Hogy volt?

Odaát 4x14 - Halálosan szeretlek

2019. július 30. 09:00 - Szencsike

Egy házaspárral kezdünk, Feleség épp a húst klopfolja a vacsihoz, a Férj ekkor ér haza a melóból. Elég hűvös köztük a hangulat, amin az se segít, hogy Férj sík ideg a sok melótól. Sajnos lesz még rosszabb is, a Feleség elfogadott egy meghívást egy szülinapi partira, a Férj egyik jó barátja az ünnepelt. Hiába ez a próbálkozás, Férj nem akarja rá pazarolni az értékes idejét. Szegény nő, visszakozik, lemondja, de azt se nagyon érti, hogy mi van az urával, mintha csak az lenne a célja, hogy kiprovokálja a veszekedést. Na, kellett kint hagyni azt a húsklopfolót, Férj ezzel veri agyon szegény asszonykát.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

A szolgálólány meséje 3x10 – Bear Witness

2019. július 29. 15:07 - hektor_

June totyog hazafelé Lydia nénivel a nyomában, az egész jelenet kísértetiesen hasonlít arra a Kinder Pingui reklámra. A Lawrence kúria időközben nagy változáson esett át, Lydia nénitől megtudjuk hogy Gileád átveszi a wasingtoni divatot, így minden ház úgy lesz berendezve, ahogy az ottaniak, Waterford parancsnok óhajának megfelelően. Szeretném tudni, hol volt az a rész, ahol az évad elején tollfosztott, megleckéztetett Fred Waterfordból ismét akkora arc lett, aki egyet prüszköl és rögvest mindenki kidobja a nappaliból a TV-jét.

1.png

Tovább
1 komment

Odaát 4x13 - Szorgalmi feladat

2019. július 29. 09:00 - Szencsike

Tinik lesznek a mai főszereplőink, ugyanis az Indiana állambeli Fairfax városában járunk és a Truman középiskola lesz az elkövetkezendő 40 perc helyszíne, és fontos emlékeket látunk a fiúkról. A szokásos középsulis drámába csöppenünk, a szurkoló csapat és a focicsapat az aktuális pletykát beszéli meg, egy Taylor nevű lány lefeküdt valakivel, mekkora ribanc már. Ez a Taylor épp le akarna ülni a megszokott helyére, pont ott ül a díszes társaság, el is zavarják a lányt, ribik nem ülhetnek le közéjük. Taylor ezek után az iskola egyik számkivetettjéhez ül le, a Kövér Lányhoz, Aprilhez, ő nagyon sajnálja, hogy bunkóznak vele, megérti, mit érez Taylor. Azonban neki nem kell a dagadt szánalma, ezzel elvesztette talán az egyetlen embert, aki hajlandó volt vele szóba állni. Később Taylor a lánymosdóban sírdogál, ám ott áll mögötte April. Szerencsére Taylor lelkiismerete felébredt, bocsánatot kér, amiért sértegette őt, de kár belé, April megveri őt, majd a vécébe nyomja a fejét, elkezdi folyatni rá a vizet, Taylor pedig megfullad. April szemeiből ekkor fekete vér kezd csorogni, miközben szerinte Taylor az igazi rondaság.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 12/1 - Attack of the Hawkmen

2019. július 26. 15:00 - Gabba

Mindenki örömére egy évnél is hosszabb szünet után visszatér kedvenc kalandhősünk a blogra. „Másfél évig csend volt, oly nehéz volt az élet ... Úgy várjuk már az új találkozást”, idézzük ide az ismert könnyűzenei felvételt a legendás Skorpiótól. Ami köztudottan felálló farokkal rohangál, ebben időnként hasonlít rá a poszt írója. Olyan kalanddal folytatjuk, ami annak idején nem volt része az eredeti tévésugárzásnak, ezért öreg Indys bookend sincs hozzá. Hasonlóan a Chapter 10-hez, ez is mozifilm hosszúságú, így ismét két részre bontva ismertetjük az eseményeket. Lesznek itt kérem repülőgépek, repcsik, göbzik és röpzajok minden mennyiségben! (Rapülők nem lesz, mert az egy másik műfaj.)

Akárcsak a Chapter 4 két filmjét, az eredeti sugárzásban ezt a részt is a 3. évad epizódjának szánták, de mivel a sorit még a 2. évad vége előtt elkaszálták, George Lucas a megmaradt epizódokból néhányat elpasszolt a Family Channelnek, amiket tévéfilmként 1994 és 1996 között sugárzott a csatorna, köztük ezt is. A cím alapján valami huszadrangú ponyvaregényre gondolhatunk, sólyomemberek támadása, micsoda marhaság, mondhatná bárki, de nem egy igazi Indy rajongó! Légiriadóval kezdünk, de nem az Első emeleten, hanem Párizsban: hatalmas Zeppelin úszik be a légtérbe, a légelhárítás lő rá, de nem sok sikerrel, a németek sorra oldják ki és dobják le a bombákat a városra. Remy és Indy egy elsötétített lakásból figyeli a támadást, közben Indy ismét levelet ír Ned barátjának, ebből megtudjuk, hogy 1917. február 2-a van, és nem mellesleg összefoglalja benne, mi történt velük az utóbbi időben, nagyban segítve ezzel a hogyvoltíró munkáját. Az afrikai hadműveletek után barátaink átkérték magukat a Párizsban működő belga hírszerzéshez, de rá kellett jönniük, hogy sem az oktatás, sem a módszerek nem túl hatékonyak, Remy feje többször is lebillent egy-egy szeminárium alatt. Amikor nem alszik, akkor meg „Éhes vagyok” szövegű titkosírásokat küldözget barátjának. Át kell kerülni a francia titkosszolgálathoz, az biztos menőbb, dönti el Indy.

indiana12_1_01.JPG

Tovább
Címkék: Indiana Jones
6 komment

Lucifer 4x04 - All About Eve

2019. július 26. 09:00 - Szencsike

Már az epizód legelején szembesülünk a szomorú valósággal, Chloe most Dannel érkezett az aktuális ügy helyszínére, nincs többé Chloe-Lucifer páros. Dannek tűnt fel Lucifer hiánya, Chloe mintha magát is győzködné, hogy meglesz nélküle. Egy reptér hangárjában vagyunk, a halottunk Pablo, ékszertervező és a Közel-Keletről tért haza. A halál oka: puszta kézzel való fojtogatás, de sokkal furább, hogy Ella pisztácia darabkákat talált a holttest körül, míg a gépen nem is volt pisztácia. Ha ez nem is, akkor egy rakás kábszerre tippel Dan, Ella figyelmezteti őket, hogy ez esetben ne engedjék Lucifert a gép közelébe. Ellának is végre feltűnik Lucifer hiánya, Dan a kezét a nyaka előtt elhúzva jelzi, hogy ezt a témát ne feszegesse, ám Ella rögtön Lucifer lefejezés általi halálára gondol, de nem, a szuperpáros többé nem dolgozik együtt. 

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Odaát 4x12 - Halálos bűvölet

2019. július 25. 17:00 - Szencsike

Iowa állam, Sioux City a helyszínünk, ahol éppen a Varázslat hete rendezvénysorozat zajlik, ilyenkor bűvészek szórakoztatják a népet. Hogy ebből vajon ki varázsol csak igazán, az nemsokára ki fog derülni. Egy bárban vagyunk, ahol egy idősebb, jóvágású úr, Jay kártyatrükkökkel szórakoztatja a pultos lányt, ám ezek a trükkök elég gyengén sikerülnek. Egy fiatal, de részeg bűvésztársa, Vance meg rajta gúnyolódik, sőt képes elmondani a "trükk" titkát. A pultos lánynak nem tetszik a bepiált pasas viselkedése, hagyja békén az öreget, de az öreg jelzővel Jayt is sikerült megsértenie. A színházban épp főpróba van, Jay és két másik szintén idősödő bűvészbarátja, a szakállas Vernon és a fura anyajegyet viselő Charlie is ott van, és bőszen kritizálják a színpadon lévő fiatal kollégát. A régi időket sírják vissza, Jay még rátesz egy lapáttal, ugyanis ő éppen egy lelki válságot él meg, kiöregedtek, a szó minden értelmében. Bizonyítani akar, ezért előadja a Halál asztala nevű trükköt, hiába figyelmeztetik, hogy 30 évvel ezelőtt is majdnem belehalt ebbe a mutatványba, most se kockáztasson. Jaynek mindegy, legalább a halálával a címlapokra kerülhet. Este, egy kisebb színházban alig néhány fős közönség előtt Jay előadja a trükkjét. Az asztalhoz bilincselteti magát, és ki kell szabadulnia mielőtt lecsapódik rá a szögekkel teli tető. A nézők csak Jay árnyékát látják, ahogy vergődve próbál szabadulni a bilincseiből, a tetőt tartó kötél pedig szép lassan elég. A kötél elégése után lecsapódik a tető, pár másodperc félelmetes csend következik. Elhúzzák a függönyt, Jay már ott áll, kiszabadult. Van azonban más is, mialatt Jay kiszabadult, az őt piszkáló Vance meghalt. A testén olyan szúrásnyomokat látni, mint akit késekkel szúrtak volna le.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Fear The Walking Dead 5x08 – Is Anybody Out There?

2019. július 25. 11:14 - hektor_

A rész az imdb-n 8.5-re, vagyis az évad folyamán a legjobbra van értékelve – így vágjunk neki. Tényleg nem volt rossz.

A csapat berendezett egy rádióállomást a raktárépületben, ahonnan erőszakkal akarják rányomni a világra a segítségüket, ha kell, ha nem, de egyelőre senki nem telefonál be a Talking Dead-be. Egyszer aztán mégis felcsendül egy hang, és ezzel együtt visszaugrottunk kicsit az időben – hiszen Logan az, akiről már tudjuk hogy átverte őket, mint a szart szokták a palánkon, cserébe viszont az ő nyakán is szorul a hurok, mert ígért valamit a bandájának, ami úgy tűnik, nincs a gyárban.

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

Lucifer 4x03 - O, Ye of Little Faith, Father

2019. július 25. 10:00 - Szencsike

Kinley atya megfogadta Chloe tanácsát és elment Luciferhez, igaz, ebből semmi jó nem fog kisülni. Lucifernek egyáltalán nem szimpatikus, még a bocsánatkérése is gúnyos, mert nem kínálja meg őt piával. Kinley előbb magáról mesél, a Vatikán nyomozója, Lucifer részéről ez olyan, mint egy elkaszált sorozat. Az atya sokat utazik, hogy démoni jelek után kutasson, és tudja, hogy Isten valóban létezik és a Gonosz itt jár a Földön. Lucifer már várja a szokásos „maga az ördög” dumát, de Kinley szerint ő nincs a gyanúsítottak listáján. Meglepő, de miért akar a nyomozóról beszélni? Sajnos Decker kisasszony úgy hiszi, hogy Lucifer valóban gonosz entitás, kb. egy hónapja találkoztak és ekkor nyomta fel Lucifert. Szerencsére Lucifer jól fogadja a hírt, ha voltak is problémáik, azt már rég lerendezték, a nyomozóval tiszta lapot nyitottak, nincs problémájuk. Ha ez igaz, akkor csak figyelmeztetné őt, hogy Chloe ugyan jó ember, de azzal a szándékkal jött Rómába, hogy visszaküldje a Pokolba az Ördögöt. Bármit is élt át, az alaposan megrázta őt, Lucifer jobban tenné, ha odafigyelne. Az atya elmegy, cseles volt az öreg, kissé átalakította a történteket, de még így is feladta Lucifernek a leckét.

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
1 komment

Lucifer 4x02 - Somebody's Been Reading Dante's Inferno

2019. július 24. 09:00 - Szencsike

Chloe a szabadsága alatt nemcsak a hasát süttette valamelyik európai tengerparton, hanem jó szokásához híven dolgozott. Elment a vatikáni könyvtárba és alaposan utánanézett Lucifernek. Jobbnál jobb könyveket talált a Pokol uráról, amely mind hitelesen bizonyítja, hogy ő egy szörnyeteg, sőt, minden tette azt erősíti, hogy szörnyű dolgokra képes. A nagy olvasgatás közben lép oda hozzá egy bizonyos Kinley atya, a kollégák említették, hogy valaki az Ördög után kutat. Kinley atya a Vatikán egy különleges ügyosztályán dolgozik, azokkal a bejelentésekkel foglalkoznak, amelyek szerint valakinek megjelent az Ördög vagy épp az illető saját magát tartja az Ördögnek. Egy bizonyos Lucifer Morningstar is a megfigyeltek között van, először azt hitték, hogy csak a szokásos különcök egyike, de rá kellett jönniük, hogy itt bizony valódi találatuk lesz. És ha Chloe eljött idáig, akkor ő is tudja, hogy tenni kell valamit. Kinley atya tud segíteni, a segítség pedig Chloe közreműködésén alapul. 

1.png

Tovább
Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Odaát 4x11 - Csonka család

2019. július 23. 17:00 - Szencsike

Lazítós részhez értünk, vagy legalábbis ismét levadásszuk a heti szörnyet a kellő drámai körítéssel együtt. Egy magányosan álló vidéki háznál kezdünk, a háziúr épp tévét néz, amikor elmegy az áram. Elindulna megnézni, de a szekrényből előbújik egy szakadt fiatal lány, a pasas felismeri, ám mindegy is, mert a lány megöli őt

1.png

Tovább
Szólj hozzá!