Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X05 – The Buddy System on Steroids

2020. április 29. 14:30 - Laura Ingalls

03-30.jpg

A pirosak boldogan ébredtek a 12. napon. Túl vannak a játék harmadán (ez mondjuk másnap lesz igaz, de kicsire nem adunk) és kiszavazták Tysont előző este, szóval teljes az elégedettség. Ezen túl Nicknek plusz öröm, hogy Tyson ráhagyott egy zsetont. Ki tudja, talán lesz még lehetőségünk együttműködni – mondja Nick boldogan a riportban.
Később a törzsek azon a kis zátonyon találkoznak Jeffel ahova érkeztek az első napon. Jeff azzal üdvözli őket, hogy úgy illik, ha már megint itt találkoztak akkor osszák újra a törzseket. A pirosak boldogsága eddig tartott és nem látom, hogy a mosolyok nagyon őszinték lennének. Jeff újabb jó híre: nem kettő, hanem három új törzs lesz. Nice. Ez azoknak a legnagyobb szívás akik az új törzsbe kerülnek, mert kezdhetik a táborépítést nulláról a 12. napon. Boston Rob kicsit sem örül, nem szereti a törzscseréket. A legutóbbi csere előtt ő irányította a törzsét, aztán meg a tápláléklánc aljára került és ki is esett. Nem akar megint így járni. A játékosok kendőt húznak. Stay blue, stay true – mondja Ben. Reveal, mondom én, haladjunk!
Az új kékek: Parvati, Michele, Nick, Yul és Wendell. Az új pirosak: Sandra, Kim, Denise, Tony és Jeremy. Az új szín pedig a zöld: Sarah, Sophie, Boston Rob, Ben és Adam. Rob félelme nem volt alaptalan, nem lesz könnyű dolga Bennel és Adammel…

04-45.jpg

04-55.jpg

Lássuk először a pirosakat. Itt 2-3 a leosztás: Jeremy és Denise szemben Tonyval, Sandrával és Kimmel. Először is a két új tag le van nyűgözve a piros tábortól, Wendell fasza kis dolgokat csinált a táborban. Másodszor Jeremynek és Denise-nek kezd kikristályosodni, hogy Kim a gyenge láncszem, őt meg lehet fűzni, hogy velük szavazzon, ha arra kerül a sor. Tony is látja ezt és ő is fűzi Kimet, hogy maradjon Dakal strong. Kim még nem döntötte el melyik oldalt választja.

08-00.jpg

09-23.jpg

A kékeknél is 2-3 az arány: Parvati és Michele a három fiúval (Nick, Yul, Wendell) szemben. Ami külön érdekessé teszi, hogy Michele és Wendell rövid ideig egy pár voltak, aztán Wendell kihasználta / elhanyagolta / megbántotta és elhagyta Michele-t, aki most próbálja a helyzetet lazán kezelni. Több, kevesebb sikerrel, mert Wendell nem viszi túlzásba az udvariaskodást. Parvati próbálja bedolgozni magát a fiúk közé. Wendellnél semmire sem megy. Kiderül, hogy Yul feleségének a kedvenc játékosa Parvati, ugyanakkor Parvati és Yul játszottak együtt és sohasem voltak szövetségesek. Nick elárulja Parvatinak, hogy középiskolás korában szerelmes volt belé, ami szörnyen bénán jön ki és elég kínos is, de Parvati azzal főz amit adnak neki. Egyelőre ez a semmihez konvergál.

10-52.jpg

12-16.jpg

12-44.jpg

Lássuk az új zöld törzset: 2-3 arány itt is, Sophie és Sarah Bennel, Adammel és Robbal szemben. Bár a számok alapján a lányoknak félni kellene, de mi nézők jól tudjuk, hogy a három srác között nemhogy nézeteltérések vannak, hanem vagy három Mariana-árok. Az ismerkedős beszélgetések alatt szépen lassan a lányok is rájönnek, hogy akár lehet esélyük valakit megfűzni, mert zavar van az erőben és a srácok segítik is őket, mert mindannyian bemártják a másikat. A csajok meg mintha piacon lennének válogatnak az információk között és a végén nemhogy megvehetik valamelyik srácot kilóra, hanem még alkudni is tudnak ha elég ügyesek hozzá. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a három régi Selé tag együtt szavaz, ezért Sarah és Sophie nem dőlhetnek hátra, rejtett védettséget keresnek a dzsungelben, hisz új szigeten vannak, lenni kell valahol egy idolnak. A srácok is ezt teszik, ám végül Sophie jár sikerrel. Ez is egy feles idol, aminek a másik fele természetesen Sarahnál landol. Így már nem is olyan rossz a helyzetük.

20-46.jpg

Elérkezett az ideje a védettségi játéknak. A feladat: a versenypálya első fele akadálypálya, majd ezután egy magas kapuról kell a tetején lévő kockákat homokzsákkal ledobálni és végül négy darab nagy színes kockát kell egymás tetejére tenni úgy, hogy a színek egyik oldalon sem ismétlődhetnek. Az első két törzs védettséget nyer, a harmadikra este tanács vár. Start!
Az akadálypályát a zöldek fejezik be leghamarabb, szorosan utánuk a kékek. A zöldeknél Ben kezdi a kockák dobálását, a kékeknél Nick. A zöldek szinte letakarították a kockákat, mire a pirosak is megérkeznek a feladathoz és ők kezdik legelsőként az utolsó fázist, a nagy színes kockák egymásra pakolását – Sophie és Adam a felelős. Végül a másik két csapat is csatlakozik. A kékeknél Wendell és Parvati, az utolsóként érkező pirosaknál Jeremy és Sandra dolgozik a kockákon. A zöldek nagy előnye elolvad, sőt Sophie és Adam szenvednek legjobban. Elsőként a kékek fejezik be a feladatot, ők biztosan nem mennek tanácsra este. A zöldek ezután teljesen szétszedik a kockákat és nem meglepő, hogy ezalatt a pirosak befejezik a feladatot. Nagy az öröm, nem csoda, mert esélytelennek tűntek néhány perccel ezelőtt. A zöldeknek viszont nehéz délutánjuk lesz és este elbúcsúznak valakitől.

22-12.jpg

v11.jpg

v12.jpg

A táborba érkezés után Rob, Ben és Adam nagyon megszomjaznak, így elvonulnak a kúthoz vízért és ha már így alakult hogy hárman vannak, a taktikát is megbeszélik. Kezet ráznak, hogy nem szavaznak este egymásra, hisz Ben már az elején elmondta: Stay blue, stay true. Ugye? Akkor ki essen ki este? Sarah. Jó. Ezt is megbeszélték. Rob ezután rákérdez: hogyan érjük el, hogy estig egyikünk se hátráljon ki az alkuból? Természetesen ez egy költői kérdés, hisz Rob találta ki a „Buddy system”-et és a kérdés feltevésekor már megvolt rá a válasz. A tanácsig senki nem hagyja el a tábort, mind együtt maradunk. Ha egyikünk feláll a lányok megpróbálnak majd meggyőzni minket, telebeszélik hülyeségekkel a fejünket. Mindenki marad a seggén, aztán indulunk a tanácsra és kész. A két srácba belefagyott… minden, de nyelnek egy nagyot és azt mondják OK.

29-37.jpg

30-06.jpg

30-44.jpg

Rob azt gondolja most megint kezében van az irányítás. Adam viszont azt mondja a riportban, hogy csak úgy tudnak együtt szavazni este ha megbíznak egymásban, Rob viszont úgy akarja a bizalmat elérni, hogy senki sem hagyhatja el a tábort. Adamet ez inkább fojtogatja, mintsem biztonságot adna neki. Ben azon gondolkodik, hogy a lányokkal szavazna este. Sarah riportozásából pedig egyértelműen kiderül, hogy nem szereti Rob agresszív játékstílusát és köszöni szépen, de nem kér Rob óvó bácsiból, ahogy egész délután felügyeli őket. Sarah rég kinőtt már a járókából amibe Rob próbálja betuszkolni, neki más tervei vannak. Van ugyan egy „Steal a Vote” előnye és Sophie-nál is van egy rejtett védettség, de abban reménykedik, hogy este mégsem kell használni. A tanácsra indulás előtt Ben lopva odaint Sophie-nak és Rob nevét tátogja. Egy ilyen nyomasztó délután után nem sok jóra számítok a tanácson…

32-17.jpg

33-49.jpg
Tanács. Jeff megkérdezi Sarah-t, hogy mi a helyzet vele és Sophie-val. Ha valakik kisebbségben vannak mindig az az első, hogy megkeresik a gyenge láncszemet, a rést a pajzson, ahol elkezdhetnek próbálkozni és meggyőzni valakit, hogy álljon át. Most mi történt? A két lány elmondja Jeffnek, hogy délután semmi sem történt. Tényleg s e m m i. Rob kiadta a parancsot és onnantól megszűnt a kommunikáció. A lányok tehát most ragadják meg a lehetőséget és beszélnek Benhez és Adamhez, hogy szívesen szövetkeznének és szeretnének velük tovább játszani. Rob válasza, hogy a régi Selé törzsből ők állnak a legkevésbé közel egymáshoz és bár elárulták egymást korábban, mégis ez a játék a számokról szól és ők vannak többségben, ezt kár lenne tagadni és kár lenne hátat fordítani. Sophie még kritizálja a „Buddy system”-et és Rob taktikáját, megy egy picit az adok-kapok, de újdonság nem hangzik el, így itt az ideje a szavazásnak.

35-55.jpg

36-16.jpg

Jeff szokásos „van rejtett védettségetek?” kérdésére nincs igenlő válasz, így muti van. Az első szavazat: Sarah, majd Rob és ismét Rob. Egyelőre mindenki rezzenéstelen arccal néz, ez még semmit sem jelent. Az viszont igen, hogy Jeff így folytatja: a survivor 6. kiesője Rob. Boston Rob fogja az arcát, talán tényleg elhitte, hogy most is működni fog a rendszer és három mindig több, mint kettő. Több is volt, de ezúttal mégsem ez döntött. Beigazolódott a félelme, rossz omen volt a tribe swap, ezúttal sem élte túl. Vajon tényleg ekkora a különbség az old school és a new school között? A régi trükkök nem működnek és csupa régi játékos ücsörög az Edge-en. Rob kifelé menet Parvati ládikájába ejti a két tokenjét, hátha neki több szerencséje lesz. Jövő héten újabb izgalmakkal vár a Winners at War, ugyanis két játékostól is búcsút veszünk. Én kíváncsian várom!

41-14.jpg

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.06. 00:57:52

40×05(06)

Hopphopp, nemcsak hogy swap volt, de két törzs helyett 3! Ugyan Rob-Sandra egyesülés vagy Sandra-Parvati egybekerülés nem lett, de azért így is elég sok érdekességet szült az újrakeverés, lássuk:

Új Sele(k fújnak):
Én őket csak “awkward tribe”-nak hívom: ugye Michele exe Wendell, és a Nick-Parvati crush miatt is vicces, utóbbit el is árulta a csajnak, azon jót röhögtem :D

Új Dakal:
Belőlük kaptunk a legkevesebbet, nem is írtam fel semmit, azon kívül, hogy szépen visszahozták az immunity-t hátrányból.

Új törzs (Yara):
Nem semmi, hogy a három törzsből kettőnél is sikerült kijönnie a “3 fiú ugyanonnan, 2 lány a másikból” felállásnak, csak itt jóval kevésbé egységes a három srác, és erre rá is mentek a szervezkedés során. Nagyon vicces volt, ahogy összevágták a sztorimesélést, hogy ki kit vágott át, meg hogy is történtek az egymás ellen szervezkedések :D Ahogy Sophie nagyon okosan megjegyezte: “There are so many cracks, they realize their best option is to stay together” – röviden legalábbis így hangzik, amit mondott, és nagyon találó! Ennek megfelelően az immunity elvesztése után úgy nézett ki, hogy Godfather Rob sikeresen belekényszerítette a másik két srácot abba a helyzetbe, hogy ne tudjanak elszivárogni a táborból a lányokkal szövetkezni, egészen szürreális volt, ahogy mindenki ott ült a tábortűz körül, elkerülve a stratégiázást. Viszont ettől függetlenül is megfogalmazódott a gondolat bennük (is), hogy csak ki kéne rakni a “keresztapát”, és így végül a lányoknak sem kellett egyik előnyüket sem ellőni (ami meglepő húzás, de bejött).

Rob legalább találkozhat Amberrel az EoE-n (hogy rákérdezett a swap után rögtön befenyítve mindenkit, hogy “egyhangúan szavaztátok a feleségemet, g*cik?” :DD), ja és just for the record: a fire tokenjét Parvatinak adta.
Amúgy ha már tokenek: abszolút nemtom követni, hogy kinél mennyi idol/előny/fire token van, néha kéne ilyen összegző lista vagy valami. Most is Sophie talált ilyen fura felezős idolt, amit a zsebürítésnél (megint ez…) nem mutatott meg, mert nem a zsebébe rakta :P

Még pár gondolat:
– Rob akármennyire ikonikus és jó játékos, hidden immunity idolok terén nincs sok tapasztalata, mert ahhoz túl rég játszott...
– Megható volt, ahogy Yul elmesélte, hogy Penner felesége ALS-es és milyen borzasztó nehézségekkel kell megküzdeniük :'(
– Az immunity végén a színes kockás rakosgatós feladatot szívesen kipróbáltam volna.
– Ahhoz képest, hogy a zöldeknek szurkoltam, és nem örültem, amikor utolsók lettek, mégiscsak élvezetes volt látni a tribal előtti dolgokat.
– Jé, nem volt EoE, fel se tűnt :DD (persze legutóbb meg extra adagot kaptunk belőle)

#hétidézete pedig egyértelműen Michele-é:
“Wendell right now is sending me the ‘U up?’ text…and I just wanna be like ‘New season, who dis?'” :DDD
süti beállítások módosítása