Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X09 – War Is Not Pretty

2020. május 26. 09:00 - Laura Ingalls

26-43_rak.jpg

Wendell kiesése után folytatjuk a táborban, ahol Nick és Michele elárulva érzik magukat. Végül is ez történt, az érzés helyénvaló, bár ebben a játékban nem jogos. Michele-nek azért habzik a szája, mert ki akarta szavazni Wendellt, mondta is a többieknek, hogy felőle OK, mégsem szólt neki senki, hogy ne Adamre szavazzon. Nick meg úgy egyébként esküszik bosszút, ahogy egy blindside után mindenki pont ugyanígy csinál. Együtt puffognak a sötétben és Michele felhomályosítja Nicket, hogy egyébként ő is kieshetett volna. Ezek után Nick még jobban felszívja magát, aztán később meglátjuk mikor pukkad ki. Egyedül nincs sok dologra ráhatása lássuk be, hiába puffancskodik.
Ehhez képest Adam hálás, hogy még játékban van, sőt a tanácson észrevett valamit Jeff pódiumán. Egy Bourbon liliom van az emelvényen és Adam arra tippel az egy rejtett védettség, mert pont ilyen formája volt a medálnak amit Denise talált. Ha a következő tanácson még mindig veszélyben van, rá fog próbálni, hátha ki tudja játszani a szavazás után. Ha ez tényleg így van, nagy mozi lesz a tanácson…

Az Edge-en újabb üzenetet kapnak a száműzötteink. Mind nekilódulnak a keresésnek a vers alapján és Natalie javaslatára párokban dolgoznak. Ezzel mindössze az volt a célja, hogy Wendell és Yul kimaradjanak a jóból. Megbeszélik, hogy bármennyi zsetont szereznek ételt vesznek rajta és mivel Yul nincs még rég az Edge-en ergo nem szenvedett eleget, Wendell meg nemrég zabált, csak a régiek kapnak belőle. Ezúttal Danni és Parvati voltak a legokosabbak, megtalálják a szajrét: egy 50/50 érmét. A birtokosa bármelyik tanácson felhasználhatja a szavazás után. Feldobja, mint egy bárakármilyen érmét. Ha „Safe” védett lesz, ha „Not Safe”, akkor úgy járt. Úgy döntenek – a többiekkel kiegészülve - hogy Michele-nek küldik el és 4 tokent kérnek érte.

03-48.jpg

Mielőtt azonban kiderülne Michele mit válaszol egy jutalomért folyó játékkal folytatjuk. A jutalom ahogy Jeff mondja „egy kis hazai”, vagyis kínai kaját kapnak a táborba. Nos, a kínai biztosan amerikai nemzeti étel, úgyhogy nem rugózom ezen. A feladat: a tengerből indulva a játékosok odaúsznak egy hálóhoz amire fa-halak vannak rögzítve. A hálót kicipelik a partra, ott leszedik a halakat, felakasztják őket egy rúdra, majd a pálya végén leakasztják a halakat és kiraknak velük egy puzzle-t. Két csapat van, a pirosakat Jeremy válogatta: Tyson, Tony, Adam, Nick + Jeremy, a kékeket Kim választotta: Sarah, Ben, Sophie, Michele + Kim. Denise-t senki nem választotta, ő kimarad. Start!
A verseny elején a pirosak vezetnek, de a kékek hamarabb indulnak el a halas hálóval a part felé és átveszik a vezetést. Ezt az előnyt megtartják egészen a puzzle-ig, a pirosak kicsit lemaradva kezdik a megoldást. Jeremy és Nick, valamint Sophie és Michele dolgoznak a kirakósón. Jeremy és Nick egy ponton azt hiszik elkészültek, de az utolsó hal nem illeszkedik, szét kell szedni a puzzle-t. Ez pedig annyit jelent, hogy a lányok hamarabb tudják befejezni és így a kékek nyerik a jutalmat. Sarah felajánlja a saját helyét Nicknek, mert előző nap volt a születésnapja. Bár Sarah ezt csupán emberségből teszi, mindenki félre akarja érteni és ez a döntése akár rosszul is elsülhet.

Sarah azt reméli, hogy a magatartása mindenkinek példát mutat, hogy emberek vagyunk még itt is, lehetünk kedvesebbek egymással. Tony érti Sarah-t, de nagy hülyeségnek tartja, hogy így döntött, célkeresztet festett a saját hátára. Jeremy csinált már ilyet és hogy mi történt utána? Kiszavazták a ..csába. A chinese take out alatt Nick és a többiek megnézik minden palack, minden doboz alját és belsejét, hátha találnak valamit elrejtve. Kibontanak minden szerencsesütit és hangosan felolvassák az összes üzenetet, ha esetleg azokban lenne valami, de nem találnak semmit. Cserébe viszont jót ettek. Egy valaki azonban segítséget talál a szerencsesütis üzenetekben. Michele a reward után találja meg a 50/50 érmés üzenetet és mivel korábban azt olvasta „Minél üresebb a pénztárcád, annál teltebb a szíved” és „Ne félj nagyot lépni!” vagy ez esetben inkább ne félj a döntéstől, merj lépni – úgy dönt kockáztat és megveszi az összes vagyonáért, vagyis 4 zsetonért a felajánlott 50/50 érmét, amit akkor tud felhasználni utoljára amikor 7 játékos van még játékban. Remélhetőleg szerencsét hoz majd neki.

13-03.jpg

13-04.jpg

13-11.jpg

13-37.jpg

15-06.jpg

15-24.jpg

16-10_inkabb.jpg

23. nap, védettségi játék. A feladat ismerős: a hullámzó tengerben úszó háztető formán kell egyensúlyozni. Először a háztető mindkét oldalán, majd a végén a legtetején állva. Az utolsóként állva maradó a védettség mellé egy tűz-zsetont is kap. Miután mindenki elhelyezkedett, Jeff elindítja a versenyt. Game on!
Az első pozícióban 5 percig kell kibírni. Michele-nek kb. 30 másodperc volt. Denise esik még ki ebben a körben. A következő kör előtt szusszanhatnak picit a játékosok, majd eggyel feljebb kell lépniük. Ebből a körből Sophie, Sarah, Kim, Nick, Adam és Ben megy tovább. Amikor azonban fel kell lépni a háztető tetejére Adam, Nick és Sophie azonnal leesnek, majd Sarah is. Ben és Kim billegnek még egy keveset, Ben vadul egyensúlyoz, kalimpál, de nem tudja megtartani magát és Kim nyeri ezúttal az egyéni védettséget.

A táborba visszaérve Denise, Kim, Tyson, Ben és Tony beszélnek a parton, hogy Adam és Nick között osszák meg a szavazatokat. Szó szót követ, majd úgy döntenek, hogy Nick és Michele között fogják megosztani és Michele kap kevesebbet. Eközben Nick azt hazudja Tysonnak, hogy Sophie őt akarja kiszavazni. Tyson azonnal támadásba lendül – Nick pont ezt akarta – és Adamnek és Jeremynek mondja, hogy mi lenne, ha este Sophie-ra szavaznának? Adam inkább Sarah-t akarja. Done deal, Sarah it is. Benne van Nick és Michele is. Denise leadja a drótot Kimnek, aki azt mondja, ha a többség így akarja legyen. Később Kim az erdőben azt mondja Tysonnak nem gyere be, ne Sarah legyen. Akkor legyen Adam, mondja Tyson. Adam volt az aki meg tudott győzni mindenkit, hogy Sarah-ra szavazzunk. Ha ennyire ügyesen tud manipulálni mindenkit, őt kellene kiszavazni este. Tysonék Jeremyhez mennek, aki kínjában nevet, mert ez már a sokadik esti forgatókönyv és lassan követhetetlen hogy ki kit akar kiejteni, ki kire szavaz, ki kivel van éppen. Ezen a ponton úgy néz ki mindenki Adamre szavaz, nem osztják meg a szavazatokat. Sarah-nak Tyson mondja el és elárulja, hogy Adam azért akarta Sarah-t kiejteni, mert túl közel állnak Bennel egymáshoz. Sarah ezt tovább adja Bennek – esküszöm, mint valami körkapcsolás! – Ben pedig a forrást kérdezi: Adam, ki mondta, hogy Sarah és én túl közel állunk egymáshoz. Adam terel, Bennek ennyi elég, ezzel eldőlt kire szavaz este. A táborban teljes az őrület. Ahány csoport annyi forgatókönyv. Indulás előtt Nick és Adam neve ugyanúgy elhangzik. Nicknek Tyson Sarah nevét mondja, Adam is ezt tudja, de Tyson neve meg Nick és Sarah szájából hangzik el. A játékosok 3-4-5 névvel is találkoznak délután, újabb és újabb terv jön attól függően ki kivel beszél épp. Kim a lehető legjobbkor nyert védettséget, mert ilyen zűrzavart rég nem láttam tanács előtt.

26-18.jpg

27-04.jpg

27-40_inkabb.jpg

28-13.jpg

29-00.jpg

30-10.jpg

30-35.jpg

31-19.jpg

Tanács. Jeff azzal indít, hogy eddig macska-egér játékot játszottak, a végén mindig egy blindside-dal. Ma is így lesz? Ma biztos nem árulunk zsákba macskát. A délután enyhén szólva is kaotikus volt. Mindenki helyesel. Harmadjára játszom ezt a játékot Jeff, soha nem láttam még ilyet – mondja Jeremy. Jeff Nicket kérdezi a délutánról és míg Nick beszél Jeremy sugdolózni kezd Tonyval. Ezt többen észreveszik és kagylóznak mi van. Tyson Bentől kérdezi tátogva: Adamre szavazunk ugye? Jeff látja, hogy senki sem figyel már rá, így hagyja, hogy élővé váljon a tanács, kezdődik a műsor. Jeremy Kimnek és Tonynak is azt mondja a terv változatlan. Nick és Adam megbeszélik, hogy mindkettőnek a másik nevét mondták estére – én úgy tudtam Sarah-t mondtak nekik – most megbeszélik, hogy Sarah-ra szavaznak. Ezután Adam és Ben összevesznek – ami nagyon vicces btw, közben a többiek még mindig nagyban sugdolóznak, hogy kire szavaznak és amíg Adam és Ben az elmúlt 23 nap minden feszültségét kibeszélik és nem jutnak vele semmire, mert mindketten a saját igazukat fújják, addig a maradék kilenc játékos elcsendesedik. Adam még ki akarja csikarni a többiekből ma rá fognak-e szavazni, de nem kap választ.

33-58.jpg

34-10.jpg

34-16.jpg

34-21.jpg

34-32.jpg

35-01.jpg

35-37.jpg

A szavazás alatt Adam végig a Bourbon liliommal szemez. Mikor Jeff megkérdezi idol van-e, Adam picit hezitál, majd felpattan, odaugrik az emelvényhez és elkezdi mozgatni le-fel, jobbra-balra, lötyögteti, feszegeti, majd: fenébe! Azt hittem ez valami, de semmi. Úgy néz ki, mint egy idol, meg kellett próbálnom – mondja visszaülve. Gondolod, hogy nem az? – kérdez vissza fapofával Jeff. Miért az? Az egy idol? Kijátszhatom? Ki akarom játszani! – feleli Jeffnek. Jeff: fel akarod ezt használni. – mutat Jeff a Bourbon liliomra. Felhasználhatom? – kérdezi megint Adam. Jeff megint a liliomra mutat: ezt a dolgot, amit nem tudtál leszedni a pódiumról? Igen, azt! – mondja Adam. Jeff így folytatja: ha ez egy idol, akkor ez történelmi pillanat lenne. Az első rejtett védettség, amit valaha tanácson rejtettünk el és te megtaláltad és felhasználtad. … Ez viszont nem idol, sorry buddy, nice try though.
A szavazatok: Sarah, Adam és Nick. Aztán megint Adam és Nick. Nick azt hiszi ő fog kiesni. Majd Adam és újra Adam. Adam a kezébe temeti az arcát. A survivor 11. kiesője: Adam. Mosolyogva hagyja ott a többieket és a zsetonját Denise-nek adja, még akkor is ha tudta, hogy ki fog esni. Kíváncsi vagyok, hogy a mai káoszt tudják-e és fogják-e fokozni a játékosok a következő tanács előtt. Hamarosan kiderül, tartsatok velem akkor is!

39-15.jpg

39-14.jpg

39-39_inkabb.jpg

40-07.jpg

41-12.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.27. 20:37:25

40×09(10)

EoE:
Parvati és Danni milyen okosan rájött, hogy a “step back and assess” clue Aubry-ra utal, és így találtak is egy újfajta előnyt: 50/50 coin! (WTF) Némileg pofátlan módon 4 tokent kértek érte Michele-től, aki a szerencsesüti üzeneteinek hatására meg is vette. (Pedig mekkora show lett volna, ha a szerencsesütiben van a clue :DD) Remélem, kell használnia majd Michele-nek az érmét, micsoda dráma lenne :D Ja és milyen jófej volt a két csaj, hogy elmondták a többieknek – erről jut eszembe, hogy vajon Tyson megette az összes mogyoróvaját, mielőtt visszakerült?

Reward (kínai kajáért, lol):
Furcsa volt, hogy úgy választották a csapatokat, hogy lett egy csak fiúcsapat. Örültem, hogy a csajok nyerték végül, Sarah meg milyen jófej, hogy felajánlja a szülinapos Nicknek a helyét :) Ennek ellenére mindenki rögtön elkezdte ezért fúrni, ami nekem kicsit visszatetsző volt (pláne hogy még Nick is) – persze, valamennyire game move, de akkor is, egy ilyen jócselekedetért ne akarjuk már egyből a fejét venni valakinek.

Immunity:
Szokásos embert próbáló kitartós fajta, bár a legfelső részén állni a platformnak már nem is annyira kényelmetlen lehet, inkább nehéz egyensúlyozni a szél+víz miatt…meg persze mert addigra már mennyit kibírt az ember. Mantrázós Kim meg is nyerte Kung-Fu Ben ellen, csak hogy ne felejtsük el, hogy ő is játékban van.

És aztán elszabadult a pokol.
Nick random bedobta, hogy Tyson nevét hallotta Sophie-tól. Namármost, ha ezt minden alap nélkül csak így kitalálta…hát, az olyan húzás, mint a horrorfilmekben a jumpscare – működik, de annyira “olcsó” és aljas húzás, hogy nem tudom értékelni. A Sophie-célpontból Sarah lett, Nickből pedig Adam, aztán meg szerencsére teljes káosszá alakult az egész, amit rendkívül szórakoztató volt nézni (highlights: Ben felkérdezi Adamet, Jeremy reakcióarca úgy kb mindenre) …
…és tribalon is persze beszélgetés meg veszekedés formájában folytatódott a dolog.
Ilyenkor amúgy megfigyeltem, hogy hajlamosak a népek azt kiszavazni, aki a leghangosabban veszekszik / legtöbbet beszél. Ez most sem volt másképp, Adam ment az EoE-re, de előtte még szerintem a szezon egyik legemlékezetesebb momentumát szolgáltatta, amikor az epizód elején belebegtetett elméletét (miszerint Jeff pódiumán egy idol van elrejtve) próbálta igazolni… hát, kevés sikerrel, de annál nagyobb szórakoztatás-faktorral :D
A fire tokenje pedig Denise-é, just for the record.

@wondorog: köszi az extra klipet, tényleg nagyon imádnivaló :)
süti beállítások módosítása