Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Yellowstone: ennél retróbb modern western nincs

2019. december 19. 12:14 - sixx

yellowstone-image-5.jpg

Adok egy tanácsot, ingyen. Mert tök jó fej vagyok.

Soha ne akarj földvitába keveredni Kevin Costnerrel, mert megöl.

Pedig kedves arca van neki, Miszterkevin, mondják abban a tonhalkonzervreklámban is neki, ő meg mosolyog, igen, Mister Kevin vagyok, és mezítláb veszem fel a körfűzős cipőt, mint a Miami Vice-ban Mister Don. A Yellowstone című sorozatban Mister Kevin nem mosolyog, igaz, bakancs és/vagy csizma van raja leginkább, azt zokni nélkül csak a legvadabbak merik bevállalni. A sorozat első évada annyira bejött a Paramountnak, hogy kért belőle egy másikat, amit országos premierrel a Telekom MoziKlub vetít december 13. óta, és még mielőtt kérdezné valaki, az első évad is fent van, szóval 20 órányi elfoglaltságot kapásból tudok a karácsonyi szünetre.

A sorozat egyik alkotója Taylor Sheridan (Sicario – A bérgyilkos, Wind River – Gyilkos nyomon, A préri urai) a másik meg John Linson (The Runaways), szóval nem kispályás történetmesélőkkel van dolgunk. A szereposztás is remekül sikerült, Costner mellett Kelly Reilly (Éden-tó, Sherlock Holmes, Gyilkos kilátások), Luke Grimes (Amerikai mesterlövész) és Wes Bentley (Az éhezők viadala, Csillagok között) található meg a főszereplők között.

A történet röviden annyi (és most nagyon nagyvonalakban fogalmazok, spoilermentesen és általánosságokat kiemelve, mert semmit nem akarok lelőni), hogy van egy család, a montanai Duttonék, akik nagyon szeretik a pénzt és elképesztő befolyásuk van a környékre, ahol a legnagyobb egybefüggő földterületet birtokolják egész Amerikában.

A helyi indiánok rühellik őket, így állandó a konfrontáció, de ha csak az őslakosokal lenne hiríg, abból legfeljebb egy kétórás film jönne ki, így van itt minden, mint a búcsúba': ölés, menekülés, kiabálás, csúnya nézés, tragédia, tiltott szerelem - ha Shakespeare western írt volna, az valami hasonló lett volna. A sztori modern, de a konfliktusok örök érvényűek, az alkotók pedig nem szégyelltek visszanyúlni a nagy klasszikus westernekhez, pár beállítás és dialógus bármelyik John Wayne-filmben megállta volna a helyét.

A sorozat gyönyörű, tényleg érdemes belenézni, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy aki egyszer belenézett, az marad. Nem bántam meg én sem.

#szponzorált tartalom

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása