Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 40X02 – It’s Like a Survivor Economy

2020. április 17. 10:00 - Laura Ingalls

02-05_inkabb_rob.jpgNem szarozunk kérem szépen, ott folytatjuk ahol előzőleg abbahagytuk. Edge – 4. nap. Amber száműzetésének első reggelén nem csattan ki a boldogságtól. Hát ezért hagyta otthon a kölyköket? – teszi fel magának a fájdalmas kérdést. Hadd legyek őszinte: szerintem otthon sem kellett volna hagyni őket. Nem azért, mert ezzel szar anya, hanem azért, mert 16 éve játszott utoljára és akkor is Rob miatt nyerte meg az évadot. Lehet fújolni, de Amber mindig megalszik a tej a szájában típusú játékos volt és lássuk be ezúttal sem volt kapkodó idegbeteg. Ez nem rossz tulajdonság, de ezen kívül nem járt körbe, nem épített kapcsolatokat az első napok alatt, hanem Kimmel és Tysonnal dumcsikázott. Nem tudta felvenni a játék ritmusát. Nah ezért volt kár otthon hagyni a lurkókat. Szép lassan leesik neki is a tantusz, de felmerül a kérdés, hogy mit tud kezdeni magával ilyen kezdés után az Edge-en. Most azt mondja még segíthet a férjének aki továbbra is játékban van. Apropó férj. Az emlegetett nevesen Boston Rob megkapja a tokent és nincs elájulva a hírtől, hogy asszonyát páros lábbal pattintották át Sehol-szigetre. Bár az is megfordul a fejében halvány kis reménysugárként, hogy Sandrától kapta a kis tűzzsetont. Szörprájz, szörprájz: Rob azt hiszi ő és Sandra haverok és van egy szövetségese odaát. Eközben Sandra habzó szájjal tervezi bosszúja következő lépcsőjeként Rob kipicsázását amint lehetősége lesz rá – már amennyiben mindketten eljutnak a merge-ig.

Délelőtt Ben Denise-szel gyűjt tűzifát az erdőben. Mellékesen pedig idolt keresnek. Ben az előző évadában egyedül volt mindenki ellen, hajtotta a védettségi nyakláncokat és ész nélkül kereste a rejtett védettségi medálokat. Ezúttal nem erre szeretne koncentrálni, hanem barátokat akar gyűjteni, társakat akikkel együtt viszik végig a játékot, hisz az élet is könnyebb ha van egy társunk – mondja Ben. Igen ám uncle Ben, de ideális esetben az életben választott társadat nem szúrod szemből hátba és fordítva egy szabad szemmel nagyon jól látható pénzösszegért. Ám mint mondottam volt nem értek a lovakhoz szóval haladjunk tovább. Tehát Ben gyorstalpalót tart Denise-nek, hogy bármit is csinál az erdőben közben járjon nyitott szemmel és vegye észre azokat a dolgokat amik kilógnak az anyatermészetből – formák, színek, anyagok. Most éppen kéket keresünk, mert a törzs színe a kék. Legnagyobb a valószínűsége egy kék madzagnak, vagy kék jelzésnek. Mikor ezt Ben kimondja Denise már jelez neki, megvan a szajré! Viszont van egy kis bökkenő: két darabban van a cucc és naplementéig oda kell adni valakinek a másik felét különben használhatatlan az idol. ShitFuck. Ben nem jelentkezik be a fél idolért ami Denise-nek egyenlő azzal, hogy meg lehet bízni Ben-ne. Muhaha. Elregéli Adamnek a sztorit a parton, mert vele már az első napon életre szóló barátságot kötöttek, s mert Adam nagyon penge survivorből, tud mindent IS. Mikor Adam megtudja, hogy rajtuk kívül Ben is ismeri a titkot kicsit tikkelni kezd a jobb szeme, de csak annyit mond Denise-nek , hogy jól van most már úgyis mindegy. Ezután azon törpölnek ki kapja a cuccot. Denise kiváló ötlettel áll elő: Parvatinak kellene odaadni. Lázas vagy Denise? – fakad ki a srác, ő az utolsó akinek elmondhatod ne legyél már gyökér Denise, inkább add nekem. És így is lett, Denise boldog. Adam kevésbé, mert kiszámíthatatlannak gondolja Bent és a háta közepére kívánja a vele való szövetkezést.

02-24.jpg

03-18.jpg

04-20.jpg

04-29.jpgA másik törzsnél Yullal kezdünk aki napok óta „breadfruit”-ra vadászik (fyi.: ez a trópusi kenyérfa termése). Elég sok időt eltölt vele és saját bevallása szerint több energiát emészt fel a manőver, mint amennyit a gyümölcsöktől kap, de nem hátrál meg. Egy hosszú bambusszal végül lepiszkál előttünk egy gyümölcsöt a fáról, majd csalódottan konstatálja, hogy elég kis csoffadt. Legalább megszerezted Yul, high five! Odaadja Kimnek, aki a riportban azon sajnálkozik, hogy nem szokott hozzá ahhoz, hogy nem ő a főnök. Sorry Kim, de nem gondolhattad komolyan, hogy olyan lámák fognak körülvenni, mint Samoán. Mivel süti a parázs a talpát ő is keresgél tűzifa gyűjtés közben, mint odaát Denise. Hallgathatjuk aláfestésként, hogy arra megy keresés közben amerre az Úr vezeti és ahova a megérzései irányítják. Jó neki, mindenesetre az eredmény ugyanaz, mint Denise-nél akit Ben vezetett: talál egy feles idolt amit neki is oda kell adni naplementéig egy szabadon választott társnak. Amíg azt suttogja, hogy bárcsak nadrágban jött volna, most mégis hova tegye az idolt, megjelenik Tony és Nick. Szerencséjére nem látták meg a csomagot, bár hiába tekerem vissza nem látom hova dugta. Tehát eddig Kim jól halad, van mivel alkudozni. A baj ott kezdődik, hogy nem gondolta át teljesen mit kellene ezzel kezdeni és egyből Sophie-hoz rohant vele. A csaj kedvesen meghallgatta Kimet, köszönettel elfogadta a fél rejtett védettséget, majd a riportban ugyanilyen kedvesen közölte, Kim kurva nagyot hibázott mikor elmondta neki. Whoopsies…

05-59.jpg

06-17.jpg

06-30.jpg

08-25.jpg

08-57.jpgEdge-en üzenetet kapnak a lányok. Kicsit ködös, de azért arra rájönnek keresni kell. Amber természetesen sötétben van azzal kapcsolatban mit találhatnak, mire számíthat. Natalie meg hülye lenne elmondani neki mi történt azelőtt, hogy Amber megérkezett. Bejárják hát a szigetet valami után kutatva, de nem találnak semmit. Amber azt gondolja, lehet ma csak egy üzenetet kaptak és majd másnap történik még valami. Később Natalie egyedül megy vízért és mikor felemeli a kút fedelét tá-dá! Üzenet a palackban. Ez egy „Safety Without Power” előny – amit tavaly Robék felajánlottak ha jól emlészem Janetnek, de ő okosan elutasította – ami arra jó, hogy a birtokosa pont a szavazás előtt elhagyhatja a tanácsot s bár szavazni így nem tud, de nem is eshet ki. Natalie egy zsetonért odaadhatja valakinek. Ki nem találnátok ki a nyertes: Jeremy. Mikor elolvassa az üzentet gondolkozik ugyan picit, de megveszi az ajándokot, mert még jól jöhet. A játékosok közül Jeremy és Natalie tudja igazán milyen sokat érnek a tokenek és talán Sandra is kapisgálja miután 1 zsetonért kapott egy idolt.

10-21.jpg

11-54.jpg

13-03.jpgA pirosaknál Tony ténykedik. Most épp létrát csinál. Legyen létrának kinéző tárgy, de valójában az emberi élet kioltására alkalmas csodafegyver bambuszból. Hogy miért csinálja ezt? Mert mióta a szigeten vannak azon fáradozik, hogy valami tevékenységgel lekösse a felesleges energiáit. Ha nem csinálná a kis projektjeit akkor őrjöngve szaladgálna rejtett védettségekért és búvóhelyeket ásna és ki tudja még milyen bajba keverné magát. Szóval a „létra” elkészült, amire Tony most fel akar mászni és gyümölcsöt akar szedni a fáról. Wendell, Sophie, Tyson és a többiek mind azt remélték Tony viccel, de nem. Halálosan komolyan gondolja és miután az izgő-mozgó-rezgő tákolmányt a fának támasztják elkezd rajta felmászni. Nem kéne Tony! – mondják neki, mire a válasz: Nincs baj, ilyennek terveztem, tökéletes! A többiek lélegzet visszafojtva figyelik, már látják maguk előtt ahogy Tony lezuhan fentről, a végtagjai szanaszét állnak és ő az első vérbefagyott survivor – nekem a Happy Tree Friends jut eszembe róla - de nem történik tragédia. Ledobálja a gyümölcsöket és mint aki jól végezte dolgát folytatódik a nap, még odaveti: ha szeretnétek használni a létrát csak nyugodtan! Tyson értetlenkedik, hogy ez egy rendőt? És ő véd meg minket? Csoda, hogy még él! Sarah az őrültségével együtt kedveli Tonyt, ismeri hat éve és fű alatt most buddy-buddy van. Sarah mások előtt nem megy oda Tonyhoz nehogy lebukjanak, mert egyelőre senki sem sejt semmit. Cagayan alatt Tony átverte Saraht. A többi játékos ezt tudja. Ők viszont megegyeztek, Cops Are Us Reboot van, sőt ez lesz a 2.0., mert ezúttal Tony kárpótolni akarja Saraht, Sarah pedig a legnagyobb lelkesedéssel veti magát az undercover akcióba.

14-14_inkabb.jpg

15-21.jpg

15-29.jpg

16-00.jpg

16-43_cops_are_us.jpg6. nap, védettségi és jutalom játék. Érkeznek a törzsek. A kékek először, majd a pirosak. Rob feszült figyelemmel pásztázza a pirosakat és látja, hogy nem látja kicsiny kis feleségét. Olyan fejet vág mindeközben, hogy kezdek aggódni a szemünk láttára halnak el az agysejtjei, biztos agyvérzése van, vagy kiújuló arcidegzsábája lehet, de szerencsére egyik sem, mert amikor Jeff megszólítja, hogy veszed-e a baltát és indulsz-e máris a pirosakhoz Ambert megbosszulni megmozdul az arca és Rob válaszol egész mondatban, hogy nem, így járt Amber, ilyen a játék. Cool. Ish. Mi a mai feladat? A csapatok egy kocsit tolva szereznek meg 3 kulcsot. Minden kulcshoz egy nehéz láda tartozik, amit visznek magukkal a kocsin. A pálya adott pontján szét kell szerelniük a kocsit, átvinni egy akadályon, majd az akadály túloldalán újra összerakni és a ládákkal együtt kell a pálya végére eljutni, ahol a ládákat kipakolják a kocsiból és a ládákban lévő kirakós darabokkal kell megoldaniuk egy térbeli puzzle-t. A győztes csapat nemcsak védettséget nyer, hanem a nagy értékű „Survivor Spice Kit”-et. Már látom magam előtt a reklámot ahogyan Jeff mondja: Everything taste better with the Survivor Spice Kit – buy it now!

17-37.jpg

19-20.jpgA pálya első szakaszán a kulcs-, és ládamegszerzős részen fej-fej mellett haladt a két csapat. Aztán amikor szét kellett kapni a kocsit és átjuttatni a darabokat, a ládákat meg a csapattagokat az akadályon a pirosak egész szép előnyt szereztek, így hamarabb tudták elkezdeni a kirakós darabjait kipakolni a ládákból, majd belekezdeni magába a kirakósba.

Sandra és Sophie a pirosaknál már rég a kígyós kirakóst csinálja, amikor az erejükkel teljesen elkészülő kékek még csak a ládákat pakolják le a kocsiról a puzzle kerete elé. Sandráék kirakták a kirakós első részét amikor Rob és Denise a kékeknél elkezdik a sajátjukat. Ládánként kell haladni: első láda – első rész, majd utána lehet nyitni a második és végül a harmadik ládát. Robék gyorsan megoldják az első részt, sokat hozva ezzel a pirosakon. A második ládában több puzzle darab van, itt lelassítanak és Rob próbálja csoportosítani a darabokat kipakolás közben. Eközben Sophie és Sandra egymás után rakosgatja a darabokat a keretbe. Robot és Denise-t próbálja figyelmeztetni a csapat, hogy rengeteg idő ment el és még nem raktak fel egy darabot sem, de hatástalan. A pirosak megoldják a második részt is és nyitják az utolsó ládát. A csapat hangosan szurkol nekik, ezzel is zavarva a kékeket. A puzzle kirakása végül totális katasztrófába fullad a kékeknél, a pirosak megnyerik a védettséget. Rob ott helyben elismeri, hogy elszúrta. Ez így van és este akár a saját bőrén tapasztalhatja mennyire elszúrta.

Meglepő módon nem esnek neki Robnak a táborban – a háta mögött sem, pedig ez a védettség tényleg az ő kezében volt. Elismerte a hibáját, elnézést kért és ennyi volt. Ethan azért mégis jelezte neki: Haver, ma szar voltál. Ne már Ethan, megtettem mindent! Attól még szar voltál. Ezen kuncognak kicsit, aztán back to biznicc. Rob azon gondolkozik egy new schoolernek kell kiesnie – tovább hordozva a korábbi analógiát és ez vagy Jeremy, vagy Ben ideális esetben. Eközben Parvati kicsit aggódik azon, hogy többen vannak az újak, mint ők régi motorosok. Ez az aggodalom nem alaptalan, főleg nem azután, hogy Danni elkezd pánikolni, hogy kihagyják őt a beszélgetésekből (mármint Parv, Ethan és Rob) és ezt úgy mondja el Ethannek, hogy közben Ben is mellettük áll. Nem elég, hogy felfedi a kapcsolatot Rob, Ethan, Parvati és saját maga között, hanem kimondja az old school szövetség létezését is. Mindezt úgy teszi baszd ki, hogy le sem esik neki mit csinál. Ethan kedvesen mosolyogva megkérdezi Dannit: ugye tudod hogy ő – Ben – nincs ebben benne? Jajj persze persze, úgy értettem hogy… a magyarázatot már nem halljuk, csak azt hogy Ethan nem érti wtf van Dannivel. Ben azonnal lecsap, eddig csak sejtette, de most már biztosan tudja hogy létezik az old school – new school szembenállás és addig nem nyugszik amíg ki nem rakta a régieket a játékból. Shit. Ethan jelenlétében elmondja Adamnek és Jeremynek, hogy este szavazzák ki Dannit és felejtsék el az „iskolák” szerinti leosztást.26-26.jpg

26-53.jpg

27-25.jpg

27-46.jpg

28-04.jpg

28-13.jpgMindeközben Danni nem nyugszik. Megkeresi Robot és jelzi, hogy nem bízik Parvatiban és szeretné ha kiszavaznák. Hűséget esküszik Robnak, jó katonája lesz, ha este Parvati esik ki. Robnak nem kell több, Danni azonnal kiesik a pixisből. Elmondja Ethannek és Adamnek, hogy Danni szét van esve és neki megfelel, ha este kiszavazzák. Adammel madarat lehetne fogatni, mert az „öregek” egymás ellen fordultak és neki semmit sem kellett tennie. Rob a keresztapa, Parvati is egy legenda így nem mindegy mikor lépnek ellenük. Jeremyvel és Michele-lel beszélget a parton, hogy érdemes-e most Parvatira szavazni, hisz Danninek ez a terve ő biztos Parvra szavaz. Minden a megfelelő időzítésen múlik. A kérdés Adam szerint, hogy most kell-e vállálni ezt a kockázatot.

30-22.jpg

32-03.jpg

32-38.jpgA tanács azzal indul, hogy Adam nem bírja helyére rakni a fáklyáját. Jeff int Bennek a fejével, hogy segítsé’ má’ ennek a kis szerencsétlennek barátom. Kösz. Kérlek. Lyuknak tűnt- mentegeti magát Adam.
Jeff ezután komolyra fordítja a szót és megkérdezi Robtól mi a helyzet, hogy áll a játék? Minden a kapcsolatokról szól és ebben az évadban sokkal összetettebb kapcsolatok vannak, mint valaha voltak a survivor története során. Ethannek, aki nem játszott már rég ez a komplexitás nagyon zavaró, nehezítő körülmény. Szóba kerül a new school, old school téma – ki hogyan viseli a megváltozott komplexebb játékot, fel kell venni egy gyorsabb ritmust, van-e egyáltalán különbség. Dannit kérdezi Jeff, aki megcsípkedi kicsit Parvatit. Erre Parvati úgy válaszol, hogy közben elhangzik „Danni szövetségben van az old school játékosokkal” ami ha akarom felfedi a felosztást, de igazság szerint inkább egy szövetséget leplez le és valójában azt jelenti, hogy van egy szövetség azok között akik régen kezdték ezt a játékot. Akárhogy nézzük Parvati hibázott, amire Ben lecsap. Akkor most mégis van old school – new school ellentét? – kérdezi Ben. Nincs – felelik erre, de Ben folytatja és végül belekeveredik a saját mondandójába aminek igazából se füle se farka, de a paranoiáról szól. Majd addig fecseg, mígnem szóba hozza a rejtett védettségeket és Rob kap az alkalmon: kinél van az idol? Ezután mindenki kiszórja a táskája tartalmát, persze Ben a leghangosabb hogy nála nincs. Rob csak a körülötte lévőket láthatja, így mindenkinek elkerüli a figyelmét Denise matatása, aki ügyesen kicsempészi oldalra a titkos kis csomagját, majd ugyanígy vissza a táskájába amikor mindenki azzal van elfoglalva, hogy visszapakol. Well done. Adam megkérdezi minek kell ezt egyáltalán tudni kinél van? Miért nálad van? – kérdez vissza Rob. Nem, nincs nálam – ami igaz, mert most nincs nála – de a játék jelen szakaszában sokkal fontosabbak a kapcsolatok, mint az idolkeresés – zárja a kérdést Adam. Akkor lássuk hogyan alakulnak azok a kapcsolatok a szavazáskor.

33-16.jpg

33-19.jpg

33-23.jpg

33-34.jpg

33-35.jpg

37-03.jpg

38-02.jpg

38-27.jpgElső szavazat: Parvati. Utána Danni, majd ismét Danni. A survivor Winners at War 3. kiesője: Danni. Kifelé a zsetonját Denise ládikájába teszi. Érdekes döntés. Az Edge-re érkezéskor azt mondja a csajoknak sok dologról kell beszélniük. Az biztos, hogy van mit mesélnie. Jövő héten beérhet a gyümölcse a new school szövetségnek, hisz Parvati, Ethan és Rob egyértelműen kisebbségben vannak a többiekkel szemben, ráadásul Jeremynél és Denise-nél is van ütőkártya. Egyre melegebb az a pite…

41-16.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2020.05.02. 18:42:01

na bemásolom akkor ide is

40×02(03)(látom te a kinti számozást követed, a sorozatjunkie meg +1-gyel számol)

Ebben a részben két fő motívum tűnt fel: az okos és kevésbé okos döntések, illetve hogy mennyi jó kis idézetet hoztak a humoros jelenetek :D

Jó és rossz döntések:
Denise és Ben felezős idolt talál – Bentől mennyire okos, hogy a szinte magától értetődő helyzetben nem kérte el a felét, és ezt Denise meg is jegyezte a soundbite-ban, hogy emiatt tud benne bízni. (Mondjuk az más kérdés, hogy Adam mennyire fogja telebeszélni a fejét, meggyőzve az ellenkezőjéről.) És akkor a rossz ötlet (Denise-től): adjuk az idolt Parvatinak! Hát mondom, ez hülye :D kábé azzal lenne ekvivalens, mint mikor s20-ban JT odacsempészte Russellnek az idolt, mert azt hitte, hogy Parvatiék nőuralma ellen szüksége lehet rá, aztán közben Russell meg pont hogy Parvatival szervezkedett :D Szerencsére Adamnek volt annyi esze, hogy megmondja nki, hogy ez talán neeeeem annyira jó húzás.
Másik, ami tetszett: a szemét clue az Edge of Extinction-ön (WATERWELL jön ki, ha összerakod az instrukció sorainak kezdőbetűit), és a hozzá tartozó előny (egy tanács kihagyására alkalmas Safety Without Power izé), amit Natalie enélkül is megtalált, és okosan Jeremynek adja, mert róla tudja legbiztosabban, hogy nála tuti van fire token, hiszen a kezdeti 1 mellé adott neki egy másikat.

Vicces részek:
– Tony létraépítése, meg ahogy vitték a bazi hosszú létrát az erdőben, és be volt vágva alá ilyen menetelős zene :D És persze Tyson dumái:
“He’s surely joking…I know we signed waivers before we came out here, but I don’t know if there was a ladder clause in the contract” (:D), illetve a “How is this guy still alive?” :DD
– Kim is talált egy felezett idolt, és ott hangzott el az “I wish I had pants on” mondat :D
– Adam bénázása a fáklyával tribalon :D aszongya: “I don’t know, it looked like a hole” :DD (ez mekkora “That’s what he said” mondat egyébként :D)

Egyéb gondolatok még:
– Ja, erre nem gondoltam, hogy Rob már a megkapott fire tokenból sejteni fogja, hogy Amber esett ki, és nem a challenge-en fog meglepődni.
– Újra összeállt a Cops R Us szövetség (Sarah és Tony)! Kíváncsi vagyok, meddig húzzák.
– Robék puzzle stratégiája nagyon nem működött, pedig én is vártam, hogy valami ütős dolog lesz.
– A táskakiborítás tribalon WTF, ilyen se volt még. (Denise vajon hova rejtette addig az idolt?)
– A főcím nekem is feltűnt a premierben, hogy nincs, még rövid verzióban se. Most mondjuk tényleg kevésbé hiányzik.

Vicces, hogy Danni eredetileg tervben sem volt, erre a paranoiájából fakadóan elszólja Ben előtt az oldschool szövetséget (ami aztán a tanácson is előjött), meg elkezd Parvati ellen menni…tanítani valóan ásta meg a saját sírját. Ennek megfelelően elég sima döntés lett (sok:1), pedig próbálták úgy vágni a készítők, hogy be legyen lengetve több terv is. A fire token továbbadása pedig most először nem volt egyértelmű (eddig ugye Nat->Jeremy, Amber->Rob), végül Denise kapta meg.
süti beállítások módosítása