Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Való Világ 10X49 – Mentál fotoszintézis

2021. január 02. 17:25 - dmr94

Peti az újév jegyében különösen pörög, rózsaszín dzsekiben pompázva sziporkázza végig ezt az adást. Merci drámáját követhetjük tovább és mivel gondolom mindenki tűkön ül emiatt, az érthetőség kedvéért leírom itt az elején, amit amúgy csak később tudunk meg, jelesen, hogy szilveszterig adott ultimátumot Mohnak érzelmei viszonzására, így egy utolsó kétségbeesett hisztiroham keretében kéri számon, hogy ugyan már miért nem lehet őt szeretni úgy szerelemből. Hát neki odakint százezer követője van TikTokon, milyen már, hogy visszautasítással kell szembesülnie. Moh szerint egy őszinte igazság jobb, mint egy kamu bármi, így ő kitart az ölelkezős-seggfogdosós barátság státusz mellett.

vv10x49_07.png

Főhősünk először Danihoz megy önigazolást keresni, mert ugyan ki értené meg őt ha nem a toxikus maszkulinitás felkent lovagja. Merci a végletek embere, szerinte aranyközépút elképzelhetetlen, vagy csókolgassák őt szét vagy hagyják a picsába, álláspontja persze nem is lenne teljes ha nem azzal zárná, hogy „DE AMÚGY LESZAROM”. Persze, hogy leszarod kislány, ezért generálsz lassan több adásidőt, mint bármelyik villatársad. Dani igazat ad neki, így megadva a végső lökést, hogy a lány átköltözzön a szomszéd ágyra Gina mellé, akinek öröme nem tűnik túl őszintének és hát aki Amanda íves formáihoz bújva szocializálódott a villában, az nem csoda ha kevésbé izgul rá egy 40 kilós nőre, mint alvótársra. Merci viszont olyannyira belejött, hogy az új fekvőhelyén pihenő Bálintot is egyből felzavarja és tájékoztatja, hogy visszaköltözhet a szobába, ő már pakolja is szívesen a srác cuccait. Ezek szerint akkor Bálint a Ginával való konfliktusát kihasználva hagyta ott a Nobel Bizottságot, hogy egyedül alhasson, érdekes módon ez a Gábor elleni párbaja előtt kevésbé zavarta. Én persze megértem és átérzem lelkesedésének hiányát, amikor szembesül vele, hogy vissza kell költöznie a retardáltak közé. Egy kis lelkifröccsöt ő is tölt Mercibe és jó döntésnek tartja, hogy a lány végre mintha kiállna magáért. Moh sztoikus nyugalommal fetrengve veszi tudomásul az egészet, ő tudja, hogy nincs ebben semmi különös csak berakták az egyik idei slágerlemezt, mint amolyan év végi visszaemlékezős toplista egy eleme. A szánalmas vergődés azzal zárul, hogy Merci konstatálja mennyivel jobb a szomszéd ágy, Peti pedig Pikachuval állítja őt párhuzamba, ami valljuk meg több szempontból is elég találó.

Az ápoltak érvelni próbálnak támogatottjuk mellett, hogy miért annak kellene visszajönnie a következő párbajról, ez leginkább Gina őszintesége és Bálint tudatos játéka köré összpontosul és persze elképesztő feszültségeket szül. Renátó értelmetlen monológjába valami olyan vádakat is belefűz, mint hogy a kihívott fél nem szokott kezet mosni, majd a fröcsögés átmegy egymás lealkoholistázásába és egy kis diszkrét buzizásba is. A maga módján csodálatos egyébként, ahogy a viták hevében először mindig az egyik szereplő megy ki egy nyugtató cigire majd a másik véletlenül sem kerüli el hanem utánamegy, hogy folytatódhasson a proli hőbörgés. A dohányzáson kívül látványosan nincs semmilyen feszültséglevezető eszközük. Az „őszinte” csapatban valami elképesztő mennyiségű frusztráció gyülemlett fel, ez egyre szembetűnőbb, még Robi kinyilatkoztatásán is képesek megsértődni, aki csak jelezni merészelte, hogy Bálinttal tud azonosulni. Ginának fogalma sincs a történésekről, szép lassan (vagy inkább exponenciális gyorsulással) hullik szét teljesen, a végzete szerintem meg van írva hiába minden váratlan támogatás az irányába.

Bálint sokszor próbálja némi iróniával kezelni a helyzetet de a többiek gyakran visszarántják őt a villát átszövő szellemi mocsárba. Helyzetértékelése azért továbbra is pontosnak tűnik: gyakorlatilag ellehetetlenült a kommunikáció a két társaság között mert az instant mocskolódásba megy át minden alkalommal. Ez a blokk is trademark aranyköpésekkel fejeződik be, ezúttal Renátó állapítja meg, hogy Bálintnak biztos fáj az igazság és most már aztán tényleg fixen kint marad a gecibe, én pedig fiatalkori tippmixes énemet látom visszaköszönni előrejelzéseinek pontosságában. A párbajozók elvileg válaszoltak további kérdésekre is, sajnos még mindig Instagramon és nem hogyvolt kommentekben.

vv10x49_21.png

Mivel az előző párbajról Merci jött vissza győztesen, ideje beváltani az akkor tett ígéretet és elkészíteni azt a bizonyos dalt. Bálinttól jön is rögtön a disclaimer, hogy ők bizony nem zenészek, ezt tartsák szem előtt. Merci örül, hogy maradandót alkothat, én ebben kételkednék de hajrá, és azt is megjegyzi, hogy sokszor egy alapon múlik egy dal sikere ezért gondolom kellő odafigyeléssel választottak egyet az eléjük dobott 5-10 hip hop sample közül. Továbbra is a szekunder szégyenérzet tölt el azt látva, ahogy wannabe művészeink, Merci és Dani elhiszik, hogy tudnak rappelni. Virág eleinte nem nagyon éli bele magát, Dani viszont általában véve is motivált zenei karrierjét illetően én pedig nem tudom, hogy össztársadalmilag hogyan járunk rosszabbul: ha 36 millió forintból vagy anélkül veselkedik neki ennek és gyártatja le magából Magyarország legújabb autotune huszárát, akit az élet iskolája nevelt.

Néhány megjegyzés szemtől szemben és egymás háta mögött a riportban a többiek énekhangjáról illetve ritmusérzékéről, majd jöhet az előadás, ahol a szöveget azért még papírról olvassák a biztonság kedvéért. Merci művésznevet is talált magának, így Honey B és VV Virág koprodukciója sértheti füleinket, bár szerencsére a relatíve hangos alappal sikerült dominálni az erőltetett „rappertónust”, Virágnak pedig mintha egészen vállalható hangja lenne, bár ehhez egyáltalán nem értek. Dani kifejezetten büszke barátnőjére, Bálint pedig a végtermékre én viszont inkább ezt a dalt is a benne megénekelt vétkek közé sorolnám. Ami a klipet illeti, PP ismét adekvát leírást ad annak minden bizonnyal ittas készítőjéről. Lassan akkora az összhang a műsorvezetővel, hogy meghívjuk hogyvoltot írni a blogra.

Elmaradhatatlanok az újévi fogadalmak, mintha néhány hasonló feladat során az önreflexió csírái bontakoznának ki, hogy aztán ököllel bassza arcon bárminemű naivitásunkat a valóság amikor ezek irreálisan rövid időn belül dőlnek meg. Bálint több szőrtelenítést ígér és véleményének kitartó vállalását, Renátó a dohányzást és az agresszivitást szeretné visszafogni, illetve igyekszik majd diétázni, Merci csak további őszinteséget fogad. Moh edzeni fog, Fru meglepő módon őszinteségét és Renátóval való kiegyensúlyozott kapcsolatát szeretné folytatni, Vivi kevesebbet akar cigizni és legalább ugyanennyit főzni, mint eddig, Dani pedig a Virággal tartó kapcsolatát igyekszik majd kimaxolni amellett, hogy edz majd a jobb kinézet érdekében és mellőzni próbálja a trágárságot. Virág megfogadja, hogy nem iszik, nem tör poharakat, megtanulja kezelni a mosógépet és többet fog énekelni legnagyobb örömünkre. Emellett igyekszik majd a rizs-csirke kombónál komplexebb ételeket is elkészíteni, bár az az érzésem már ezzel is átlag fölött jár ebben a válogatott társaságban. Robi nem tesz fogadalmat mert neki van annyi akaratereje, hogy bármikor tudjon változ(tat)ni ha kell, Gina pedig továbbra sem tud beszélni és szerintem teljesen mindegy mit mond, úgysem tud majd semmit betartani de azt legalább a villa falain kívül teheti.

Végül szemtanúi lehetünk a szilveszteri buli első óráinak, ahogy hőseink giccses, flitteres ruhákban szégyentelenkednek. Megcsodálhatjuk amint Renátó hugyozáshoz is elkíséri barátnőjét, ahol tovább táplálják egymás amúgy sem gyenge egóját és a látvánnyal valamint a felirattal együtt azt hiszem méltán prezentálhatom eme szürrealista alkotást, mint 2020 legjobb VV screenshotját, remélem valaki egyszer még megfesti:

vv10x49_49.png

A keretes szerkezet jegyében azzal zárunk, ahogy Merci nagyon szeretne smárolni de Moh nem vevő rá, így náluk elmarad az újévi csók, a lány többnyire szomorúan tölti a kanapén ülve az estét, Dani és Virág, illetve Fru és Renátó pedig egymás szájában.

A nézői szavazás értelmében jó lenne ha a villalakók kevesebbet tesóznának a jövőben, ezt pedig én is csak támogatni tudom.

vv10x49_56.png

1295 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.01.02. 23:52:58

@Kiégett Hobbynyúl:
Ha latod benne az infokat, akkor Arany iranytu/Az ur sotet anyagai, The OA, Another Earth, A szem tukreben :)

dmr94 2021.01.02. 23:54:41

@PYT: ez nekem is eszembe jutott
Pontosabban úgy, hogy ugye nincs annyi esze a kislánynak, hogy befolyását lemérendő beáll Gina mögé, hátha szorossá tudja tenni/meg tudja fordítani a párbajt? Szerintem nincs és csak SZÍVBŐL DÖNTÖTT ŐSZINTÉN

Mittudomki 2021.01.02. 23:54:46

@Kiégett Hobbynyúl: A szerkesztök is szeretnének már robbantani,ezt a Dani-Móh konfliktust nem hagyhatják ki..kis rásegítéssel ebböl egy szép Rencsi-Móh párbaj lesz,Rencsi csak így tudja Danit maga mellé állítani és itt robban is a 7 es hogy ki követi Danit és vélt valós indokkal a Merci sagára ráfüzve még Móhra tesz a Rencsi-Fru-Dani jelek mellett.Ha nem is állnak bele ott akkor is lesz egy csöpp törés még a Dani-Bálint szövetségen is mert kötve hiszem hogy Bálint beáll Rencsi mögé.

Ármándójózsi 2021.01.02. 23:55:30

@Hedo a nokedli szaggató: Eskü, megpróbálok valamit intézni, mert látom, hogy ezt annyira a szívedre vetted, én pedig nem venném a sajátomra ha csalódnál. Bedobom Bálint-nak a tetőn át, hogy Galuskakészítő szeretné, ha levarrnád Miss Maszkot.

VV10 Bálint 2021.01.02. 23:56:26

Hulladék-eltávolítást a továbbiakban is vállalok.
. . . . . . . . . . . . . .Jutányos Áron

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.02. 23:58:59

@Alice from madness: Látom, bizony. :-))) Köszi, van amit még nem láttam.
@Mittudomki: Ez így igaz. Dani szavazhat Mohára, de még így is többségben lesz a sötét oldal jelölése. Mercike nem fog elrohanni Dani után, Virág lesz érdekes, hogy leválik Bálintékról és követi proli urat, vagy marad a hátsóján.
A kérdés tényleg az, hogy kit dobnak meg, Grincset vagy Rencsulát? Grincsből is kinézem, hogy nem Vivit viszi, hanem Mohát majd.
Bálint akkor sem áll oda, ha lefejezték.

Nbl 2021.01.03. 00:00:25

@Ármándójózsi: Én mondjuk megértem azt is ha vkinek nem szimpatikus, mert eleinte nekem is volt egy pár olyan elszólása ami alapján úgy éreztem, h kicsit túltolja az atyáskodós megmondást, de egyrészt sosem éreztem h rossz szándékkal tette volna, másrészt meg a többi ápoltat valszeg az sokkal jobban frusztrálja, h alapvetően megfogalmazni sem tudják olyan cizellált stílusban a mondanivalójukat mint ahogy ő teszi és ezekre együtt a primitív elme rendszerint üvöltözéssel meg sértegetéssel reagál, illetve a vellán kívül még esetleg erőszakkal.

PYT 2021.01.03. 00:00:39

@Kiégett Hobbynyúl: én megnézettem a fiaimmal, még idejében, amikor még nyitottak voltak rá, a kisebbik nyitott is maradt a spiritualitásra, a nagyobb most épp az ateista korszakát éli (nem presszionálom, mindenkinek megvan a maga útja, kinek kisebb, kinek nagyobb kitérőkkel;)

pomac 2021.01.03. 00:01:13

@Mittudomki: van egy olyan érzésem ha most grincs megy legközelebb meg renáta ,akkor lesz olyan hülye és bálintot viszi ő is ,mert csak :D

PYT 2021.01.03. 00:01:42

@VV10 Bálint: lenne még itt munka... ;)

2021.01.03. 00:02:14

@Kiégett Hobbynyúl:
Orulok, hogy vannak lato szemek itt is :)

PYT 2021.01.03. 00:04:07

@pomac: szerintem rafkós a recska, három párbajgyőzelem után nem viszi ki, inkább majd egy gyengét, Mohát vagy Vivit (őt nem fogja zavarni, hogy lány), de előtte majd majd felhergelteti őket a csivavájával...

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.03. 00:04:59

@PYT: Attól, hogy a mai értelmezés szerint ateista, azzal nincsen semmi baj. A spirituális útra rálelhet anélkül is, már ha ez az övé természetesen. Érdekes dolog ám tanulni a gyerekektől, főleg amíg kicsik. Ők látják azt, amit mi már nem, mert kiölte a környezet. Valakinek nagy meló visszaszerezni, valaki szerencsésebb, könnyen megy. Nekem szerencsém volt, könnyen jött ismét, igazából teljesen el sem tűnt soha, csak pihenőn volt.

Hedo a nokedli szaggató 2021.01.03. 00:05:51

@Ármándójózsi: nem fogok csalódni :) ám hálásan köszönöm, hogy intézkedsz. Igazán jól esik

Mittudomki 2021.01.03. 00:07:17

@Kiégett Hobbynyúl: Grincs nem olyan ösztönlény mint Rencsi,ö most vissza fogja magát mert nincs kit a vonat elé lökni..viszont Renyó a "taktikus" kiszagolja itt a Dani által kínált Móh lehetöséget..(persze itt már Fru is belöki majd a vonat elé Rönét)Rencsinek ott van még a lila kendös Móh konfliktusa a szita agyában,amire ráfüz és viszi tovább..Danival a háta mögött olyan bátor lesz hogy még..

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.03. 00:07:40

@VV10 Bálint: Ha kérhetem, ugord már meg a 85%-ot legközelebb. :DDDDDD
@Alice from madness: Én is. :-))))

2021.01.03. 00:08:16

@MsIreneAdler:

ha nyerészkedne az ember (ez esetben piglet (´・(oo)・`)) - azabaLY.

ha megszalad a kommentje - azisbaLY.

ha véletlenül (direkt;Đ) egy embert két triumvirátusba is beszerkeszt - azalegnagyobbbaLY.:Đ

már nem is csodálkozom, hogy olyan piszlicsáré dolgokon is kiakadnak egyesek, mint amilyen a - romantikus indíttatásból elkövetett - torokba csulázás. bezzeg fru anyukája, és kiskorú hugicája ziher, h értékelni fogják, amikor rencsi felkeresi őket, és puszi helyett a szájukba köp.:] ha ne adj' sátán emiatt pampogni merészelnének a hölgyek, akkor nácizmus vádjával egészen nürnbergig kell citálni az intoleráns seggüket, oszt életfogyt'ra ítélni őket, csak h tudják, hányas a kabát...:Đ

PYT 2021.01.03. 00:08:39

@Alice from madness: ezek tuti néznivalók, Az úr sötét anyagait épp a napokban néztük újra férjjel, ma meg a (más témájú) The undoing volt darálóba téve, de... az nekem csalódás volt.

PYT 2021.01.03. 00:09:47

@Kiégett Hobbynyúl: csatlakozom, ne aprózzuk már el ezeket a dolgokat, pls ;))

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.03. 00:13:11

@Mittudomki: Grincs csak alapból szarkeverő és rosszindulatú. Tény, hogy bárkit feláldoz ő is, ha arról van szó. Majd meglátjuk, mit lépnek, illetve kinek gurul el a bogyója. Az biztos, hogy ha eget rengető nem történik, akkor ez a két nyomoronc megy Amanda és Gina után hamarosan.

@PYT: Ugye? Milyen dolog már ez? Nem értük el a 70%-ot? Bele kell húzni. :DDDD

PYT 2021.01.03. 00:14:54

@Kiégett Hobbynyúl: nálam is valami ilyesmi volt, én is mindig mondom, hogy csak skippeltem egy időre, majd egy frissített verzióval aktiváltam a progit... :) én is azt gondolom, nem kell semmit erőltetni, ha ez az útja, úgyis rátalál előbb vagy utóbb, ha meg nem, akkor az az övé, amin komfortosan jár... :)

MsIreneAdler 2021.01.03. 00:16:19

@Alice from madness: a könyvet sajnos rossz passzban olvastam el és nem tetszett. A sorozat bejön. Jók a színészek. Jah, az Úr sötét anyagai :)

Ármándójózsi 2021.01.03. 00:16:22

@vágtázó vadmalac: Gyorsan leékágézlak Malac, mert okkultizmus olyaan erővel csapott fel itt a topicban, hogy megijedtem. Ha érintett vagy netán akkor elnézést kérek és mindenki mástól is, bár tudom, hogy ez lehet kevés lesz az öri-hari elkerülésére, de semmilyen gúnyos, vagy más ártó szándék nem volt bennem, csak kifordult belőlem a gőgös szkepticizmus, de már azon vagyok, hogy visszagyömöszöljem oda ahonnan jött. Most múlik pontosan... :)

pomac 2021.01.03. 00:16:27

@PYT: amilye nincs azt nem várok tőle ösztönösen fog cselekedni, én ezt tudom csak kinézni belőle :D de nemsokára kiderül lehet el sem jut odáig :)

PYT 2021.01.03. 00:16:48

@Kiégett Hobbynyúl: hát jah, mintha ellazázta volna ezt Bálintunk kicsit ;p xddd nem kellett volna azt a színeváltós autómárkát hagyni csak úgy átbóklászni a sötét oldalra ;))

PYT 2021.01.03. 00:18:05

@Ármándójózsi: okkultizmus nem, csakis spiritualitás, ne keverjük kérem szépen (ha lehet egy véleményem;))

pomac 2021.01.03. 00:18:10

@pomac: amilye nincs azt nem várom el tőle ... ár irni seem tudok :) igaz eddig se nagyom tudtam :D

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.03. 00:19:45

@Ármándójózsi: Ez nem okkultizmus, de semmi baj, szerintem senki sem haragszik. :)

@PYT: Ez azért volt, mert elhagyta a sapkáját. :D

Kiégett Hobbynyúl 2021.01.03. 00:20:22

Viszont mára én is eltolom a bringát. Jó éjt nektek! Holnap ugyanitt. :-)))

MsIreneAdler 2021.01.03. 00:21:11

@vágtázó vadmalac: dehogy baj, nincs itt baj.
A szájbacsulázás viszont gond. Azon nagyon kiakadtam. Undorító. Nem is értem ez hogy jut valaki eszébe!

PYT 2021.01.03. 00:22:22

@vágtázó vadmalac: nananana na, ne szaladjunk itt ennyire előre kérem, hogy nürnberg, meg satöbbi... én előbb kutakodnék kicsit abban a grincs-familiában, lehet ott szerintem pár vonó elrejtve a felmenők közt, már csak a lányuk mentalitásából és ízléséből kiindulva is... merné különben odaküldeni hozzájuk?

PYT 2021.01.03. 00:22:49

@MsIreneAdler: pornón szocializálódott nemzedék...

Ármándójózsi 2021.01.03. 00:23:36

@PYT: Bocsánatot kérek, még ennyit sem tudok fel/megismerni, látszik, hogy teljesen vakon vagyok. De nem azért, mert zavarnak, ne adj isten bántanának ezek a dolgok, csak egyszerűen nem vagyok befogadó rájuk. Ez van. :(

PYT 2021.01.03. 00:23:58

@Kiégett Hobbynyúl: ha csak úgy nem... ;) 'iccakát amúgy, ha mész :)

PYT 2021.01.03. 00:27:12

@Ármándójózsi: meg van bocsájtva ;) viccen kívül, nincs ezzel gond, csak a kettő teljesen más, közük nincs egymáshoz...

PYT 2021.01.03. 00:31:38

@pomac: értem értem, és én sem tartom okosnak, ebben nincs vita közrünk, csakis rafkósnak, mert azért azt látjuk gyakran, hogy a tezsvíreknél utóbbi nagyon megy minden különösebb intelligencia vagy tudás nélkül, mintegy ösztönösen.

2021.01.03. 00:32:27

@Ármándójózsi: fekete misét csak akkor celebrálunk, ha egy párbaj után - vmi gebasznál fogva - a rönátó térne vissza a vellába, bár jobban belegondolva, szegény alvilági démonok sem örülnének, ha ez a debil lent óbégatna az infernóban az idők végezetéig.:/

PYT 2021.01.03. 00:33:27

@PYT: a driccmadarunk volt a szabályt erősítő kivétel....

Ármándójózsi 2021.01.03. 00:35:24

@PYT: Oké, megértettem és kínos is, hogy így mellényúltam. Nincs mentségem, legfeljebb az, hogy nem néztem utána miről beszéltek, csak tippeltem. Mivel én is érzem, hogy most éppen egyre lejjebb nyomom saját magam a mocsárba, pont fordítva, mint azt a báró úr tette, ezért azt hiszem nem szólalok meg többet ebben a kérdésben.

2021.01.03. 00:37:08

@MsIreneAdler: bizonyos szubhumán élőlények (nem, semmiféle etnikai okosságra nem akarok ezzel kifutni, még mielőtt ez a vád érne) viselkedését, valamint "gondolkodásmódját" totálisan felesleges időpocsékolás megpróbálni megfejteni. szomorúan bele kell abba törődni/nünk, hogy ők így "funkcionálnak", mert csak.

MsIreneAdler 2021.01.03. 00:38:06

@PYT: na igen, az eredményt láthatjuk például Dani hozzáértésén és finom mozdulatain.

PYT 2021.01.03. 00:38:51

@Alice from madness: könyvet nem olvastam, de tervbe van véve, csak az idő.... óriási a restanciám mindíg, és akkor kapok is az alkalmon és megkérdezem, szerinted érdemes a sori után?

PYT 2021.01.03. 00:40:46

@MsIreneAdler: basszus, arra szavak sincsenek (és azt hiszi magáról, mekkora penge...) xddd

MsIreneAdler 2021.01.03. 00:44:21

@vágtázó vadmalac: végül is amíg nem az én számba akarnak köpni, addig felőlem... Az viszont bosszant kicsit, hogy ezt mondjuk egy fiatal meglátja, ne gondolja már, hogy ez normális viselkedés egy kapcsolatban. Sőt egyáltalán, amit ezek művelnek szerelem, barátság címszó alatt, az egy orbitális baromság.

kozi001 2021.01.03. 00:45:15

Na. Már csak 2 ember és a vége a 7-es langymeleg biztonságának...

Zabkása 2021.01.03. 00:45:29

@Qqts: @ppupu: sokáig tartott... most értem vissza :DDDD most nézem vissza az adást :(

MsIreneAdler 2021.01.03. 00:47:39

@PYT: igen, azt hiszi, hogy valami lepedő akrobata. Elképesztő. Gondolom azt a lányt, aki valaha mert szólni neki, hogy ez így nem jó, leuralta meg hülyének állította be, ahogy Virágot szokta.

Ármándójózsi 2021.01.03. 00:47:40

@vágtázó vadmalac: Ha már itt vagy, csak így magunk között megkérdezem, hogy mennyire volt valid az infó magadról, hogy 13 éve nem szóltál hozzá semmihez? Mert a közlési kényszeredet, ami nekem jelenleg pozitív és a szórakoztató stílusodat figyelve furcsa, hogy magadban tudtad tartani a gondolataidat.
De ha azt mondod, hogy mindig így kezdődött, aztán egy rövid, de pusztító ámokfutással mindenütt sikerült a rólad kialakult képet lerombolnod, annak tükrében, ahogy ide finoman beköszöntél, elhiszem.

PYT 2021.01.03. 00:48:03

@Ármándójózsi: ne már, nyugodtan szólalj, amennyit csak akarsz, ne hülyéskedj, senki sem lehet mindenben egyformán otthon, és ez különben sem személyes; ha azt mondod, részedről értelmetlen katyvasz a spiritualitás részemről rendben; én is kb ezt tartom a vallásosságról, a rituálék miatt, amik mögött ritkán látom a tartalmat, etc.. (és ezzel meg én szabadítom magamra a hívek összes haragját, tudom;)

2021.01.03. 00:48:51

@PYT: természetesen elképzelhető az, h fru felmenői között is akadt néhány egzotikusabb népcsoportból jövő egyén, de én nem feltétlenül gondolnám azt róla és a családjáról, h relatíve közelebbi rokonaik/őseik között lennének roma származású emberkék.

számomra ő inkább egy kiváló példája az ún. mezei white trash embertípusnak, avagy nem kell egy csepp cigány vér se senkibe ahhoz, h képes legyen - von haus aus - visszatetsző, kulturálatlan gettós sztájlt képviselni egész életében.

ez konkrétan az a közeg, amelyikből én lazán kinézem, h az ovis/max kisiskolás korú húga családi körben(!) minden este (és/vagy visszanézve, egyéb napszakokban) figyelmemmel kísérheti a drága nővérét egy olyan műsorban, ami ha nem is feltétlenül tizennyolc pluszos kategória, de 12-14 év alatti kölköknek abszolúte nem való, sem kisebb, sem nagyobb dózisban.

PYT 2021.01.03. 00:51:30

@MsIreneAdler: én azon röhögök, hogy amekkora arccal magyarázta a technikai tudását, annyira szegényesen kamatoztatja azt a gyakorlatban... xddd persze gondolom, megvan a mentsége: "áh, a villában nem lehet akrobatikus mutatványokkal operálni, mert a kamerák..." - mekkora kamuember ez is xdddd

Zabkása 2021.01.03. 00:51:41

@Qqts: hát a monitort beütöm mindjárt, most megy a szájkarate... már tudom, hogy kiesik ez a cigó, de jóég Bálint ezt hogy bírta idegekkel.... KÁSAAAAA

tvbuzi 2021.01.03. 00:52:53

Az okkultizmus az áltudományok gyűjtőfogalma, nem?

MsIreneAdler 2021.01.03. 01:00:27

@PYT: lehet ez Virág szerencséje, hogy Dani nem tudja bemutatni rajta a repertoárt :). De valóban én sem látok egy fikarcnyi kedvességet, hozzáértést abban ahhoz a lányhoz nyúl.

kozi001 2021.01.03. 01:03:13

Dani és Moh, hogy ölelgette Bálintot. lol

Nemsoká ti jöttök...

2021.01.03. 01:04:50

@Ármándójózsi:

az aspie-s ufóságom miatt nem nagyon szoktam hazudni/vetíteni (nem azért mert gyárilag nem vagyok/volnék képes rá:D), szóval abszolút valós infó, h kb. 13 éve nem kommentelgettem sehol. legutóbb, 2007-ben sem vittem túlzásba; vérig sértettem néhány alkotót, ill. pár hiperszenzitív rajongójukat egy - annyira nem is vérgeci - kritikai meglátásommal.:]
sztem 4-5 kommentnél nem is írtam többet a felületre, aztán el is engedtem a dolgot. karakterszámban az egész rövidebb volt, mint az itteni első - kissé provokatív - megnyilvánulásom. ráadásul akkor is és a korábbiak folyamán is, mindig a teljes nevemet szignózva osztottam az eszemet, ami csak azért volt öngól, mert egy ultra ritka családnévvel voltam megáldva.:Đ (ezeket a mementókat le is szedettem a gugli találatok közül pár éve.:'D)

ofkorsz csillió alkalommal éreztem/érzek kísértést, h mféle fasságokhoz hozzámakogjak, de péel fb-n (avagy egyéb platformokon) sem posztoltam, kommenteltem még életemben soha (ezt a szabályt nem is akarom megszegni a jövőben sem.)

sry, ha kissé hosszúra nyúlt a magyarázat.:Đ

PYT 2021.01.03. 01:05:18

@vágtázó vadmalac: lehetséges... azon én szó szerint megrökönyödtem, hogy annak a kislánynak engednek egy ilyen műsort követni; és ha kivesszük a szexet és a szabadszájúságot a képletből, akkor is ottmarad a zsigeri gyűlölködés, a fröcsögő rosszindulat, stb... tényleg ezt kell megmutatni egy fejlődésben levő kislánynak mintaként..? és Frut állítani elé rolemodel-ként? azt a Fruzsinát, akit látunk nap mint nap? mert otthon biztosan nem lát belőle ennyit, és biztosan nem azt az oldalát, amit itt megmutatott eddig... én ezt kfejezetten kártékonynak tartom.

Ami a családi hátteret illeti, Merciből indultam ki, mert róla sem feltételeztem, mégis láttunk ott egy nagymamát a családi videón... És nekem Fru mentalitása és viselkedése inkább idézi azt a bizonyos népcsoportot, mint Mercié. De lehet, te látod jól.. :)

PYT 2021.01.03. 01:08:54

@MsIreneAdler: ez egészen biztos :)) azt láttuk már, mit művelt a bugyijában, és az is épp elég sokkoló volt... a gyengédséget nem tanítják a porn hubon, hát nem is ismeri, elszomorító.

PYT 2021.01.03. 01:12:48

@Zabkása: kötélidegzete van a srácnak, én már ezért a mai párbaj-teljesítményéért odaadtam neki a fődíjat, és akkor még ott volt az öfiben az a szánalomra méltó szópárbaj dricc részéről, Bálintnazt is példásan kezelte...

Zabkása 2021.01.03. 01:18:18

@PYT: igen példásan.. most volt a kortes beszéd nálam, szóval kvázi láttam a párbajt... ÚRISTNNN. Inkább zárjanak ki és toloncoljank is ki, ezt én nem bírnám. Gina is orvosi eset, elég a fejét nézni. Az ostobaságát magyarázni se kell :D Kedvencem a szájkaraténál, amikor olyat olvasott a fejére Bálintnak, amit nem is csinált :DDDDD Flawless Victory

PYT 2021.01.03. 01:21:05

@Alice from madness: igen, csak "a tér meg az idő"... akadályokat gördítenek folyton, szal muszáj válogatni, sorrendet felállítani, azért kérdeztem, hogy EZT érdemes-e előrébb sorolni esetleg, vagy szerényebb eresztés a sorinál és passzoljam inkább? ;)

2021.01.03. 01:21:33

@MsIreneAdler:

eszem ágában sincs mentegetni akár renátó, akár gina (vagy bármelyik ösztönlény) viselkedését, de azért ne legyünk álnaivak sem, hiszen '90 óta megállás nélkül és mféle komolyabb kontroll nélkül züllik lefelé a tévécsatornák műsorainak nívója, és ha vmi csodának köszönhetően egyik napról a másikra a kábelcsatik meg is lennének regulázva, a netet, és az azon megtalálható végtelen mennyiségű hardcore fertőt nem túl sanszos, h demokratikus keretek között szabályozni lehessen. ergo két út létezik nagyjából: észak-koreai modell, és akkor nagyjából se kép, se hang, vagy pedig a szülőkre való áthárítás, h próbálja nyomon követni (lol), h underage csimotája milyen tartalmakat fogyaszt a telefonján, szgépén sötöbö.

amíg nagyjából 0,2 mp-be telik, h a legmeredekebb (real) kivégzéseket, állat- és emberkínzásokat ábrázoló kép-/videófelvételeket, és/vagy állatkefélős, fekalofil/pedofil tematikájú pornókat megtalálja bárki, aki erre rákeres, addig a villabeli fehér és barna buckalakók kulturálatlanságán megütközni már-már luxus.:D

félre ne érts, természetes reakció, h kiveri a biztosítékot ez utóbbi is, de jobban belegondolva, rá kell jönnünk arra, h ez még a kvázi "jobbik" eset, h szutyok vv-t néz egy 18 év alatti fiatal, és az abban látottakat (is) utánozza a későbbiekben.

nem teszem hozzá, h megérett a világ a pusztulásra, mivel a világgal nincs semmi baj, legfeljebb az emberi fajjal, de az meg csak nem akar elhervadni egyelőre.:DDDDDDDD

PYT 2021.01.03. 01:25:50

@Zabkása: ekg, na és akkor azt magyarázza meg nekem valaki, hogy mégis hogy a jó életbe' kapart össze magának ezzel az eszelős viselkedéssel ilyen szavazati arányt..? Én 5%-nál nem saccoltam többre, aljább volt minden eddigi párbajozónál, és erre tessék... Lehet ez a Merci-féle tiktokos és insta-követős szavazóbázis..? Mert ha igen, az jó, hiszenneszerint nem olyan izmos az a bázis, ha csak ennyire hozta fel a szalkai driccet...

PYT 2021.01.03. 01:32:37

Mennem kell nekem is, további kellemes csevegést, én holnap csatlakozom ismét.. :)

2021.01.03. 01:34:31

@PYT: merdzsó tipikusabban hozza az első pilltől a gettólakó, antiszociális roma stílust/habitust, és ez is leginkább annak tudható be, h milyen közegben szocializálódott (ha mittomén egy gén feltérképezés kapcsán kiderülne róla, h hetediziglen árja felmenői vannak mindkét ágon az sem oszt, vagy szoroz különösebben).

ahogy kikerül valamelyikük (akár a merdzsó, akár a moha), a nyüszögős, duzzogva magát minduntalan megba... bonáztatni akaró hisztéria is véget ér. kint - rövid időn belül - összepörög vmi bélával, akivel remekül ellesznek, legalábbis addig, míg nem jön a következő béla, meg az azt követő és így tovább.:]

Zabkása 2021.01.03. 01:35:34

@PYT: Nem tudjuk, hogy mennyi az összes szavazat, mert ha pár tízezer, akkor simán belefér bármi, hamar borul a mérleg, ha már százezrek, akkor lehet oknyomozni.

- Nyílván az USB-C-k közül rengetegen nyomják rá, azoknak baromi szimpi lehet ez az ordibálós őszinte ugatás, mert beszédnek nem nevezném. A rosszindulat is plusszpont tud lenni, mert hát dögöljön meg a másik

- Frunátóék pár támogatója talán oda szavaz ha már, bár lassan ez a VV évad is olyan lesz, mint a mai politika. Aki hatalmon van arra nem (Bálinték), az ellenzék meg csicskagyász (tudjukkik), akkor inkább semmi.

- Jött pár poszt meg cikk meg komment arról, hogy most tényleg azt kell majd nézni, hogy x párocska bent veri ki egymásnak meg néha hisztinznek részegen? Hát akkor legyen bent a Gina mert az majd megkavarja a dolgokat...

- Plusz nem tudjuk, van-e belekavarás a számokba.

Én is azt vártam volna, hogy pusztító vereséget kapjon, bár azért idén minden vereség az. Hol vannak az 55-45 eredménnyel záródó párbajok? Jövő héten Frunátóék kiválasztottak, aztán szerintem kihívják Vivit. Vivit, aki nekem egyre szimpibb, most is őszintén örült Bálintnak, alapvetően egy cuki csaj. A VV lelkét adó "őszinteség" is átjárja, volt már valaki, aki ilyen őszintén akart adásban vibrátort? :D
Vivi vissza, maradékot megszórják, és akkor az kiviszi Moh-t. Aki nálam nagyon furi, azon töprengek, hogy vajon úgy van-e vágva, hogy ne lássuk teljesen. Mert szerintem az, hogy egyenesen megmondja Mercinek aki meg csüng rajta, az full korrekt. Most lökje el? Nyílván neki is jólesik, de egy másodpercig nem él ad kamu esélyt, nyílván egy tapasztalatlan 18 éves ezt még nem vágja. (mondjuk Dani belepofázását egy picsánrugással értékelném, ha valaki nem ugathat bele a villágban, az pont ő) De Moh kapni fog csapaton belülről is majd ütést... Eddig látok előre, ha többet tudnék, már küldeném a pénzenergiát hétköznap délelöttönként :D

Ármándójózsi 2021.01.03. 01:36:43

@vágtázó vadmalac: Nem, egyáltalán nem nyúlt hosszúra, örülök, hogy ezt így elmondtad. Én el is hiszem Neked, különösen azt ami a kísértésről szól, ismerve eddigi munkásságodat itt.
Jó, most, hogy megint felszopkodtuk itt egymást, kurva nehéz lesz ezek után megmagyarázni, hogy nem ezen a helyen olvastál először tőlem bármit, hanem egy nyilvános vizeldében találtunk egymásra a Nyugati (régen Marx, ha valakinek így jobban megvan) téren.

Közben azon jár az eszem, hogy kb. már egy órája le kartam feküdni, mert fárasztó napom volt, de nézek itt egy stream-et és most meg átestem már a holtponton. Az agyam (he-he, nem vicces, kedves esetleges olvasó amire gondolsz) jár, gondolatok tucatjai cikáznak a fejemben (még mindig nem vicces), de mire sikerülne elkapnom őket, mindig tovaszállnak, mint a pillangók a réten a nyári napsütésben. Próbálok koncentrálni, hogy legalább valamit megmentsek ezekből a gondolatokból, de állandóan csak a levegőt markolászom. Pedig érzem, itt van, mindjárt az enyém lesz végre és ennek következtében megnyugodva képernyőre vethetem, betűnként, szavanként, mondatonként, vágyakként, érzésekként.
De az idő önmagába visszatérő végtelen fonalán elvesztem, már nincs múlt, jelen és jövő, úgy érzem mintha egy möbius szalag rossz oldalán ragadtam volna és bárhogy is próbálom, nem tudok visszatérni a saját valóságomba.

Ennyi történt, ezért nincsen ma elemzés. :DDD

budapest23 2021.01.03. 01:44:19

@vágtázó vadmalac: a gond valahol ott leledzik, hogy ami 10-20 éve még viszonylag átlagos normaként ment el, az ma 20-25 alatt már ufónak számít, és ami anno ufó volt, az ma letagadandó képtelenség. Valahol fentebb olvastam ezt az "amíg nem az én számba köpnek, felölem..." kitétet, de vazeg mégse küldhetem a saját lurkóimat naponta (rugós bicskával btw) gyalogsági árokban az iskolába, ráadásul alumínium sisakban a közeg sok baromsága ellen felvértezve...

budapest23 2021.01.03. 01:47:48

@Ármándójózsi: Lehet, hogy pont a poént nézem félre, de a möbius szalagnak vagy nincs rossz oldala, vagy csak az van. Ha ez egy "duh!"-t érö hsz, nyugodtan ignoráld ;) A többi szép volt!

Ármándójózsi 2021.01.03. 01:50:07

@budapest23: Naaaa, az önmagába visszatérős poénooom!!! :D Már, ha ez vicces, mert persze lehet, hogy nem az. :/

2021.01.03. 01:51:00

@Ármándójózsi: átérzem, amiket írtál Ármándó, de ne légy bús panda, ha nem most azonnal, akkor majd később megírod, amit szándékodban áll(t). a Zinternet - remélhetőleg - nem szalad el, és az olvasótábor sem.:]

engem nem zavarna, inkább szórakoztatna, ha vki esetleg azt gondolná, h egy nyilvános vécé glory hole-ján keresztül ösmerkedtünk meg a félmúltban.:D pedig nem vagyok homokkekszuálisch, de még bikeksz sem.:]

Ármándójózsi 2021.01.03. 01:59:39

@Ármándójózsi: Most így elgondolkodtam, hogy az mennyire gáz már, hogy egy ilyen rövid kis írást is úgy elcsesztem ezek szerint, hogy nem érthető. Az utolsó mondat képtelenségével próbáltam (volna) utalni arra, hogy az egész addigi csak poén. (Akart lenni...) Na mindegy, ennek így már reszeltek. :)

2021.01.03. 02:21:21

@budapest23:

tetszik, nem tetszik, de el kell fogadnunk, még ha ez nem is megy mindig, minden esetben játszi könnyedséggel, h az általános ingerküszöb emelkedik. és mivel ez egy tudatos és mesterséges manipuláció hozadéka (a határok feszegetése, h milyen dolgoknak, viselkedési formáknak kell legközelebb beleférnie), evidens, h ezzel a manőverezéssel kitolódnak mind az egyén, mind a közösség szintjén a tolerancia-határvonalak.

amikor egy társadalomban lerombolásra kerülnek azok a tabuk is, amelyeknek nem feltétlenül kellene erre a sorsa jutniuk, onnantól elkerülhetetlenné válik az, h belátható időn belül a korábban hajmeresztő dolgok is normatipikussá szelídülnek.

bő 100 évvel ezelőtt, 1896-ban, egy 26 mp-es silent rövidfilm (the kiss), olyan botrányt generált, amit ma nemcsak az x, y és z generációs korosztály nem tudna értelmezni, de még az ún. boomer (náluk ratkó) éra szülöttei is unott félmosollyal legyintetnének rá, h mi (volt/lehetett) ebben a különös/felháborító.

ezek a folyamatok (elég csak a filmes botrányok xx. századi kronológiáját végigkövetni) brutálisan felgyorsultak. és amerre - szemlátomást - tartunk, még effektíve hálásak is lehetünk, h itt, ebben a kor(szak)ban él(t)ünk akárhány évesen, mert ha nem tarol le bennünket vmi vírnyus, meteorbecsapódás, globális nuclear winter etc., akkor borítékolható, h néhány évtized múlva már lazán sztenderd lesz az a fajta kontent, ami ma még a világ legliberálisabb országaiban is több éves szabadságvesztéssel honorálandó, amennyiben vki annak alkalmi fogyasztásra vetemedik.

az én olvasatomban a fő probléma amúgy nem is feltétlen az ún. "elfajzással" van/lenne, hanem azzal, h számtalan sérülést okoz az, h bizonyos látott, követendőnek gondolt mintákat konszenzus nélkül próbálnak ráerőszakolni a másik emberre. legitim keretek között, ha két, v akár több emberke - mittomén - vmi extra szélsőséges bdsm szexben venne részt, v egy nívós, brüsszeli gang bang partin, az nekem nem fáj, eszem ágában sincs emiatt ítélkezni felettük.

2021.01.03. 02:24:31

@Ármándójózsi:

én, bevallom ffiasan, Józsi, nem is vágtáztam, h mi a fallosz az a möbius-szalag - rá kellett gugliznom.:] tudom, most jól lebuktam, h valójában csak egy félművelt, álentellektüel verébgeci vagyok, vállalom.:'D

Ármándójózsi 2021.01.03. 02:30:39

@vágtázó vadmalac: 99%-ban EKG.
(Kellett a -1, mert a száz, már tényleg kínos lenne.)
Meg egyébként is így könnyebb, mint reflektálni, mert fáradt vagyok és nem is vagyok formában...

TheLynx70 2021.01.03. 02:44:50

@vágtázó vadmalac: :-) Az Avas nem is olyan veszélyes, mint sokan gondolják. :-) Simán felmehetsz éjjel is, legfeljebb le nem jössz... :-D De ez igaz Miskócia bármelyik pontjára. :-)

2021.01.03. 02:46:17

@Ármándójózsi:

totál átérzem. aludtam kb. 4 órát; reggel nyolctól késő du-ig fúrtak-faragtak-kalapáltak alattam, ahogy az elmúlt kb. egy hétben minden nap. és én mivel még kisbaba vagyok, optimális esetben napi 10-12 órát kéne pihennem, h legalább félig formában legyek. és holnap, azaz ma, kényszertől hajtva meg kéne írnom egy alternatív-öfit, az meg összeszedettebb kék legyen, mint vmelyik csövesbánat, random kommentem. mert azt még elviselem, ha a karakterszám-túllépés miatt neheztelne rám vki, de ha egy eget verő heJeschíráschi hiPát vétenÁk, és abba beleverik a kilincsorromat utólag, attól bús pandává változnék.:] szal megyek is eldőlni, mert félő, h reggel megint az ütvefúróval és sledge hammer-rel előadott hangversenyre kell kelnem. (nekem senki sem játssza le a szuper igényes valóvilág főcímdalt ébresztő gyanánt, h őszinte mosollyal a pofámon, táncikálva botorkáljak ki az ágyból. bánat.:/)

jó pihenést, ciao!:]

2021.01.03. 02:53:22

@TheLynx70:

na még egy utolsó komment, mert muszáj!:Đ

szóval, az ominózus hsz-ben - szívem szerint - felsoroltam volna több tucat különböző várost, települést, v csak külön-külön mind a 19 mo-i megyét, mint többé-kevésbé gettófertőzött zónákat, de az egyszerűsítés elve mellett döntve, praktikusabbnak találtam azt a megoldást, h csak a leghírhedtebbekkel példálózom.

nu, a viszon'látáschra!:]

K_Attila 2021.01.03. 02:53:43

Fülbántó csend lesz a Wellában Dzsina nélkül.
Dániel zokogásán meglepődtem, de igazából az önsajnálat ilyen kifejeződése nincs ellentmondásban a nárcisztikus zavarokkal.
Reninél is lehet valami személyiségzavar ennyire gyér empatikus képességgel.
Kár, hogy nem tudom real-time-ban követni az eseményeket a kedves kollégákkal.

TheLynx70 2021.01.03. 02:59:12

@vágtázó vadmalac: Jóccakát! Én most főzök, mert utálom a pocsékolást, és vannak maradék alapanyagok. Összedobok egy kevés frankfurti levest. Közben visszahallgatom az esti adást. :-)

TheLynx70 2021.01.03. 03:06:36

@K_Attila:Szerintem Dánielnél komoly problémák állnak a háttérben, leginkább kicsi korából hozza. Rönó csak simán kancigány.

K_Attila 2021.01.03. 03:14:07

@TheLynx70: Az viszont érdekes, hogy Rönó mennyire szépen artikulál, és nekem le sem esett, hogy cigány, amíg ő nem mondta.

TheLynx70 2021.01.03. 03:35:09

@K_Attila: Nekem egyből megvolt. :-) Amikor beköltöztek jól viselkedett, de nem sokáig tudta fenntartani ezt az álcát. Agresszív kancigány, aki leginkább csordában érzi otthon magát, most éppen fogy a követői létszáma, és ettől még jobban fog tikkelni a szeme. Igaz, szerintem átalakul a Villa Negra felosztása. Erre abból következtetek, ahogy Bálintot fogadták. :-)

TheLynx70 2021.01.03. 03:46:58

Ami még lejött ebből az "összefoglalóból" az, hogy Mercike akkora manipulátor, de akkora.... :-)

K_Attila 2021.01.03. 03:57:56

@TheLynx70: Először elzavarta Mót, másnap meg az volt a baja, hogy miért hagyta ott bőgni? Vagy keverem az eseményeket?

kozi001 2021.01.03. 06:46:30

Már csak két párbaj kell, hogy a tömegnél öröm-bódottá legyen.

Utána végre jöhet a proli irtás...

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2021.01.03. 07:22:24

@vágtázó vadmalac: Én is 80-20-at tippeltem, komolyan meglepett a tegnapi párbaj szorossága!

dorinkaa 2021.01.03. 07:39:55

@VV Erőlegény: szerintem akik balintra szavaztak volna sokan meg sem tettek, mert ugyis egyertelmu volt hogy neki lesz tobb.
van uj poszt :)

Ármándójózsi 2021.01.03. 08:07:00

@VV Erőlegény: Viszonylagos szorossága, mert a durván 68:32 minden, csak nem szoros. A 68-al ugye szép bőven 2/3-ozni lehetne...

kozi001 2021.01.03. 08:29:18

Én 65 35-re tippeltem.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2021.01.03. 10:03:31

@Ármándójózsi: Igen, a relatív szorossága, ahhoz képest, amennyire én gondoltam.

Gézamalac (HajráPiniésLobi) 2021.01.03. 16:46:24

@PYT: Bár nem nekem szólt a kérdés, de szerintem az Úr sötét anyagai sorozat elég jól visszaadja a könyveket, bár az egyes kötetek sorrendisége néhol változik. Én elsősorban könyvpárti vagyok, mert akkor bárhogyan el tudom képzelni a szereplőket és a leírt környezetet, stb. A képzeletemhez képest a film kicsit mindig csalódást okoz.
Aki olvasta, azokhoz lenne egy költői kérdésem: vajon megfilmesítik-e ugyanúgy a 3. kötet végét, ahogy kell, vagy elmismásolják a lényeget?

PYT 2021.01.03. 17:48:40

@Gézamalac: köszi, egyelőre csak az elsőt szedtem le, gondoltam, belekezdek, aztán meglátom, érdemes-e a többit is... de meggyőztél, én mindig megjárom, ha könyv után nézem meg bármelyik múvit, mindig csalódás, mert másként képzeltem el, mert nagyon meg van kurtítva, vagy a forgatókönyv túlságosan eltér az eredetitől, etc... De fordítva szokott működni, ha egy film vagy sori kelti fel a kíváncsiságom, szinte falom utána a könyve/ke/t.

PYT 2021.01.03. 17:50:27

@dorinkaa: hmmm, akár ez is lehet...

PYT 2021.01.03. 17:52:47

@Ármándójózsi: nem tudom, ki hogy van vele, én mindenesetre várom a hosszú elemzéseidet bejb, persze csak miután kialudtad és összekapartad magad ofc.. ;)

eggplantplum 2021.01.06. 14:01:33

Itt van, ahogy Rencsula ujra szajba kopi Frut romantikus, csokolozas kozben.... :(
streamable.com/nxkpfo
süti beállítások módosítása