Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x08 - Az ördög kutyája

2020. július 10. 10:24 - Szencsike

Ez az epizód is felforgatja a világunkat, garantáltan másképp nézünk majd a kutyákra. A New York állambéli Buffaloban járunk, egy idősebb úr egy bárból tart hazafelé, és a feleségével telefonál, valami gond van a gyerekkel. Ez a férfi lesz az áldozat, egy morgó szörnyeteg megöli őt a saját kocsijában. Menjünk a tesókhoz, ők egy szép reggelen egy útszéli büfében töltik a pihenőidejüket. Sammy eszik, Dean Bobbyval telefonál, Sammy lelke miatt, csak találnak rá valamilyen megoldást, Crowleyval is elbánnak, ha kell. Kellett emlegetni a Pokol új királyát, csókoltatja Bobbyt, Dean jöjjön vele szépen. Dean visszahívja Bobbyt, Crowley elégedetten huppan le Sammy mellé, új melót hozott a srácoknak. Dean válasza rövid, de velős, dugja fel a munkát a seggébe, ne ugráltassa őket. Ha tetszik, ha nem, a tesók már régóta az alkalmazottai, Sammy próbálja menteni a dolgokat azzal, hogy ezt ők nem tudták. Crowleynak tökmindegy, jelenleg Sam egy pohár üdítőért is eladná Deant, annyira érdekli őt bármi is. Crowley épp a munka részleteit említené, ám Dean továbbra sem akar együtt dolgozni vele. Erre Crowley egy apró, de fájdalmas égési sérüléssel ajándékozza meg Sammyt. Vagy csinálják, amit mond, vagy Sammynek annyi, de ha jól végzik a feladatukat és hoznak neki egy Alfa-lényt, Sammy visszakapja a lelkét. Meggyógyítja a sebet, odadobja Dean elé az újságot, a halott férfinak hiányzik a szíve. Sammy tippje szerint vérfarkas, ám Dean vétóz, nincs telihold. Az mindegy, Sammy és a Papa egy félholdnál átváltozott vérfarkast találtak pár hónapja, megváltoztak a dolgok. Crowley részéről ennyi is lett volna, találják meg a kutyust és hozzák el neki, és eltűnik. 

1.png

Este a srácok már úton vannak, Sammy kutatott az áldozat után, üzletember volt, változatos portfólióval. Dean még mindig azon kattog, hogy Crowleynak dolgoznak, képtelen elhinni, hogy a tesója is így megalkuszik... Sammy lelketlensége ellenére ugyanaz az ember, akit Dean ismer, nem fogja cserben hagyni őt. A tesók megérkeztek a városba, ahol máris van egy újabb áldozat, ezúttal a kikötőnél, ahol javában tart a helyszínelés. Holt és Wilson FBI ügynökök a nyomozót kérdezik, ennek a holttestnek is hiányzik a szíve, de biztosan állattámadás volt ez is, és az első esetet is annak könyvelték el. Mert mondjuk egy puma kijönne a kikötőbe és megölne egy dokkmunkást, hangzik Dean sommás véleménye, a nyomozó tuti nem látott még ilyen FBI ügynököket. Másnap reggel a motelban Dean Sammy motoszkálására ébred, így lelketlenül a kistesó nem szokott aludni, de legalább hasznosan töltötte az éjszakát. Kutakodott az áldozatok után és talált valami közöset bennük, jobb, ha minél hamarabb utánajárnak. Dean csak forgatja a szemeit, hogy egy Robotzsaru dolgozik mellette.

2.png

A srácok megérkeztek egy decens kertvárosi családi házhoz, az ajtót egy fáradt anyuka nyitja ki nekik, kezében az alig 5 éves kisfiával. A srácok egy bizonyos Calt keresnek, a nő behívja őket és a kisfiát a szobájába küldi játszani. Cal a nő barátja, épp alszik, de felkelti nekik. Elindulna, de a szobába betámolyog a nagyon másnaposnak tűnő Cal, a családi kutya, egy gyönyörű németjuhász, Lucky megmorogja a férfit. A tesók a tegnap estéjéről kérdezik, asszonyka is érdeklődve hallgatja, ahogy azt magyarázza, hogy csak pár pohár sört ivott meg a haverjaival. Sammy azonban megérezte rajta a vodka szagát és ruhástól dőlt be az ágyba, amit még most is visel. A dokkmunkás a testvére, a tesók a kapcsolatukra kíváncsiak, de Cal szerint nem volt semmi gond velük, de hol nincsenek nézeteltérések a családban. Asszonyka, Mandy nagyot fintorog erre, többről van itt szó, az biztos. Sammy úgy tudja, hogy Cal kihívta a tesójára a rendőrséget is, és valóban, a testvére legutóbb részegen ütlegelte Mandyt, ezt nem hagyhatta annyiban. Furcsa véletlen de az első áldozattól bérlik ezt a lakást is és lógnak a lakbérrel. A pár állítja, hogy az is állattámadás volt, mégis mibe akarják őket belekeverni?! Mielőtt Sammy újból megszólalhatna, Dean gyorsan kijelenti, hogy csak az eljárást követik és nem is rabolják tovább az idejüket, indulnak is. Odakint a tesók biztosra veszik, hogy Cal a keresett rosszfiú, hiszen gyanúsan terelt, mikor az estéjéről kérdezték, de biztosra mennek, mielőtt bármit is tennének vele. 

3.png

Késő este a tesók követték Calt és a haverjait, a társaság jó pár kocsmát megjárt, mielőtt egyikük garázsában folytatnák az iszogatós estét. Dean csak nézi, ahogy piálnak, már ettől is májzsugora lesz, de még mindig nem derült ki semmi rossz Calről. Hosszú órákkal később, hajnalban a tesók végignézték Cal és a társaság bulizását. Dean szerint itt már úgysem történik semmi, ahogy órákkal ezelőtt sem történt semmi, menjenek haza, később intézik el Calt. A tesók elmennek, a  haveri társaság pedig bezárja a rögtönzött kocsmát és hazafelé indul mindenki. Cal egyedül tántorog vissza a kocsijához, és ott megjelenik a család kutyusa, Lucky, aki rátámad a gazdira. Miután kiharapja Cal szívét, kiderül, hogy Lucky kutyus nem kutyus, hanem ember, egy kb. negyvenes férfi. A pasas hazatér és az alvó Mandy mellé kucorodik be, ezúttal ismét kutyaként. Kicsivel később Mandy felébred, Lucky kutyus boldogan üdvözli őt, a nő nem is sejti, hogy az őt nyalogató kutya valójában egy férfi. Mellette üres az ágy, Cal haza sem jött, szegény Mandy életében Lucky az egyetlen normális férfi. A nő elmegy fürdeni, Lucky pedig a fürdőszoba ajtajából kukkolja a gazdit. A város másik részén felvonult a rendőrség és a tesók, megtalálták a halott Calt. Sammy részéről megoldódott az ügy, Mandy az új gyanúsított, Deannek is kiadja a feladatot, emberelje meg magát és vigye a nőt Crowleyhoz, hát köszi. 

Mandynél a kisfia beteg, Lucky hozza a gyerek kedvenc játékát. Később jöhet a séta, Mandy észreveszi, hogy a kutya megsérült, de ráfogja arra, hogy levadászott egy madarat. A tesók pont akkor érnek oda, amikor Mandyék elindulnának, a nő még nem is tudta, hogy mi történt Callal. A tesók magukkal akarják vinni a nőt kihallgatásra, szegény nőnek gondolnia kell a gyerekére is, aki épp beteg, egész éjjel mellette volt. Deannek fontos ez az infó, megkérdezné a gyerkőcöt is, hogy igazolja a szavait, Sammy nem is érti, hogy mit kavar a bátyja. Odakint Dean kijelenti, hogy a nő tiszta, nem ő az, akit keresnek, mert a szokatlan támadási időszakok miatt az egész ügy gyanús. Sammy kénytelen belenyugodni, így elküldi Deant megvizsgálni a Cal-helyszínt, Sammy figyel Mandyre. A nyilvánvaló okok miatt jobb lenne inkább fordítva, ám Sammy nem tesz semmit, csak figyel a nőre. Később Sammy a ház közelében ácsorog, a házban nem történt semmi érdekes. Egészen addig, amíg Lucky kutyus emberré nem változik. Na, valami ilyesmire várt Sammy is végre, előszedi a pisztolyát, ám még a ház közelébe sem jut, ugyanis Kutyapofa felöltözött és elindul az esti sétájára. Odakint Kutyapofa  megérzi az ismeretlen illatot, de nem lát senkit, megy tovább a dolgára. Sammy messziről figyeli őt és látja, hogy Kutyapofa valakivel találkozik, akivel mintha veszekednének valamin és utasítgatja őt. Az ismeretlen elmegy, Kutyapofa lógó fülekkel bandukol haza, de megint megérzi az ismeretlen illatot. Pont Sammy rejtekhelye felé pillant és úgy tűnik, hogy rátámadna, ám ehelyett elmenekül, Sammy rohan utána. 

7.png

Négy lábon gyorsabban lehet futni, mint kettőn, Kutyapofa visszaváltozik Luckyvá és menekül tovább. Mikor kirohan az úttestre, nem veszi észre, hogy egy kocsi tart felé, és az elüti őt. Sammy túl későn ér oda, az autós fogja a kutyát és elindul vele az állatorvoshoz, Sammy már csak a távolodó kocsi után kiabálhat. A motelban Dean Lisa számával szemez, de csak nem hívja fel a barátnőt. Ehelyett Sammy hívja és elújságolja, hogy egy animorfot keresnek. Egyikük sem harcolt jó ideje ezzel a fajtával, frissíteni kell az ismereteket. Sammy ehhez felhívta Bobbyt, tőle megtudta, hogy ezek bármikor át tudnak változni kutyává, harapással fertőznek és rokonok a vérfarkasokkal, az ezüsttel meg lehet őket ölni és felfalják a szívet. Sammy nem kapta el a pasast, de lenne egy ötlete, hol keressék. Reggel a tesók elmennek a helyi menhelyre, ahol megtalálják Lucky kutyát. Dean megmutatja neki a pisztolyát, ezüst golyók vannak benne, egy rossz mozdulat és annyi neki. Dean hozott neki ruhát és egy fojtónyakörvet, melyik legyen, Sammy jót röhög ezen. A motelban Lucky ismét ember, ezüst lánccal a székhez kötözték és kikérdezik. Sammy azon töpreng, hogy mit keres egy családnál, lehet perverz vagy szeret az étellel játszani… Kutyapofa nem igazán akar beszélni, Sammy előszedi az ezüstkést, ám Dean még gyorsan leállítja. Dean érti, hogy Kutyapofa a maga fura módján törődik a családdal, de inkább arról meséljen, kivel tárgyalt este? Kutyapofa nem akar mondani semmit, Dean tovább beszél a családról, lehet a makacs hallgatással csak őket fogja veszélybe sodorni, mert bárki is a főnöke, előbb-utóbb rászáll a családra és Sammyvel a családot akarják megvédeni. Kutyapofa megtörik, legalább harmincan vannak, mindenkit toboroztak, ő is régen az utcán élt, és átváltoztatták, cserébe kapott egy második életet. A csapat tagjai is családoknál vannak és a jelre várnak: a terv az, hogy a befogadóikat is átváltoztassák. Mint egy terrorista sejt, van ugyan vezetőjük, de nem alfa és más városokban is vannak alvó falkák. Kutyapofa be van szarva a főnökeitől, Sammy eközben egy labdát mutogat és dobál előtte, de ez buta játék nem segít nekik. Dean tudja, hogy Mandy és a kisfia fontos Kutyapofának és ennek ellenére át akarja őket változtatni? Ilyen fájdalmat akar nekik okozni, pedig ők az egyetlenek akik valaha is törődtek vele? Megteheti, hogy elárulja őket, vagy segíthet elintézni a falkavezért.

Később a srácok a parkolóban tervezgetnek, mivel az animorfoknak jó a szaglása, ezért egy mesterlövész puskával, távolról fogják elintézni a vezetőt. Sammy sejti, hogy Crowley nem örül majd ennek, ám Deant ez teljesen hidegen hagyja, most az a fontos, hogy megvédjék az ártatlanokat tőlük. Sammy szerint a vezér elvinné őket az Alfához és Crowley visszaadná a lelkét. Dean elhül, hogy kockáztatná több száz ember életét, lelketlenség ide vagy oda, rá sem ismer az öccsére. Kutyapofa odament a főhadiszállás bejáratához, a tesók egy közeli tetőn lövésre készen várakoznak. Sammy biztos benne, hogy Kutyapofa átveri őket, ám Dean bízik benne annyira, hogy tudja, a pasas nem árulná el a családját. Odalent begördül egy SUV, Sammy felismeri a sofőrben azt, akivel Kutyapofa a parkban találkozott. Sajnos a falkavezért takarják, Dean nem tud lőni, de lesz nagyobb gond is, a kocsiból kiszáll Mandy és a kisfia, elkapták őket. Sammy utasítja Deant, hogy lőjön végre, ám Dean nem tud lőni, Mandyék is veszélyben lennének. Sajnos a banda bement az épületbe, jöhet gyorsan egy B-terv.

10.png

Odabent Mandynek fogalma sincsen, hogy miért van itt, a kisfiáért aggódik leginkább. Kutyapofát az egyik bandatag lecseszi a gyilkosságok miatt, veszélybe sodorta a terveket. Ha továbbra is a falka tagja akar maradni, változtassa át Mandyt és a fiát. A helyzet csak rosszabb lesz, ugyanis megérzik a váratlan vendégek szagát, Sammy sétál be és agyonlövi a falkavezért. Mandyéknek sikerül fedezékbe rohanni, és Kutyapofa segít nekik egy biztonságos kis irodába zárkózni. Odalent a banda tagjai már rég átváltoztak, egy dobermann van Sammy nyomában és a felső emeletről lövöldöző Deanhez is feljutott egy kutya, de szerencsére időben sikerül Deannek lelőnie őt, aki holtában visszaváltozik emberré. Kutyapofának is lesz dolga, veszélyben a családja, a fenyegetőző bandatag meg akarja ölni őket. Kutyapofa visszaváltozik Luckyvá, szerencsétlen Mandy lát mindent, azt is, ahogy Luckyt a bandatag lelövi egy ezüstgolyóval, de csak megsebesítette, lassú halált tervez neki. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Dean le tudja lőni a bandatagot. A falka tagjai mind meghaltak, Lucky el tudott menekülni, pedig Sammy még látta is a kutyát és elintézte volna, de az utolsó pillanatban sikerül meglógnia. Szegény Mandy meg az ég világon nem ért semmit.

Később Kutyapofának van bátorsága visszatérnie Mandyhez, aki legszívesebben a képébe csapná az ajtót, de végighallgatja őt. Kutyapofa nagyon sajnálja, ami történt, mert Mandyéket tekintette a családjának, már hosszú ideje nem törődött vele senki. Van valami sajnálnivaló a pasasban, de a történtek után Mandy látni sem akarja őt és rácsapja az ajtót. Kutyapofa visszaváltozik Luckyvá, és kóbor kutyaként indul világgá. Dean és Sammy a parkban sétálnak, ahol rengetegen sétáltatják a kutyájukat. Deannek a kutyák most már egészen mást jelentenek, és lehet még sokan odakint várnak a jelre, hogy átváltoztassák a családjukat és ez valóban rémisztő. Ideje fontosabb témát is átbeszélni, Sammy rájött, hogy ő valóban nem „önmaga”, hiába állítja az ellenkezőjét. Egyáltalán nem érdekli semmi, amiről Dean beszél, igazából csak saját magával törődik, és Dean a felét se tudja annak, hogy miket követett el, mielőtt újra találkoztak, de tisztában van azzal, hogy segítségre van szüksége, hogy újból normális legyen. Viszont ha nem lesz őszinte Deannel, akkor egyedül marad és a régi énje nagyon sok mindenért bűntudatot érezne. Ez a jelenlegi azonban bármi áron, de el akarja végezni a munkát és vannak emlékei a régi életéből, így igyekszik megváltozni, hogy jobb legyen. Dean értékeli ezt az őszinteséget és együtt valahogy visszahozzák a régi Sammyt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása