Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x06 - Teremtők

2019. december 05. 11:00 - Szencsike

A tesók ezúttal egy igazán érdekes kalandba keverednek, aminek a középpontjában egy meglehetősen furcsa kisgyerek áll. A történet a nebraskai Alliance városkájában indul, egy átlagos este, egy fiatal, huszonéves lány nézi a tévét és fésülgeti a haját, mikor zajokat hall. A hangok a gardróbból jönnek, és szerencsére nincsen baj, csak Jimmy, a 13 éves srác próbálja halottnak tettetni magát a kedvenc bébiszittere, Amber előtt. Amber ágyba küldi a hormonoktól vezérelt srácot, aki megfogná Amber mellét, cserébe bármit megtesz érte. Amber rutinosan fel se veszi az ilyesmit, a kölyök mehet az ágyba, ő nézi tovább a filmet. Jó néhány órával később hazaérnek a szülők, Amber már rég alszik a kanapén. Apu vinné őt haza, ám hiába ébresztgeti, Amber nem reagál, sőt, Apuka beletenyerel valami trutyiba a fején. A villanynál látszik, hogy vér, oldalra fordítja a lányt, Amber a fejbőrét szinte csontig lekaparta magának, az édesapa pedig üvöltve hívja a feleségét.

1.png

Page és Plant ügynökök már a hullaházban kérik ki Amber hulláját, a boncorvos elküldte a mailben a jelentést, de a srácok nem olvasták el. A doki kihúzza a testet a kamrából, először azt hitték, hogy egy állat tette, de megtalálták a lány műkörmét, ami beletörött a temporális lebenyébe, mialatt szó szerint kikaparta az agyát. A doki tippje szerint a lány vagy drogozott, vagy kényszerbeteg volt, de lehet csak a fantomviszketés esete áll fenn: ha valaki a viszketésről beszél, elkezdünk vakarózni, mint ahogy épp Dean is teszi ennek hatására. A tesók később a családnál vannak, Sammy kérdezi ki a szülőket, Dean körülnéz a házban és megtalálja Jimmyt. Dean, hogy megtörje a jeget, nosztalgiázik egy kicsit a saját szexis bébiszittereiről, de semmi hatása. Dean rákérdez, hogy látott-e bármi furát aznap este, ám Jimmy túlságosan is hamar tagad, és Dean beígér neki egy szigorú beszélgetéssel egybekötött kocsikázást, ha nem mondja el az igazat. A tesók végeztek a családnál, Deannél ott a döntő bizonyíték, Jimmy viszketőport szórt Amber fésűjére. Ugyan már, ez semmi, az ilyentől nem kaparja ki senki az agyát, ám se Sammynek, se Deannek nincsen jobb ötlete. Közben Sammyt felhívják telefonon, újabb áldozat.

2.png

Az újabb áldozat egy gondnok a kórházból, áramütéstől halt meg a doktor szerint. Egy idős úr látta mi történt, de valami nagyon őrült mesét adott elő, megbízhatatlan tanú. A srácok megkérdik az öreget, a bácsi csak meg akarta viccelni az emberünket, kézfogás közben vetette be a mini sokkolót, hogy egy picit felrázza, de ehelyett megölte őt. A srácok hazavitték az eszközt, Dean egy jókora marhacombon próbálja ki, hozzáérinti és lám, a kis sokkoló gyakorlatilag ropogósra süti a húst. Dean jóízűen falatozni kezd belőle, és ötletelnek, mivel állnak szemben. Talán elátkozott tárgyak, talán boszorkány szórakozik, de az egyetlen kapcsolat a tárgyak között az a viccbolt, ahol vették őket. A srácok elmennek a boltba, Dean rögtön megtalálja a fingópárnát, ez kell neki, Sammy csak lemondóan megcsóválja a fejét. A tulaj is üdvözli őket, egy tipikus kis kocka a pasas, és hát forgalom sem sok, hiszen a mai fiatalokat csak a romantikus vámpírfilmek és az iPhone érdekli. Dean ügyesen kiszedi belőle, hogy mennyire mérges, hiszen a megélhetése függ a bolttól, és ha kell, vissza is vágna a kölyköknek. Dean leszed egy gumicsirkét a polcról, a bosszú tökéletes eszköze a rázós bigyó, szétégeti a műanyagot, a boltos meg rémülten ugrik hátra, Sammy le is húzta őt a boszorkány-listáról. Este van, egy cuki kb. 7 éves kislány a lefekvéshez készülődik és ez számára izgalmas este lesz, ugyanis kiesett a foga, jöhet a Fogtündér a jól megérdemelt pénzzel. Apu sokkal izgatottabb mint a kislány, hiszen a gyerek nem akarja, hogy a fura valaki bejöjjön az éjjel a szobájába. Okos kislány, fő a biztonság. Apu szerint nem lesz gond, lefekteti a gyereket, majd abban a hitben hagyja ott a kicsit, hogy elaludt. A gyerek nem sokkal később felkel, átviszi a fogát apuhoz és a párnája alá dugja, majd visszamegy a szobájába. Később Aput egy fura pasas kelti fel, egy rózsaszín tütükét viselő Danny Trejo hasonmás köszönti őt, és kiveri az összes fogát. Na, ez a Fogtündér, nem Dwayne „The Rock” Johnson.

A tesók bementek Fogatlan Apukához, Sammy kérdezte ki, Dean az egyik nővérkével flörtölt, de szólítja a kötelesség. Sammy elmondja mit mondott Fogatlanka, egy teljesen bezárt házban intézte el őt a Fogtündér, aki még 32 centet is otthagyott nála, foganként egyet. Nagyon gáz, Deannek vannak jobb hírei is, néhány gyerek mentost kevert kólával és gyomorfekélyt kaptak, egy felnőtt férfi arca pedig grimaszban maradt. A srácoknak fogalmuk sincsen, hogy mivel állnak szemben, ám Dean talán jó nyomon jár. Ő maga is egy nagyra nőtt gyerek és úgy hiszi, hogy mindaz, ami történt, olyan, mintha egy gyerek elhitte volna azokat a kamukat, amiket a felnőttek mondanak neki, hogy ne legyen rossz. Vagyis valaki szórakozik a valósággal, és ehhez isteni erő kell, talán a Trükkös szórakozik. Dean bólogat, neki valóban olyan a humora, mint egy 9 évesnek, Sammy helyesel, Deannek is hasonló a humora, hasonlítanak. A motelban Dean még mindig a husiból falatozik, Sammy megszólja ezért, ám Dean nem akarja, hogy megromoljon, hiszen nincsen hűtőjük. Viszont Sammy legalább talált valamit, a város térképén bejelölte, hol fordultak elő az esetek. Egy jól behatárolt kört látnak, középen egy farmmal. Dean töpreng, a szállásuk vajon benne van ebben a körben? Benne hát, és Sammy miért kérdésére Dean felemeli a szőrös tenyerét, túlságosan is szexi volt a nővérke és jó volt rágondolni. Sammy fintorog, jó, hogy legalább nem vakult meg ezek után. Dean kér egy kis időt, leborotválja a tenyerét, ám Sammy hiába követeli, hogy ne az ő borotváját használja, Dean csak jóízűen vigyorog.

A tesók megérkeztek a házhoz, be akarnak törni, ám vesztükre az ajtót egy 10 éves forma kisfiú nyitja ki. A srácok megizzadnak egy kissé, hiszen a kölyök gyanakvó típus, legalább ebben nem téved, hogy nem kell minden idegennek hinnie, de a srácok elég meggyőzően adják elő, hogy az FBI-tól vannak, jöjjenek be. A gyerek egyedül van otthon, a szülei dolgoznak, muszáj önállónak lennie, saját magára főz. Sammy jót mosolyog a koravén gyereken, neki is saját magáról kellett gondoskodnia annak idején. A gyereket Jesse-nek hívják és Dean megmutatja neki a szekrényre kirakott rajzot, pont úgy néz ki, mint a Fogtündér. Jesse hisz benne, még az apukája mesélt róla. A tesók apukája más meséket mondott, és mi van a viszketőporral? Attól kikaparjuk az agyunkat is! Mentos+kóla=kórház, a mini sokkolótól pedig áramütést lehet kapni. Dean szerint nem, ártalmatlan játék, még elem sincsen benne. Jesse mintha megnyugodna, Dean be is bizonyítja, hogy valóban nem veszélyes, megrázza vele Sammyt, aki csak összerándul, de nem történt semmi. A két ügynök távozik, Sammy pedig végre rázúdíthatja Deanre a mérgét, mi a fenét csinált?! Tippelt egyet és bejött szerencsére. Tippelt, mi... Viszont legalább megvan, hogy ki okozza a baj, Jesse amit elhisz, abból valóság lesz, de talán nem is tudja, hogy mit csinál. A legfontosabb kérdés, hogyan csinálja mindezt?

A motelban Dean Apu naplóját olvasgatja, mikor megjön Sammy a hírekkel. Jesse egy teljesen átlagos 10 éves, viszont örökbe fogadták és bizonyos adatok titkosak. Apa nincsen beírva, egyedül csak az anyja neve van meg, Julia Wrigth, Elk Creek városában lakik, az állam másik felén. A srácok elmentek Juliához, a házára ráférne egy felújítás. Becsöngetnek, Julia elkéri az FBI igazolványaikat, és a hölgy finoman szólva sincsen „rendben”, zsigeri félelem látszik rajta. Az ügynökök a fiáról érdeklődnek, először tagadja, hogy lenne gyereke, de a srácok nem adják fel. Mivel Sammy kedves, úriember stílusa nem hat, Dean elég szigorúan rákérdez, hogy nem történt-e semmi furcsaság vele a terhessége alatt. A nőnek ez a riasztó, elmenekül, ám a srácok utolérik őt, de sikerült összeszednie a sót és ráönti a fiúkra, ám mivel ez nem hat, meglepődik, hogy ők nem démonok, a srácok meg azon csodálkoznak, hogy tud a démonokról. Szerencsére sikerült közös nevezőre jutni, senki nem fog bántani senkit, úgyhogy Julia mesélhet. 10 évvel ezelőtt megszállta őt egy démon, és jött a szokásos forgatókönyv: bántalmazás, gyilkosság... Julia látta mi történt, de a saját fejében volt bezárva, nem tudott mit csinálni. Kilenc hónapig volt benne, micsoda véletlen, ennyi ideig tart egy terhesség is. A démon őt használta fel arra, hogy gyereket szüljön, a szülést is tök egyedül csinálta végig, de ezek a kőkemény órák segítettek neki abban, hogy visszavegye az irányítást, sikerült átvennie az irányítást a démon felett. Szerzett sót, addig döntötte magába a hófehér anyagot, amíg a démon el nem hagyta a testét. A baba azonban rég megszületett addigra, Julia érezte, hogy meg kellene ölnie a gyereket, de képtelen volt rá, így elindította az örökbefogadási eljárást és ő pedig elmenekült. Apa nincsen, mikor teherbe esett még szűz volt. Szegény nő kérdez a gyerekről, ember egyáltalán? A srácok ügyesen kerülik ki a választ, de a kisfiú jól van és jó gyerek. A srácok mikor elmennek, rájönnek, hogy ezt ők nem tudják elintézni, segítség kell.

A motelba visszatérve ott a segítség, Castiel. Sajnos az angyal a „meg kell ölni a gyereket, mert veszélyes” terv mellett kampányol. Félig démon, félig ember, nagyon veszélyes egy ilyen lény, amit illetnek még a cambion, vagy a katakó névvel is, a keresztény kultúrkörben az Antikrisztus néven fut. Castiel leül melléjük az asztalhoz, ám a széken ott a fingós párna, ügyes vagy Dean, ám hiába, Castiel még csak el sem vigyorodik a humorérzék hiánya miatt. Akkor vegyük át még egyszer: Jesse az Ördög fia? Nem, Castiel szerint Lucifernek nincsen gyereke, a Biblia sokszor téved, viszont az igaz, hogy ez a kis démonivadék a legerősebb fegyver a Mennyek ellen vívott harcban. A démonok annak idején elvesztették őt, az ereje elrejti előlük, sőt, még az angyalok elől is, de sokan keresik őt és csak idő kérdése, hogy valaki rátaláljon. Most, hogy Lucifer kiszabadult, a gyerek ereje is megnőtt, hamarosan nem csak játékokat kelt életre. A démonok megérzik az erejét, megtalálják, átadják Lucifernek, aki gond nélkül felhasználja a srácot, hogy angyalokat ölhessen és ezt minden erővel meg kell akadályozni. A srácoknak leesik a mondat lényege, a gyerekgyilkosság nem az ő műfajuk, ám Castiel nem győz csodálkozni azon, hogy Sammy tavaly ilyenkor bármit megtett volna a győzelemért. Azóta megváltoztak a körülmények, Dean bedobja azt az ötletet, hogy elviszik a gyereket Bobbyhoz és kitalálják, mi legyen vele. Castiel ezt a megoldást is lesöpri, a gyerek jelenleg normális és boldog, mi lesz akkor, ha bedühödik, ráadásul ha el akarják rabolni őt, hogyan kapják el, képes kontinensnyi távolságokat is utazni az erejével. Sammy bedobja az érvek jolly jokerét, elmondják neki az igazat. Ha felfedik előtte az igazat, akkor van esélyük arra, hogy a gyerek jól döntsön. Sajnos Castiel azzal vág vissza, hogy annak idején Sammynek is megvolt a lehetősége a helyes utat választani, mégis elbukott, és ő nem fog másodszor kockáztatni. Castiel eltűnik, a tesók egyedül maradnak. 

10.png

Juliánál nagy baj lesz, megtalálták a démonok! Egy ártalmatlannak tűnő postás képében bukkan fel ugyanaz a mocsok, aki annak idején megszállta őt. Most jött visszavenni a testét, hogy megtalálja az ivadékát, hiszen a tesók biztos elmondták Juliának hol a gyerek. Sajnos Jesse-t Castiel találta meg előbb, ami most ugyanolyan rossz, mint a démonok esetében. A gyerek mintha csak tudná, hogy itt valami rossz dolog készül, hátrálni kezd, a szüleit hívja, ám Castiel elintézte, hogy azok reggelig aludjanak. Castiel kezében ott a démontőr, lecsapni készül, de ebben a pillanatban több dolog is történik egyszerre: berontanak a tesók, akik a ballonkabátos ismerősüket keresik a rettegő gyereken, aki a földre mutat. Ott van az apró játékbabává változott Castiel és Jesse is alig hisz a szemének, hogy ezt ő tette. A furcsa hármas leül tárgyalni, Dean felrakja Castielt a kandallópárkányra. Az egyszerűség kedvéért azt mondja, hogy nem ismerik őt, és Jesse-t szuperhősnek mondja. Ez a normális változata annak, hogy elhozhatja az Apokalipszist. Ők ketten titkosügynökök, akik hozzá hasonló gyerekek után kutatnak, akiket egy titkos dél-dakotai bázisra vihetnek, mintha csak az X-menekről beszélnének, sőt, még az ismerősük is tolószékes. Ha Jesse jó fiú lesz, akkor a végén visz mindent, ahogy a hősök szokták: nők, hírnév...

Sajnos hiába minden, megérkezett Anyudémon, falhoz vágja a tesókat, Sammyt felsőbb parancsra nem bánthatja, ám Deannel nyugisan elpingpongozik a falak között. Jesse rászól, így Anyudémon ráfigyel végre, szépen elmondja neki, hogy ő valójában egy ifjú kis démonfajzat, az eddigi élete minden része hazugság. A szülei nem az igazi szülei, akik hazudtak neki, hogy félelemben éljen, a két vendég nem is FBI ügynök, ő pedig nem is szuperhős. Sokkal erősebb, és most kéne igazán dühösnek lennie, hiszen egészen idáig gyerekként kezeltek és titkolóztak előle. Jesse-ben mintha ébredezne valami, magától feléled a tűz, a lámpák ki-be kapcsolnak, és remegni kezd a ház. Anyudémon csábítja a gyereket a sötét oldalra, de Sammy is szót kap végre, és elmondja az igazat: kicsodák ők, kicsoda ez a gonosz nő itt velük és miért is fontos Jesse. Sajnos Anyudémon is mondja a magáét, Jesse viszont ráparancsol, hogy pofa be és ül, erre egy szék magától Anyudémon segge alá csúszik. Sammy szerint Jesse-nek van választása, ha erre a démonra hallgat és átáll a sötét oldalra, akkor milliók halnak meg. Viszont azt se felejtse el, hogy ő félig ember, és a kezében van a választás lehetősége. Szegény kissrácnak ez túl sok, Sammy azért mondja el mindezt, mert saját tapasztalatból beszél, rossz döntést hozott, amikor a saját kereszteződéséhez ért. Jesse pár pillanat múlva szólal meg, egyszerűen kiűzi a démont az anyjából. Ezt még Dean is elismeri, hogy király volt, és Jesse végre mosolyog.

Később, Julia még eszméletlen, Dean szerint felépül, viszont Játék Castielt jó lenne ha visszaváltoztatná. Még mit nem, meg akarta ölni, jogosan fél tőle Jesse. Dean megnyugtatja őt, hogy Castiel rendes tag, csak össze van zavarodva, de nem, Jesse nem csinál semmit se vele. Viszont mi lesz ezután, hova viszik őt? Kiképzik, jól jöhet a harcban, ám Jesse nem akar harcolni. Sammy lép közbe, Jesse-ben olyan erő lakik, amit még ők se láttak, de ettől még nem lesz szörnyeteg, ne higgyen azoknak, akik ezt mondják rá. A maguk módján a tesójával mindketten szörnyetegek, viszont itt sem maradhat, hiszen a démonok tudják hol lakik, eljönnek érte. Jesse a szülei nélkül nem megy sehova, viszont a szörnyű igazság az, hogy a szülei ekkor is veszélyben lennének. A tesók már csak tudják, vagy teljesen benne van, vagy teljesen kiszáll, de a veszély így is, úgy is követni fogja. Ezt csak ő tudja eldönteni, talán ez élete legfontosabb döntése. Jesse megértette, fel akar menni a szüleihez búcsúzni. Majd azt látjuk, ahogy Jesse benéz a szüleihez, majd átmegy a saját szobájába, ahol elmélázik az Ausztrália poszteren. Odalent a tesóknak már feltűnik a gyerek hiánya, felmennek a szobájába, de ott már nincs senki. Castiel újra önmaga lett, ő mondja el, hogy eltűnt, de előtte mindenkit helyrehozott. A papíron az áll, hogy nem akarta bajba keverni a szüleit, így lelépett, sajnálja. Castiel szerint esélytelen, hogy megtalálják, hacsak Jesse nem akarja, hogy megtalálják, ennyire erős a kölyök. Később a tesók már újra úton vannak és több tanulságot is sikerült levonniuk a kalandból. Elmondták az igazat Jesse-nek, de tönkretették az életét. A szülők pedig azért „hazudnak”, hogy csak a mentos+kóla legyen a legnagyobb gondjuk, mert ennél sokkal rosszabb dolgok várnak rájuk, ne szembesüljenek ezzel még gyerekként. És talán a legfontosabb tanulság, hogy talán a saját apjuk is hazudhatott volna nekik. Elgondolkodtató rész volt, de ennél lesznek még cudarabb kalandjaik is a srácoknak. Annyi biztos, hogy Jesse egy egész érdekes karakter volt, és eddig (az eddig levetített 14. évad végéig) nem hozták őt vissza, pedig érdekesebbé tehette volna a tesók életét.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása