Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 15/2 - Daredevils of the Desert / Palestine, October 1917

2020. május 22. 14:30 - Gabba

Indy tehát letörten poroszkál, pár óra múltán azonban utoléri egy ismerős teve, rajta egy ismerős csadorba burkolt ismerős hangú nővel. Maya az természetesen, hát Maya maga hogy tudott megszabadulni a beduinoktól?, kérdezi Indy. Maya nem tér ki a részletekre, a lényeg, hogy visszaszerezte Indy tőrét, de nem ölte meg a beduinokat, csak altatót kevert az italukba, utána meg ellopta a ruháikat, hogy ne tudják üldözőbe venni. Ügyes.

indiana15_1_14.JPG

Klasszikus Indiana Jones helyszínhez érnek: függőhídon kell átkelniük, ez tevékkel nem lesz egyszerű mutatvány. Indy úgy dönt, kézben átviszi a málhákat, ezalatt Maya szépen átbotorkál a túloldalra. Így is lesz, viszont váratlanul török őrjárat bukkan fel és vadul tüzelni kezd rájuk, Indy pont a híd közepén jár és kis híján lezuhan a mélybe. Szerencsére Maya viszonozza a tüzet és sikerül is ártalmatlanná tennie az ellent. Majd azt is látjuk, hogy ezzel egy időben a szövetséges csapatok is úton vannak, átvergődnek egy komoly homokviharon, viszont a vizük erősen fogyóban és még csak félúton járnak.

indiana15_1_15.JPG

Újabb akadály szerencsére nem állja útját Indyéknek és nemsokára megérkeznek Bersebába, ami nem egy metropolisz: csak néhány épület, na meg az obligát mecset alkotja. És mire jók a pucér nőcis képek? Indy ezekkel vesztegeti meg a kapuőrség parancsnokát, így kényelmetlen kérdések nélkül sikerül bejutniuk a városba.

indiana15_1_16.JPG

Indy egyenesen Kaszim kajáldájához megy, ahol nagy örömmel és még nagyobb hangoskodással köszöntik egymást, mint rég nem látott unokatestvérek. Meghoztám a gálámbokat és a táncosnőt, harsánykodik Indy. Persze az egész színjátékra csak az egyik asztalnál ülő Schiller és két tiszttársa megtévesztése miatt van szükség.

indiana15_1_17.JPG

Indy lepakolja a holmikat a raktárhelyiségben, közben Kaszim tájékoztatja a legfrissebb hírekről. A törökök minden eshetőségre számítva az összes kutat aláaknázták, jó hír viszont, hogy a hadvezetés nem hajlandó erősítést küldeni Bersebába, hiába sürgette már többször is Izmet bej. Hoppácska, erről gyorsan értesítjük brit barátainkat, mondja Indy és már írja is a rövid üzenetet. És hogy küldi el? Hát erre valók a kék ládában szállított galambok, míg a pirosban levőket Kaszim felszolgálja vacsorára Izmetéknek. Na tessék, ezek a főtisztek nem hiába várták, hogy szájukba repüljön a sült galamb.

indiana15_1_18.JPG

És végre eljön a rég várt pillanat: felcsendül a zene, a függöny mögött Maya készülődik a belépőre. Bennem természetesen felötlik Rejtő Jenő és az általa megénekelt Leila, az arab démon, aki esténként a Rakhmár oázisban található Grand Hotelben lejtett táncokat. Idézem: „Ezt a műsorszámot kissé népszerűtlenné tette az a közismert tény, hogy Leila (az arab démon) ötvenedik életévét már régebben betöltötte. A kor és egy ideges bennszülött zsebkése mély nyomokat hagyott az arcán. Így aztán Leila (az arab démon) alig táncolt, és a szórakozást illetően leginkább arra szorítkozott, hogy egy tamburaszerű, irhával bevont hangszert ütögetett. Ezt is csak addig, amíg a vendégek határozott állásfoglalása nem kényszeríttette hallgatásra. Ilyenkor egy távoli sarokba kuporodott, és démoni érzékenységében megsértve, szomorúan pipázott.” Nem valószínű, hogy Indy olvasta A három testőr Afrikábant, mégis mérsékelt izgatottsággal várja, hogy Maya színre lépjen a csador nélkül. Végre meglátom, mi van a lepel alatt, biztos nagyon ronda, mondja a függöny mögött készülődő táncosnőnek. Azonban hangja elakad, ahogy a miénk is, amikor előperdül mindnyájunk szívszerelme, Catherine Zeta-Jones csadormentesen, és eltáncolja, amit egy hastáncosnőnek el kell. Fellépés közben mintegy véletlenül Izmet bej vállára ejti a kendőjét, ezt megtartom, nagy kincs, mondja a tánc végén selyma mosollyal az ezredes.

indiana15_1_19.JPG

indiana15_1_19_1.JPG

Maya táncát Indy tátott szájjal nézte végig, mondjuk én is egészen közelre húztam a monitort, de ami utána történt, attól kis híján félrenyeltem az Unicumot. A kajáldából távozóban ugyanis Izmet széttekeri a kendőt, amiben rövid üzenetet talál: „Még nem tudom, honnan támadnak.” Mivan?, mivan??, mivan??? Jónőnk az ellenség kémje? Vagy reménykedhetünk, hogy kettős ügynök? Indy és Kaszim erről a dilemmáról mit sem tudva már a hajnali akciót tervezik: mivel a szövetségesek támadása reggel várható, pirkadatkor találkoznak az Eskü kútnál és sorra járják az összes kutat, mindegyiknél hatástalanítva a robbanószerkezetet. Persze legjobb lenne a török parancsnokságon található központi detonátort kiiktatni, de hát oda nincs esélyük bejutni.

indiana15_1_20.JPG

Kaszim lelép, Indy is indulna a szálláshelyére, ám ekkor odalép hozzá Maya: Csalódott attól, amit látott?, kérdezi búgó hangon fátyla mögül, nem, ellenkezőleg, feleli Indy. Maya megpróbál több infóhoz jutni a tervezett akcióról, de Indy csak annyit közöl vele, hogy másnap 13:00-kor lejtsen majd újabb táncot Izmetnek és Schillernek. Akkor lesz a támadás?, csap le az infóra Maya, de Indy erre nem ad konkrét választ. Maya leveszi az arcát takaró fátylat, maga gyönyörű, mondja kissé akadozva Indy, de sok dumára nem nagyon lesz szükség, mert jön a csók és utána még sok minden más az éj és a csador leple alatt. (Mázlista!, horgad fel bennem az irigység.)

indiana15_1_21.JPG

Így aztán nem csoda, ha Indy reggel késve ébred és hiába rohan az Eskü kúthoz, csak azt látja, hogy a kút körül egyedül matató Kaszimot éppen elkapja az őrség. Indy elszalad Maya szállásához és nekiáll kaviccsal dobálni a csukott spalettát. Szépséges hölgyünk kinéz az ablakon teljes csinibe öltözve, megállapíthatjuk, hogy a pendely sokkal jobban áll neki, mint a csador. Igazi némber one!

indiana15_1_22.JPG

Gyere, dolog van!, szól fel Indy, majd együtt elsietnek a raktárhoz, ahol Indy a postagalambokat tárolja. Meg kell üzenni a barátainknak, hogy Kaszimot elfogták és a támadás terve megbukott, mondja Indy, miközben lekörmöli az üzenetet és felerősíti az egyik galamb lábára. Kiengedi a madarat az ablakon, ám ekkor lövés dördül a háta mögött és a szerencsétlen jószágból csak egy tollcsomó marad. Hát ez meg mivót?, kérdezi Indy, de még végig sem tudja mondani, amikor beront az őrség és megkötözi. Indy arcán mélységes csalódottság, az enyémen is, szívszerelmünk tehát mégis török ügynök!  Double agent! Doubledecker! Double dildo! (Ja, bocs, ezt nem ide.)

indiana15_1_23.JPG

Maya Schilleréknek magyarázza, hogy Indy az ellenség kéme és a szövetségesek valódi célja Berseba elfoglalása. Behozzák az összevert Kaszimot, Indy ráordít, nehogy eláruljon bármit is, de Kaszim a jobb bánásmód reményében mégiscsak belekezd a vallomásba: Tudtuk, hogy Maya kettős kém, és arra használtuk fel, hogy elhitesse, Berseba a cél, pedig a britek valójában újból Gázát fogják megtámadni. Indy látványosan dühöng és szidja Kaszimot, Schiller „ugyeénmegmondtam” pillantással néz Izmetre. A végsőkig feldühödött Indy előkapja tőrét és leszúrja vele Kaszimot, az őrség alig tudja elvonszolni a börtöncellába.

indiana15_1_24.JPG

Eközben a szövetségesek megérkeznek a város határába és döntenek a támadásról: ezúttal az ausztrálok nem tartalékban lesznek, hanem ők fognak rohamozni. Így is történik, az ausszik kibontják a harci lobogókat és támadásra indulnak. A törökök riadót vernek, ezt kihasználva a magára hagyott „halott” Kaszim úgy dönt, ideje feltámadni. Egyenruhát szerez egy óvatlanul arra járó katonától (direktebben fogalmazva: lecsapja, mint a taxiórát), majd a börtönhöz siet, és határozott fellépéssel (direktebben fogalmazva: lecsapja az őrt, mint a taxiórát) sikerül kihoznia Indyt a rács mögül. Gyorsan megegyeznek, hogy ki melyik kúthoz megy a robbanószerkezeteket hatástalanítani, majd szétválnak.

indiana15_1_25.JPG

Az ausztrál könnyűlovasság rohamoz, a törökök a korábbról megismert harcmodor alapján azt várják, hogy mindjárt leszállnak a lóról és aztán kúszva közelítenek. Ám ezúttal nem ez történik, a lovasok szélvészként száguldanak, a védőknek jóformán idejük se marad átállítani az ágyúk irányzékát. A támadók átjutnak a lövészárkokon és behatolnak a városba, nyomukban a gyalogság. Ezalatt Indyék sorra vágják el a kutaknál a gyújtózsinórokat.

indiana15_1_26.JPG

A parancsnokságon Izmet a történteken elmélkedik, közben kézbe veszi a véres tőrt és rájön, hogy az csak színházi kellék, amiből gombnyomásra kezd csöpögni a „vér”. Megmutatja Schillernek is és úgy tesz, mintha le akarná szúrni. A gyilkosság tehát csak átverés volt és a Berseba elleni támadás sem alibizés, hanem valódi hadművelet. Fel kell robbantani a kutakat!, adja ki a parancsot a bej. Az egyik katona elfordítja a központi detonátor kapcsolókarját, de csak egyetlen kút robban fel, mert Indyéknek addigra a többit sikerült hatástalanítani.

indiana15_1_27.JPG

Izmet parancsot ad a kutak újbóli aláaknázására, Indyék látják ezt, és rájönnek, hogy csak egyetlen lehetőségük maradt: tönkre kell tenni a központi detonátort, ami a parancsnokság épületében, azon belül Izmet irodájában van. A bej úgy dönt, az ő személye túl értékes ahhoz, hogy Schiller tévesnek bizonyult teóriája miatt itt hagyja a fogát, ezért lovára pattanva a gyors távozás mellett dönt. (Arra gondolni se merek, hogy esetleg egy gyáva szar.) A folyamatos lövöldözés ellenére Indynek és Kaszimnak sikerül eljutnia a parancsnokságig, ahol azonban Mayával és Schillerrel kerülnek szembe. Lövik egymást piszkosul, Indy vállon találja Mayát, de a csajnak sikerül fedezékbe jutnia, ahol felkászálódik egy gazdátlan lóra és ő is elmenekül. (Viszlát a Briliáns csapdában, drága!, nézek utána könnyes szemmel.)

indiana15_1_28.JPG

Schiller berongyol az irodába és az ott lévő katonának parancsot ad a robbantásra. De csak két kutat sikerül felrobbantani, mert ekkor beront Indy és lelövi a katonát. Schillert azonban nem tudja, mert az ezredes kiüti a pisztolyt a kezéből és a két macsó férfiasch bunyóba kezd. Csépelik egymást istenesen mindennel, ami a kezük ügyébe kerül, pont, ahogy a feljebb már idézett Rejtő-féle Grand Hotelben: „Esténként az úri közönség verekszik. Kitűnő széklábak!” Már-már a német kerekedik felül, kezét ráteszi a kapcsolóra, ám Indynek sikerül felkapni a korábban elejtett pisztolyt és az utolsó pillanatban lelövi Schillert.

indiana15_1_29.JPG

A kutak nagy részét tehát sikerül megmenteni, a város elfoglalva, a győzelem teljes, a szövetséges katonák és lovaik boldogan isszák a friss vizet. A veszteségük minimális, sajnos azonban Dex, a gyorsvágtájú lovas is a halottak közt van, RIP. A hadjárat végső célja viszont elérhető közelségbe került: karácsonyra Jeruzsálembe érhetnek a szövetséges csapatok.

indiana15_1_30.JPG

Címkék: Indiana Jones
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2020.05.22. 22:57:20

"megállapíthatjuk, hogy a pendely sokkal jobban áll neki, mint a csador."
És így más is jobban áll. Ja bocs, nemide :D

Gabba 2020.05.23. 11:03:35

@Flankerr: na akkor egy kis eyecandy, hogy lássuk, miről is van szó ;)
www.youtube.com/watch?v=odXui2jU2Dc

egyébként meg 3 dolog miatt irigylem Michael Douglast:
- Sharon Stone (Elemi ösztön)
- Demi Moore (Zaklatás)
- Catherine Zeta-Jones (csak úgy :)

A_Rézi 2020.05.28. 16:59:49

@Gabba: Azért női szemmel anno Kathleen Turner sem volt rossz... bár tény, hogy azért nem egy Sharon Stone-kaliber. És ha már... én pedig Zeta-Jonest irigyeltem azért a táncért Antonio Banderasszal a Zorro álarcában.

És ezúton köszi a Rejtős utalásokat, a Három testőr... az egyik (vagy inkább A) kedvenc regényem tőle!

Gabba 2020.05.29. 16:46:28

@A_Rézi: na igen, de Kathleennel inkább csak a smaragdot románcozták :)

Rejtő: gyakran idézek tőle mindenféle posztokban; nagy szavak ide vagy oda, de nekem ő vezérlő csillag
süti beállítások módosítása