Hogy volt?

Odaát 4x06 - Sárgaláz

2019. május 31. 11:00 - Szencsike

Dean menekül, és ha ő menekül az igazán rossz jel mindenkinek. A nagy rohanásban felborít egy hajléktalant és így az üldözője, egy morgós kutya utoléri őt. Dean drámai hangon kéri a hajléktalant, hogy menjen ő is minél messzebbre, mert a kutya meg fogja őt is ölni. A kutya egy apró, cuki yorkie. Nem, nem démoni véryorkie, hanem a kis táskába beférő ölpatkány, apró kis hajcsattal. Már megint mi történt veletek fiúk...

1.png

Tovább
Szólj hozzá!

The Originals 5x06 – What, Will, I, Have, Left

2019. május 28. 11:00 - A_Rézi

Zsebkendőket elő, szükség lesz rá... szerintem.

Manosque-ban kezdünk, Greta kopog a lánya ajtaján és zilált a meneküléstől. Hja, a megváltáshoz vezető út rögös, de megéri. Ekkor Elijah lép Antoinette mellé és az üdvözlést követően olyan érzése van az embernek, mintha a leendő anyós jött volna csekkolni a lánya jövendőbelijét…

vlcsnap-2019-05-19-18h51m31s127.png

Tovább
Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Egynyári kaland 4x04 – Érett döntések

2019. május 27. 13:00 - szde

Luca az ébredező Bencén ül és belevigyorog a képébe – úgy néz ki, a lány nagyon szexelni akar, de a srác nem vevő rá. Később reggelinél Gáborka és Boglárka nem nagyon figyel Bence beszámolójára egy napjáról az étteremben, de Luca a joghurtos kanalat feltűnően nyalogatja, még a strandpapucsból is kibújtatja a lábát, hogy aztán rajongása tárgyán kezdje felfelé csúsztatni. Boglárka nem érzi jól magát, most már tuti, hogy terhes, meg kicsit meg is van sértődve, mert azt hiszi, Gáborka elfelejtette, hogy most van a házassági évfordulójuk. Gáborka szerint így csak nagyobb lesz a szüprájz.

vlcsnap-2019-05-25-14h11m42s704.png

Tovább
Szólj hozzá!

Trónok harca 8x06 - A Vastrón (18+)

2019. május 27. 06:00 - sixx

vlcsnap-00050_18.png

Na.

Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának köszönhetően még mindig működőképes tömegpusztító fegyvereket birtokolt, illetve melléjük a Tudást, amivel használni lehetett ezeket. És ez a Tudás sem feltétlenül organikus, leginkább önként jelentkező szerencsétlenek kellettek hozzá, akik a családjukról való gondoskodásért cserébe kísérleti nyúlként püfölték, nyomogatták, buherálták az ősöreg szerkezeteket addig, míg egyszer csak meg nem semmisült velük együtt a fél megye.

Az egyik ilyen kiskirálynő, a beltenyészet (értsd: közvetlen rokon kúrja a másikat) végett legendásan félhülye Taligás-klán éppen soros szőkenője, Kalészi, ráadásul a megbuherált acélhengereket felszerelte a kor legextrémebb közlekedési eszközének számító, mutáns kárókatonára, Kloppra, és afféle statuálási célból elrepült a korábban Manchesterként emlegetett vár fölé, ahol a feléje a kezét rázó (tudósok sokáig vitatni fogják még, hogy az ökölbe szorított kéz kinyújtott középső ujja, és a kéz üvöltve rázása az _valóban_ ellenséges gesztus-e vagy csak nagyon örül a gazdája) lakosság láttán zabos lett, és a fejükre dobta a M47A1 Napalm Incendiary feliratú tartályokat.

Erre a fenti faszságra azért van idő, mer' ez jutott eszembe a nyitójelenetről, amiben Tyrion, Havas és Ser Davos bóklászik Királyvár, vagyis inkább a Vörös Torony melletti kerület üszkös romjai között, és igen, van szénné égett kisgyerek és sokkos állapotú túlélő is, utóbbinak a hátáról nyúzta le a bőrt Drogon leheletének a széle, jajmár. A három, nagyjából normális szereplő olyan arcot vág mindeközben, mint akik nem tudják eldönteni, hogy akkor most a székrekedés miatt van görcsben a belük, vagy a seggükbe feldugott húskampó okoz váratlan(?) komplikációkat. Ez a mászkálás egyébként rém látványos a maga horrorpornó mivoltában, és továbbra sem vagyunk híján a hirosimai párhuzamoknak sem.

Tovább
Címkék: 18+ trónok harca
96 komment

Odaát 4x05 - Szörnyfilm

2019. május 24. 13:00 - Szencsike

Ismét egy különleges részhez értünk, ezúttal a régi hollywoodi horrorfilmek hőskorszakába repülünk vissza. Régi klasszikusokat idézünk fel és stílusosan fekete-fehérben követhetjük végig az eseményeket. Ezúttal a Warner Bros. majd a SupNat logóval indul az epizód, ezek után a stáblistát látjuk, borzongató zenével kísérve. Viharos éjszakán kezdünk, a tesók épp átlépték a pennsylvaniai államhatárt. Dean kikapcsolja a rádiót, onnan jött a rémisztő zene. Egy ügy miatt járnak itt, egy vámpír garázdálkodik a környéken. Sammy nem túl lelkes, igaz, az ő lelkét a közelgő világvége nyomja. Dean pörög, nem menthetnek meg mindenkit, ha eljutnak odáig, de addig mint a régi szép időkben, igazi Winchester módra, megölnek pár vámpírt.

1.png

Tovább
1 komment

Chernobyl 2. - Please Remain Calm

2019. május 24. 11:00 - Szencsike

Az első rész alaposan felforgatta a lelkünket, a baleset mellett azt is láthattuk, hogy reagálnak a politikusok a helyzetre: kiderült hogy a SzU hírneve az első, az emberek meg valahol a lista végén állnak és félinformációkból dolgozik mindenki. Az első résznél nem került szóba, de gyanítom a szemfülesek (akik a tévés vetítéssel egyidőben követik a sorozatot) kiszúrhattak bizonyos személyeket, eseményeket, amelyekről nem írnak a hivatalos források vagy nem a hivatalos történések/idővonal szerint lettek megjelenítve. A készítők éltek az alkotói szabadság adta jogukkal, maximálisan tiszteletben tartva az eseményeket, személyeket, de több dolgon is változtattak. Szerencsére ezek egyáltalán nem vonnak le semmit se a sorozat értékéből, sőt talán még hozzá is adnak valamit. Máris egy ilyen extrával kezdünk, Minszkben (Fehéroroszország) járunk és a helyi Atomenergetikai Intézetbe látogatunk el. A dátum április 26., reggel 08:30, vagyis már 7 órával járunk a baleset után. Szól a rádió, egy íróasztalnál pedig egy középkorú hölgy alszik, a kollégája ébreszti kávéval. Ezen a szép szombat reggelen csak ők ketten vannak bent, kis munkamániások. A pasas kinyitja az ablakot, szellőztetni is kéne ugye, de ahogy bejön a levegő, azonnal megszólal a sugárzásmérő. 8 miliröntgen, nem náluk van a hiba, hanem odakintről jön. Amerikai támadás, hangzik a nem is olyan költői kérdés. A hölgy (Emily Watson kiváló alakításában) azonnal mintát vesz egy vattapamaccsal az ablakról, irány a labor, ellenőrzi, amit ilyenkor kell, majd közösen megdöbbennek az eredményen a kollégával. Jód 131, és ez nem katonai anyagból származik, hanem ipari felhasználású, U-235-ös, amit a reaktoroknál használnak. A tudós hölgyet Uljana Komjuknak hívják és felhívja az első lehetséges jelölt erőművet, a 240 km-re lévő ignalinait, ott is érzékelték a növekedést, de őket aztán ne utasítgassa semmire. A második jelölt a csernobili, az 400 km-re van, ám túl messze, hogy ekkora értéket mérjenek, ahhoz egy robbanás kellene. Felhívja őket is, a kicsengés közben gyorsan bekapják a kollégával a jódtablettákat és töprengenek, hogy atomhulladék szivárog vagy bombát robbantottak-e. Ez utóbbiról nekik is lenne infójuk, akkor esetleg űrprogram, mindegy is igazából, mert a telefont odaát sajnos nem veszik fel.

1.png

Tovább
Címkék: chernobyl
4 komment

Viktória 3x04 - Idegen testek

2019. május 24. 09:00 - orsika29b

A királyi házaspár jelenleg sűrű levélváltások közepette érintkezik egymással. Albert Cambridge-be készül utazni, hogy felkenjék az egyetem kancellárjává. Valamint javasolja a kedves őkirályi feleségének, hogy lesz szíves férfi tanítót keríteni Bertie mellé, mert a kisfiú viselkedése kezelhetetlen. Viktória válaszlevelében közli, hogy a kezelhetetlen viselkedés nem több, mint a kisfiú eltérő magatartása az elvártaktól. Továbbá nem javasolja, hogy Albert elutazzon, mert fogadniuk kell a követeket, akik ajándékot hoztak a kis Lujzának. Albi nem tud mit csinálni, megjelenik az eseményen, de egy büdös szót sem szól élete párjához. A levelek továbbra is rekordsebességgel  íródnak, egyre pattogósabb hangvételben, napjában ötször - hatszor fordulnak az inasok komoly szemöldök huzigálásokkal körítve a történteket.

60351491_2725787210827582_528047030539386880_n.png

Tovább
Szólj hozzá!

911 LA 2x18 – Megmentés (évadzáró)

2019. május 23. 09:00 - szde

2 levélbomba volt kézbesítve Los Angelesben, az egyik ugye a feleség volt, aki védőügyvédként dolgozik, a másik áldozat egy nyugdíjas biztosítási ügynök, aki az életéért küzd. A 911 központjában érkeznek is a mindenféle bejelentések: a kézbesítőszolgálat kocsija, ami az utcán parkol, csak kézbesít, de nem büntetendő az sem, ha valakinek külföldi hangzású vezetékneve van. Maddie egy nő hívását fogadja, aki a kutyáját ráküldte a postásra, aki csak helyettesíti az illetőt. A következő egy iskolaudvaron egyedül hagyott táska, mindenkit az érkező tűzoltókocsik mögé terelnek. Eddig levélbombák voltak, de lehet változtatott az illető a módszerein, illetve más őrültek is nekiállhattak bombát gyártani. Mivel a táskában lévő fémvalami zavarja a jelet, nem lehet látni, hogy mi az, így felrobbantják. A fém az egy ebédet tartalmazó doboz volt, az egyik kislány hagyta ott az udvaron a táskát, mert nem akarta megenni az ebédet. Közben egy ablaktalan helyiségben valaki egy újabb csomagot állít össze.

vlcsnap-2019-05-16-10h48m59s909.png

Tovább
Címkék: 911 911 LA
Szólj hozzá!

Billions 4x01 - Chucky Rhoades's Greatest Game

2019. május 22. 13:00 - orsika29b

Akkor hát csapjunk bele a negyedik évadba: Axet mostanában hat testőr kísérgeti, mindenhol ott vannak, alig férnek be együtt a liftbe. A felhajtás Andolov veszélyes árnyéka miatt van, természetesen. Chucknak pillanatnyilag ügyvédi tanácsadó irodája van, ahol egy lóversenyben utazó tagot igyekszik lebeszélni fegyvertartási engedély beszerzéséről. Ami ugye New York államban csak volt zsaruknak, meg ex-ügynökök jár, lehetetlen mezei gazdag embereknek felhajtani. Hős ügyvédünk felajánl vigaszdíjként egy városi parkolóbérletet, halál ciki az egész.

billions-season-4-8bfb48e.jpg

Tovább
Címkék: 4. évad Billions
Szólj hozzá!