Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 12/1 - Attack of the Hawkmen

2019. július 26. 15:00 - Gabba

Mindenki örömére egy évnél is hosszabb szünet után visszatér kedvenc kalandhősünk a blogra. „Másfél évig csend volt, oly nehéz volt az élet ... Úgy várjuk már az új találkozást”, idézzük ide az ismert könnyűzenei felvételt a legendás Skorpiótól. Ami köztudottan felálló farokkal rohangál, ebben időnként hasonlít rá a poszt írója. Olyan kalanddal folytatjuk, ami annak idején nem volt része az eredeti tévésugárzásnak, ezért öreg Indys bookend sincs hozzá. Hasonlóan a Chapter 10-hez, ez is mozifilm hosszúságú, így ismét két részre bontva ismertetjük az eseményeket. Lesznek itt kérem repülőgépek, repcsik, göbzik és röpzajok minden mennyiségben! (Rapülők nem lesz, mert az egy másik műfaj.)

Akárcsak a Chapter 4 két filmjét, az eredeti sugárzásban ezt a részt is a 3. évad epizódjának szánták, de mivel a sorit még a 2. évad vége előtt elkaszálták, George Lucas a megmaradt epizódokból néhányat elpasszolt a Family Channelnek, amiket tévéfilmként 1994 és 1996 között sugárzott a csatorna, köztük ezt is. A cím alapján valami huszadrangú ponyvaregényre gondolhatunk, sólyomemberek támadása, micsoda marhaság, mondhatná bárki, de nem egy igazi Indy rajongó! Légiriadóval kezdünk, de nem az Első emeleten, hanem Párizsban: hatalmas Zeppelin úszik be a légtérbe, a légelhárítás lő rá, de nem sok sikerrel, a németek sorra oldják ki és dobják le a bombákat a városra. Remy és Indy egy elsötétített lakásból figyeli a támadást, közben Indy ismét levelet ír Ned barátjának, ebből megtudjuk, hogy 1917. február 2-a van, és nem mellesleg összefoglalja benne, mi történt velük az utóbbi időben, nagyban segítve ezzel a hogyvoltíró munkáját. Az afrikai hadműveletek után barátaink átkérték magukat a Párizsban működő belga hírszerzéshez, de rá kellett jönniük, hogy sem az oktatás, sem a módszerek nem túl hatékonyak, Remy feje többször is lebillent egy-egy szeminárium alatt. Amikor nem alszik, akkor meg „Éhes vagyok” szövegű titkosírásokat küldözget barátjának. Át kell kerülni a francia titkosszolgálathoz, az biztos menőbb, dönti el Indy.

indiana12_1_01.JPG

Tovább
Címkék: Indiana Jones
6 komment

Lucifer 4x04 - All About Eve

2019. július 26. 09:00 - Szencsike

Már az epizód legelején szembesülünk a szomorú valósággal, Chloe most Dannel érkezett az aktuális ügy helyszínére, nincs többé Chloe-Lucifer páros. Dannek tűnt fel Lucifer hiánya, Chloe mintha magát is győzködné, hogy meglesz nélküle. Egy reptér hangárjában vagyunk, a halottunk Pablo, ékszertervező és a Közel-Keletről tért haza. A halál oka: puszta kézzel való fojtogatás, de sokkal furább, hogy Ella pisztácia darabkákat talált a holttest körül, míg a gépen nem is volt pisztácia. Ha ez nem is, akkor egy rakás kábszerre tippel Dan, Ella figyelmezteti őket, hogy ez esetben ne engedjék Lucifert a gép közelébe. Ellának is végre feltűnik Lucifer hiánya, Dan a kezét a nyaka előtt elhúzva jelzi, hogy ezt a témát ne feszegesse, ám Ella rögtön Lucifer lefejezés általi halálára gondol, de nem, a szuperpáros többé nem dolgozik együtt. 

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Odaát 4x12 - Halálos bűvölet

2019. július 25. 17:00 - Szencsike

Iowa állam, Sioux City a helyszínünk, ahol éppen a Varázslat hete rendezvénysorozat zajlik, ilyenkor bűvészek szórakoztatják a népet. Hogy ebből vajon ki varázsol csak igazán, az nemsokára ki fog derülni. Egy bárban vagyunk, ahol egy idősebb, jóvágású úr, Jay kártyatrükkökkel szórakoztatja a pultos lányt, ám ezek a trükkök elég gyengén sikerülnek. Egy fiatal, de részeg bűvésztársa, Vance meg rajta gúnyolódik, sőt képes elmondani a "trükk" titkát. A pultos lánynak nem tetszik a bepiált pasas viselkedése, hagyja békén az öreget, de az öreg jelzővel Jayt is sikerült megsértenie. A színházban épp főpróba van, Jay és két másik szintén idősödő bűvészbarátja, a szakállas Vernon és a fura anyajegyet viselő Charlie is ott van, és bőszen kritizálják a színpadon lévő fiatal kollégát. A régi időket sírják vissza, Jay még rátesz egy lapáttal, ugyanis ő éppen egy lelki válságot él meg, kiöregedtek, a szó minden értelmében. Bizonyítani akar, ezért előadja a Halál asztala nevű trükköt, hiába figyelmeztetik, hogy 30 évvel ezelőtt is majdnem belehalt ebbe a mutatványba, most se kockáztasson. Jaynek mindegy, legalább a halálával a címlapokra kerülhet. Este, egy kisebb színházban alig néhány fős közönség előtt Jay előadja a trükkjét. Az asztalhoz bilincselteti magát, és ki kell szabadulnia mielőtt lecsapódik rá a szögekkel teli tető. A nézők csak Jay árnyékát látják, ahogy vergődve próbál szabadulni a bilincseiből, a tetőt tartó kötél pedig szép lassan elég. A kötél elégése után lecsapódik a tető, pár másodperc félelmetes csend következik. Elhúzzák a függönyt, Jay már ott áll, kiszabadult. Van azonban más is, mialatt Jay kiszabadult, az őt piszkáló Vance meghalt. A testén olyan szúrásnyomokat látni, mint akit késekkel szúrtak volna le.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Fear The Walking Dead 5x08 – Is Anybody Out There?

2019. július 25. 11:14 - hektor_

A rész az imdb-n 8.5-re, vagyis az évad folyamán a legjobbra van értékelve – így vágjunk neki. Tényleg nem volt rossz.

A csapat berendezett egy rádióállomást a raktárépületben, ahonnan erőszakkal akarják rányomni a világra a segítségüket, ha kell, ha nem, de egyelőre senki nem telefonál be a Talking Dead-be. Egyszer aztán mégis felcsendül egy hang, és ezzel együtt visszaugrottunk kicsit az időben – hiszen Logan az, akiről már tudjuk hogy átverte őket, mint a szart szokták a palánkon, cserébe viszont az ő nyakán is szorul a hurok, mert ígért valamit a bandájának, ami úgy tűnik, nincs a gyárban.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Lucifer 4x03 - O, Ye of Little Faith, Father

2019. július 25. 10:00 - Szencsike

Kinley atya megfogadta Chloe tanácsát és elment Luciferhez, igaz, ebből semmi jó nem fog kisülni. Lucifernek egyáltalán nem szimpatikus, még a bocsánatkérése is gúnyos, mert nem kínálja meg őt piával. Kinley előbb magáról mesél, a Vatikán nyomozója, Lucifer részéről ez olyan, mint egy elkaszált sorozat. Az atya sokat utazik, hogy démoni jelek után kutasson, és tudja, hogy Isten valóban létezik és a Gonosz itt jár a Földön. Lucifer már várja a szokásos „maga az ördög” dumát, de Kinley szerint ő nincs a gyanúsítottak listáján. Meglepő, de miért akar a nyomozóról beszélni? Sajnos Decker kisasszony úgy hiszi, hogy Lucifer valóban gonosz entitás, kb. egy hónapja találkoztak és ekkor nyomta fel Lucifert. Szerencsére Lucifer jól fogadja a hírt, ha voltak is problémáik, azt már rég lerendezték, a nyomozóval tiszta lapot nyitottak, nincs problémájuk. Ha ez igaz, akkor csak figyelmeztetné őt, hogy Chloe ugyan jó ember, de azzal a szándékkal jött Rómába, hogy visszaküldje a Pokolba az Ördögöt. Bármit is élt át, az alaposan megrázta őt, Lucifer jobban tenné, ha odafigyelne. Az atya elmegy, cseles volt az öreg, kissé átalakította a történteket, de még így is feladta Lucifernek a leckét.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
1 komment

Lucifer 4x02 - Somebody's Been Reading Dante's Inferno

2019. július 24. 09:00 - Szencsike

Chloe a szabadsága alatt nemcsak a hasát süttette valamelyik európai tengerparton, hanem jó szokásához híven dolgozott. Elment a vatikáni könyvtárba és alaposan utánanézett Lucifernek. Jobbnál jobb könyveket talált a Pokol uráról, amely mind hitelesen bizonyítja, hogy ő egy szörnyeteg, sőt, minden tette azt erősíti, hogy szörnyű dolgokra képes. A nagy olvasgatás közben lép oda hozzá egy bizonyos Kinley atya, a kollégák említették, hogy valaki az Ördög után kutat. Kinley atya a Vatikán egy különleges ügyosztályán dolgozik, azokkal a bejelentésekkel foglalkoznak, amelyek szerint valakinek megjelent az Ördög vagy épp az illető saját magát tartja az Ördögnek. Egy bizonyos Lucifer Morningstar is a megfigyeltek között van, először azt hitték, hogy csak a szokásos különcök egyike, de rá kellett jönniük, hogy itt bizony valódi találatuk lesz. És ha Chloe eljött idáig, akkor ő is tudja, hogy tenni kell valamit. Kinley atya tud segíteni, a segítség pedig Chloe közreműködésén alapul. 

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Odaát 4x11 - Csonka család

2019. július 23. 17:00 - Szencsike

Lazítós részhez értünk, vagy legalábbis ismét levadásszuk a heti szörnyet a kellő drámai körítéssel együtt. Egy magányosan álló vidéki háznál kezdünk, a háziúr épp tévét néz, amikor elmegy az áram. Elindulna megnézni, de a szekrényből előbújik egy szakadt fiatal lány, a pasas felismeri, ám mindegy is, mert a lány megöli őt

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Stranger Things 3x01 - Suzie, do you copy?

2019. július 23. 15:00 - Ancsinszka

Végre újból felpattanhatunk a nyolcvanas évek sci-fi/horror popkult nosztalgia hullámvasútjára. Lesz itt fodros hajgumi, fagyi színű cicanacikra húzott tanga, két ujjas szintipop slágerek, még nagyobb-még vérengzőbb upside down és tini romantika a köbön. A Netflix egyben pakolta fel a 8 részből álló évadot, így nem sok időt hagyott a suspense és a kombinálás kiteljesedésére. 

vlcsnap-00004.jpg

Tovább
3 komment

Lucifer 4x01 - Everything's Okay

2019. július 23. 09:00 - Szencsike

Visszatért a kedvenc bukott angyalunk, a Netflixes váltás nagyon jót tett a sorozatnak, sokkal pörgősebb, bátrabb lett, bár ez annak is köszönhető, hogy nem kell a tévécsatornák szokásos családbarát kéréseinek eleget tenni. A Netflix azóta bejelentette, hogy az érkező 5. évad lesz az utolsó, így meglesz a méltó lezárása a sorozatnak. Szerencsére a szereplőgárda a régi, egyedül a paradicsomi Éva (Inbar Lavi alakításában) és egy meglepetésvendég lesznek majd az új belépőink. Vágjunk is bele,  az előzményekről itt lehet olvasni, és ott hagytuk abba, hogy Chloe meglátta Lucifer ördögi arcát. A kedvenceinknek meg kell birkózni ezzel a helyzettel, mi elsőnek Lucifert nézzük meg. Jó szokásához híven a Luxban tölti az idejét, zongorázik és dalol. Élmény Tom Ellis éneklését hallgatni, az idő múlást a folyton változó vendégek és Lucifer csapzottsága jelzi. Minél mélyebbre süllyed a depressziójában egyre lepukkantabb a kedvenc ördögünk. Egy csendesebb napon Lucifer egyedül búslakodik a klubban, mikor maszkos fegyveresek támadnak rá.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

A szolgálólány meséje 3x08-09

2019. július 22. 14:40 - hektor_

Unfit

Születés Day van egy Andy nevű parancsnok házában, a szülőszoba dugig van töltve kántáló szolgálólányokkal, akik mondják ugyan a kismamának, hogy meddig tartsa bent a levegőt, de szerintem meg nem nagyon van mit bent tartani, tekintve hogy húszan szívják el épp előle. June nem vágom, mikor lépett elő Keresztapává, de a piros gúnyás közösség egy emberként közösíti ki Ofmatthew-t a múltkori árulása miatt, még olyan gyerekes dolgokat is bevállalva, mint hogy beleköpnek a vizébe.

1.png

Tovább
1 komment
süti beállítások módosítása