Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x18 - Ahonnan nincs visszatérés

2020. április 21. 12:00 - Szencsike

Mindig, mindenre van egy kiskapu csak meg kell találni, és ez sajnos Zakariásnak is jól fog jönni. Szegény angyal épp iszik valami olcsó lebujban, az életéről kesereg, eddig mindig ő volt a legjobb munkaerő, de most... Egyszerűen semmit se tud elérni, és őt is semmibe veszik.  A mellette lévő férfi tudja mit beszél, őt is kirúgták, ennyit a megbecsülésről. Hamarosan jön egy földrengés és a sivító hangból Zakariás is tudja, hogy jön a főnöke. A csapos és a másik vendég belehalnak a főnök érkezésébe, kiég a szemük, Zakariás pedig készül a saját megsemmisülésére. Ez egy időre elnapolva, ugyanis a főnök tett Zakariásnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és a kopasz angyalkánk újból vidáman szemléli az életét, ezt most nem fogja elrontani.

1.png

Egy olcsó motelban Dean összecsomagolta a cuccait és megírja a búcsúlevelét. Döntött, kimondja a nagy igent, és minden féltett kincsét, a bőrdzsekit, Baby kulcsát és a pisztolyát elküldi Bobbynak. Sammy szerencsére tudta, hogy hol bujkál a tesója, ha már meghozta a döntést, igazán kiszámítható módon búcsúzik el a világtól, az öcsi tudta, hogy Lisához szaladt. Nem tetszik neki Dean döntése, hogy ilyen egyszerűen feladja, a saját példájából is tudja, hogy a belenyugvás, a menekülés nem megoldás. Sammy megpróbálja a „Bobbynak van egy terve” tervet, ám mivel Dean kitalálja, hogy nincsen terv, ez se jött be, de az fix, hogy megállítja a tesóját. Dean alig várja, hiszen sima győzelem lesz úgy, hogy nincsen az öccsében démonvér, ám Sammy sokkal jobbat talált ki: elhozta Castielt, és mielőtt Dean kimondhatná, hogy fapapucs, Castiel már elküldi őt Bobbyhoz.

2.png

A kis csapat Bobbynál gyűlt össze, Sammy és az öreg a szakkönyveket bújják, Castiel le se veszi Deanről a szemét, Dean pedig... Dean picsog, hogy Mihály az egyetlen esélyük, gyakorlatilag nem tudnak jobb megoldást. Ha ő lesz a hibás, hogy Lucifer szénné égeti a világot, ha Sammy nem mond igent, abból ő bizony nem kér. Bobby a fiának nevezi őt, ám Dean túl hisztis, hogy értékelje a gesztust, Bobby nem az apja és nem az ő problémája. Köszi, Bobby amúgy is megtépázott lelkének már csak ez a seggfej gesztus kellett. Az öreg elővesz egy pisztolyt és a hozzá tartozó töltényt, ez az a pisztoly, amit minden reggel elővesz, hogy golyót repítsen a fejébe. Ám Bobby sose fogja lelőni magát, mert megígérte Deannek, hogy nem fogja feladni! Dean elgondolkodhatna ezen, ám beindult Castiel angyalrádiója, valami történik, Castiel rögtön eltűnik. Cas egy erdőben bukkan fel, egy jókora területen csúnyán letarolták a fákat, pont úgy, mint miután Deant kihozták a Pokolból. Egy földtúrás nagyon mocorog, mintha valaki ki akarna onnan mászni. Castiel nem segíthet, ugyanis egy angyal megtámadja őt, és hamarosan felbukkan egy másik kolléga is. Szerencsére Cas van olyan ügyes, hogy legyőzze őket, mindkét angyal halott. Cas visszamegy a túráshoz, ott megjelenik egy kéz, Cas segít kikelni a földből a szerencsétlennek, akit rögvest el is visz.

Bobbynál a helyzet változatlan, Dean továbbra is csapdába esett vadként mászkál a házban, sört se tud inni, hogy Sammy szeme rajta ne lenne. Cas megérkezett, meghozta a vendéget is, a tesók alig hisznek a szemüknek, ugyanis a piszkos, feltámadt valaki Adam, a féltestvérük. Bobby most ismeri meg végre a híres Adamet, Castiel elmondja, hogy angyalok támadták meg, Adamet el kell rejteni. A srác is megkapja a bordába égetett jeleket és ettől azonnal fel is ébred. Adam most találkozik először a bátyjaival, hiszen az imposztor miatt nem ismerhette meg őket, de tudja, kicsoda Sammy és Dean, az angyalok figyelmeztették őt és Zakariást keresi. Később Adam újra tiszta, és elmesélheti mi történt vele. Meghalt, a mennyországba került, ahol az ő mennyországa a szalagavatója volt, ahol összejött egy lánnyal. Dean a mocskos részletekre kíváncsi, Sammy maradna a tényeknél. Adamet meglátogatta néhány angyal, azt mondták, hogy kiválasztott, neki kell megölnie Lucifert, ő Mihály porhüvelye. Dean szinte kikéri magának az állítást, ám Castiel szerint odafent lecserélték Deant. Adam is John W. fia, így Sam testvére, nem tökéletes a csere, de vészmegoldásnak jó. Dean mérges, Castiel szerint az angyalok már nem hisznek abban, hogy Dean igent mondana, erre Dean egy mérges „kapd be!”-t lök oda neki, a Destiel shipperek meg talán el is képzelték a jelenetet. Sammy is háborog, nincs értelme ennek az egésznek, hogy hirtelen lett egy „B terv”. Adam már döntött, ő segít az angyaloknak, bízik bennük, hisz angyalok. Sammy alaposan megmossa a fejét, bármit is mondtak neki, ne higgyen nekik, mert csak kihasználják van más terv is. Aha, a szeretet ereje a neve, jó poén, csak senki sem nevet Dean viccén. Sammy bedobja, hogy ők egy család, egy a vérük, ám Adam nem tartja John W-t az apjának. Évente egyszer látta egy baseball-meccs erejéig, aztán ennyi. Neki az anyja a család, akit újra láthat, ha megteszi, amit kérnek tőle. Sammy egy kis időt kér tőle, ha van csak egy jó emléke J.W.-ről, akkor ad nekik még egy kis időt, hogy kitaláljanak valamit.

Adam kegyeskedett maradni, ám a kis csapat elkövette azt a hibát, hogy egyedül hagyták, így a srác az első adandó alkalmat kihasználja, hogy lelépjen. Sammy szerencsére még épp időben elkapja a srácot, sörért ment volna, de az van itt is, maradjon szépen a seggén. Adam tudja, hogy fogoly, cuki-muki családi sztorik ide vagy oda. Sammy szerint az apja csak meg akarta védeni, hogy nem vitte bele őt ebbe a világba. Sajnos a szörnyeteg erről nem tudott, Adam emlékszik arra, hogy halt meg. Sammy szerint jobb is, hogy csak évente egyszer látta John W-t, mert egész évben vele lenni még nehezebb. Ugyan már, Adamet egyedül nevelte az anyja, ezt sokkal nehezebb volt megélnie, hogy szinte csak magára számíthatott. Sammy állítja, hogy megkeresték volna, ha tudnak róla, de Adam örökölte a Winchesterek makacsságát, nem igazán érdekli Sammy véleménye, pedig szerinte ezzel a "leszarom" hozzáállással Adam pont beleillik a családba. Deant bezárták a bunkerbe, szegénykém csak unatkozik. Jön Sammy és Cas, az angyal alaposan végigméri Deant, aki szerint legutóbb lefeküdt azzal, aki így stírölte.  A Destiel fanok újabb csontot kapnak, Sammy inkább elküldi őt, vigyázzon Adamre. A tesók ketten maradnak, Dean tovább mérgelődhet, nem fogja hagyni, hogy Adam feláldozza magát helyette, ezzel egy újabb ember halna meg helyettük és a lista így is hosszú. Sammy kitart, hogy lesz más megoldás, ám Dean már rég feladta, már nem hisz semmiben, főleg nem Sammyben. Szerinte Sammy el fog bukni, valahogy meggyőzik, hogy igent mondjon. Túlságosan is magabiztos és túlságosan is mérges, kész Anakin Skywalker, tuti átáll a sötét oldalra, ha Lucifer megtudja győzni őt. Sammyt szinte sokkolja, hogy pont a bátyjától kell ezeket hallania, Dean döntése végleges, nem egy gyerek fog szembeszállni a sátáni Sammyvel. Sammy hallgatni sem bírja tovább, otthagyja Deant.

7.png

Castiel pontosan azt teszi, amire utasították: meredt tekintettel figyeli Adamet, aki épp alszik. Megjött Sammy, Bobby és Castiel is tudja, hogy a kis beszélgetés teljesen kisiklott. Castiel lesiet a bunkerbe, de csak a felborogatott bútorokat látja a kis ablakon keresztül. Kinyitja az ajtót, Dean egy szekrény mellé bújt el, amire vérrel felrajzolta az angyalűző jelet, rácsap a tenyerével, Castiel eltűnik. Deannek ezek után sima ügy megszöknie. Odafent végre feltűnik, hogy Cas nem jött vissza, Sammy hozza a hírt, hogy Dean messzire küldte őt. Sammy a tesója után megy, Bobbyra marad Adam. Adam álmodik, gyerekkora kedvenc játszóterén üldögél, mikor felbukkan mellette Zakariás. Ha az anyját várja, akkor felesleges, még egy ideig nem fogja őt látni. Zakariás a tárgyra tér, tudja hogy a tesókkal van, azért nem jelent meg a megbeszélt helyen. Ne bízzon bennük, ha kedves az élete. A tesók Zakariásról is mondtak hasonlókat, aki biztosra veszi, ha a tesók olyan helyzetbe kerülnek, hogy egymást vagy Adamet mentsék, Adamet le se fogják szarni. Ők nem a családja, a családja az anyja, akit viszontláthat. Adam felébred végre és lehet van egy terve.

8.png

Dean bement a városba, ahol egy prédikátor a világvégéről szónokol, hiszen az angyalok elmondták neki, mi fog történni. Dean odamegy hozzá, bemutatkozik, a prédikátor tudja ki ő, úgyhogy Dean azt kérné tőle, hogy szóljon az égieknek, hogy keressék meg. A férfi imádkozni kezd, megjelenik Castiel, aki elaltatja a tagot, majd berángatja egy sikátorba Deant. Alaposan megveri őt, miatta lázadt fel, mindent feladott miatta, erre tessék, Dean ilyen könnyen feladja. Bucira verte Deant, aki alig várja, hogy Cas végleg elintézze, ám Cas inkább elaltatja őt. Bobbynál nagy a baj, Adam eltűnt, mármint szó szerint eltűnt. Cas visszajött Deannel, megerősíti az eltűnést, az angyalok vitték el őt. Bobbyt a hogyan érdekli, hiszen Adam megkapta a jeleket, Cas szerint talán Adam álmában megmondta nekik, hol van. Castiel lehet azt is tudja, hová vitték a srácot. Adam a zöld szobában van, rengeteg sör és még több szendvics várja őt, tiszta Dean Zakariás szerint. Sajnos azonban Adam hiába rúgná szét az Ördögöt, Mihályt ő nem kaphatja meg. Adam csak csali, ugyanis messze van a kiválasztottságtól, neki csak ide kell csalni azt, akire valóban szükségük van, ez lenne Dean. Szegény Adam is megkapja a híres mondatot, csak elhallgattak előle bizonyos tényeket, hogy manipulálhassák, hát kösz szépen. A tesók állandóan veszekednek, de a családért bármit megtennének, tuti, hogy azonnal eljönnek majd Adamért is. Ez az a bizonyos nap, amikor Mihály felveheti Deant magára, az arkangyal előre tudta ezt. Zakariás is elégedett magával, hiszen végre ő is újra hasznosnak érezhette magát. Adam nem tud mit csinálni, hiába ellenkezik, Zakariás beveti a jól ismert trükkjét: megbetegíti őt, jöhet a gyomorvérzés.

Dean ismét a bunkerban ébred, megbánta, hogy felidegesítette Castielt. Sammy ott van mellette, elmondja, hogy elvitték Adamet, ott tartják fogva, ahol Dean is volt. Sajnos nincsen sok esélyük, rengetegen védik a helyet, de Adamet ki kell szabadítani, úgyhogy Sammy és Dean útnak indul. Dean szerint ez hülyeség, Sammy megerősíti, hogy Cas és Bobby is ugyanezt mondták, ám Sammy szerint nincs mese, menniük kell. Dean szerint ez csapda, hogy igent mondjon, vagy ha nem csapda, akkor rákényszerítik, hogy igent mondjon. Sammy biztos benne, ha valóban eljön ez a pillanat, Dean nemet fog mondani, ennyire bízik benne Sammy. Dean biztos benne, hogy fordítva ő már rég otthagyta volna Sammyt, sőt, meg is tette ezt a múltban. Sammy bízik Deanben, egész egyszerűen azért, mert ő a bátyja és ez mindennél fontosabb neki. Eljött a nagy csata ideje, Castiel a kaliforniai Van Nuys városába hozta őket, ugyanis a szoba itt van egy elhagyott gyárban. Dean azt hitte, minimum a Jupiterre viszi őket, de nem, ennél sokkal egyszerűbb a trükk. Castiel szerint legalább 5 angyal van bent, ő fog velük csatázni, ehhez még a nyakkendőt is leveszi, hát ilyen nehéz a feladat. A tesókra marad, hogy elhozzák Adamet. Ilyen egyszerű a terv, ám Dean szerint hülyeség, hogy Castiel egyedül megy neki 5 angyalnak. Cas helyesel, ez így van, de ha elbukik, akkor nem kell látnia Dean kudarcát sem, ahogy igent mond, ő ugyanis nem hisz benne annyira, mint Sammy. Igazán biztató, és valamit tervez egy sniccerrel.

12.png

Castiel megy be elsőnek, a szoba kívülről egy kis kunyhónak tűnik, és lassan feltűnnek az angyalok is. Az első őrt sikerül kiiktatnia, ezek után jönnek a többiek és megtudjuk, hogy mire kellett a sniccer: Castiel angyalűző jelet karcolt a mellkasára, így eltüntette mindannyiukat. A tesók kintről követik az eseményeket, a verekedés után beáll a hirtelen csend, jöhetnek ők. Dean megy be egyedül, nagyon egyértelmű húzás, ha ezt találták ki. Dean bejutott a szobába, Adam alig van magánál, de annyit még el tud mondani, hogy ez csapda. Dean tudja, Zakariás is megjelenik, nehogy már azt higgye, hogy ilyen egyszerű lesz. Zakariás se higgye ugyanezt, Sammy is bent van, hátulról támadja meg őt, ám az angyal egy könnyed pöccintéssel a falhoz vágja őt, Adamnek meg újra elintézi a vérzést. Zakariás nagyon elégedett, okosabb lett, a főnök pedig pontosan tudta, hogy mi fog történni, mindannyian itt lesznek és Sammyt is megáldja egy kis vérzéssel. Ha Deannek ez nem motiváció, akkor semmi, és Dean nem tudja elviselni, hogy a családja szenved. Igent mond, Zakariás mintha szándékosan húzná az időt, nem hazudik neki, ugye? Dean nincs olyan állapotban, hogy hazudjon, így Zakariás elégedetten kántálja el a hívó szavakat Mihályhoz.

Sammy mintha maga se hinné, hogy mi történt, Dean azonban visszanyerte a magabiztosságát és rákacsint Sammyre. Mihály érkezését a szokásos földrengés előzi meg, Dean pedig előáll a saját követeléseivel. Néhány embernek életben kell maradnia, de Mihály csak azután használhatja fel Deant, hogy megöli Zakariást. Na, ez már nem tetszik Zakariásnak, Dean egy senki, Mihály nem fogja megölni őt. Ha ő nem, akkor Dean igen, előhúzza az angyalkardot és megöli vele Zakariást. Végre meghalt a mocsok, Adam nem szenved tovább, ám Mihály egyre közeledik. Dean felsegíti Adamet, aki mintha elámulna azon, hogy mi történik. Dean felsegíti Sammyt is, ő fekszik az ajtóhoz közelebb, így nekik sikerül rögtön kijutni. Adam sajnos elbambul és bent marad, mert az ajtó bezáródik Dean mögött. Zörgeti az ajtót, de semmi, Dean nem tud bejutni, a kilincs és az ajtó felforrósodott. Mihály megérkezik, Adam is elcsendesedik, majd hirtelen minden  sötét lesz. Dean benyit a kunyhóba, ám ott már nincs senki. A tesók a kaland után hazafelé tartanak, csak remélni tudják, hogy Adam és Cas jól vannak, valahogy megtalálják őket. Viszont Sammy látta Deanen, hogy komolyan gondolta az igent, de miért gondolta meg magát? Dean a világvége ellenére még mindig Sammy bátyja, ugyanis ha Sammy ennyire bízik benne, akkor nem fog neki csalódást okozni. Sőt, Dean rájött arra is, hogy Sammy végre felnőtt. Nem egy makacs kölyök, akit neki kell terelgetni, hanem végre felnőtt és ha ennyire bízik Deanben, akkor neki is illik viszonozni ezt. A végzet meg mehet a fenébe, ha már harcolniuk kell, akkor a saját módszereik szerint harcolnak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása