenkit megnyugtatni, minden állat műanyagból van, már persze akit megnyugtat, hogy újabb felelsleges  baszom méretű plasztik hulladékokat gyártottunk abból a célból, hogy néhány agyilag zokni nem tudjon kárt tenni igazi hús-vér testvéreikben. Fru örül, mert az igazi tehén biztosan agyon akarná taposni, szeretnélek megnyugtatni Fru, teljes biztonságban vagy, már amennyiben nem olyan tehenet küldenek be, aki nézte az eddigi 72 részt. Vivinek kurva gyanús ez az egész, közli velünk összeráncolt szemöldökkel a riportban, mert ezeknek a csirkéknek taraja van, én nem igazán tudok igazságot tenni, lévén városi gyerek vagyok, vagyis még azt sem biztos, hogy kiszúrnám, ha műanyag kacsák lettek volna szétszórva az udvaron, mindenesetre valaki szóljon majd Vivinek, hogy egyébként kibaszottul mindegy, hogy kakas, csirke, vagy ló, mert műanyag díszlet az összes, tehát egészen biztosan nem az ő kloákájukból származnak az eldugott tojások. 

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_36_33.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_36_36.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_36_38.png

Zsolti gazda bejelentkezése szakítja félbe a reggeli munkát, aki közli a lakókkal, hogy a raktárban hagyott nekik egy csomó sertésalkatrészt meg recepteket, tessék szépen nekilátni a feldolgozásnak, máskülönben éhenhalnak. Nem tudom nem észrevenni, hogy a Nagytétényi úton még sötét van, a gazdánál meg már világos, mely alapján azt a következtetést vonom le, hogy nem élő bejelentkezés, hanem Zsolt gazda felvételről pörög (vigyázni kell velem, kurva rafinált vagyok), ami csak azért vices, mert ezek szerint már előre megelőlegezték a lakóknak, hogy képtelenek időben odagyűlni a TV elé, és felvették a lebaszást is, hogy milyen kibaszott lomha lusta társaság ez. Azért érzem én a törődést a szerkesztők részéről is, akik megtehették volna, hogy élő állatot küldenek be a raktárba, és akkor garantáltan éhen pusztulnak a nyomoroncok, így azért már csak sikerül betölteni a húst a kolbásztöltőbe - feltéve, hogy előtte ledarálják, mert kinézem én ezeből azt is simán, ahogy egymás fejét leüvöltve próbálják beletömni a bélbe az egész sertéscombot. Mercike nincs jól, a raktárnak hátat fordítva az udvart vizslatja falfehér, hányingertől grimaszba torzult arccal, és szerintem tiktok titkon azért imádkozik, hogy ne kelljen most igazi állaton is kirakósat játszaniuk. Saját bevallása szerint kellett egy kis idő, mire eljutott az agyáig, hogy most ezt kell csinálni, amin rajta kívül senki nem lepődött meg, még a levegővételnél is kettővel előre kell gondolkoznia, hogy aztán időben sikerüljön beszívnia az éltető oxigént kicsiny szájacskáján keresztül. 

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_57_54_1.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_57_54.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_58_06.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_4_58_11.png

A lányok elfoglalják helyüket a munkához az emelvényen, na ne gondolja senki, hogy dolgoznának, innen azonban remek kilátás nyílik a melósokra és szuperül lehet fintorogni, meg azt mantrázni, hogy én EHHEZ hozzá nem nyúlok baszdmeg, miközben a fiúk Vivi vezényletével és különböző szerszámok segítségével módszeresen nekiállnak meggyalázni az állat darabjait. Vivi egyébként szerintem látott már messziről olyat, aki volt disznóvágáson, legalábbis igen nagy magabiztosággal instruálja a fiúkat, hogy mit hogy vágjanak, és milyen irányba fröcsögjön a vér, szóval kezdem azt hinni, lehet, hogy a csirke-kakas kérdésben is neki volt igaza (jöhetnek majd a kommentek, hogy a gyesznyó vérét a feldarabolás előtt kieresztik, köszi!). Vivi csillogó szemekkel ecseteli a riportban, s fehér paripán érkező herceg az egy dolog, a világkörüli utazás meg egy másik, na de disznóvágás a VV-ben, az maga a megtestesült ÁLOM. Kinek mi. Merci szerint a kondérban rotyogó húsdarabok látványa kandesz (becézve kandi), ettől függetlenül ő nagyon bokis. Alábbi mondat lefordításához fordítóirodák jelentkezését emailben várjuk.

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_23_08.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_23_14.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_23_18.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_30_20.png

jan_-27-2021_06-38-05.gif

jan_-27-2021_06-37-21.gif

jan_-27-2021_06-36-20.gif

jan_-27-2021_06-38-43.gif

Bálint nagybátyjának van egy farmja, ahol minden, hangsúlyozom MINDEN fajta állat van, még sárkány is. Tényleeeeg? - kapja fel a fejét Mercike - persze, mondja Bálint rendíthetetlen nyugalomal, mondjuk ő nem látta, mert legutóbb még nem volt, amikor ő arra járt, nagybátyja sajnos csak utána vette a sárkánypiacon. Mercike először azt hitte, Bálint hülyéskedik, de mostmár tudja, hogy nem, mire sikerül szerencsétlen teljesen megkavarni egy életre, amikor lebasszák, hogy Mercike, ne legyél már ennyire segghülye, sárkányok nincsenek. Merci arcán látszik, hogy agya 110 százalékon pörög, nem könnyű feldolgoznia az imént hallottakat, és ezzel egy időben továbbra is két levegővétellel előre megtervezni az O2 bevitelt, dehát azt mondták téLLeg van, ilyen erdélyi sárkány, mondja magabiztos arccal, nem Mercike, amit a Harry Potterben olvastál, az nem egy helyszíni tudósítás Roxfortból. Merci szerint amúgy undorító ez az egész műfaj, mit gondolhatnak erről vajon a külföldiek, akik ugyebár nem esznek disznót? - vár segítséget Frutól, aki érezhetően nem annyira biztos a dolgában, de azért tippre szerinte Németországban meg Angliában esznek például. Az elkészült kolbászokat és fel nem használt disznó alkatrészeket aztán becserélhetik egyéb árukra, többen nehezményezik, hogy nincs tururudi, meg csoki sem. A műsoridőből ismét tetemes idő elmegy Bálint újabb nagymonológjával, Ő TUDTA, hogy majd a húsokat kell fizetőeszközként használni, mert ő tud mindent, csak azt nem tudta, hogy mi mennyibe fog kerülni, mert azért mindent még ő sem tudhat. 

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_07_18_1.png

Villamester választás, melynek apropóján értékelik Virág heti teljesítményét, már ha értékelésnek hívhatjuk azt, hogy sorba rendezik, Virág mi mindent NEM csinált. Virágnak minden idejét elvitte az önfejlesztő héttel járó pluszfeladatok sora, így arra már nem jutott ideje, hogy a szalámit visszabassza a hűtőbe, miután evett belőle. Feladatokat nem osztott ki, így senki nem tudta mit takarítson. Ettől függetlenül szerinte jó villamester volt, a többiek meg le vannak szarva az ellenkező véleményükkel. Az új villamester egyhangú szavazás alapján Vivi, aki Bálinttal neki is áll a konyha restaurálásának, a szendvicssütőre szavak nincsenek, beszéljenek hát helyettem a képek, a kitakarítását nemes egyszerűséggel bőséges mennyiségű zsíroldóval oldják meg, én néha tényleg csodálkozom, hogy ezek a nyomorultak ilyen sokáig képesek voltak életben maradni. Egyébként csak egy egészen rövidke gondolat részemről, mellyel még véletlenül sem Virágot szeretném megvédeni, de ha látom, hogy a konyhában a mosogatóban már lassan szirmot bontanak az előző heti ételmaradékokból kicsírázott újfajta életformák, akkor nekiállok eltakarítani magamtól, nem várok arra, hogy valaki utasításba adja. Köszönöm.

ke_pernyo_foto_2021-01-27_5_58_58.png

jan_-27-2021_06-39-20.gif

Utolsó feladat trágyalapátolás, amit még csak mi tudunk, a lakók nem. Hogy ne kelljen a bentragadt szarszaggal még két hétig küzdeniük agyilag zokni kisbarátainknak, így a kiválasztottak - Dániel és Mercike - külső helyszínen fogják végezni a munkát, akik most még örülnek, mert nem tudják mi vár rájuk. Virág féltékeny pillantásainak kíséretében készülődnek, Vivi útravalót is csomagol nekik egyem a szívét, majd felteszi azt a teljességgel jogos kérdést, melyet hasonló helyzetben minden anyuka feltenne mentális kihívássokal küzdő gyermekeinek: "Tudtok viselkedni?" Hamar kiderül, hogy a bentragadt szarszaggal kapcsolatban tévedtem, a külső helyszín ugyanis a villa melletti placc, ahol már várja hőseinket egy tetemes méretű kupac szar, illetve egy jókora földterület, melyen a kulát - ahogy Mercike fogalmaz szakszerűen - egyenletesen szét kell teríteniük. Hogy ne legyen ennyire egyszerű, a trágyában még madzagok is vannak, amiket ki kell szedegetni, Dani nem szégyenlős, és nem húzza az időt a kesztyű felvételével, puszta kézzel rángatja le a szaros vasvillába gabalyodott spárgákat.

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_12_24.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_12_36.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_12_42.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_13_34.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_13_35.png

Pontos.

jan_-27-2021_06-40-24.gif

Szakszerű.

jan_-27-2021_06-41-28.gif

jan_-27-2021_06-39-51.gif

Lapátolás közben Zsolt gazda szeretné hasznosan tölteni az időt, amennyire csak lehetséges, és nem csak a testet hanem az elmét is edzeni, ezért egyszerű kérdéseket tesz fel a lakóknak. Például, hogy honnan eredhet a szarvasmarha trágya elnevezés. A trágyáig már el sem jutunk, mert Mercikével az alapoknál kell kezdeni, azaz tisztázzuk, hogy a szarvasmarha az nem két külön állat, hanem egy. Mercike bizonytalan, kérdő hangsúllyal ejti ki a száján a bika szót, amikor Zsolt gazda arról kérdezi, a tej honnan származik, de aztán Mercike magától rájön, hogy annak nincsen izéje. Ez biológia órán szerintem megérne egy erős egyketted alát, de én már csak ilyen vajszívű vagyok. Hogy ne csak mindig ekézzem Dánielt egyébként, azt el kell ismernem, hogy már majdnem szimpatikus, hogy nem rinyál, hogy melózni kell, sőt, kifejezetten élvezi, illetve a végén még a szerszámokat is összeszedi, de aztán eszembe jut, hogy mégiscsak Dánielről beszélünk, így a hirtelenjött szimpátiám hamar el is illan, mint erős délkeleti szélben a nagytétényi szarszag. Eközben az odabent maradtak békésen fogyasztják jól megérdemelt vacsorájukat, Vivinek bejön Zsolt gazda, de nagyon, Bálint reakciója epic.

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_26_16.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_26_16_1.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_26_16_2.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_26_16_3.png

ke_pernyo_foto_2021-01-27_6_26_17.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fálki 2021.01.27. 14:37:50

@MsIreneAdler: Bennszülött magyar házisárkány.

Na?

Fálki 2021.01.27. 14:39:47

@mozambikizombi: Nekem volt Töcsmeg nevű osztálytársam, akit a tanárok is Töcsinek vagy Töcskösnek hívtak..
Szopka meg alattunk járt pár évfolyammal, neki se lehetett könnyű.

.Zsu 2021.01.27. 14:40:58

@MsIreneAdler: miért mi a baj a tiéddel? én szeretem :)))

na ez még kész őrület lehet, vadászni a keresztnevek után.

@Krétagarbó: jó világos, ezek tényleg érthetetlenek h miért léteznek :) de az alap indíttatás sztm ugyanaz. a hagyomány, az apjának az édesapja is ugyanezzel a névvel élt stb.

bel ami 2021.01.27. 14:41:08

@Post Modern Prometheus:
Ha ezt Vivi tudná,
biztos Danit vinná.
Node sajnos nem tudja,
Ezért jön majd Fruzsina.

Fruzsi hopp, Fruzsi hopp,
Renátó neked a top.

Krétagarbó 2021.01.27. 14:41:38

@Fálki: ha sárkányosodnék most itt átmenetileg, akkor a "zsebsárkány" toldatot használnám (nem utal semmire, nem röhögni!). @MsIreneAdler: Irén, nem tetszik?

Krétagarbó 2021.01.27. 14:43:22

@Krétagarbó: ha tetszik, viheted! ez lemaradt:)

Fálki 2021.01.27. 14:43:31

@Krétagarbó: Neeem, ez nem egy kisegítő osztály volt :)

mozambikizombikini 2021.01.27. 14:44:15

@Fálki: Töcsmeg. Najolvanam. Ez mar tenyleg tulzas. Ezt nem tudod magadtol kitalalni sem. :D

Errol jut eszembe egy olasz baratnom, tinedzserkorunkbol. Agrippina volt a neve es akkoriban mentek ezek a betunyaklancok ezerrel. Jott hozzank latogatoba, mindekozben nyakaban logott a "PINA" kirakva.
Igy mentunk hat balatoni diszkozni: o + a nyaklanca. Sracoknak mondjuk jol jott, hogy van mivel megszolitani. :D

.Zsu 2021.01.27. 14:44:58

@Fálki: én Retkes vezetéknevűt ismerek.
és a kedvenc vezetéknevem az a: ROMOLHATATLAN
sztm mindent visz :)))

Fálki 2021.01.27. 14:46:31

@mozambikizombi: Mennyire ideális helyzet volt az. Teljesen legitim módon mondhattad azt bármikor, hogy szereted a Pinát.

Fálki 2021.01.27. 14:46:59

@.Zsu: Van itt a megyénkben ilyen ismert focista is :) Marmint Retkes.

Spitzbaue® 2021.01.27. 14:50:22

@Ármándójózsi: @Krétagarbó: Nem emlékeztem hirtelen, de @bel ami: volt az, akit a téma illusztrálásához kerestem. BEL AMI RULEZ! :-D

Cérnahuszár 2021.01.27. 14:50:39

@Fálki: na erre nem gondoltam hogy ezt írod.
sherlockosra mertem volna fogadni, hogy azért jön be

Rrami 2021.01.27. 14:53:15

@mozambikizombi: Nekem egy olyan ismerősöm volt, aki pénisz alakú medált hordott a nyakában. Nem mentem vele sehová sem, még az utcára se ki :)

Fálki 2021.01.27. 14:54:18

@Cérnahuszár adraconis.0.01: Kibeszéltük egyszer korábban már éjszaka hogy honnan van a nickje és a jelenlevok közül úgy rémlik, hogy nem sokan tudták. Én kifejezetten szeretem a Sherlock temakort, úgyhogy nekem könnyű dolgom volt :) De ettől függetlenül én Áder Irénnek hívom, mert így viccesebb :)

Spitzbaue® 2021.01.27. 14:54:18

@MsIreneAdler: Ritkán hallgatom Balázsékat (mert később keleK :-), de egyszer betelefonált valamilyen Józsefné, és Balázsék végig, kb.15-ször úgy szólították, hogy Kedves Józsefné, vagy csak Józsefné, legyne szíves/kedves, stb.. Feküdtem a röhögéstől. Szerintem ők is. A nő meg, mintha misem történt volna, hót komolyan válaszolgatott a kérdésekre.

2021.01.27. 14:54:45

@Fálki: Retkes a villában is van pár darab (élőlény)

MsIreneAdler 2021.01.27. 14:55:14

@Fálki: ööö :D

@.Zsu: áh, csak irigy vagyok, hogy Merci "tiszteletére" páran sárkányos nevet vettek fel :)

@Krétagarbó: ez egyébként nem rossz, utalhatna arra is, milyen praktikusan kevés helyet foglalok el :D. Bár így leírva kicsit hajaz arra, hogy zsebzsötem, nem tudom miért!

2021.01.27. 14:55:18

@Niemandhäuser: Ármándó Józsefné
:DDD
bírnám ha megjelenne egy sodrófával :D

Nets 2021.01.27. 14:55:52

@Rrami: Nem mondta mi miatt?

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.01.27. 14:56:16

@bel ami: a vége nem jó

Fruzsi hopp , fruzsi hopp
Renátó meg csatt.

úgymond olvasó mmkk 2021.01.27. 14:58:17

mennyi sárkány lett itt, amíg dolgoztam

Rrami 2021.01.27. 14:59:04

@Nets: szerintem úgynevezett művészi szabadság végett, de sose kérdeztem rá.

alma_szósz 2021.01.27. 14:59:14

a Money Heist kitalálójának a neve Alex Pina, mindig mosolygok egyet ha meglátom

MsIreneAdler 2021.01.27. 14:59:47

@Niemandhäuser: na pont ez az. Sosem tudnék így nevet változtatni, hogy az előzőt meg leirtom a francba, nyoma se maradjon... Tudom, régen nem volt nagyon más opció.

Cérnahuszár 2021.01.27. 15:01:17

@Fálki: hát akkor erről lemaradtam
fáziskésés kimaxolva nálam megiont

nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester) 2021.01.27. 15:04:49

@Fálki: te írod az új posztot mester?
mert ha igen várom , már mindenből vettem tartós élelmiszert :P

úgymond olvasó mmkk 2021.01.27. 15:05:17

@Ármándójózsi: pont volt egy páciensem, születési neve Kis Piroska, az első házasságában Nagy Piroska lett. megtartotta ezt a nevet, majd az új házasságában is úgy hívják, hogy Nagy Piroska. megtarthatja az előző férjes nevét. ami a pláne, hogy ha úgy nyilatkozik, akkor az újabb házasságban a születendő gyerekek kaphatják a Nagy vezetéknevet is. nem a születési neve, a megtartott előző férjes neve. szerintem ez a durva.

mozambikizombikini 2021.01.27. 15:05:49

@alma_szósz: @Fálki: :))) nagyon cuki.
A jelenlegi lakok kozul sztem Robinak van a legmenobb neve: Ollàri. :D
//...ooolari-ollari-oooo...

Spitzbaue® 2021.01.27. 15:06:28

@MsIreneAdler: Anyám, anyósom keményen né-nek nyomják, nyomták. Ők tök büszkék (voltak) rá. Mikor a nejem semmit nem vett fel az én nevemből, főleg praktikus okokból, ugyanis se a vezetéknevem, se a keresznevem nem átlagos, és külön kell betűzni egy W miatt (valamint útlevélcsre, stb.), anyám fullra fel volt háborodva. Pedig ha vadidegennek bemutatkozom, vagy felveszem a telefont, akkor többen nem értik mit mondtam, és később esik le nekik, hogy ez egy név volt. Most ott tartunk, hogy a szervízben, egy megrendelésnél inkább én is az ő nevét mondom.

Fálki 2021.01.27. 15:06:36

@alma_szósz: az egyik amerikai major sportágban volt pár éve olyan, hogy egy csapatban játszott a talán perui Pina és a kanadai Puncee.

Nehezen lehetett nevetés nélkül kibírni, amikor olvasta az ember a csapatösszeállítást... Mondjuk nekem a Vagina nevű edző nagyon hiányzott.

Fálki 2021.01.27. 15:07:38

@nyunyo.de.balboa(a.sárkánymester): Nem, Laura írta a mait, már kész van, csak admin jóváhagyásra vár. Én vasárnap és hétfőn vagyok mindig.

edimörfi 2021.01.27. 15:08:42

@Fálki: Az én általános iskolai igazgatómnak viszont Bugyi volt a vezetékneve. Elég vicces volt, amikor bemutatkozott: Bugyi igazgató vagyok.

Fálki 2021.01.27. 15:09:45

@Niemandhäuser: Könyörögve kérlek, írd meg nekem privátban ezt a csodálatos nevet, amit viselsz :) Wlasics, Wladar, Wukovics, Wilbertovics, Wolf - ról hallottam már :)

Fálki 2021.01.27. 15:11:49

@edimörfi: Ha balhé volt, a Bugyi beírt egy igazgatóit az ellenőrzőbe :D

"Péter fia ma is berakta a Trabantomat két fa közé a barátaival , ezért igazgatói megrovasban részesítem. Tisztelettel: Bugyi Nándor"

mozambikizombikini 2021.01.27. 15:12:09

@Niemandhäuser: Detto.
Nekem eleg fain vezeteknevem van, skszor vissza is kerdeznek, hogy ez-e az igazi nevem, vagy csak valami muvesznev. Emiatt nekem pl. egyertelmu volt, hogy nem veszem fel a ferjem nevet, ami ezzel szemben egy eleg altalanos vezeteknev.
Termeszetesen ezt az individualis hozzaallasomat aztan nem igazan fogadtak akkora ovacioval az idosebb csaladtagok.. Par ev utan aztan elvaltunk, ugyhogy utolag elgondolkodtam, volt-e vajon valodi osszefugges a nevfelvetelre valo hajlandosag es a kapcsolatunk tartossaga kozott. :D

Krétagarbó 2021.01.27. 15:18:37

@silvermansarah(erdélyi_sárkány): szerintem előbb utóbb valaki megvicceli és jönni fog:)

.Doktor.Szöszi. 2021.01.27. 15:19:17

@Niemandhäuser: nekem németes vezetéknevem van, nem túl bonyolult, de állandóan betűznöm kell...viszont az is biztos, sskk nem fogom senki nevét felvenni :))

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.27. 15:20:53

@ErdélyiSárkánylány: Szia!
Csak nem vagytok rokonok Silvermansarah-val? Ugyanaz a sárkánynemzetség?

Krétagarbó 2021.01.27. 15:22:35

@Niemandhäuser: a férjem vezetéknevének első szótagja GA. Amikor házasodtunk, mindig azon röhögtünk, hogy ő is változtat: ő lesz GA, én meg GAné :D

úgymond olvasó mmkk 2021.01.27. 15:22:43

@.Doktor.Szöszi.: barátnőm (most már) férje olyan hisztit csapott az anyakönyvvezetőnél, hogy a csaj nem hajlandó felvenni a nevét, hogy zengett a hivatal. de az anyakönyvvezető cuki volt, megkérdezte, hogy miért nem veszi fel ő a menyasszony vezetéknevét.. rögtön csend lett :D

ErdélyiSárkánylány 2021.01.27. 15:23:38

@Gézamalac: Nem tudom Ő milyen nemzetségből való. Akár lehetünk is rokonok.

Krétagarbó 2021.01.27. 15:24:30

@Fálki: Jajj, még egy: emlékeztek Vitrayra, amikor a műkorcsolyát közvetítette? Mekkorát nőtt ez a kis Pötsch? (Anette Pötsch)

:DDD

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.01.27. 15:24:46

Én magamhoz veszem majd az én uram nevét

ErdélyiSárkánylány 2021.01.27. 15:25:05

Én ismerek Szopos vezetéknevűt, rövid o-val....de akkor is

Krétagarbó 2021.01.27. 15:25:19

@Niemandhäuser: baszki, én lehet, hogy ismerlek? :)

LaciHogyVoltol 2021.01.27. 15:26:23

@Post Modern Prometheus: Azért az durva, hogy a háziszavazáson Fru beelőzte a Dani-Virág kettőst.

Amúgy azzal, hogy Anikó tegnap azt mondta, hogy jelenleg a Merci-Virág ellentét a legnagyobb a villában nem értenék egyet, mert én még mindig a Dani egója - Moh jelenléte konfliktusra tenném le a voksomat, de valahol tényleg érdekes, hogy miért futtatnak ezer éve megkezdett történetszálakat a vella lakók és miért nem fightolják le ezeket a köröket inkább most. Értem én, hogy amikor feladta Vivi a játékot megbeszélték, hogy ez lesz, de azóta elég szépen magához tért, szerintem most pont "nincs szüksége" erre. És valahol már a Renátó - Moh párbaj is elég légbőlkapott volt, Renátónak Bálinttal kellett volna mennie, szóval igazából az 5.-6.-7. párbajnak így kellett volna alakulni:

5. Renátó vs Bálint - 95%-5% Bálint javára
6. Dani vs Moh - 65%-35% Moh javára
7. Virág vs Merci - 60%-40% Merci javára

szerintem...

LaciHogyVoltol 2021.01.27. 15:30:24

Folytatva az előző kommentemet akkor már

8. Fru - Vivi - 75%-25% Vivi javára

9. Robi (gondolom kiküldték volna, hogy ne jusson döntőbe párbaj nélkül), aki kizárásos alapon Moht hívta volna ki - 55% - 45% szerintem Robi javára, bár ez két esélyes lett volna

10. TOP BITCH FIGHT: Vivi vs Merci - remélhetőleg 51%-49% Vivi javára (a szőke cigánylány szerintem kint elég népszerű, bármennyire idegesítően sötét is...)

Döntő

Bálint vs Robi/Moh vs Merci/Vivi

50% - 30% - 20%

Fálki 2021.01.27. 15:33:48

Lehet hogy van új posztcsi...

.Doktor.Szöszi. 2021.01.27. 15:35:05

@úgymond olvasó mmkk: én nem is értem a felháborodást, hol van az leírva, hogy a nőnek mmkk fel kell vennie a férje nevét. ez olyan középkori nézet. plusz egy csomó idő és energia az iratok beszerzése. nekem van olyan iratom, amin még a dr. sincs rajt, pedig nem tegnap volt..

egy ismerősöm lánykori neve Horváth Tímea, hozzáment egy Horváth vezetéknevű sráchoz, a házassági neve Horváth Tímea lett, és az összes iratát kicserélték beleírva, hogy ez a Horváth nem az a Horváth. ha nem látom a saját szemeimmel, nem hiszem el. :))

Krétagarbó 2021.01.27. 15:38:47

@.Doktor.Szöszi.: Ha már... akkor miért nem Horváthné Horváth Tímea? Vagy Horváth-Horváth Tímea? :)))

Fálki 2021.01.27. 15:45:06

@silvermansarah(erdélyi_sárkány): Jó, de az nem magyar, remelem..

Jastrzembski

2021.01.27. 15:45:45

@Fálki: nem úgy tűnik :DDD

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.27. 15:54:45

@Krétagarbó: Nem vagy extrán proliellenes, mert különösen ellenszenves a figura.
Én most egyben néztem a két utolsó belevalót, ezért nem tudom, melyikben volt, de és az milyen, hogy Virágnak azt pedzegette, hogy ahhoz mit szólna, ha Daniella lányt szerezne valamelyik haverjának. Importálna egyet. Virág szerintem nem is sejti, hogy nem vetélytársról, hanem kolléganőről beszél Jabba.
Az a jelenet meg különösen bájos volt, amikor Virdzsó kijelentette, hogy neki majd egy Consuela fog takarítani, mert ő nem fog ráérni, Jabba pedig közben egy vizespalackkal ütögette a tenyereét, baseball ütőt képzelve bele.

Rrami 2021.01.27. 16:08:01

@Gézamalac: "Virágnak azt pedzegette, hogy ahhoz mit szólna, ha Daniella lányt szerezne valamelyik haverjának. Importálna egyet." De ezt hogyan értette?

Natália Zsanna Zarawales 2021.01.27. 16:23:13

@silvermansarah(erdélyi_sárkány): "még a kenyérsütéshez hosszászólnék azért. Azt szerintem kevesen tudnak, én is úgy 30 körül kezdtem egyáltalán foglalkozni vele, gyesen, akkor volt rá idő (partner a gyurmázáshoz :D) meg próbálgatni ezzel-azzal, aszkorbinsav, tejsavó, anyámkínja. Úgy pár hónap mire tényleg jó lesz."
Vagy itt 1 1szerű recept, ami elsőre is menni fog. Kívül ropogós, belül puha. Lapos kenyér/ pizzatészta

Hozzávalók:

* 1kg fehérliszt (BL55) szitáld át - az a biztos, + 1ek. tengeri só - zsupsz bele és keverd össze.
* 600 ml langyosított tisztított vízbe 1 cs. friss élesztő + 1 tk. kristálycukor + 3 ek. olívaolaj
+ 1 kk. fokhagyma por (opcionális) ... nem kell felfuttatni, csak hozzáadod a szárazanyaghoz és géppel 3 perc/ kézzel 10 perc összedolgozod. 1 óra pihentetés után tetszőlegesen felhasználható. Készíthető belőle Pl. 4db normál pizza, 2db 75dkg bagettforma kenyér vagy 4-6db kerek laposkenyér - ebben a formában üreges lesz mint a pita.

Ez a tészta hűtőben (kiporciózva) 4-5 napig tárolható. Sütés: pizza program vagy alsó-felső sütés: 200 °C, kb. 25 perc

Spitzbaue® 2021.01.27. 16:24:07

@Fálki: Ez egy anoním műfaj, de írhatnám, pl. hogy Horowitz Félix :-DDD
@Krétagarbó: Minden lehet, kb. egy idősek vagyunk. Kutatok az emlékeimben, hogy ki végzett Pécsett az ösmerősök közül, de Gané nem ugrik be. ;-)

Fálki 2021.01.27. 16:27:09

@Niemandhäuser: Ha nem, nem. Tudom hogy az, de gondoltam ha neked belefér, akkor orultem volna :)

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.27. 16:29:24

@ppupu (sivatagi sárkány): Ha a mostani vezetéknevek egy része foglalkozásokból alakult ki, akkor 100 év múlva lehet Ingatlanközvetítő Evetke vagy Rendszerfejlesztő Quanon is akár.

Benszülött zsebsárkány 2021.01.27. 16:30:18

@Niemandhäuser: szerintem nem kell ezt erőltetni. Mindenki vegye úgy fel, vagy ne vegye fel a másik nevét, ahogy akarja.

Spitzbaue® 2021.01.27. 16:36:30

@Benszülött zsebsárkány: Persze, én tökre egyetértettem a nejemmel. Én már csak tudom mit vállalt volna fel... :-D

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.27. 16:50:55

@ErdélyiSárkánylány: Szintén erdélyi sárkány. Azt nem tudom, hogy Magyar Mennydörgő vagy Havasi Redősszárnyú-e. Majd ő elmondja, ha akarja

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.27. 16:56:20

@Rrami: Szerintem keverte az exportálnival és a haver Svájcban menedzseli a "szobalányokat". De hát mit tudhatom én, nem értek a showbusiness-hez

Krétagarbó 2021.01.27. 17:00:41

@Niemandhäuser: mondjuk akkor még nem voltam gané:)

De én is gondolkoztam, a helyesírás nem stimmel. A tiéd jobb.

Fálki 2021.01.27. 17:12:00

@Benszülött zsebsárkány: De ehhez nem kellett volna uj reg, a reginek is valtoztathatod a nevét :)

Benszülött zsebsárkány 2021.01.27. 17:14:01

@Fálki: tudom, de így sem rossz, ezzel még bohóckodok kicsit, aztán elteszem ínségesebb időkre :D

ppupu #Fantom for President 2021.01.27. 17:17:59

Szerencse, hogy nem lengyelek vagyunk ilyen városnévvel mit harcolnánk:
Przemyśl
Mire kimondod csomó van a nyelveden

2021.01.27. 17:23:42

@Natália Zsanna Zarawales: igen, ez tök jó kis recept :)))

Benszülött zsebsárkány 2021.01.27. 17:34:13

@Fálki: nem, csak addig variáltam, hogy tűzbenszületett legyen-e, hogy így maradt :D
Jujj, de most mondhattam volna, hogy igen! Nem? :)

PYT 2021.01.27. 18:27:38

Rendkívüli módon elszaporodtak itt az erdélyi sárkányok, gondoltam, felveszek gyorsan egy online okájés képzést és már végeztem is vele, csaxólok.

Ármándójózsi 2021.01.27. 18:42:34

Sárkány ellen sárkányfű...

Krétagarbó 2021.01.27. 19:04:37

@Ármándójózsi: Sárkányfűárus már asszem volt itt régebben.

Ármándójózsi 2021.01.27. 21:39:44

No more comments please...Closed!
süti beállítások módosítása