Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X04 – Mind egyetértünk, ami survivorül azt jelenti: mind mást gondolunk!

2020. április 23. 10:00 - Laura Ingalls

03-53_amber.jpg

Az előző rész végén Ethan átköltözött Extinctionre, amely tény néhány játékost felzaklatott kissé. Adam arra számított Parvati esik ki, Rob és Parvati azt hitték Adam költözködik. Robnak nyilván nem tetszik, hogy nem tudott arról mi fog történni, Adam meg szűköl, mert kiderült kettős ügynököt játszott és most pedáloznia kell, hogy a szövetsége egyáltalán szóba álljon vele. A riportban előadja magát, hogy „elmondtam neki a szövetségem tervét és elárult” – mármint Boston Rob árulta el. Rob Parvatinak meséli a történteket, de ő nem az „elárultam” szót használja, hanem hogy elmondta nekik Adam egy patkány és mindkét oldalnak teszi a szépet. Míg Rob Parvatival beszélget Adam bocsánatot kérve haknizza körbe a szigetet. Egyesével beszél a többiekkel és azt mondja amit egy ilyen helyzetben mondani lehet, majd bízik a legjobbakban. Bennél célt ér, mert bár azt mondja Adam egy kis menyét, de szerencséjére Parvati és Rob nála sokkal veszélyesebbek. Ténykérdés, hogy Ben szemét az első nap óta szúrja Rob és nem meglepő, hogy neki Adam a kisebbik rossz.

Másnap reggel a pirosaknál Yul boldogan ébreszti társait: ez az, megcsináltuk! Megéltük a 10. napot! Túl vagyunk a játék negyedén! Yihaaa – csapnak a levegőbe mindannyian. Nah, jó. Lehet, hogy csak Yul örül és a többiek elnézően mosolyognak, de legalább nem lincselik meg. Ez egy jó társaság. Yul legalábbis így gondolja. Van mit enni, nem esik ki tőlünk senki és szeretjük egymást. Plusz öröm, hogy Yul, Nick, Wendell és Sophie szövetsége a nagy boldog családon belül teljesen titkos tudott maradni, ezzel teljes Yul boldogsága.

02-22_yul.jpg

Míg a pirosak a partról merednek a távolba azon merengve milyen borzalmas lehet az élet Extinctionön, addig az ott élők átélik minden nyomorát miután elolvassák az Amber által megtalált üzenetet. Lehetne az is a címe: Kenyeret és cirkuszt! – már amennyiben címet adnának eme kis szerelmes leveleknek. A mai feladat teljesítése után mindenki kap egy tokent. Mindössze annyit kell tenni érte, hogy felmásznak a hegytetőre ahol saját nevükkel ellátott kugli-rakást találnak. A rakás 20 kugliból áll, amiket egyesével lehet levinni a táborba és a tűz mellett kell felhalmozni. Ez barátok közt is 20 fordulót jelent – hússzor fel és hússzor le 1 darab kis tokenért. Jah, azt mondtam, hogy naplementéig kell teljesíteni a gyakorlatot? Attól ki vagyok égve ha belegondolok, hogy ezek a szerencsétlenek csak annyi ennivalót kapnak, hogy éhen ne haljanak. Nagyon kemény meló lesz! Felmerül bennem a kérdés vajon azért történik-e mindez, mert eddig csak Natalie oldotta meg a feladatokat…

04-12_utvonal.jpg

04-25.jpg

05-22.jpg

Miután Amber felolvasta a levelet és mind felocsúdtak a sokkból, elindul a szakkörözés. Danni a szüléshez hasonlítja, de az a különbség, hogy annak van eredménye. Utána legalább kapsz egy gyereket a kezedbe, de most? Belepusztulsz egy zsetonba. Ethan nagy lendülettel megy neki a kihívásnak: maratont futott, profi focista volt, legyőzte a rákot – mi ez neki? Nos Ethannek sikerül majdnem elájulnia annyira elfárad. Doki néni jön, közli vele alacsony a vérnyomása, ha nem tart pihenőt el fog ájulni. Miután visszanyeri a színét Ethan nekiindul, hogy befejezze amit elkezdett, mert már csak négy kuglija van hátra és azért is, mert megküzdött egy halálos betegséggel, nehogy már ez a feladat kifogjon rajta. Natalie egy gép. Terminátor. Tolja egymás után a köröket. Egy dolog lebeg a szeme előtt: 4 zsetonja lesz ha ezt megcsinálja. Amber ugyanolyan csendesen csinálja végig, mint amilyen egyébként is. Összeszorítja a fogát és bár az utolsó szuszt is ki kell préselnie magából azt mantrázza közben „be akarom fejezni, be akarom fejezni”. Végül befejezi, ahogy mind befejezik. És annyira megviseli őket a feladat, hogy Natalie és Amber sírva fakadnak amikor az utolsó fadarabot elengedik. Ethant az utolsó körre elkíséri a három lány szolidaritásból. Megható egyébként és Ethan is meghatódik, mindig emlékezni fog erre a pillanatra.

06-51.jpg

08-28.jpg

09-37.jpg

12-18.jpg

A kékeknél is kemény munka folyik. Adam keményen dolgozik azért, hogy visszafogadja a szövetség. Kitakarítja a lábast a rizs után, vizet hord a többieknek, fát gyűjt, kókuszokat tör fel stb. Jeremy nagyon jól mondja: Adam olyan, mint a gyerek amikor rosszat csinál. Tudja, hogy csalódtál benne és próbál a kedvedben járni. Jeremynek tetszik amit lát. Amíg Adam így viselkedik és nem akar újra kettős ügynöknek állni, rendben lesznek. A parton Parvati és Boston Rob beszélget kicsit Adammel, de Adam nem mond semmit amit ellene tudnának fordítani. Miután elmegy Rob megkérdezi Parvatit: mártsuk be? Simán. Szóval Rob odamegy Jeremyhez és Michele-hez: mit csináljak Adammel? Továbbra is be akar fűzni. Ki akar valamit találni, próbálkozik – nem mintha vevő lennék rá. A Rob által elvetett mag kicsírázni látszik, Jeremy azt mondja Michele-nek, hogy felőle kiszavazhatják Adamet, nem bízik benne. Úgy néz ki tud ez a Boston Rob valamit, mégis ragadt rá ez-az az évek alatt…

13-42.jpg

14-21.jpg

15-32.jpg

16-17.jpg

Odaát a pirosaknál családias a hangulat ahogy korábban már írtam. Tyson Sarahval van buddy-buddyban. Nem véletlen. Amellett, hogy kedveli úgy gondolja, hogy a veszélyesebb játékosoknak össze kell tartani és védeni egymás hátát, mert különben az olyanok akik csak egyszer játszottak, nem kötődnek igazán senkihez és nem veszi észre őket senki, ellavíroznak őket kiejtve. Mint Wendell, Nick, Yul és még a neve sem jut eszembe – mondja Tyson – Sophie. Annyira nem tűnik fel, hogy itt van, hogy még a neve sem jutott eszembe. Sandrának és Tonynak mondja Tyson a parton, hogy azok, akik nem kötődnek senkihez olyanokra fognak szavazni, mint mi. Egymás ellen fordítanak minket és azt akarják, hogy minél hamarabb kiessünk. Sandra azt válaszolja, hogy arra szavazok akire mondod egészen addig amíg nem rólam van szó. Tyson szerint biztosra veheti, hogy ő lesz a következő kieső, ha Tyson és Tony kikerül a képből. A riportban viszont azt mondja Sandra, hogy napokkal ezelőtt Tyson őt akarta eltávolítani, szóval egy szavát sem hiszi el most és jobban jár ha megnyerik a következő védettségi játékot, különben Tyson nagy szarban lesz.

18-39.jpg

Védettségi játék. A feladat: 4 játékos egy hajóhoz van kötve. Jeff jelére beugranak a vízbe és úszva elhúzzák a hajót a benne ülő három társukkal egy stéghez, amin egy „torony” van. A hajóban ülő játékosok felmásznak a „toronyba” és a végén kiálló lécről elrugaszkodva kell megszerezniük három kulcsot. Ezeket a kulcsokat használva szabadíthatják ki a játék utolsó szakaszában megoldandó puzzle darabjait. (Mutatom képekben.) A győztes csapat védettséget nyer és csirkéket! Hurrá!
A pirosak kettővel többen vannak, ki ül kispadra? Sandra azonnal jelentkezik. Jeff megszólítja: Sandra, nem is gondolkoztál hogy felemeled-e a kezed! Én ugyan nem, nem bánom egyáltalán – mondja lazán Sandra. Parvati beszól: Jeff, nem nevezzük el a kispadot Sandra-padnak? Sandra nem veszi fel, mosolyogva reagál, hogy nincs semmi gond, Parvati nem bántott meg. Nos nem is a bántás volt a cél. Tony ül le Sandra mellé a Jeff által hivatalosan is „Sandra sit out bench”-nek nevezett kispadra. És hol marad a szabály, hogy nem hagyhatja ki ugyanaz a játékos az egymást követő játékokat? Sandra sit out bench a púpom…

20-19.jpg

20-22.jpg

20-32.jpg

A kékek hajójában Denise, Parvati és Adam ülnek. Ben, Jeremy, Michele és Rob húzza őket. A pirosaknál Sophie, Nick és Kim ül a hajóban és Sarah, Wendell, Tyson és Yul úsznak. A toronyhoz majdnem egyszerre érkeznek a csapatok, a kékek kicsit lemaradnak. Sophie ugrik a pirosaknál először, de kicsúszik a kezéből a kulcs. Lehetőséget kapnak a kékek, hogy vezetést szerezzenek, de Denise-nek sem sikerül elkapni a kulcsot. A pirosaknál Nick próbálkozik másodjára és neki sikerül. Elég magas és elég nagyot ugrik, simán megvan a kulcs. Parvati mászik fel következőnek a kékeknél, de elég bizonytalanul lépked, alacsony és nem tud olyan magasra ugrani, hogy elkapja a kulcsot. Ezalatt Kim megszerzi a pirosaknak a második, majd Nick az utolsó kulcsot és nagy előnnyel úsznak a puzzle irányába. A kékeknek Adam megszerzi az első kulcsot, majd a másodikat is – ekkor érkezik a piros csapat a kirakóshoz amit Nick és Sarah próbál kirakni. Közben a harmadik kulcsért Adam és Parvati felváltva próbálkoznak. Aztán már csak Adam ugrik, de elfáradt és nem tud elég magasra ugrani. Mindenki bíztatja, ő is mantrázik és nehezen, de sikerül neki, megcsípi a kulcsot. Uzsgyi a kirakóshoz!

Michele és Rob ugrik neki a puzzle-nek. Jeff azzal vezeti fel őket, hogy ők azok akik az előző két versenyt elveszítették a csapatuknak és csoda lenne ha innen nyerni tudnának. Milyen szép indítás, kösz Jeff. Rob és Michele elkezdik feldobálni a kirakós darabjait az oszlopokra, mintha nem lenne holnap és hirtelen a semmiből úgy néz ki, hogy versenyben vannak a pirosakkal! Sőt! A pirosaknak vissza kell bontaniuk a puzzle-t, mert nem stimmel és a kékek átveszik a vezetést. A kékek el sem hiszik, 3 darab van hátra, 2 - Jeremy már ugrál – 1 és Jeff felordít, hogy a kékek megnyerték a védettséget. Velük együtt örülök, mert megint katasztrófa volt amit az elején csináltak és a semmiből hozták vissza a versenyt. Egymás nyakába ugrálnak, visítanak, ordítanak. Ma este végre nem találkoznak Jeffel és még vacsorázhatnak is! Ennek ellentételezéseként a pirosak hatalmasat buktak, még nem is tértek igazán magukhoz, dermedten állnak. A 11. napon újra tanácsra mennek és valaki az éjszakát már az Extinctionön fogja tölteni.

25-46.jpg

26-49.jpg

27-04_orulnek.jpg

27-05_orulnek.jpg

Tyson a táborba visszaérve akcióba lendül: Nick elszúrta a kirakóst, nem segít a táborban, szavazzuk ki őt. Sarahnak mondja először. Majd odamegy Yulhoz, Sandrához, Tonyhoz, Kimhez, Wendellhez és mindekihez Nicken kívül és mindenki azonnal igent mond neki. Tyson érzi, hogy könnyűnek tűnik, de úgy néz ki mindenki Nickre szavaz este. Ezt már láttuk sokszor és tavaly Rob a játékosok szájába rágta: ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, többnyire nem igaz. A kútnál Tony, Wendell és Sophie gyors egyeztetést tart: mind ugyanarra szavazunk este? Kire is? Tysonra. Jah, igen. Akkor jó. Yul elmondja Nicknek Tyson mit szervez a háta mögött, de chill, mert nem lesz este semmi gond. Tyson Tonyval beszélget a parton. Győzködi, hogy nem mehetnek egymás ellen, mert ha Tyson kiesik Tony lesz a következő és csak utána Sandra. Ha Tonyn múlna Nicket szavazná ki, mert tudja, hogy Tysonnak igaza van, de nem egyedül dönt. A tanács előtt odaszalad Sarah-hoz és elmondja az aggályait. Sarah Kimmel beszél és úgy néz ki mindenki benne van, hogy Nickre szavazannak, de ez így még mindig csak négy szavazat másik néggyel szemben. Minden Sandrán múlik. Tony beszél vele. Elsőre Sandra azt mondja, egyértelmű, hogy Tyson essen ki. Aztán Tony szépen levezeti miért járnának rosszul, ha Tyson már nincs játékban. Úgy tűnik Sandra elgondolkozik és már a riportban is ezt mondja hogy Tonynak igaza van DE nem bízik Tysonban és baromira veszélyes. Sandra mintha hezitálna. Azt állítja soha nem hagyta, hogy az érzelmei befolyásolják amikor játszik. Erre mondjuk rácáfolt akkor amikor bosszúból rászabadította a társakat Amberre, mert megharagudott Boston Robra. Mindenesetre ezek szerint Sandrán múlik, hogy Nick, vagy Tyson költözik Extinctionre.

29-50.jpg

29-58.jpg

30-52.jpg

32-58.jpg

Tanács. Jeff Tonyt kérdezi először: mi a helyzet a törzsben? Tony valami olyasmit válaszol, hogy bármiyen nehéz is elhinni a mai döntés nem a személyes érzelmekről és kialakult barátságokról szól, hanem csak a játékról, csak a játék szintjén kell értékelni. Ezt a gondolatot viszi tovább Yul és Sophie azzal, hogy olyan döntést kell hozni amivel mind egyet tudnak érteni és figyelembe kell venni egy közelgő törzs cserét, vagy egyesülést. Nick hozzáteszi, hogy ha veletek együtt kötök ki egy másik törzsben tudnotok kell, hogy én veletek vagyok – ehhez ezután mindenki csatlakozik: én is, én is….
Sandrától most nyíltan elhangzik amit korábban személyes beszélgetésekkor és a riportban számtalanszor elmondott, neki mindenhogy jó, amíg nem az ő neve kerül a papírra. Tyson megerősíti, hogy ez a legjobb stratégia hisz már negyedik alkalommal van itt. Nem is értem, miért nem látják a többiek nagyobb fenyegetésnek Sandrát? Még pacsizik is Tyson mondata után. Pedig tényleg ez a nagyszerű benne és ezzel (is) jut el a végéig és nyilván megszavaznák neki megint a nyereményt és nem fér a fejembe miért nem látják a játékosok a fától az erdőt…
Ezután arról van szó hogyan lehet kiszavazni úgy valakit, hogy ismered korábbról, vagy láttad játszani, hogyan tudod kiszavazni azt akiért rajongsz – mert bizony vannak különbségek, akár a generációt akár a játékban eltöltött időt nézzük, például Nick Tysont és Parvatit bálványozza, Sophie Sandrát stb. Nos az biztos, hogy senki nem akar a másik tyúkszemére lépni a tanácson, megy még a csevegés erről-arról kb. a semmiről. Az biztos, hogy valaki meglepődik a végén, mert mindenki azt hiszi tudja mi a terv ma estére. Ez pedig tudjuk mit jelent: egy finom kis blindside-ot.

35-27.jpg

36-06.jpg

38-30.jpg

Első szavazat: Nick. Ezután Kim és Tyson. Majd újra Tyson és harmadjára is. Ekkor Tyson igazán meglepődik és amikor negyedik alkalommal mutatja Jeff Tyson nevét egyértelművé válik ki esik ki ma este. A survivor 5. kiesője: Tyson. Úgy tűnik Sandra nem állt kötélnek, így Tonyék sem akarták felfedni a formálódó háttér szövetséget és mind Tysonra szavaztak. Nick leadott egy biztonsági szavazatot Kimre, ha esetleg Tysonnak lenne egy rejtett védettsége. Az a kérdés tudott-e erről valaki, mert emiatt akár bajba is kerülhet. Tyson útban a csónak felé le kell adja a zsetonját, bár szíve szerint inkább lenyelné. Beleteszi Nick ládikájába azzal „ itt egy tűz-token a hősödtől Nick”.

41-02.jpg

Amikor Tyson megérkezik a száműzöttek közé kölcsönösen elszórakoztathatják egymást a sztorijaikkal és a következő adás nekünk is tart egy kis szórakozást, mert bár páratlanul maradtak a játékosok, tribe swap lesz! Kíváncsian várom megkeverednek-e a törzsek kellőképp és izgalmasabb lesz-e a játék? Az eddig begyűjtött előnyök talán végre előkerülnek a következő tanácson.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.04. 21:48:26

40×04(05).

Edge of Extinction:
Kemény volt a facipelős feladat, méltó a szezonhoz. Felmerült bennem, hogy vajon lehet-e dobni őket, de valszeg nem :D
Natalie-t amióta az EoE-n van, egyre jobban tisztelem, elképesztő melót lenyom és okosan is játszik. Most mondjuk végül mindenki megcsinálta a feladatot napnyugta előtt, még Ethan is a medicallal együtt – annyira megható jelenet volt, hogy elkísérték a többiek az utolsó körre :’)

Fősziget:
– Tetszett az “Adam megpróbálja jóvátenni a dolgot, ezért keményen dolgozik és mindenkivel jófej” összevágás :DD
– Tyson nagyon szépen rájött a Yul-Nick-Wendell-Sophie “unconnected” szövetségre.
– Jé, már a negyedik (vagy ha úgy vesszük, ötödik) rész, és még nem volt tribe swap :O

Immunity:
Parvati elnevezte a kiülős padot “Sandra bench”-nek…figyeltétek, hogy megfagyott a levegő egy pillanatra? :D De aztán Sandra mondta, hogy neki ez nem sértő. Mondjuk azért lassan kéne erre valami szabályozás, volt is ilyen, hogy back-to-back challenge-eket nem hagyhat ki ugyanaz az ember. (Durva, hogy Sandra ilyen hozzáállással is kétszeres nyertes.)
“Eh, megint kikap a Sele törzs, pedig már a pirosak is veszthetnének egyszer” – gondoltam naivan, amikor megláttam, ahogy szenvednek a kulcsok levadászásával a kékek, komolyan mintha a legalacsonyabb embereket osztották volna be ugrani (Adam, Parv és Denise se magas). Pláne ahogy a háttérzenével még ráerősítettek, hogy “na most megszerzi” és mégse, az nagyon vicces volt. Rob harmadszor is bevállalta a puzzle-t, és megváltotta magát: valami elképesztő comeback-et toltak, szerintem az egyik legdurvább hátrányból visszajövetel volt valaha!

Kiszavazás:
Ejjha, nem hittem volna, hogy ennyire egyöntetű Tyson-szavazat lesz: ő Nickre szavazott, Nick meg Kim-re…pedig hogy belengették, hogy Tony meg akarja menteni Tysont, mert ő a “pajzsuk”.
Még pár érdekes momentum:
– Sandra nem változik, bakker, még be is mondja, hogy ő bizony nem megilletődött a sok másik sztár láttán. Meg tudom érteni, ha valakinek ellenszenves a stílusa, de valahol mégiscsak szórakoztató nézni és jól csinálja.
– Nick-nek Parvati volt a nagy szerelme középiskolában, lol :)
– Tyson hogy rácsodálkozott a sok tüzifára EoE-n :DD “ó, ha te azt tudnád…”
– Ami meglepett, hogy Nicknek adta a fire tokent :O

#hétidézete Dannié a facipeléssel kapcsolatban:
“[…]in childbirth, you at least get a baby afterwards…here you get a fire token.” :DD
süti beállítások módosítása