Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x13 - Lejárt lemez

2019. december 24. 10:00 - Szencsike

Deant igazán elkényeztetik, végre eljutott egy sztriptízbárba, ahol a lenge öltözékű Angyalka és Ördöglány szórakoztatja őt. Hát igen, az ilyen csábos pillanatok a jól végzett munka jutalma, de a két csaj eltűnik, és ott áll a színpadon a teljesen átlagos Anna. Vagyis Dean álmodik, Anna már régóta keresi őt, és csak így találta meg. Castiel bordába írt védővarázsa jól működik, és Castiel neve azonban szitokszó Annának, ugyanis ő adta át Annát a fentieknek, akik börtönben tartották őt és kínozták, csak most tudott megszökni. Dean erről nem tudott semmit, de őszintén sajnálja a dolgot, és bármit kér tőle, segít neki. Találkozniuk kell, Anna megadja a helyet, majd Dean felébred. 

1.png

Anna megérkezett a találka helyszínére, egy elhagyatott gyárba. A tesóknak nyoma sincs még, ám az előőrs már itt van, Castiel. A tesók nem jönnek, Castiel nem hagyta nekik és ő az, aki gyanakszik Annára is és a fentiekre is. Ha Anna kijutott, akkor elengedték, hogy elvégezze a piszkos munkát helyettük. Castiel tapasztalatból tudja, milyenek a fentiek, ha valakire rászállnak, így Annát is szándékosan hagyták megszökni. Anna kijutott és fontos feladata van, ehhez pedig még egy kést is felhasználna. Ez csak egy sima kés, angyalt nem tud vele ölni, de Castiel joggal szimatol veszélyt, ugyanis Anna meg akarja ölni Sam Winchestert. Ő Lucifer első számú porhüvelye, őt kell elintézni és nincs semmi gond. Samet darabokra tépi és szétszórja az univerzumban, senki se találja meg őt. Castiel számára ez elfogadhatatlan, Sam a barátja, nem hagyja, hogy bármi történjen vele. Annát meglepi ez a pálfordulás, régen együtt harcoltak, most meg két ember ennyire megváltoztatta őt. Castiel megfenyegeti, hogy ha bántani meri Samet, akkor tőle se számítson másra. Anna ezzel már nem tud mit kezdeni, így eltűnik. Legközelebb Anna egy sikátorban tűnik fel, rázuhan egy fiatal pár kocsijára. A pár megijed, Anna ájult, elviszik őt a kórházba, egy hatalmas plakáton pedig a Grease című filmet népszerűsítik, vagyis Anna visszatért a múltba.

2.png

Cas elment a tesókhoz a motelba és elmondta nekik, hogy Anna meg akarja Sammyt ölni. Mindkettejüket megrendíti Anna árulása és sajnos Castiel se hiszi, hogy Annát meggyőzhetnék. Az angyal meghozta a végső döntést, nekik kell megölniük Annát, mielőtt ő találna ki valamit ellenük. Castiel végrehajtott egy varázslatot, ezzel megtalálta Annát, aki visszatért 1978-ba. A tesók nem értik, hogy miért akkor, hiszen Sammy meg se született. Ha Annán múlik, nem is fog, ugyanis Castielnek világos, hogy Anna a szülőket akarja megölni. Na, a tesók visszatérnek a múltba, akár tetszik Casnek, akár nem, ám az angyalnak más gondjai is vannak, minthogy a tesók meg akarják védeni a szüleiket. Sajnos Castiel ereje megcsappant, Dean szavaival élve elfogyott a plutónium a DeLoreanből. Castiel nem ismeri ezt az utalást, de az időutazás ebben az állapotban még utasok nélkül is megviselné. Dean mindenáron menni akar, megmentik a szüleiket és talán lesz esélyük arra, hogy helyrehozzanak bizonyos dolgokat. A tesók részéről ez a vita eldőlt, Castielnek muszáj magával vinnie őket. Összepakolták a felszerelésüket, Castiel a tesók homlokára helyezi a csodatévő ujjacskáit, majd jön egy hatalmas villanás.

3.png

A tesók az utca közepén értek földet, majdnem elütik őket a kocsik, ha nem figyelnek. Castiel is megvan, igaz, ő tényleg kikészült, vért köhög fel és elájul. Sam egy telefonkönyvben megtalálta a szüleik címét, de a '70-es évek végi divaton csak nevetni tud. Dean bejelentette őt egy motelba, 5 éjszakára élvezheti a nászutas lakosztályt, a recis meg lazán megkérdezte tőle, hogy kell-e narkó, hiába, lazább erkölcsök voltak akkoriban. Deannek más tervei is vannak, Microsoft részvényeket fognak venni, Sammy szerint szükségük is lesz rá, ha Castiel nem jön rendbe és maradniuk kell. Dean biztos benne, hogy Castiel kibírja, de talán Anna is legyengülhetett, legalább egy előnyük lehet ezzel. Irány a szülői ház, Baby drága a járda mellett parkol, Sammy gondolkodás nélkül rongyolna be az ősökhöz. Dean szerint ezt nem kéne, egyrészt mit mondanának, „mi vagyunk a gyerekeik és egy angyal terminátor vadászik rájuk”, vagy célszerűbb a „démonok vadásznak rájuk”, ha az anyjuk emlékszik Deanre, aki vadásznak adta ki magát a legutóbbi múltbéli kalandjakor. Ez utóbbi meg különösen érzékeny lehet, hiszen Mary akkor látta Deant utoljára, amint alkut kötött egy démonnal. Majd Dean fog beszélni, Sammy tegye azt, amit ő. 

4.png

A fiatal és szerelmes Winchester-házaspárnál minden szép és jó, épp vacsorához készülnek, mikor vendégek csöngetnek hozzájuk. Mary nyit nekik ajtót, Sammy megkukultan figyeli az anyját, aki nem örül a viszontlátásnak. Kiszállt a vadászatból, ám Dean mindenképpen beszélni akar vele, és megjön John is, kik a vendégek? Dean az unokatesó mesét adja elő, beköszöntek Maryhez. Jöhet a bemutatkozás, Sammy már sírás közeli állapotban van az apja láttán, a hangját is elvesztette, így Dean mutatja őt be. Ha Johnnak feltűnik bármi fura is, azt megtartja magának, de remélhetőleg Sam jól van. Dean szerint csak kimerült a hosszú úttól, Mary ezek után rögtön el is köszön tőlük, mehetnek tovább hazafelé. John azonban udvariasan behívja őket egy sörre, ha már megismerheti Mary rokonait, a nő azonban megölné mindkettőt, olyan gyilkosan nézi őket. Bent Sammy továbbra is kukán bámulja a kedves anyukáját, de mikor visszatér a hangja, akkor is Mary szépségét dicséri. Deannek kell menteni a helyzetet, ez csak egy szokásos családi dicséret, hiszen rég látták őt. Nagyon távoli rokonok, igaz, Samuelt ismerték, olyan volt nekik, mintha a nagyapjuk lenne. Johnt elszomorítja az emlék, Samuel szívrohamban halt meg. John a munkájuk felől érdeklődik, Dean a vízszerelést mondja, Sammy fémhulladékot, na, ezt nem beszélték meg előre. Mary felpattan, este 7 óra, neki terítenie kell, a srácok igazán mehetnének már, John viszont ragaszkodik hozzá, hogy maradjanak vacsorára, nem ismeri Mary rokonait, de előbb felveszi a csörgő telefont.

 

A főnöke keresi őt, úgy tűnik John elvesztette az állását a szerelőműhelyben. De mivel segítene egy jó munkaerőnek, jöjjön be és megbeszélik a hogyan továbbot. John már ennek a segítségnek is örül,  azonnal indul is a műhelybe. Amit John nem tud, hogy ez Anna csúnya csapdája volt. Mary ráparancsol a vendégeikre, hogy menjenek végre, nem akar újabb veszélybe kerülni miattuk. A tesók elmondják, hogy az már itt van, és ezúttal egy igazi angyal akarja őket holtan látni. Mary sokat látott személy, de az angyalok nem léteznek. Sajnos léteznek és nagyobb rohadékok, mint a démonok. Dean sose hazudna neki, muszáj eltűnniük innen. Szerencsére Mary bízik benne annyira, hogy nem tiltakozik tovább, de mit mondjon Johnnak? John már rég nincs a házban, csak egy cetlis üzenetet hagyott, hamarosan jön vissza. John elment a műhelybe, tök sötét, senki sincs ott, cseppet sem gyanús a muglinak. Sajnos a főnöke halott, kiégették a szemét is, vagyis Anna ölte meg, aki már kivont késsel várja Johnt. Kezdésképp Anna hozzávágja Johnt a nagyszekrényhez, akin meg se látszik, hogy mi történt. Anna viszont szédül, ez egy kis előnyt jelent Johnnak, aki leüti a nőt. Igaz, mire John kettőt pislant, Anna már ott áll mögötte, de végre jön az erősítés, megjött a család többi része. Dean kezdi először a sort, ám Anna őt is elintézi és elejti az angyalkardot. Jöhet Mary, hiába a szünet, a mozdulatok még mindig ösztönösen jönnek és profin forgatja a kardot Anna ellen. Hiába a profizmus, Anna az erősebb és sikerül kiütnie a kardot Mary kezéből. Mary eljut egy polcig, ahonnan felveszi a feszítővasat, ezt markolatig Annába nyomja, de ezzel nem öli meg öt. Sammy időközben felrajzolt egy angyalűző jelet, ezzel messzire küldte Annát. Mindezt a csatát a magához tért John is látja, és ezek után kénytelen szembesülni vele, hogy az ő Maryje férfiakat megszégyenítő módon képes harcolni.

8.png

A furcsa család hazafelé tart, elmondták Johnnak, hogy miféle vadászatot űznek ők hárman. Mivel John ül a kormány mögött, jobb, ha nem dumálnak feleslegesen, a drága tesók meg ízelítőt kapnak abból, milyen lenne egy családi túra, ha a szülők veszekednek. Igaz, ezt a kis apróságot John és Mary még nem is tudja. Megérkeztek Maryék egyik biztonságos házához, a hely tele van mindenféle földi jóval, amit csak egy vadász akarhat: démoncsapda, vasfegyverek, só és minden egyéb. Sajnos ezek Anna ellen nem működnek, ám Deannél ott az összekészített arzenál: szent olaj, angyalűző jel rajza és egyebek. Sammy megmutatja Marynek mit tegyen az olajjal, John pedig rájött, hogy ez egy teljesen új világ neki. Deantől kérdi, hogy mit segíthet, mert lehet nem olyan profi, mint ők, de mondjuk egy jelet le tud ő is rajzolni. Dean figyelmezteti, hogy ezt emberi vérrel kell megrajzolni, John fogja a vadászkést és megvágja magát, meséljen csak tovább. Dean számára mindezek tipikusan apás pillanatok voltak, jobb is, hogy John nem érti az utalást. 

9.png

Sammy megnézi, mit csinál John, egész jó lett az angyalűző jel a falon. John megkérdi, hogy mióta vadásznak Deannel, hát Sammy elmeséli, hogy az apjuk már ebbe nevelte fel őket. John elborzad, hogy valaki képes ilyet tenni a saját gyerekeivel, milyen emberien naiv még itt. Sammy Maryt hozza fel példának, ő is vadászként nőtt fel. John továbbra is azon szörnyülködik, hogy egy gyerekkel nem lehet ezt megtenni, őket védelmezni kell! Sammy szerint az apjuk ezt tette, ebbe is halt bele. Sammy kiönti a szívét Johnnak, régen pont ezek miatt utálta az apját, de most már megérti, hogy mit miért tett. Nagyon szerette a csodálatos édesanyjukat is, akit megöltek és a kedves apjuk úgy érezte, hogy tennie kell valamit. Sammy pedig sose mondhatta el neki, hogy már megérti őt, megbocsájt neki, és szereti. Szegény John erre a furcsa vallomásra nem is tud mit mondani, talán csak még jobban összezavarodott. Anna valahol odakint van, és magához hívott egy régi ismerőst új köntösben: Uriel. Hiába halt meg a normál idővonalon, 30 évvel korábban még nagyon is él, és egy fiatalember testét használja. Tudja, hogy ez az Anna nem az ő általa ismert Anna, viszont a nő még most is a főnöke. Meg kell ölnie néhány embert, akik majd a jövőben meg fogják őt ölni, előzze meg őket. Urielnek nem kell kétszer mondani, elintézi őket. 

10.png

Odabent még csendes a helyzet, így Mary most szeretné hallani, hogy miért akarják őt megölni az angyalok. Dean először nagyon kerüli az egyenes válaszokat, ám Mary határozott egy ember, beszéljen szépen vagy itt hagyja. Dean alapos megfontolás után bedobja a nagyágyút, elmondja, hogy az ő gyerekei. Sammyvel együtt 2010-ből jöttek, egy normális angyal hozta el őket és Mary a szülei után nevezte el őket. Dean mesél a régi életükről, és Mary sírva fogadja a nagyon is egyértelmű bizonyítékokat. Szegény nő azt hiszi, hogy ő nevelte a fiait vadásznak, de nem, ez az igazság még nehezebb, ugyanis Maryt megölte a Sárgaszemű és Johnból lett vadász. 1983. november 2-a lesz a napja, ne menjen be a kicsi Sammy szobájába, hanem csak meneküljenek. Sammy hallott mindent, sajnos ez lehetetlen terv, a Sárgaszemű bárhol megtalálja őket. Ha Sammy tanácsára hallgat, akkor hagyja el Johnt és talán semmi sem fog történni, így meg se fognak születni. A tesók szerint ez még mindig jobb lehetőség, mint az, hogy a szüleik meghaljanak itt. Szegény Mary tiltakozik, de a tesók tudják, ha minden megy a jól ismert módon, Mary meghal, a gyerekei pedig átkozottak lesznek. Mary más megoldást keresne, de az a tesók szerint nincsen, hiába Mary ellenkezése, muszáj otthagynia Johnt. Nem, nem fogja elhagyni őt, mert nem tudja elhagyni, hiszen terhes. Vagyis nem lehet mit tenni, mert elkezdődött a tesók története...

11.png

John jön, vége a nagy sírás-rívás-könyörgés idejének, nagy a baj, az angyalűző jelek eltűntek. John felrajzolta rendesen, de most mintha leradírozták volna a falról. Mary megnézi az olajat, az is eltűnt. Egy angyal érkezésének a jellegzetes jeleit látni, hallani: éles hang, áramszünet, semmiből támadó vihar, megjött Uriel és Anna. Jöhet a csata, sajnos Uriel könnyedén leteríti a fiúkat. John egy elejtett angyalkardért nyúlna, de őt meg Anna vágja ki a házból. Sammy Maryt védené, ám a kard Annához került, aki teljesítette a feladatát, hasba szúrta Sammyt. Dean Uriel karjai között vergődik és látja, hogy az öccsének már nincsen sok hátra. Odakint a félájult Johnt egy fényes valaki látogatja meg. Sammy néhány utolsó lélegzetvétel után meghal, Anna pedig bocsánatot kér Marytől, és kész lenne őt is megölni. Igaz, hamarosan neki kell bocsánatot kérnie, John jött vissza a házba, de már nem mint John, hanem mint Mihály arkangyal.  Nemes egyszerűséggel megöli Annát, a puszta érintésével elégeti a nőt. Uriel is fosik a főnök láttán, Mihály egy csettintéssel hazaküldi őt. Mary tudja, hogy ez a férfi nem a férje, nyugi, John jól van, majd Mihály a jól ismert kézrátételes módszerrel elaltatja Maryt. Dean és a végzete végre beszélhetnek, ám Dean csak akkor hajlandó vele beszélni, ha visszahozza Sammyt. Mihálynak nem lehet utasításokat adni, előbb csacsogás, utána Sammy.

Hogy szállhatta meg Johnt, hangzik a kérdés. Mihály meg tudta menteni Maryt, John pedig igent mondott. Ez túl könnyen ment, ezek szerint mégse Dean az egyetlen porhüvely. De ő az első számú,  csak nem az egyetlen lehetőség. Dean vérében van, ugyanis a messzi múltba, Káin és Ábel idejéig lehet ezt visszavezetni, bárki alkalmas, aki Dean, az apja és a családja vérvonalába tartozik. Remek, örök kapocs a mennyekhez, kellett ez Deannek, mint púp a hátára. Viszont most sem fog neki igent mondani, miért van itt? Deannek meg kell értenie a feladatát, ám Dean egy terápiát javasol, ott rendezhetik a kapcsolatukat a hisztiző tesójával, de az emberek világát nem teheti tönkre. Mihály nem akarja megölni Lucifert, aki elárulta az apjukat és őt is. Mihály volt az, aki felnevelte Lucifert, és egész életükben vigyázott rá és még mindig szereti őt. De meg kell tennie, mert ez a helyes. Dean jól tippelt a miértre, ez Isten parancsa. Ő tudta, hogy ez lesz a vége, Mihály pedig igyekszik jó gyermeke lenni. Dean tapasztalatból tudja, hogy ez nem fog menni, Mihály meg se akarja őt hallani, Dean ahhoz túl jelentéktelen, hogy döntési jogai legyenek. Viszont Dean pontosan ebben hisz, hogy szabadon dönthet az életéről. Nem, ez nincs így, ugyanis minden egyes véletlennek látszó lépés, ami ahhoz kellett, hogy Dean megszülessen John és Mary gyermekeként, egy terv lépései. A szabad akarat csak illúzió, Dean pontosan ezek miatt mond majd neki igent. És ne aggódjon, ha Mihály végzett a feladatával, Dean teste épségben marad, ellentétben az angyali testvérek által használt testekkel, azok a végén elporladtak. Na és John teste, vele mi lesz? John és Mary megússzák a kis kalandot, Mihály törli mindkettejük emléket, semmire se fognak emlékezni, és élik tovább az életüket mit sem sejtve a drámáról. Dean jól sejti, Mary egy szép napon meghal Sammy szobájában a démon miatt, talán sose kerülhették volna ezt el. 

Mihály odamegy Sammyhez, hazaküldte őt a valós idejükbe és életben van. Deant is hazaküldi, abban a reményben, hogy hamarosan találkozni fognak. A tesók valóban megérkeztek a normális időbe, már a motelszobájukban pakolják a cuccaikat. Castiel is megjött, szerencsétlen angyal a hazautat is rosszul viseli, elájul a fiúk karjaiban. A tesók isznak egyet, hivatalosan is megalapítják a szabad akarat csapatot: egy ex-vérfüggő, a bukott vadász, meg a kómás angyaluk. Viccesnek hangzik, de mégsem az, ugyanis az angyalok így vagy úgy, de megkapják a maguk igenjét. Sammy már a saját végzetét látja, és mi van akkor, ha az igenen egy családtagjuk, barátjuk élete múlna, elég csak Johnra gondolni, ő Maryt akarta megmenteni és igent mondott. Ezen már Deannek is gondolkodnia kell, mert tényleg nem olyan egyszerű a kérdés, mint azt hiszi. Vissza a múltba, Mary pocakja már szép kerek, a fiatalok a frissen berendezett babaszobában gyönyörködnek. Mary egy garázsvásáron egy angyalszobrocskát talált, jól illik a szobába, és Mary biztosan tudja, hogy az angyalok vigyáznak a gyermekére... Nem is sejti mennyire....

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása