Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x17 - Probléma

2020. április 20. 15:00 - Szencsike

A vak hit néha veszélyes lehet, egy kisváros lakói alaposan megtanulják a leckét erről. A tesókkal kezdünk, démonok üldözik őket, de sajnos Baby sem képes utolérhetetlen sebességre gyorsulni. Az úton egy jókora, lángoló barikádat épített fel valaki, ezek szerint a környéken mások is vadásznak. A tesók kénytelenek megállni emiatt, a démonok utolérték őket, és kiszedik őket a kocsiból. Mindketten megsérültek, így a védekezés is nehezen megy, de jön a segítség. Egy lajtoskocsiból locsolják a démonokat szenteltvízzel és a kiűzési szöveget mondják el, a dögök fekete füstként távoznak a gazdatestükből. A megmentőik egyszerű átlagemberek, egy kis közösség önkéntes milíciája, akik tudják, hogy itt a világvége.

1.png

Dean és Sammy megmutatják nekik a saját fegyvereiket, a megismert milicisták a hadakozás közben szedtek magukra ezt-azt, még nem olyan profik mint a tesók. A tesók tudnak nekik segíteni, mert ők is démonokra vadásznak és szerencsére megtörik a jég, velük tarthatnak a településre. Ott teljes a készültség, ellenőrzőpontok, fegyveres katonák állnak őrt. A központ a templomban van, és a bejáratoknál fel van festve a démoncsapda. A helyi atyabácsi, igazi géppuskás prédikátor, épp esküvőt celebrál, a világvége összehozza az embereket, a vendégeknél pedig fegyver van. A szertartás után az atyabácsi vezeti körbe őket, a közösségi ház gyakorlatilag egy fegyvergyár, készülnek a szenteltvizes palackok, a sótöltények, igazi családi elfoglaltság, mert gyerekeket is látni a szorgoskodók között. Gyakorlatilag az egész falunak ez a feladata, és a tesók tudják, hogy valaki súg nekik, hiszen a démoni kiűzés az énoki nyelvű szöveg volt. Egy fiatal lány, Leah szól az atyának, aki az édesapja is egyben, ő tudja, hogy a két vendég rendben van, ők a Winchester-testvérek. A kis hölgy az angyaloktól hallott róluk, még a bordájukba vésett védővarázsról is tud. Vagyis az angyalok segítenek nekik, megtanították nekik a démonűző 1x1-et, Leah a kis kiválasztott. Dean elmagyarázza neki, hogy lényegében ő egy próféta és a legcsinosabb eddig, akivel találkoztak.

Később Sammy a helyi kocsmából hívja Castielt, csak a hangposta válaszol. Szegény angyal amúgy sem érti a hangposta lényegét, Sammy ezért is bizonytalan, hogy eljut-e egyáltalán hozzá az üzenet, de azért jöjjön a minnesotai Blue Earth-be. A kocsmában telt ház van, az emberek kihasználják a hátralévő napjaikat, hogy még szórakozzanak. A tesók próbálják kitalálni, hogy mibe keveredtek, Dean szerint a démonok a próféta miatt támadták meg a települést. Sammynek az a legfurább, hogy az angyalok embereket állítanak a célkeresztbe, ám Dean szerint így is, úgy is meghalnak. Na, ez már gyanús, Dean nem akarja megmenteni őket? Szerencsére megszólalnak a harangok, mindenki elindul a kocsmából, a kocsmárostól, Paultól tudják meg, hogy Leahnak újból látomása volt, ezért a harangozás. Gideon atya elmeséli a lánya látomását, néhány mérföldnyire démonok gyülekeznek, le kell vadászniuk őket. Egy házaspár és a fiúk, valamint Paul jelentkezik az atya mellé és a tesók is mennek. Indulás előtt jön az ima, Dean nem igazán hiszi, hogy a Mindenható meghallgatná őket. A kétkedők közé tartozik Paul is, lehet ez nem jó jel.

4.png

A botcsinálta csapat megérkezett a megadott helyre, egy elhagyott házhoz az erdőben. Elsőre minden csendes, de a démonok hamarosan megtámadják őket. Sammynél a démonölőkés van, ő nem szarozik, megöli őket. Az atya a kiűzéssel próbálkozik, sima ügy, szinte gond nélkül távoznak a gazdatestekből a dögök. A csapat könnyedén elintézi a démonokat, a tesók végre megtapasztalták milyen, ha van segítségük. A jól végzett munka után mehetnek haza, a tesóknak lesz egy útitársuk, a házaspár fia, akivel még söröznek egyet az indulás előtt. A békés iszogatást egy démon zavarja meg, egyet nem sikerült megölniük, aki megtámadja a srácot, akit így már nem lehet megmenteni. Sammy a késsel megöli a dögöt, a srác sajnos meghalt. A faluba visszatérve a tesók ezúttal egy temetés résztvevői lesznek, az édesanya szerint a tesók hibája, hogy meghalt a gyereke. Gideon atya sem igazán találja a szavakat, hogy mit mondjon a gyászoló szülőknek és a közösségnek. Egy kis közjáték zavarja meg a szertartást, Leahnak ismét látomása van, rángatózva esik ki a padból. Leah összeszedi magát, a halott srác, Dylan visszatér hozzájuk. Igaz, a teljes üzenet szerint a család és mindenki, aki elvesztette a szeretteit, majd az Ítélet napján lesznek újra együtt, biztató. Az angyalok kiválasztották a települést, ha vége lesz, ők a Paradicsomba jutnak. Viszont ehhez bizonyos feltételeket teljesíteniük kell, a tesók a szertartás után sorolják ezeket: nincs ivászat, nincs házasság előtti szex, nincs szerencsejáték, lényegében semmi sincs, amit Dean szeret. Dean meglepően könnyen fogadta ezeket, egyrészt azért, mivel nem ő a próféta, másrészt nem lakik itt, és ezek után szépen lelép.

5.png

Dean megtalálta Leah-t, aki épp a legutóbbi látomást heveri ki. A prófétaság szó szerint rengeteg fejfájással jár, de a lány nem panaszkodik, Deannek sokkal rosszabb sors jutott. Témánál vagyunk, Dean nem kertel, mit mondtak neki az angyalok, ne szépítsen semmit. Harc lesz, sokan meghalnak, de az angyalok nyernek, és aki életben marad, arra paradicsomi élet vár. Nem lesznek se démonok, se betegségek, se halál, csak az örök béke a visszatérőkkel. Deannek ez kissé bonyolultabb, hiszen a végjátékot túl is kell élni, Leahnak ezek szerint biztos helye van. A lány együttérez vele, a mennyek kiválasztottjának lenni sem lehet könnyű... Sammy visszatért a kocsmába, a korábbi nyüzsgés helyett most teljesen kihalt az új szabályok miatt. A kocsmáros, Paul a realistábbak közé tartozik, pár hónapja mindenki élte a tökéletesen hitetlen, kaja-pia-dugás háromszögű életét, mostanra mindenki igazi kis ájtatos manó lett. Paul előtt is világos, hogyha a démonok léteznek, akkor talán Isten is, de ő senki kedvéért nem fog megváltozni, ha ezért a Pokolra kerül, legalább a saját értékei szerint kerüljön oda. Sammyn is látja, hogy talán az ő hite is válságban van, mi a helyzet vele? Sammy hisz Istenben, de őt talán már réges-rég nem is érdekli, mi folyik idelent.

6.png

Sammy visszatért a motelba, berúgott, igaz, ivott volna még tovább is, de az új szabályok értelmében már takarodó is van, így muszáj volt visszatérnie. Sőt, a szobában is csak unatkozni fognak, kikapcsolták a tévét, a netet és még a telefontornyokat is lekapcsolták, így mobil sincs, totálisan el vannak vágva a mocskos külvilágtól. Dean meglepően érdektelen, mivel az angyalok mentik meg ezeket az embereket, őt már nem érdekli, hogy mi lesz. Sammy tovább lázadozik, egyáltalán nem helyes, ahogy ezekkel az emberekkel bánnak, és az a legrosszabb, hogy Dean mindezt tétlenül végignézi. Az öcsike tudja, hogy a bátyus egy lelki válság kellős közepén jár, és Sammy számára ő az egyetlen támasz, aki miatt hajlandó tovább folytatni a harcot. Deant viszont ez sem érdekli, elmegy, mit számít a takarodó. A közösségi házban nagyban folytatódik a munka, mikor szegény Leah kisírt szemekkel megjelenik. Újabb látomása volt, az angyalok nagyon mérgesek rájuk, lehet elveszik a Mennyországot tőlük. Na, az emberek megijednek, Leah szerint vannak a közösségben olyanok, akik nem tartják be az utasításaikat. Sammy épp pakol a szobában, mikor megjelenik a részeg Castiel. Őt is megviselte a múltkori csalódás és egy teljes italbolt készletét megitta bánatában. Annyi biztos, hogy Castiel a mérges részegek közé tartozik, mert Sammy aggódását nem bírja elviselni, így jobb, ha a lényegre tér. Sammy összefoglalja az eddigieket és elmondja, hogy Leah Gideon próféta utasításait követik a helyiek. Castiel viszont az összes múltbéli, jelenbeli és jövőbeli próféta nevét tudja, Leah Gideon nevű nincsen köztük.

14.png

Dean elsétált a kocsmához, ott már a felbőszült tömeg randalírozik, ugyanis Paul a fekete bárány, ő nem tartja be az angyali utasításokat. A régi barátai pillanatok alatt ellene fordultak, ők igaz hívők, Paul pedig nem. Szerencsére csak el kell hagynia a helyet, de Paul egész életében itt élt, nem fog elmenni, ha ezt akarják, akkor dobják ki. Dean le tudja fogni a fiát gyászoló édesapát, ám az anyára nem figyel senki, lelövi Pault, ő látni akarja fiát és Paul az útjában volt. Dean visszatért a motelba, a kezén még ott van Paul vére, elmeséli Sammynek és a még mindig részeg Castielnek, hogy mi történt. A páros megdöbben, nincsenek meglepve, Castiel már tartott egy töri órát Sammynek, most Dean is hallhatja. Leah nem igazi próféta, hanem a szajha. Részeg is és csúnyán beszél, hova jutott a világ, ám most Castiel okkal mondta ezt. Felüti a Jelenések Könyvét és abból felolvassa a megfelelő részt, miszerint, ha Lucifer a Földön jár, előkerül a hamis próféta, aki befolyásolja az embereket, és képes emberi alakot ölteni. A Könyv a babiloni szajhaként emlegeti a lényt, az igazi Leah hónapok óta halott lehet. A démonűzés sem valódi, Castiel lefordítja nekik: közösülj a kecske szájával. Találó, és a démonok csak kamuból távoztak el a testekből. A cél pedig az emberek manipulálása, hogy egy hamis Istent imádjanak és a hamis tetteik miatt a Pokolra jussanak és a falu már közel van, hogy teljesen a Szajha hatalmába kerüljön. Dean teszi fel a teljesen logikus kérdést, hogy lehet a Szajhát elintézni?

A templomban az anyuka sírdogál, mérgesek-e rá az angyalok Paul miatt? Leah megnyugtatja őt, minden rendben, Paul ugyan a közösség tagja volt, de sajnos hitetlen és ezzel veszélyeztette a közös érdeket. Ezt hallotta Gideon atya is, szerinte bűn az emberölés, az angyalok nem kérhetnek ilyet. Leah kitart a véleménye mellett, a nagyobb jót szolgálják ezzel. A motelban Castiel átad egy karót, igazi, eredeti babiloni fakaró, ezzel ölhetik meg a Szajhát. Van egy feltétel is, kizárólag a Mennyország valódi szolgálója ölheti meg a nőt, és ezúttal se Castiel, se Dean nem megfelelő, Sammy eleve szóba se jöhet. A közösség ismét a templomban van, Gideon atya a háttérből figyeli a „lányát”, aki átvette a közösség irányítójának a szerepét. Ma éjfélkor lesz az Ítélet napja, ehhez meg kell tenni az előkészületeket, vagyis további bűnösöktől kell megszabadulni. A lakók ijedten összesúgnak, még mindig vannak eltévelyedettek közöttük. Gideon atya próbálja nyugalomra inteni őket, ám Leah folytatja a tervet, megvannak a nevek is! Gideon atya félrevonja a lányát, ne hamarkodja el ezt a döntést, ám a kedves lánya megfenyegeti, hogy ő is a bűnösök között találja magát, ha hátráltatja őt. Vagyis Leah rémuralma elkezdődött.

10.png

Az atya kisétál a templomból, Castiel odakint kapja el őt és viszi is a motelba a tesókhoz, eljött az ideje a nagy beszélgetésnek. Az atya megtudja a csúnya részleteket, beleértve azt is, hogy a lánya nem a lánya, az igazi már rég halott, aki ott áll előtte az egy bibliai szörnyeteg, akit neki kell  megölnie. Az atya számára ez a legnehezebb döntés, de ha nem akarja, hogy még többen meghalljanak, muszáj megtennie. Castiel lassan, de biztosan kijózanodik, ehhez Deantől kap egy doboznyi fejfájáscsillapítót. Dean tudja, mit érez, neki sem volt könnyű, hogy csalódnia kellett az apjában, a munka meg eltereli a figyelmét. A közösségi házban zajlik az élet, meghozták az utolsó „bűnöst”, a többiek már a kis raktárba vannak bezárva, Leah terve pedig az, hogy élve elégetik őket. Ezen a többi segítő megdöbben, főleg a gyászoló szülők, hiszen gyerekek is vannak odabent. Leah bedobja nekik a végső érvet, a fiúk miatt tegyék meg, amit kell. Az anyuka habozás nélkül indul a kerozinért, a férj mintha átgondolta volna dolgokat.

11.png

Leah bemegyt Gideon atya irodájába, a tükörben felvillan a szörnyeteg arca. Ott vannak már Castielék, ő fogja le a lányt, Gideon atyának kellene megölnie őt. Mivel Leah beveti az „én vagyok a lányod” sírást, az atya habozik, így Leah elintézi őket. Mindenkit a falhoz taszít, majd elmenekül. Gideon atya áll fel elsőnek, utána siet, őt követik a tesók, Castiel továbbra is fetreng a fájdalomtól. Leah beszaladt a slepphez, meg kell állítaniuk az apját, megszállta őt egy démon. Az emberek ráugranak az atyára, aki elejti a karót, de jön a segítség, Sammy és Dean elintézik őket, és Sammy szerencsére meg tudja akadályozni, hogy ne legyen máglyarakás a bezárt emberekből. Deant elkapja a Szajha, igaz, ott van mellette a karó, csak egy kicsit nyújtóznia kell. Leah röhög, Dean mint a Mennyek szolgálója, még porhüvelynek is rossz a szánalmasságával, az öngyűlöletével és a hitetlenségével. A Pokol biztosan nyerni fog és Dean csak néző lesz az eseményen. Dean eléri a karót, előbb leüti vele Leah-t, majd kegyetlenül szíven döfi vele. Leah a földre rogy, a mit sem sejtő követői végre láthatják, hogy a prófétájuk valójában egy szörnyeteg és bizony a jegyük odalentre szól ezek után.

A tesók kiviszik az atyát és Castielt, és azt találgatják, hogy vajon Deannek mázlija volt vagy tényleg a Mennyek igaz szolgálója? Ő csak látott egy esélyt és élt vele, ennyi. Sammy azonban tudni akarja, hogy Mihálynak is adni akar egy esélyt? Dean ennyire nem hülyült meg. A motelban lefektették Castielt és ellátják az atyát, ám az ő gyógyulása sokkal nehezebb lesz. Dean kimegy a kocsihoz friss fáslit hozni, Sammyt ez nem nyugtatja meg igazán, csak ezek után meghallja, hogy Dean elhajt... Dean nagyon határozottan tart valahova, nem csak cél nélkül autózgat. A végcél egy régi ismerős, Lisa, a nő se számított Deanre. A bájcsevegés nem Dean erőssége, Lisa is tudja, hogy valami baj van. Baj van bizony, Dean tudja, hogy az élete elég bonyolult és talán rövid, de ha a boldog családi életet elképzeli, akkor azt Lisával és a fiával, Bennel teszi. Lisa alaposabban is átbeszélné ezt, ám Dean meghozta a maga döntéseit, nincs ideje sörözgetni és beszélgetni. Figyelmezteti őt, hogy nagyon csúnya dolgok fognak történni, de Lisa és Ben biztonságáról gondoskodik. Szegény Lisa teljesen megrémült, Dean pedig fontos emberekről, döntésről és feltételekről dumál. Na, ha ez nem Mihályra vonatkozik, az kész csoda lesz... Lisa győzködi, hogy maradjon, ám Dean nagyon menni akar, és talán ez volt az utolsó találkozásuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása