Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x10 - Hagyj fel minden reménnyel!

2019. december 16. 13:00 - Szencsike

A sok vidámság és kacagás után ideje visszatérni a valóság rideg talajára, ahol a csata újabb áldozatokat követel. Kezdjünk egy üzletemberrel, egy idősödő férfi egy keresztútnál helyezi el a kis dobozkát a démonnak, aki rögtön meg is jelenik. Ebben az epizódban üdvözölhetjük először Crowleyt (Mark A. Sheppard zseniális alakításában), és mivel az alkut kötő férfi igazi nagyhal az emberek között, Crowley személyesen szentesíti a megegyezésüket. A pasas egy csinos nőt várt, ám az alkut megpecsételő csók így sem maradhat el, főleg, ha az üzletember meg akarja menteni a bankját a csődtől. A főnök homofóbiája ide vagy oda, a pénz a legfontosabb, egy hosszú szájrapuszit kap a keresztúti démonok főnökétől. Mindezt a kis jelenetet tisztes távolból Castiel is kifigyelte, és telefonon jelenti, hogy megtalálta a célpontot.

1.png

A tesók bízták meg őt Crowley keresésével, Castiel maradjon rajta. Crowley megkötötte az alkut, szegény bankos bácsi undorodva köszön el tőle, vénségére megérte a férficsókot is, fujj. Crowleynak már csak az a feladata, hogy elkezdje meghúzogatni a megfelelő szálakat, amit akár otthonról is intézhet. Castiel hazáig követte őt, de a pompás, több száz négyzetméteres palotát énochi varázslatok védik, nem tud bejutni. Eljött az idő, hogy a tesók intézkedjenek, akik elindulnak Castielhez. Crowley az estét italozással tölti, mellé Best of Hitler videókat néz. Sose tudjuk meg, hogy Hitler egy csókért cserébe lett-e az, aki, de ez legyen a legkevesebb problémánk. A háza kapujához egy csinos szőke hölgy sétál, Jo az, és szegénykémnek lerobbant a kocsija, segítség kéne. A biztonsági őrök fogadják a lányt, a két férfi örül a vendégnek, démonok ők is, kellemesen fognak szórakozni. Szerencsére Jo nincs egyedül, jön Sammy és Dean és elintézik a két férfit, most már csak be kell jutni a házba. Első lépésként elmegy az áram, Crowley mintha várta volna ezt. Mikor kimegy az előtérbe, már ott vannak a tesók. Crowley számított rájuk, igaz, a híres tesók elég soká jutottak el hozzá. Crowley rutinos démon, a szőnyeg gyűrődéseiből már látja, hogy ott lesz egy démoncsapda, igaz, az jobban zavarja, hogy tönkretették a drága szőnyegét. Két újabb szekus démon érkezik, akik lefogják a tesókat. Crowley előszedi a híres Coltot, tényleg nála van. Meglepetésre nem a tesókat lövi le vele, hanem a két testőrt, a tesókkal beszélgetni akar.

2.png

Crowley szántszándékkal fedte fel, hogy nála van a Colt, ugyanis kész átadni a tesóknak a fegyvert, hogy elvégezzék a nagy feladatot, öljék meg vele Lucifert. Dean visszakérdez, hogy erre mi szükség van, Crowley ezt túlélésnek hívja, a tesók pedig idióták, ha ezt el kell nekik magyarázni, de legyen. Lucifer angyal, aki gyűlöli az embereket. A démonokat ő teremtette, ám őket is csak semmirevaló szolgáknak tekinti, feláldozhatóak. Ha Lucifer kiirtja az embereket, a démonok se járnak jobban. Ezért kell a tesók segítsége, semmi hátsó szándék, a puszta túlélés a tét. Crowley egyszerűen Sammy felé nyújtja a Coltot, aki átveszi tőle, és tényleg ennyire egyszerű volt az egész. És hol lesz vajon Lucifer, Crowley ezt is tudja, a Missouri állambeli Carthage városában keressék. Remek, Sammy Crowley fejéhez nyomja a Coltot, meghúzza a ravaszt, és... az ég világon semmi, nem voltak benne töltények. Crowley nem hülye, tudta, hogy megpróbálják kicselezni őt, kiszedte a töltényeket, azokat elrejtette a fiókban. Dean felteszi a logikus kérdést, mi lesz, ha a terv nem sikerül? Crowleynak három válasza van: a) Lucifer megöl mindenkit, b) ő maga jó messzire menekül előle, c) és a tesók ne csesszék el a feladatot! Crowley odadobja a töltényeket Deannek, a végszava az idióták lesznek, majd eltűnik.

3.png

Bobby-lak, Castiel egy újabb emberi szokást ismer meg, a felesezést. Ellen mutatta meg neki a játékot, tucatnyi pohár hever mellettük és az angyalunk gond nélkül hörpinti fel a többi italt is. Meg se látszik rajta az alkohol hatása, színjózannak tűnik, de valamit már kezd érezni. Közben a tesók a tervet beszélik meg, Sammy azonban nem bízik Crowley-ban. Dean szerint ez fejlődés, hogy Sammy végre kételkedik démonokban, Sammy örül Dean támogatásának. A tesók mindenképpen menni fognak,és talán mégse átverés Crowley terve. Carthage gazdag a démoni ómenekben, és pár nap alatt már hatan tűntek el, tuti ott lesz. Viszont Sammynek nem kellene eljönnie, hiszen ő az igazi porhüvely, ám Sammy vétóz, együtt mennek, együtt buknak. Legyen, továbbra is hülyeség a terv, ám Dean bevállal egy újabb hülyeséget, már rég időszerű lenne, ha Jo-val rendeznék a soraikat. Dean elsüti az „utolsó este a Földön” klisét, szerencsére Jo tiszteli annyira saját magát, hogy nem dől be neki és nem borul csak ezért Dean nyakába. Hát Dean, ezt megkaptad. Bobby összehívja a társaságot egy gyors csoportképre, hadd emlékezzen a társaságra később. A többiek fáznak a képtől, de Castiel igazat ad neki, holnap Luciferre vadásznak, ez lesz az utolsó estéjük. A kép elég gyászosra sikerül ilyen felütés után, senki se mosolyog.

A díszes társaság egy csúnya, esős napon érkezik meg a szinte teljesen elnéptelenedett Carthage városába. Embert nem is látni az utcán, de még térerő sincsen, tényleg ijesztő a hely. A tesók elmennek a rendőrségre, Ellen, Jo és Castiel embereket keresnek. A kocsiból kiszállva Castiel máris tudja, hogy nincsenek egyedül, rengeteg kaszás van a városban, csak akkor vannak ennyien, ha valami nagy katasztrófa történik, például a San Francisco-i földrengés, vagy Pompei annak idején. Castiel keres valakit közülük, akivel beszélhet, Ellen és Jo nem látják a kaszásokat, csak az üres utcát, ahol Castiel keresztül sétál. Castiel bejutott egy házba, ám ott csak Lucifert találja meg. Az utcán a tesók és a csajok megbeszélik, hogy tök üres a város, Castiel pedig a kaszások között jár. A ház alagsorában Castiel egy tűzkör fogja, Lucifer tudja, hogy a tesókkal jött, hiába tagad, de értékeli a hűségét feléjük. Csevegnek egy kicsit a lassú autózásról, ám Castiel éles szemét nem kerülhetik el Lucifer sebei. Sajnos Nick teste nem elég erős hozzá, ezért néhol már kisebb égési sebek kezdenek előjönni rajta. Ezért kellene minél hamarabb Sam teste, ám ezt Castiel nem fogja hagyni. Lucifer nem érti, hogy Castiel miért harcol ellene, mindketten száműzöttek, és ha sikerül Lucifert legyőzni, Castiel lesz a legújabb közellenség a Mennyekben. Üldözni fogják és megölik, de jobban járna, ha segítene Lucifernek. Castiel a halált választja, és ha ezt akarja, Lucifer ezt készséggel elintézi neki. 

A csapat közben az utcákat járja, sehol senki. Vagy legalábbis ember nincsen, de Meg démonka itt van, és hozta a pokolkutyákat. Luciferhez kell vinnie őket, ám a tesók nem fogják könnyen adni magukat. Kezdésként Dean lelövi az egyik kutyát, majd kezdődhet a menekülés. Sajnos a baj megtörténik, Deant elkapja egy kutya, de a dögöt Jo sebesíti meg, ám őt is elkapja egy újabb dög és nagyon csúnyán megsebesíti. A csapatnak sikerül befutnia egy barkácsboltba, a tesók fogják a jeges utakra való sót, és elzárják vele a kijáratokat. Jo gyakorlatilag haldoklik, Dean figyelemelterelésként próbál egy rögtönzött cb-rádiót összerakni. Otthonról Bobby megpróbálja felhívni a őket, de nem működik a szolgáltatás. Viszont Dean ügyes volt, működik a rádiója és beszélhetnek Bobbyval. A lehető legrosszabb híreket kapja, Dean fejben már kezd szétesni, de Bobby elég határozott, így Deannek muszáj összeszednie magát, ha szabadulni akar. Bobbynál ott vannak a könyvek, a rengeteg kaszás jelenléte sem túl biztató, sőt. Bobby szerint Lucifer egy rituálét tervez, ahol megidézheti a Halált. Igen, ő a négy lovas egyike, mikor legutóbb a Földön járt, Noénak bárkát kellett építenie. Ő a kaszások vezetője és ezért vannak itt ennyien, mert rá várnak. Carthage városa is fontos, a rituálét csak olyan helyen lehet megtartani, ahol vérontás volt, és a városka a polgárháború egyik helyszíne volt és beszédes néven vonult be a történelembe, a pokoli csata. A csata nagyja William Jasper birtokán volt, ott lesz a rituálé is. 

A pincében a helyzet változatlan, Castiel és Lucifer csak nézik egymást. Megjött Meg, a Winchesterek sarokba szorultak, mi a következő lépés? Békén kell őket hagyni, Meg nem is érti Lucifer parancsát, ám ő atyáskodóan megnyugtatja, hogy jó okkal kéri ezt. Castielnek egyre fogy az ideje, döntsön ki mellé áll, ő viszont kinézte magának az egyik csövet. A boltban a tesók egy tervkezdeménynél járnak: ki kell valahogy juttatni Jo-t és Ellent a városból, hogy Jo-t kórházba juttassák, nekik pedig a pokolkutyákon átverekedve el kell jutniuk a farmra, de mindezt csak úgy tehetik meg, ha valahogy kijutnak a boltból végre. Csak itt a bibi, hogy jutnak ki a boltból? Az egyre sápadtabb Jo azonban tudja, hogy ő csak hátráltat mindenkit, a beleit egy gézdarab tartja a helyén, a lábait már mozgatni se tudja. Jo kimondja a kellemetlen igazságot, ő innen nem fog elmenni, szegény Ellennek is be kell látnia. A lány nem tud harcolni, de a boltban van minden, amit egy rögtönzött bombához felhasználhatnak. Ha tesóknak van bármilyen jobb tervük ennél, akkor mondják nyugodtan, de ezek a pokolkutyák előbb-utóbb be fognak jutni a boltba és mindenkinek annyi. Megcsinálják a bombát, a tesók a tetőn keresztül átmennek a másik épületbe, Jo pedig beengedi a kutyákat és bumm. Sajnos a tesóknak még tervük sem volt, így kénytelenek lesznek belenyugodni, hogy elveszítenek egy újabb barátot, Jo ugyanis feláldozza magát. Ellen sír és tiltakozik, de kénytelen belenyugodni a lánya döntésébe. 

8.png

A srácok összeszedik a bombához a kellékeket: vödrök, szögek, propángáz-tartályok, akksi, só. Készül egy rögtönzött indítószerkezet is, Sammy és Dean is elbúcsúzik Jo-tól, óriási áldozatot hoz értük a lány. Dean ad egy búcsúcsókot, mikor, ha most nem... Ellen pedig meghoz egy még nagyobb döntést, itt marad Jo-val, majd ő beengedi a kutyákat, de a legfontosabb, hogy nem fogja egyedül hagyni a lányát. A tesók tiltakoznának, ám Ellen szigorúan rájuk parancsol, induljanak és ne hibázzanak. A srácok elindulnak, Ellen odamegy az ajtóhoz, leszedi róla a láncokat, eltörli a sóvonalat, majd visszaül Jo mellé. Szegény lány már alig lélegzik, még hallja, ahogy az anyja elmondja neki az utolsó szeretleket, majd elalszik. Ellen sír, de igyekszik tartani magát, hiszen a pokolkutyák már ott vannak bent a boltban. Ellen visszaküldi a dögöket a pokolba, és határozottan lenyomja a gombot. A tesók kijutottak az utcára, és látják, hallják a robbanást, amiben két barátot is elvesztettek.

A tesók eljutottak a farmig, biztos távolból figyelik, mit csinál Lucifer. Ő épp ás, milyen jó, hogy nem szégyelli ő maga elvégezni a kétkezi munkát. Körülötte ott álldogálnak a démonok által megszállt helyiek. A srácok állnak elébe a feladatnak, de a mélyenszántó utolsó szavak ezúttal elmaradnak. Sammy egy jókora puskával a kezében Lucifer elé sétál, aki azt kéri tőle, hogy tegye el a fegyvert, mert nem fogja bántani. Dean viszont igenis bántani fogja őt, ott áll Lucifer mellett, kezében a Colt, és fejbelövi Lucifert. A tesóknak kell pár pillanat, mire elkezdenek örülni, de kár belé. Lucifer felébred, jajong, mert ott egy hatalmas lyuk a homlokán, majd erőre kapva kiüti Deant, aki messze repül. A seb pillanatok alatt beheged Lucifer fején, Sammy alig hisz a szemének, hogy ez megtörténhetett. Lucifer elárul egy titkot, a Colt összesen öt teremtményt nem tud megölni, ő az egyik. Lucifer visszamegy ásni, Sammy Deanhez rohan, eszméletlen a bátyus. Lucifer biztos ami biztos, felteszi megint a nagy kérdést, de a válasz megint egy hatalmas nem lesz. Lucifer tudja, hogy Sammy kb. fél éven belül igent fog neki mondani, a helyszín pedig Detroit lesz. Sammy megesküszik, hogy megöli őt, Lucifer örül a dühének, lángoljon csak, jól fog jönni később. Sammynek végre leesik, hogy ott vannak az emberek, Lucifer a város minden munkaképes férfijának adott egy démont, a maradék pedig ott fekszik holtan a gödörben. A Lovasoknak áldozat kell, hát Lucifer megtett mindent, hogy ezt megadja, Sammynek kellene a legjobban megértenie, hogy miért csinálja ezt. Sammy egyáltalán nem érti, hát jöjjön a magyarázat. Lucifer is valakinek a gyereke, és valakinek az öccse. Az apját és a bátyját is imádta, bármit megtett volna értük. Aztán egy nap Mihály elé állt, és szinte könyörgött, hogy álljon mellé. De nem, Mihály szörnyetegnek nevezte és megverte, mert fél attól, hogy Lucifernek saját akarata van. Sammynek is át kellett élnie hasonlót. 

Az éjfél eljött, Lucifer befejezi a rituálét, Sammy visszarohan Deanhez, aki szép lassan felébred. Lucifer elkántálja a megfelelő varázsigét, majd a démonizált férfiakhoz fordul, ők is az áldozat részei, ajánlják fel a lelküket. Mindegyik elmondja a megfelelő szöveget, majd szép sorban meghalnak. Sammy és Dean elborzadva figyelik, ahogy elhullanak, és Crowley-nak igaza volt, Lucifernek semmit se jelentettek, neki csak démonok, feláldozhatóak. Menjünk vissza Castielhez, elkezdte kicsavarozni a csövet a helyéről. Meg őrködik mellette, érzi, hogy valami fontos dolog történt, az angyalok talán most vesztették el a háborút és a démonok átveszik az uralmat a Mennyek felett. Castiel Crowleyt idézi, Lucifernek nem jelentenek semmit se a démonok, erre Meg visszavesz a hangjából, de a csaj még így is hisz abban, hogy Lucifer nem árulja el őket. Castiel végzett, a cső kiszakadt a helyéről, és eltalálja Meget, aki bezuhan hozzá a tűzkörbe. Castiel kiűzné belőle a démont, ám nincsenek már szuperképességei, a lázadása miatt elvették tőle ezeket is. Meg röhög, mit tud a kis impotens angyal, erre Castiel a földhöz vágja Meget, akit éget a szent tűz, Castiel pedig rajta keresztül sétál ki onnan. A farmon a rituálé a végéhez közeledik, már reng a föld. Castiel megérkezik a tesókhoz, elviszi őket, Lucifer már csak a a fákat látja ott, ahol a tesóknak kéne szörnyülködniük. Lucifer viszont megtett mindent amit lehetett, és végre üdvözölheti a Halált. A tesók visszatértek Bobbyhoz, a tévéből csupa rossz hírt hallanak, de nem is foglalkoznak vele. Elbúcsúznak Ellen-től és Jo-tól, elégetik az utoljára készített közös képet, súlyos csendben nézik, ahogy kép hamuvá ég. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása