Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X13 – Before the last battle…

2020. július 08. 12:23 - Laura Ingalls

83-48.jpg

Az idei első dupla – ha a legelső részt nem számoljuk. Nem csodálkozom, volt mit mesélni és így lett igazán kerek a mostani sztori. Szokásommal ellentétben sikerült rövidre fognom a mondandóm és a lényegre koncentrálni. Lássuk miből élünk:
Kim kiesése után Michele értetlenkedve érkezik vissza a táborba, nem érti miért nem mondták el neki, hogy Kim lesz az esti kieső, pedig egyértelmű volt, hogy Jeremyt akarja játékban tartani. Elmondom miért. Nem tekintik partnernek, ezért. Michele-re még mindig úgy néz mindenki, mint egy utasra. Valljuk be, van ebben valami, mert ez már a sokadik szavazás ami után leesett állal tér vissza a táborba. Jeremy is értetlenkedik. Ő azt nem érti miért ilyen népszerű, hogy sokadik alkalommal akarják kiejteni. Ezt is elmondom – bár kezd úgy tűnni mintha a seggemben is fejem lenne, de nem atomfizika ez, nah - senki sem érzi úgy, hogy lenne esélye Jeremy ellen a döntőben. Ennyi. Egyszerű ugye?

Másnap reggel minden megy tovább a rendes survivor kerékvágásban. Jeremy és Tony arról beszélgetnek a tűznél mindjárt vége. Nem sok már, alig több, mint egy hét van hátra. Két hét – mondja Tony. Jeremy ránéz értetlenül: két mi? Két hét! – mondja Tony. Ugyanis Tony szerint egy munkahét 5 nap, tehát a 9 nap az 2 hét. Ezért kellene nektek rendőröknek visszamenni az iskolába!- mondja Tonynak. Miért? 10 nap az 2 hét. – mondja Tony. 14 nap, az 2 hét! A hetet nem munkanapban számoljuk. Mi van a hétvégével? Tonyt nem lehet meggyőzni, Jeremy nevet, Tony halálosan komoly. Ma is tanultam valamit – bár nem vagyok benne biztos el merjek-e dicsekedni vele.

04-11.jpg

03-31_tabla.jpg

Sarah és Tony később a hogyan továbbról beszélnek. Jeremyt meg kell próbálni minél tovább játékban tartani (pajzsként), különben a hiénák kiejtik őket. Tony olvasatában Michele, Nick és Denise hiénának számít. Ők azok a játékosok, akik sodródnak az árral, kiszavazgatják az erős játékosokat, beeveznek a farvízen és a végén elviszik a pénzt. Tony és Sarah ebben az évadban nem szeretnének potyázó játékost a döntőben. Aztán nosztalgiáznak és arról beszélnek 6 éve alakult a Cops Are Us. Tony átverte Saraht, nyert – az átverésért most elnézést kért. Majd Sarah is nyert egyet és most jöhet a döntő. Ebben a szezonban ketten kell ott ülniük a végén és hagyni, hogy a zsűri döntse el kié a cím. Addig azért sok minden történik még, de most egyértelműen az látszik, hogy mindketten nagyon elkötelezettek amellett, hogy együtt csinálják végig a 39 napot.
Kiderül az is, hogy Sarah és Tony Bennel ülne a döntőben, viszont nem mindegy milyen sorrendben esnek ki a játékosok ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Ben Jeremytől akar megszabadulni, de nagyon. Sarah játékának, viszont ez nem tenne jót, mert ezután Nick, Denise és Michele összeállnak és cseszhetik az összes tervet. A terv tehát az, hogy Nick essen ki. Ezt viszont úgy kell előadni Bennek, hogy Ben azt gondolja az egész az ő döntése. Sarah olyan ügyesen alakítja a beszélgetést, hogy végül Ben teljesen benne van és Ben mondja el Tonynak mit kellene csinálni. Tony erősíti Ben egóját: ha ezt szeretnéd 100 %-ig veled vagyok, az lesz amit akarsz Ben.

02-55.jpg

05-32.jpg

07-57.jpg

31. nap, védettségi játék: a játékosoknak egy labdát kell feldobni egy fejük felett lévő lejtős szerkezetre. Amíg a labda lefelé gurul nekik a szerkezet alatt kell átszaladni – akadályon átugrálva. Úgy kell kiérniük a szerkezet alól, hogy a leguruló labdát elkapják. Ezt kétszer kell megcsinálni, majd a két labdával át kell ásniuk magukat egy rönk alatt, a végén pedig a survivor logót kell kirakniuk csúsztatós kirakóssal.

08-54.jpg

v0.jpg

Jeremy teljesíti a labdás részt először, majd ő ássa át magát leghamarabb és a kirakóst is ő kezdi elsőként. Kis különbségekkel, de Ben, Sarah, Tony és Nick követik, legvégül Denise csatlakozik a kirakósnál. Michele sajnos elvérzett a labdás résznél, de neki legyen mondva, egész végig próbálkozott, nem adta fel. A kirakóson mindenki csendben, koncentrálva dolgozik és a képeken úgy látszik a közelében vannak a megoldásnak. Jeff Tonyt kérdezi, hogy most lát-e logikát benne, mert legutóbb őrült tempóval tolta jobbra-balra a darabokat, de semmire sem ment. Tony halk igennel felel. Ezúttal sem volt azonban szerencséje, mert akkor Spencer, most pedig Nick készült el hamarabb. Ezt hívják kurva nagy szopásnak füstbe ment tervnek. Nick a védettsége mellé 2 tokent is kap, Tonyék meg vakargathatják a fejüket, hogy kijöjjenek a számok a végéig.

Az első név amit hallunk: Denise. A következő: Michele és Jeremy.
Ben nem akarja Denise-t kiszavazni, mert szükség van a szavazatára. Ha már úgy alakult, hogy Nicket nem lehet kiejteni, szét kell szedni Michele-t és Jeremyt. Ben megpróbálja egymás ellen hangolni őket, de nem jön össze, mert szörprájz: ezek ketten beszélnek egymással és hamar átlátnak Ben ügyeskedésén. Ezek után nem meglepő, hogy Jeremy és Michele Bent célozza. A hibát akkor követik el mikor Tonyt beavatják. Tonyék a tűznél beszélik meg mi lesz ma este: Ben, Nick és Tony Jeremyre szavaznak, Sarah és Denise Michele-re. Ha Michele felhasználja az 50/50 érmét akkor is Jeremy esik ki. Done. Sarah bizonytalan abban, hogy Nick tartja-e a szavát. Jól érzi, hogy Nick még nem döntött este Jeremyre, vagy Benre szavaz, a riportban pontosan erről filozofál. Azt mondja, arra alapozza a döntést, hogy kit tud megverni a döntőben, egyszerűen csak meg szeretné nyerni a játékot.

18-22.jpg

19-15.jpg

19-59.jpg

A tanács ezúttal nem fullad totális káoszba. Azt kapjuk amire számíthattunk a csendesebb délután után. Kicsit érzelmesebbre veszi Jeff a figurát és arról szól a beszélgetés, hogy ezúttal a játék nem olyan érzelemmentes, mint mikor először játszott mindenki, mert ismerik egymást és nem lehetsz bunkó. Ismerik egymás sztoriját, családját, most nem mondható a játékra, hogy nem személyes. Kiderül, hogy mindenkinek problémái voltak hazaérkezés után a bizalommal. Ben nem tudott megbízni a feleségében az első szezonja után. Most ezt próbálja bebizonyítani magának, hogy igenis képes bízni másokban. Jeremy Kambodzsa után három hónapig nem volt önmaga. A tűzoltó társaiban – akikre az életét bízta addig – nem tudott hinni és nem bízott bennük.
A szavazás előtt egyértelművé válik, hogy ma központi kérdés használja-e Michele az 50/50 érmét. A szavazás után pedig láthatjuk hogyan is működik. Michele feldobja a levegőbe a „safe” oldallal felfelé, az pördül összesen egyet a levegőben és leesik. Nyilván „safe”. Előtte azért kikötöttem volna, hogy csak akkor érvényes a dobás ha többször megpördül, mert ezt a mozdulatot simán begyakorolhatta. Michele visít egyet a megkönnyebbüléstől, majd örömében hatalmasat riszál. A szavazatok: két Michele, két Ben és két Jeremy. A survivor 15. kiesője: Jeremy. Távozáskor a tokenjeit Michele dobozába ejti.

27-31.jpg

31-41.jpg

32-39.jpg

Jeremy kiesése után Ben és Tony a kútnál örömködnek és megbeszélik Michele-t kell következőnek kiszavazni. Tony ezúttal „goat”-nak hívja Michele-t, vagyis kecskének. Egy szavazáson sem tudja mi fog történni, fogalma sincs mi történik a játékban és egy másik szezonban vele akarnál menni a végéig, de nem a survivorök Super Bowl-jában, itt nem akarsz magad mellett ilyet. Szóval egy ilyen hiéna-kecskének ideje hazamenni – mondja Tony. Eközben a hiéna-kecske a parton puffog, hogy Nick nem vele és Jeremyvel szavazott, akkor innen most hogyan tovább? Majd a riportban azt mondja a 31. estén: itt az ideje, hogy magasabb sebességbe kapcsoljak, jobb ha felkötik a gatyájukat, mert harcolni fogok. Végül is van még 7 nap. Jobb későn, mint soha. Első lépésként másnap reggel próbálja Sarah-t Tony ellen hangolni. Azzal érvel, hogy Sarah-nak egyedül Tony ellen nincs esélye a végén, ezért még most ki kellene szavazni. Szép próbálkozás, de hatástalan. Sarah mindent elmond a többieknek és még azt is hozzáteszi: legalább próbálkozik. Legalább.

38-20_inkabb.jpg

Az Edge-en közben megejtik a 32. napi étkezést (egy kanál rizs per kopf) és kapnak egy feladatot. Yul felolvassa a szokásos verset, utána gyorsasági feladat. Ne lepődjetek meg nagyon: Natalie nyert. 30 napja van a szigeten, ismeri oda-vissza. Mit talált? Eladhat valakinek egy hátrányt annyi zsetonért amennyit nem szégyell elkérni. A hátrányt pedig a következő védettségi játékon lehet majd felhasználni valaki ellen. Végül csoportosan döntenek és Nicket választják. Nick Michele-lel osztja meg mit kapott – mert csak 6 zsetonja van, ami kevés - és úgy döntenek kifizetik a kért 8 zsetont és ahogy a vágás után kiderül: Ben ellen használják. Ben csak a hátrány tényéről tud, azt viszont nem, hogy az Edge-ről kapta, vagy valamelyik játékostárstól.

39-38.jpg

39-50.jpg

40-36.jpg

44-03.jpg

46-10.jpg

34. nap, védettségi játék: egy lécen kell dominót építeni. A léc elejétől a végéig téglatesteket kell rakosgatni, majd a végén imádkozni, hogy jó távolságra helyezték el egymástól a darabokat. Akinek először dőlnek le hiba nélkül a dominói este védett lesz és két zsetonnal gazdagabb. Ben hátránya, hogy 30 %-kal hosszabb a léc előtte, ennyivel többet kell építeni. Nick azért hátráltatta őt, mert azt reméli ezzel felhívja Benre a figyelmet és Michele helyett őt akarják majd kiszavazni este a többiek. Meglátjuk sikerül-e a terve.
Az előző védettségi játék kudarca után Michele vezet a mostanin. Tudja, hogy erre a győzelemre nagy szüksége van és úgy tűnik fekszik neki a feladat. Mögötte Tony, Sarah és Ben 1-1 blokkal vannak lemaradva. Ha Bent nem hátráltatják esélyes, hogy megnyeri. Így viszont Michele végez először és próbálkozik a dominók ledöntésével. Sikeresen, mind eldől a végéig, visítás, megkönnyebbülés. Majd később tánc. Majd mikor megkapja a láncot kiköveteli a tapsot és kajánul vigyorog, hogy nem véletlen, hogy nem tapsolnak a többiek. Újabb bukta kiszavazásügyileg, Michele ma biztonságban van.

Denise a táborban úgy tesz, mintha ő esne ki este – azt még egyelőre nem tudjuk, hogy tényleg így van-e – és azt mondja a többieknek, hogy nem akar éhesen az Edge-re kerülni, vegyenek egy zsák rizst. Ő beletolja a zsetonjait, vesznek egy zsákkal és nagy adagot főznek a rizsből vacsorára. Denise nem lesz éhes az Edge-en, a többieknek meg lesz rizsük – mert már alig volt nekik ezen a ponton. Ez az előadás azonban főleg Michele-nek és Nicknek szól, mert Denise azt reméli, hogy este Nicket fogják kiszavazni. Erre pacsiznak is Sarah-val, Bennel és Tonyval.
Nick viszont mást tervez. Ben kiszavazását. Ehhez azonban Tonyt is meg akarja győzni. Tony lát benne rációt, mert Ben egy tűzgyújtásos versennyel nyerte meg az évadát, van egy idolja és ha ki akarják szavazni most van itt az ideje lépni. Tonynak van min gondolkoznia, de szeretne tisztábban látni, ezért felmászik a kút feletti kémállásába, hátha kiderít valamit. Most sikerrel járt: Denise a kútnál Bent és Sarah-t fűzi, hogy miért vele menjenek a döntőbe és miért ne Tonyval. Tonynak ez egyet jelent: Ben esti kiszavazása elfelejtve, Denise-szel csak a baj van. Talán mégis ki kellene szavazni őt és nem Nicket. Tony Sarah-t keresi meg a tanács előtt, hogy beszéljék meg és döntsék el mi legyen, kit szavazzanak ki.

55-17.jpg

56-54.jpg

57-37.jpg

58-52.jpg

59-02_inkabb.jpg

60-43.jpg

61-54.jpg

Tanács. Azzal kezdünk, hogy Michele akkor nyerte ezt a védettséget, amikor igazán kellett és talán ha nem ennyire egyértelmű, hogy ő fog kiesni nem is küzdött volna annyira. Ben meg pont azért küzdött, mert hátrányban volt és nagyon izgatja a fantáziáját, vajon ki hozta ebbe a helyzetbe. Ezután arról beszélnek, hogy a játék ezen szakaszában már mind azon gondolkodnak kivel akarnak a döntőbe kerülni, nem azon kitől akarnak megszabadulni (nyilván ez az előbbiből következik). Szó esik még a hamarosan Edge-ről visszatérőről, hogyan lehet ezzel számolni, mikor azt sem tudják ki az és mi lesz nála és Denise is beszél a rizses felajánlásról. Ezután elmennek szavazni.
Jeff rejtett védettséges kérdésére nem jön válasz. A szavazatok: Denise, Nick, Denise. Így kezdődik, majd a második Nick után Nick rájön, hogy ennek nem így kellene lennie. A survivor 16. kiesője: Nick. Zsetonja nincs, így indulhat egyenesen az Edge-re.
Jeff azzal búcsúzik a többiektől, hogy ők a legjobb öt, de holnap valaki csatlakozik hozzájuk az Edge-ről.

70-19.jpg

35. nap, az utolsó az Edge-en. A lakók elbúcsúztatják a szigetet az utolsó napfelkeltével. Amber megkönnyezi. Nem az éhezést és a nyomorúságos szigetet, hanem az egész egyszerűségét és csendességét. Soha nem volt ilyenben része és nem is lesz. A többiek megtapsolják Natalie-t és őt, mert 33, ill. 32 napot töltöttek el ott. Natalie a sziget királynője, oda-vissza ismeri, bekötött szemmel megtalál rajta bármit. Nem véletlen, hogy a legtöbb zsetont (14) gyűjtötte, amin vett magának 3 előnyt a visszatérő játékra, egy üveg mogyoróvajat és Tysonnak egy rejtett védettséget. Magának azért nem, mert már van neki egy és ha nem ő megy vissza akkor Tysonnak szurkol. Tyson ezt megkönnyezi, soha nem volt vele senki ilyen önzetlen a survivorben. Tyson, Wendell, Yul, Parvati és Sophie is tudnak venni maguknak egy-egy előnyt és egytől egyig mindenki esküdözik akár van előnye akár nincs, hogy mindent megtesz és megnyeri magának a visszatérést a játékba. A fogadkozások ellenére Tysonnak és Yulnak adnék esélyt, de Natalie a három előnyével – anélkül hogy tudnám a feladatot – toronymagas esélyesnek tűnik.
Jövő héten újra duplázunk és kiderül ki tér vissza az Edge-ről, ahogy az is ki nyeri az egyedüli túlélő címet és a 2 millió zsetont a „Survivor Super Bowl”-ban. Tartsatok velem akkor is!

72-44.jpg

72-53.jpg

73-53.jpg

76-43_inkabb.jpg

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása