Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X10 – Bring on the Bacon!

2019. december 11. 10:00 - Laura Ingalls

 

nyito_2.jpg

A mai rész izgalmasra sikeredett. Látunk majd jó kis védettségi játékot, sok-sok tattikázást, vérszomjas mamanucai tyúkot és zárásként egy fasza kis tanácsot!
Az előző dupla kiesős rész után onnan folytatjuk ahol abbahagytuk: érkezik vissza a táborba az első tanács után Lauren, Dan, Noura és Janet kedélyesen beszélgetnek, talán Dean a legcsendesebb. Azt hiszem ez az első alkalom a legeleje óta, hogy nincs dráma. Lauren izgul, hogy rászálltak-e Tommyra, de nem kell sokáig töprengenie, mert Tommy bukkan fel először a második csoportból egy „itt vagyok”-kal. Még a süket is hallhatja mekkora kő esett le Lauren szívéről. Mikor mindenki megérkezett kérdezi, hogy ki ment haza? Missy – felelik. Elaine meséli el mi volt délután a táborban – hogyan viselkedett Missy Karishmával, mi volt a terve stb. Karishma nem is lehetne boldogabb, kiestek az első számú célpontjai, megmaradt a rejtett védettsége és végre van egy kis mozgástere. Egy ember mégis van, akinek szar került a palacsintájába. A mai nap szar volt – mondja Elizabeth a többieknek – nagyon szar tudjátok? Várj csak, mindjárt megsajnállak. Elaine kimondja ami eszembe jutott: most olyan kapcsolatokat építhetsz, amiket előtte nem tudtál. Ott a pont! Mert eddig bele volt ragadva Missy seggébe és nem foglalkozott senki mással. Ezért van most szarban, mert Elaine-en kívül kb. senkihez sem kötődik. Azt mondja a riportban, hogy egyedül maradt és azt fogja tenni amire szükség van ahhoz, hogy játékban maradjon. Mintha eddig nem így lett volna…

00-54_1.jpg

Korán reggel Tommy és Lauren a következő kiszavazásról beszélgetnek. Dean is csatlakozik, kérdezi hogy Karishma lesz ugye? Lauren azt feleli, hogy inkább Elizabeth. Karishmát következő alkalommal is ki lehet szavazni. Dean azt mondja, hogy a következő és az azt követő szavazáson is ez lesz, hogy Karishma nem ellenfél, aztán meg ott fog ülni Karishma a legjobb háromban ők meg nézegetnek majd magukon körbe, hogy mi a fasz történt? Karishma Dean számára az „ultimate goat”. Ezer éve meg akar tőle szabadulni. Aaron kiesésével csak idő kérdése hogy ő (Dean), Tommy és Elizabeth akármilyen sorrendben kiessenek egymás után. Az említetteknek is elmondja, hogy a „goat army” gyülekezik (Karishma, Noura, Janet és az előző részben Elaine-t is ide sorolta), szépen lassan összeállnak és levadásszák őket egyenként. Úgy tűnik Tommy és Elizabeth hajlik arra, hogy egymás hátát védjék és Karishma legyen a következő kieső. Little do they know – Karishmának van egy rejtett védettsége. A riportból megtudjuk, hogy egyetért Deannel egészen addig, hogy veszélyben vannak. Viszont az előző tanácson Elizabeth ki akarta szavazni Tommyt és innentől kezdve nincs barátság.

02-26_1.jpg

03-32_1.jpg

03-53_1.jpg

Jön Az Ember, a csónakos. Hozza a levelet, hogy egyhangú szavazással el köll dönteni, vagy ha nem sikerül, ki köll húzni who goes to Idol Izland. Lauren azonnal lecsap: menni akarok! Hol van már az a félénk lábujjnézegetős ácsorgás amikor senki sem mert jelentkezni. A játék utolsó harmadában mindenki nyíltan menni akar, hisz nem kérdés mekkora hatalom egy rejtett védettség. Bár a megszerzett, de ki nem használt idolok számának fényében lehet mégsem olyan nagy hatalom… Mindenesetre a társak megszavazzák Laurent, aki vigyorogva csónakázik el. Meg sem lepődöm, hogy Karishma megint duzzog. Menni akart a drágám, de lassú volt és nem mondhatott ellent a többieknek. Bitch, please!

04-10_1.jpg

In the meantime on Idol Izland: a vércsirke esete Sandrával.

Boston Rob és Sandra papayát esznek a szuper kégliben és Sandra barátnője Csirke ott ágaskodik Sandra térdénél egy finom falatért. Sandra mondja neki: menj innen és kicsit elhúzódik. Hadd vessem közbe halkan: erre nem fog arrébb menni. Vagy el kell hessegetni, vagy lábbal arrébb tolni, mert a „menj innen”-t sem Csirke sem magyar rokonai nem értik. Csirke természetesen nem tágít, sőt! Támadásba lendül, megcsípi Sandra ujját és a jól szervezett akció Sandra visításával és Csirke papaya-uzsonnájával zárul. Nicely done Chicken!

05-20_1.jpg

05-24_1.jpg

05-30_1.jpg

05-33_1.jpg

Lauren megérkezik Sandráéhoz és táskáját eldobva, fejhangon visítva rohan hozzájuk, majd a nyakukba ugrik. Vicces. Szokásos kérdés az idolok táborában ülve: mi a helyzet veled? Lauren elmondja, hogy nem veszélyes a többiekre fizikálisan, de a játék szociális részében nagyon erős és nem is gondolta, hogy ilyen taktikus tud lenni. Rob elkezdi a mondókáját: minden ide érkező kap egy leckét tőlünk. A mai óra anyaga: helyzetfelismerés. A feladat: esélyt kapsz tőlünk arra, hogy megjósold ki nyeri a következő védettségi játékot. Ha igazad lesz, a jutalmad egy védettségi medál amit a következő két törzsi tanács valamelyikén tudsz felhasználni. Ha azonban rossz lóra tettél elveszíted a szavazatodat a következő tanácson. Rob azt kérdezi mennyire ismered jól a társaidat? Gondolod, hogy képes vagy eldönteni ki nyeri meg a védettséget? Lauren azt gondolja magáról ha van valaki aki jól ismeri a törzset, akkor ő az. Viszont kilencből egyet kiválasztani nagyon rizikós és ha rosszul választ akár őt is kiszavazhatják.

06-08_1.jpg

06-59_1.jpg

Lauren tipródik, így Rob elmondja neki mi lesz a feladat: a Ghost Island évadban volt már ez. Külön-külön állnak a játékosok, fejük felett egy lejtős keretben labda. A keretet a kezükben tartott bottal ellensúlyozzák – felfelé irányuló nyomást kell gyakorolniuk amivel megakadályozzák, hogy a labda kiguruljon a helyéről. Ha elfelejtkezel magadról és nem tartasz ellent kiestél. Rob szerint ez nem igazán az erőről, vagy az állóképességről szól, mintsem inkább a koncentrációról. Plusz eszel vagy játszol challange lesz. Reggelivel várják majd őket: amerikai palacsinta, bacon, hash brown (olyan mint a tócsni, csak nincs benne liszt) és narancslé. Aki enni szeretne nem játszhat a védettségért. Mit gondolsz? – kérdezi Rob. Deannek nincs állóképessége, ezt láttuk is. Dan éhes Lauren szerint és biztonságban is érzi magát. Janet nem valószínű, hogy jól tudna szerepelni. Karishma koncentrációs képessége nem túl jó. Noura jógi, nagyon tud fókuszálni, kiválóan zárja ki a külvilágot és neki nagyon jók az esélyei, plusz vegán tehát kizárt hogy ez a reggeli elcsábítja. Elizabeth is nyerhet, mert olimpikon, nagyon jól szerepel minden versenyen és nagyon nagy szüksége lenne a védettségre, mert anélkül könnyen kieshet a következő tanácson, így ő biztos mindent bele fog adni. Rob megkérdezi ki miatt kockáztatnád a szavazatod. Lauren még mindig nem tud dönteni, ezért Rob azt mondja: mi lenne ha két embert is választhatnál? Ám ha az egyikük nem fog játszani: viszlát szavazat. Viszont ha mindketten játszanak és egyikük nyer: helló rejtett védettség! Nos? Noura és Elizabeth. Rob elégedett a válasszal: let’s go Noura, let’s go Elizabeth! Ha jól választottál a védettség egy nagy kő alatt lesz a postaládánal – mondja Sandra. Sok szerencsét!

07-45_1.jpg

08-15_1.jpg

10-31_1.jpg

10-54_1.jpg

Ha emlékeztek még, korábban Jamal adott egy ál-Legacy advantage-et Deannek. A mai napig nem tudták eldönteni valódi-e. Dean úgy dönt a következő tanácson felhasználja ha igazi, ha nem. Bár ő úgy gondolja valódi. A papíron az áll, hogy akkor tudja felhasználni amikor kilencen vagy hatan vannak játékban. Most kilencen vannak. Azt találja ki, hogy készít egy másolatot amit felhasznál a mostani tanácson és akkor ki fog derülni, hogy igazi-e az amit Jamaltól kapott. Ha igazi, akkor majd mikor hatan maradtak magával viszi arra a tanácsra. Gyerekek segítsetek: hogyan fog kiderülni most hogy amit Jamal gyártott valódi-e, ha Dean azt adja Jeffnek amit most ő maga csinált? Jeff azt fogja mondani ez nem igazi előny, hisz nem is az. De ez miért indikálja, hogy a Jamalé igazi, vagy azt hogy nem igazi? Wtf?

11-37_palmafa.jpg

11-47_legacy.jpg

Lauren visszaér a táborba. Story time: elmeséli a többieknek mi lesz a holnapi játék és azt mondja, hogy ő dönthette el eszel vagy játszol játék lesz-e. Szóval Lauren nyilván úgy döntött, hogy választhatnak a többiek reggeliznek-e, mert tudja hogy éhesek. Elaine a bacon hallattán teljesen begerjedt és hamar azon agyal mindenki eszik vagy játszik. Lauren beavatja Tommyt a valódi sztoriba és a segítségét kéri, hogy minél több embert beszéljenek rá az evésre, míg Nourát és Elizabeth-et a játékban való részvétel felé kell lökni. Szóval akció indul: Lauren és szárnysegédje Tommy egész nap ennivalóról beszél a többieknek és azt is hamgoztatják, hogy ők bizony enni fognak, mert menten éhen halnak. Deannek nem is kérdés, hogy enni fog. Karishma nem tudja mi legyen, nemcsak éhes, hanem mimózát akar inni. Én is. Elaine nem akar a bacon miatt kiesni. Okay then: bring on the bacon, bring on the immunity challenge!

14-04_bacon.jpg

15-24.jpg

15-33.jpg

15-39.jpg

15-56.jpg

30. nap, védettségi játék. Jeff visszaveszi a nyakláncokat Nourától és Elaine-től. Elaine viccelődik, hogy ne már hadd maradjon. Jeff azt mondja nyerd vissza! És amikor kiveszi a nyakláncot Elaine nyakából megüti Elaine sapkájának a simléderét a kézfejével. Üssé’ ki! Így biztos semmit sem nyerek. Jót mulatnak rajta, aztán Jeff komolyra fordítja a szót. Elmondja mi a feladat amit már ti is tudtok, ahogy a játékosok is. Jeff elmondja, hogy eat or play van és lerántja a leplet a reggeliről. Síri csend, a játékosok meg sem rezzenek. Mi van betegek vagytok? Rosszul tippeltünk? Nem tetszik amit láttok? Jeff nem érti. Lauren megszólal, hogy lehetséges hogy már elmondta mi lesz az asztalon. Honnan tudtad? Az idol izlandon derült ki. Ne már Lauren, you stole my thunder! Hol a reakció, mindig az a legjobb rész – feddi meg viccesen Jeff Laurent. Nekem úgy tűnik mintha nem tudta volna Jeff, hogy mi volt az idolizlandon, de lehet tévedek. Mindenesetre most mindenki eldöntheti eszik, vagy játszik. Az éhesebbek: Tommy, Dan, Dean, Lauren, Janet és Elaine. A harcosabbak: Karishma, Noura és Elizabeth. Nem tévedek nagyot ha azt mondom Laurennek hatalmasra nőtt az esélye egy idolra, viszont a teli pocak kérdéses, mert megeshet, hogy ez egy rövidke challenge lesz.

17-29.jpg

18-12_feast.jpg

18-14_reaction.jpg

18-18_what.jpg

18-27_what.jpg

18-40.jpg

19-26.jpg

Jeff elsüti a startpisztolyt, az éhesek pedig nekiesnek a palacsintáknak és szalonnáknak, tolják befele ezerrel. A Ghost Islandben a játék közel 45 percig tartott – közli Jeff a versenyző lányokkal. Nos, ha abból indulunk ki, hogy Karishma röviddel ezután el is ejtette a labdáját, akkor ez közel sem lesz annyi. Karishma sajnáltatja magát kicsit miután kiesett, de ezen nem akadok fenn, lapozzunk. Az éhesek nagyon esznek és biztatják Nourát és Elizabeth-et, hogy tartsanak ki… még egy órát! Noura a hasának nyomja kicsit amit tartaniuk kell, Elizabeth bicepszből tolja, kissé hátradől és nem támasztja a hasán. Jeff nyomja a dumát, megy a dicsőséges zene, a többiek kérődznek a háttérben. Majd egy óvatlan pillanatban Elizabeth elejti a labdáját. Shit! – kapnak észbe a többiek és nyomnak befele mindent ami még a kezükben van és amit még meg tudnak kaparintani. Noura jó fej akar lenni, ő még tartja hadd egyenek a többiek. Ez sajnos nem így működik – mondja Jeff – toljátok be az utolsó falatokat. Szerintem még 15 perc sem volt az egész, de gondolom mindenki jól lakott, mert nem panaszkodik egyikük sem. 

A táborba visszaérve Lauren és Tommy azonnal az idolért rohannak. Ma nem kell felhasználni, így egyeznek. Este Karishma vagy Elizabeth. Ezt kell eldönteni. Tommy azt mondja osszák meg a szavazatokat a két lány között, hátha valamelyiknek rejtett védettsége van. Ezt mondják Dannek is, aki Elaine-nek adja tovább. Elaine helyzete nehéz. Szíve szerint Karishmát szavazná ki és megmentené az úszót. Viszont nem szeretne ellenkezni a szövetségével ha ők Elizabeth kiesését akarják. Nem lőhetem magam lábon! A játék ezen pontján már nem. Elizabeth érzi a vesztét, elcseszte a védettségi játékot, haragszik magára. Nourának duruzsol, mi van ha Karishma kijátszik egy védettséget és rám szavaz és én kiesek? Pont ez. Kiesel. Noura Elizabeth segítségére siet és mikor Karishma rosszullétre hivatkozva elhagyja a tábort lenyúlják a táskáját és átkutatják. Noura megnyugszik, hogy nincs benne semmi. Karishma nem tudja megvédeni magát este. Noura a zsigereiben érzi, hogy egyik csajnak sincs rejtett védettsége és nem lephetik meg este. Muhaha.

24-08.jpg

25-07.jpg

26-29.jpg

26-43.jpg

Karishma Dannel beszélget, hogy szerinte az úszónak rejtett védettsége van. Dan azt feleli, hogy erre az esetre megosztják a szavazatokat Janet és Elizabeth között. Karishma ezután feláll és cseppet sem feltűnő módon odaül Elizabeth mellé. Ezalatt Dan mellé Lauren fekszik a függőágyba, aki történtesen tud szájról olvasni. Karishma elárulja Elizabethnek, hogy este ki akarják szavazni, de ha ők ketten, meg Janet és Elaine Danre szavaznak, akkor adios Dan. Ha a testbeszéd nem lenne árulkodó Lauren olvas Karishma szájáról és Dan odamegy a két lányhoz, hogy megkérdezze az ő nevét említették-e. Masszív terelés, tagadás. Dannél betelt a pohár, nem bírja tovább elviselni Karishmát. Megkérdezi a többieket, nem lehetne mégis őt kiszavazni este? Dean is támogatná az ötletet. Közben Karishma tudja, hogy feldühítette Dant. Nem kérdés, hogy nála lesz az idol este. Jól szeretné kijátszani és úgy, hogy számítson. 

25-15.jpg

28-23.jpg

29-00.jpg

29-53.jpg

Tanács. A magaslesből Sandra boldogan konstatálja, hogy Noura nyerte a védettséget, tehát Laurennél az idol. Jeff egy rövid összefoglalóval beavatja a zsűrit, hogy miért csak hárman versenyeztek ma. Elizabeth elmondja, hogy neki nem volt kérdés, hogy nyernie kell. Karishma mindig utolsó helyen áll a többieknél, neki is versenyezni kellett. Noura nem fél bevallani, hogy most biztos helye van a törzsben, ezért hajlandó volt beállni versenyezni, hogy a többiek ehessenek. Szó esik arról ki mennyire magabiztos a szövetségével kapcsolatban, ahogy ez minden ilyen játéknál ahol valakik kihagyják a versenyzést szóba kerül. Nehéz-e utat találni a keménymaghoz, egyéni játék vagy kellenek a társak. Dean elmondja, hogy felhasználja a Legacy advantage-ét, mert meg akarja tudni valódi-e és ezért nem versenyzett. Beszélnek arról könnyű lesz-e a mai tanács. Lauren szerint nincs olyan, hogy könnyű tanács. Szerintem sincs. Hagyjuk a süket dumát lássuk a szavazást.

33-32.jpg

33-34.jpg

Jeff szokásos kérdése: oszt idol van-e? Erre Dean, mint akit kilőttek felpattan és viszi a kis Legacy Advantage-ét: ehun van Jeffy! És Jeff kezébe nyomja az ál-ál előnyt amit délután festett a kis kezével. Sorry buddy, de ez nem való semmire - közli Jeff. Még mindig nem értem hogyan segít ez Deanen, de lehet csak én vagyok ilyen lassú felszívódású. Dean nevetve veszi tudomásul, ám ekkor Karishma is feláll. Nekem is van valamim, hadd adjam oda. Jeff megerősíti, hogy az egy idol és a Karishmára leadott szavazatok nem számítanak. Ekkor Lauren pánikba esik és kirohan, hogy én innen haza nem megyek ma este! Mindenkinek tátva a szája, Tommy álla is leesik, hogy Lauren kimegy a medállal. Nah, akkor ha senki többet negyedszer, lássuk miből élünk: Karishma, Karishma, Karishma és összesen hétszer olvassa Jeff ezt a nevet. Javítsatok ki ha tévednék, de most fordul elő először, hogy valaki jókor használta fel a rejtett védettségét, nem? Mindenesetre Karishma büszkén üldögél míg Jeff felolvassa az utolsó két szavazatot: Janet és Elizabeth. Ez esetben második kör.

36-28.jpg

36-45.jpg

37-00.jpg

37-05.jpg

37-07.jpg

37-33.jpg

37-34_wooo.jpg

37-48.jpg

38-31.jpg

Elizabeth és Janet nem szavaz, a többiek meg csak rájuk tudnak. Chop-chop szavazni, nem érünk rá napestig! A szavazás egyhangú volt és ez alapján a survivor 12. kiesője és a zsűri 6. tagja: Elizabeth. A kezdeti sokk után a második szavazást követően Elizabeth számított az eredményre, mosolyogva távozik. Szevasz, egy élmény volt! Jah, nem…

40-08.jpg

40-16_bye.jpg

A tanács alatt rendesen izgultam mi lesz és Boston Rob, Sandra és a zsűri is nagyot mozizott közben. Remélem a jövő hét is tartogat nekünk izgalmakat. Annyi tuti, hogy lehet készíteni a zsepiket, mert érkeznek a rokonok. Addig is szevasztok!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.18. 00:56:00

39×11(10)

Most talán az Island of Idols-t és az immunity challenge-hez való kapcsolódását mondanám “főszálnak” a részben, erről írtam fel a legtöbbet.
Lauren azonnal jelentkezett, hogy ő szeretne menni, és el is vitte a csónakos ember, közben Sandrának meg a tyúkkal akadt gondja (aranyos volt ez a kis közjáték, hogy nem csak akkor látjuk őket, ha vendégük van). Örülök, hogy még mindig titok Robék ottléte, és sokadszorra is lehet nézni az emberek arcát, ahogy meglátják őket :) Vajon valaki borítja ezt egyáltalán az évadban? (Lesz, aki egyszer se megy oda? És aki másodszor?)
A tippelős “situation awareness” lecke elsőre furának tűnt, de aztán úgy azért OK volt, hogy el is mondták neki a challenge lényegét, meg azt is, hogy kajálós opció is lesz. Lauren ahogy magáról beszélt, hogy ő mekkora social player, az elég antipatikusan hangzott, viszont el kell ismernem, hogy okosan jósolt a többiek esélyeiről. (Ami furcsa, hogy mintha nem lett volna választási lehetősége, hogy kockáztat-e – cserébe így hogy 2 emberre is tippelhetett, az elég engedékeny.)
A táborba visszaérve jól előadta a sztorit (ugyan kontextus nélkül, hogy mégis kitől tudja ezeket az infókat, senki nem kérdez rá ilyenekre?), és aztán jött a meggyőzési hadművelet, hogy a megfelelő emberek kajáljanak challenge helyett :D Jót röhögtem rajta, de végül sikeres lett, 9 emberből csak 3 állt ki. Magán a challenge-en a legjobban az tetszett, amikor nem reagáltak a kajára, Jeff meg nem volt beavatva és nem értette, hogy miért nem :DD Noura meg de kedves, tovább akarta még tartani, hátha akkor tovább ehetnek a többiek :)

Darabkák:
– A múltkori kettészedett törzses dupla tribal miatt most előfordult az a ritka pillanat, hogy a visszajövetel is kifejezetten érdekes, hiszen az elsőként tanácskozó törzs csak akkor tudta meg, hogy a másik feléből kit szavaztak ki.
– Jót mosolyogtam Dean-nek a “Goat Army” szövegén, kialakulni látszott egy Dean-Tommy-Elizabeth szövetség (de hát ugye nem lett hosszú életű…)
– Ja hogy Jamal idolját azért tartogatta Dean, mert csak 9 vagy 6 főnél lehet kijátszani! Mondjuk hogy mitől kezdett el bízni az idol valódiságában, azt nem tudom, de hogy csinált még egyet, az…hát, ügyes, de ugyanakkor WTF húzás is :D
– Futólag eszembe jutott, hogy a 3 immunity-ző megszívathatta volna a kajálókat, hogyha 2 másodperc alatt eldobják a cuccot, mert akkor kb. csak egy falatot enni lett volna idejük :D (de persze akkor közülük is megszívják ketten)
– Karishma táska-átnézése Nouráék által elég genyó húzás (okosan persze nem ott tartja az idolt)
– Lauren szájról olvas, nagyon cseles!
– Tommynak a barátnős-“hol kajáljunk” hasonlata a tribalon :DDD
– Az arcok Karishma idoljánál :DD mindenki mekkorát nézett, hogy “miből lesz a cserebogár” :D
– Lauren vajon miért játszotta ki az övét? Ennyire nem érezte, hogy fel se merült a neve?
– Az 1:1-es első körnél megijedtem, hogy Janet megy haza, de elég simára sikerült a revote, 7-ből 7-tel esett ki Elizabeth. Hát nem igazán tudom sajnálni.
– A végefőcímes interjú alatt vajon milyen megfontolásból mutatták a második kör szavazatait úgy mégis?? 7 ember szavazott, mind Elizabethre, marha sok újat tudtunk meg… az első kör sokkal érdekesebb lett volna, például hogy kinél akadt be annyira a Janetre szavazós kamuterv, hogy meg is lépje.

Rozoga Kázmér 2019.12.22. 14:08:19

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~ * ~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ *** ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~ ***** ~~~~~~~~~
~~~~~~~~ ******* ~~~~~~~~
~~~~~~~ ********* ~~~~~~~
~~~~~~~ ********* ~~~~~~~
~~~~~~~~~~~ | ~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~ * ~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ *** ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~ ***** ~~~~~~~~~
~~~~~~~~ ******* ~~~~~~~~
~~~~~~~~ ********* ~~~~~~~~
~~~~~~~~ ********* ~~~~~~~
~~~~~~~~~~~ | ~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
süti beállítások módosítása