Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x08 - Szemfényvesztő

2019. december 09. 09:00 - Szencsike

Elérkeztünk a SupNat 15 évados történetének Legjobb Epizódjához. A rész, amit mindenki ismer, a rész, amiben megtörténik a lehetetlen. A rész, amin a nézők sírva röhögtek. Kezdjünk is neki, elhangzik a sitcomok jellegzetes figyelmeztetése, élő közönség előtt vették fel. Megnézzük a motelt, ahol a srácok megszálltak, vidám zene szól, és Deant látjuk először. A közönség lelkesen ujjong, pedig Dean csak becsukta a hűtőt. Az asztalon ott figyel egy több emeletes szendvics, ehhez nagyobb száj kell Deannek (a szájat később, a Scoobynatural epizódban meg is kapta). Megjön Sammy, szokás szerint gondterhelt, hiszen itt a Világvége! A közönség imádja őket, Sammy észreveszi a szendvics-tornyot, Deannek tényleg nagyobb szájra lesz szüksége. A srácok gesztusai eltúlzottak, a mosolyok hamisak, Sammy a kutatásról érdeklődik, ami Dean feladata lett volna. A közönség gyanúsan huhog, Dean kényszeredett mosollyal feleli, hogy egész éjjel dolgozott, és a munkát egy fiatal lány jelentette, aki fürdőruhában lép ki eléjük, Dean pedig kimondja a sorozat Bazingáját, vagyis jön a jól ismert Son of a Bitch! A nézők visonganak. 

1.png

A főcímünk is megújult, a srácok vidám pillanatait szedik össze, a szellemvadászat is lehet mókás, ehhez pedig Jay Gruska előadásában a Together című szám szól, kb. olyasmi stílusban mint a 90-es években is népszerű sitcomoké. Jön a jól ismert tandemezős jelenet, a kismotorozás, a focizás és a stáblista szerint lesz Trükkös! Ugorjunk vissza két nappal korábbra és az ohioi Wellingtonban vagyunk. Dean tévét néz, és a Dr. Szexi című sorozat előtt bambul. A sorozat egy Grace klinika paródia, a dokik két műtét között egymással hetyegnek, és mindenki kavart már mindenkivel valami tingli-tangli indie zenére. Dean odavan érte, igaz, ő csak kapcsolgatás közben fedezte fel a sorozatot Sammy nagy ámulatára. A srácok később a helyi rendőrségre érkeztek, és mint FBI ügynök kérdezik ki a helyi rendőrfőnököt, ugyanis egy férfinak, Billnek letépték a fejét. Az értetlen rendőr szerint ez egyszerű medvetámadás, de a srácok elmondása szerint a medve hazáig követte az elhunytat, betört a lakásába, felment a hálószobába és megölte őt. Ha Bill feldühítette a medvét, akkor megtörténhet, és mivel Bill és a felesége közel laknak az erdőhöz, így ez tiszta sor, egy medve volt. És a felesége, ő mit mondott? A főnök szerint az asszony nagy traumán ment keresztül, de ő is állítja, hogy medve volt. A tesók már a feleséggel, Kathyvel beszélnek, a nő mintha magát is győzködné, hogy tényleg medve ölte meg a férjét. A srácok látják rajta, hogy tépelődik, mondja csak el nyugodtan, hisznek neki. Legyen, Kathy összeszedte minden bátorságát és kimondja, igaz, hülyeségnek hangzik, aki megölte a férjét, az maga a Hihetetlen Hulk volt. A srácoknak kell pár másodperc, mire újraindul az agyuk a hihetetlen infótól. Dean személyleírást kér, a Bana vagy a Norton-féle Hulk volt az? Kathy szerint ezek borzasztó filmek, a tévé sorozatos Hulk volt az, a Lou Ferrigno-féle. A srácok is nehezen tudják visszatartani a mosolygást, a híres Lou Ferrigno haragudott a férjére? Nem, egyáltalán nem.

2.png

Dean a hotelban olvassa a "medvetámadásról" készült cikket, mikor megjön Sammy. Elment a házhoz, ott egy két és fél méteres, Hulk méretű lyuk van a bejárati ajtón. Dean kiderítette, hogy Bill elég nagy szarházi volt, verekedés, családon belüli erőszak, és tessék, megkapta a méltó büntetését egy hozzá hasonlóan indulatos szuperhőstől. Sammynek már kezd világos lenni a helyzet, a helyszínen talált egy rakás csokipapírt, és ki más büntetne ilyen mókásan miközben finomságokat eszik, ha nem a Trükkös?! Dean részéről ez személyes üggyé vált, az időcsapda óta (3x11. rész) meg akarja ölni, nem bocsátotta meg, hogy a Trükkös újra és újra elintézte őt. Sammy habozik, szerinte nem kéne megölni, előbb beszéljenek vele, talán tud segíteni nekik. Hiszen őt a szórakozás élteti, talán neki sem tetszik az angyalok és démonok háborúja, szövetkezhetnének. Dean nincs oda az ötlettől, képtelenség az egész, de Sammy szerint egy próbát megér, ha nem jön be, akkor megölhetik. Legyen, viszont a srácoknak várniuk kell, hiszen egy áldozat nem elég a Trükkösnek. A várakozás közben Dean már a karót faragja, és végre valahára a rendőrségi vonalon jön egy fura bejelentés. A régi papírgyárnál valami fura és veszélyes dolog történik, a srácok mennek is oda.  A gyárnál azonban nincsen senki és semmi: se a veszélyes akármi, se a rendőrök. A srácok előszedték a véres karót, de ahogy belépnek az ajtón, hirtelen a Dr. Szexi díszletei között találják magukat.

3.png

A tesók mindketten orvosok, két szexi nővérke mosolyogva köszön rájuk. Egy raktárban egy nővér és egy doki csókolóznak, majd Sammyt is megtalálja egy szexi kolléganője. Két pofont kever le neki, igaz, Sammyt gyáva zseninek nevezi, de hogy mi történt, jó kérdés... Dean vigyorog, a nő Dr. Ellen Piccolo (majdnem Ellen Pompeo). A kórház pedig a Seattle-i Mercy kórház, a csinos kolléganők alapján Deannek minden világos, bent vannak a Dr. Szexi sorozatban. A srácoknak muszáj felfogniuk, hogy mi történt, Sammy elmélete szerint a Trükkös csapdába ejtette őket a sorozat világában. Dean szerint ez hülyeség, hiszen az egy tévésorozat, stábtagokkal, színészekkel, ez viszont nagyon is valós. Hogy lehetne valóságos, de ott megy el mellettük Dr. Wang, a szexi, de arrogáns szívsebész doktornő. Egy ágyon üldögél Johnny Drake (utalás Jeffrey Dean Morgan Grace klinikás karakterére), aki szellem és egy másik szexi doktornő pasija volt. Sammynek már az is túlzás, hogy vannak szellemek a sorozatban, ám az sokkal gyanúsabb, hogy Dean ennyire ismeri a karaktereket. Dehogy is, viszont a folyosón feltűnik maga Doktor Szexi és Dean szinte gyermeki imádattal néz rá. Hát Patrick Dempseyhez képest egy erős közepes, de elfogadjuk, ráadásul Szexi odament a tesókhoz, és számonkéri Dr. Deanen, hogy miért nem engedte meg neki, hogy elvégezzen egy arcátültetést?! Dean zavarba jön, hogy beszélhet a példaképével, de mikor lenéz a földre meglátja Szexi cipőjét, sportcipő. Ebből baj lesz, ugyanis Szexi mindig cowboy csizmát hord, vagyis ez csak egy kamu Dr. Szexi! Sammy szerint gáz, hogy Dean ennyire ismeri a sorozatot, de végre elismeri, hogy  számára ez igazi guilty pleasure. Viszont ez a Szexi nem az igazi Szexi és lám, megmerevedik mindenki és Dr. Szexi helyén ott áll a Trükkös.

5.png

A Trükkös nem tudott ellenállni a kísértésnek, ha már a környéken jártak a srácok, bedobta magát. Sajnos a tesók nem vevők a sorozatosdira, amit a Trükkös a mestermunkájának tart. A kijutásra nincs válasz, Sammy felteszi a nagy kérdést, segítene-e nekik? Ja, mert a két hülye elindította a Világvége programot, és ő hozza helyre, amit elcsesztek? Alapvetően igen, és a Trükköst kegyes hangulatban találják, ha 24 órát túlélnek a játékban, akkor beszélgethetnek. És a játék már el is kezdődött, a Trükkös pedig eltűnik a díszletből és mindenki életre kel. A tesók a kórház folyosóján sétálnak és mit tudnak tenni a menekülésen kívül? Jön a Pofonosztó kollegina, újabb nyaklevest osztana ki, de Sammy közli vele, hogy ő nem orvos, hagyja békén! A doktornő szíve meglágyul, szomorú zene indul, és kiderül, hogy Sammy szerepe illik hozzá: valaki meghalt a műtőasztalon és Sammy önmarcangoló módba kapcsolt. Sammynek fogalma sincsen, hogy miről beszél, erre a doktornő sírva ismeri fel, hogy Sammy fél újra műteni és fél újra szerelmes lenni, erre elrohan. Tiszta Grace Klinika...  Deant megtalálja az arcátültetésre váró beteg férje, Dean egyszerűen közli vele, hogy ez az egész nem valóságos, hagyja békén. A férfi tágra nyílt szemekkel figyeli a flegmán távozó orvosokat, majd előveszi a pisztolyát és hátba lövi Deant. A lövés bizony nagyon is valóságos, Sammy orvosért kiállt.

4.png

Nemsokára Dean már a műtőasztalon fekszik, Sammy operálna, vagy legalábbis a kollégái ezt várják el tőle, de hát ő nem orvos... Dean elnyöszörgi neki, hogy csináljon végre valamit, a Pofonosztó a szomszéd megfigyelőből kisírt szemekkel, de büszkén figyeli a zseniális kollégáját. Dean szinte kiköveteli, hogy kezdje el a műtétet, hát Dr. Sammy zsebkést, fogselymet, varrótűt és whiskyt kér, hát mi ez, ha nem a látványos karakterfejlődés! Később Sammy bezárja Dean sebét, ez férfi munka volt, Pofonosztó eltátogja neki, hogy imádja őt és ábrándos szemekkel figyeli tovább. Dean szeme elől eltűnik mindenki, a romantikus zene átvált hangos kiabálássá és tapsolássá, majd egy igazi japán showműsorban találják magukat, ez pedig a DIÓTÖRŐ! A tesók két pulpituson állnak, és egy sícipőféle van a lábukon, ami oda van szögezve a pulpitushoz, nem tudnak hova menekülni. A srácok a japán műsorvezető szavaiból egy kukkot se értenek, ugyanis japánul teszi fel a kérdéseket, szerencsére a nézőknek feliratozzák a szavait. Az első kérdés Sammyé, hogy hívták a démont, akivel lelépett és otthagyta Deant? Sammynek fogalma sincs miről beszél a tag, 20 másodperce van válaszolni, de a kérdést se érti, akkor hogyan?  A műsorvezető Deanre mutogatva elismétli a kérdést, de semmi. Az idő letelt, a válasz: Ruby. Na, most mi lesz, a mv. angolul kér tőle bocsánatot, majd felcsapódik egy golyó, rásózva egy nagyot egyenesen Sammy férfiasságára, a műsorvezető diadalmasan kiáltja, hogy DIÓTÖRŐ! A hatás kedvéért többször is megismétlik, ahogy Sammyt csúnyán elintézik, ez még Deannek is fájt. Az egyik hosztesz közben garnélachipset reklámoz, Sammy még mindig fájdalmasan rogyaszt, és igen, Dean is végre rájött, hogy rá is ugyanez vár, ha elrontja a kérdést. Ekkor dörömbölnek az ajtón, majd besétál Castiel, már napok óta keresi a srácokat, kiviszi őket, de ekkor a főjátékmester eltünteti őt. A műsorvezető is elismeri, hogy a Trükkös nem szereti az angyalokat. Jöhet Dean kérdése, szintén japánul, vajon élnének-e a szülei, ha Sammy meg se születik? Ezt a szemét kérdést, de szerencsére Dean se tud japánul, hogy értse, ám az óra kegyetlenül elindult. Ő se akarja, hogy tökön vágják és Sammynek végre leesett a húszfillér, eljátszotta a dokit, vagyis el kell játszaniuk a szerepüket, vagyis Deannek is játszania kell, válaszoljon! Japánul, de hát nem is beszél japánul! Japánul hát, csak siessen, mert az óra lejár, és Dean az utolsó pillanatban nyomja le a válasz gombot, és erőt vesz magán, és ügyetlen japánsággal az igen választ mondja. A műsorvezető megnézi a kártyáját és a válasz, igenis, hogy igen, Dean a DIÓTÖRŐ-bajnok! És végre a srácoknak is leesett, hogy ha eljátsszák a szerepüket, akkor fogják túlélni a kalandot. Csak az a kérdés, hogy meddig kell játszaniuk?

Eljött a reklám ideje, és elhangoznak az arany mondatok Sam Winchester szájából, nemi herpesze van. Igen, pont annyira kínos, mint amennyire átérzed Sammy, de elmondod, hogy megtettél mindent, hogy védd magad a herpesz elől, de mégis elkaptad, így most a Herpexiát szeded, hogy védd magad a további károktól odalent. Nekünk hős vagy, herpesz ide vagy oda, büszkék vagyunk rád! Vissza a sitcom SupNathoz, hát így kerültek ebbe a fura világba a srácok. Sammy az ünneprontó, kikíséri a lányt, dolgozniuk kell, szegény lány tiltakozik, ő is dolgozna tovább Deannel. Ez már nem fog összejönni, a srácok a kötelező vigyor mögé bújva ismerik be, hogy talán sose fognak innen kijutni, lehet itt halnak meg. A közönség csak röhög, a srácok nem is értik, hogy ez miért vicces. Ekkor belép Castiel, nagyon csúnyán elintézték, mintha megverték volna. Kijutott ebből a fura világból, de valami nem stimmel, ugyanis a Trükkös sokkal erősebb, mint amire számított vele kapcsolatban. Ekkor egy erő falhoz vágja Castielt, és besétál a vigyorgó Trükkös, a közönség lelkes tapsa közepette, Castiel szája pedig szigszalaggal lett leragasztva. Castiel mintha tudna valamit, de a Trükkös újból kiiktatja őt, talán túléli. Dean dühös, felfogták a lényeget, eljátszották a szerepüket, ennyi elég volt. Nem, a valóságban is el kell játszaniuk a szerepüket, Dean mint Mihály, Sam mint Lucifer, mondjanak igent és induljon a buli végre! De akkor a világnak is vége lesz, a Trükkös meg visszadobja a labdát, a két tesó indította el a világvége játékot, be is kell fejezni. Ezek után kinek az oldalán áll, de úgy tűnik a Trükkös a semlegességet választotta. Ugyan már,  Dean találgat, hogy Mihály vagy Lucifer, valamelyiknek csak eladta magát, és a Trükkös jókedve végleg elszáll, szinte villámlik a szeme, ahogy Deanre néz. A falhoz nyomja őt, egyáltalán nem ismeri őt, és ez az agresszivitás nagyon fura, még tőle is. A tesók pedig vagy elvégzik a feladatukat, vagy itt maradnak a Tévéországban, 300 csatorna, csupa unalom.

Újabb sorozat, ezúttal a sok-sok CSI-sorozatot parodizáljuk ki, Sammy és Dean a sötét, esti órákban napszemüvegben érkeznek a helyszínre. Dean utálja ezt, csak a tehetségtelen köcsögök viselnek este napszemüveget. Bár igazából a baja a nyomozós sorozatokkal van, mind ugyanaz. A helyszínelő csapatban van egy nyalókázó kolléga, lehet ő a Trükkös, így muszáj felvenni a karaktert, ha a közelébe akarnak menni. Elindul a CSI sorozatokra jellemző zene, a srácok minden mozdulata mint Horatio Caine, különösen a lassan levett napszemüveg, és a faék egyszerűségű bölcs szavak illetve a fényképezés is ügyes, ahogy a holttestet és a sérüléseit mutatják meg. Dean talált egy faágat, azzal megpiszkálja a véres hullát, Horatio-stílusban megbeszéli Sammyvel, hogy a helyszínelőnek annyi, akit egy váratlan pillanatban átdöf az ággal. Sajnos azonban ő nem a Trükkös, ő ott röhög mögöttük, elszúrták. Korai az öröm, Sammy egy másik véres karóval leszúrja az igazi Trükköst. Így végre visszatértek a való világba, mármint a normális életükbe, a papírgyárba, előttük pedig a Trükkös holtteste. Elkapták végre!

11.png

Később Dean már a motelban piheni ki a fáradalmakat, de mivel Sammy nem kommentálja a Castiel eltűnésével kapcsolatos kérdéseit, aggódni kezd. Rátelefonál az öccsére, de csak a hangposta válaszol, úgyhogy útra fel, meg kell keresni! Igazából meg is találta, mert amint beszáll Babybe, az autó Sammy hangján szólal meg. Baby műszerfala úgy néz ki, mint K.I.T.T.-é, vagyis ez esetben S.A.M.-nek hívják a '67-es Impalát, ami megkapta a világító piros ledet is előre. Ezek után mi más is jöhetne, mint a Knight Rider főcíme, Dean és S.A.M. úton vannak és a Trükköst keresik. Aki lehetséges, hogy nem is a Trükkös, hiszen nem ölték meg, ha már újra játékban vannak, és Cas azt mondta, hogy ez a lény túl erős a Trükkösnek. Sőt, Dean nagyon felpaprikázta, amikor Mihályt és Lucifert említette neki. Deannek nem kell sokat gondolkodnia, tudja, ki ez. A srácok megálltak egy pihenőben, Dean épp S.A.M. csomagtartójában turkál, elég kényelmetlen ez a kocsiöcsinek, Dean mérgesen csapja le a fedelet, ez meg fájt. A tesók kiterveltek valamit, ennek első lépése az, hogy Dean kiabálni kezd az ál-Trükkös után, hogy elvállalják a feladatot. S.A.M. dudál is mellé, ha akarja, ám Ál-Trükkös itt van, megdicséri az öcsi új külsejét. Ál-Trükkös elégedett, hogy meggondolták magukat, Dean csak azután fog bármit is tenni, ha itt lesz vele az öccse. Minek, Lucifer így is, úgy is meglovagolja, de ha ennyire akarja, Sammy végre önmagaként száll ki az ismét normális Babyből. Ezek után megmagyarázhatja, miért nem tudták őt megölni. Mert ő a Trükkös, átverte őket. Talán nem, Dean ledobja az öngyújtóját a földre és lám, körbeöleli őt a szent olaj lángja, biztos, hogy nem Trükkös, inkább egy angyal. Ne röhögtessék már őt, de ha tényleg nem angyal, hát lépjen ki a tűzkörből. Sajnos ez már tényleg nem fog menni.

Az angyal visszahozta őket végre a normális világba, jól csinálták a tesók, jár nekik a taps. A tesók akkor kezdtek rá gyanakodni, amikor Castiellel elbánt és amikor szóba került a világvége és az angyali testvérek. Akkor bizony nagyon dühös lett, és általában csak a család tud bárkit ennyire feldühíteni.  Melyik törpöt üdvözölhetjük benne? Ő nem más, mint Gábriel, az arkangyal Gábriel, (aki pl. Jézus születésének a hírét is ő mondta el Máriának). Dean felteszi a logikus kérdést, hogy lett belőle Trükkös? Tanúvédelmi program, ugyanis otthagyta a Mennyországot, átszabta a csinos pofikáját és élte a világát. Egészen addig, amíg a csodálatos Winchesterek tönkre nem tették a szórakozását. És Apu, ő mit szólt, hogy az egyik gyermeke lelépett? Semmit, amúgy se szól már bele semmibe. És a tesók, velük mi a helyzet? Na, ezzel ideget szúrtak, Gábriel egyszerűen nem bírta elviselni, hogy a családja egymás ellen fordult, hát lelépett. Igaz, most minden kezdődik elölről, ismét végig kell néznie, ahogy a két bátyja meg akarja ölni egymást, hála ennek a két lükének itt előtte. Gábriel csak azt akarja, hogy végre vége legyen a csatározásnak, neki tök mindegy, hogy ki nyer. Akkor állítsák meg közösen őket, biztos van rá mód! Kis naiv Winchesterek, ők mindezt Apokalipszisnek hívják, Gábrielnek mindez egy vasárnapi ebéd odahaza! Nem a háború a lényeg, hanem a két egymás ellen fordult testvér, ezt még nekik is át kell érezni. A tesók nem értik a hasonlatot, hát igen, szépek, de az észből kevés jutott nekik, csak gondolják végig, hogy miért pont ők lesznek a báli ruhák. Mihály az állandóan távollévő apához végletekig hűséges gyerek, ez Dean. Lucifer a lázadó, ez lenne Sammy, a két tesó erre született, ez a végzetük. A Trükköst is ezért érdekelte a tesók sorsa, ugyanis a szó szerinti kezdetek óta odafent már tudták, hogy a Winchesterek lesznek a kiválasztottak. Dean szerint ez nem fog megtörténni, lesz más megoldás. Nem, sajnos nem, még Gábrielen is látszik, hogy tudja, mit érezhetnek a srácok, de sajnos ennek végig kell mennie, mert ez nem egy happy enddel végződő sorozat, hanem a szörnyű rögvalóság. 

Lesz mit feldolgoznia a tesóknak, de először is, Gábriel hozza vissza Castielt! Nem nagyon fűlik hozzá a foga az arkangyalnak, de legyen. Castiel visszatért és felismeri a testvérét. Üdv neked is, megtaláltad már Aput? A választ ki se kell mondania, Gábriel is tudja, hogy nem, felesleges időpocsékolás ez is. A tesók és Castiel elmennek, viszont elfelejtik eloltani a szent tüzet, és ezt Gábriel nagyon zokon veszi, nem akar örökké itt álldogálni. Nyugi, nem fog, az ajtó mellett ott a csap, amit csak meg kell nyitni, ám Dean előbb még jól beolvas Gábrielnek. Egyszerűen csak beszart attól, hogy szembe kellene szállnia a családjával, csak ezzel a háborúval takarózik, hogy ne kelljen szembenéznie a lelkiismeretével. Dean megnyitja a tűzcsapot, a csövekből megindul a víz, a tesók és Castiel otthagyják a dühös arkangyalt, aki bizony hiába néz mérgesen, a cuki corgi képével, a lelke mélyén tudja, hogy igazuk van. Odakint az ítélet az, hogy fogalmuk sincs, hogyan tovább, egy tévéshowban egyszerűbb lenne az életük.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása