Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x09 - Az igazi szellemirtók

2019. december 16. 11:00 - Szencsike

Ez az évad csak úgy ontja magából az emlékezetes epizódokat, most is egy ilyen jön. Vágjunk is bele, a srácok szinte bevágtáznak Babyvel egy romantikus, erdőszéli hotel parkolójába, valami nagy baj lehet. A furcsaságok már a parkolóban elkezdődnek, Baby mellett több más '67-es Impala is parkol, mi van itt... Nos, annyi biztos, hogy bármiért is jöttek, a próféta-író haver Chuck ácsorog a bejárat előtt, és elég feszült. A srácok itt vannak, miben kell segíteni, de a botcsinálta írópalánta nem tud semmiről, ami a tesókat érintené. Pedig kaptak tőle egy SMS-t, hogy élet-halál kérdése, hát a srácok egész éjjel kocsiban ültek, csakhogy itt legyenek. Chucknak eszébe jutott, hogy mi történt, de ekkor felhangzik egy hatalmas, vidám sikoly, Sam itt van! A hang a tesók és Sammy legnagyobb rajongójából jött ki, Becky boldogan köszönti őket. Sammynek egy kicsit gondolkodnia kell a lány nevén, de igen, Becky, és ő rengeteget gondolt Sammyre, az érzés nem épp kölcsönös Sammy részéről. A lány csórta el Chuck telóját, mondván fontos, hogy megismerjék őket. Egy koordinátor szól Chucknak, hogy jönnie kell, ő pedig bocsánatot kér a srácoktól mindenért, ami következni fog. 

1.png

A díszes társaság bevonul a lobbyba, ott egy pufi Dean köszönti Deant, minden stimmel a pufin, bőrdzseki, nyaklánc, sötét póló. Előbukkan a Madárijesztő is, sőt, ott van előttük az összes ellenségük, sőt még több Dean és Sam, de vannak Bobbyk és Jay-ek is a cosplayerek között. Valamint rengetegféle SupNat bögre, könyv, poszter és egyéb bizbaszok, amik egy közönségtalálkozón előfordulhatnak. Becky nagy büszkén jelenti be, hogy ez a legelső SupNat Con! Később az előadóteremben a műsorvezető a programot sorolja: kielemzik Dean lelkivilágát, sőt, megvizsgálják a tesók történetét homoszexuális szempontból is, este 7-kor pedig indul a vadászat. A közönség lelkes, Sammy és Dean már bőven padlót fogott, de jöjjön végre minden SupNat történet mindenható atyaúristene, Carver Edlund! A közönség lelkes tapsvihara közepette Chuck félszegen sétál a mikrofonhoz, és a hangját se nagyon találja elsőre. Kínjában és időhúzásként megiszik majdnem fél liter vizet, kezdjék a kérdésekkel, a közönség tagjai egy emberként lendítik magasba a kezeiket. Az elsőt egy „Sam” teszi fel, egy nyurga pasas, honnan jött az ötlet Sam és Dean karakteréhez? Az igazi Sammy és Dean is kíváncsiak a válaszra, ami a „csak úgy jött” lett. A következő kérdést egy német akcentussal beszélő Kampókéz teszi fel, miért ütik ki a tesók kezéből állandóan a fegyvert, a kezeikhez is kötözhetnék azokat, de a válasz egy nem tudom lesz. Tőle jön a következő kérdés, hogyhogy a tesók nem ismerték fel elsőre, hogy Ruby gonosz és csak kihasználja Sammyt? Na, a tesók végre meglepődnek, ám Becky beszól a németnek, ne kritizálja a történetet! Chuck gyorsan a következő kérdést kéri, igaz a színpad nem az ő világa, annyira feszeng. Szintén egy Sam kérdez, az utolsó könyvben Dean a pokolra jut, mi lesz ezután? Chuck végre egy jó hírt mondhat, egy skandináv befektető segítsége miatt újabb kötetek következnek, a közönség egy emberként pattan fel és nagyokat ujjonganak a hírre. Sammy és Dean egyáltalán nem örülnek a hírnek.

Chuck a bárban Beckyt próbálja fűzni, egy Sárgaszemű koktélt hozott, valami citromos ital lehet. A lány faarcal fogadja a bátortalan bétahím közeledését, de mikor Sammy és Dean megérkeznek, vidáman köszönti Sammyt, aki nem is igazán foglalkozik vele. A tesók lecseszik Chuckot, hogy miért jön még több könyv, szegénynek meg kell élnie valamiből, és kösz, de egy arkangyal parancsát teljesíti ezzel. Nem, ennyi, vége, a tesók élete nem tartozik senkire! Chuck elvonul a tesókkal, és elmagyarázza nekik, hogy neki egyedül csak az írás jutott. Nincs végzettsége, átlagos életet él, amiben még szörnyek sincsenek, egyedül a könyvek vannak neki, mi mást tehetne... Sajnos válasz nélkül marad, ugyanis ekkor felhangzik a sikoly, a tesók rohannak a hang után, egy szobalány látott egy szellemet. Közben odaért a többi Sam és Dean, ők is tudni akarják mi történt, a Pufi és a Nyurga még a hangjukat is megváltoztatják, hogy a tesók dörmögő beszédét utánozzák. A szobalány szerint a szellem régi ruhát viselt, és ő nem más, mint Leticia Gore. Sammy már mérges, Becky lép hozzájuk vigyorogva, elindult a LARP, vagyis az élő szerepjáték, a program része. Instrukciókat Apu kitalált naplójából kapnak, ebben a hotelben van egy szellem és le kell vadászniuk, ehhez még el is magyarázza, hogy mit tegyenek: szemtanúkat kikérdezni, nyomozás a helyről és a csontok megtalálása. A nyertes egy éttermes kupont kap, Becky biztosra veszi, hogy a valódi Sam és Dean nyerik a játékot.

4.png

Később mindenki felvette az FBI öltönyét és több Lenon és McCartney ügynök tolong a színész mellett, aki az első tanút játssza, a szálloda igazgatóját. A hotel régen árvaház volt, és ez a gonosz Leticia pont 100 éve megölt 4 gyereket, majd saját magát is. A négy gyerek és az őket üldöző Leticia szelleme azóta is itt kísért. Sammy és Dean elborzadva figyelik a társaságot, közben a Nyurga és a Pufi előttük beszéli meg, hogy Pufi Deannek meg kell ölnie Nyurga Samet, mert Apu azt mondta. A tesóknak muszáj inniuk valamit. Egy emeleti folyosón egy rajzolt EMF-mérővel sétáló "Sam" elé ugrik Leticia csinos szelleme, ha meg akarja találni, akkor jöjjön érte a pincébe! Sam egy játékpisztollyal meglövi őt, a lány bezzeg nem tűnt el, mégis hogy kellett volna eltűnnie?! A srác elindul a pince felé, ám összeakad egy igazi szellemmel. Felbukkan az egyik kisgyerek szelleme, segítséget kér, Miss Gore nem engedi játszani őket. Szegény játékos nem olyan bátor, mint amilyen a valódi alteregója, kiabálva rohan el a jelenés elől, ami tényleg eltűnt. Befut egy könyvtárszobába, pár mély lélegzet után már vigyorog, látott egy szellemet! Igaz, a vigyornak hamarosan lőttek, ugyanis feltűnt a valódi Miss Leticia Gore és párszor a falhoz vágja a szerencsétlent, igaz, a srác legalább túlélte a kalandot. 

5.png

Sammy és Dean a pultnál iszogatnak, mellettük ott pötyög a telefonján a Leticiát játszó színésznő. Dean flörtöl vele, ám a csaj eddig 17 MacGyver-dzsekis pasastól hallotta szakasztott ugyanazt a szöveget, mint amit Dean is mond ilyenkor, uncsi. Viszont a lánynak feltűnik, hogy Dean nem fél tőle, nem úgy, mint a többiek, hiszen ők „csak” esetlen geekek. Közben leért a szellemet látott Sam, a rendes neve Alex, és a Deant játszó Tim nevű haverját hagyja itt, ugyanis valami tényleg van itt, amivel ő nem akar találkozni. Hiába no, a valóság és a könyvek nem ugyanazok, a tesók szerint senki nem lehet ennyire jó színész, hogy így megijedjen. A kamu Jagger és Richards ügynökök egy újabb csoportja hallgatja az első tanút Leticia történetéről. Ehhez képest a tesók a valódi recepcióshoz mennek, aki nem akar Star Warst játszani, menjenek a többi lükével. Dean lekenyerezi őt egy kis pénzzel, ez már hatott, a Leticia Gore és árvaház tényleg létezett és tényleg megtörtént a mészárlás és tényleg most van az évforduló, a találkozót is direkt ezért szervezték ide. Szellemek is vannak, néhány dolgozó látta a gyerekeket vagy épp Miss Gore-t, már egyikük se dolgozik itt. Hol volt a gyilkosság, a helyszín viszont le van zárva vendégek elől, igaz egy kis pénz most is segít, menjenek a padlásra. Nyurga és Pufi kihallgatta ez a beszélgetést. A padlás tele van a régi árvaházi időkből származó cuccokkal, az EMF megőrölt. Vagyis tényleg van itt szellem és a klónjaik belesétáltak egy igazi vadászatba, Dean szerint ez nem árt meg nekik. Közben felért a Pufi és a Nyurga a tetőtérre vezető emeletre. Nyurgának kétségei vannak, a Pufi rászól, hogy maradjon karakterben és ez is tuti a játék része. Ott van mögöttük a korábban látott kisfiú, Nyurga odavan az élethű sminkért, Pufi figyelmezteti, hogy térjen vissza a szerepéhez. A srácok megkérdezik, hol van Miss Gore eltemetve, a fiú rámutat egy régi fényképre mögöttük. A gyerek eltűnik, ez jó játék, és a kép mellett ott egy véres tenyérlenyomat, és a keretbe elrejtve megtalálják a hotelt körülvevő park térképét. Most kezd csak beindulni a játék!

Az igazi tesók még mindig a padláson keresgélnek a lomok között és  feltűnik egy újabb kisgyerek. Azt mondja, hogy az édesanyja szereti, majd széttárja a kezeit és feltárul a megskalpolt koponyája. Később a bárban Becky ábrándos szemekkel méregeti a telefonáló Sammyt, sőt, még egy csábosnak szánt puszit is küld vágyai óriásának. Szegény Sammy azt se tudja, hogy hova meneküljön, és Becky mindezt szegény csalódott bétahímünk, Chuck mellett intézi. Sammy visszament Deanhez, beszélt a helyi történelmi társaság tagjával, Leticia egyik áldozata a saját gyereke volt, Dean ezért ropogósra fogja sütni a ribancot. Mögöttük Pufi Dean és Nyurga Sam a térképet böngészik, megvan a temető, oda fognak menni. A tesók megnézik maguknak ezt a térképet, Sammy véleménye szerint tényleg lehet száz éves a papír. Sajnos Pufi Dean nem osztozik meg semmin, és a játékpisztollyal fenyegeti meg Deant, aki előkapja a saját, nagyon is valódi fegyverét. A két Sammy nyugtatja a Deaneket, és az igazi Sammy szerint tényleg jó lenne ha  együtt dolgozhatnának, gyorsabban menne a játék is. Legyen, de Pufiéké a kajakupon és ők lesznek a „tesók” a történetben. A kis csapat a temető felé tart, Sammy és Dean lettek Rufus és Bobby a történetben és hallgathatják a két játékos előadásában a saját veszekedéseik legjobb részeit. Dean megunja a játékot, rászól a két lükére, hogy hagyják abba, mert a „Sam és Dean” játék szörnyű, hiszen borzasztó dolgokat élnek át és egyáltalán nem móka és kacagás az életük. Pufi szerint ezek csak kitalált karakterek, így nem is szólhatnak semmit. De igen, nagyon is érdekli őket és Dean mérgesen elvonul, Sammy félve csak annyit mond, hogy az ő Deanje nagyon komolyan veszi a történetet. 

Megvan a temető, a sírhelyeket böngészve meglesznek a fiúk és a Leticia is. Pufiék látványosan keresgélik a csontokat a földön, a szakértők szerint ezek a föld alatt vannak és előveszik az ásókat, amikre a játékosok nem számítottak. Szegények nem is gondoltak rá, hogy ásni is kell a játék során, ám Dean szerint csak ezzel nyerhetnek. Deannek sikerült leásnia a koporsóig, a szél közben egyre vadabbul fúj, mintha csak figyelmeztetni akarná őket. Pufiék elborzadnak az igazi csontváz láttán, nekik ez már túl sok. Sammy szerint a vadászoknak ezt kell tenni és Pufiék is azok, nem? Dehogy is, a vadászok nem léteznek, ez a két fura alak meg tiszta hülye. Erre a végszóra jelenik meg Leticia szelleme, jól pofán vágja Sammyt, a játékosok meg elrohannak, de Nyurga elesik. Leticia most őket támadja, közben Dean meglocsolta a nő csontvázát olajjal és felgyújtotta végre, Leticia eltűnik. Na, ez már sokkolóan valóságos volt nekik is. Ezek után, ahogy a tesók is szokták, Pufiék a bárban isznak, és a tesók jófejek, fizetik a fogyasztást. Pufi rákérdez, hogy ezt honnan tudták, Sammy szerint elolvasták a könyveket. A tesók elbúcsúznak Chucktól, sok sikert a további könyvekhez és csessze meg! A tesók távozni akarnak, ám nem tudnak elmenni, a főbejáratot valaki bezárta. Sőt, minden más ajtót és az ablakokat is valaki bezárta. Egy nő sikolt, és ez igazi sikoly, a Leticiát játszó színésznő felfedezte az igazi Leticia megskalpolt kisfiát. A gyerek szerint nem kellett volna az anyját elküldeni, Dean szerint ezt meg kellene köszönnie. A gyerek szerint mindezt nem az anyja tette és eltűnik. De ha nem ő, akkor ki?

10.png

Eközben Kampókéz járja be az épületet, mikor megjelenik a három gyerek. Remek, három ijesztő gyerek, tipikus és még csak nem is olyanok, mint a szellemek. Végre megtudjuk mi is az játék, amit Miss Gore megtiltott nekik és előveszik a késeiket. Szegény Kampókéz nagyot ordít, ez már tényleg nem játék, mire Sammy és Dean odaérnek, már csak a megskalpolt holttestét találják meg. Közben az előadóteremben Chuck újabb kérdezz-felelek panelt tart, de berontanak a tesók. Sammy felrohan hozzá a színpadra, tartson bent mindenkit a teremben, mert baj van készülőben! Szegény Chuck azt se tudja, hogyan tegye ezt, a nézőtéren ülő Pufiék meg mintha tudnák, hogy valami készül. Dean bekíséri a szállodai dolgozókat, majd sóval behintik a bejárat előtti részeket. Chuck már a következő részekről beszél, jönnek az angyalok! A tesók átgondolják az elméletet Leticiáról, mégse ő volt a gonosz ebben a történetben. A három gyerek kipróbálta a LARP-ot a cowboy és indián játékukkal és így halt meg Leticia kisfia. Anyu rajtakapta őket, kiakadt és megölte a másik három gyereket és önmagát is. Vagyis van három vadállat gyerekszellem, akiket Leticia fegyelmezett, egészen idáig. A tesók nem tudnak visszamenni a temetőbe, hogy a kölyköket is elégessék, hiszen be vannak zárva. Viszont a gyerekek Leticiától félnek csak igazán, és nekik van egy saját Leticiájuk, a színésznő. Megkérik a lányt, hogy játssza el a nőt a gyerekek előtt, ez lesz élete nagy kalandja. Megjöttek Pufiék, leszálltak a tökeik, tudják hogy nagy a baj és ez most valóban nem játék, de segíteni akarnak, hiszen az igazi Sam és Dean is ezt tenné. Chuck közben kénytelen elmagyarázni valakinek, hogy a croatoan vírus nem nemi betegség...

A Színésznő Deannel a háta mögött a gyerekeket hívja, és szerencsére felbukkannak a kölykök. Sammy és Pufiék az ajtót próbálják kinyitni, közben a kamu Leticia minden létező határozottságával összeszidja a gyerekeket és azt követeli, hogy nyissák ki az ajtókat. Sammyéknél Pufi és Nyurga kijutnak, ám a Színésznő mobilja miatt a terv érdemi része véget is ér. Sajnos megszólal a teló, a gyerekek rájönnek a csalásra. Itt az idő, hogy  Dean előlépjen, a Színésznő fusson, ő egy piszkavassal száll szembe a kölykökkel. A temetőben Pufi és Nyurga ásnak, hát igen, a könyvekben sokkal könnyebb melónak tűnik a sírásás. Bent Sammy megjött erősítésként, de a kölykök erősebbek. Az előadóteremben Chuck már a csalódást keltő szerelmi életéről mesél, a recepciós megunja a bezártságot, és lelépne. A tiltás ellenére kinyitja az ajtót, ezzel megtöri a sóvonalat és lám, ott az egyik gyerek. A kölyök már épp szúrna, ám Chuck igazi hősként, egy vas lámpával eltávolítja a gyereket és határozottan megmondja, hogy nem megy ki senki és a sóvonalat újra kell rajzolni. Becky szemében új hős született. A tesóknál elég gáz a helyzet, a kölykök lebirkózzák őket. A temetőben kiásták a gyerekek csontjait, egy kupacba rakták őket, ám Pufi az öngyújtóval szenved, hiába kattintgat, neki még nem olyan természetes ez a mozdulat mint Deannek. Szerencsére még mielőtt a kölykök megskalpolhatnák a tesókat, eltűnnek, ugyanis a temetőben Pufiéknak végre sikerült elégetni a csontokat. Dean pedig elgondolkodott a német csóka tanácsán, tényleg magukhoz kéne kötni a fegyvereiket. 

Másnap reggel a rendőrség már a játékosokat kérdezik ki az eseményekről, és ezúttal senki se menőzik a Sam-Dean énjével. Dean Pufinak és Nyurgának köszöni meg a segítséget, akiket egyébként Barnes (Nyurga) és Demian (Pufi) a becsületes nevük, Dean pedig tényleg Dean, az igazi, habár a két új barát jókora hahotában tör ki, valóban nagyon oda lehet a könyvekért. A köszönet mindenesetre jár nekik, és Demian szerint amit korábban mondott, az butaság. Neki és Barnesnak tök átlagos az élete, Barnes hi-fi berendezéseket árul, ő pedig fénymásolókat javít. Samnek és Deannek lenni, a világot megmenteni egy olyan testvérrel, aki bármit megtenne a másikért, ki ne akarná ezt? Dean fejében sok gondolat lehet, de az biztos, hogy ők ketten tényleg jó párost alkotnak, honnan ismerik egymást? SupNat chat-szoba, és ők nemcsak barátok, hanem élettársak. Dean örül ennek is, és angolosan távozik, a két lüke meg egy életre szóló kalandot élt át. Sammy szomorú perceket él át, Becky nagyon sokat gondolkodott és igazán nem akarja őt bántani, de hiába minden, muszáj véget vetniük a kapcsolatuknak. Chuck a szíve választottja, kiegészítik egymást. Ugye nem baj, hogy vége? Chuck is megismétli a kérdést, Sammy eljátssza a szomorút, de legyenek boldogok a fiatalok. Ők boldogan ölelik meg egymást, Sammy pedig megfenyegeti Chuckot, hogyha még több könyvet ír róluk, fegyverrel a kezükben fogják őt megkeresni. Nincs több könyv, Sammy búcsúzik, ám Becky utánaszalad, és egy fontos infót mondd el neki. Az örök élet ára című könyv 33. fejezetében Bela, a kedvenc tolvajunk, valójában nem Lilithnek adta a Coltot, hanem eladta a csudapisztolyt egy bizonyos Crowley nevű démonnak, aki Lilith jobbkeze volt. Chuck elfelejtette ezt a kis apróságot elmondani, így Beckyé lesz a dicsőség, hogy átadhatja az infókat Sammynek. Dean Baby mellett várakozik és jókat mosolyog magában, lehet átgondolta ezt a kalandot. Megjött Sammy, hírei vannak a Coltról és a fiúk útra kelnek. A végefőcím helyett ezúttal egy Best of Chuck részlet lesz, mesél az első imádott színésznőjéről, a kedvenc filmjéről, közben a tesók a kezeikkel a „meghalsz”egyezményes jeleket mutogatják neki a nézőtérről.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása