Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x21 - Két perc múlva éjfél

2020. április 24. 12:00 - Szencsike

Lassan, de biztosan elérkezünk az évadzáróhoz, a srácoknak viszont van még egy utolsó feladata, amit el kell intézni, hogy visszarugdossák Lucifert a ketrecébe. Menjünk el az iowai Davenport városába, ott egy idősek otthonába nézünk be, ahol egy kedves hölgyet meglátogat a doktor úr, maga Pestis. Szegény néni nem is sejti, hogy a doktor úr kísérleti nyúlnak használja, ugyanis a saját készítésű vírusával fertőzi meg, amihez elég volt megérintenie a nénit. A nénin csúnya vörös pöttyök jelennek meg, lázas szegény, lehányja Pestist, majd meghal. Pestis csupa zöld a hányadéktól, de elégedett az eredménnyel. 

1.png

Ugorjunk vissza huszonnégy órával korábbra, a srácok Bobbynál vannak és javában veszekednek Sammy ötletén. A kisöcsi igent mondana Lucifernek, ráadásul erről a tervről Bobby előbb tudott, mint Dean. Szerencsére Dean nem tud tovább kiabálni velük, mert Castiel felhívja telefonon. Az angyal kórházban van, a nagy összecsapás után egy rákászhajón kötött ki, véresen és eszméletlenül, a halászok hozták be, most ébredt fel a kómából. Dean beszámol neki a legújabb terveikről, örülne az erősítésnek, mikor Pestishez mennek, de sajnos Castiel erőtartalékai kimerültek, és emiatt igazán emberinek érzi magát: fáradt, éhes szegénykém. Valamint szüksége lenne egy kis pénzre az utazáshoz illetve fájdalomcsillapítóra és kajára. Dean rábízza Bobbyra ezeket, és Castiel megdicséri őt, mert képes volt nemet mondani Mihálynak, mégse az a kiégett, selejtes ember, akinek hitte. Deannek jólesnek a kedves szavak, Castiel is elégedetten teheti le a telefont.

A tesók megérkeznek az idősek otthonához, a srácok elborzadnak, hogy szegény öregek itt végzik Pestis karmai között. A tervük az, hogy bejutnak az épületbe, de jó kérdés, hogy ki az ember, ki a démon és itt van-e Pestis? Vannak biztonsági kamerák, ez segíthet, Dean bejut a biztonsági őrök irodájába, szerencsére csak egy főt kell elintéznie, aki ember, így elég volt fejbe vágnia. A kamerák képeit figyelve próbálja kitalálni, a sokaság közül ki lehet Pestis? A hosszú és unalmas várakozásnak vége lesz, egy magabiztosan sétálgató férfinél bezizeg a kamera képe, na ő lesz Pestis, és az idővonalunk szerint visszaérünk a kezdőjelenethez, a néni megöléséhez. A srácok elindulnak Pestis után, azonban a settenkedésüket meglátja őket egy nővérke. A nővérke azonnal Pestishez szalad, a nő ugyanis démon és már várták a Winchester-tesókat, és ha Pestis jót akar magának, lelép. Pestis azonban annyira dühös a testvérei miatt, hogy inkább személyesen intézné el a tesókat. A démon a parancsot követné, tilos megölni a két porhüvelyt, ám Pestist ez már rég nem érdekli. Látja a démon-nővérkén, hogy megijedt a váratlan kirohanástól, hát legyen, megölelgeti őt. Közben elforgatja a csodatevő gyűrűjét és az emberek sorra esnek össze, hányják össze magukat és halnak meg.

3.png

A folyosón kószáló tesókat is eléri a betegség hulláma, szédülnek, köhögnek, alig látnak, alig tudnak menni, ahogy egyre közelebb érnek Pestishez. Mire odaérnek a halott néni szobájához, Pestisnek csak egy gyors köszöntésre van ideje, mert mindketten elájulnak. Pestis válogatott betegségekkel szórta meg őket is, a srácok csak nyöszörögni tudnak válaszként. Dean próbálja a démonölő tőrt elérni, de bukta ez is, Pestis rátapos a kezére. A Lovas filozófiája egyszerű, de annál hatásosabb: betegségekkel lehet a leghatékonyabban gyilkolni. A srácok nagyon szenvednek, ám végre valahára megérkezik Castiel, pont jókor ért ide a busszal. Sajnos Pestis ereje rá is hatással van, ő is fájdalmasan rogy össze. Pestis jót röhög rajta, épp csak hangyányi angyali ereje maradt, nem lesz ez ide elég... Dehogy nem, Castiel ereje pont arra elég, hogy felkapja a démontőrt és levágja vele a gyűrűt Pestis kezéről. A démon-nővér már későn ugrik rá az angyalra, a gyűrű megvan, és a nővér gyomrát is átszúrja a halálos penge. Pestis búcsúzóul csak annyit mond, hogy már túl késő és eltűnik.

4.png

Újra otthon Bobbynál, ám hiába a győzelem, ha Pestis utolsó üzenete ott kattog mindenki fejében. Talán hagyott valami kis búcsúajándékot, ami tönkretehet mindent, de hátha Bobbynak jó hírei vannak. Az infó szerint Chicago könnyedén megsemmisülhet, ugyanis az évszázad vihara közelít a városhoz, csak hárommillió ember van veszélyben... Castiel szerint ez nem jó hír, ám talán az jó lehet, hogy Halál is a városban van. Ha megszerzik a gyűrűjét, mielőtt kitörne a vihar, akkor ez a feladat is megvan. Nagyon könnyű feladatnak hangzik, a srácok nem is értik, honnan tud ennyi mindent. Szegény Bobby nagyon zavarba jön, kapott egy kis segítséget, és a segítsége épp felbukkan a konyhában. Crowley üdvözli a kis társaságot, és biztatja Bobbyt, hogy ne szégyenlősködjön, hanem vallja be, mit tett. A srácok már tudják, hogy valami borzasztó következik, és Bobby egyszerűen kijelenti, hogy eladta a lelkét, a világvége megéri ezt az árat. Crowley javít, kölcsönbe adta, vissza fogja kapni, Dean részéről oké, akár most is visszaadhatja, de még nem. Sammy azon morfondírozik, hogy vajon volt-e csók is, Bobby túlságosan is határozottan rávágja, hogy nem, ám Crowley megmutatja a telefonjával készített fényképet. Volt ott csók bizony, Bobby még a nyelvét is használta. Elég szörnyű ez is, Dean Bobby lelkét követeli továbbra is, ám Crowleynak ez az életbiztosítása. Amint elvégeztek minden feladatot amiben megállapodtak és Crowley szabadon távozhat, visszaadja Bobby lelkét.

Dean pakolászik a csomagtartóban, Sammy nagyokat sóhajtva lép hozzá, beszélniük kell. Sammy átgondolta a dolgokat és igazat ad Deannek, valóban túl gyenge, hogy elbírjon Luciferrel, sőt, még a Dean-Castiel-Bobby hármasnál is gyengébbnek érzi magát. Csak az a baj, hogy egyáltalán nincsen semmi más ötletük, és ez tűnik az egyetlen megoldásnak, muszáj meglépniük. Crowley érkezése lezárja a beszélgetést, hozott nekik egy újságot, benne egy igazán érdekes hírrel. A Niveus gyógyszergyár napokon belül elindítja az influenza-oltását, ami megelőzi a járványt. A srácoknak lövésük sincsen, hogy mit gondoljanak erről, Crowley szerint a külsejükkel kompenzálják az észbeli lassúságukat. Sammy démonná vált ex-haverja, Brady a Niveus alelnöke volt. Na, a srácok esze bekapcsol végre, Pestis terjesztette el a járványt, és az oltás meg a jól ismert Croatoan vírus. Crowley is elismeri, hogy ilyenekért lesz valakiből Lovas és ha nem sietnek, pár nap múlva átélik az igazi Zombielandet. Menjünk el Chicagóba, a város még csak a vihar előszelét élvezheti, a lakók még mit sem sejtenek, mi várhat rájuk. Azt sem tudják, hogy a Halál közöttük jár, egy szürke, 1959-es Cadillac-kel parkol le egy pizzériához közel. Az utcán egy 60-as éveiben járó, elegáns férfi sétál (Julian Richings remek alakításában), és hoppá, valaki véletlenül neki megy, egy fiatal mobilozó férfi. A pasas még az „öregnek” szól be, hogy nézzen a lába elé, ám a nagyszájú férfi pár lépés után összeesik. A járókelők odasietnek hozzá, de már mindegy...

7.png

Vissza Bobbyhoz, Castiellel a furgonját pakolják, ám az angyal panaszkodós kedvében van. Csalódott, hiszen teljesen használhatatlanná vált, maximum csak egy fegyvert tud elsütni. A korábbi állapotához képest ez igazán lesújtó. Bobby nem akarja hallgatni a siránkozását, ő is picsoghatna sok mindenért, Castiel most jobban teszi, ha a pakolással foglalkozik. A kis csapat kettéválik, Dean elmegy a Halálra vadászni, Sammy, Bobby és Castiel a gyógyszergyárhoz mennek. Sammy nosztalgiázik a régi vadászatokról, azok sem voltak épp könnyű melók, de ennél mindenképpen azok voltak. Deannek átadná a démonölő kést, ám Crowley hozott egy jobbat, egy igazi kaszát. A Halálé, szó szerint bárkit meg lehet vele ölni, még magát a Halált is, ez kell Deannek. Crowley csodálkozik, hogy Bobby még mindig a tolószékében üldögél, jobban is fogalmazhatott volna az alkukötéskor, de Crowley rendes volt és hozzácsapott a szerződésükhöz egy kis apróságot. Bobby visszakapta a lábait, végre kiszállhat a székből. Bobby maga sem hiszi, de igen, lábra állhat, ez tényleg rendes volt Crowleytól, csak hol a legendás kiskapu...

8.png

Nézzük Sammy csapatát, útközben Castiel megtudja, hogy mi Sammy terve: igent mond Lucifernek és beleugrik vele a ketrecbe. Az angyal meglepetésre nem szörnyülködik, hogy milyen gáz a terv, inkább bizakodó. Ha Dean képes volt nemet mondani Mihálynak, akkor Sammy is legyőzheti Lucifert. Igaz, van pár bökkenő, az egyik, hogy Mihálynak lett új porhüvelye, Adam, a féltestvér. Ha elbukik Sammy terve, akkor kilátástalanná válik a helyzet, bukik minden. Castiel mellékesen még odaveti, hogy egy kis démonvér is segíthetne, megerősíti a gazdatestet, igaz, ehhez többet kellene innia, mint eddig valaha is. Castiel szerint Nick testében Lucifernek muszáj literszám innia a démonvért. A terv csak még rosszabb lett, mint eddig volt. A csapat megérkezett a gyógyszergyár raktárához, éppen pakolják a teherautókat. A csapat terve szerint beviszik a raktárba a detonátorokat, beindítják a tűzjelzőt, addig kimenekül mindenki, majd robbantás, erre van egy jó órájuk. Sajnos az első kocsi már kész is, a csapatnak muszáj rögtönöznie, nehogy elhagyja a területet. Castiel megtámadja a sofőrt, szerencsére csak leüti, más baja nem lesz, de a sofőr feje rábukott a dudára, és a hangos dudaszó jelez a raktárban lévőknek. Az ott dolgozó démonok tudják, hogy itt vannak a Winchesterek, így lezárják az ajtókat, a dolgozók bent rekedtek, nekik elővesznek egy vakcinát, az egyikük megkapja a croatoan vírust.

9.png

Bobby és Sammy kilövik az ajtózárat, úgy jutnak be az épületbe, a munkások nagyja ezen az ajtó szabadult ki, szerencsére közülük senki sem lett beteg. Az épület belsejében azonban több munkás is megfertőződött, Sammy és Bobby szemtől-szembe találják magukat velük, akik azonnal indulnak feléjük, szerencsére egy pontos fejlövés még idejében megállítja őket. Ők azonban csak az elsők voltak, még beljebbről egy nő sikoltását lehet hallani. Sammy elmegy oda, Bobby megkapja a démonölő tőrt. Használja is, az egyik démon megtámadná őt, de Bobby könnyedén elintézi. Nézzük Deant és Crowleyt, megérkeztek Chicagóba, elsőnek a Halál főhadiszállását nézik meg, a hely tele van kaszásokkal. Crowley eltűnik, majd visszajön, megnézte, hogy ott van-e Halál, de nem. Crowley infói erre voltak jók, ő maga kényelmesen lelépne, mielőtt megsemmisülne a város, Dean meg bosszankodhat, hogy a semmiért jött idáig. A raktárban Sammy megmenti a hölgyet és meg egy férfit a fertőzöttektől, eddig jók, Chicago, az idő egyre rosszabb, elkezdett szakadni az eső, Dean azon kattog, hogy vajon hogy juttatnak ki ennyi embert időben a városból. Crowley megtalálta Halált, egy pizzériában van, Dean egyedül mehet be hozzá.

10.png

A raktárban halomra hullanak a zombik, de sikerül jó pár embert is megmenteni. Sammyt megtámadja egy fertőzött, Bobby puskája beragadt, hála az égnek Castiel jókor lőtt, Sammy életben marad. Most már csak egy terrorista cselekményt kell végrehajtania a társaságnak, Bobby sürgeti is őket, hiszen ezen minél hamarabb túl kellene lenniük. Chicago, a kedves olasz pizzériában mindenki halott, Halál meg jóízűen falatozik a pizzájából. Dean bevetné a kaszát, ám az felforrósodik a kezében és leejti a padlóra. A Halál megköszöni, hogy visszahozta neki, és a kasza pár pillanat múlva ott hever az asztalán, Deant pedig odahívja magához. Deant ritkán látni ilyen bátortalannak, pedig a Halál egész normális, már régóta várta ezt a találkozást. Igaz, számára Dean nem jelent semmit, elképesztően öreg és hatalmas ahhoz, hogy Dean érezze, mennyire jelentéktelen kis ember is ő ebben a pillanatban. Dean kap egy szeletet a pizzából is, szegény srác ilyen kényelmetlenül még sosem evett semmit. Deannek az első falat után visszajön a hangja, mennyi idős, ha megkérdezheti. Szerencsére igen, öregebb mint Isten, és van annyira erős, hogy ha eljön az idő, akkor Istent is magával vigye, ha az meghal, mert előbb-utóbb ő is meg fog halni. Szegény Deannek ez a helyzet kezd egyre megterhelőbb lenni, azon csodálkozik, hogy még él, és a Halál szerint ennek egyszerű az oka. Lucifer fogva tartja őt egy varázslattal és ide-oda küldözgeti őt, ezért nem tudtak már korábban találkozni. Lucifer fegyvere lett, miatta vannak ezek a szörnyű pusztító természeti katasztrófák, és Halál gyűlöl egy elkényeztetett gyerek szolgája lenni. Ha azt hiszi, hogy Dean meg tudja menteni ebből a helyzetből, akkor téved, ehhez ő túl kevés lesz, de tud neki segíteni. Önként odaadja a gyűrűjét, és akár Chicago is megmaradhat. Dean köpni-nyelni nem tud a sokktól, amibe ez a kis beszélgetés taszította, de Halál még be sem fejezte. Deannek mindent meg kell tennie, hogy Lucifer visszakerüljön a ketrecébe. Szó szerint mindent, beleértve azt is, hogy Sammy kiálljon Lucifer ellen és együtt ugorjanak bele a ketrecbe.  Deannek sikerül kinyögnie egy igent, Halál reméli, hogy így is lesz, és elmondja Deannek, hogy mit kell tenniük, hogy működjön a tervük.

Ismét Bobbynál, megvan mind a négy gyűrű, összerakva olyanok mint egy fidget-spinner. Bobby végre jókedvű, újra használhatóak a lábai, de talán túl szép, hogy igaz legyen. Ezen Dean sem segíthet, ugyanis ő meg elmeséli Bobbynak, hogy hazudott Halálnak. Igenis bánná, ha Sammy bevállalná ezt a Lucifer-tervet, de vajon Halál miért akarja, hogy Sammy végezze el a piszkos munkát? Mivel Lucifernek dolgozik, ezt kell mondania, de nem biztos, hogy ezt akarja, bár ezt sosem fogják megtudni, bárhogy találgatnak is. Bobby szerint az biztos, hogy az ötlet több a semminél, és lehet Sammynek vannak hibái, de a raktárban olyan harcos volt, amitől Bobbynak is elállt a szava. Túlságosan is kemények voltak vele, de kisgyerekkora óta teszi amit kell, és ha van is benne valami rossz, a jósága sokkal erősebb. Dean is tudja, hogy Sammy mindent megtesz, hogy legyőzze Lucifert és ebbe akár az is beletartozik, hogy meghal, hogy megvédje a világot. Adott Deannek a kérdés, hogy mitől fél jobban: elveszíteni a küzdelmet vagy elveszíteni Sammyt?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása