Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X10 – Survivor Insanity

2020. május 27. 09:00 - Laura Ingalls

nyito2.jpg

Elérkezett az epizód, amit minden évben megkapunk és a készítők – velem ellentétben – imádják. Vegyétek elő a százas zsebkendőt, jön az érzelmes aláfestő zene és a közeli képek a játékosokról, mert itt vannak a rokonok. Most kivételesen hamar történnek a nagy találkozások, mert még 10 játékos van versenyben. Méltón ünnepelve a 40. évadot nem egy családtag, hanem jóformán az egész pereputty utazhatott. Na jó. Nagybácsik, nagynénik, nagymamák, nagypapák azért nem, de a gyerkőcök – akinek vannak – eljöttek.
Kimhez a férje és a három lurkó jött. Nemcsak Kim sír, mindenki. A gondolattól, hogy találkoznak a szeretteikkel már most összeroppantak. Benhez is a család jön. A kislánya egy „surpriiiiiiise” kiáltással rohan elő a dzsungelből. Cute. Sophie-hoz a vőlegénye jött, Sarahoz pedig a fiúk. Denise-hez a férje és a lánya érkezett, Nickhez a menyasszonya, Tonyhoz a feleség és a gyerekek. Az egész család sír. Tony erről fantáziált rég, hogy az egész családja eljön hozzá. Amikor először játszott a felesége nem tudott eljönni hozzá a szigetre, mert a kislányuk még pólyás volt. Amikor Tony nyert, szintén nem tudott ott lenni, mert a kisfiukkal volt várandós. Most végre mind itt lehetnek. Good for them. Michele-hez a tesója jött, Tysonhoz és Jeremyhez a feleség és a gyerekek. Tysonnak, az egyik kislánya nincs itt, Jeremy meg alig várta, hogy sorra kerüljön. A legutóbbi loved one visitnél mondta el Val (Jeremy felesége), hogy kisfiuk lesz – ő most Jeremy karján ül és azóta született egy 4. gyerkőc is, akit Val tart a kezében. Miután mindenki leült Jeff elsüt egy béna viccet hogyan fog mindenki részt venni a mai játékon, majd elmondja a jó hírt: nem lesz játék, együtt tölthetitek a délutánt mindannyian a táborban. Képek a következő oldalon.

nyito.jpg


A táborba visszatérve a parton elkezdődik a survivor családi piknik, egy kicsit lazíthatnak a játékosok és nemcsak kalóriából nyernek energiát, hanem érzelmileg is feltöltődhetnek. Katt a képekre:

Az Edge-en a szokásos történik épp: s e m m i. Aztán többeknek feltűnik egy motorcsónak hangja. Feszülten figyelik és csendesen várják mi következik. Rob azt motyogja Ethannek, hogy reméli valami jó fog történni és nem rossz. Ethan válasza: ez soha sem jó, ez az Edge of Extinction. Natalie a két férfit meglökve lép előre a part felé, így ő látja meg először a kikötő csónakot és ordítva rohan a partra: úristen, a családunk! A végtelennek tűnő napokat megszakítja egy délutánnyi szeretet. Kicsit fapados family visit ez, ennivaló nincs, de könnyekben és ölelésekben itt sincs hiány. Mutatom képeken:

Klasszikus védettségi játékkal folytatjuk a 25. napon: az „immunity” szót kell kibetűzni a játékosoknak úgy, hogy egy kis fa lapra kell a betűkkel ellátott kockákat egymásra pakolni. Természetesen a fa lapot egy kötéllel tartják és a kockákat egy távolabbi asztalról viszik egyesével. Jó kis türelem játék ez és a jutalom a védettségen kívül nem egy, hanem két tűz-zseton. Start!
Az első néhány kör ilyenkor mindenkinek tanulás. Megtalálni a ritmust, az egyensúlyt. Ezután dől el kinek megy jobban, kinek kevésbé. Ezúttal Tony, Kim, Tyson és Nick érez rá leghamarabb a feladatra. Kim a hatodik betűnél kiszáll a versenyből, ledőlnek a kockái, kezdheti elölről. Így jár röviddel ezután Tyson és Nick is. Tony vezet, de közben Ben surranó pályán utoléri. Végül Ben hibázik, ledőlnek a betűi, Tony viszont hiba nélkül csinálja végig a versenyt, így övé az egyéni védettség. Kiderül, hogy most nyert először egyéni védettséget a survivorben – bevallom nem így emlékeztem. Ben azt gondolja a mai tanács meghatározó lesz, kiderül, hogy ki irányítja most a játékot. Zűrzavar lesz és vér fog folyni.

Tonyval madarat lehet fogatni: három szezon kellett, hogy végre a nyakamba kerüljön ez a gyönyörűség – mondja a riportban – és egy olyan játékban nyertem amihez türelem kell! Slow and steady is not what I made of! I’ve made out of fast and sloppy! Jogos az öröm, mert a szótárban a türelem szó mellett Tony neve szerepel két vonallal áthúzva, ő tényleg nem erről a tulajdonságról híres. Amikor valaki védettséget nyer általában őt keresik meg a többiek tanács előtt. Tony erre most rá is játszik kicsit és kihasználja a helyzetet. Jeremy a kútnál kapja el és azt mondja szét kellene szedni Sarah-t és Sophie-t. Tony szerint Ben ebbe nem menne bele, ezért leállítja Jeremyt. Sarah Kim nevét mondja Tonynak. Tony viszont Tysont akarja kiejteni. Vita alakul ki köztük, Sarah nagyon dühös lesz Tonyra, mintha a falnak beszélne. Sarah szerint Kim sokkal veszélyesebb, mint Tyson és ha nem szavazzák ki most, megnyerheti a játékot! Tony hajthatatlan és nem először érzem úgy, hogy nem olyan szoros ez a Cops Are Us 2.0. Nagyon kíváncsi vagyok meddig marad meg ez a szövetség. Mindenesetre úgy válnak el, hogy Tony beadja a derekát és elmegy beszélni a fiúkkal.

29-13.jpg

29-53.jpg

30-35.jpg

31-03.jpg

A „fiúkkal” a padon ülnek a tűznél amikor megjelenik Kim. Jeremy ránéz és azt tátogja „beszéljünk”, majd lelépnek. Ezután Tony azt kérdezi Bentől és Nicktől: verjük át Jeremyt? Ezek után? Még szép! Ezalatt Kim leül Jeremyvel és megérkezik Tyson is pont akkor amikor szükség van rá. Kim összerántja a csapatot: elegem van abból, hogy egyikünknek sincs senkije ebben a játékban, össze kell fognunk, mert egyenként fognak minket kiszavazni. Mi hárman plusz Denise és Michele. Deal. Majd hozzáteszi: van egy idolom, szavazzuk ki Sophie-t. Tyson nem hisz a fülének, már látja maga előtt a blindside-ot. A riportban elmondja, hogy esélyes lenne az esti kiesésre, de Kim idoljával túlélheti a ma estét. Eközben Sarah-ékat is beavatják a tervbe, hogy Jeremyre szavazzanak este. Sarah dühösen megy Tonyhoz, de mikor Tony elmondja neki, hogy Jeremy Sarah-t akarná kiejteni Sarah azonnal belemegy a dologba. A táborban hasonló a helyzet, mint az előző szavazás előtt, ez már a sokadik „végleges” terv. Legalább 5 név forgott körbe és ki tudja mi történik a tanácson? Kimnek van egy idolja, indulás előtt Jeremy bepánikol és azon gondolkodik előhúzza a PWS-t. (Power without safety advantage.) Bármi megtörténhet. Bár Tyson melegen ajánlja Jeremynek, hogy eszébe ne jusson elővenni az előnyét, mert akkor szarban hagyja őket, nem lesz elég szavazatuk a többiek ellen. Jeremy nem válaszol. Tyson helyében ezek után aggódnék. Hát még akkor, ha tudnám, hogy Sarah-nak van egy „Steal a vote”-ja és Sophie azt kéri tőle indulás előtt, hogy használja este…

31-25.jpg

31-50.jpg

32-46.jpg

33-31.jpg

33-59.jpg

Ez a tanács tényleg olyan, mintha az előzőt folytatnánk. Teljes fejetlenség a táborban és már az első perctől megint sugdolózás a tanácson. Most Kim kezdi, Sarah és Ben folytatja. Egyértelmű, hogy öten-öten feszülnek ma este egymásnak. Miután mind visszaültek a helyükre Jeff miért történik mindez – mármint a live tribal – kérdésére Kim válasza az, hogy „ez elmebaj”, Jeremyé pedig szintén ez „őrület”. Jeff megkérdezi maradt-e valami kimondatlanul és mivel mindenki hallgat indítaná a szavazást. Ekkor Jeremy és Sarah szinte egyszerre jelentkeznek, majd egyikük sem akar kimenni Jeff elé, mondogatják a másiknak, hogy te menj először. Miután egyik sem áll fel Jeff megint elküldené őket szavazni, de megint egyszerre jelentkeznek. Nyilván azért nem megy ki egyik sem, mert látni akarja a másik mire készül. Sarah másodjára is azt mondja, hogy akkor hagyjuk, Jeremy viszont feláll, odaadja a PWS előnyt Jeffnek és miután Jeff elmondja mi ez, kabbe gyíkok én leléptem! Ekkor újra beindul a live tribal és ezzel egyértelmű, hogy Tonyék Jeremyre szavaztak volna, most viszont el kell dönteni mit csináljanak ehelyett.

35-12.jpg

35-33_inkabb.jpg

35-48.jpg

35-53.jpg

37-00.jpg

37-27.jpg

A két csoport nem színészkedik tovább, Tonyék a fáklyák mögé állnak megbeszélést tartani, mialatt Kimék tanácstalanul toporognak. Most válik világossá a zsűrinek, hogy ki kivel van. Aztán mikor Jeff harmadjára teszi fel a kérdést: szavazhatunk? Sarah odalép hozzá és felhasználja a „Steal a vote”-ot és Denise szavazatát veszi el. Úgy néz ki 6 szavazat lesz szemben 3 szavazattal, plusz egy idollal – amit vagy jól használnak fel, vagy nem.
A szavazás után Jeff szokásos kérdésére Kim felel igennel és előveszi a rejtett védettségét. Hosszas töprengés után Denise-re használja el. Többen fogják a fejüket a zsűriben, meg az állukat. Én is értetlenül nézem miért pont Denise? Lássuk igaza lesz-e Kimnek. Első szavazat: Denise, majd megint Denise. Aztán két Sophie és egy Tyson. Ezek szerint Denise és Tyson között osztották meg a hat szavazatot, de milyen arányban. 4-2 lett az arány és így a survivor 12. kiesője: Tyson. Tyson másodjára is elindul az Edge-re. Tokenje ezúttal nincs, így csak bemutat a dobozoknak.
Miután távoztak a játékosok Jeff megköszöni a zsűrinek a jelenlétet és visszaengedi őket az Edge-re. Ekkor Boston Rob megszólal: Hey Probst! Thank you! És mind lerohanják Jeffet egy nagy ölelésre.
Jövő héten Tony beindul, kíváncsian várom mit talál ki nekünk.

39-17.jpg

40-32.jpg

42-17.jpg

43-31.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.28. 19:29:25

Az a PWS az SWP lesz :DDD nem power without safety, hanem safety without power :P

Szóval, 40×10(11)

Aww, elérkezett a sírós rész, egész korán, és elég speciálisan: meglepett, hogy egyrészt mindenki a teljes családi pakkot kapta (gyerekekkel együtt, biztos a különleges évad miatt), másrészt meglepett, hogy nem volt reward challenge (pedig Jeff hogy megszívatta őket :DD), harmadrészt meglepett, hogy az Edge-esek is kaptak ugyanilyen formában szeretetet – igazából a rész első fele egy nagy családi Survivor-örömködés volt :) Azt hittem, lesz legalább valami rejtett feladat vagy clue a lakomában, de végül még azt sem mutatták, ahogy fájó búcsút intenek a szigetlakók.
Érdekes ilyenkor látni bizonyos játékosokat, hogy mennyire megváltoznak, például hogy az amúgy mindig ökörködő Tony érzékenyül el a legjobban. Továbbá olyan szempontból is érdekes volt most ez a szegmens, hogy itt ismerős arcokkal is találkozhattunk a családtagok közt: Nadiya (másik Twinnie), vagy épp Jeremy felesége, Val. (vagy épp John, tényleg, nem ismertem meg, pedig Parv még mondta is, hogy a Survivor miatt ismeri a férjét)

Immunity: na, Tony első győzelme valaha (győztesként azért ez durva), 2 token is járt érte, és még kiemelném, ahogy a játékosok okosan besorrendezték már a betűkockákat előre a hordón :)

A tanács előtt persze mostmár eljutottunk abba a fázisba, hogy előkerülnek az előnyök, és mivel ezek nem csak hidden idolok (apropó, Kim idoljáról teljes mértékben elfeledkeztem), ezért különleges szituációkat okozhatnak: lásd Jeremy dilemmája, hogy kihagyná a tribalt a saját érdekében, de a szövetsége számít a szavazatára. (pláne, hogy egy 5v5 felállás látszott kialakulni)

Tribal:
Emlékszem, pár éve még mekkora nagy szó volt, hogy a tanács közben egyesek elkezdenek sugdolózni, sőt felállva beszélgetni, most meg már kábé minden második tribalon ez megy. Na de nem is ezért írom fel ezt a legemlékezetesebb törzsi tanácsok közé, hanem ami az “it is time to vote” mondatnál történt, amiatt. Felröhögtem, ahogy Jeremy és Sarah egyszerre mondta be Jeff nevét, és aztán kvázi egy “game of chicken” alakult ki, hogy melyikük meri tovább húzni a kimondást, akár azon az áron is, hogy végül egyikük se játszhatja ki.
És akkor itt most álljunk meg egy gondolatkísérletre.
Ha előbb Jeremy bemondja, hogy elmegy, Sarahnak nem muszáj kijátszania a szavazatlopást, mert így is többségben lettek volna.
Viszont ha Sarah cselekszik előbb, Jeremy nincs kisegítve (hiszen ebből nem derül ki, hogy kire fog szavazni az ő ötösük), maximum veszélyben érezné magát, és akár úgy gondolhatja, hogy ha már úgyis szavazatfölény van, akkor menti magát.
Végül miután Sarah úgy tett, mint akinek nem muszáj kijátszania, felőle szavazhatnak, Jeremy elnyomta a Safety Without Power-t, lelépett, és így egy 5v4 felállás alakult ki, akik el is vonultak kiscsoportos foglalkozásra Sophie merész javaslata alapján (nem tudom, volt-e már ennyire nyilvánvalóan két kis csoportban beszélgetés mindenféle átjárás nélkül, Jeff is megjegyezte, hogy “battle lines are literally being drawn”). Sarah mégis kijátszotta a steal vote-ot Denise-re, így már 6v3 lett a dologból – és ha tudták volna, hogy Kimnél idolvan, még akár egy splitet is bejátszhattak volna így.
Kim végül Denise-t védte be, és ez majdnem be is jött, de aztán Tyson többet kapott.
Itt viszont valami nem stimmel: 2 Denise és 2 Sophie szavazat volt, a többi Tyson-é, tehát vagy Kim, vagy Michele is rászavazott (esetleg Denise-re, de az furább lenne)… hú, megnézném, hogy ki kire lőtt.

“Kim jó idolhasználata esetén Sophie kiesését jelentette volna, így viszont csak holtversenyt” -> ööö, biztos ez? Tyson ötöt kapott, a többiek kettőt, akkor még steal vote nélkül is lett volna különbség talán.
“a jelek szerint Denise, Kim és Jeremy körön kívülre került” -> és Michele is (vagy te már tudsz valamit, hogy ő szavazott Tysonra?)

Hatalmas volt, ahogy Tyson bemutatott a végén fire token-átadás híján :D
A credits alatti jelenet meg nagyon cuki, ahogy az Edge-esek megölelik Jeffet köszönetképp :)

#hétidézetei:
“This is like our seasons on steroids” :D /Jeremy/

“It’s not an immunity necklace nullifier, is it?” :D /Tony/
süti beállítások módosítása