Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x06 - Veszélyes igazság

2020. május 22. 09:00 - Szencsike

A sorozat kedvenc éttermében kezdünk, a BigGerson's-ban. Egy szöszi pincérnő élete dilemmáját beszéli meg a nővérével, pasi gondok, de mindenképpen az igazat akarja hallani. A műszakvezető már ideges, hogy sokat csacsog munkaidőben, így a lány visszatér dolgozni. Sajnos a munka valahogy megváltozik, bárkivel, akivel csak beszél, az kegyetlenül őszinte hozzá. Vagyis megtudja, hogy mennyire átlag alatti, idegesítő, lúzer csaj, majd egy idősebb hölgy bevallja, hogy elütött valakit és nem állt meg segíteni, illetve egy 8 éves forma kislány legszívesebben megölné az anyját. Szegény Pincérnőnk nem bírja el, hogy ennyien szidják őt, odamegy a lezárt fiókosszekrényhez és kiveszi belőle a pisztolyt. Felhívja megint a tesóját, hogy vigye haza, mert nem érzi jól magát, de ő is szembesíti őt a kegyetlen igazsággal, utálja őt és a problémáit és egyszerűbb lenne, ha megölné magát végre. A pincérnő teljesen kétségbeesett, előveszi a kötényébe rejtett pisztolyt és mire a nővére kimondja, hogy ölje meg magát, meghúzza a ravaszt. 

1.png

A tesók egy kisvárosban álltak meg pihenőre két ügy között. Sammy vásárol kaját, ezalatt Dean Bobbyval telefonál. Nagyon komoly a vészhelyzetDean szerint, ugyanis Sammy nem önmaga, hiszen gondolkodás és bűntudat nélkül egész egyszerűen odadobta őt a vámpíroknak. Sammy teljesen megváltozott, talán Lucifer ott bujkál benne vagy lehet Sammy nem is Sammy, csak egy gonosz imposztor! Bobby óvatosságra intené, és amíg nincsenek bizonyítékai, hogy mivel is állnak szemben, addig ne ölje meg az öccsét. Bobby beleássa magát a szakirodalomba, Dean pedig tartsa őt rövid pórázon és jelentsen róla, hogy segíthessenek neki. Deannek nem tetszik, hogy húzzák az időt, gyűlöl minden Sammyvel együtt töltött percet, még a közös nyomozás is nyomasztóan hat rá. Bobby megígéri, hogy megtalálják a megoldást, addig csak tűrjön szépen. Dean leteszi a telefont, pont utána jön Sammy a szendvicsekkel. Dean csak Lisának telefonált, Sammy elhiszi, sajnos az álompár fasírtban van a korábbi rémisztgetős látogatás miatt. Ha Dean így is készen áll, akkor nézzenek utána következő ügyüknek, Sammy egy újságot mutat meg, rajta a Pincérnő képével, és úgy tűnik, hogy többen is öngyilkosok lettek mindenféle előzmény nélkül.

2.png

A tesók a Pincérnő lakásában vannak, ott a nővérével beszélhet Sammy, Dean a házban néz körül. A nő nem is érti, hogy mit foglalkozik az FBI egy öngyilkossággal, ám Sammy szerint egy gondoskodóbb ügymenetet vezettek be náluk. Legyen, a nővérke állítja, hogy csak fel akarta vidítani a tesóját, mikor utoljára beszéltek, ám nagyon idegesen viselkedik. Sammy kiszúrja a jeleket, tudja, hogy hazudik, mondja el az igazat. A nő látva a nyomozó határozottságát, megtörik és sírva bevallja, hogy nagyon csúnya dolgokat vágott a húga fejéhez… Sammy elégedett az eredménnyel, Dean gyanakodva figyeli őt. A távozásuk után kiderül, hogy Dean nem talált semmit, ami bármilyen gonosz lényre utalna. A nővérke megtört, de vajon mitől… Menjünk el egy fogorvosi rendelőbe, a derék doktor egy barátját fogja kezelni a székben, az assszisztenst kiküldi, hozzon be egy szert. A háttérben megy a tévé, ahol egy riporternő az igazságot akarja kideríteni. A páciens egyre őszintébb lesz, ugyanis nem csak, hogy bevallotta, hogy már megunta a feleségét, de kiderül, hogy a doktorhaver tini lányával dugott titokban. Több se kell a dokinak, ott a fúró a kezében, hát agyig belefúr a férfiba, és meg is érdemli, amit kap.

3.png

Reggel a motelban Dean ismét Bobbyval telefonálgat, Dean még mindig fázik Sammytől, Bobby nem talált semmit. Jó lenne sietni, mert Dean már lerendezné a Sátánt Sammyben, ám Bobby úgy véli, lehet, hogy nincs itt semmi, Sammy egyszerűen csak önmaga, Sammy. Dean erre nem tud mit mondani, gyorsan leteszi a telefont és meghúzza a sörét. A számlistán előkeresi Lisát, megcsörgeti, de egy csengetés után már le is rakja, lehet nem is Lisa oldalán vannak gondok. Megjött Sammy, büszkén jelenti, hogy van még egy eset, a fogorvos, Dean máris átgondolja, hogy ez nem a szexis fúrás. Cseppet sem gyanúsan előreküldi Sammyt, ő kutat egy kicsit. Sammy felhívja Deant, sajnos csak az asszisztenssel tud csak beszélni, a jó doktor felakasztotta magát a cellájában. Igaz, amit a doki megtudott, attól Sammy is kifúrta volna bárkinek az agyát. És lehet már kapizsgálják az igazságot, olyan, mintha az áldozatok megtudtak volna valamit, amit nem bírtak elviselni, lehet ez átok. Sammy megy a hullaházba, Dean menjen a rendelőbe, hátha talál ott valamit. Rendben, Dean lehajtja a laptopot és a képernyőkép szerint a hasonmások után keresgélt a neten. Dean a rendelőben semmi gyanúsat nem talál, de lesz egy közös pont a fogorvos és a pincérnő esetében: talál egy számlát egy fúvós hangszereket árusító üzletből, a fogorvos és a pincérnő is ugyanott vásárolta a hangszerét. Dean elmegy az üzletbe, semmi gyanús, a boltos inkább csak egy lelkes zenetanár mint főgonosz. Viszont elloptak tőle egy muzeális értékű kürtöt, kb. abban az időben, amikor a Pincérnő is meghalt.

4.png

Dean később már a csodatevő kürtök után kutat, az egyik ilyen Gábriel arkangyal kürtje. Hívja Castielt, újabb mennyei fegyver veszett el, jöjjön segíteni. Érdekes, Castiel most rögtön itt terem, Dean nagyon mérges rá, mert már napok óta szólongatja őt Sammy miatt és semmi, de egy kürt miatt rögtön megjelent. Az angyal sajnos Sammy ügyében nem tud segíteni, és nem, ő nem Lucifer, ugyanis ha Lucifer kiszabadulna, azt megéreznék. Viszont azt se tudja megmondani, hogy mi más lehet a gond Sammyvel. Dean szerint Castiel régen sokkal emberibb volt, most mintha érdektelen lenne, Castiel a háborúra fogja. Túl magasak az elvárások, amelyeknek meg kellene felelnie… Látszik, hogy kényelmetlen erről beszélnie, így Dean rákérdez a kürtre, mert az talán itt lehet a városban, ám Castiel eltűnik. Kösz a semmit, mire eltelik pár másodperc Castiel újra itt van és az nem a kürt, szó szerint mindenhol megnézte. Dean mérges, nem is akar Castiellel beszélni, az angyal tudja, hogy itt már nem lesz semmi, de megígéri, hogy utánanéz Sammynek. Sammy eközben a hullaházban megtudja a szörnyű igazságot, a korábbi öngyilkosok holtteste mind eltűnt.

5.png

Dean egy kocsmában búsong, a háttérben ugyanannak a riporternőnek a műsora megy, akit a fogorvosnál is láttunk, valami tényfeltáró riportműsor. Sammy telefonál Deannek, jelenti az eltűnt hullákat, viszont van egy nyom. Egy héttel az öngyilkossági hullám előtt volt egy autóbaleset, ahol egy fiatal nő meghalt, talán ezzel kezdődött minden, mert a körülmények szándékosságra utalnak, Sammy az áldozat lakására tart, Dean is odamegy. Viszont előbb megiszik még egy pohárkával, a csapos lány megsajnálja, annyira szomorú kutyaképe van, a vendége egy körre és ha kell, meghallgatja őt. Dean csak az igazat akarja tudni, erre a lány elmondja, hogy talán azért nem esik teherbe, mert Isten tudja, hogy az egész házassága egy nagy csalás. Ezen még maga is meglepődik, és kiderül róla, hogy gyógyszerfüggő, Dean már tudja, hogy mi lehet a gond. Dean megy is, a kocsmában ott ül egy nagyon csinos nő, nemrég plasztikáztatta a mellét, Deannek akar vele imponálni, és ez bizony sikerült. Dean felhívja telefonon Bobbyt, mondjon már neki valami izgalmasat, hát épp nincs semmi az öregnél, csak egy Tori Spelling filmet néz, és néha eljár pedikűrre és imádja, a kis vietnámi pedikűröse igazi csodatévő. Habár ezt nem mondta el senkinek, csodálkozik is ezen, igaz, Dean a kedvence, bár Sammy a jobb vadász. Na, ezt se mondta még ki hangosan, mi történik vele?! Dean meg van átkozva, és mintha Bobby is tudná, hogy valami sokkal nagyobb bajba fog kerülni ezek után, mint amiben most van… Viszont Bobby nagyon belemerült az igazmondásba, az első barátnőjéről mesélne, ám Dean ezt már nem akarja végighallgatni. Inkább felhívja Sammyt, kérdezni akar tőle valamit. 

6.png

Sammy az autóbalesetes áldozat szobatársával beszélget, és elmondja neki, hogy talán öngyilkos lett a nő, ezt a szobatárs is megrendülten fogadja. Bár sejtette, hogy ez állhat a háttérben, mert a szobatársa halálát megelőző napokban nagyon rossz dolgok történtek vele, eltűnt a macskája, talán a barátja is megcsalhatta és a lány elhatározta, hogy kideríti az igazságot a pasasról. Mielőtt Dean bármilyen elfoglaltságba belekezdene, Lisa felhívja őt, ideje beszélniük. Nem a legjobbkor, tekintve az igazmondás kényszert, ám Lisa csak nem hagyja annyiban, Ben megzuhant a legutolsó fellökéssel végződő találkozásuk óta. Dean nem igazán tud mit mondani, hát beszél helyette Lisa. Dean szinte minden érzést elnyom magában, csoda, hogy nem kattan be. Örül, hogy Sammy visszatért, bár erre ő sem számított, de onnantól kezdve tudta, hogy minden kezdődik elölről. Dean és Sammy kapcsolata egészségtelen, Dean sosem lesz boldog, ha ennyire függ a saját testvérétől. Lisából minden kijött, amit visszatartott, még ő is megijedt, hogy mit mondott, ám Dean nem veszi zokon. Tudja, hogy problémáik vannak, és Lisa szerint ez csak finom megfogalmazás, ha Dean és Sammy együtt folytatják, ők Bennel ki fognak szállni. Lesz mit átgondolnia Deannek. 

7.png

Sammy az áldozat szobájában kutat, egy csinos kis ládikában talál egy csontváz macskafejet, ez lenne az eltűnt cicus maradéka, és mindenféle boszorkányos dolgot. Megjött Dean is végre, a nyomozást majd folytatják, most itt Dean kérdez és Sammy megmondja az igazat. Sammy át se gondolja, hogy mibe egyezik bele, de legyen. Miért nem tett semmit, amikor megtámadta Deant a vámpír? Sammy habozik és nagy nehezen kinyögi, hogy lefagyott. Dean ezt nem hiszi, igazi Terminátor mostanság az öccse, de Sammy egyszerűen sokkot kapott, és tényleg ez az igazság Sammy szerint, hiszen nem hazudhat. Dean hiszi is, meg nem is, lehet ő is csak összezavarodott, annyi minden történt, de nem vallatja tovább Sammyt. Sammy részéről nincs gond, itt lesz mellette, ha kell segítség, viszont ahogy hátat fordít Deannek, olyan, mintha nem is érdekelné az egész. A motelszobában kutakodnak a srácok, a dobozban a koponya mellett  vannak paradicsommagok, az ördög cipőfűzője növényke, és Sammy megtalálja a hozzá illő megidézőszöveget, Veritas, az Igazság Istennőjét kereste a lány, ugyanis attól félt, hogy a barátja megcsalja. A neten megtalált ehhez mindent és Veritas így szabadult el. Aki hangosan kimondja, hogy az igazságot keresi, az szembesülhet is vele, egészen addig, amíg az öngyilkosságba nem menekül, ezzel áldozva az istennőnek. A hullák is ezért tűntek el, mert az istennő belőlük lakomázik, és ha nem kapják el időben, Deanre is a halál vár. Annyi biztos, hogy a kutyáktól fél, és imádja, ha imádja őt a nép. Manapság ezt a legkönnyebben hogy lehet vajon elérni?

Az igazság istennője a műsorvezető hölgy, Ashley Frank, igaza van, a médiával bárkihez elér. A tesók bejutnak a stúdióba és ellopják a műsor vágatlan anyagait, jó pár órás szórakozás vár rájuk. Sokáig úgy tűnik, hogy a műsorban és Ashley-ben nincsen semmi különös, de van egy jelenet, ahol Ashley-t egy kutya ugatja meg és a szemei egy pillanatra felvillannak. A tesók újból elmennek a stúdióhoz, majd miután Ashley végez a napi melóval és hazaindul, a tesók követik őt. Eljutnak Ashley szupermenő házához, és előkészülnek: megvan a két tőr és egy üvegnyi kutyavér, Sammy szerezte, de inkább ne kérdezzünk semmit, Dean sem teszi. A házban semmi furcsaság nincsen, de elég csak az alagsorba lemenni, ott vannak a hullák. Veritas ott áll a tesók mögött, egy könnyed mozdulattal elintézi őket. A tesók megkötözve ébrednek fel, nemsokára ők lesznek a főfogás. Szerencsére Sammynél ott van a bicskája, elkezdi szétvágni a kötelet, mialatt Veritas szerencsétlen fogorvos nyelvét vágja ki. Az istennő  a nyelvet szereti a legjobban, hiszen ennek segítségével hazudnak az emberek, és itt ül vele szemben a hazugság két díszpéldánya, a tesók. Dean beszól neki, de egy istennővel nem lehet pimaszkodni büntetlenül, hát tessék, rajtuk a sor, mondjanak igazat. Ez kellemetlen lesz, és jön is az első kérdés: hogy érzi magát Dean Sammy mellett? Jobban, de korábban meg akarta őt ölni álmában, mert azt hitte, hogy egy szörnyeteg. Most már tudja, hogy Sammy olyan lett mint ő, a vadászat lett az élete, ez megkeményítette őt. Dean sokáig azt hitte, hogy ki tud szállni, normális élete lehet egy családdal, de nem, neki a legjobban a vérontás megy, neki ez az élete. 

Az istennő elégedett a válasszal, jöhet Sammy, hogy érzi magát, hogy ismét összeállt a nagy csapat?  Sammy elmond egy sablonválaszt, ez a munkájuk, mindig vigyáznak egymásra, de valami nem stimmel. Veritas tudja, hogy hazudik, de neki nem tud hazudni senki, Sammynek mégis sikerült. Dean megkapta a megerősítést, hogy Sammyvel valami gond van,  amit persze talán sosem akart hallani, és ezt az istennő is tudja. Sammynek sikerül kiszabadítania magát, átcsúsztatja a bicskáját Deannek, és verekedni kezd az istennővel. Sajnos a kutyavéres tőrt ugyan sikerült egy rövid időre megkaparintania, de az istennő elveszi tőle és messzire hajítja. Deannek sikerül végre kiszabadítani magát, egy feszítővassal hátulról leszúrja a nőt, de ez ugye nem hat rá. Az arca furcsa macskaszerű lesz és Deanre támad, ez ad Sammynek egy kis előnyt, aki megszerzi a tőrt. Sammy ölheti meg a nőt, aki tehetetlenül zuhan el a földön. A munka itt nem ért véget, Sammy bajban van, hiába mondogatja Deannek, hogy minden rendben van vele, Dean nem hisz neki. Sammy inkább időhúzás miatt elmondja Deannek, hogy igaza van, tényleg gond van vele, ezt már egy jó ideje érzi. Hagyta azt is, hogy Deant megtámadja a vámpír, és tudta, hogy van ellenszer, de mindenáron be kellett jutniuk a fészekbe és tudta, hogy Dean megbirkózik a feladattal. Dean majdnem megölte emiatt Bent és Sammyt is ez térítette észhez. Mióta visszatért, sokkal jobb vadász, nem ijed meg semmitől, de az égvilágon semmit se érez és pont ez a baj, segítsen neki. Dean mérlegeli a szavait, habozik, hogy mondjon-e bármit is, Sammy szinte reménykedve néz rá. Dean válasz helyett egyszerűen dühből agyonveri az öccsét. 

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütyikém 2020.05.26. 14:55:16

Hello Hello! Üdv újra :D Én anno még ezt az évadot letoltam, de a kövinél kiszálltam a tesók kalandjaiból, viszont HV formájában nagyon szívesen olvasnám majd őket :D
Nekem amúgy marhára bejött ez az új Sam, meglepő volt mikor először éreztem, hogy Dean az empatikusabb kettejük közül :D A stílusod még mindig nagyon tetszik, csak így tovább! :)
süti beállítások módosítása