Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x02 - Az átváltozás

2020. április 29. 10:00 - Szencsike

Az epizód azon kevés részek egyike, amelyek  emlékezetesek lehetnek ebből a langyi évadból. Az epizód rögtön egy véres gyilkossággal indul, egy fiatal anyuka menekül a kisbabájával a rém elől. A kezei véresek, biztos hadakozott a támadójával. Sikerül bemenekülnie a hálóba, ott hiába hívná telefonon a 911-et, már vonal sincsen. A rém egyre közeledik, a nő bebújik a babával az ágy alá. Úgy tűnik, hogy megússzák a kalandot, aminek a jelek szerint a férje lett az első áldozata, ott hever a padlón a megkéselt holtteste. Sajnos azonban a rém rájuk talál, elkapja a nőt, szegény baba remélhetőleg életben marad.

1.png

Menjünk Deanhez, a kis család új házba költözött, a botcsinálta családfő a fegyverkészletet ellenőrzi. Lisa a konyhai cuccokat pakolja, Ben meg tipikus kamaszként viselkedik: kornyadozik az asztal mellett és mély letargiába esett a környezetváltozás miatt. Lisa biztatja, hogy adjon esélyt az új helynek, legyen, a gyerek elmenne bicajozni, Dean inkább visszahívja, segítsen pakolni. Lisa cserébe ezért beígér nekik egy közös vacsit és sétát utána, Dean pedig, hogy javítson valamit a szemében, elhívja Bent pakolászni magával. Menjünk vissza az epizód elején látott házba, a rendőrség már ott van kint, Sammy FBI-osként a nyomozóval beszélget, és kiderül, hogy elrabolták a kisbabát. Ismét Dean, megjött a pizza, Lisa és Ben innen már tudja, hogy fuccs az esti közös kiruccanásnak. Ismét Sammy, Nagypapának jelenti telefonon, hogy semmi számukra gyanúsat nem talált a helyszínen. Papa szerint ott van az, mert már négy kisbabát raboltak el és vagy a szörnyek készítenek belőlük babapörköltet, vagy őrült emberek lehetnek. Nagyon úgy tűnik, hogy Sammy mintha nem tenne meg mindent egy-egy nyomozáskor, mert Papa ezt megemlíti neki és Sammy is tudja, hogy nem épp a kiváló dolgozók egyike. Viszont észreveszi a ház előtt a riasztótársaság cégérét, a nyomozótól úgy tudja, hogy a riasztó nem kapcsolt be, Papa nézzen utána a társaságnak. Remek, az öreg ismét bosszankodhat egy sort, hogy megint használnia kell azt a fránya számítógépet.

Deanék, ha egy gyerek unatkozni kezd, akkor az egyik elfoglaltság lehet, hogy tiltott dolgokat keresgél. Ben is így tesz, kinyitotta Baby csomagtartóját és a puskával játszik. Dean jókor jön, hogy rajtakapja a gyereket és szigorúan legorombítja őt, ne keresgéljen a csomagtartóban! Mint minden gyerek, Bennek is jutott elég ész, így tudja, hogy Dean azért ilyen zord, mert azt hiszi, vadásznak rájuk. Ben harcolni akar, tanítsa meg őt lőni, hisz Dean ennyi idősen már javában vadászott. Dean zaklatott lelke ezt már nem viseli el, rákiabál a kölyökre, hogy felejtse el a fegyvertémát, szegény Ben megsemmisülten hagyja ott a garázst. Sammy egy csendes tóparti pihenőben olvasgatja az ügy aktáját, mikor Papa megcsörgeti, minden érintett család ugyanannak a biztonsági cégnek volt az ügyfele és lehet megvan a következő család, akik áldozatok lehetnek, ott is van egy hat hónapos kisbaba, Sammy indul is. Dean, pakol a garázsban, jön Lisa, hogy elbeszélgessen a fejével. Ő se vak, tudja, hogy a költözéssel és a kijárási tilalommal Dean őket védi, igaz, Dean alaposan rájuk ijeszt a viselkedésével. Dean tudja, hogy a nőnek igaza van, nem is igazán tud felelni neki.

3.png

Késő este van, amikor Sammy megérkezett a megvédendő családhoz, pisztolyával együtt tör be a házba. Minden csendes, de ez annak köszönhető, hogy a szülőket lemészárolták. A földön véres lábnyomok láthatóak, Sammy azokat követi és eljut az üres kamrához. Olyan, mintha már nem is lenne a házban senki, csak a holtak, de ekkor a szomszéd szobából kitör egy férfi és megtámadja Sammyt. Ő ezüstkéssel szúrja meg, és a férfi bőre  égni kezd, de sajnos így is el tud menekülni. Sammy a konyháig követi őt, de sehol senki, viszont egy kis rejtekhelyen valaki elbújt.  Sammy már a kocsiból hívja fel Deant, felé tart, sürgősen kell a segítsége, mert ez most igazi vészhelyzet. Dean kiszállt, a saját otthonát védi meg, de amint Sammy elmondja neki miért van vészhelyzet, már megy is hozzá. A város melletti bekötő úton találkoznak, Sammy a hátsó ülésre szíjazta be a vendéget, Dean pedig ott üdvözölhet egy kisbabát. Dean meghozta a döntést, Lisával gyorsan átveszi, hogyan védjék meg magukat, amíg ő nincs itthon, de persze nagyon velük akar maradni. Lisa ismeri már annyira a párját, hogy tudja, Dean úgyis el fog menni, de ha tovább dumál, akkor Lisa lövi le őt. Dean megérkezett Sammyhez, kezdetnek megbeszélik, hogy tucatnyi lehetséges szörnyeteg reagál az ezüstre, pl. ghoul vagy épp az alakváltók, de a sok közül egyik se szokott gyerekeket rabolni. A kisbaba jelenléte alaposan felforgatja az életüket, hiszen egy jókorát rottyantott a pelusba, muszáj felszerelkezniük.

Irány a bolt és a babarészleg, megvan a popsikenőcs, pelus és egyebek, Dean magabiztosan kapkodja a polcokról a kellékeket. Lisával sokat babázott, egyik rokonának született kisbabája, Deanék sokat jártak segíteni, innen a tudás. A baba azonban egyre nyűgösebb, a pénztárnál már szívszaggatóan sír a pici, a két tökfejnek meg halvány fogalma sincsen, hogy mit kell csinálni egy gyerekkel, az emberek már gyanakodva figyelik őket. Dean óvatosan emeli föl a gyereket, talán érik egy peluscsere, Sammyt már a gondolata is elborzasztja ennek. Egy kedves hölgy lép oda hozzájuk, elkéri a babát, és a gyakorlott mozdulatok hatásosak, a kisfiú, akit elkereszteltek a fiúk Bobby Johnnak, megnyugszik. Szívesen kicseréli a pelusát is, csakhogy Dean a nagy mosolygás közepette rápillant a biztonsági kamerák képére, a hölgy szemei villognak a felvételen, vagyis az ellenségük dajkálgatja a gyermeket. A hölgy elszalad a picivel, a srácok mennek utána, Deannek sikerül kiszakítani egy darabot a hölgy karjából, vagyis alakváltókal harcolnak. A srácok bekerítik a hölgyet, Sammy kikapja a kezéből BJ-t, és elrohan, Dean előveszi a kését, ám a hölgy rémült segélykiáltásaira összeszaladnak a boltban lévők, Dean sajnos nem tehet semmit, de sikerül elszaladnia. Dean beszáll a kocsiba, Sammy azonnal gázt ad és sikerül eltűnniük, ám a hölgy megjegyezte a kocsit és a rendszámot is.

 5.png

A srácok azon tanakodnak, hogy miért rabol el egy alakváltó kisbabákat? Mialatt Dean a bébi-biztonsági övvel bajlódik, Sammy úgy hiszi, hogy az alakváltó talán már a ház óta a nyomában van. Az alakváltó sem tétlen, felvette egy rendőr alakját és a központtól azonosítást kér a rendszámra. A srácok eljutottak egy motelba, Dean rakja tisztába a kicsit, akinek kijár egy busás pénzjutalom tőle, mert sikerült nyugton maradnia. Sammy hitetlenkedve figyeli, ahogy Dean elaltatja a gyereket, nagyon profi lett. Ben miatt muszáj volt megtanulnia ezt az apaság dolgot, és hiába nem ő a vér szerinti apja, apaként tekint a gyerekre. A saját nem létező gyerekkoruk után olyan, mintha kapott volna egy második esélyt. Sammy azonban felteszi a kérdést, most Lisáékat gyakorlatilag bezárva tartja, hiába állítja Dean, hogy csak átmeneti. A saját apjuk 22 éven keresztül állította ugyanezt, mi a garancia, hogy Dean nem lesz olyan, mint az apjuk volt? Na, erre már Dean se tud mit válaszolni, Sammy visszafordul az aktákhoz és talált valamit. Az egyik csecsemő esetében csak az édesanya halt meg, az apa akkor éjjel nem volt ott, vagyis él, el kéne menniük hozzá. Bobby John közben felsír, jobb, ha ezt Sammy intézi, hacsak nem hoz a kölyöknek is egy jelvényt. Dean, amolyan megnyugtatásképp, belemártja az ujját az italába és odaadja a kicsinek, nyalogassa csak, és lám, nincs több sírás.

Sammy elment az autószerelő apához, aki még mindig gyászolja a feleségét és dühös a hatóságokra, amiért nincs meg a gyereke. Sammy ebben akar neki segíteni, mesélje el kezdésképp, hogy miért váltak el. Az asszony megcsalta őt, nem ismerte a másik férfit, de tudta, hogy a felesége hazudik neki. Egy ideje már nem feküdtek le egymással és az asszony teljesen váratlanul teherbe esett, azt állítva, hogy a baba tőle van. Az asszony szerint korábban hazajött egy utazásból, de a férfi a kérdéses időben nem volt otthon. Bárkivel is volt akkor a nő, az a férfi az apa. Dean bébiszitterkedése egy ideig nagyon csendesen alakul, aztán szegény BJ mintha robbant volna egyet és a falakon minden csupa genny és vér. Dean belenéz a bölcsőbe, ott egy teljesen másik kisbaba fogadja, BJ átalakult a pelusos dobozon lévő, cuki fekete kisbabává. Sammy ekkor hívja fel őt, a kérdéses férj tiszta, viszont biztosan egy alakváltót keresnek, ő lesz az apa. Dean később megfürdette BJ-t, ám a pici még mindig sír, sőt a moteligazgató is rákopog, panaszkodtak rájuk. Dean szerint nincs gond, ám az igazgató nagyon be akar menni hozzájuk, már a zárat piszkálja. Dean leteszi a gyereket és megvárja, amíg az illető bejön a szobába, ez pedig a rendőrtiszt bőrébe bújt alakváltó. El akarja vinni a gyereket, az apja mellett a helye, de lehet nem is ő a valódi apa, hanem valaki más, valaki nagyobb alakváltó. A férfi nekiugrik Deannek, ám végre megjön Sammy, aki lelövi a férfit.

A srácok ismét úton vannak, és megbeszélhetik, hogy az alakváltó babák terve egyszerűen nagyszerű. A biztonsági céggel bárhova bejuthatnak, megnézik maguknak az apukát, majd ők lesznek az apukák, leitatják az asszonyt, jöhet az ágy és kilenc hónap múlva itt a baba. Sammy nem is tudta, hogy lehet nekik gyerekük. Viszont ez a gyerek is alakváltó, és jobban teszik, ha odafigyelnek rá. Sammy a nagyapjukhoz akarja vinni a gyereket, ő tudja, mit tegyenek, habár Dean tiltakozik az ötlet ellen, hogy bedobják egy rakás ősember közé a gyereket. Nem minden vadász rossz, a Nagypapa elég sokban hasonlít Deanre, és ez ellen szegény Dean még tiltakozni sem tud, hiszen benne is vannak ősember vonások. Megérkeztek a főhadiszálláshoz, egy farmházhoz, ahol több statiszta vadász őrzi a kapukat. Dean vigyáz a babára, aki rokonság számára csak egy újabb veszélyforrás. Dean alig akarja elengedni a gyereket, nem bízik az úgy nevezett családban, de Sammy szerint nem lesz baj. Nagyapa nosztalgiázik egy kicsit a baba Maryről, és az a terve, hogy felnevelik a gyereket. Dean szerint ha ez azt jelenti, hogy kísérleteznek rajta, akkor felejtsék el. Christian beszól, biztos a pokolbéli melójára gondol, de másokról ugyanezt ne feltételezze. Tudja róla, hogy mit csinált odalent és lám, Christian nem viseli el, hogy nem ő pisil messzebbre. Veszekedés csak azért nem lesz, mert Papa részletezi a tervét, felnevelik a gyereket, és ha később vadász lesz, azzal csak nyernek. A rokonoknak bejön az ötlet, Dean azonban kételkedik abban, normális-e, hogy önjelölt  Angelina Jolie-ként befogadjanak egy alakváltó babát. Ennyire nem bízik meg bennük, vetik fel Papáék a teljesen jogos kérdést, és Dean nemet mond. Mintha mindenki elfelejtette volna, hogy Sammy és a Papa a Pokolból tértek vissza, de nem fog jópofizni velük. Papa lezárja a vitát, egyszerűen átadja Christiannak a gyereket, ő és a felesége régóta akarnak egy sajátot, de eddig nem jött össze, hát itt van a megoldás. Dean tiltakozik, Christian elküldi a fenébe őt, ám a Papa döntése végleges. Odakintről felhangzik a kutyák ugatása, valaki rájuk akar támadni. Dean menjen le a babával a pánikszobába, a többiek elintézik a betolakodót. 

11.png

A rokonság felfegyverkezik, csak a baj ott kezdődik, hogy betoppan az alakváltók főnöke a Papa képében. A gyereket akarja, tudja, hogy itt van, érzi őt. Hiába lövik le a pasast, meg se rezdül, a csendes Mark hiába döfi bele az ezüstkést, a férfi kitekeri a nyakát és a csendes rokonnak annyi. Gwen lenne a következő áldozata, de Papa és Christian együttes erővel annyi nyugtatót lő bele, hogy elengedi a nőt. Hiába mindez, az alakváltó pár pillanatnyi gyengeség után összeszedi magát és elindul Papáék felé. Odalent a pánikszobában a tesók csak a hangokat hallják fentről, Sammy úgy dönt, hogy segít a többieknek, Dean maradjon a babával. Sajnos azonban az alakváltó odaért hozzájuk és ezúttal Sammy arcát viseli, akit könnyedén a falhoz vág, majd átváltozik Deanné. Ez nem egy átlagos alakváltó, annyi szent, Dean ezek után se fogja átadni a gyereket. Az alakváltó könnyedén elkezdi őt is fojtogatni, és mikor Dean ájulásközeli állapotba kerül, kiveszi a picit a kezéből és otthagyja őt. 

Később a rendrakás és a válságtanács zajlik, mire Dean feljön a rokonsághoz. Christianról lerí, hogy az emberiség minden bűnéért Deant okolja. A Papa biztos benne, hogy akit láttak, az egy valódi legenda volt. Itt az ideje, hogy Deannek is elmondják, hogy mi is a tervük, kit láttak. Ez az alakváltó egy igazi Alfa volt, az első számú alakváltó, akitől a faj ered. Rengeteg tanulmányt olvastak erről, és itt volt előttük egy igazi Alfa. Tudta, hogy itt a gyerek, mert kapcsolatban voltak. Dean meg akarja őt ölni, de sajnos nem lehet megölni őt. Dean távozás előtt elmeséli Sammynek, hogy a motelos támadójuk is emlegette ezt az illetőt, és talán Sammy is hallotta, mielőtt lelőtte volna. Sammy nincsen meglepődve, Dean tudja, hogy Sammy tud az Alfáról, és szinte biztos, hogy a gyerek csali volt, hogy eljöjjön érte. Sammy tagad, ő csak azért hozta ide, mert a Papa háza biztonságos. Dean nem hisz neki, de nem erőlteti tovább a témát. Samuel Papa javában telefonál, és úgy tűnik, van neki egy főnöke, aki úgy tűnik, nem fogadja el, hogy Samuel és a csipet-csapat nem kapta el az Alfa alakváltót. Bárki is az illető, komoly fejmosásban részesítette Papát. Dean hazaért végre, minden rendben, Lisa elengedte Bent bicajozni. Dean elkomorodik, rájött, hogy fogalma sincsen, hogy mit kéne tennie: maradjon és védelmezze őket vagy menjen el olyan messzire, amilyenre csak tud és ne jöjjön vissza. Nem neki való ez a börtönőr szerep, mert az apja is ilyen volt, és ez a legijesztőbb. Lisa maga sem tudja, hogy Deannel vagy nélküle vannak nagyobb biztonságban, de Dean szenved ebben a civil életben. Sammy visszatérte megváltoztatta a dolgokat és Dean sem akar itt maradni velük. Dean csakis ezt akarja, viszont Lisa tudja, hogy ez egy teljesen új helyzet és Dean ízig-vérig vadász, hiába ragaszkodik az átlagos életéhez. Az is biztos, hogy Dean újra el fog menni és ezt a beszélgetést újra és újra elismétlik, amit Lisa nem akar. Vagyis inkább menjen most, és valamikor visszajön, Bennel együtt meg fogják várni őt. Dean beleegyezik, bár fáj a szíve, de Baby volánja mögött visszatért a valódi Dean.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása