Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Better than us – Episode Three

2020. december 04. 13:00 - hektor_

Egy Ken baba robot benézte a gyógyszertár ajtaját lefagyott, ezért újra és újra nekiütközik a Marilyn Monroe kinézetű reklámcsajnak a képernyőn. Nem tudom, mióta csinálhatja az egyhelyben himbálózást, de a szerelő már meg is érkezik, és beszól a központnak: a gép Szafronové. 

1.png

A Toropov-kúriában látogatást tesz Viktor sokat emlegetett apósa, a feleségéről meg kiderül, hogy ő a korábbi részben látott tévés műsorvezető. Loszev úr nem kerülgeti a forró kását, a lányom miért néz ki ilyen szarul? Viktor szerint a terápia és a napi séták ki is merítik a segítségnyújtás lehetőségeit, jóvan az úgy. Após szerint nincs jól, oda is szúrja neki a megjegyzést amitől Rónaszékiné K.Mónika is elmorzsolna egy örömkönnyet: csináljon neki egy gyereket, attól majd rendbejön. Az “Egyébként mi a baj a..?” kérdésnél azt hittem, Vitya férfiasságára fog célozni a következő topikban, de Loszev a szuperrobotról érdeklődik, majd távozás előtt közli hogy találkoznak a miniszternél, Toropov meg a fülébe ültetett anyacsavaron keresztül hívja is Maszlovszkyt, hogy mostmár tényleg elő kéne keríteni Ariszát.

2.png

3.png

Az említett robot vígan játszik Soniával a tetőteraszon, Szafronov a lépcsőn felérve meg csak bámulja Arisza csecseit ruháját, maga meg kicsoda? Sonia felvilágosítja az apját, hogy a robot az övé. Jó, de miért van rajta anyád ruhája? Vegye le, kérem – szól a lánynak, mire Arisza visszaoltja hogy oké, de neked is le kéne venni a kabátod, mert tele van nitrohígító-nyomokkal, amik nem fognak segíteni, ha később le akarod tagadni a hullaházi gyújtogatást és ez emberekre mérgező gőzöket bocsát ki. Csörög a TV, Szafronovval közli a hívó hölgy, hogy idősb Szafronov úr robotja náluk van a szervizben, jó lenne ha átvenni még délután 3 előtt, mert aztán a posta elkevert csomagjaihoz hasonlóan itt is fizetni kell a tárolásért. Oké, de ha már itt van, mondja már meg kié a ez a robot? A hölgy mondja, hogy le tudja kérdezni, mert ez egy ingyenes szolgáltatás, de majd csak a helyszínen.

Alláék egy kocsiban ülve játsszák Columbot, mikor a Szafronov család elhagyja a házat, az exfeleség Ariszát meglátván azonnal visítva ugrana ki a kocsiból, hiszen exférj egy idegen nőt hozott a gyerekeihez, micsoda dolog ez? Marina lehűti, tekintve hogy Ausztráliában vagy elvileg, furcsa és creepy lenne ha feltűnnél az utcasarkon – de bekamerázni a lakást amíg a család nincs otthon, egyáltalán nem furcsa és creepy. Jegort kiteszik a sulinál, aki azzal a lendülettel fordul is vissza az ajtóból, ahogy a kipufogó gázfelhői eloszlanak, és elmegy a Bot.Net-be, ahonnan Barsz zártkörű rendezvényre hivatozva elzavarja, de Zsanna behúzza a következő ajtón:

- A bátyám vigyáz rám, nem hagy idegenekkel lógni.

- Idegen vagyok?

NEMBAZMEG, végülis legalább 18 órája ismered a kiscsajt, végül is vannak házasságok is, amik ennél rövidebb ideig tartanak. Az esti buliba csak robottal lehet jönni, mondja Zsanna, a hülye Jegor meg megígéri hogy itt lesz, robotostul.

Szafronovot hívják, hogy leégett a hullaház, Arisza pupillái erre kitágulnak a hátsó ülésen, nyilván nem volt nehéz összerakni a sztorit – ahogy Varlamov nyomozónak sem, aki épp tájékoztatja a hullaház tulaját, hogy a likvidátorok trófeaként gyűjtik a robotok chipjeit, itt azonban hiánytalanul megvan mindegyik, úgyhogy számon fogja kérni a halottkém doktort. Szafronov közben átveszi Aljosát, az apja robotját, Ariszát pedig ott hagyja a telephelyen, miután kiderül hogy nincs regisztrálva senkihez, majd a dolgozók beviszik a KBCS-hez. Ariszát bezárják egy ketrecbe a sérült robotok közé, a jelenet nagyon emlékeztet az Artifical Intelligence című filmre. Sonia cirkuszol a kocsiban, az apja próbálja csitítani, és mi van, ha Arisza egy másik kislányé? Sonia szarik a másik kislányra (de van szíve, mert egy későbbi jelenetben azért megkérdezi róla a robotot) Arisza az övé, mondja, majd kiszalad a kocsiból a ketrec felé, a robot pedig oldalra pillantva kirúgja a ketrec ajtaját, épp időben, így sikerül kimentenie Soniát telephelyen 80-nal száguldó teherautó elől. A hőstettet látva Szafronovnak is meglágyul a szíve, így magukal viszik a robotot.

A miniszteri tanácson Loszev felveti a Korai Nyugdíjazási Programot, ami elég fasza: 40 évesen nyugdíjba mehetsz, a robotok majd dolgoznak helyetted tovább, neked meg a halálozási átlagéletkorhoz képest is van még 30 jó éved, élni. Toropov elárulja az egybegyűlteknek ennek a módját: Ariszákat fogunk gyártani itt Oroszországban, felismerik az emberi érzelmeket, így az egészségügyben és az oktatásban is átvehetik majd az emberek helyét. Ez mind szép és jó, mondja az egyik férfi, de hogy egy Elvis Presley számot idézzek: a little less conversation, a little more action, please, vagyis amíg nem látjuk a prototípust, ez csak duma. Loszev úr később megszorongatja Viktor tökeit, aki tovább markolja Maszlovszkyét: 24 órát kapsz, hogy előrukkolj Ariszával.

Vagyim kinyitja a mentőskocsi csomagterét, ahol Gleb csücsül, halálra rémisztve ezzel a mentőst. Gleb megmutatja Arisza képét a férfinek, a te kocsidban jutott ki a Cronosból, hol van? Vagyim viszont akármilyen sunyi, most tényleg nem tudja, miről beszél a kopasz. Mindeközben Varlamov kolléganője, Ira előkerítette a környékbeli kamerák felvételeit a hullaház égetésének estéjéről, amin ugyan háttal, de ott sétál Szafronov.

20.png

Közjáték: Arisza és Sonia hazaérnek, Alláék épp kukkolnak, úgyhogy ki is derül a nő számára Arisza mentésben szerzett lábsebéről, hogy nem ember. 

21.png

Jegor Dimdim segítségével koldus robotot akar lopni az aluljáróból, de a haverja lebeszéli, mivel ezek a robotok a maffiának tarhálnak, úgyhogy húzzunk el innen inkább, de gyorsan. A kis pöcs azonban nem akar elhúzni, úgyhogy a tipik “mondd már meg hány óra van, tesókám” trükkel megpróbálják megszerezni az egyébként kurva ijesztő robot csövest, de az ráz is meg szirénázni is kezd, amint hozzáérnek, úgyhogy a srácok olajra lépnek, az utcán meg jól összevesznek, Dimdim még egy óvodás nem vagy a barátomot is hozzávág Jegorhoz, majd szétválnak.

Közjáték 2: Szafronov hazaviszi Aljosát az apjának, aki nem örül a látogatásnak, nincsenek túl jóban.

25.png

Varlamov előadja az elképzelését a Panyin gyilkosságról a főnökének, ami amugy nem csak elképzelés, hanem az igazság, de a főnök megint leoltja, hogy foglalkozzon a maga dolgával, vagyis a Likvidátorok ügyével, hiába hepciáskodik tovább a nyomozó. Szafronovot eközben kirúgják a munkahelyéről a nyomozó vádjai miatt, aki erre úgy néz a hullaházra, mint aki legszívesebben felgyújtaná mégegyszer. Otthon Ariszáról kiderül, hogy Arnold Schwarzeneggerrel ellentétben ő nemcsak be van vonva a bőrrel, hanem sérülés esetén vissza is tudja magának növeszteni. A TV-ben frissítik a hullaházi híreket a felvétellel, melyen kivehető Szafronov kabátja, mire Arisza sietősen távozik otthonról, azzal, hogy csak tejért megy, így az utcán sétáló robotlányt kiszúrja Vagyim.

26.png

Jegor megtudja a nagyapjától, hogy Aljosának ma már másodszor sem sikerült hazajönni a gyógyszertárból; a fiúnak az esti bulikára tekintettel ez kapóra jön, úgyhogy összeszedi a patika előtt bugizó robotot, de annyi esze azért van hogy a nagyapának elvigye legalább a gyógyszert, a gépről meg azt kamuzza, nem találta meg. Amíg az öreg vizet hoz neki, ellop egy sárga esőkabátot is a ruhaakasztóról, de a papának bűzlik az egész, így keresztkérdésekkel bombázza az unokáját, pl hogy honnan tudta, milyen gyógyszer kell, Jegor így a további faggatózás elől gyorsan elpucol, a bejárati kapuhoz kötözött Aljosával együtt. A Bot.Nethez érve kiderül, mire kellett a robot, ha eddig nem lett volna nyilvánvaló: Barsz és bandája megtanítja Jegort robotot “ölni”. A fiú leszúrja Aljosát és kiveszi belőle a chipet, amit később nyakláncként hordhat a szintén ott lévő, bátor Pojár haverhoz hasonlóan. Zsanna jön, és megdicséri a hőst, aztán elindulnak vandálkodni.

Varlamov bemegy drónozni a Szafronov rezidenciába, mialatt a ház ura nincs otthon, kollégái ezalatt kihallgatják Kirillt, aki köp az esti Likvidátor-akcióról. Akció = robotokat akasztanak fel a város egyik hídján, az arra autózók esetleges életveszélyét leszarván, én legalábbis biztos nyomnék egy satuféket amikor valaki felakasztja magát előttem a pálya felett. A robotok akasztását tűzijáték kíséri a metropolisz különböző pontjain, az ifjak őrjöngenek, Zsanna egy cipőfűzőre köti Aljosa chipjét és Jegor nyakába akasztva megcsókolja a fiút, aki erre olyan izgatott és kibaszott hülye lesz, hogy a chipet felemelve üvölt az arra repülő drón kamerájába.

32.png

33.pngSzafronov hazaér, ahol a nyomozó várja a kanapén csücsülve, és tájékoztatja hogy bűnrészességgel vádolják Panyin elvtárs halálával kapcsolatban. A házkutatás csak most kezdődik meg, a doktor gyorsan besurranna a fürdőbe eltüntetni a kabátot kezet mosni, de a jelenlévőknek tilos mozognia a vizsgálat időtartama alatt, Varlamov pedig szagot kapván azonnal indulna abba a szobába, ekkor viszont Arisza elköpi, hogy nincs nála házkutatási parancs, úgyhogy Szafronov ezzel a lendülettel ki is penderíti az ingatlanból – Alla barátnője persze otthonról végigstalkerkedte az egész eseményt. A férfi megkeresné a kabátot, Arisza azt mondja neki, nyissa ki a sütőt: kinyitja, amiben van egy dinoszaurusz a szájában egy játékközpontos kártyával. Játsszunk – mondja a lány.

Ezt a záró képet meg csak úgy itt hagyom:

39.png

Címkék: better than us
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása