Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 6x01 - A számkivetett

2020. április 28. 12:00 - Szencsike

Elérkeztünk a sorozat történetének talán legjellegtelenebb évadához. A rajongók egy része ekkortájt hagyta itt a sorozatot és talán sose tért vissza, a keménymag azonban kitartott. A lejtmenet Eric Kripke távozásának is köszönhető, Sera Gamble vezetésével új csapat dolgozott a sorozaton. Ebben az évadban alig akadt néhány említésre méltó epizód és szereplő, és kellett pár évad, amire a sorozat végre összekapta magát. Essünk is neki, mert az élet nem áll meg a Winchester-tesókkal. A visszatekintésben újra megnézhetjük, ahogy Sammy Luciferrel a testében és Mihályt magával rántva beleugrik a ketrecbe. Igaz, mindezek előtt megígérteti Deannel, hogy nem fogja őt kiszabadítani, hanem normális életet fog élni. Dean Winchester szavatartó ember, visszatért a nagy szerelemhez, Lisához, mellette ébred reggel 7-kor. Üröm az örömben, hogy Dean bármennyire is normális életet él, a lelke mélyén megmaradt vadásznak. Bob Seger: Beautiful Loser című száma szól a bevezető képsorok alatt: Dean, ahogy készíti a reggelit a kis családnak, ahol a sót már csak főzéshez használja és Dean, ahogy a régi vadászatokon Sammyvel kalandozott. Szörnyek levadászása helyett most építkezésen dolgozik, és igazi kertvárosi fociapu lett belőle: barbeque a családdal és a szomszédokkal, gyereknevelés, Bennel tölti az idejét, pedig régen Sammyvel szórakozott. Baby a garázsban pihen, helyette egy nagyobb furgonnal jár melózni. Dean persze nem lenne önmaga, ha lefekvés előtt nem járná körbe a házat, vagy nem lenne ott a fegyvere és egy üvegnyi szenteltvíz az ágy alatt. 

1.png

Egy teljesen átlagos estén, egy teljesen átlagos Dean a szomszédhaverral, Siddel sörözget a kocsmában és teljesen átlagos életükről beszélgetnek. Sid épp elgondolkodott, hogy fiatal korában nem a kertvárosi életet képzelte el magának, Dean csak somolyog, neki aztán lenne mit mesélnie, hogy honnan hova jutott. Sid alig várja, hogy Dean is meséljen magáról végre, hiszen már egy éve ismerik egymást, kíváncsi az előzményekre. Sok utazás, kártevőirtás egy remek partnerrel, veszélyes dögöket irtottak ki, de ez már rég volt, átlagos élete lett. Pedig Sidnek még ez is kalandosnak hangzik, közben jön a pincérnő, nem titkolja, hogy tetszik neki Dean, megsimogatja a karját is, mielőtt odanyújtaná a számlát, amin rajta van a neve, Brigitta és a telefonszáma. Sid számára ez is elismerésre méltó, mindenki odavan Deanért, pedig foglalt a szíve. A két haver elbúcsúzik egymástól, Dean visszasétál a kocsijához, ám egy nő sikolyát hallja. Nem hagy bajban ő senkit, előveszi a zseblámpáját és a fegyverét a kocsiból és besétál a közeli felújítás alatt álló épületbe. 

Az épület pont olyan, amilyennek felújításkor lennie kell: a folyosókon szétszórva az eszközök, lefedett védendő falak, de sehol senki, csak a fura zajok és néhány galamb, aki odabent pihenget. Dean talán maga se tudja, hogy valóban van-e itt valami, de hamarosan talál egy karmolásnyomot a falon és egy véres tenyérlenyomatot. Később Dean már otthonról böngészi a rendőrségi adatbázist és a Siddel beszéli meg, hogy vajon van-e bármi különös a környéken és a felújítás alatt álló épületekben. Mindezt éjjel fél 12-kor teszi, Lisának sem kerüli el a figyelmét, hogy a párja nincs az ágyban, aki állítólag ilyenkor szervezi a pókerjátszmákat a szomszédokkal. Dean nem sokára felmegy aludni, Lisa visszamegy, Dean pedig módszeresen lecsekkolja a ház minden lehetséges gyenge pontját, és lám, a bejárati szőnyeg alá oda van festve egy démoncsapda. A következő nap Dean munkába menet egy oszlopon látja ugyanazokat a karcolásokat, kiszáll a kocsiból, és a pisztolyával elindul felfedező útra. A nyomok egy családi ház kertjébe vezetnek, a karmos illető tönkretett egy száradó inget is. A ház mögötti fészerben lesz a veszélyes ellenfél, Dean magabiztosan dönti rá az ajtót egy Yorkie kutyusra, aki csak szimplán örül, hogy kiszabadult. Épp arra fut Sid is, látja, hogy Dean majdnem lelőtt egy kutyát, Dean kivágja magát, hogy azt hitte, hogy egy oposszum az. Ezek a dögök veszélyesek, csúnya veszettséget lehet kapni tőlük, csak biztosra akart menni. Dean meglát valamit a földön, sárga kénpor, sokkal nagyobb a baj, azonnal hazarohan.

A garázsban Baby csomagtartójából összeszedi az eszközöket a démonirtáshoz, ám Lisa ráköszön, beszélt Siddel a majdnem megölt kutyáról. Dean kimagyarázza magát, ám Lisa sem vak, látja, hogy nagyon rákattant valamire a párja. Dean biztos benne, hogy semmi az egész, de inkább megnézi és utána visszatér minden a rendes kerékvágásba. Lisa és Ben menjenek el sütizni és mozizni, addig ő megnézi a környéket, nehogy baj legyen. Lisa elfogadja az ajánlatot, Dean tovább kutat a cuccok között Apu naplója után. A könyvecske megvan, de hamarosan a garázs kis lámpája villódzni kezd, és Dean biztos benne, hogy nincs egyedül. Hamarosan ott áll mögötte a rég nem látott Azazel. A régi nagy ellenfelet az Apokalipszis hozta vissza, és alig várta már, hogy ismét összeakasszák a bajszukat. Eljött ez a pillanat is, végre levadászta őt, és ha már itt van, a nője és a kölyök sem fog kimaradni a buliból, amit tervez nekik. Azazel elkezdi fojtogatni Deant, aki már az ájuláshoz közelít, mikor felbukkan Sammy és egy injekciót szúr Dean mellkasába.

6.png

Sokkal később egy lerobbant házban Dean felébred végre és ott üldögél mellette Sammy. Igen, Sammy, Dean nem hisz a szemének, hogy újra látja az öccsét. Akkor tuti meghalt, a Sárgaszemű biztos megölte. Sammy felvidul, a Sárgaszemű nem létezik, ugyanis Deant megmérgezték, bármit is látott eddig, higgye el, az nem létezik. Szerencsére Sammy nagyon is valódi, igaz, Dean mintha kételkedne. Sammy hogy bizonyítsa, megvágja magát ezüst késsel, és szentelt vizet iszik. Undi, de tényleg ő az. Dean még mindig úgy néz rá, mint aki szellemet látna, de végre meglesz a nagy ölelés, de hogy a fenébe lehet itt? Sammy maga se tudja, odalent volt, majd arra ébredt egyedül egy mezőn, hogy esik az eső. Azt se tudja, hogy ki hozta ki, mert hiába hívta Castielt, az nem is reagált, és hiába a hetekig tartó keresés, nem is találta meg. Hetekig? Na, mikor jött is vissza pontosan? Kb. egy éve és Dean kiakad, hogy a tesója még arra se méltatta, hogy egy rohadt üzenetet küldjön neki. Persze hogy Sammy nem kereste, mert Dean végre megkapta az áhított családot, amiről a vadászat miatt mondott le, nem akarta elrontani az új életét. Dean csak a tesóját akarta volna visszakapni, mit számít mindez… Sammy tudta, hogy Dean rögtön otthagyta volna őket, ha visszatér hozzá, így megadta neki a lehetőséget, hogy normális élete legyen. Dean alig hiszi, amit hall, viszont mit csinált Sammy? Vadászott, és nem egyedül,  mondjuk úgy, hogy ismét a családdal űzte az ipart és ők is itt vannak.

Csak át kell sétálniuk a ház másik részébe, és ott egy bizonyos Gwen, Christian és Mark Campbellnek mutatja be a tesót, akiről már jó sokat mesélt nekik. (Ha Christian ismerősnek tűnik, akkor az azért lehet, mert őt Corin „Egyeztessük az óráinkat!” Nemec vagyis a Parker Lewis sohasem téved sorozat főhőse alakította.) Deannek a Campbell név tűnik fel, Sammy bólogat, bizony rokonok, Christian szerint anyai ágról, harmad és még távolabbi unokatestvérek, ők is a vadászat nevű vállalkozásban nőttek fel. Klassz, ám Dean mindig is úgy tudta, hogy az anyai ágról már nincsenek rokonaik, mert meghaltak. Ekkor jön egy régi ismerős, Samuel Campbell, a nagypapa, ő hozta össze a családot, mert megkeresett mindenkit. Samuel elküldi a rokonokat, át kell beszélni az unokákkal a fejleményeket. Papa szerint ami Sammyt kihozta, az hozta vissza őt is, de ennél többet nem tudnak. Deannek emésztenie kell az infókat, más elhunyt rokon várható még esetleg? Sammy szerint csak ők vannak a Papával. Ha Samuelen múlt volna, Dean már rég itt lett volna velük, csak Sammy kérte, hogy hagyják őt békén. Sammy pár nappal korábban megfertőződött, ugyanaz történt vele, ami Deannel is, dzsinnek voltak. Sajnos ezek a lények nem magányos barlanglakók, olyanok mint bárki más átlagember, a mérgük az érintéssel kerül be az ember szervezetébe és hallucinálni kezd. Sammyt a Papa gyógyította meg, és az öreg sok trükköt ismer, amiről John apu nem is hallott. Rászálltak a tesókra Sammy szerint, mert Dean annak idején elintézett egy dzsinnt és emiatt ő lett volna a következő. Sammy ezért ment el Deanhez és tudta, hogy megtalálták őt is. Dean Lisa és Ben miatt aggódik, Papa szerint a házat figyeli az egyik embere, ám Dean vissza akar menni. 

Sammy és Dean visszajöttek a házhoz, az erősítésnek odaküldött vadász már rég halott. A lakás tök üres, Dean aggódva tárcsázza Lisa telefonszámát, de csak a hangposta felel. A családi képeket nézegetve Dean fejében a legrosszabb forgatókönyvek váltakoznak, de szerencsére nincs gond, Lisa és Ben épségben hazaérnek a közös mozizásból, Dean alaposan megölelgeti a barátnőjét. Pakoljanak össze, elmennek egy barátjához. Lisa rengeteget kérdezne, viszont felbukkan Sammy, akiről Lisa úgy tudta, hogy halott, nem is igazán tud mit mondani. Deanék elmentek Bobbyhoz, az öreg jó barát nem örül a viszontlátásnak, tudja, hogy baj van. A gyors bemutatás után Lisáék elfoglalják a szobáikat, Dean pedig már búcsúzna is, mert dolga van. Viszont az ajtóban ott áll Sammy, Bobby nincs meglepődve, hogy itt látja őt. Dean viszont ebből már tudja, hogy Bobby tudta, hogy Sammy él, sőt, igazából már ő is egy éve tudja, hogy Sammy itt van. Azért nem szólt Deannek, mert végre normális életet élhetett, és nem döglött meg 30 évesen valami vadászat miatt. Persze, mert Deannek olyan rohadt könnyű volt, alig volt észnél, mikor bekopogott Lisáékhoz.  Ők meg befogadták, pedig majd megőrült a rémálmoktól és mindent megtett, hogy megtalálja Sammyt, de semmire sem jutott. Bobbynak ez nem is gond, hiszen Dean kiszállt és végre volt élete, sok vadásznak még ennyi se jutott volna és Bobby most se szólna neki. 

A nagy beszélgetés után Dean Lisával is rendezheti a sorait, Bobby vigyázni fog rájuk, de neki mennie kell. Dean bocsánatot kér, amiért bajba keverte őket, tudnia kellett volna, hogy előbb-utóbb valami megtalálja őket és jobb, ha nem maradnak együtt. Lisa nem nyugszik bele, hogy Dean ennyire lüke, hogy ilyen könnyen feladná. Lisa tudja, nem volt könnyű a kapcsolatuk, mert nagyon mélyről jöttek vissza, és Bennel is megtalálták a közös hangot.Lisának ez volt a legfontosabb, hogy a fia felnézhessen valakire. Lehet Dean megbánt mindent, de Lisának ez volt a legszebb éve. Deannek sok mindenen el kell majd gondolkodnia ezek után. Később immár Sammy kocsijában (Dodge Charger) Papa főhadiszállása felé tartanak. Ott a Papa elég nyugisan áll a feladathoz, nem sürgeti az eseményeket, hogy dzsinneket öljenek, de ez a pillanat is el fog jönni. Deannek más tervei vannak, elmennek, megkeresik és megölik őket, tiszta sor. Christian leinti, hagyja az ügyet rájuk, szabin volt jó ideje, majd a profi rokonok elintézik őket. Ja, persze, Deannek kész a terve: mivel a dzsinneket egy csalival elő lehet csalogatni, hát legyenek Sammyvel a csalik, ha már őket akarják. Hazamennek, és szépen kivárják, amíg eljönnek, mert el fognak jönni, és megölik őket. Hiába szabadságolta magát, még vág az esze. Papát meggyőzte, Christian egója sérült egy kicsit, Gwen és Mark jót röhögnek. 

15.png

A kiscsapat hazament, a rokonok első dolga az, hogy szétkritizálják a kertvárosi élet minden kis apróságát kezdve Lisa InStyle magazinjával vagy épp Dean golffelszerelésével. Papától is megkapja a lelkifröccsöt, ugyanis Dean olyan, mint az anyja, Mary is normális életet akart. De egy kicsit szakmázni is kell, Sammy és a Papa az elmúlt egy évben kőkeményen dolgoztak, olyan kemény ellenfelekkel találkoztak, hogy csak lestek. Valami nagyon sötét dolog állhat a háttérben, de hogy mi, ezt nem tudják. Pont ezért kell minden elérhető ember, így Deannek is vissza kellene térni, ám Dean habozik. Papa érti, de jobb ha tudja, hogy sok száz évvel ezelőtt is vadásztak az ősei, benne van a vérében és kell a segítsége, ne golfozgasson. Dean kimegy az őrködő Markhoz, a családi furgon elég nagy ahhoz, hogy akár egy túszt bezsuppoljanak oda az akció végén. Odakint három dzsinn figyeli a házat. Dean jelenti a többieknek, akik jobb ha eltűnnek, mert nem fognak rájuk támadni, ha itt vannak. Papának nem tetszik, de legyen, a közelben maradnak és mindenképpen szóljanak, ha erősítés kell. 

16.png

A család elment, Dean és Sammy ketten maradnak. Sammy a családi képeket nézegeti, Dean fejében rengeteg minden száguldozik, a visszatérés, a közös vadászat a nagyapjukkal és vajon kik és mit akarnak tőlük… Sammy ez utóbbira  nem tudja a választ, viszont Dean felveti, hogy emlékszik-e a ketrecre? Sammy emlékszik, de hiába a kérlelés, nem fog beszélni róla, örül, hogy visszajött onnan. Deannek lenne még kérdése, ám kinéz az ablakon és látja, hogy a szomszéd házban lakó Sidet és a feleségét megölik. Dean elővesz két ellenszeres injekciót, mintha ez bármit segítene és átrohan Sidékhez, de ők már rég halottak. Közben Sammynek is dolga lesz, egy dzsinn rátámad. Deannek is gondjai lesznek, őt ketten támadják meg, az egyik dzsinn a pincérnő Brigitta a kocsmából és alig várja, hogy megölje Deant, mert ő megölte az apjukat annak idején. Sammynek szerencséje lesz, és Dean golfütőjével agyonveri az ellenfelét, de hát Brigitta és a társa odaérnek hozzá. Dean a másik házban már javában hallucinál, Lisa és Ben hazajöttek és Azazel el akarja kapni őket. Dean hamarosan Ben szobájában találja magát, ahol Ben iszik a Sárgaszemű véréből, Lisa pedig úgy hal meg, ahogy annak idején Mary: a tetőhöz szegezve, felvágott hassal, tűzben elégve és Deant hibáztatja a történtekért. Dean nem tud tenni semmit. 

A másik házban Sammy sarokba szorult, de szerencsére Papának sikerül megölni a névtelen statisztát. Átküldi Deanhez Sammyt, Brigittát meg elintézi ő. Sammy rohan a tesóhoz, Papa meg farkasszemet nézhet Brigittával. Egészen addig, amíg Christian hátulról rá nem húz egy csuklyát a nő fejére. Gyorsan megkötözik a őt, Papa sürgeti őket, hogy minél gyorsabban vigyék el, mielőtt a fiúk visszajönnének. Később a tesók visszatértek az üres házba, a rokonság eltávozott, Sammy majd a főhadiszálláson találkozik velük és akár Dean is jöhetne. Dean nem megy sehova, csak Lisáékért Bobbyhoz, nem fog Sammyvel menni. Ugyan már, ha egyszer megtámadták őket, lesz következő alkalom is. Dean ezzel tisztában van, hiszen ő volt az, aki miatt veszélybe kerültek, de a legjobb esélyük az, ha ő is védi meg őket. Ha nem, hát nem, pedig Sammy szívesen vadászna tovább Deannel, hiszen jobban érzi ő is magát, ha ott van vele. Kedves szavak és Dean odaadja Baby kulcsait, neki tényleg vadásznia kellene, Sammy vigye csak. Sammynek már van kocsija és felszerelte mindennel. Akkor itt a vége, Sammy indul haza, Dean megígérteti vele, hogy tartják a kapcsolatot és ennyi. Sammy elment, Dean egyedül maradt, megint. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása