Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X06 – The Wicked Witch Is Dead!

2020. május 21. 09:00 - Laura Ingalls

01-15_adam.jpg

A zöldeknél indítjuk a 15. napot: végre azt csinálunk amit akarunk Adam! Mint egy rakás gyerek, akiknek a szüleik elmentek otthonról! – mondja Ben. Bulit kéne szervezni – feleli Adam, majd ránéz Sarahra – ne hívd a rendőröket! A tanács utáni reggelen Rob uralma alól felszabadulva ennél nem is indulhat jobban a napjuk. Míg Ben egyre közelebb kerül Sophie-hoz és Sarah- hoz, Adam mégsem érzi olyan jól magát miután a gonosz boszorkány elhalálozott. Attól tart, ha megint tanácsra kerül a sor könnyen követheti a boszorkányt az Edge-re.
Apropó Edge. Hogy mégse unatkozzanak annyira levelet kapnak az Edge-en lakók. Tyson egy farönkkel bandukol a tábor felé, amire verses üzenetet ragasztottak. Tömören: valamit elrejtettek nekik, minden kő alá nézzenek be és az sem árt ha jókor vannak jó helyen. Rob azonnal megszakérti a dolgot Ambernek, megmondja hol keressenek, hogy saccperkábé 8 millió kő van a szigeten – tudja mert megszámolta - szóval akár egy hétig is eltarthat a keresés. Tyson nem olyan céltalan, mint a többiek, mert rájön, hogy a „jókor jó helyen” az apályra és a dagályra utalhat. Szerencsésen megtalálja amit keresett és kiderül, hogy ez egy idol semlegesítő, amit eladhat valakinek 1 zsetonért. Tyson Parvatit választja, aki örömmel küldi a zsetont az előnyért cserébe. Tyson nem szarozik, ki tudja visszakerül-e a játékba, ezért nem gyűjtögeti a tokeneket rejtett védettségre, hanem vesz magának az étlapról egy üveg mogyoró vajat. Nemcsak a kalória hiányzott a szervezetének, hanem az öröm, hogy erről senki nem tud és rajta kívül senki sem kap belőle.

02-10.jpg

04-54.jpg

06-01.jpg

16. nap, védettségi játék. A kékek és a pirosak keresik egy darabig az állukat, mikor megtudják érkezéskor, hogy Robot előző este kiszavazták. Nincs idő a csodálkozásra, Jeff visszaveszi a védettségeket és elmondja a mai feladatot, majd közli, hogy kizárólag az elsőként teljesítő törzs lesz ma védett, a másik két törzsre tanács vár este és ketten kerülnek az Edge-re. Ráadásként jutalom is van: mogyoróvaj és lekvár. Sophie már akkor mondja, amikor Jeff még fel sem emelte a leplet a jutalomról. Biztos jó orra van… A kékeknél és a pirosaknál eggyel több játékos van így Sandra (szörprájz!) és Michele ülnek a Sandra sit out benchre. Start!
A törzsek a vízből indulnak, elúsznak egy csónakhoz. A csónakban három nagy zsák rizs van. Egy embernek kell kiemelni a csónakból a zsákokat és odaadni a többieknek, ezekkel pedig uzsgyi ki a partra. A kékeknél Yul, a zöldeknél Sarah, a pirosaknál Denise adogatja a zsákokat. A part előtt van még egy akadály, egy kapu aminek az alján egy kisebb méretű lyukon át kell passzírozniuk a három zsákot és utána, vagy akár közben - ez taktika kérdése - át kell mászniuk ezen a kapun. A kékeknek sikerül elsőként átnyomni a három zsákot, ezután a partra kiérve egyenként ki kell őket vágni és megkeresni mindben 1-1 labdát. Yul kezdi a vágást. A zöldek érnek ki másodiknak, náluk Ben kezdi vadul kivágni a zsákokat. Ben és Yul egyszerre találják meg az első labdájukat, a pirosaknál Tony ekkor kezdi kivágni az első zsákot. A kékek és a zöldek szinte egyszerre találják meg az utolsó golyókat, együtt szaladnak az utolsó feladathoz: egy labirintus közepébe kell eljuttatni mindhárom golyót és elhelyezni a mélyedésekben.

07-52.jpg

A pirosak is odaérnek az utolsó részhez, de nem megy nekik igazán a feladat. Nick a kékeknek, Sophie a zöldeknek szerez hamar pontot. Aztán Wendell ahelyett, hogy koncentrálna Jeffnek magyaráz és az utolsó pillanatban ront, nincs meg a második pontjuk, Adam viszont kihasználja az időt és a zöldeknek ezzel már csak egy golyót kell a helyére juttatni. A pirosak ezen a ponton már egyáltalán nincsenek versenyben. Sophie a zöldek utolsó golyójával küzd, mialatt Nick is elindítja a kékekét és nagyon gyorsan gurítja át a labirintuson, végül mégis sokba kerül Wendell hibája, mert Sophie behúzza az utolsó pontot is. A zöldek ma pihiznek, a kékekre és a pirosakra viszont nehéz délután és este vár.

v11.jpg

v12.jpg

v13.jpg

A kékeknél egyszerűnek tűnik a helyzet. A fiúk szövetsége erős, Parvati a legveszélyesebb játékos, tehát nem kérdés, hogy őt szavazzák ki este. Wendell csak azért szurkol, hogy Parvatinál ne legyen idol. A lányok is érzik, hogy meg vannak lőve, az egyedüli reményük Nick lehet. Talán. Michele tudja, hogy ha nem történik csoda este Parvati esik ki. Ezért úgy dönt valamilyen módon profitálnia kellene Parv kieséséből, hisz mégiscsak egyedül marad! Azzal megy oda Wendellhez, hogy este Wendellre szavazna azért, hogy Parvati ne gondolja, hogy Michele elárulta és miután kiesett neki adja a zsetonját. Wendellnek nem tetszik az ötlet, mert ha Parv is Wendellre szavaz az már két szavazat és az nem kóser, onnantól már csak egy kell a kieséshez. Hogy kiderüljön hányadán állnak egymással Parv és Wendell beszélgetnek, aminek az a vége, hogy egyik sem bízik a másikban, de Wendell szájából elhangzik a mondat: ha adsz most két zsetont arra szavazok akire akarod. Parvati ezután elmeséli Nicknek mi történt és Nicken látszik, hogy erősen aggasztja Wendell húzása és nem tudja eldönteni érdemes-e most Wendell ellen fordulni, vagy előbb Parvatit kellene kiszavazni.

15-53.jpg

15-56.jpg

17-19.jpg

18-36.jpg

20-15.jpg

A pirosaknál is jól telik a délután. Tony nem tudja bízhat-e Kimben és Sandrában és azt sem tudja van-e rejtett védettsége Jeremynek vagy Denise-nek, ezért úgy dönt elbújik a kútnál, hátha hasznos infókhoz jut. Rizikós döntés így, hogy csak öten vannak összesen. Egyértelmű, hogy feltűnik a többieknek, hogy egy ideje nincs köztük, de először nem aggódnak nagyon. Arról kezdenek beszélni mi legyen este. Sandra Jeremynek és Denise-nek is elmondja, hogy a pirosak este együtt szavaznak. Azt azonban nem tudják, hogy Jeremynek van egy Power without Safety előnye, Denise-nek meg egy védettsége. Elég nagy bajban lennének, ha mindketten felhasználnák ami a zsebükben lapul… Denise ha nem muszáj nem akarja használni a védettséget, inkább megdolgozza Kimet és Sandrát, hogy inkább Jeremyt szavazzák ki este és ne őt.
Miután Tony rég eltűnt Sandra sejti – és valószínűleg a többiek is – hogy Tony elbújt valahova hallgatózni. Azt suttogja Kimnek séta közben „ne beszélj a kútnál, legutóbb is ott bújt el”. A delikvens lassan rájön, hogy a bozótban kuksolva most semmit nem tud meg, így előjön. Az a sztori, hogy kiborult a játék után és el kellett vonulnia, idolt keresett és közben jól megütötte a hátát. Whatever. Tony azt mondja Kimnek, Sandrának és Jeremynek, hogy este szavazzanak Denise-re, mert ha nem így tesznek Rob sorsára jutnak. Nekik erős játékosoknak össze kell tartaniuk. Jeremy benne van, csak ne ő essen ki. Sandra viszont úgy gondolja hosszú távon többet profitálna, ha Denise nem esne ma ki. Megkérdezi hát Denise-től csak úgy mellékesen, hogy mit szeretne kapni két zsetonért, ha választhatna? Egy rejtett védettség jól jönne – feleli gyanútlanul Denise – mire Sandra azzal folytatja, hogy adj két zsetont és adok egy idolt cserébe. Denise nem hisz a fülének. Sandra megtoldja az előző mondatot egy „ma mind rád fogunk szavazni”-val. Eldöntheted melyik fiú esik ki, de Kimet és engem hagyj ki belőle. Denise tudja, hogy Sandra nem szívjóságból adja az idolt. Ám ha az idol valódi, igazán izgalmassá teheti vele az estét, egyedül eldöntheti ki megy az Edge-re. Denise azt mondja Sandrának adok egy zsetont most és egyet ha visszajöttünk. Deal. Ezzel indulunk el a tanácsra.

22-43.jpg

23-51.jpg

24-26.jpg

27-22.jpg

A kékek tanácsával kezdünk. Wendell ott folytatja ahol a táborban abbahagyta, most épp az jön ki a száján, hogy két millió dollárért bárkit hátba szúr és bárkit mellbe szúr, nem számít. Michele azt mondja Wendellnek szíve joga így játszani, ő nem ezt teszi. Parvati is meglovagolja amit Wendell mondott, de Wendell közbevág, hogy eddig nem csinált ilyet, de hajlandó rá. Igazán értékelhetnék az őszinteségét. Maradunk ennél a témánál és kiderül, hogy Wendell két tokenért eladta volna a szavazatát Parvatinak, amit Wendell nemcsak elismer, hanem megismétli az ajánlatot. Ezen a ponton képtelenség eldönteni Wendell csak a száját jártatja-e, vagy komolyan beszél és hogy a többiek mit hisznek el abból amit mond. Miután mindenki kellőképp elbizonytalanodik és kellemetlenül érzi már magát kezdődhet a szavazás.
Jeff felteszi a szokásos kérdést: idol van? Nincs. A szavazatok: Parvati, Wendell, Wendell, Parvati. A survivor 7. kiesője: Parvati. Parv csendesen távozik és a két zsetonját Michele-re hagyja: enjoy.

28-33.jpg

28-42.jpg

31-10.jpg

31-13.jpg

31-32.jpg

34-19.jpg

Melegváltás, érkeznek a pirosak. Jeff ugyanazzal a kérdéssel nyit: mit gondolsz Kim mi ennek az évadnak a témája, mi alakítja a játékot? Wendellel ellentétben Kim a kérdésre válaszol: bár folyamatosan változik, most épp a veszélyes és a nem veszélyes játékosok szemben állása. Jó meglátás. Jeff Sandrát kérdezi, hogy húsz győztes között mégis hogyan lehetnek „nem veszélyes” játékosok? Sandra válasza egyszerű, mind tudjuk kik jelentenek fenyegetést és kik nem és példákat sorol mindkét oldalra: önmaga, ill. Rob, Tyson, Parvati, Kim, Jeremy, Tony és Nick, Michele, valamint Denise a másik oldalon. Jeff Denise-t kérdezi, hogy ez most dicséret lenne vagy egyszerűen Sandra véleménye? Denise szerint többféleképpen lehet megközelíteni a játékot és csoportosítani a játékosokat, így mindannyian veszélyesek, csak különböző okokból. Az a kérdés ma este mi alapján történik a szavazás. És ezzel el is kezdődik az érvelés. Jeremy is korteskedik és Denise is korteskedik saját maga mellett. Nem érdemes az időt húzni ideje megnézni hogy alakult ezután a szavazás.

37-43.jpg

Miután Jeff visszatér az urnával megkérdezi szokásos módon: rejtett védettség van-e? Denise jelentkezik, hogy lenne itt valami ami lehet segítene neki megnyugodni kicsit. Tony nem hisz a fülének, Sandra mosolyog a bajsza alatt, Jeremy pedig azonnal megsemmisül. Denise visszaül a helyére, Jeff pedig bejelenti, hogy ez egy igazi idol és nem számítanak a Denise-re leadott szavazatok. Ám mikor Jeff folytatná Denise megint megszólal, kaphatnék még egy percet? Persze. Denise tehát kisétál és odaadja Jeffnek a másik idolt is: ezt Jeremyért használom fel. Jeff ezt is leokézza, a Jeremyre leadott szavazatok nem érvényesek. Most már nem olyan őszinték a mosolyok, cserébe kissé idegesek. Egyedül Jeremy tud nyugodtan mozizni Denise-en kívül. Az első négy szavazat Denise-re érkezik, tehát az ő szavazata dönti el ki esik ki most. Csuriban az ujjam, a torkomban dobog a szívem amikor Jeff végül kimondja: a survivor 8. kiesője: Sandra. Sandra egy pillanatra megmerevedik, de aztán egy félmosollyal az arcán feláll. Tony csak dadog, hogy ez hogyan lehetséges, Jeremy egyszerűen csak hálás, hogy nem ő esett ki, Kim meg alig tér magához. Sandra távozáskor annyit mond: megint a 16. napon esek ki. Mielőtt elhagyja a szigetet a megmaradt zsetonját Yulnak adja. Denise-től okos húzás volt Sandrát átküldeni az Edge-re. A kérdés, hogyan tovább? Egy este alatt két veszélyesnek bélyegzett játékos is kiesett. Vajon akik még játékban vannak észreveszik a tendenciát, nem túl késő már? Jövő héten kiderül.

39-22.jpg

39-37.jpg

39-46.jpg

40-23.jpg

41-03.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.23. 23:35:35

40×06(07)

Hát ez a dupla tribalos rész nem semmi volt, a végén erre a húzásra csak annyit tudtam mondani, hogy “well played!”
Na de menjünk sorban.

1. Mindenki hogy örült a zöld törzsben, hogy Rob elment :D
2. EoE-n kőkeresősdit tartottak, és Tyson nagyon okosan megfejtette, hogy a “right place right time” kifejezés bizony az árapályra vonatkozik, így idol nullifiert talált, amit gyorsan el is cserélt Parvatival (kb fél percesre vágták össze az összes lépés lezavarását), és vett rajta…mogyoróvajat. Öööoké. (Azért a “vásárlás” folyamatát megnéztem volna.)
3. Immunity:
– A reakciók Rob kiszavazására :O de erre lehetett számítani, hogy mindenkinek elkerekedik a szeme :D
– Sandra ül ki a challenge-ről megint, elképesztő. Pofátlan, de végül is amíg működik…
– Sophie profin megcsinálja a golyólabirintust, szoros lett a vége a játéknak, de a Yara törzs megnyerte, ami még játékszerkesztési szempontból is jó, mert így a két tribal után visszaáll egyenlőre (4-4-4) a törzslétszám, szép!
4. Sele pre-tribal:
Na, szegény Nicknek döntenie kell: a szövetségeseivel tartson és szavazza ki Parvatit, vagy fordítva. Parv meg hogy lecsapott a lehetőségre, hogy Wendell fire token-es ajánlatát be lehet árulni a többieknél.
5. Dakal pre-tribal:
Tony megint spy shacket épít, imádom :DD de most már kitalálták, úgyhogy nem lett hasznos. Ami viszont érdekes, hogy az eddigi viszonylagos semmilyensége után hirtelen most a főszigeten is áru lett a fire token: Sandra idolt adott Denise-nek 1+1 tokenért. Nekem tetszik, hogy egy ilyen gazdasági-cserekereskedelmes aspektust is behoztak a játékba, eddig szerintem jól működik. (Még egy highlight: Sandra milyen gyorsan témát váltott Denise-szel stratégiázásról cupcakes-re, amikor Kim közeledett, azon felröhögtem, zseniális volt :D)
6. Sele tribal:
Nem sok érdekes történt, igazából egy verbális Wendell-Parv csatává silányult az egész, és sajnos Parvati megy “a kihalás szélére” 3:2-vel :( (mindhárom tokenje pedig Michele-é lett)
7. Dakal tribal:
Jeremy kacsás hasonlata vicces volt :D
Amikor Sandra Denise-re szavazott kamuból, azt gondoltam magamban, hogy oké, ez egy szépen kitervelt húzás, hogy ne keverje magát gyanúba. Denise se keverte őt gyanúba, mert szépen kihangsúlyozta, hogy _találta_ az idolt. És akkor egyszer csak Denise előhúzza a saját idolját is, és ellövi Jeremy-re… és ugyan erre végül nem is lett volna szükség, de senki nem erre fog emlékezni, hanem hogy a 4 általa kapott érvénytelenített szavazat mellé kidobja Sandrát! Az igen, az úgy tökös! Csak pislogtam egy percig, hogy ez mi volt :D és még 1 fire tokenje meg is maradt az alku miatt, így Sandra csak egyet tudott Yulnak adni az EoE-re menés előtt.
Nagyon durva, ezt nem láttam jönni, hogy így szépen sorban egymás után a “3 nagy” (Rob, Parvati, Sandra) kimegy. The game is on!
süti beállítások módosítása