Hogy volt?

Odaát 6x07 - Lélek nélkül

2020. július 09. 13:23 - Szencsike

Folytatjuk a „Mi a baja Sammynek?” nyomozást, de a végére is csak egy kicsivel fogunk többet tudni, mint korábban. A múltkori epizód végén Dean bucira verte a tesóját, aki most fog felébredni egy motelszobában egy székhez kötözve. Castiel vizsgálgatja őt, rákérdez, hogy Sammy beszél-e bármilyen ismeretlen nyelven vagy van-e láza. Egyik se, ám Sammy nem is érti a nagy felhajtást, Dean azonban tudja, hogy bármi baja is van, azt egy kórházban nem tudják megoldani, válaszoljon szépen, ha jót akar magának. A mennyit alszik kérdésre adott válasza sem épp ideális, Sammy, mióta visszajött, egyáltalán nem alszik. Dean még képes megkérdezni tőle, hogy ezt vajon nem találta-e furcsának, hogy gyanakodni kezdjen?! Dehogynem, de a problémák eltussolásában Sammy is igazi Winchester. Castiel az érzéseire kíváncsi, Sammy jelenleg csak az eltört orra miatt érez fájdalmat, Castiel újra megkérdezi őt, Sammy szó szerint sehogy se érzi magát. Jön a lélek turkálós rész, Sammy próbáljon meg valami kellemesre gondolni, mert nagyon fog fájni. Castiel benyúl Sammy mellkasába, és a fájdalmak után Castiel diagnózisa sem kellemes: Sammy lelke eltűnt. 

1.png

Deannek értelmeznie kell ezt a kijelentést, Castiel szerint Sammy a lelke nélkül támadt fel és a lélek még mindig odalent van Mihállyal és Luciferrel a ketrecben. De akkor Sammy vajon mennyire önmaga ezek után? Sajnos Castiel nem ígérhet semmit, hiszem a ketrecek ketrecét nagyon őrzik, nem lehet csak úgy lemenni és elhozni a lelket. Sammy közben igyekszik megszabadulni a kötéltől és közben győzködi Deant, hogy minden rendben van vele, csak a lelke hiányzik, de ugyanaz az ember, akit ismer. Dean egy szavát sem hiszi, Sammy kiszabadult, nem fogja őt sehova se bezárni, ha ez volt a terve, lelketlen lett és muszáj Deannel együtt dolgozniuk. Dean a háta közepére sem kívánja ezt a helyzetet, de legyen, minden lépését figyelni fogja az öccsének. Castiel eltünteti Sammy sérüléseit, Dean egy listát akar arról, kinek állhatott érdekében Sammyt visszahozni. Sammy emlékei elég hiányosak a feltámadásáról, csak annyi rémlik, hogy egy mezőn ébredt fel.

2.png

A tesók visszajöttek a Campbell-bázisra, a múltkori alakváltós zúzás után szépen rendbe szedték magukat a rokonok és jó sok vadász gyűlt össze a tanyán. Christian vigyorogva üdvözli Sammyt, Deannek csak egy hűvös biccentés jut, Deant nem zavarja, ő Samuel papával akar találkozni. Kopogás nélkül rontanak be hozzá, Papa sietve tesz el egy papírt. Dean a feltámadásáról akar hallani, csak az öreg most egy valódi angyalnak is elmesélheti, hiszen Castiel is megjelent a kis szobában. A papa végre megismerheti Castielt, nem ilyennek képzelte őt. Ez csak Jimmy, a porhüvelye, az igazi alakja kb. akkora mint a Chrysler-torony. Dean megunja a fölösleges dumát, inkább a lényeget mondja, de hát Papa sem tud semmit, se a miértre, se a hogyanra nincs válasz. Castiel megkeresheti az ő lelkét is, nagyot ordít az öreg, Christian fegyverestől ront be hozzájuk a kiáltozások miatt. A motozásnak már vége, a Papa leokézza a helyzetet, Christiannak nem kell aggódnia. A rokon kimegy végre, Castiel pedig jelenti, hogy Samuel lelke megvan és érintetlen. Sammy komor arcát látva az öreg gyanakszik, hogy valami történt, és nem is téved, Sammynél elfelejtettek valamit visszahozni. A Papa annyira nem lepődik meg, elég régóta sejti, hogy Sammyvel valami történt, de megijesztette az igazság ezért sem foglalkozott vele túl sokat. Adott a feladat, vissza kell szerezni a lelket, Papa is segít benne. Sajnos Castielnek vissza kell térnie a Mennyekbe, de a polgárháború mellett a Winchesterek problémájával is igyekszik foglalkozni. Castiel eltűnik, a Papa még egy sörre se tudta meghívni. Dean a kinti népgyűlésre kíváncsi, a rokonság és többi kinti vadász bizony igazi nagyvadra mennek, megtalálták az Alfa-vámpírt.  Sammy nem is tudott erről, Papa Dean miatt nem szólt neki, nem bízik benne, hiszen nem ismeri őt. Dean igazi jófiú lesz, ha velük mehet, minden szabályt be fog tartani, de a múltkori vámpíros sztori óta viszket a tenyere a dögökre.

3.png

Négyszemközt Dean azonban továbbra is lázadozik, nem bízik az öregben, tuti titkol valamit, ha Sammy önmaga lenne, ő is tudná ezt. Sajnos muszáj az öreggel maradni, mert ő az egyetlen nyomuk eddig. Az előkészületek nagyban zajlanak, készülnek a fegyverek a vámpírok ellen, és ezalatt Dean szép csendben beoson Papa szobájába. Sajnos Christian lebuktatja őt, jön a verbális farokméregetés és fenyegetőzés, ezek egymásra fognak vadászni, nem a vámpírokra. A társaság megérkezett a fészekhez, Papa szétszedi az álompárt, Dean Gwennel az úton marad és a menekülőket agyalhatja, míg Sammy a Papával és a többiekkel a fészekhez megy. Se Deannek, se Gwennek nem tetszik ez a felállás, más okból, de mindketten inkább a csapattal mennének, Dean Sammy miatt, Gwen meg nem akarja az aljamunkát elvégezni. Deannek muszáj belenyugodni a dolgokba, kénytelen Sammyt is útjára engednie. Gwen próbál beszélgetni, nem Deannek szánta a gonoszkodást, egész egyszerűen csak utálja, hogy kimarad a csatákból, mert a Papa talán benne látja Maryt. De szót se többet, megjön az első vámpír, ám Gwen könnyedén megöli őt. Távolról lövéseket hallani, Dean fogja magát és elindul a csapat után.

A fészek egy régóta elhanyagolt erdei házikó, Deant rengeteg hulla fogadja és felismeri a helyet a korábbi látomásából. A hullák vegyesen vámpírok és vadászok, Deannek nem kell megdolgoznia a pénzéért, ugyanis a csapat elvégezte a feladatát, és kikémlelheti, ahogy a Papáék az Alfa vámpírt megkötözve tuszkolják be a furgonba. Sammy mintha megérezte volna, hogy figyelik őket, de mire Dean irányába néz, ott már nem lát senkit. Dean visszatér Gwenhez, majd rögtön utána a csapat maradéka Papával és Sammyvel az élen. Az öreg büszkén jelenti, hogy az Alfának annyi, Dean nem szól semmit, tudja róla, hogy hazudott. Az úton Sammyt is kikérdezi, ám a lelketlen öcsi szerint nem történt semmi izgalmas. Deannek most lett elege a hazugságokból, látta ahogy elvitték az Alfát. Sammy egy ártatlan „Ó!”-t felel, a nagy terv kiderült, pedig Deannek nem kellene semmiről se tudnia, amit Papa csinál. A terv az, hogy elfognak ilyen Alfákat és szépen kivallatják őket, bár igazából megkínozzák őket a válaszokért. Sammy miatt zárták ki Deant, hiszen ő inkább lő, mint kérdez, Dean érthetően felháborodik, hogy az öccse ilyen dolgokban részt vesz, lelketlenség ide vagy oda. Sosem merült fel benne, hogy mennyire gyanús dologban vesz részt?! Sammy semmit nem látott bele, ő csak a nagyapjukat követte. A nagypapa, akit csak most ismert meg igazán, de jobb ha tudja, hogy ő nem John Winchester. Dean kijelenti, hogy ha Sammy továbbra is vele akar vadászni, ami ugye nem kötelező egyiküknek sem, akkor innentől Dean a főnök, mindenben ő dönt, Sammy pedig elmond mindent, amit a Papa üzelmeiről tud, mert Sammy ösztönei már régóta nem jeleznek semmit, hogy belássa a következményeket. Vagy maradjon Samuellel...

6.png

Sammy visszatért a Papához, Deannel összevesztek és külön utakon járnak a továbbiakban. Papa sajnálja, de nem tört össze a hírre. Sammy benne akar lenni az Alfa-buliban, tudni akar mindenről. Bár ilyen egyszerű lenne, Papa szerint amíg a lélektelenség nincsen lerendezve, addig Sammy inkább vadásszon, ahhoz jobban ért. Sammy csalódott, de tudomásul veszi a döntést. Viszont Sammynek is van egy saját terve, visszamegy a furgonhoz és kilop belőle egy telefont. Ezek után irány Dean, a bátyus 60-40%-ra tette hogy Sammy nem tér vissza. Sammy pálfordulását a Papa nem vette be, marad a B-terv, a furgonos telefonban Sammy bekapcsolta a GPS-t, a Papa észre se fogja venni, hogy követik, hiszen hadilábon áll a 21. század technikájával. Mehetnek is, ugyanis a Papa és Christian elmentek abba az elhagyott gyárba, ahol a kihallgatások zajlanak. A főbejáratot halott ember vérével kenték be, jó kis vámpírriasztó. A tesók az épület belsejében járnak már, mikor Christian kilép egy közeli ajtón. A tesók elbújnak, de Christian mintha megérzett volna valamit, benéz abba az irodába, ahol a tesók elrejtőztek, de szerencsére nem látja meg őket és megy tovább. 

7.png

A tesók eljutottak a kihallgatóig, az Alfa-vámpír egy cellában egy székhez bilincselve üldögél, kezei a karfához vannak szögezve, a talpai pedig a padlóhoz. Papa nagyon keres valamit, de csak a csendet kapja válaszul, így muszáj áramot vezetnie az Alfa-vámpírba, aki meg se érzi a támadást. Papa szerint ez még csak egy kis bevezető volt a későbbiekhez képest, a vámpírnak igazából tök mindegy. A Papa dühösen kiviharzik a teremből egy oldalajtón át, a fővámpír meg behívja a tesókat, ne várakozzanak odakint. Közben a hosszú, éles karmaival elkezdi szétvágni a bőrbilincset. A tesók meg hiába vágják a pofákat, lebuktak, muszáj a fővámpír elé járulniuk. Viszont most a tesók vannak előnyben, hiszen a vámpír cellában, megbilincselve ül, és infúzión kapja a halott emberektől származó vért, könnyen lehet vele arcoskodni. Az Alfa jól ismeri Deant, hisz egy kis ideig a gyermeke volt. Dean legszívesebben tagadná, de hát a legidősebb vámpír  tud mindent, hiszen már akkor létezett, amikor az ember még csak a tüzet fedezte fel. Viszont jobban tennék a srácok, ha kérdeznének végre, mert a fővámpírral ellentétben nekik nincs már sok idejük, hisz nemsokára már az ő vérüket fogja szívni. Ha valóban ő az első vámpír, akkor őt ki teremtette, hangzik Sammy kérdése. Mindenkinek van egy anyukája. Mire ez a nagy mozgolódás, a felelet szerint háború lesz. A fővámpír is észleli, hogy Sammy szokatlanul más, hideg, mégpedig a lélek hiányától. Sammy a háborúról kérdezné, de a vámpír elfilozofálna a lélekről és nagyon is fontos dolgokat mond. Az embereknél tiszta a dolog, ha valaki meghal vagy felmegy, vagy lefelé. De hova kerülnek a szörnyetegek? Dean Legoland-re tippel, az Alfa csak mosolyog, Dante és a Purgatórium csak rémlik. Drága Nagypapa is ezért vallatja ki őt, hogy megtudja, hol a Purgatórium. Az öreg is csak egy bábu, valakinek az utasítására kutakodik, de vajon ki irányít a háttérből?

A kérdésre már nem kapják meg a választ, ugyanis a Papa, Christian és egy random vadász statiszta ott áll mögöttük. Elveszik a srácok fegyvereit, Dean lehülyézi az öreget, hogy mennyire ostoba, hogy belement egy ilyen játékba. Dean biztos benne, hogy ha tovább folytatja ezt az öreg, sokan meg fognak halni miatta. A Papa megpróbál behúzni neki egyet, de Dean az ügyesebb, sarokba szorítja őt, sikerül fegyvert is szerezni, közben Sammy elintézi Christiant, egyedül Gwennel nem számoltak,  bukta minden. Az Alfát a statiszta figyeli, a fővámpír javában karmolja a bőrbilincset, ami már majdnem szétszakadt és igyekszik szerencsétlen statisztát összezavarni. A pali mérgében árammal bünteti őt, de a vámpír kiszabadul a bilincseiből és a cellájából is. Odakint a társaság csak a halálsikolyt hallja, mire a cellához érnek, már csak egy halott vadászt találnak. A Papa el akarja kapni a szökevényt, ehhez van kb. egy órájuk, illetve két fecskendőnyi halott emberi vér, mielőtt igazán erőre kapna a szökevényük. Dean szerint ez a fogvatartósdi szar terv, meg kell ölni, különben ők halnak meg. Itt már tényleg csak ez az egy lehetőség maradt, a csapat ketté válik, ha elintézték a rohadékot, tartanak egy családi kupaktanácsot, hogy mibe keverte bele őket a Papa.

10.png

Sammy, Papa és Christian az egyik csapat, sehol senki, csak a rémisztő csönd a termekben. Christian azon töpreng, hogy vajon lelépett-e a vámpír, hát nem ott áll mögötte?! Az Alfa kitekeri az idegesítő rokon nyakát, a Papa hiába lövi le, semmi hatása, Papát és Sammyt is félre löki. Sammy kell neki, hiszen lélek nélkül tökéletes szörnyeteg lesz belőle. Szerencsére még a harapás előtt Christian bead neki egy kis vért, ez meg hogy került ide?! A válasz egyszerű, Christian szeme démoni feketében ragyog, ki tudja, mióta nem önmaga. Hamarosan több démon is felbukkan és közösen elviszik az Alfát. Gwen csak a buli végére ér ide, a Papa is jól van, és lám, felbukkant Crowley. Ő a bábmester, Papa hiába játssza a meglepettet, Crowleynak dolgozik, aki nem avatja be a tesókat a terveibe, de nekik is van eszük, kitalálták, hogy a Purgatóriumot keresi. Bizony, ugyanis a hely  szomszédos a Pokollal, Crowley pedig terjeszkedni akar és ehhez kellett neki Samuel, aki tud ezt-azt a rémlényekről. A tesók a Papa révén szintén Crowley alkalmazottai, és jobb ha nem ugrálnak, különben Sammy nem kapja vissza a lelkét. Ha neki nem hisznek, majd Samuelnek fognak, és lám, a nagy titok az, hogy Crowley hozta vissza Saumel Papát és Sammyt. Dean szerint ez lehetetlen, egy ilyen művelethez hatalmas erő kell, Crowley pedig csak egy szaros kis keresztúti démon. Volt keresztúti démon, ugyanis feljebb kapaszkodott a ranglétrán és most a Pokol királyaként bármit megtehet és jobban teszik, ha kussolnak, hiszen Sammy lelke a tét. Amit ott van lent a ketrecben és ugyan Crowleynak is van fantáziája, de ez még az ő képzeletét is felülmúlja, hogy mit tehet vele Lucifer és Mihály. Crowley lesz Charlie, a kis csapat pedig az angyalai, akik jobban teszik, ha kussolnak és teszik a dolgukat, hozzanak neki lényeket. 

Crowley lelép, Gwen hisztizik, hogy Samuel egy démonnal állt össze, ám Samuel gyorsan leállítja őt, még mindig vadásznak, ez a legfontosabb! Gwent elküldi a kocsiért, de a tesók számonkérését nem kerülheti el, miért adta el magát egy démonnak? Pénzért, nőkért, hajért a kopasz fejére? A Papának megvoltak az indokai, de jobb ha tudják, ők a családja és nem tud változtatni. Ha le akarják lőni, tegyék vagy álljanak félre. Sammy gondolkodás nélkül lőne, Dean még idejében szól közbe, és elengedi az öreget. Papa lelép, Dean nem fog egy démonnak dolgozni, ám Sammy szerint most nincs más lehetőségük, a lelke múlik rajta. Így legalább tudják mivel állnak szemben, el tudják kapni Crowleyt, ha itt lesz az idő. Sammy terve jól hangzik és Dean kénytelen lesz most elfogadni a döntését.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása