Hogy volt?

VALÓ VILÁG 10X39 – A gonosz törpe és az Oscar-díjas tudósok

2020. december 23. 13:27 - Laura Ingalls

07-58.jpg

Post nubila phoebus – ez jutott eszembe, mikor reggel kinéztem az ablakon és megláttam milyen takony idő van már megint. Egyszer biztos lesz phoebus, csak lenne már az az egyszer, mert nem emlékszem mikor találkoztunk utoljára. Aztán elkezdődött az összefoglaló, mert karácsony -1. napon, vagy szenteste 0. napon (amelyik jobban tetszik) mi mást is csinálhatnék, minthogy a lemmingeket nézem reggel 7-kor. Aztán a hangulatomnak megfelelően indul az adás, ugyanis a Fantasztikus Négyes akcióba lendül. Fru Amandát hergeli Merdzsó ellen. Vidd ki, mert most meggyengült! Amanda válasza: akkor majd te kiviszed! Fruzsinával nem lehet dűlőre jutni ha belelendül, így tovább nyomatja az érveket és közben mesteri tervet sző: addig hergeli Merdzsót amíg az majd ütni akar. Ez már sokkal jobban tetszik Dundusnak, azonnal felcsillan a szeme: szerinted ki tudnád belőle hozni, hogy mondjuk meglökjön? Ki! Vágják rá kórusban Frú és szerelme aki megtisztelte a szekrényajtót egy lökéssel ami mellett most épp Dzsina haját fazonírozza elmélyülten. De ne erre menjünk – teszi hozzá Rencsi. Megsúgom: de, erre mennek… Frú tüzeli Dundust, hogy majd szálljon be a vitába és rendes forgatókönyvet ad neki, hogy tudja mikor lesz a belépője. Miután megtárgyalták a hogyant, az egész azzal indul, hogy Fruzsinánk a Proli Úrral száll vitába. Mosás-gate. Kiderül, hogy Frú felelős a mosásért, előző nap össze is gyűjtötte a törcsiket, de nem mosta ki, Dani meg sípol, hogy most mibe törölje a kis testét. Ha tudtok főzni magatokra, akkor mossatok magatokra! – így Fruzsina. Dani oltja Frút, Frú meg Danit, hogy Virággal beszélhetsz így, de velem nem. Igazából mindketten gyökerek, egyiknek sincs igaza. Frú elérte a célját, Dani idegesen kiabál. Örülök, hogy ki tudtam, hozni ezt belőled. – mondja vigyorogva. Egy ilyen kijelentéstől melyik fogyatékos nem dühödne be még jobban a lakók közül? Közben Frúnak Mó is beszól, amire a válasz „kussoljá’!” nagyjából és a srác elkushad. Mindenkinek van hozzáfűznivalója, de Frúval érdemben vitatkozni felesleges, mert mindig behoz egy új témát, addig csavarja a dolgot, hogy a végén már azt sem tudják min vitatkoznak. De Fruzsina-landben Fruzsina győzedelmeskedett és ez a lényeg. Danink a riportban duzzog, szerinte Frú egy gonosz kis törpe. Hogy ezt a gonosz törpe eltervezte-e, vagy csak így sikerült azt nem tudni, de ez kellőképpen feltüzelte ahhoz, hogy két lábbal tudjon beleállni Merdzsóba. A szerencsétlen azonnal elveszítette a meccset, meg sem tud szólalni, Frú nem engedi, ömlik belőle a hülyeség. Frú addig hergeli, hogy a kislány tényleg idegállapotba kerül, ehhez hozzáteszi a magáét Amanda is, mire Merdzsónk felpattan a nappali kanapéjáról és a hálóba menet belecsap először az öklébe, aztán az ajtóba. Amanda meg Dzsina élvezik a műsort, kéjesen vigyorognak „Majdnem kaptam egy pofont.” mondja Amanda. Én meg teljesen elfáradtam ettől a negyed órás fröcsögéstől. Fruncsi megérdemlik egymást, már értem miért került össze a két félkegyelmű.

02-09_fru.jpg

02-40_dzs_a_masik_helyett.jpg

11-19.jpg

13-05_csicskitotuz.jpg

A csicskítótűz és a 15 perces one man show után (ami azzal zárult a hálóban, hogy Fruncsi még nyomatták a hülyeséget Dundusnak, hogy most vigye ki Merdzsót, mert kint hagyja, mint a szart), Robi, Bálint és Dzsina csónakáznak. Vivinek nem volt kedve az udvaron heverészni a hidegben – amit teljesen megértek, mégis milyen jutalom ez? – így Bálinték Dzsinát hívták meg, hátha kifázik megint a méhe. Ám, Dzsina most nem panaszkodik a hidegre, úgy tűnik minden belső szerve bírja a hideget ha csak fetrengeni kell. Először nem értem miért ezt a fogyatékost vitték ki a fiúk az udvarra, de aztán lőn világosság: próbálják picit Amanda ellen hangolni, kis éket verni az örökbarátnők közé. Nem érzed úgy, hogy Amanda úgy táncol ahogy te fütyülsz? – szól a kérdés. De én nem szoktam neki fütyülni! – hangzik a válasz. Fütyülsz baszdmeg és hazudsz! – jut eszembe a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten elhíresült jelenete, de itt nem ezzel folytatódik a beszélgetés. Sajnos. Dzsina átlát Robi szitáján és megfordult az egybites agyában, hogy manuperálni akarja. A fürdőben mindent elmond Aminak, aki miután megemésztette a hallottakat, cigizés közben így fordul Dzsinához: rettenetesen bánt, hogy engem ellened akarnak hangolni. Vagy még inkább: Amit az bántja, hogy Dzsinát akarják Ami ellen hangolni. Csak hogy hűek legyünk a valósághoz. Van itt még néhány „feléd”, meg „kicsim” és elefánt könnyek, majd a slussz poén: Amanda egy korrekt úrinő. Oh boy… A korrekt úrinő még álmodozik picit arról, hogy kint hagyja Vivit és utána Mercit kizáratja a g.cibe. Ez azért érdekes, mert a mai kérdés az, hogy szerintünk egyértelműen megnevezte-e Amanda a párbajellenfelét. Szerintetek ez egyértelmű? „Kiviszem a Vivient, kint hagyom…” – szerintem igen. Meglátjuk hogy döntöttek a nézők, van rá kb. 12 percük. Amennyiben szabályszegésre szavaznak, úgy retorzió és skandallum: ha Amanda Vivit hívná ki holnap, megtiltják neki és mást kell megneveznie. Ájj kárámbá, de izgalmas…

22-44.jpg

25-05.jpg

27-41.jpg

29-06.jpg

31-07.jpg

31-22.jpg

A következő bejátszó a két akadémikussal indul. Fröcsögnek egy sort megint, majd Dzsina meglát egy galambot és üdvözült arccal így szól: Úristen az apa! Én majdnem leestem a székről, de Ami ugyanolyan átszellemülten kérdez vissza: Igen? – nem b.meg, az egy madár és azt nézi kik azok a félkegyelműek odalent g.ci. Ilyen galamb szokott jönni Dzsinához otthon is, ezért tudja, hogy édesapját látja. Dzsina ezután így szól: Szeretlek. Drága kenyér, kiégtem.
Ezután Merci megkapja a büntetését az ajtóba boxolásért: rózsaszín párnákat kell viselnie a kezén visszavonásig. Azzal minden érdekes lesz. Vajon a budin leveheti? Mó magáénak érzi a büntetést: eteti, itatja, cigizteti Mercit, mindent megcsinál amit Merci nem tud. Mondjuk ezzel simán visszaélhetne…

32-17.jpg

32-26.jpg

33-00.jpg

33-38_galamb.jpg

33-49.jpg

34-47.jpg

34-52.jpg

35-43.jpg

35-57.jpg

35-59.jpg

36-20.jpg

Vacsoraidő. Robi rántott húst süt. Dzsina szereti a hasát, ergó kidobja a kukába az elveit és eszik abból amit más főz. Lelkiismeret-furdalás nélkül, hiszen ÉHES. Amandával habzsolnak az étkezőasztalnál, ügyes gyerek ez a Róbert, különbül rántja a húst, mint egy nő. Dzsina elégedett. Ha Vivi csinálta volna, Ami nem evett volna belőle. Ami is elégedett. Renátó csatlakozik, ő is elégedett. Tudjátok ki nem elégedett? A gonosz törpe. Meghalna, ha enne a vacsorából. Mer’? A Robi csinálta! – Frút nem hatja meg. Rencsi odamegy könyörögni a naccs’gos asszonynak, hogy méltóztasson enni, legalább a rántott sajtból, mert azt ő csinálta. Naccs’gos asszony tolja befelé a bounty-t és kérődzve közli, nem éhes hagyja őt békén mindenki. Ezután kivonul a nyugiba, az utánfutója meg :utána. ’deges vagy? Nem a f.szt nem! – vigasztalja Renátó. Ez itt most a kaja gate: megbeszéltük hogy nem eszünk velük, erre tessék! Fruzsina hányni akar a képmutatástól és meghalni és inkább meghalna, minthogy egy asztalhoz üljön a képmutatókkal és jellemtelenekkel és megint be akar hányni. Megint ott tartunk, hogy mindenki hülye, de neki még a seggében is feje van. Az ágy sem bírja a magasröptű eszmefuttatást és leszakad Fruncsi alatt. Ezek után azért naccs'gos asszony visszamegy a konyhába és mialatt azt halljuk, hogy ő mindig betartja azt amit megfogadott, jól beleeszik a pulton lévő ételbe.
A nézők úgy látták Ami szabályt szegett, így holnap nem hívhatja párbajra Vivienünket. Pedig micsoda párbaj lett volna! ... NOT ... Meglátjuk hamarosan hogyan dönt Dundus és láthatjuk majd a rokonok üzenetein síró-rívó gyökereket is. Alig várom!

37-26.jpg

38-00.jpg

38-44.jpg

39-00.jpg

39-24.jpg

43-07.jpg

939 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hedo a nokedli szaggató 2020.12.24. 03:42:24

Ha Amanda megy vissza, fru vérszemet kap és még ütni valóbb lesz, ha merci megy vssza, gina fog szenvedni. Ám lehet, hogy 2 vérző agysejtje frut okoja majd a Manda kieséséért. Ennek fényében szavazatom mercié

Nátha ellen bálna 2020.12.24. 04:38:16

@Alice from madness: Az 1 óra 10 és 1 óra 16 perckor beírt hozzászólásaimnak egy-egy része eltűnt. Az elküldés után rendesen ott voltak, és most látom, hogy mindegyiknek csak az eleje jelenik meg.

2020.12.24. 06:23:14

@Nátha ellen bálna:
Jaaaa valami darabolos agybamaszos, csak a karacsony szellemeben

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 07:13:54

Tegnap a tv előtt megint sikerült elaludnom a műsoron amikor a családtagok a karácsonyi üdvözleteiket küldték, így a kihívást csak az előbb néztem meg. Az első, és legfontosabb véleményem a kihívás kapcsán, hogy Merci kihívásával egyértelműen bebizonyosodott, hogy mennyire igazságtalan volt az a döntése az RTL-nek amikor egyáltalán szavazásra bocsátotta ezt a kérdést a büntetésről (amit Vivi állítólagos megnevezése miatt kapott volna Amanda), illetve az előítéletes nézőknek, amikor ilyen nagy arányban megszavazták azt. Ennek a büntetésnek sem a kiszabása, sem az elfogadása nem volt jogos, hiszen itt egy játékos egy olyan taktikát szellőztetett meg, amiből semmi sem valósult meg (eddig a kizárás kiprovokálása sem), így hát ezt nevezhetjük akár egy kész átverés shownak is. Nem hiszem, hogy a VV játékok történetében soha sem volt még olyan kiválasztott játékos, aki komoly utalgatásokat, akár név kimondásával is, nem tett volna a kihívás előtt annak a kapcsán, hogy kit fog konkrétan kihívni, ami utána vagy megvalósult, vagy nem. A másik megjegyzésem, hogy Ancsa milyen alapon közli mindenkivel, hogy Fru tanácsolta leginkább Amandának, hogy változtassa meg az eredeti döntését, és hívja inkább ki Mercit. Erről tudnia kellett az ellenfél táborának...? Sztem nem, hiszen ez a fantasztikus négyes jelenlétében történt csak a hálóban, a taktikai megbeszélésük során ! Akármennyire is gyűlölitek az egyik, vagy másik szereplőt ebben az adásban, ha tárgyilagosan nézzük ezek mind övön aluli ütések és egyoldalúan alkalmazott, személyre szabott intézkedések, illetve súlyos vétségek voltak a fair play ellen.

2020.12.24. 07:35:02

@VV Erőlegény:
Trash. Nem foci vb. Nincs fairplay.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 07:53:56

@Alice from madness: Azt Te is tudod Alice, hogy ez egy full troll komment részedről volt jogos felvetésekre. Attól, hogy a műsor trash, a szabályoknak azért faireknek kellene lenniük. Én Fru helyében pl. kikértem volna az élő adásban, hogy Ancsa ezt miért beszéli ki, hiszen ez az ő mester tervének része lett volna, és nem akarta, hogy erről bizonyíthatóan tudomást szerezzenek az ellenoldal versenyzői (még ha nagy valószínűséggel sejtik is). Ha így nézzük, hogy ez egy trash műsor, amiben mindent szabad, amiben a szerkesztők a szabályok felett állnak és amiben ők menet közben átírhatják a szabályokat, akkor mit szólnál ahhoz, ha a végén nem adnák oda a győztesnek 36 milliót, hanem csak 1 milliót, vagy annyit sem, ezt esetleg meg is szavaztatnák a közönséggel, akik ezt elfogadnák, és a kérdésre, hogy mi alapján, a válasz az lenne, hogy azért, mert a közönség megszavazta, és ez egy ilyen trash műsor, amibe minden belefér...

2020.12.24. 08:00:08

@VV Erőlegény:
Nem troll volt most, oszinte. Nekem ennyit jelent. A versenyzok altal elviheto penz pedig egyaltalan nem erdekel, igazan az sem, ki nyer, az utolso hetek mar full unalmasak. Viszont senkinek nem fognak pisztolyt a fejehez, hogy bemenjen oda. De az h Ancsa felkerdezte Frut nem gondolnam, hogy Fru jatekat tonkretenne, mert eselye nincs a fodijra, nekunk nezoknek a tortenes a jo, tehat nekem a felkerdezes jo, mert alap lehet a masik oldal mozdulasara, Higienika elszigetelesere stb. Tortenest general.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:04:36

Jó reggelit! :-)
Úgy elaludtam az érdekfeszítő öfin, hogy most néztem vissza a bv-vel együtt.:D
Kiválasztás: nem lepett meg, várható volt, hogy Amandát megforgatják kicsit, Higiénika nem akarna Mercikével párbajozni.
A szavazatom marad a most már nem fantomképen, azaz Mercin. Ennek az oka pedig végtelenül egyszerű:
Nem tudok támogatni olyasavalakit, akinek az értékrendjébe belefér a mérhetetlen rosszindulat, carkeverés, ez a szintű provokáció, amit Higiénika művelt.
Mindent elmond az emberiségről, hogy ezt valaki teljesen normálisnak veszi, sőt, még dicséri is az elkövetőt, milyen szórakoztató és menő dolog, hogy kizáratásra játszik, sőt tattikának nevezi. (Viki is ezt csinálta anno, de ég és föld volt a különbség a megvalósításban.)
Nem, ez nem az. Ez egy rothadó, értékrendjéből teljesen kifordult társadalom, amely megérett a pusztulásra. Ahol ez a norma, ahol elfogadott az ilyen viselkedés akár egy játék keretein belül is, ott nincs miről beszélni, de mutatja, hogy milyen a társadalmunk általános állapota, mennyire beteg.
Beszél itt ez a 4 szerencsétlen agresszióról, bezzeg Rencsikéé nem volt az, amikor belemászott Bálint arcába, és víg színházas k.urvának nevezte, az nem számít, ahogy az sem, hogy leszakította a szekrényajtót, csak a másik fél...Higiénikát idekint úgy csapták volna meg többen, hogy a plasztikai sebész nem rakta volna helyre, maximum az agyát.
Az is árulkodó volt, hogy Gaben sem mert állást foglalni, pedig ő nagyon jól érezte magát azzal a csapattal... valószínű, hogy ő is érzi, ezt kissé túltolták.

2020.12.24. 08:06:46

"Nem tudok támogatni olyasavalakit, akinek az értékrendjébe belefér a mérhetetlen rosszindulat, carkeverés, ez a szintű provokáció, amit Higiénika művelt.
Mindent elmond az emberiségről, hogy ezt valaki teljesen normálisnak veszi, sőt, még dicséri is az elkövetőt, milyen szórakoztató és menő dolog, hogy kizáratásra játszik, sőt tattikának nevezi."
-
Azert meg szoba fogsz allni velem? :)

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:07:41

@Alice from madness: Persze. :) Csupán a véleményemet írtam le. :D

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:10:57

@Alice from madness: Az első rövid néhány szavas az troll komment volt, a mostani kiegészítés, már nem csak sztem pártos, és elfogult, ráadásul nem teljesen őszinte, mert aki ennyi időt eltölt a műsort kísérő blogon, és ennyit kommentel, mint Te, vagy én, azt nyilván érdekli az, hogy ki nyeri meg a fődíjat a legvégén. Amúgy ezt a díjazási csökkentési példát csak úgy feldobtam, hogy akár még iyen is lehetne, és látatlanban mondanám, hogy ez nagyon kiverné a biztosítékot szinte mindenkiben, még benned is. Nyilván ez most csak egy életszerűtlen fikció volt a részemről, de annak apropóján, hogy ez egy trash műsor, miben nincsenek szabályok, még akár ez is elképzelhető lenne. Ancsa felkérdezheti Frut, csak nem mindegy , hogy hogyan teszi fel neki a kérdést, a kérdésben nem fogalmazhat meg állításokat szerintem.

2020.12.24. 08:12:55

@VV Erőlegény:
Figyi, neked is lehet egy velemenyed ugy gondolom azt gondolsz rolam amit csak szeretnel :) senkit nem fogok gyozkodni a sajat gondolataimrol :)

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:19:15

@Alice from madness: Nem személyeskedem veled, nehogy azt hidd, senkivel sem fogok személyeskedni ezen a fórumon.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 08:20:03

itt csak egy velemeny van, ami tokeletes, tupontos, csodalatos: a sajat velemeny. csak az letezik, csak az lehet a helyes, csak az alapjan lehet nezni barmit is. es aki nem azt a velemenyt osztja, az ostoba, rosszul latja a jatekot, troll, sot, meg rossz ember is.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:22:00

@VV Erőlegény: Ez a díjazási csökkentés remek ötlet. :-)) Kíváncsi lennék az arcokra, mikor a döntőben ezt közölnék a maradékkal.

2020.12.24. 08:22:18

@VV Erőlegény:
Nem vettem annak, semmi sertot nem irtal, annyit fejtettel ki Te hogy gondolod, hogy nekem mik a motivacioim. En pedig erre azt mondtam, hogy nem fogok elkezdeni gyozkodni senkit, hogy megvaltozzon benne a rolam kialakult kep. De az ONtopic/OFFtopic kommentjeim szama alapjan azert lehet atertekelnem ujra a helyedben a motivacioimat :)

hereverő heverő 2020.12.24. 08:22:30

Lóreggelt mindenkinek. És mindenkinek mézeskalács illatú békés boldog karácsonyt!

2020.12.24. 08:22:54

@úgymond olvasó mmkk:
Chillin :)
Bal labbal teccett kelni?

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:22:58

@úgymond olvasó mmkk: Plusz vannak még a nagy semleges igazságosztók is. Még mindig nem tudom, hogy mi a bajod a játékos szóval...?

hereverő heverő 2020.12.24. 08:24:03

@VV Erőlegény: velem se? Személyes sértésnek veszem ám!

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:24:18

@Kiégett Hobbynyúl: Mondom én, hogy ha megszavaztatnák a közönséggel, akkor lehet, hogy meg is lenne szavazva! :-D

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:25:33

@VV Erőlegény: Ez egészen biztos. A nézőkből egyébként kinézem, hogy nullára szavaznának, mondván ingeyen laktatok, ettetek, ittatok, plusz a rezsi, így le is laktátok. :D

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:26:35

@hereverő heverő: Persze, hogy veled sem, főleg, ha szökőévenként egyszer egy EKG-ba kerülünk (a csoporton kívül is) :-D Ezúton is Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :-D

2020.12.24. 08:27:38

@Kiégett Hobbynyúl:
Az emberek alapvetoen szeretnek jonak tunni es azt gondolni mindenki mas is az. Nem szavaznak meg, hogy elvegyek a penzt. Ha trollok lennenek akkor Peti se "kapott volna uj asztalt" pl.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:27:44

@hereverő heverő: Boldog Karácsonyt neked is és mindenkinek! :-))

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:29:23

@Kiégett Hobbynyúl: Pedig azért ez egy full kemény játék, akárki akármit mond, főleg így, hogy ennyire trashbe nyomják! És a legtöbben pont azért nyomják trashben, mert ez a nagy lé lebeg a szemük előtt.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 08:30:29

@VV Erőlegény: nem neked szantam a kommentem, ez meg tegnap este fogalmazodott meg bennem. de filmet neztem a velemenyem kikopese helyett, igy reggelre maradt. mea culpa :)

@Alice from madness: tegnap este kiesett a tomes
a fogambol, es kiszamoltam, meg ket hetig nem mehetek fogorvoshoz. nem tudom, ez bal labbal kelesnek minosul-e, mert az ember lanya nem szivesen megy fogorvoshoz alapjaraton.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:32:49

@Alice from madness: Egyébként szerintem sem lenne ez megszavazva, kb 60-40 lenne a szavazás arra, hogy megérdemli, kapja meg. De azért a 40% is nagyon elgondolkodtató, és attól is függ, hogy ki nyerné azt el, egy megosztó taktikus játékos, vagy egy alapvetően szimpatikus...

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:32:56

@Alice from madness: Pedig... pedig trollok, ha arról van szó. Kinézem, hogy megtennék. :D
@VV Erőlegény: Ez tény és való. Persze felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire boldogít... láttunk tönkrement életeket a játék miatt. Nem biztos, hogy mindenki érett arra, hogy a hirtelen jött nyereményt ne herdálja el, és fel tudja dolgozni a 15 perces hírnevet. Volt rá precedens, de az a kevesebb.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:35:18

@úgymond olvasó mmkk: OK, köszi, így már értem, akkor használhatom, ugye? Egyébként képzeld el, mióta mondtad, azt hiszem, hogy nem használtam.... :-D

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:39:47

@Kiégett Hobbynyúl: Én pl. pont olyan vagyok, akit abszolút nem érdekel az, hogy mire költi. Ráadásul mindezt csak feltételezésekre alapozva. Hogy feltételezhetően egy olyan játékos-e (úgymond olvasó feltételezett engedélyével), aki megalapozza vele a jövőjét, vagy olyan, aki easy-come easy go alapon feléli egy év alatt.... Kicsit azon csodálkozom, hogy másokat ez motivál a döntésében, de tudom, hogy ez az érv sokaknál létezik.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 08:45:52

@VV Erőlegény: Igazából engem sem érdekel, mert a saját dolga. Nézőként nem ez befolyásol a döntésben, csak továbbgondoltam az egészet. Már eleve a bent lévő átlagéletkor miatt is valószínűsítem, hogy nem beszélhetünk érettségről. Rengeteget számít a való életben mellettük álló család, barát, a társaság...stb.

2020.12.24. 08:47:10

@úgymond olvasó mmkk:
Ahhbasszus...egyutterzes...en csak nyugtatoval tudok beulni a szekbe meg az ismeros fogorvoshoz is kulonben hanyok az idegtol.

@VV Erőlegény:
A 40%ra ismetlem, mindenkinek lehet velemenye. A 40%nak is. En pl nem szavaznek mert teljesen mindegy, melyik nyomorult fog 2 even belul visszajutni oda ahonnan elindult.
A nyeremeny elkoltesenek metodusaban egyebkent meg atlagemberi mentalitas a hirtelen jott prnz kezelni nemtudasa. Nem dolgozott meg erte, nincs erteke. Ugyanez igaz az orokolt vagyonra, ha nincs hozza orokolt mentalitas, lottonyeremeny, stb.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 08:47:29

@VV Erőlegény: a jatekossal, mint jelzovel kapcsolatban vannak negativ erzeseim. olyan, mint a pocaklako. triggel

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 08:50:31

@úgymond olvasó mmkk: Pedig még latin kifejezés is van rá: Homo ludens :-D

Fu Szekh Li 2020.12.24. 09:02:04

Pálinkás Ünnepi Reggelt Mindenkinek!

Nekem szabolcsi derékszögű birs van (valamint Jim tartalék állományban), így békésebben nézek néhány kommenttársnál a világra. Peace drága Barátaim, peace!

Ha gondoljátok, beszélhetünk itt az emberi elfajzásról, de ezek egyrészt fejtételezések, nem tények, másrészt csak rongálják a karácsonyi hangulatot.

Táncoljunk inkább:
www.youtube.com/watch?v=Olns-bsUoB8&ab_channel=AntonioTed

MmeChauchat 2020.12.24. 09:03:06

@VV Erőlegény: láttuk a villadellák kapcsán, kb kinek mennyi fogalma van a pénzről.

Egyszerűen a janizás, a lé puszta elnyerése, ameddig a horizontjuk terjed a többsége bentlakónak.

Amugy kell. kar. ünn.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 09:04:44

@Fu Szekh Li: feltételezések, basszus ennyit még nem is ittam. Vagy igen? :D

Ármándójózsi 2020.12.24. 09:09:31

Visszafogom magam, mert egyrészt Szent Este van és ez a nap az elkövetkező kettővel egyetemben, tehát ezek a napok szóljanak legalább a szeretetről és megértésről. Persze jó lenne, ha az évben minél több nap errő szólna, de ugye sajnos ez nem nagyon jellemző.
Másrészt én is úgy gondolom, hogy felesleges belemenni itt olyan vitákba amik nem vezetnek sehová, ahol nincsmek érvek, csak érzelmek, vagy nettó trollkodás. Nyilván sem ez a felület, sem az írás maga nem a legalkalmasabb arra, hogy érveket sorakoztassunk fel az álláspontunk, véleményünk védelmére, magyarázatára, pláne, hogy még meg is győzzük egymást.
Én általában mindig meghallgatom a más véleményeket és különösen, ha érvekkel van alátámasztva, komolyan elgondolkodom rajtuk. Volt már nem egy eset, hogy így láttam be a saját álláspontom hibáját, vagy tarthatatlanságát. És ezt nem szégyen bevallani, nem vagyunk tévedhetetlenek.

Kivéve talán én, akinek csak egy hibája van és ez a szerénység. Engem a Jó Isten azért büntetett ezzel, mert nem akarta, hogy a tökéletesség gyökeret verjen a földön. :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:09:52

@VV Erőlegény:
VAR szobába megnézték, és büntetőt itéltek meg, pedig hozzá se ért a lábához, mint a fociban is, csak a bunda a lényeg.
De tök mindegy mert Vivi is kint hagyta volna 70-el.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 09:12:59

@MmeChauchat: Na szóval, akiben szinte biztos vagyok, hogy nagyjából kifolyna a kezéből a lé, ha ő nyerné meg az Gina, aki viszont biztos, hogy nem élné fel, ha ő nyerné meg a fődíjat, az szem Fru, a többi mind két esélyes szerintem...

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:13:42

@Fu Szekh Li: Szabolcsi pálinka... az egyik legfinomabb. Almát volt szerencsém kóstolni, s bár nem vagyok pálinkás, nem mondhatom, hogy rossz volt.:-)))
A másik felével nem értek egyet, de most akkor maradjunk a karácsonyi hangulatnál... bár szerintem ezt nem napokhoz kellene kötni. :-)))

Táncoljunk. :D

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:16:22

@Ármándójózsi: Este van este van? :DDD Sajnállak, hogy csak ezzel a egy hibával kell szembesülnöd, nagyon nehéz lehet ezzel megbirkóznod. :D

Ármándójózsi 2020.12.24. 09:18:54

@VV Erőlegény: Én azért drukkolok Bálintnak, hogy tudjon venni egy jobb biciklit és kényelmesebben tudja kihozni nekem a kaját amit rendeltem, illetve, megnézném a Tour De France-on. :D

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 09:18:55

@szociál: Ez valószínűleg így van, ahogy mondod, de ettől még csaltak a VAR szobában, és ez engem nagyon zavar.... Igazából várnék is ezzel kapcsolatban egy mea culpa helyreigazítást az RTL részéről, mert ennek tudat alatt tényleg az a látszata, hogy Amandát leírtuk, esélyt sem akarunk neki adni, hogy továbbra is játékban maradjon... Amanda ezzel együtt valószínűleg így is kiesik, és ezen az én rá adott szavazatom sokat nem fog változtatni, maximum azon néhány ember aki hasonló módon gondolkozik, mint én, egy kicsit kozmetikázni fog a hatalmas arányú vereség tényén.

hereverő heverő 2020.12.24. 09:20:20

@VV Erőlegény: nagy bigének nagy vereség dukál. Legyünk korrektek.

Fu Szekh Li 2020.12.24. 09:23:43

@Kiégett Hobbynyúl: Szandi egyedül takarít, Kiki nyugalomban.

Ármándójózsi 2020.12.24. 09:24:23

@hereverő heverő: Ismered a nagy kofferes mondást ugye Tesó? :D
Na, én inkább nem utaznék hanem otthon maradnék, csak nem kelljen belepakolni. Tisztelettel.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:27:11

@Ármándójózsi: Levehetek némi terhet a válladról? :DDD
@Fu Szekh Li: Pláne, feketén bólogat, igen, igen. Eperfa ugyan nincs, de helyettesítem fenyőággal. :D

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:28:07

@Ármándójózsi: A jó szíved. Camping bicikli, na az az igazi kihívás. :-)))))))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:29:14

@VV Erőlegény:
Nézd ha egy halvány reménysugarat láttam volna Amanda pozitív irányba való változása terén, akkor lehet egy Amanda - Viki párbajon Amandára szavaznék, de mivel cseppet sem változott meg, és maradt igyan az a kis germó mint aki előtte volt, ezért képtelen lennék rá szavazni.
Amanda - Merci párbajon meg pláne nem.
És még az is sokat nyom a latban hogy ki a támogatói, egytől egyik gonosz kis hólyagok, akiknél már az is számításban jött hogy kizáratják valamelyiket , kiprovokálják, ez a leggusztustalanabb amit egy VV lakó tehet a másikkal.
Ha az problem, hogy belecott egyet az ajtóba Merci, akkor Renátát most küldjék haza, gong az eleje, gong a vége.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:31:07

@szociál:
jav : bebecott = bebaxott az ajtóba

MmeChauchat 2020.12.24. 09:34:00

@VV Erőlegény: lehet!
még Lőbelt tűnt nem teljesen vaknak pénzügyek tekintetében

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:34:09

@Ármándójózsi:
Nem fog az már futárkodni, visszabaccák az ÉNBP-be

Ármándójózsi 2020.12.24. 09:36:58

@szociál: Karácsonyi Szent EKG! Annyi kiegészítéssel, hogy ha Amanda nem jön össze Ginával, hanem a valamilyen módon a másik "csapathoz" csapódott volna, szerintem nem ezt az oldalát ismertük volna meg. Jobb játékos lett volna. (Ez utóbbi mondat szigorúan ÚOMMKK kedvéért, külön kellemes ünnepeket kívánva Neki! :D )

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 09:47:34

@Kiégett Hobbynyúl: Szlovéniában van egy ilyen hagyományos verseny/dzsembori, hogy egy elég magas 2000 méter feletti hegyre full amatőrök feltekernek camping biciklivel. Nemrég szólt egy ismerősöm, hogy jövőre próbájuk meg mi is, Nem mondom azt, hogy az egyetlen problémám ezzel az ötlettel kapcsolatban, hogy nincsen camping biciklim. :-D

csodalámpa 2020.12.24. 09:48:29

Visszanéztem a karácsonyi üzeneteket, amiket kaptak a lakók.
1. Robiét miért nem mutatták? Bár megérteném, hogy nem akartak a TV-ben bohóckodni, csak nagyon látványos volt, hogy ő volt az egyetlen, akiét nem mutatták. Meghallgattam volna, mit mondtak neki :)
2. Virág szülei tök támogatónak, közvetlennek tűntek. Ezt látva kicsit nehéz megmagyarázni a villabeli viselkedését.
3. Amandánál a papa testbeszéde, hát beszédes. Kicsit olyan volt, mintha valami kötelező kört kellett volna letudniuk.
4. Vivi ismerősei kitettek magukért. Fruzsina feje epic volt, amikor bevágták közben. Majdnem kifagyott a képernyőm. Tök normális ismerősei vannak, szerintem Vivi rájátszik erre a bugyuta nő szerepre, amolyan VV9 Zsuzsu-san.
5.Dani, na az érdekes volt, szegény nem erre számított, de a hozzátartozói próbáltak kitenni magukért, de róluk is sütött a megfelelési kényszer meg a szorongás. Ja és itt KÉT yorkie volt :D Sajnáltam is szegényt egy kicsit, amikor el kezdett kattogni azon, hogy miért nem üzentek neki a barátai meg az apja és a húga.
6. Merci: én meglepődtem a sok "tesó-n eléggé kis kakukktojás köztük. De amúgy aranyosak voltak.
7.Renátó: bár ő ellenszenves, de a tesókái aranyos üzenetet küldtek neki.
8. Gina: bocsi, de én itt keveselltem az üzenő számát, biztos nagyobb a család....
9. Fruzsi: aranyosak voltak, de kicsit olyan művi volt az egész. Remélem a kislány nem nézi a VV-t.
10. Bálintnál sem akart szerepelni a család. A kutyus nagyon aranyos.
11. Moh: a nagymamája (az ősz hajú) nagyon cuki volt :) Remélem a BV-ket nem nézi. Az apja is jópofa volt.

Bougie 2020.12.24. 09:48:43

Nagyon jól tette Dani családja, hogy a kishúgát nem szerepeltették a karácsonyi videóban, el tudom képzelni Amanda és Fru kistesói milyen bántásokat kapnak a kortársaiktól a nővérük viselkedése miatt.
@úgymond olvasó mmkk: Sorstárs, ezek szerint nem csak én vagyok annyira szerencsétlen, hogy pont karácsony előtt történik olyasmi, hogy fogorvoshoz kell menni:( Én már szerencsére túl vagyok egy íny körülmetszésen, ma reggel tudott sos fogadni egy fogorvos, ugyanis a dokim pár hete szült, kértem, hogy ajánljon maga helyett egy szintén lelkiismeretes, precíz, kedves, fiatal orvost.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:48:44

@Ármándójózsi:
Mondjuk pletykálni nagyon szeret, de ha pl Bálintékhoz csapódott volna és nem lett volna az a cicaharc Virággal, lehet tényleg a jobbik oldalát mutatta volna meg, Gina negatív hatással van rá.

Bougie 2020.12.24. 09:50:48

@Ármándójózsi: Nem motoros futár Bálint? Rosszul emlékszem?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:51:01

@csodalámpa:
Amandának a huga volt az aki brékelt a szülők mellett ?
Mert azt tökre bírtam, jó fej :))))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:52:35

@csodalámpa:
Tökre meglepődtem hogy Merci szülei ennyire hogy is mondjam......tudod te :))
Simán lehetnének Renáta szülei.

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:53:07

@szociál: Ekg.

Most viszont eltűntem és nekilátok mézeskalácsot gyártani. Majd jövök. :-)))

Kiégett Hobbynyúl 2020.12.24. 09:54:47

@VV Erőlegény: Aaaaz igen. :D Valahogy megértem a problémádat, szerintem nekem is ez lenne a legkisebb gondom. :DDD

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 09:56:12

@MmeChauchat:
Tiktokból már gondolhattam volna :)

Ármándójózsi 2020.12.24. 09:56:30

@Bougie: Lehet. Akkor vegyen egy jobb motort. Egy Kawasaki-t mondjuk. Azzal járt szegény Lorenzó is. Requiescas in pace!

Fu Szekh Li 2020.12.24. 10:38:35

@szociál: A barátnőm (pszichológus) azt mondja, hogy szerinte Amanda húgával nincs minden rendben.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.12.24. 10:39:50

@Fu Szekh Li:
szerintem csak szerepelni akart, vagy trollkodni :)

Fu Szekh Li 2020.12.24. 10:47:28

@szociál: Nekem se tűnt annyira vészesnek, de ő a szakember, csak jobb a szeme hozzá.

úgymond olvasó mmkk 2020.12.24. 10:50:15

@Fu Szekh Li: ez rajta van a spotify-os karácsonyi listámon :))

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 10:51:15

@Fu Szekh Li: @hereverő heverő: Ezt meg én küldöm Nektek, 2 napja van fenn a jútyúbon+ Szerintem zseniális feldolgozás! www.youtube.com/watch?v=4L0QnxKd_RI

csodalámpa 2020.12.24. 10:57:52

@szociál: Igen. Lehet, hogy a papa volt kakukktojás :)

csodalámpa 2020.12.24. 10:58:40

@Fu Szekh Li: Nekem is úgy tűnt, és a brékelés sem akaratlagosnak láttam első blikkre, azt hittem tikkel szegény.

VV Erőlegény #TEAMBÁLA 2020.12.24. 11:10:40

@Alice from madness: És ki az a két játékos, akiket jelenleg a legesélyesebbnek tartunk a fődíjra, akinek a hozzátartozói nem akarnak a műsorban még egy karácsonyi üdvözlet erejéig sem szerepelni... Elgondolkodtató... !

Fu Szekh Li 2020.12.24. 11:13:20

@Alice from madness: Kapott, mert nyilatkozott róla, hogy mennyire feldobta.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2020.12.24. 11:17:18

Sziasztok!
Boldog karácsonyt nektek!

Szerencsétlen Amandát, hogy beforgatta Fru. Nem tudom, hogy vissza fog-e menni(én is a fantomképre szavaztam), de ha nem akkor mit fog mondani a gonoszt kis törpe? Fog-e tudni tükörbe nézni?

Kíváncsi leszek!

Bo(a)rder Gamer 2020.12.24. 11:20:03

@Brigante: Jó reggelt Neked is! Ne aggódj, Fru miatt, annyit gondol csak -1.

hereverő heverő 2020.12.24. 11:22:20

@Ármándójózsi: ismerem, de nem értek egyet. Nem a külseje miatt nem ismerkednék meg Amandával.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2020.12.24. 11:24:09

@Fu Szekh Li: Amanda húga: nekem is feltűnt, hogy túlmozgásos, de tök aranyos volt! Szerintem csak izgult :) . Baszus a végén még rá fogok szavazni a csöppség miatt !

csodalámpa 2020.12.24. 11:45:21

@VV Erőlegény: Ha ez a két villalakó döntése volt akkor szerintem oké és tudok vele azonosulni, ha fordítva, a hozzátartozók döntése volt, hogy nem vállalják, akkor nem. Ha az én családtagom lenne bent a villában, nem repesnék az örömtől, de nem is tagadnám meg tőle ezt, azért nagyon sokat jelent egy-egy személyes üzenet mindegyiknek.

pkovaks 2020.12.24. 12:19:56

Remelem hogy Merci megy vissza, drukkoljunk neki...

pkovaks 2020.12.24. 12:27:51

Apropo, mi van/mi lett az el nem költött villa zsozsoval ? ? Erröl meg nem esett szo idaig...

Gia 2020.12.24. 15:17:34

@csodalámpa: Amanda apjának furcsáltad a viselkedését,de mondták,hogy ő csak a mama élettársa és nem a vér szerinti apuka.
süti beállítások módosítása