Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x14 - Véres Valentin

2019. december 25. 10:00 - Szencsike

A Valentin-nap a szerelmesek és a mindenféle bizbaszokat árusító boltok ünnepe. Egy fiatal párt látunk, akik pár nappal a jeles dátum előtt tartották meg az első randijukat. Úgy tűnik, minden rendben lesz velük, meg is beszélik, hogy a szerelmesek ünnepén ismét találkoznak. Az első bátortalan csók után hamarosan a csaj, Alice lakásán találják magukat, és szó szerint értelmezik az „úgy szeretlek, majd megeszlek!” mondást, ugyanis a nagy csókolózás közepette élve felfalják egymást és mindezt szenvedélytől fűtve teszik. A tesók megkapták a feladatukat, Sammy már FBI-osként Alice lakásán van és a lakótársat hallgatja ki, aki megtalálta a két hullát. Alice már meghalt, de a srác még élhetett, ugyanis mikor megtalálta őket, még mintha rágott volna valamit... A lakótárs el se tudja képzelni, hogy történt mindez, hát Sammynek is forog a gyomra a helyzettől, de muszáj a profizmus látszatát keltenie. Rákérdez, hogy Alice megváltozott-e esetleg, de a lakótárs szerint ő egy tipikus jó kislány volt, annyira, hogy még fogadalmat is tett, hogy a házasságig várni fog a szexszel és nagyon várta ezt a randit.

1.png

Sammy visszatért a motelba, Dean az ügy aktáját olvasgatja épp. Sammy jelenti, hogy semmi sem utal démonokra vagy szellemekre. Dean volt a hullaházban, látta a két holttestet, mintha hálaadás napi vacsorát csaptak volna - csak egymásból. Az idővonalunk szerint most van Valentin-nap, Sammy tovább keresgél és ad a bátyusnak kimenőt, hadd szedjen fel csajokat ezen a szép ünnepi estén. Deannek azonban nincsen hangulata a csajozáshoz, Sammy vészjelzői már felsikoltottak, ám nem kap semmilyen magyarázatot, dolgozzanak csak tovább. Eközben egy irodában két munkamániás pasas dolgozik, igaz, egyiküknek, Jimnek a barátnője folyamatosan ellenőrző üzeneteket küldözget neki. A tuti nőtlen Brad jót röhög ezen, elég rövid az a bizonyos póráz és figyelmezteti, hogy a meló fontosabb annál, minthogy Jim egy alig pár napja megismert nő után fusson. Nemsokára azonban már ők is elhallgatnak, ugyanis a kedves hölgy beállított hozzájuk. Kisírt szemek, számonkérés, Jimet mintha megbabonázták volna és rohan a nőhöz. Brad emlékezteti őt a pórázra, erre a nő előveszi a pisztolyát és lelövi Bradet. Jimet nem rázza meg nagyon az eset, ő a nőjével akar együtt lenni, de sajnos rengeteg minden közbeszólhat a számukra. Jim tud egy módszert, amivel biztosan együtt maradnak, ez pedig a közös öngyilkosság, először a nő lövi fejbe magát, majd Jim.

2.png

A tesók újból a klinika hullaházában vannak, egy fekete öltönyös pasas aktatáskát cipelve sétál el mellettük, Sammynek ismét jeleznek a szenzorai, jól megnézi magának az öltönyöst. A halottkém már ismerősként köszönti Deant, aki bemutatja a partnerét. A doki nemrég fejezte be a vizsgálatot az öngyilkos páron, az ügynökök szolgálják ki magukat, neki vége a napnak. A tesók először a szerveket nézik meg, Dean Sammynek adja a szívet, ha már Valentin-nap van, de a rossz vicc jól sül el, ugyanis Sammy figyelmét felkelti egy furcsa jel a két szíven. Mintha egy betű lenne, és ez bizony énochi, vagyis az angyalok keze van a dologban. Dean telefonon hívja Cast, aki pár másodperc alatt a kórházban terem. Castiel szakértő szemei is megnézik a szíveket, és biztosra veszi, hogy a kannibál-pár szívén is ilyesmi jelet találnának. Ez az egyesülés jele, és az emberek Cupidónak hívják azokat, akik ezt a bélyeget használják. Castiel elmondja, hogy az emberek Cupido-mítosza egy alacsonyabb rangú angyali rendet jelent, ők a kerubok, rengetegen járnak a világban. Dean először a duci, pelenkás kisgyerekekre gondol, ám Castiel szerint nincsenek vizelési problémáik. Castiel úgy véli, hogy egy megvadult Cupidót kell megölniük, nehogy az újra gyilkoljon. 

A kis csapat egy étterembe megy, ami teljes Valentin-napi díszben pompázik, és elég sok párocska duruzsol az asztaloknál. A Cupidók az ilyen helyeket szeretik, olyanok ők, mint a méhecskék beporzáskor. Deannek elmegy az étvágya, Castiel viszont rögtön lecsap a hamburger&sültkrumplira, ez viszont elég furcsa, az angyalok nem esznek. Castiel el se tudja kezdeni, ugyanis feltűnt a helyi Cupido, aki máris összehozott egy párt, meghagyja a tesóknak, hogy jöjjenek hátra, ő meg eltűnik. Castiel a raktárban tartja fogva őt, elmondja a varázsigét, amivel a tesók számára is látható lesz a szerelem angyala. Egy ideig semmi, majd egy nagyon vidám, kb. 40 évesnek kinéző, meztelen, aputestű pasas boldogan vigyorogva ölelgeti meg Deant. A pelenkás gyerekekhez képest ez a keserű valóság, a szerelem ügynökei, hát ilyenek... Sammy a döbbenettől szóhoz se jut, az alapos medveölelés után Castielt is ugyanígy üdvözli, és Sammy se maradhat ki jóból. Castiel szerint ez a bordaropogtató vidám ölelés a kerubok „kézfogása”, még odafent se szeretik ezt. Castiel és Dean a maguk keresetlen stílusában a kerub fejéhez vágják, hogy eddig mindenki meghalt, akiket megjelölt. Szegény Cupido elsírja magát, a tesók Castielre bízzák a vigasztalást. Cupido megölelgeti őt, neki a szerelem jelent mindent, képtelen bárkit is bántani. Ő csak összehozta az embereket, ahogy megparancsolták neki, hogy mit tettek utána, ahhoz neki semmi köze. Még azt is megengedi, hogy Castiel belenézzen a fejébe, és a vizsgálat szerint igazat mond. Dean a parancs részre kérdez rá, mégis kinek a parancsát követi? A válasz egyértelmű, a mennyei parancsokat követi, igazából ritkán szólnak bele ebbe, de van néhány vérvonal, aminek létre kell jönnie, a Winchestereké is ilyen. A szüleik találkozása kiemelt feladat volt számukra, kemény meló volt, hiszen először fújtak egymásra, de miután összejöttek, ők lettek a tökéletes pár. Dean képébe vágja, hogy meghaltak, de a Cupido számára ők egy feladat voltak, hogy a tesók megszülessenek, erre Dean orrbavágja őt és a kerub eltűnik. Castiel szerint feldühítette a kerubot, Sammy tudja, hogy Dean fejében ismét elpattant valami, jó lenne, ha végre elmondaná mi a gondja, ám ismerjük Deant, nem mond ő semmit se.

Menjünk vissza a hullaházba, a derék doktorral most Sammy beszél, ugyanis újabb gyanús esete van. Egy bizonyos Lester fekszik a boncasztalon, régen közel 180 kg-os ember volt, de megműtötték és egész szép túlsúlytól szabadult meg. Most Lester hasa akkora mint egy hegy, ugyanis bezabált, szó szerint halálra ette magát sütikkel, mikor már több kaja nem ment le a torkán, a WC-kefével nyomkodta le a finomságokat. Doki már nem is gondol semmit, de erre mindenképpen innia kell. Sammy telefonon jelent Deannek, hogy Lestert nem egy Cupido nyírta ki, és Dean is jelent, hogy a halálozások száma öngyilkosság vagy túladagolás miatt pár nap alatt megnőtt a városban. A srácoknak más irányban kell keresgélniük, és Sammynek lesz egy nyoma, ugyanis megint feltűnt a fekete öltönyös pasas, szintén a hullaházból jött ki. Sammy követi őt és egy sikátorban el is kapja, és tudja is micsoda: egy démon, a szagáról ismerte fel. Vagyis a régi képességek még működnek, Sammy megtámadja őt, megsebesíti a démonkéssel és a friss démonvér illata a régi vágyat is visszahozza. A démon kihasználja Sammy hezitálását, így el tud menekülni, ám a vére ott van a késen... Szerencsére Sammy tud magán uralkodni, úgy is, hogy a pengén Lucifer figyelő szemeit látja. Egy papírfecnivel gyorsan letörli a kést, nem esett kísértésbe. A démon elhagyta a táskáját, Sammy hazavitte és Deannel közösen találgatják, hogy mibe keveredtek. Deannek feltűnik, hogy Sammy nagyon fura, de vele sincsen semmi baj. A táskát kinyitják és gyönyörű fehér fénylő anyag van benne. Megjelenik Castiel, tudja a választ, ez egy emberi lélek. Az angyalunknál egy zacskónyi hamburger is van, eszik és szerinte ez egy jel. Az hogy ő is eszik, magyarázat arra, mi történik a városban. Nem a szerelemmel van a gond, hanem éheznek, ugyanis itt van Éhínség. Éhínség, mint a Négy Lovas egyike. Sammy mindig is úgy hitte, hogy ételre éheznek ilyenkor, ám Castiel szerint ez sokkal többet is jelenthet, hiszen mindenki „éhezik” valamire. Ez lehet szex, szerelem, drogok, figyelem. A párokat Cupido hozta össze, de Éhínség miatt sokkal többre vágytak. Castiel pedig Jimmy miatt éhezik, a porhüvelye vágyik a húsra. 

Éhínség begördül a városba a fekete paripáján, ez pedig egy jókora fekete SUV. Nem tudom, ki mit gondolt a lovasról, de Éhínség egy összeaszott vénember, aki tolókocsiban ül és légzőkészüléket használ. A BigGerson's étterem lesz a főhadiszállásuk a démoni sleppjével, és az étterem vendégei és a személyzet megőrülnek. Ki a kaját falja, ki a pénzt lopja, valakik szexelnek, valaki iszik, valaki a gyógyszereit tömi magába, a séf puszta kézzel eszi a forró olajban sülő krumplit. Éhínség pedig az áldozatai lelkére vágyik, ez az ő tápláléka. Lucifer küldte el hozzá a démonokat, hogy táplálják, ha itt lesz az ideje, hogy átkeljen az országon. Az étteremben már csak a hullák vannak, de a Lovason látszik, hogy mindez még mindig nem elég. Visszatér az aktatáskás démon, és jelenti, hogy Sam W. a városban van, a motelszoba kulcsát sikerült ellopnia tőle, még büszke is magára amiért ilyen ügyes volt. Jöhetnek a rossz hírek, szegény démonnak el kell mondania, hogy elvesztette sütifaló Lester lelkét, és ezzel bizony kihúzta a gyufát az öregnél. Éhes a főnöke, és ezért még arra is képes, hogy a démoni lelket egye meg, ugyanis az fekete füstként elhagyja a gazdatestet és egyenesen Éhínség szívja magába és ízlik neki. 

9.png

A motelban ideje kidolgozni a tervet, hogyan állítsák meg Éhínséget. Castiel kétpofára zabálja közben a szendókat, és Deannek eszébe jut Háború. Levágták a gyűrűjét, ő utána elmenekült, de az életben maradt emberek magukhoz tértek a kábulatból. Castiel biztosan tudja, hogy Éhínségnek is lesz egy ilyen gyűrűje, Sammy mindeközben az elvonási tünetektől szenved, ugyanis rá is hat az éhség: kell a démonvér. Szerencsére Sammynek van annyi esze, hogy szóljon erről Deannek, aki ráparancsol Castielre, hogy vigye innen a tesóját. Castiel szerint ezzel már elkéstek, az éhség már ott van Sammyben. Vagyis Deanre és Castielre marad a dolog, és Sammy azt kéri tőlük, hogy zárják be őt. Dean odabilincseli őt a lefolyóhoz, reméljük kitart, Castiel pedig a szekrényt a mosdóajtó elé tolja. Dean és Castiel a hullaházba mentek, ott már egy másik doktor fogadja őket, a korábbi doktor is meghalt, halálra itta magát, ugyanis 20 éve nem ivott alkoholt és a jó doktor már a 60-as éveihez közeledett. Castiel tudja, hogy ez is Éhínség műve, de ezt a kérdést már négyszemközt beszélik meg. Castiel leellenőrzi, a lelkét még nem vitték el, Dean pedig meghozza a döntést, hagyniuk kell, hogy elvigyék a doki lelkét, így tudni fogják, hol keressék Éhínséget. Sammy eközben a mosdóban tovább szenved, míg a tesója a klinika előtt várakozik. Nemsokára ott ül mellette Castiel is, hozott egy újabb zacskónyi szendvicset. Eddig már jó néhány száz darabot megevett, őt is elérte az éhség. Castiel azon csodálkozik, hogy Dean még mindig normális, és Dean szerint ez azért van, mert ha inni akar, akkor iszik, ugyanez igaz, ha szexelni vagy enni akar, egyszerűen nem szenved hiányt semmiből. Végre feltűnt a táskás démon, elviszi a doki lelkét, Deanék követhetik.

 10.png

Sammy elkezdi kiszabadítani magát, azonban jön két meglepetés vendég, két démon áll a mosdó ajtajában. Ők elintézik azt, hogy Sammy szabad legyen és azt, hogy táplálékhoz jusson, bár ez nem volt céljuk. Miután leszedték a bilincseit, Sammy félrelöki az egyiket, a másikat nekirúgja az  üvegasztalnak, az egy üvegdarabbal nyakon szúrja és elkezdi inni a vérét. A másik démon segítene a társán, de Sammy visszakapta a régi erejét, esélyük sincs, igaz, előbb szárazra szívja őket. Deanék megérkeztek a BigGerson's-hoz, Castiel oda se figyel Deanre, annyira magával ragadta a szendvicsláz. Castiel feladata lesz, hogy bemenjen, elintézze a démonokat és levágja Éhínség ujjáról a gyűrűt. Dean le se tudja okézni, Castiel már rég eltűnt. Sajnos azonban túl sokáig tart a gyűrűrablás, Dean az angyal után megy. Dean a hátsó bejáraton, a konyha felől közelít, ott a séf holttestét találja, a felsőteste beleborult a még mindig forrásban lévő olajba. Castiel sajnos elbukott, a darált húst zabálja, és észre sem veszi azt, hogy Deant megtámadják a démonok. Deant Éhínség elé viszik, Castiel csak egy kósza pillantást vet rá, két falás között. Éhínség terve egyszerű, de annál jobb. Amerika állandóan csak zabál, és mindenből bevásárol, de az éhség nem csak a testé, hanem a léleké is. Deannek legalább egy előnye van, rá mindez nem hat. Éhínség tudja az okot, nem Dean erős jelleme ez, hanem az, hogy Dean teljesen üres legbelül. Dean azért nem éhes, mert teljesen halott odabent. Szegény Deannek átgondolni sincs ideje az infót, ugyanis megjött a démonvérrel felturbózott Sammy. 

A démonok megtámadnák őt, de Éhínség leállítja őket, ugyanis Sammyt tilos megölni. Éhínség küldte a két démont is, házhoz szállított vacsorának, ugyanis Sammy bármennyi démonvért is iszik, nem öli meg őt, ez is Sátán tökéletes tervének a része. Ha már idáig eljutott, akkor igyon csak tovább, itt van a többi démon is. Dean kérleli őt, hogy ne tegye, Sammy pedig elkezdi a démonok kiűzését. Dean ezt kihasználva felveszi a földről a démonölő kést, de nem tesz semmit. Sammy végzett, a démonok eltűntek, ám Éhínség visszahozza őket, ha Sammy nem fogyasztja el őket, megteszi ő, és magába szívja a démoni füstöt. Dean elborzad a látványra, Castiel mit sem törődve a zűrzavarral, csendben eszik tovább a sarokban. Sammy megpróbálja Éhínségen is a kiűzést, ám rajta még az ő ereje sem fog. Dean végre ráeszmél, hogy most ő jönne, ám Sammy megelőzi. Ha Éhínségen nem is, de a démonokon fog az ereje, ugyanis elkezdi kiszívni Éhínségből a démonokat. A mutatvány sikerül, Éhínség szenved, igaz Sammy orra vére is folyni kezd, de sikerült az akció. Ezzel mintha Éhínség ereje is csökkent volna, ugyanis Castiel is abbahagyta az evést, Deannek meg csak le kell vágnia róla a gyűrűt. A kaland után Sammy ismét a detoxikálóban szenved, hiába kiabál a bunkerből Dean és Castiel után, ők nem fognak neki segíteni. Castiel győzködi Deant, hogy ez a helyes, és ha ezt ő tudja is, az ő fejében más jár. Dean kimegy Babyhez, a sírással küszködik és felnéz az égre, segítség kéne, de hiába a kérlelés, nem felel a Mennyekből senki.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása