Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x10 - Szövetség

2020. július 12. 13:24 - Szencsike

Crowley leláncolva és agyonverve üldögél egy széken, miközben az igazi Crowley vallatja őt. A székes Crowley az alakváltók Alfája, és jobb lenne, ha mindent elmondana a Pokol királyának a Purgatóriumról. Az alakváltó csak annyit tud, ha meghal, odakerül, elégedjen meg ennyivel. Crowleyt nem így ismerjük, jó pár kreatív ötlete van arra, hogy kényszerítse vallomásra: jó néhány ritka és különleges fémből készült tőr, vagy épp alakváltó kisbabák válogatott módszerekkel történő kifilézése. Crowley kezében ott van egy bébiőr-rádió, a kicsi babák nagyon sírnak. Az Alfát nem hatja meg a kisbabák lehetséges halála, majd lesznek újabbak. Crowley megunja a süketelést, fog egy kardot és levágja az Alfa fejét. 

1.png

A tesók sem tétlenkednek, egy találkozóra érkeznek egy erőmű mellé, ahol két démon várja őket. Sajnos Crowley bábjaiként nekik is teljesíteni kell az alkujukat: a találkozóra hoztak egy rougarout, de magát Crowleyt nem fogják látni, mert elfoglalt. A démonok se akarnak foglalkozni a tesókkal, átveszik az új áldozatukat és elküldik a fenébe őket, majd lelépnek. Deannek nagyon hiányoznak a régi szép idők, amikor démonokat öltek. A biztonságos házban Dean tovább folytatja az elégedetlenkedést, nagyon nem viseli jól, hogy Crowleynak kell ugrálnia. Sammy a nem létező B-tervüket javasolja, de hát ebben pont ez a lényeg, hogy nincs ilyen, így ha Dean azt akarja, hogy Sammy visszakapja a lelkét, akkor tegye amit kell. És vajon Sammy vissza akarja kapni a lelkét, hangzik a jogos kérdés, és Sammy megkerüli a választ azzal, hogy kijelenti, hogy Crowleynak dolgozik. Dean tölt magának egy italt, ám szerinte Crowley sem a szavahihetőségéről híres, de mire visszafordul, Sammy hűlt helyét találja a kis nappaliban. Dean előveszi a pisztolyát és körbemegy a szobákban és megtalálja Sammyt, eszméletlenül hever a padlón, és egy démon ott áll Dean háta mögött és husánggal leüti őt.

2.png

Dean és Sammy egy-egy székhez kötözve ébrednek fel és egy régi barátnőjüket köszönthetik, Meg üdvözli őket. Crowleyt keresi rajtuk, tudja, hogy neki dolgoznak. Dean állítja, hogy fogalma sincs hol van, de ez sajnos nem jó válasz. A démonölő tőr Megnél van, Dean nyaka bánja, ha nem mond igazat, ám Sammy jót röhög, Meg nem fogja megölni őket. Mivel a démonka se tudja, hol a főnöke, muszáj, hogy életben tartsa őket, és lehetséges, hogy Meg van bajban. Sammy elmélete szerint Crowley el akar intézni mindenkit, aki Lucifert követte, de Meg el akarja intézni Crowleyt, és ehhez mindenképpen kellenek a tesók, hogy elvezessék hozzá. Dean mindkettőnek azt kívánja, hogy öljék meg egymást, ám Sammy tud jobbat is, Meg társuljon be hozzájuk és megkapja Crowleyt. Meg önmagában is elég erős, hogy elintézze az új királyt, ugyanis Alastair tanítványa volt, csak úgy, mint Dean. Van elég sütnivalója a terve végrehajtásához, és ezt Deannek is meg kell erősítenie, hiszen ő is Alastair mellett tanult annak idején. Meg elfogadja az ajánlatot, távozik a sleppjével, a fiúk szabadok. Deannek azonban nem tetszik, hogy Sammy milyen döntéseket hoz, ráadásul Meg ölte meg Ellent és Jo-t. Sammy tudja mindezt, ám Deannek félre kell tennie az aggályait, mert Sammy terve az, hogy Meg elintézi Crowleyt, a tesók meg elintézik Meget, és szerencsére lesz ehhez segítségük.

3.png

Sammy egy félreeső kis utcában Castielt hívja, igaz, előadja neki az Elveszett Frigyláda arcelolvadós meséjét. Castiel megjelenik, de nem veszi jó néven, hogy egy hazugsággal rángatta le őt a háborúzó Mennyországból. Sammyt nem érdekli a piszlicsáré hadakozása Rafaellel, ha Castiel nem segít neki most, akkor addig üldözi, amíg meg nem öli és ez 0-24-es elfoglaltság lesz neki, hiszen Sammy nem alszik. Sammyék visszatérnek a házba, Dean őszintén meglepődik, hogy Castiel itt van, Sammy jót mosolyog, erre valók a barátok. Castiel végzi el a szertartást, amivel megtalálhatnák Crowleyt, ám az eredmény szerint a Király elrejtőzött. A csapatnak vissza kell térni a hagyományos módszerekhez, a kutatáshoz. Ehhez visszatérnek Samuel papáék főhadiszállására és az öreg irodájában keresgélnek. Sajnos az öreg rajtakapja őket, és nem fog segíteni, hogy megtalálják Crowleyt. Dean nem is érti, hogy mi tartja vissza, elküldi Castielt, hátha családon belül maradva rendezhetik a soraikat. Mivel tartja sakkban a Papát Crowley, ami miatt még a saját unokáinak sem akar segíteni? A válasz egyszerű, Mary, Crowley megígérte, hogy visszahozza neki őt. Dean érti, hogy miért akarja, de ennek rossz vége lesz. Szinte biztos, hogy Crowley átveri a Papát ezzel, ennyire ő sem lehet bolond, hogy hisz neki. A tesók tudják, hogy a család az egyetlen, amivel fogást lehet rajtuk találni, a rosszfiúk mindig ezzel teszik tönkre őket. Jobb lesz, ha valami mást találnak ki, ám a Papa eldöntötte, hogy mit akar. Jó, akkor hozza vissza Maryt, de mit mond majd neki, alkut kötött egy démonnal és szarban hagyta az unokáit? Samuelnek nem tetszik, hogy így a fejére olvassák a hibáit, elzavarja a tesókat, lesz mit rendbe tennie magában az öregnek.

4.png

A házban Castiel egy nagyon fontos kérdés tesz fel egy különleges film kapcsán: ha a pizzafutár szereti a bébiszittert, miért csapkodja a fenekét? Biztos rosszat csinált, a tesók a háttérben a nagy kutatás közben fülig vörösödve hallgatják az angyali barátjuk elmélkedését. Dean elmondja a pornónézés legfontosabb szabályait: tilos ilyet nézni, ha csak férfiak vannak körülötte, ám hiába, Castiel teste is csak férfiból van, felállt neki, jobb lenne kikapcsolni a tévét. Valaki azonban odakint motoszkál, Dean a pisztolyával együtt a bejárathoz sétál, és lám, a Papa az. Castiel továbbra is elmélyülten nézi a filmet, Papa levonta a következtetést a kis csapatról, mire Sammy végre kikapcsolja a tévét. Az öreg lelkiismerete felébredt, Mary sem akarná, hogy cserben hagyja őket, hát meghozta az infókat. Egy térképen bejelölte, hol kínozzák a foglyokat, de a hely egy igazi halálcsapda. Az öreg részéről a nagy segítség ennyi volt, Sammy kéri, hogy jöjjön velük, de számára ez kész öngyilkosság lenne.

Később, megjött a másik csapat, Meg és a sleppje, a démonka vigyorogva üdvözli az ő kis Clarence angyalkáját, hiába, Megnek mindig is bejött Castiel. Az üzlet az üzlet, a tesók megtudták, hol van Crowley, de közösen fognak oda menni. Meg hiába szájal velük, a tesók diktálnak és Sammy elkéri tőle a démonölő tőrt. Meg odaadja, majd Sammy belevágja a tőrt az egyik démonba, mondván az már múltkor is holtan akarta látni a tesókat, megelőzte a bajt. Meg idejében leállítja a másik két segédjét, a küldetés fontosabb, Sammy pedig büszke magára, hogy végre visszakapta a tőrt, és egy óra múlva indulhatnak. Sammy nagyon pakolászik az Impala csomagtartójában, kivett egy fegyvert és a megszokottnál is zordabb, biztos, hogy töri a lelketlen kis buksiját valamin. A házban Castiel is gondolkodik, Dean azt hiszi, hogy a küldetésen, higgye el, valóban veszélyes a kaland, de együttes erővel ebből is kimásznak. Nem, Castiel Sammy lelkén gondolkodik, túl veszélyes számára, hogy visszakapja a lelkét. Dean magyarázatot vár, nem lesz kellemes, ugyanis Castiel szerint az öccse lelke már több mint egy éve odalent van Mihállyal és Luciferrel, akik valószínűleg boxzsáknak használják a lelkét. Ők pedig ezt a sérült valamit akarják visszatenni Sammybe. Nem fog meghalni, de talán annyira tönkre fog menni, hogy csak vegetálni fog. Dean nem fogadja el ezt, Sammyvel nem lesz semmi gond, vagy ha igen, Castiel meggyógyítja. Az angyal képességei és tudása sajnos végesek, fogalma sincsen, mit kellene tennie, ha erre sor kerülne. Dean eltökélten vissza akarja szerezni Sammy lelkét, mert ez a Sammy csak egy másolat, és kitalálják, hogy mi tévők legyenek ha balul ütnek ki a dolgok. Castiel bólint, de kegyetlenül szembesíti Deant a negatívumokkal, nem szabad ezeket se elfelejtenie. A páros azzal nem számol, hogy mindezt a kis párbeszédet Sammy is kihallgatta.

7.png

A tesók, Castiel, Meg és a két társa megérkezett  Crowley főhadiszállására, egy régi börtön épülethez. Meglepően könnyen bejutnak, és csak a foglyokkal találkoznak, köztük azzal a dzsinn nővel aki még az évad elején megölte volna Deant. Nincs a legjobb állapotban, könyörög Deannek, hogy vigyék ki innen, de tovább kell menniük. Az épület kész útvesztő, de annyi biztos, hogy a pokolkutyák a nyomukban vannak. Futni kell, az első két áldozat a két noném statiszta démon lesz, a Fantasztikus Négyes be tud menekülni egy zárható folyosóra. Sót szórnak az ajtó elé és elreteszelik, de ez se fogja sokáig feltartani a dögöket. Meg részéről vége a bulinak, nem számított ilyen nehézségekre, a többiek engedelmével ő lelép, majd küld képeslapot, a testét itthagyja  kutyakajának. Sajnos a démon nem tud távozni a gazdatestből, Castiel szerint Crowley trükkje ez is. Sammy odaadja Megnek a démonölő tőrt, látja a kutyákat, tartsa fel őket. Nem kell neki, vigye inkább Crowleyhoz, ott több hasznát veszi, neki más ötlete van. Megcsókolja Castielt, az angyal visszacsókolja őt, a tesók csak tátott szájjal bámulnak, a legnagyobb vész közepén ezek smárolnak... Castiel sokat tanult a pizzafutártól, még Meg is elégedett vele és megszerezte Castiel kardját, az angyal kard talán hasznosabb lesz neki a kutyák ellen. A tesók és Castiel tovább mennek, Meg egyedül marad a kutyák ellen, akik könnyedén áttörnek a sóvonalon és az elreteszelt ajtón.

A trió sem sokáig marad együtt, Samuel Papa ugyanis csak átverte őket, ott van ő is, és egy falra rajzolt angyalűző jellel máris messzire küldte Castielt. Két démon elfogja a tesókat, Crowley is üdvözli őket, Dick Chaney óta a legjobb alkuját kötötte Samuellel. A tesókra halál vár, pedig igazán remek munkát végeztek és hamarosan egy-egy cellába zsuppolják be őket. Meg szerencsére túlélte a pokolkutyákat, néhány nagyobb karcolással megúszta. Sajnos azonban őt meg a Christian testébe bebújt démon kapja el. A tesók részéről Deannek csak húgyos a cellája, Sammyében rosszabb is van, fujj. Dean cellájának megfigyelőjét Papa nyitja ki, az öreg még mindig Maryt akarja visszakapni, hát ezért tette, amit tett. Remek, Dean szerint ezzel szembeköpte a saját elveit, miszerint a család az első, hagyta, hogy elkapják az unokáit. Jobb ha tudja, annak idején John W. apu is a családról papolt, de ő sosem árulta volna el őket ilyen aljasan. Papának Dean nem jelent semmit, nem is ismeri, Sammy pedig valami más, amitől félni kell. Dean kikiáltotta őt halálos ellenségének, ha innen kijut és legközelebb találkoznak, megöli őt. Papa nem igazán akar már mit mondani neki, otthagyja őt. Deant elviszik, Samuel oda se néz… Egy másik szobában Christian fogja egy kis kínzással megkeseríteni Meg életét.

11.png

Sammy a cellájában járkál, hosszas töprengés után támad egy ötlete, ehhez azonban a saját vére kell, hát megharapja az alkarját. Deant egy kínzókamrába vitték, mindenfelé csak belsőségeket és szétvagdalt testrészeket látni. Dean nem sokáig lesz egyedül, bedobnak mellé két ghoult, intézzék el egymást. Sammyhez démonok jöttek, viszont ők lesznek szarban, szó szerint is, mert a cella ezzel van tele, illetve másképp is, ugyanis Sammy a vérével felrajzolt a plafonra egy démoncsapdát. Sammy kiszabadult, megy Dean után, elég csak a kiabálás hangjait követni és megvan a tesója, hát a ghoulok alaposan megdolgozzák őt, de Sammy segítségével megmenekül. Meg kínzása nem túl eredményes, kemény csaj ez, sok mindent kibír. Christian viszont nem lesz ilyen szerencsés, Meg nagyokat nevet, mialatt ő épp nyúzza, ez elég fura reakció. A lány nem őrült meg, egyszerűen csak Deanen nevet, aki végre beledöfheti a démönölő tőrt Christian testébe. Crowley eközben mit sem sejtve az ellenfelei kiszabadulásáról, magabiztosan választja ki az újabb elítéltet, a dzsinn nővel fog szépen elbeszélgetni. Vagyis csak szeretne, mert megszólal a vészcsengő.

Crowley megtalálta Deant, még él, bizony, és Sammy is, aki egy villáskulccsal üti le, és a Pokol királya egyenesen egy démoncsapda alá zuhan. Máris kedvesebb lesz ő is, de jön Meg, aki profi kínzóként Crowleyn is kipróbálja az erejét, csak úgy bevezetésképp. Ehhez elég csak összeszorítani az ujjait, Crowley összerogy és vért hány, Sammy mondhatja, amit szeretne. Neki a lelke kell, de ezt Crowley nem fogja visszaadni. Jöhet ismét Meg, a szorongatás után Crowley kinyögi, hogy nem tudja neki visszaadni a lelkét. Ki tudta hozni a ketrecből, de a lelke ott ragadt Luciferékkel, és Crowley előbb nyelne egy vödör takonyt, minthogy kihozza onnan a lelkét és tönkretegye Sammyt vele. Meg kénytelen igazat adni Crowleynak, Sammy részéről itt a vége, ha Crowley sem tehet semmit, nincs mit tenni, Meg megölheti és a tesók is elengedik utána. Eljött a démonka nagy pillanata, de sajnos Crowley rutinosabb nála, kirúgja a lábát, elveszi a tőrt, amit belevág a démoncsapdába, ennyi kellett, hogy kiszabadulhasson. A tesókat a falhoz vágja, már épp elintézné Meget, mikor felbukkan Castiel. Crowley régen látta őt, de tudja, hogy odafent még a vietnami háború is elbújhat az angyali ügyek mögött, olyan kilátástalan a helyzet. Az angyalnál ott vannak Crowley csontjai, mégse rejtette el olyan jól, mint hitte. Castiel is megkérdezi, hogy vissza tudja-e hozni Sammy lelkét, a válasz nem. Castiel egy kis töprengés után elégeti a csontokat, Crowley pedig elég, nem marad más belőle, csak hamu.

A tesók is megszemlélhetik a maradványokat, Sammy felveszi a démontőrt, ám Meg elmenekül, mielőtt Sammy elintézhette volna őt. Dean jófej, adott volna Castielnek és Megnek egy órát, aztán utána ő is megpróbálta volna megölni a csajt. Szegény Castiel meg nem is tudja elképzelni, hogy mire kellene az az egy óra,mégsem tanult semmit a pizzafutártól… Odakint a tesók megköszönik Castielnek a segítséget, akinek muszáj visszatérnie a Mennyekbe, nagyon rosszul állnak a dolgok, de inkább maradna idelent és ha tud, segít… Sammy szerint most a fogvatartott szörnyekkel segítsen, nem engedhetik el őket. Castiel érti a feladatot, elintézi őket. Dean azon töpreng, hogy lesz más megoldás a lélek-ügyben, ám Sammy már nem akar semmilyen megoldást. Hallotta, mi történhet vele, ha a megkínzott lelkét visszakapná, köszöni, de nem akar vegetálni. És gondoljon bele, az angyalok és a démonok is egyetértenek ebben, most az egyszer jobb lenne hallgatni rájuk. Nem, Dean eltökélt, kell lennie valami megoldásnak. Nem, most is majdnem meghaltak emiatt, nem éri meg kockára tenni az életüket. Sőt, talán nem is akarja visszakapni a lelkét, mert Sammy jobban érzi magát nélküle. Dean tiltakozik ugyan, ám Sammy is makacs tud lenni, egyszerűen elsétál. 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Jenő 2020.08.22. 14:00:38

Fogod folytatni a hogyvoltot?
süti beállítások módosítása