Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x05 - Alkonyattól pirkadatig

2020. május 21. 14:00 - Szencsike

A mostani epizódban kiderül, hogy Sammynek komoly problémái vannak, amit nem lesz egyszerű kezelni és beszólunk az Alkonyat-rajongóknak. Illinois, Limestone városának gót bárjában indítunk, egy fiatal, szinte még tini csajszi nyilvánvalóan hamis személyivel jutott be és még piát is kap, hiába, a csapos sem kérdezősködik. Az ifjú Bella, akit mókás módon Kristennek hívnak (Kristen Stweart után) rátalált az ő Edwardjára, a lány igazi kis poéta, verseket ír, és a srác online kezdett el érte rajongani. Megmutatná neki a verseit, de a papír elvágja a szépre manikűrözött ujjacskáját, Edwardunk meg a vérszagtól megriadva otthagyja a csajt. Eltelt egy kis idő, Bella a bárban maradt és a naplójának meséli, hogy lépett le álmai sráca. Viszont Edward visszatért, hiszen állandóan csak a lányra gondol, ami klassz, mert Bellácska is oda van érte. Edward azonban nem olyan tökéletes, mint amilyennek hiszi őt, nem szabadna együtt lenniük. Bellának ne mondja meg mit tegyen, ő egy döntésképes 17 éves és őt akarja. Oké, de előbb megmutatja neki a szemfogát, ami bizony nem valami ügyes protézis vagy CGI, hanem valódi vámpírfog. Kész, Bella elalél, Edwardot akarja, az ő világában akar maradni, nem akar egy uncsi matekórán felébredni az álomból. Edward megmutatja a világát, elviszi őt az otthonába, ami a lány várakozásaival ellentétben nem egy kacsalábon forgó palota, hanem egy pisiszagú sikátorban megbújó lepukkant épület. Megjelenik a vámpírok vezetője is, ő olyan mint egy hobó, Edward valódi neve Robbie (Robert Pattinson után), meghozta a friss húst, szegény Kristen már tiltakozni sem tud, elkapták…

1.png

A tesók megérkeztek a helyszínre, Dean a rendőrség előtt várakozik és a telefonon Lisával csacsog, közel vannak, elugorhatna hozzájuk, ha végeztek a melóval. Lisa alig várja, mert telefonon édelegni már neki is uncsi. Mire elbúcsúznak, Sammy is megjön, meghozta a rendőrségi anyagokat, egy hét alatt hat 17 éves lány tűnt el, a városka ennyivel már az éves eltűnt személyek rekordját is megdöntötte, és a srácok érkezésének a napján jött a hetedik eltűnt lányról a bejelentés, ott kezdenek. Ez Kristen otthona lesz, az apja egy tipikus vaksi szülő, egy aranyos, naiv, hiszékeny lánya van, fogalma sincsen a valódi Kristenről. A tesók felmehetnek a lány szobájába és ott belecsöppennek egy vámpírbarlangba. A sorozat kitalált egy fiktív Alkonyat világot, ez a Twihard (a Twilight rajongói keménymag beceneve), a lány ennek a filmnek, könyveknek a nagy rajongója, Dean szerint ezek csak simán köcsögök. Megvan a lány laptopja, ami felnyitáskor hisztérikus sikolyra fakad és egy helyes filmes vámpírsrác a háttérképe. Dean megtalálja az egyik könyvet, a borítón a főhős vámpír alvás közben figyeli a lányt, undorító… részleteket is felolvas a könyvből, szörnyű, Sammy meg a netes jelszavát igyekszik kitalálni a lánynak, a Pattinson volt a nyerő. A levelezése szerint egy „vámpír” megkereste őt, igazi nyálas dumája van. Dean maga se tudja, hogy csak egy átlagos szatír, aki hiszékeny lányokat keres, vagy valódi vámpír, aki kihasználja a hirtelen jött népszerűséget a hiszékeny lányok között és az interneten vadászik rájuk.

2.png

Este, egy véradó centrum vérszállító autóját rabolják ki a helyi vámpírok, szegény sofőrt megölik és otthagyják, a vérrel teli hűtőtáskákat elviszik. Reggel Sammy Samuel nagypapával konzultál telefonon, az öreg is megerősíti, hogy vámpírok garázdálkodnak a városban, Sammy feladata, hogy keresse meg a fészküket. Később a tesók eljutottak a gót bárba, Dean ennyi bőrcuccba öltözött emós csajt még nem látott egy helyen. Eszébe jut, hogy milyen régen söröztek együtt Sammyvel, aki feszülten figyeli a helyet és lát egy lehetséges vámpírt is, aki nagyban nyomul egy csajra. Sajnos nyomulós pasikból több is akad, igaz, egyet kilőhetnek, mert ő a pasiját csókolgatja. A tesók kettéválnak és a két leggyanúsabbat kezdik követni. Sammy eljut a raktárba, és ott kapás van, a srác, akit követ, egy valódi vámpír, lefejezi őt. Deannek a párocska jutott, akik a sikátorban csókolóznak. A srác az örökkévalóság ígéretével csábítja a lányt, mikor Dean lecsap rájuk. A csajt elzavarja, és szerencsére előbb kérdez, mint lefejez, ugyanis a srác csak egy imitátor, műfogak, csillámpor, ezzel lehet ágyba vinni manapság a csajokat, Dean ezzel is tanult valami újat és elzavarja a kölyköt. Sajnos odakint azonban a vámpírfőnök lép Deanhez, és könnyedén elintézi őt: egy kis verés után Dean kap tőle egy kis vért, amit így eszméletlenül le is nyel. Mindezt az incidenst Sammy is végignézte, nem csinált semmit, hogy megakadályozza, hogy a főnök megitassa Deant, sőt, mintha mosolyogna, mint aki erre várt volna. Sammy előveszi a kardját, a főnök vigyorogva menekül el, Dean sajnos nagy bajba került.

A motelban Deanen már kezdenek megjelenni az első tünetek, hallja a legtávolabbi, legapróbb hangokat is, zavarja a fény és a halálára készül. Samuel Nagypapa fogja őt megölni, mert Sammy ezt tuti nem teszi meg. Sammy nagyon nyugodt, túlságosan is, ahhoz képest, hogy mi történt, Dean ezt a nyugis szívveréséből tudja és valami nincsen rendben vele. Dean teljesen kiakadt, Sammyt Dean közérzete érdekli, hát most épp pisilne kell, mérgesen bezárkózik a mosdóba. A tükörben látja, hogy már kezd kibújni a  szemfoga, ideje tenni valamit. Sammynek végre feltűnik, hogy Dean gyanúsan sokáig van a mosdóban, mikor benyit, nincs már ott senki, az ablak tárva-nyitva. Dean eljutott Lisához, és alvás közben figyeli a párját. Szegény Lisa felriad, mert megérezte, hogy figyelik. Nem számított Deanre, aki előadja neki a nagyhalált, elbúcsúzik Lisától. Ez persze megijeszti a nőt, mondja már el, hogy mi van vele, ne szenvedjen egyedül. Pedig ez lesz, Deannek nagy kísértést jelent Lisa közelében lenni, a vámpírfogai már teljesen kinőttek, jobb lesz, ha elmegy. Sajnos Ben is felébredt, ő nagyban üdvözölné őt, ám Dean neki löki a srácot a falnak. Ekkor észbe kap, muszáj lelépnie, kezd kezelhetetlenné válni az ereje, Lisa gyorsan betereli Bent a hálóba.

A motelban Sammyt cseszi le az érkező nagyapa, hogy hagyta lelépni az egyre közveszélyesebbé váló Deant. Fel kell készülnie, hogy megtegyen bizonyos lépéseket, az árnyakban ott hallgatózik Dean, akkor ő fogja megölni. Nagypapa tudni akarja, hogy ivott-e már vért, de szerencsére ez még nem történt meg, habár közel jár ehhez. Felkínálja magát a Papának, hogy ölje meg, az öreg megteszi, ha ezt kéri, de akár vissza is változtathatja. Na, ezen a tesók meglepődnek, az öreg azért jött ide, hogy megmentse, mert lehetséges. Még az ő nagyapja talált ki egy receptet, hatásos, de ha Dean akár csak egy cseppnyi vért is iszik, akkor Deannek lőttek és az ösztön nagyon erős tud lenni. A recepthez kell annak a vámpírnak a vére, aki Deant átváltoztatta. Ez könnyű lesz, Dean egyszerűen odamegy hozzájuk a fészekbe és megszerzi amit kell. Sammy is jönni akar, ám Dean szerint ő most olyan, mint egy sétáló hamburger, veszélyes lenne. Sammy és a Papa szedjék össze a többi hozzávalót, ő odamegy a fészekbe és ott találkoznak. Dean kap egy adagnyi halott ember vért, ezzel leterítheti a vámpírját. Dean elmegy, Papa felteszi a sokmilliós kérdést Sammynek: miért nem szólt Deannek, hogy van ellenszer? Még beszélgettek is róla pár hónapja, ám Sammy kijelenti, hogy vele biztosan nem, talán Christiannal, de ő nem hallott az ellenszerről eddig. Akár igen, akár nem, Sammy hagyta, hogy Dean átváltozzon, talán azért, hogy legyen egy belső ember, aki elvezeti őket az Alfa vámpírhoz, akit keresnek. Sammy kikéri magának a gyanúsítást, ő csak örül, hogy Deant vissza lehet még hozni.

5.png

Dean könnyedén bejutott a vámpírok fészkébe, az első, akivel összefut, az Robbie lesz, a főnök, Boris, emlegette, hogy jön egy új vértestvér, neki kell rá vigyáznia. Kezdetnek vérrel kínálja őt, biztosan éhes, ám Dean megölt idefelé pár embert, tele van. Robbie szerint ez nem oké, az új szabályok értelmében már tilos az emberölés, de alig várja, hogy hallja a sztorit. Szerencsére a kamu sztori bejött, Dean akár meg is mutatja, hogy mit tett velük és ha Dean nem, Robbie jólesően elfogyasztja a kínált véradagot, Deannek ez komoly kísértést jelent. Megérkeznek Borishoz, ő fogja a továbbiakban Deant beavatni a szabályokba. Boris épp Kristennel ücsörög egy számítógép előtt, egy újabb áldozatnak írnak levelet. Szegény lány nem épp ilyen vámpíréletről álmodozott, de ezt dobta az élet. Borisz örül, hogy életben látja őt, azt hitte a vadász megölte odakint. Deannek fogalma sincsen, hogy mi az a vadász, Boris elintézi majd, ha visszajön hozzájuk. Az elkapott lányok mindegyike cellákba zárva iszogatja a vért. Borisz már több mint hatszáz éves és sose volt még ilyen jó dolga, mint manapság, annyira imádják az ostoba tinik a vámpírokat, hogy szinte könyörögnek az átváltozásért. A cellában is csak addig maradnak, amíg meg nem szelidülnek. Dean lesz az egyik toborzó, aki hozza az új csajokat, a csajok pedig a pasikra vadásznak, ha lenyugszanak. Dean le van nyűgözve az ötlettől, ám nem Borisé az ötlet, ő csak egy végrehajtó, aki az apjuk utasításait követi. Borisnak bejön Dean, nem csak mint új kolléga, mint férfi is, kettesben is körbenézhetnek itt-ott. Remek, Dean alig várja, hogy ketten legyenek, Boris előre megy, Dean elő veszi az injekciót, de abból kicsöppen egy csepp, mielőtt beleszúrhatná Boriszba, aki már reflexből támad.

6.png

Sikerül kicsavarnia Dean kezéből az injekciót, ám Boris meghallja az apja hangját a fejében, pár pillanat múlva összeesik ő is, és a fogvatartott lányok is. Dean maga sem érti, hogy mi történt, de ő is elájul. Egy látomást lát, egy rejtélyes férfi ül egy temető mellett, ő az Alfa vámpír, aki újabb és újabb áldozatokat szed magának. A látomás után Dean észhez tér, Boris épp a csajokat engedi ki a cellájukból, Dean felkapja a szurit és elmenekül, sajnos el kell használnia az egyik vámpíron a vért, aki rátámad, Boris utasítja a többieket, hogy kapják el. Dean már a karddal harcol, levágja Robbie csinos fejét, majd jöhetnek a csajok, nekik is annyi. Nagysokára megérkezik Sammy és a Papa az épület elé, ám odakint őket is megtámadja egy vámpír, akit Sammy könnyedén intéz el. Odabent Dean már legyilkolt szinte mindenkit, jöhet Boris, aki szerint egy sokkal nagyobb terv van készülőben. Sammynek és a Papának elég csak követniük a lefejezett holttesteket, hogy eljussanak Deanhez, aki addigra már Boris fejét is levágta. 

A motelban Papa elkészítette az ellenszérumot, Deanre nagyon nehéz időszak vár a gyógyulásig. Sammyt az érdekli, mit látott a fészekben, ám Dean már magánkívül van, annyira kikészült. Megissza az undorító löttyöt, ami egy halott vámpír vérét is tartalmazza, de mintha nem történne semmi. Majd Dean a beleit is kihányja, a Papa maga sem tudja, hogy a szer működik vagy épp haldoklik. Dean vámpírfogai előugranak és a fejében visszafelé lepörgeti az elmúlt órák eseményeit Borisz megölésétől kezdve, Lisán át, egészen addig, hogy a sikátorban Boris megitatta őt a vérével. Ezek lesznek a legfontosabb képek, ugyanis Dean viszontlátja az öccsét, aki csak figyeli, hogy mit csinál vele Boris és közben mosolyog. Néhány pillanattal később Dean magához tér, újra a normális emberi önmaga, Sammy büszkén veregeti őt vállon. Reggel a kis család pakol, Dean elég bizalmatlanul méregeti az öccsét. Sammyt továbbra is az érdekli, hogy mit látott a fészekben, és Dean ugyan még emészti a történteket, de annyit biztosan tud, nem önállóan cselekednek, egy Alfa vámpír parancsol nekik. Elmekapcsolat lehet, még ő is érezte és annyi biztos, hogy egy hadsereget akar magának. Ami a legrosszabb, hogy már a vadászok sem ijesztik meg őket. Később Dean Lisát próbálja elérni, sajnos csak a hangposta felel. Sammy érdeklődik, hogy mi a helyzet velük, sajnos semmi, ám Dean annak legalább örül, hogy Sammyre számíthat. Hát persze, ám Dean tudja, hogy az öccse hazudik neki. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása