Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X09 – I’m good at red neck things

2019. december 11. 09:00 - Laura Ingalls

00-10_kigyo.jpg

Pörgős kis rész lesz a mai. Hogy miért? Mert ketten is kiesnek és bár egy védettségi játék lesz két győztessel, de ketté szedik a csapatot és emiatt igazán beindul a taktikai úthenger, sikerül megkavarni az állóvizet. Nem szaladok azért ennyire előre. A nehezen emészthető tanács éjszakájával folytatódik a sztori és Janettel indítunk aki a tanácson nagyon egyedül érezte magát, nagyon nehéz volt neki és azt érezte nem bír tovább játszani. Sikerült ezt elrendeznie magában és azt mondja nem teheti meg, hogy feladja, mert a lányai, az unokája, a férje és a tengerparti családja (az életmentők) nem láthatják ezt. Azt mondja a többieknek, hogy innentől kezdve szabad ügynök, nem tudja mi tévő legyen. Az előző tanácson felhasználta a védettségét, ezért most kifejezetten rossz helyzetben van. Lauren és Noura biztatják lefekvéskor, hogy a dolgok mindig változnak, bármi megtörténhet, napról napra játsszon. Truth!

Az estének ezzel még nincs vége. Azzal folytatódik, hogy Karismán – állítása szerint az arcán – átszaladt egy patkány. A többiek a kiabálására ébrednek, de aztán „nincs itt semmi látnivaló” és visszafekszenek. A rohangáló patkány lehet a közelgő vihart érezte meg, mert ezekre a szerencsétlenekre ezután egész éjszaka zuhogott az eső. Nyomorultul kelnek, főleg Elizabeth. Sír, Missy öleli. A riportban elmondja mennyire borzasztó volt, nagyon megviselte. Karma is a bitch. Vagy ahogy Elaine mondta: suck it up, buttercup!

02-19.jpg


01-56.jpgPost nubila phoebus – borúra derű, ahogy szokták mondani. Bár latin órán úgy tanultuk „hajnal után a nap”, de akárhogy is fordítom ez most helytálló mindenképp. A napsütéses reggel eltörli az éjszaka szörnyűségét…majdnem mindenkinél. A sírdogáló Elizabeth vigasztalása közben elkezdik ekézni a többiek a játékban még a 25. napon is bentlévő Karishmát, mert az így is kellőképp nehéz éjszakát tovább terhelte a hisztijével – ő bírta az esőt a legrosszabbul. Az említett eközben ülve alszik a függőágyon. A legtöbb társát kiakasztja. Noura – az a Noura aki szintén elég neurotikus – a riportban azt mondja Karishma örülhet, hogy egyáltalán még a szigeten van. Semmit nem csinál a tábor körül, nem segít, mindig elsőként fekszik le és utolsóként kel, fel nem nyitna egy kókuszt és nem megy el vízért. Olyan mint egy 85 éves öregasszony, aki nem akarja kinyírni magát és jár neki hogy gondoskodjanak róla, mert idős. Noura egyébként is ilyen, kikészíti ha valaki lusta, ez már az első részben kiderült. Megkéri az alvó Karishmát elmenne-e kókuszt keresni – pritti plíz. Karishma grimaszolás közepette feltápászkodik és elbotorkál kókuszért.

03-09.jpg

03-47.jpg

Hogyan értelmezi Karishma a törzse viselkedését? Természetesen úgy, hogy őt nem szeretik. Nyíg a riportban milyen szörnyű neki, hogy ő azt hitte a dzsungel királynője lesz – helyette dráma királynő - és mindenki szeretni fogja és most rájött, hogy mennyire nem értékelte a férjét és milyen nagyszerű, hogy szereti. Én még emlékszem arra amikor néhány adással ezelőtt szerelem nélküli kényszerházasságról beszélt könnyes szemmel. Ennyit Karishmáról. Ő tipikus esete az úrilánynak akit egész életében kiszolgáltak, azt hiszi mindenre képes, aztán mikor kiszakad a kis mikrokörnyezetéből rájön, hogy nem is olyan egyszerű az élet. Miközben nagyon sajnálja magát és kókuszgyűjtést imitál van ideje rejtett védettséget keresni. Unottan kutakodik, aztán mégis addig teng-leng, hogy talál egy rejtett védettséget. El sem hiszi mi történt. Én sem. A nagy öröm után aztán belenéz a kamerába és azt suttogja: ne becsüljetek engem alá! Áh semmiképp sem. Hadd legyek őszinte. Én nem dőlök be ennek a sírós, kétségbeesős előadásnak. Karishma azért sír mert egyedül van és nem rajongják körül ahogyan azt elképzelte. Alapvetően nagyon okosnak gondolja magát és azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt és azért hisztizik, mert a többiek nem így látják és nem borulnak térdre előtte. Pont ezért nem segít a táborban sem, mert neki jár, hogy kiszolgálják. Baromi jól adja el az elesettet. Ez ki is derül, amikor kettő darab kókusszal tér vissza és Noura kérdőre vonja, hogy mégis miért kellettek órák, hogy két satnya kókuszt összegyűjts? Úgy tesz, mint aki össze van zavarodva, rosszul van, vizet kér. Mindez a kútnál történik ahol Noura Laurennel és Tommyval épp a következő kiszavazásokról beszélgetnek. Lauren azt mondja Karishmának, hogy orvost kellene hívni. Noura is így gondolja és ekkor Karishma fátyolos tekintete egyből szúróssá válik: így akartok eltávolítani a játékból? Ez az én testem, az én döntésem. Jobban vagyok már, hogy ittam egy kis vizet. Noura kétkedve mondja neki, hogy persze ennyitől csak így jobban is vagy! És beszarás, annyiban hagyják és fel sem merül bennük, hogy Karishma azért szimulál, mert idolt keresett. Akárhogy is, well played.

05-17.jpg

05-39.jpg

06-16.jpg

06-32.jpg

06-49.jpg

27. nap: védettségi játék. A feladat: egy vékony lejtős lécen egyensúlyoznak a játékosok, miközben a kezükben lévő karika belsejében egy labdát pörgetnek. Aki legtovább bírja az nyer. Hogy mi a csavar? Két csoportra osztva versenyeznek és mindkét csoportban lesz egy győztes és mindkét csoport tanácsra megy. A sárga csoport: Missy, Tommy, Elaine, Elizabeth, Karishma; a lilák: Dean, Dan, Lauren, Aaron, Noura és Janet. Jeff hagy egy kis időt mindenkinek, hogy rájöjjenek hogyan kell a labdákat mozgatni és rátaláljanak egy ritmusra. Danre várnak, neki indul be a legnehezebben. Mikor ő is „beindul” Jeff elindítja a játékot.

08-28.jpg

08-33.jpg

v1.jpg

v2.jpg

Néhány másodperc után Karishma kiesik. Mindenki más taktikát használ. Van aki gyorsabb tempóban, van aki egész lassan pörgeti a labdát. Janet egyedüliként rugózik hozzá. Azt gondolom ettől hamarabb el fog fáradni, mint a többiek, mert a rugózás fizikailag még fárasztóbbá teszi a feladatot. Meglátjuk. Jeff emeli a tétet: aki legutolsóként marad állva mogyóróvajas-lekváros szendvicseket nyer a csapatának és ők mennek majd másodjára tanácsra, látni fogják ki esett ki az első csoportból. A tét tehát nagy. A feladatot pedig Jeff nehezíti: el kell indulni lefelé a lécen az első jelzésig. Amint elindulnak Elizabeth elejti a labdáját. A többiek teljesítik az első lépést, de Tommy ezután kiesik a ritmusból és ő is kiesik. A sárgáknál csak Missy és Elaine maradt versenyben. Ekkor Aaron is kiesik – elsőként a liláktól. Őt követi Dan és Lauren. Amikor Jeff szól, hogy még egyet kell előre lépni Janet labdája is kipottyan és Deannek sem sikerül teljesíteni. Jeff szól, hogy Noura nyeri a lilák közül a védettséget és ebben a pillanatban Noura visítva elhajítja a karikáját és nem hallja, hogy a többiek mondják neki, hogy folytassa, mert kajáért is játszanak! Annyira megörült a győzelemnek elragadta a lendület és elfelejtette, hogy akár enni is lehetne. Tegyük hozzá, hogy Noura vegán, szóval nem hiszem, hogy az elején annyira lázba hozta a mogyoróvaj, a lekvár és a kenyér… Sebaj, Noura védettséget kap, a többiek pedig egy I.J. pólót. A sárgák pacsiznak, hogy övék a szendvics. Közben Missynek kétszer is mentenie kell, már ő is rugózik, mint Janet tette. Harmadjára kiesik a labdája és idegesen vágja földhöz a karikát. Elaine a legnagyobb nyugalommal csinálta végig az egész játékot és a végén azt mondja Jeffnek ez életének legboldogabb pillanata. Miért? Azért mert kiváló atlétákkal vagyok körülvéve, aztán hirtelen itt egy red neck játék és egészen véletlenül én jó vagyok a red neck dolgokban. Good for her.

A lilákra már vár a táborban a szendvics, viszont a sárgák a régi Lairo táborba mennek vissza és onnan indulnak elsőként a tanácsra. Janet megijedt, mert a védettségi játék előtt úgy volt, hogy Karishmát szavazzák ki. Most viszont Karishma a liláknál, ő a sárgáknál és úgy néz ki mindketten ki fognak esni.
A régi Lairo tábor romokban van, nagyon lehangoló. Visszaérve mindenki szétszéled, kell víz, fa, rizs, dolog van. Meg közben tematikázás is. Aaron a védettségi nyaklánc nélkül picit bizonytalan. Azzal nyugtatja magát, hogy köztük van Janet, tehát ez sima liba ugye? Nourát kérdezi: jók vagyunk? Én igen, nem tudom te hogy vagy. Nem éppen ilyen választ várt, így visszakérdez hogy az eredeti terv Janet volt, az is maradt igaz? Noura azt feleli, hogy Janet talált egy idolt ergo veszélyes. Ugyanakkor a riportban azt hangsúlyozza, hogy Aaron nagyon erős és itt lenne az alkalom kiszavazni, mert nincs védettsége és nincsenek mellette a kis barátai. Az erdőben Noura, Dean, Dan és Janet kupaktanácsot tart és Aaront veszik célba. Janetnek azt mondják viselkedjen úgy, mintha ő esne ki este. Janet meg: yihaaa!

15-11.jpg

15-34.jpg

15-49_pok.jpg

16-15.jpg

16-33.jpg

16-35.jpg

Dean észreveszi, hogy a közhangulat mintha nem lenne már Janet ellen. Jól látja, úgy néz ki sikerült Dannel is tisztáznia a helyzetet. Aztán Dean is megtudja, hogy Aaronra szavaznak este. Emiatt viszont aggódik, hogy ha Aaron kiesik, vajon kit tartanak majd fizikailag fenyegetőnek? És igen jól gondoljátok, a válasz Dean szerint Dean. Dannel osztja meg az aggodalmait, hogyha Aaront kiszavazzák utána Tommy, Dan és Dean következik. Egyenként fejezik le őket, ahelyett hogy ők szabadulnának meg a vágóállatoktól. Dant sikerült elbizonytalanítani, de meggyőzni egyelőre nem.

17-29.jpg

Eközben a többiek a másik táborban tömik a majmot. Odaát azt hiszik, hogy Karishma a biztos kieső. Mi azonban tudjuk, hogy talált egy idolt. Ráadásként kiderül, vagyis régen tudjuk, de most újra előkerül, hogy Missy meg akar szabadulni Tommytól amihez végre itt a ragyogó alkalom, mert Lauren nem védheti meg. Újra elmondja Elizabethnek, hogy ki kell szavazni Tommyt, mert szét kell szedni a párosukat Laurennel. Ha így tesznek, Lauren tőlük függ majd. Missy olyan, mint a keresztapa komolyan. Meg fogjuk mondani Karishmának mit csinálunk, azt fogja tenni amit mondunk neki. Missy tehát elhívja Karishmát egy kis beszélgetésre. Elkezdi ecsetelni, a szájába rágni, hogy mit kell tenni és miért. Karishma nem hülyegyerek, két mondat után is érti, ott akarja hagyni Missyt aki tovább beszélne. Karishma azt mondja megértette mi van, de szeretne beszélni a többiekkel is. Missy letiltaná erről, minek beszélnél, azt csináld amit mondok. Karishma sarkon fordul és ott hagyja Missyt a fa tövében. Ez egy hülye – mondja Missy.

18-33.jpg

19-26.jpg

20-30.jpg

Karishma tudja, hogy Missy hülyének nézi és csak eszköznek tartja. Missy érezteti vele, hogy Karishma nem való semmire, mindig lehurrogja és bántó a viselkedése (bully). Elaine-nek panaszkodik Karishma és neki azt is elmondja, hogy Tommytól akarnak a lányok megszabadulni. Ne mintha ez Karishmát zavarná. Elaine-t viszont zavarja. Az is ahogy a többiek Karishmával bánnak és az is hogy a Missy-Aaron-Elizabeth szentháromság mellett ő csak úgy van. Azt mondja Karishmának, hogy ő este Missyre szavaz. Ezután Tommyhoz megy és elárulja neki, hogy Missy őt szavazná ki este, de Elaine-ben bízhat és etessék meg Missyvel a saját gyógyszerét. Tommy hisz Elaine-nek, az egyetlen gyenge pont Karishma. Nem tudják mennyire bízhatnak benne. Missy alázatosan hívja félre újra Karishmát és elnézést kér tőle. Azt mondja amit Karishma hallani szeretne. Közben nyilvánvalóan hülyének nézi és még azt is elmondja neki, hogy a tanácson csúnya dolgokat fog mondani róla és rondán beszél majd, de ez csak színjáték lesz a többieknek. Missy csak azt látja maga előtt, hogy elrugdossa Karishmát a legjobb háromig, ahol majd senki nem szavaz rá és Missy nyer. Milyen értékes lett hirtelen Karishma! Mindenki őt akarja elvinni a döntőig…
Karishma még nem döntötte el mit csináljon, de nem az érzelmei fogják irányítani este. A többiek úgy indulnak el a Lairo táborból, hogy Aaronnak mindenki azt mondja Janet eseik ki, Janetnek meg azt hogy Aaron. Hogy valóban így történik-e azonnal kiderül.

21-38.jpg

22-23.jpg

24-56.jpg

Az este első tanácsa (Janet, Dean, Aaron, Dan, Lauren és Noura) azzal kezdődik, hogy megerősítik Janet veszélyben van. Dean megjegyzi, hogy mégis nyugtalanító, hogy nem teljes a csoport, mert ez hatással van a kapcsolatokra. Aaront is kérdezi Jeff. Természetesen bizonytalan érzés, hogy most először nincs védettsége, de most fog kiderülni, hogy mennyire erős a szövetsége és a kapcsolatok amiket kialakított a többiekkel. Igazából ő bízik a szövetségében. Noura erre azt mondja, hogy mindig történik valami, Jack is kiesett, mert alábecsülték Deant. Bármi megtörténhet. Ekkor Boston Rob odasúgja Sandrának a magaslesben: Aaron megy haza. Szerintem Janet – feleli Sandra. Nézzük akkor hogyan szavaztak! Idol van-e? – kérdezi Jeff. Nem van. A szavazatok: Janet, majd Aaron. És megint Aaron. A survivor 10. kiesője és a zsűri 4. tagja: Aaron. Boston Rob vigyorog: megmondtam, hogy Aaron. Meg.

27-07.jpg

31-17.jpg

31-24.jpg

31-49.jpg

Aaronnek ideje sincs sokkot kapni, vagy feldolgozni a történteket, mert Jeff beülteti a többi zsűri közé. A játékosok balra el és melegváltásban érkezik a másik csoport. A legnagyobb reakciót Elizabeth-től és Missytől kapjuk. Missy azt mondja, hogy a zsűrinek nem így kellene kinéznie. Érdekes megállapítás. Mi történt délután? – kérdezi Jeff. És Missy elkezdi a kis műsorát, sértegeti Karishmát és amikor azt mondja rá Karishma, hogy „bully” Elizabeth Missyt védi. Megint azt gondolom, hogy Missy túl keményen játszik és igazából Missy egy bunkó. A kezdeti okos, éles eszű, sokat tapasztalt fiatal lányt egy seggfejnek látom – elnézést a franciámért. Tudja fokozni a hülyeséget. Mielőtt szavaznak azt mondja Jeffnek: szeretlek, de három nappal ezelőtt, amikor két színes bőrű – egy férfi és egy nő viselte egyszerre a védettségi nyakláncot egy szóval sem említetted meg. Pedig hatalmas dolog. Mindig a nők és a kisebbség esik ki először a játékból – nem tudom mennyire pontos ez a statisztika – és igenis ki kell emelni, mi is itt vagyunk. Jeff megköszöni, hogy Missy kiemelte, ma is tanult valamit. Én meg azt mondom, hogy eszembe sem jutott így nézni, hanem egy sportteljesítményt láttam, két embert akik a legjobbak voltak és győztek. Kérdem én: nem ezt kellene értékelni, hogy eszünkbe sem jutott hogy színes bőrűek nyertek? Nem ez az egyenlőség, hogy a bőre színétől függetlenül láttuk nyerni ezeket az emberi lényeket? Szerintem rohadtul el van tévedve, jön itt az etnikummal, amikor az előző adásban láttuk hogyan él vissza a zaklatás vádjával és lát benne lehetőséget. Mindenki arra érzékeny amire érzékeny akar lenni. Missy a rasszizmus paripáján lovagol. Ez egy súlyos probléma, de ne kiáltsunk már farkast egy tök üres mezőn.

32-41.jpg

33-02.jpg

37-02.jpg

Szavazáskor Tommy azt mondja az urnánál: amikor megemlítetted a nevem, már pakolhattad is a táskádat. Nagyon kíváncsi vagyok ki pakol! Idol senkinél sincs, lássuk a szavazatokat: Missy, Tommy, majd Tommy és Missy. Itt Missy elkezd hunyorítani valami nem stimmel. A survivor 11. kiesője és a zsűri 5. tagja: Missy. Elizabeth sokkot kapott. Whoopsies! Ki tette? – kérdezi Missy. Te kezdted – mondja neki Tommy. Én nem pályáztam rád! – hazudik Missy. Ezután Elaine megöleli Missyt és kiderül ő is rá szavazott. Karishmával és Elizabeth-tel is ölelkezik. Karismának azt mondja, pedig a végéig vittelek volna. Elizabeth fülébe meg azt suttogja, hogy intézze el Elaine-t. Nem bírja abbahagyni, mint egy maffiózó akit lesittelnek, de még kiosztja az utasításokat az utolsó pillanatban. Biztos vagyok benne, hogy még visszahívják játszani a producerek, kiváló villain az biztos.

38-42.jpg

39-13.jpg

39-20.jpg

39-27.jpg

39-30.jpg

39-33.jpg

Tartsatok velem a jövő héten is, biztos izgalmas lesz elnézve a mai kiesőket! Szevasztok!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.16. 21:22:54

39×10(ami 09)

Ez a rész sokkal pozitívabban marad(t) meg bennem, mint a múlt heti dupla. Na de menjünk szép sorjában:

Karishma idoltalálását csak az utolsó pillanatban lehetett megérezni, mert most cselesen a tábor körüli segítés hiányával és kókuszért küldéssel vezették fel. Mondjuk aztán amikor zseniális módon beállított 1 óra eltűnés után 2 szem nyamvadt kókusszal, majd megpróbálta arra fogni, hogy rosszul van, de aztán mégis megvétózni a dokinak szólást, hát az zseniálisan béna volt, egyre mélyebbre ásta magát :D

Tetszett a felosztás, hogy a két csoport mindegyikében lesz egy nyertes, de egy kiszavazott is. Talán még többször kéne olyan – mármint leginkább a pre-merge szakaszban persze – hogy az egyik törzs megnézheti a másik tribalját (akár úgy, hogy ők is szavaznak, akár nem), én ezt hiányolom. Úgyhogy most örültem ennek, hogy egyben reward is volt az immunity. Na Noura meg a másik, aki elképesztő bénázásokra képes, felröhögtem, amikor eldobta a karikát, elfelejtve, hogy nem kéne abbahagynia, mert nyerhetett volna kaját a törzsének :D Respect Elaine-nek az immunity-ért, és külön cseles volt, hogy a “vesztes” csapat a régi Lairo táborba ment vissza.

A szervezkedések most kifejezetten logikusak voltak és tetszettek a mögöttük húzódó érvek is: Aaron a célpont, de Dean félti az “árnyékát” (hogy utána ő lesz a fizikai threat) ; Tommy kiszavazásának ötlete (ő is fizikai veszély, illetve Laurennel szét kéne bontani őket) ; Elaine az immunity tudatában megfordítja az egészet, és Missyt becélozza.

Darabkák:
– Karishmát nem értettem, itt lett volna az esélye, hogy végre valaki bevegye a beszélgetésbe, erre meg se hallgatja Missyt. Jó, persze volt egy idolja + Missy elég lekezelő volt vele, de akkor is furán nézett ki, hogy folyamatosan el akar sétálni, Missy meg húzza vissza. Legalább tegyen úgy, mint akit érdekel a dolog.
– Jót mosolyogtam, hogy Elaine Big Red-nek hívja Tommyt :D
– Fura, hogy Jeff újabban nem mondja a bejövő zsűritagok nevét.
– Wow, Aaron 5:1-gyel esett ki, akkor Dean mégiscsak rászavazott.
– Ilyet se láttam még (asszem), hogy nem elsétál a kiszavazott, hanem rögtön odaülhet a zsűribe. Vicces volt nézni a csodálkozó fejeket, ahogy meglátták az új zsűritagot :D
– Ez a “múltkor két színesbőrűnél egyszerre volt a 2 immunity nyaklánc, és ez milyen büszkeséggel tölt el” téma kicsit hirtelen jött Missytől, nem tudtam szabadulni az érzéstől, mintha csak valamiről el akarta volna terelni a szót, és gondolván, hogy “ebben az évadban amúgy is lassan az összes társadalmi téma felmerül”, ezt meglovagolva dobta be.

Poén, hogy Missy még tribalon is elszólta magát, hogy beszéltek Karishmával (meg ott volt Elizabeth is), Elaine ugye védett, tehát Tommynak (ha addigra már nem tudta volna) ott legkésőbb le kellett volna esnie, hogy rá fognak lőni. Örülök, hogy Missy esett ki – ugyan jó játékos volt, de szimpatikusnak nem mondanám. A nagyon elnyújtott búcsúzkodása közepette azért még megbízta Elizabethet, hogy ölje meg Elaine-t. Hát hajrá… Rob meg jót röhögött a fülkében, hogy persze mindenki Karishmát akarja bevinni a top3-ba, naná hogy mondják neki, de átlátszó :D

Laura Ingalls 2019.12.17. 10:14:31

@enzo23: az imdb alapján szoktam egyébként számozni (és amiket letöltök, azoknak is az a számozása, vagyis ezt írják a 9. résznek).

Karishma nagy színésznő. Szerintem ő maga sem tudta eldönteni minek akarja mutatni magát a többiek előtt, aztán mutatkoztak is az identitászavar jelei. Nehéz úgy önazonosnak lenni, ha még azt sem tudjuk mi az "ön".

Nourát bénázik vagy sem, neurotikus vagy sem, nagyon csípem. Ő valószínűleg egyébként is ilyen és nagyon tetszik az őszintesége. Annyira szorítottam neki sokszor a játék során, de tényleg önmaga ellensége. Sokkal jobb pozícióban is lehetne. Ha benne lesz a döntőben örülni fogok, de tuti hogy egyik társa sem szavazná meg neki a pénzt, amit nagyon sajnálok. Bár lehet, hogy elverné hülyeségekre, ha tényleg olyan, mint aminek mutatja magát. :D

Én kivételesen értettem Karishmát. Magabiztos volt a rejtett védettség miatt és elege volt Missyből, meg a folyamatos "nekem még a seggemben is fejem van" attitűdből. Karishma eszközei nem feltétlenül jók, de érthető. Fejjel mentek egymásnak, mint két kos és Karishma most nem hagyta magát, akkor akart beszélni amikor neki volt kedve hozzá és beszélgetni akart, nem pedig meghallgatni amint valaki megmondja neki mit kell csinálnia. A párbeszédet hiányolta. És szerintem nem is szavazott volna Missy ellen magától, de Elaine ügyesen beszélte rá őt is és Tommyt is.

Missy valódi seggfejként viselkedett sokszor. A nagy önérzete meg a tanácson nevetséges. Csak azt látja, hogy "r a s s z i z m u s" nagy neon betűkkel villogva, pedig rohadtul nem volt "miszreprezentálva" a győzelmük. Egyszerűen nem tűnt fel senkinek, mert nem volt ami feltűnjön. Két EMBER nyert. Nem két afroamerikai, nem egy afroamerikai férfi és egy afroamerikai nő, hanem EMBEREK nyertek.
Akkor vasárnap én is háborodjak fel, hogy rendszeresen rosszul terítenek nekem az ebédnél és a jobb kezemhez rakják a kanalat, pedig mióta képes vagyok eszközöket használni balkezes vagyok? Annyira felborult az emberek értékrendje és világlátása, már senkinek semmi sem jó....

enzo23 2019.12.18. 00:43:23

@Laura Ingalls: jó, tudom hogy te a kinti alapján számozod, azért írom azt is oda :) csak sorozatjunkien eggyel arrébb van, + az én fejemben is ha úgy van duplarész hogy 2 lemegy egymás után, az nálam 2-nek számít (ha lemenne egy hosszú 1 triballal a végén, az más tészta).

Nouráról majd a következő részekben, amikor teljesen elborul :D
#Karishma: ebben van valami egyébként, amit mondasz.
#rasszizmus: igen, azon túl, hogy teljesen out of the blue dobta be ezt az egészet 1 résszel később, pont az egyenlőség terén átesik a ló túlsó oldalára, úgy mondta, mintha mondjuk két fehér ember győzelme ki lett volna emelve...
süti beállítások módosítása