Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x15 - Halott férfi nem hord zakót

2020. április 16. 15:00 - Szencsike

Egy sötét és viharos éjszakán egy temetőben kezdünk, ahol egy bizonyos Clay sírját látjuk, aki már több éve halott. A villámok szinte másodpercenként cikáznak az égen, és valamilyen csodának vagy leginkább az Apokalipszisnek hála, ez a Clay kimászik a sírjából. Nem lett belőle zombi, igazából olyan, mintha nem is halt volna meg, leszámítva azt, hogy nyakig sáros a pali. Ezek után irány a helyi redneck, épp tévézik a fazon, mikor fura zajokat hall kintről. A vihar hangjai vagy valami más, megnézi mi van odakint, de sehol senki és semmi. A bejárati ajtót a huzat is kivágja, viszont ahogy visszafordul, ott áll vele szemben a sírból frissen kikelt Clay. A redneck hamarosan halott lesz, mert Clay bosszútól fűtve megfojtja őt.

1.png

A tesók megérkeztek Sioux Falls-ba, Bobby városába, most egy étteremben kezdenek mint FBI ügynökök. Sammy már sokadszorra hívja Bobbyt, de semmi válasz az öregtől már napok óta. A tesók egy szemtanúval fognak itt beszélni, egy bizonyos Diggerrel, Dean szerint hülye becenév, főleg akkor, ha Digger saját maga találta ezt ki. Sammy gyorsan az esetről kérdezi őt, ezzel megelőzve azt is, nehogy Dean belemelegedjen a pocskondiázásba. Digger látta, ahogy Clay bement Redneckhez, majd kijött és hoppá, Redneck halott. Dean megmutatja neki Clay jogosítvány-másolatát, Digger biztos benne, hogy ő volt. Tudja azt is, hogy Clay rég halott, de nem téved. Azt is tudja, hogy Redneck volt az, aki megölte Clayt annak idején, hogy véletlen volt-e a vadászbaleset, ami a halálát okozta, jó kérdés, de Clay ezek szerint bosszúra szomjazva tért vissza a túlvilágról. Sajnos a vallomásnak vége, ugyanis besétál Jody Mills seriff, aki ekkor még csak egy jelentéktelen mellékszereplő volt, és mire a sorozat befejeződik ő válik a fiúk második anyukájává. Ne rohanjunk még ennyire előre, most még simán Mills seriff csak, aki a kisfiával, Owennel csacsog telefonon. Jody kiszúrja Diggert és az öltönyösöket, mivel a jómadár a helyi lókötők közé tartozik, Jodyt is érdekli, hogy mit akar tőle az FBI. Puszta kérdezősködés, és Jody is tud már a feltámadt gyilkos halott meséjéről. A tesók felteszik a logikus kérdést, ha nem ő volt, akkor mégis ki ölte meg Rednecket? Jodynak nem tetszik az urak magabiztossága, felhívja a felettesüket, Sammytől kap ehhez egy névjegyet. Láss csodát a „felettes” most azonnal felveszi a telefont és hiába a meggyőző FBI hang, Jody azonnal felismeri, hogy Bobby Singer, egy másik helyi bajkeverő van a vonal végén. Sajnos a tesók is már csak kínjukban vigyorognak, Jody óva inti őket, hogy ne keveredjenek semmiféle bajba, amíg itt vannak.

A tesók elmentek Bobbyhoz, aki meglepően tiszta. Megfürdött, kimosott ruhákat visel, rendben van a szakálla is, mintha kicserélték volna. A tesók is megérzik a furcsa illatokat, amelyek Bobbyból áradnak, de hát nekik nem tartozik számadással semmiről. A tesók elmesélik a Clay-ügyet, Bobby szerint nincs itt semmi: Digger ismert kamugép errefelé és a vihar se jelent errefelé semmit, hiszen február Dél-Dakotában mindig is viharos. Bobby is alaposan utánanézett mindennek, mikor meghallotta a történetet, de higgyék el, a Rednecknek is sok ellensége volt, semmi se történt, ami érdekelhetné a fiúkat. Ha Bobby azt mondja, hogy nincs itt semmi, akkor a tesóknak is el kéne fogadni, igaz, ők nem olyan emberek, hogy egykönnyen annyiban hagyjanak bármit is. Dean javaslatára elmennek a temetőbe, és megtalálják Clay sírját. Miután kiássák a koporsót, látják, hogy az üres, mintha valaki kikaparta volna magát onnan. A tesók ezek után Clay otthonába törnek be, mivel már késő este van, úgy tűnik, hogy minden csendes, így kettéválnak. Hamarosan felbukkan Clay és egy baseball-ütővel támad Deanre, szerencsére ő az erősebb, elintézi Clayt, a zajokra Sammy is megérkezik. Ők az FBI, Clay rögvest beismeri, hogy megölte Rednecket, sőt a börtönbe is bemegy, csak ne bántsák a gyerekeit. Clay azt is elismeri, hogy halott volt, viszont előjön Clay felesége, hívta a rendőrséget is, de a nőt mintha nem rázta volna meg, hogy a halott férje ilyen egyszerűen visszatért. A tesók és Clay elindulnak a kocsihoz, Dean biztos, ami biztos előveszi a pisztolyát, habár Sammy még nem sietné lelőni őt, amíg nem tudják micsoda. Odakint már várja őket Jody és a kollégája, Clay elmehet, Deant és Sammyt letartóztatják. Dean hiába magyarázza neki, hogy Clay beismert mindent, még azt is, hogy halott, Jodyt mintha nem is érdekelné igazán a dolog.

A tesók a börtönben csücsülnek és Jody furcsa viselkedéséről találgatnak: talán a zombik fizették le, ezért a vállvonogatás. Szerencsére Bobby eljött kiszabadítani őket, és úgy tűnik Mills seriffel sem utálják annyira egymást. Bobby elbeszélget végre a srácokkal is, elmeséli, hogy 5 napja jöttek elő a holtak, vagyis Bobby hazudott nekik. Nem, Bobby kijelenti, hogy a tesók számára itt nincs ügy és úgy tűnik, hogy Bobby személyesen is érintett lehet az ügyben, annyira terel. Otthon kiderül, hogy miért hárít és miért olyan tiszta Bobby: feltámadt a felesége, Karen! Hajnali 4 óra ellenére az asszony javában sürög-forog a konyhában, és bűbájos mosollyal hívja Bobby vendégeit az asztalhoz. Később Dean vigyorogva eszi a pitét, zombiság ide vagy oda. Ahogy Karen asszony hallótávolságon kívülre kerül, a tesók azonnal felelősségre vonják Bobbyt, hogy ez a nő nem a „felesége”! Remek, Bobby kikéri magának, hogy így hülyének nézik, első dolga volt, hogy letesztelje a visszatért asszonyt az összes létező lényre, de semmi sem történt. Az asszony minden teszten átment, se a só, se a szentelt víz, se semmi nem árt neki, és ami a legérdekesebb, hogy Bobby elhamvasztotta őt annak idején, ezt hogy magyarázzák meg?! Karennel együtt még jó 15-20 halott tért vissza a temetőből, ahová Bobby is elhelyezte az asszony maradványait. Listát írt a családokról, és ott szerepel Mills seriff neve is, neki a halott kisfia tért vissza. A tesók a jelekre kérdeznek rá, egy ilyen esemény nem történik meg csak úgy, Bobby elismeri, hogy sokat villámlott aznap este. Illetve előveszi a Bibliát, ahol megjelölt egy adott szakaszt a Jelenések könyvében. Vagyis a Halál feltámasztja a holtakat. Dean már érzi, hogy mindez csak egy átlagos csütörtöki nap lesz nekik. Sammy arra kíváncsi, hogy miért pont ebben a porfészekben jöttek elő a holtak... Bobby szerint Karen semmire se emlékszik a halála előtti időszakból, így azt se tudja, hogy Bobby ölte meg, és azt se, hogy miért támadt fel. Látszik Bobbyn, hogy nagyon viaskodik magával, hiszen sose hitte volna, hogy megint látja a feleségét, aki épp dúdolgatva sütöget a konyhában. Bobby utolsó mentsvára, hogy talán a holtak visszatérése az egyetlen jó dolog az Apokalipszisben. Dean „mit tenne Bobby a helyükben?” kérdésére Bobby tudja a választ, intézkedne, de ez most más, személyes üggyé vált a számára, nem akar semmit se tenni.

A tesók bementek a városba és a kávézóban gondolkodnak tovább. Dean nem fogja hagyni, hogy Zombi Karen letépje a barátja fejét, úgyhogy Sammy kezdhet kutatni, mivel is állnak szemben. Dean visszament a házhoz, kintről figyeli, ám ott terem mellette Karen. Az asszony ebédelni hívja őt, Bobbynak nem kell tudnia, hogy itt van. Sammy közben a lista alapján végigjárja a zombiotthonokat, az egyik ilyen a Mills-családé, az ablakon keresztül is egyértelmű, hogy helyreállt a világ rendje náluk a kis Owen visszatérésével. Bobby-lak, Dean javában eszi a pitét, Karen pedig rengeteg pitét sütött, mindenhol csak pitéket látni a konyhában, mintha kényszeres dolog lenne ez. Dean megemlíti, Karen bólogat, a visszatérése óta csak süt, még aludni se aludt. Karen tudja, hogy Dean csak azért van itt, hogy szemmel tartsa őt, hiszen ő is olyan, mint Bobby. Az öreg se az, akihez annak idején hozzáment, most már mindketten vadászok, akik a Karenhez hasonlókat üldözik. Bizony, és se Dean, se Sam nem hagyja, hogy Bobbynak bármi baja essék, úgyhogy az asszonyka csak legyen óvatos. Karen mesél, emlékszik, hogy mi történt vele, a démoni megszállásra és arra, hogy mit tett vele Bobby. A bűntudatot látja a férje szemében, nem fog neki még nagyobb fájdalmat okozni azzal, hogy felhánytorgatja neki mindezt.

Sammy egy újabb házhoz ért, elég elhanyagolt a hely, és a sok szemét között néhány vérfoltot is lehet látni. Sammy bejut a házba, gyanúsan csendes minden. Mintha évek óta nem takarítottak volna ki, olyan kosz van és rengeteg kacat hever mindenfelé. Megvan a háziasszony, ő támadt fel, viszont nagyon rossz állapotban van a néni. A köhögéstől egy szavát se érteni, Sammy kénytelen közelebb menni hozzá, és nem is kell találgatni, a néni megvadul, rátámad Sammyre. A földön ott a halott férj is, a néni ölte meg, és jó zombiként most Sammyt is szeretné elfogyasztani, még a nyála is folyik. Sammy előszedi a pisztolyát és fejbe lövi őt, a dolog megoldva. Később Sammy már Bobbyéknak meséli, mi történt a nénivel, Bobby szerint ő volt az első, aki visszatért, Sammy szerint ő lett az első, aki megőrült közülük. Bobby könnyedén mondja, hogy életében is őrült volt a néni, ám Dean szerint annyira csaknem, hogy a férje gyomrát is megegye. Bobby tudja, hogy szorul a hurok, a tesók nem fognak teketóriázni, ha Karent vagy bármelyik visszatérőt meg kell ölniük. Bobby előszedi a saját pisztolyát, a tesók mehetnek, ahová akarnak, de a saját házában, a saját feleségét a saját módszere szerint fogja elintézni, ha bekövetkezne a legrosszabb. A tesók tudják, hogy nekik itt már nincs szavuk, jobb is, ha mennek.

Beülnek Babybe és nem tudják eldönteni, hogy mi legyen: Dean itt maradna, mégis csak a pótapjukról van szó, Sammy inkább a városra koncentrálna, ahol több tucatnyi halott rokon szaladgál. Mivel egyik se enged, kettéválnak, Dean marad és segít Bobbynak, Sammy megy a városba. Igaz, ezt egyedül nem tudja elintézni, segítség kell, az első jelölt a seriff lenne, de ő zombianyu, úgyhogy muszáj meggyőzni. Mills-ház, szegény pici Owen beteg, magas láza van és nagyon éhes. Az apja a háziorvossal beszél, tényleg mintha egy átlagos kisgyerekről lenne szó, nem egy régóta halott, majd feltámadt gyerekről, olyan kis átlagos problémának tűnik a helyzet, lehet ez is a varázslat része. Jody megkéri az urát, hogy vigye be a levest a gyereknek, és ő beszél az orvossal. Bobby-lak, Dean odakintről puskával a kezében figyeli a házat, bent Bobby azt kéri Karentől, hogy ne menjen közel az ablakhoz. Karen viszont összeesik és már ő is kezd nyáladzani, mint a néni, igaz, még jól van, egy kis láza van, de csak éhes. Mills-ház, Owen már biztosan nem éhes, ugyanis felzabálta az apját, szegény Jody csak zajokat hallott, bemegy a nappaliba és a csurom véres kisfiával nézhet szembe, aki apukából falatozik és anyuci lesz a második fogás. Szerencsére Sammy jókor jön, időben kiviszi Jodyt a házból, mielőtt a gyerek támadna. Jodynak muszáj megértenie, hogy a fia már nem az a gyerek, akit ő a fiának nevezhetne, a férje pedig halott. Sammy kérleli, hogy segítsen, ugyanis sokan vannak még a városban, akik ugyanilyen veszélyben vannak. Jody tenni akar valamit, Sammy elmondja, hogy a fejlövés végez velük, és Jodynak kiadja a feladatot, hogy szedje össze a lakosokat és vigye őket a rendőrsége, ott bezárkózhatnak. Rendben, menjenek, Sammynek van még egy feladata, ő fogja elintézni a kis Owent. Sammy bemegy a házba, odakint Jody csak a lövést hallja.

Bobby-lak, a helyzet változatlan, Karen éhes, és tudja, hogy ez az átváltozása kezdete. Semmi se lesz rendben, ezt Bobbynak kellene a legjobban tudnia. Az egyetlen megoldás, ha fogja a fegyverét és gondoskodik arról, hogy ne történjen meg a legrosszabb. Szegény Bobby képtelen megtenni ezt, hiába könyörög neki Karen. A nő elmondja, hogy emlékszik arra, hogy halt meg, de Bobby még ezzel együtt se akar végezni vele. Karen elmondja, hogy amikor feltámadt, látott a sírnál egy csontsovány alakot, aki üzent Bobbynak, csak olyan vidám volt a férje, hogy nem akarta neki elmondani. Közben Dean is bejutott a házba, és a csendet a pisztoly durranása töri meg. Dean berohan a nappaliba, ahol rátalál a síró Bobbyra és a fejbelőtt Karenra, itt nincs helye a beszédnek. A rendőrségen kiosztották a fegyvereket, egész sokan összegyűltek. Sammy elmondja, hogy csak a halottakra lőjenek, ők az ellenség, egy helyi keménylegény Sammyről kíváncsiskodik, és sajnos errefelé a „Bobby Singer barátja” nem túl jó ajánlólevél. Bobby-lak, a roncstelepen már pakolják is Bobby furgonját, Dean nem veszi zokon, ha nem akar jönni, de az öreg megy a csatába. A holtak azonban nem a várost és az őrsöt támadják meg, hanem a roncstelepet.

Deannek és Bobbynak is sikerül leszednie több zombit, és sikerül visszamenekülniük a házba. Sajnos Dean ott jön rá, hogy a plusztöltények mind a furgonban maradtak, de hamarosan a házba betörő zombikkal kell hadakozniuk. Bobby tudja, hogy miért vannak itt, de ezt majd később, mert védekezniük kell. A töltények elfogynak, a zombik csak jönnek, szerencsére sikerült egy szekrényben elbújniuk, amit be tudnak zárni. Dean reméli, hogy elég ostobák a zártöréshez, de csak kellett mondania, a nagy dörömbölés után csend lesz és valaki elkezdi piszkálgatni a zárat. Sikerül kinyitniuk az ajtót, de hála az égnek ott van már a felmentősereg, Jody és Sammy, szép sorban fejbe lövik a zombikat. Ennyi hulla egy rakáson talán még nem is volt ebben a sokat látott házban, de a kalandot mindenki túlélte. Hajnalban a holttesteket a temetőben égetik el, Jody és Dean hozza a híreket: ha voltak is túlélő zombik, azok talán már messze járnak, a lakosság pedig kiakadt. Páran felhívták a sajtót, de ilyen képtelen történetet senki sem hisz el. Jodynak is meg kell küzdenie a saját gyászával, csak úgy, mint Bobbynak, aki a roncstelep egyik zugában égeti el a felesége testét. Bocsánatot kér a srácoktól, hogy ilyen helyzetbe hozta őket, ám a tesók szerint ez érthető. Dean szerint legalább pár napot újra együtt lehettek, viszont Bobby szerint ugyanezért rossz, hiszen ismét meg kellett ölje az asszonyt. Valahogy majd ő is megbirkózik a helyzettel, de a csata ugye folytatódik, elmondja, hogy a Halál itt volt, és szándékosan hozta vissza Karent, hogy Bobbyt elintézze. Ugyanis Sammy Bobby miatt sem mondott még igent Lucifernek, és ha ő nincs, talán Sammy hamarabb megtörik...

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása