Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X11- Mess Psychological Warfare

2020. július 06. 22:22 - Laura Ingalls

nyito_1.jpg

Jeremy angolosan távozott a tanácsról és ma vele kezdünk. Mondjuk az angolosan távozás erős túlzás, tekintve a szövetség nyakig szarban hagyását és azt a tényt, hogy ezután újdonsült haverja Tyson távozott. Ugyanakkor hibáztatni nem lehet, mert Jeremy magának szeretne 2 millió dollárt nem másoknak és ha nem húzza fel a nyúlcipőt, búcsút inthetett volna a terveinek. Mindenki masszívan hazudik mindenkinek két hete. Mentem volna egy előnnyel a zsebemben az Edge-re? - kérdezi. Jogos. Bár könnyen lehet, hogy a többiek így is vért akarnak majd. Jeremy is ezen gondolkodik a tűz mellett és azon vajon ki esett ki. Sokat nem kell várnia és úgy néz ki nem számíthat sok jóra. Ridegtartás van, hiába kérdezi mi történt senki nem kezd vad sztorizásba. Nem látod? Tyson nincs itt. Shitfuck! Oda a pajzs! Nem meglepő módon Jeremy maradt az első számú közellenség. Ben fejébe próbál értelmet beszélni és azt magyarázza neki, hogy Tyson kiesésével ő is veszélyben van, mert „tippelj ki a legnagyobb, legkeményebb pasi itt?” – költői kérdésnek szánja, de Ben teljesen őszintén visszakérdez: te? … Tényleg? – kérdezi Jeremy döbbenten, de egyébként van ebben az ártatlan kérdésben valami. Simán kiszavaznám Jeremyt Ben előtt. Sorry dude, ez a hajó elment.

00-37_jeremy.jpg

Másnap reggel miután gondoskodott a tűzről, Tony beveti magát az erdőbe. Neki reggel, de igazából inkább hajnal és még sötét van, mindenki más alszik a táborban. Tony eddig jó kisfiú volt, nem rohangált körbe-körbe idol után, nem ásott lyukakat és épített bunkereket kémkedéshez –csak egyszer – és milyen jól tette, hisz még mindig játékban van. Jutalmul engedélyez magának egy kis „énidőt”, vagyis rejtett védettség keresés ON. Tematikusan halad, amikor valaki megszólítja. Nick is korán kelt és kérdezi Tonyt eddig merre keresett. Tony kitalálja, hogy a legjobb lenne minél nagyobb területet lefedni, ezért váljanak ketté, Nick menjen a kúthoz – ahol Tony már járt obviously. De elmondod ha találsz valamit, ugye? – kérdezi Nicket. Deal. Miután Nicket lerázta Tony tovább „lookin’lookin’lookin’lookin’lookin’ „ és addig lookin’ míg végül „plízplízplíz” és „YESSS” megtalálta a hőn áhított idolt. Nice job!

06-18_tony.jpg

Délelőtt Sarah a lányokkal divatbemutatót tart. Nyilvánvalóan az agyukra ment a kókuszos rizs. Sarah ezt úgy fogja fel, hogy social game is kell a győzelemhez, tehát muszáj megdolgozni a többieket. Zavart érzek az erőben a Cops Are Us 2.0-ás verziója kapcsán, mert Sarah utal rá és Tonyn is látszik, hogy ebben nem értenek egyet. Tony szerint Sarah túl sok időt tölt Sophie-val, Sarah szerint Tony nem bír kikapcsolni. Én ezen nem lepődöm meg, hisz az első szezonját Tony 2-3 órás alvásokkal csinálta végig, mert mindenhol ott akart lenni és mindenről tudni akart. Ezzel a kis divatozós játékkal sem lehet Tonyt kibillenteni. Úgy dönt kettős ügynöknek áll. Vagy legalábbis hasonlónak. Jeremyt nem szeretné maga mellett látni a döntőben, de ahhoz hogy kiejtse, el kell nyernie a bizalmát. Édes kis hazugságokat – amik akár igazak is lehetnek – mond Jeremynek és Michele-nek is és próbálja elhitetni velük, hogy a legjobb, ha együtt szavaznak (Tony, Jeremy, Michele, Kim és Denise) Sophie ellen. Jeremy és Michele úgy néz ki hisznek Tonynak, de Kim átlát rajta és Denise sem bízik benne.

08-02_db.jpg

08-06_db.jpg

09-08.jpg
Az Edge-en közben szépen lassan éhenhalnak a kiesett játékosok. Vagy ha éhen talán nem, de az unalomba biztosan. Nem sok mindent tudnak csinálni. A biztos pont a tűzifa gyűjtése. Natalie is épp ezen ügyködik, mikor egy boros üveget talál. Úgy néz ki levél van benne. Véletlenül Parvati is épp ott van, így közös a zsákmány. A levélben vers van, ami elvezeti őket valamihez. Kilogikázzák, hogy a valami a fekhelyük alatt van. Naplementekor sikerül elcsalni a többieket a táborból és Natalie a fekhely alatt megtalálja a következő üzenetet, egy zsaroló levelet. Nah nem őket zsarolják, hanem ők zsarolhatnak meg valakit az aktív játékosok közül. Akinek ezt elküldik nem vehet részt a következő védettségi játékon és este nem szavazhat. Hacsak ki nem fizeti a díjat amit a lányok megállapítanak. Annyi zsetont kérhetnek amennyit nem szégyellnek. A kérdés az, hogy meg akarnak valakit fingatni és esélye sem lesz a kért összeget megfizetni, vagy reálisan nagy mennyiségű tokent kérnek, hogy megtömjék a zsebüket, de azért az áldozatuk is izzadjon mellette.

10-55.jpg

14-13.jpg

A kiválasztott Tony lett, aki mikor meglátta, hogy valami van a táskájában ami eddig még nem volt ott, kirongyolt a táborból a sziget túloldalára. Boldogan olvassa a levelet, örül, hogy valaki most nagyon megszívja, végre megzsarolhat valakit, amit otthon nem tehetne meg, majd a végén leesik a tantusz: épp őt zsarolták meg 6 zsetonra. Hallod, ezért otthon börtön jár! A zsarolás otthon bűncselekmény, nem értem Fijin miért nem az! - mondja komolyan a kamerásnak. Plusz öröm, hogy a következő védettségi játékig kell kifizetni a 6 zsetont és Tonynak csak 3 van, tehát még hármat kell gyűjtenie a játékig. Miután megjött a levél, hogy ma védettségi játék, Tony munkához lát. Megmutatja a zsarolólevelet Michele-nek. Michele nem tud adni semmit, mert elköltötte az 50/50 előnyre az összes pénzét, de azt mondja Tonynak, hogy olyan előnyre költötte amit az Edge-en tud majd felhasználni a kiesése után. Michele-nek érdeke, hogy Tony tudjon szavazni a következő tanácson, ezért elmegy beszélni Jeremyvel – Tonyt nem láthatják vele hosszan a többiek. Ő kisegíti Tonyt egy zsetonnal. Tony ezután Nickhez megy, elmondja neki, hogy most 4 zsetonja van. Nick gondolkodás nélkül ad neki egyet. Ezután Bentől kéri az utolsót „visszafizetem ahogy tudom” mondja neki és Ben is kötélnek áll, így a játék előtt Tony hivatalosan kifizeti a 6 zsetont riportozáskor. Nem rossz Tony, négy ember is segíteni akart rajtad!

15-59.jpg

17-20_tony.jpg

21-01_payment.jpg

Szóval Tony is részt vehet a védettségi játékon ami most így néz ki: a játékosok egy keskeny gerendán állnak kezükben egy hosszú rúd, aminek a végével egy kis szobrot tartanak egyensúlyban (mutatom képekben). Ha leborul a szobor, vagy lelépnek a gerendáról vége a játéknak. A védettségi nyaklánc mellé két darab tűz-zseton is jár. Miután mindenki fellépett a gerendákra és kezükbe vették a botokat Jeff visszaszámol. Start!
Nem szaporítom a szót, a kiesettek sorrendje így alakult: Kim - már az első körben, majd miután a gerenda végére léptek: Denise, Michele, Sarah, kicsit később Nick és Sophie. Ben, Jeremy és Tony maradtak a végére. Mindhárman kellőképpen elfáradtak, de végül 32 perc után Ben nem tudja tovább tartani a rudat, Jeremy pedig azonnal követi. Lelép a gerendáról, mintha kihagyott volna a figyelme, így Tony nyeri a védettséget. Úgy szólnak neki, észre sem veszi és el sem akarja hinni, hogy ismét nyert. Ha Tony nem tudott volna fizetni, most Jeremy nyakába kerül a védettség és nagy eséllyel Tony veszélyben lenne. Ehelyett Tony visszafizeti az adósságát (majdnem teljesen) és Jeremy kieshet este, mert még mindig ő a célpont.

v1.jpg

v2.jpg

v3.jpg

v4.jpg

v5.jpg

v6.jpg

Bár most nem lehet Tonyt kiszavazni, de két védettséget nyert egymás után, Kim ezért mindenképp boldog, legközelebb kiszavazzák. A mostani szavazásra vonatkozóan pedig nincs mit tenni, Jeremyt el kell engedni, Kim (és Denise is) átpártol a másik csoporthoz, azt csinálja amit mondanak neki. Sarah mondja meg mi legyen: Kim és Sarah Michele-re szavaz, mindenki más Jeremyre, így ha lenne is rejtett védettsége Jeremynek Michele kiesik. Ezután Jeremy a kútnál találkozik Kimmel és Denise-szel, ahol Kim javaslatára abban egyeznek meg, hogy Benre szavaznak öten (Jeremy, Kim, Denise, Michele és Tony). Természetesen Kim és Denise nem mondott igazat, eszük ágában sincs kiszavazni Bent. Jeremyt viszont idegesíti Ben, nem bírja tovább elviselni és elhiszi, hogy este minden rendben lesz. Ezek után kedélyes csevegéssel, játékkal tölti a délutánt a csapat. Tony azonban nem tud nyugton maradni, eljött az ő ideje. Mivel mindenki azt hiszi tudja mi fog történni este, a szerepeket leosztották, itt az ideje egy kis felfordulást csinálni. Tony arra vár, hogy elkezdjen lemenni a nap és csak néhány perce legyen gondolkodni a többieknek tanács előtt. Naplementekor tehát támadásba lendül. Odamegy Nickhez a következővel: Kim és Sarah Jeremyre szavaz, Ben, Denise és Sophie Michelre. Ha te és én azt mondjuk Michelnek és Jeremynek, hogy megmentünk titeket szavazzunk együtt Sophie-ra, bele kell menniük. Ma este? – kérdezi Nick. Ahha, meg mered csinálni? – kérdez vissza Tony. Hát jó, ahha, benne vagyok. Tonyval madarat lehet fogatni. Jeremy keményebb dió. Nem ülhetek itt sokáig, nem láthatnak meg veled- mondja neki Tony, majd elregéli mi történne este és azt is mi történhet, ha összeállnak. Jeremy nem akarja elhinni amit Tonytól hall. Kimék ellene fordultak, Jeremy kiesik este. Annyit kérdez Michele tudja-e, mire Tony azt feleli neked kell elmondanod neki, engem nem láthatnak veletek. Érdekes estének néznek elébe annyi biztos.

27-38.jpg

27-57.jpg

29-21.jpg

31-46.jpg

33-09.jpg

A tanácson egyértelműen érezhető a bizonytalanság. Az előző kaotikus tanács után mindenki hátrébb lépett egyet. Jeremy kimondja, olyan mintha mindenki csak féligazságokat mondana – m i n d i g . Óvatosan kell kiválasztani azt akiben jobban bízol, mint másokban. Ezután a nagy dobásokról beszélnek és arról, hogy milyen fontos hogy mit tudsz felmutatni a végén és miben veszel részt, mikor, hogyan és kit dühítesz fel, kit árulsz el útközben. Majd azt taglalják, hogy a mai egy csendes délután volt mindenkinek. Tony szerint azért, mert az előző tanács nagyon hektikus volt, mindenki elfáradt mentálisan, fizikálisan, szóval megbeszéltek egy tervet ma és ahhoz tartják magukat. Akkor lássuk ki, mihez tartja magát!
A szavazatokkal visszatérve Jeff felteszi a szokásos kérdést: rejtett védettség? Nope. A szavazatok: Jeremy, Michele, Jeremy, Michele és ismét Jeremy. Jeremy arca esettanulmány, kezdi elhinni amit Tony mondott. A következő név: Sophie, majd megint ő. Itt még mehet több irányba is: jöhet két Ben, ha Jeremy mégsem hitt Tonynak, vagy jöhet két Jeremy, ha Tonyék mégis a többiekkel szavaznak, vagy: két Sophie. Az utolsó verzió lett a befutó, Tony utolsó pillanatos terve működött, mindenki (négyükön kívül) zavartan ül. Sophie a legzavarodottabb, felkiált, hogy idol van a zsebében, majd hirtelen azt sem tudja hova menjen, hogy menjen a fáklyáért, beejti esetlenül a lyukba, elmondja vagy kétszer, hogy nem tudja ilyenkor mit kell csinálni és azzal búcsúzik, hogy erre nem számított. Ez volt a cél. Az egyik zsetonját Sarahnak, a másikat Kimnek adja. És az Edge-re érve sírdogálva még mindig azon bosszankodik, hogy volt egy rejtett védettsége. Mindeközben a legjobban természetesen Tony szórakozik. Meglátjuk mennyire tud örülni a tanács utáni nap és rázúdul-e a népharag?

40-09.jpg

41-03.jpg

41-14.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.07.06. 22:51:48

(jé, van új poszt itt :O)
40×11(12)

Jeremy-vel kezdtünk, erről 3 dolog:
– elég keményen hibáztatta a szövetsége, hogy miért lépett le
– komoly FOMO érzése lehetett, ahogy mindenki mondja, hogy “úú hát ilyen tribalt még sose láttam, nagyon durva, káosz”
– és tényleg rá lőtt volna a Ben-Sarah-stb.-féle szövetség, helyes volt a tipp (tehát ha marad, és Kim rárakja az idolt, jobban jönnek ki)

Az előző részben fejtegetett szavazateloszlással viszont újabb kérdéseim merültek fel:
– Az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy Kim/Michele Tysonra szavazott, és ha tudnak számolni, akkor ez nekik is kijött, viszont akkor nem értem, miért nem kérte számon az egyik a másikat.
– Egy későbbi jelenet szerint viszont mégsem így volt: Tony elejtett egy ilyet, hogy Tyson őt Denise-szavazatra akarta biztatni. Akkor viszont lehet, hogy se Kim, se Michel nem árulta el Tysont, hanem Tyson lőtt Denise-re, de akkor meg a másik csoportból kellett jönnie 1 Denise-szavazatnak, az meg hülyébben hangzik, mint a 4/2 split :D Szóval nem értem.

Random történések:
– Tony csak nem bírta ki, és visszaváltott rohangálós módba – az idoltalálásáról meg az jutott eszembe, hogy milyen hasznos lehet, ha valakinek a hobbijai között van a geocaching, csak nehogy elmondja a többieknek, tuti célkereszt :D
– Sarah ruhatervezős-divatbemutatós szegmense egyszerűen zseniális volt, annyira szeretem az ilyen kis mókázós jeleneteket, hogy miket ki tudnak hozni a nomád körülményekből…
– Ha már itt tartunk, egy bevillanás erejéig mutatták, hogy csináltak sakkot(?) is festett kavicsokból meg ilyenekből, kreatív :D

Edge of Extortion (höhöhö):
Nagyon tetszett az egész jelenet a partra sodródott üvegtől kezdve (mekkora stílusos már egy szigeten, és ahhoz képest nem is tudom, hogy láttunk-e már ilyet valaha a műsorban) a fekvőhely alatt keresős izgalmakon át addig, hogy gondolkodtak, kinek adják, és bevágják Tony-t :D
Annyira röhögtem, hogy olvassa a clue-t és örül neki, majd elolvassa, hogy “haver, ez rád van kijátszva” :DDD
Teljesen olyan volt, mint a “That is not an advantage” jelenet a *lesek* 35×04 tribalon, hangosan röhögtem :D
Az külön szép, hogy kérhetnek akármilyen összeget, nem kell tudni, hogy hány tokenje van az illetőnek, hanem rá van bízva, hogy szedje össze. Michele okosan nem akarta elárulni, hogy neki miért van 0, és Tony elhitte az EoE-n használható előnyt (lol) magyarázatképp :D
Én nem hittem volna, hogy összejön neki, úgyhogy végülis jól csinálta, Parv és Nat meg sokmindent vehet abból a 6 tokenből.
Ami viszont zavart: Nicknek nem volt gyanús, hogy Jeremy miért adott Tonynak tokent? Na vajon mit ígért neki cserébe? Nyilván azt, hogy velük szavaz, és ennek ellenére segít neki ő is?…

Immunity:
Meh, szokásos endurance challenge. Annyira kevés az ilyen erdőbe berohangálós, de pl. evős meg licitálós is rég volt :(
Tony nyeri ismét, így 2 tokent vissza is adhat, akinek tartozik – Jeremy mintha megnyerette volna vele, úgy tűnt.

Milyen szépen kialakult az a felállás a szavazás előtt, hogy mindenki kettős ügynök, és a Jeremy-féle meg a Nick-féle oldalnak is ígérget dolgokat. De tényleg, konkrétan Tony, Kim, és Denise is eljátszotta ezt. Erre Tony meg az utolsó pillanatban kitalálja ezt a tervet, és b*meg bejön neki… :( Sajnálom Sophie-t, ezt nem látta (és nem is láthatta) jönni, persze hogy nem játszott idolt. Azért az vicces volt, hogy Jeff pont a veszélyben levő 4 embert kérdezte fel elsőként, hogy mennyire éreztek maguk körül furcsa csendet a tribal előtt.

Most szinte biztosra lehet tudni, ki kire szavazott:
Tony-Nick-Jeremy-Michele -> Sophie
Sarah-Denise -> Michele
Ben-Sophie-Kim -> Jeremy

Sarah+Kimnek ment 1-1 token, for the record.
süti beállítások módosítása