Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better than us - Episode Four

2020. december 11. 17:30 - hektor_

Idősb Szafronov bácsi elindul az éjszakába megkeresni Aljosát, a robotját – akire nem talál rá, egy szívrohamra viszont igen, miután megpillant egy akasztott gépet az egyik sikátorban.

1.png

Az ifjabbik Szafronov ezalatt az Arisza által egy körhintán elrejtett kabátját gyűjti be, kb akkora mámorral az arcán, mintha valakinek a seggében kellett volna keresnie a ruhadarabot, aztán egy flakon hígítóval a jobbján útnak ered a híd alá, elégetni. Később otthon összevesznek Ariszával, aki a régi családi videókat megnézve jópofának találta ezt a játékot, Szafronov viszont mindenen felcseszi az agyát, hab a tortán mikor hívják a kórházba került apja miatt.

2.png

Varlamovék ismét kihallgatnák Kirillt, de az ágyában a fiú helyett egy robotot találnak, elsőrangú lehet a biztonsági rendszer a rendőrségen, nem kétséges. A főnöke fülön is csípi a nyomozót, aki megkapja tőle magáét, ezalatt az említett gyanúsított tökrészegen hever a Bot.Net tetőteraszán, ahol Barsznak egyébként kezd iszonyatosan tele lenni a pöcse a folyton nyalakodó gerlepárral. A nyomozócsapat vérfoltokat talál Aljosa ingén, így viszonylag könnyű lesz beazonosítani a bűnöst – már ha visszaeső gazfickóról van szó, annyira még a jövőbeni Ruszban sem fejlett a rendszer, hogy vércsepp alapján megtaláljanak egy tettest bárhol a világban.

Szafronov cipőket dobál a kórházi TV-be, mire kijön egy rezidens hogy miért rongálja a kórház tulajdonát, őt rögtön követi azonban egy kollégája, aki rövidre zárja a vitát: ő Georgij Nikolajevics Szafronov, régen itt dolgozott és agydaganatokat műtött, így ha jól értem, akkor ez azt jelenti hogy azt csinál, amit akar. Bevezetik az apjához, de még el sem kezdte megszakérteni a beteglapját, amikor beállít Varlamov a társával, hogy kikérdezzék az öreget. Megmutatják a Szafronovoknak a videót, ahol Jegor beekizett majomként ugrál a drónkamera előtt, de mikor a nyomozó megkérdezi, hogy felismernek-e valakit, nyilván lapítanak, mint szar a fűben. Varlamovék viszont nem hülyék, és visszatérnék a második részben említett mondatára: a robotokról nem tudod, hazudnak-e, az emberekről viszont igen, úgyhogy már hívja is Irinát, hogy derítse ki, Szafronovnak van-e fia, mert hogy felismerték a videón lévő srácot, az olyan biztos, mint a halál és az adók.

Közjáték: Kirillt Barszék bújtatják továbbra is a Bot.Net-ben, a pultos azt mondja neki, másnap elviszik egy biztos helyre, de Kirill szólni akar az anyjának, hogy ne aggódjon miatta, Barsz szerint viszont nem kéne, különben is, mostmár a Likvidátorok a családja, ők meg nem aggódnak, szóval bezárult a kör.

11.png

Szvetlana az apját interjúvolja a TV-nél a Korai Nyugdíjazási Program előnyeiről, de a férfinek nem tetszettek a kérdések, ezért a reklámszünetben az egész stáb előtt alázza porig a lányát, üvöltve, hogy csinálja azt, ami egy nőhöz illik, szüljön gyereket és ne szóljon bele a nála okosabbak dolgába – már a stílustól és a hangnemtől is apu ökölbe szorított keze leszek, a mondanivalóba pedig bele sem mennék, szerencsére ez itt nem Kövér Laci kerekasztala. Szveta az öltözőbe megy megnyugodni, ahol egy elejtett mondatból meg aztán a tablet képéből megtudjuk, hogy van már egy gyereke, de valami borzasztóan gyanús ezzel az egésszel kapcsolatban.

12.png

13.png

Mindeközben a Cronosnál Maszlovszky lenyűgözi Viktort Arisza 2.0-val, aki tökéletes másolata az eredetinek, viszont csak egy üres porgéphüvely, tartozik hozzá egy irányító lány, egyedül ugyanis még fingani sem tud. Viktor el van ájulva, így már van mit villantani a bemutatón, Maszlovszky dícséretek helyett pénzt szeretne, ez akkora poén, hogy kétszer is elsüti. Toropov aztán megnézi a felesége műsorának második felét, melyben apósa részletezi, miért is lesz király, ha a fáradt, kiégett és undok kasszásokat meg óvónőket a folyamatosan mosolygó robotok váltják majd fel.

14.png

A Szafronov-hajlékban Arisza beröffenti a beépített GPS-t, és azonnal megtalálja, hol csavarog Jegor - nyilván a Bot.Net-ben, ahol Kirill épp rábeszéli, hogy vigye el titokban a hordókon megírt levelet a mutterjának. Barsz aztán kikíséri a srácot a már korábban említett autóhoz, amivel V.S. egy biztonságos helyre viszi – és láss csodát: V.S., aki a Likvidátor akciókat vezeti, nem más mint a jó öreg Gleb, Toropov “problémamegoldó” embere, úgyhogy Kirillre azt hiszem keresztet vethetünk. Megérkezik Szafronov, de az ajtónálló srácok nem segítenek neki, viszont Jegor pont ekkor hozza ki a szemetet, úgyhogy nyakon csípi. Gyerünk haza, mondja a fiúnak, de a kis takony nemhogy nem akar hazamenni, de még el is kezd óbégatni hogy “ez a fickó őrült!”, aztán mikor a kidobóemberek közül az egyik előpattintja a viperát, akkor azért megsajnálja fatert és leállítja a srácot. A nagy haddelhaddra kijön Barsz, aki egyetért azzal hogy Jegor mostmár húzzon el, úgyhogy Szafronovék megindulnak hazafelé, de előtte még az apja elújságolja a fiának, hogyan sikerült kórházba juttatni a Nagyapját a robotgyilkos hőstettével. Iszonyatosan bosszant, hogy egyfolytában úgy beszélnek egymás arcától három centire, mint amikor egy kocsmai verekedésnél a mivanmivanmivan-t a következő pillanatban egy öklös követi, de ennél csak az idegesít jobban, hogy Jegor, A Gyökér nem fogja fel, hogy ha már ilyen fasz volt hogy a kamerába rázta bele a zsákmányát, legalább dugná el a chipet, mert így is kibaszott nehéz lesz letagadni hogy az ő arca van a videón, hát még úgy, ha a videón látható chip ott figyel a nyakában. Végül Szafronov zárja a beszélgetést:

- Vedd le azt a szart és dobd el, mielőtt lecsuknak!

- Mint már mondtam, ez a barátnőm ajándéka.

Nagy nehezen leveszi. Istenem, te ostoba barom.

Varlamovék eközben épp összehasonlítják Jegor képét a maszkos Jegor képével, még úgy is 64%-os az egyezés az arcfelismerő program szerint, hogy az utóbbi képen fedve van a feje. Hiába van azonban igazuk, a letartóztatáshoz ez bizony kevés, úgyhogy a férfi megkéri Irát, derítse ki, melyik iskolába jár a Szafronov utód; a gimiből el is hozza Jegor tornazsákját, így a ruhán lévő DNS-t már össze lehet hasonlítani az Aljosán talált vérrel.

20.png

Vagyim a lakás ajtaja előtt várakozik Szafronovra, aki elveszi Jegor telefonját karperecét mielőtt beküldi a fiút. Arisza az ajtó mögött kagylózik, mikor hallja hogy a mentős inti a férfit, jobb lesz ha visszaadja Ariszát, még mielőtt a tulajdonosa keresi fel; de Szafronovnak nagy a mellénye, bár az előző rész fele arra ment el, hogy megszabaduljon a robottól, most már a maffia haragjával is bátran szembenéz, ahelyett hogy visszaadná. Nagyon bölcs. Vagyimot kipenderíti a házból, de Arisza a mentős után megy, és kéri hogy vigye ez azokhoz a bizonyos emberekhez, akik ártani akarnak a doktoréknak. A férfi már viszi is, de a készítők nem hagyják ki a ziccert, hogy ne hangozzon el a felhívás keringőre, miszerint előtte nem ihatnának-e meg egy teát Vagyim lakásán. A robot lány erre eszébe juttatja, hogy ő nem jogosult felhasználó, és még emlékszünk ugye, mi történt az utolsó illetéktelennel.

Szafronov az egész családot ki akarja pattintani a nagyapa vidéki házába, Sonia azonban nem akar menni Arisza nélkül, Jegor meg sehogyan sem, ám a rejtett kamerákon stalkerkedő Alla csak annyit lát, hogy pakolnak, így pánikba esik és azonnal oda akar rohanni.

22.png

Viktor és neje csak akkor ülhetnének távolabb egymástól az esti vacsorán, ha az asztal vége a lakáson kívülre esne. A nő megjegyzi, hogy nem érti, milyen robotokról beszélt az apja, hát vannak ilyenek egyáltalán? Ezek szerint nem gyakran beszélik ki a munkahelyi gondokat családi körben. Gyerekhang harsan, Szveta rohan, Viktor pedig bedob egy vodka-tüskét, és egy rettentően szomorú jelenet követezik: kiderül, hogy Toropovék fia meghalt, és a most látott kissrác egy gyerekrobot, aki a kisfiú pontos másolata.

21.png

23.png

Jegor a tetőn keresztül meglógott valahogy, ám az apja még időben kiszúrja, ezért utánarohan az utcán, a következő sarkon viszont Varlamovék karjaiba űzi a fiút, akik épp rá vártak. Mielőtt beültetik a kocsiba, Jegor, A Pöcs nyakából előkerül az ominózus chip-nyaklánc, mert ez a nyomorult nyilván visszavette időközben, így a bizonyíték is megvan, úgyhogy beviszik a fiút az örsre – még pont Alla kellett ide, aki az egészet végignézte immár élőben. A liftben összevesznek Szafronovval, akinek nem gyanús hogy Alla tud Ariszáról, hanem hagyja hogy a nő sarokba szorítsa.

24.png

25.png

Ariszát egy elhagyatott telepre viszi Vagyim és átadná Glebnek, miután bezsebelte érte a párszáz rubelt, de a robot lány nem megy el a kopasszal, viszont nem is kezd el gondolkodás nélkül öldökölni, hanem kérdezősködni kezd: ki jelent veszélyt Szafronovékra? Gleb állítja, hogy senki, egészen addig míg Arisza nem közli hogy ők bizony a családja, ekkor a férfiak heherészni kezdenek, hogy akkor viszont igen, mindannyian veszélyesek vagyunk rájuk, még Vagyim is, indulunk már? Na, ekkor kezdődik a mészárlás. A mentőst néhai Panyin elvtárshoz hasonlóan egy pillanat alatt elintézi, Glebnek sikerül bemenekülnie a kocsiba, de a robot utána megy és felborulnak – hogy velük mi történt, azt csak a következő részből tudjuk meg.

26.png

Címkék: better than us
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása