Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x05 - Ledöntött bálványok

2019. december 04. 15:00 - Szencsike

Véget ért a nagy különélés szomorú időszaka, a fiúk újra együtt vannak, a problémák ugyanazok továbbra is, de legalább hajlandóak szemet hunyni felettük a nagyobb jó érdekében. A mostani rész is az emlékezetes epizódok közét tartozik, csapjunk is bele. Két autóbolond baráttal kezdünk, egyikük, Cal nemrég vásárolt meg egy igazi legendát, mégpedig James Dean híres Porschéjét, Little Bastardot/Kis gazfickót. Ha a férfiak megtalálják az álomautót, igazi gyerekek lesznek, ők is le vannak nyűgözve a legendás géptől, ami tényleg a híres színészé volt, stimmel az alvázszám. Muszáj beindítani a kocsit, és a nagy pillanatot meg kell örökíteni. Jim elszalad a kameráért, Cal a kocsiban várakozik. Sajnos azonban a legendás autó áldozatot is követel, hirtelen hideg lesz, bekapcsol a rádió. Jim kintről csak annyit hall, hogy beindult a kocsi, majd egy csattanás következik. Jim nyugisan visszasétál a garázsba a bekapcsolt kamerával, szólongatja a barátját, de ő nem reagál. Cal lefejelte a szélvédőt, ami elegáns vonalban szelte ketté az arcát.

1.png

A tesóink úton vannak, Dean ötlete, hogy vizsgálják ki a kocsis történetet, Sammy ezt időpocsékolásnak tartja. Itt a világvége, meg kell találniuk a Coltot, nem egy ilyen piszlicsáré dologgal foglalkozni, ám Dean szerint ez jó gyakorlás, hogy újból összeszokjanak. Újra meg kell tanulniuk csapatként együtt dolgozni, és az ügy amolyan tiszta lapot adhat mindkettőjüknek. A tesók megérkeztek az ohioi Canton városába, FBI ügynökként találkoznak a helyi seriffel. A pasas szerint feleslegesen fáradtak, megvan a gyilkos, mégpedig Jim. Ott a felvétel, ahogy megöli a barátját. A tesók szemében több a kérdés, mint a válasz, hülyeségnek is tartják, miért ölte volna meg a legjobb bartáját, ráadásul hogy volt képes ekkora erővel belevágni Cal fejét a szélvédőbe? A seriff se épp egy agysebész, de drogokra fogja, attól Jim felbátorodhatott, az ügy egyszerű, ne bonyolítsák túl. A tesók beszélnek Jimmel is, elhiszik neki, hogy nem ő tette, csak mondja el mi történt. Jim elmondja, mit tapasztalt, ott se volt, mikor hallotta az autót magától beindulni, majd jött a csattanás. Szerinte a kocsi tette, eleve átkozott az a gép, mármint szó szerint átkozott, hiszen a Kis gazfickóról van szó. Dean azonnal kapcsol, ez az a bizonyos Kis gazfickó? Sammynek nem mond semmit se a név, ám Dean készséggel felvilágosítja, hogy ez az a kocsi, amiben James Dean meghalt. Cal és Jim már évek óta keresték a kocsit, Cal találta meg előbb.

2.png

Dean számára az ügy már személyes lett, a Kis gazfickó a rendőrség garázsában áll, mint bizonyíték, még a vért se mosták le róla. Sammy Christine-hez, a híres Stephen King autóhoz hasonlítja a Porschét, de ez most igazi, Dean szakértőként meséli el mi lett a kocsi sorsa. James Dean halála után a kocsi több tulajdonos kezében is megfordult és mindegyikük a kocsi miatt halt meg: szerelés közben rázuhant, vagy épp a versenypályán balesetezett. 1970-ben tűnt el, azóta senki sem látta. Az alvázszám is jó azonosító lehet, de a mindent eldöntő bizonyíték a  motorszám, ha az is stimmel, akkor tényleg a legendás kocsit találták meg. A motorszámot pedig csak úgy lehet leolvasni, hogy valaki bemászik a kocsi alá, és leírja. Dean lesz az, összeszorul a gyomra, így még meg is kéri az autót, hogy ne bántsa őt, és aláfekszik a gépnek. Még Sammyt is elzavarja a közelből, nehogy felidegesítse a drágát, majd nekikezd lesatírozni egy papírra a motorszámot. Az autó remeg felette, nyikorognak a tartószerkezetek, de sikerült, Dean megkönnyebbülten állhat fel, Sammyt pedig megbízza, hogy derítse ki a tulajdonosokat, egészen 1955-ig visszamenőleg, jó kis délutáni program lesz ez neki.

3.png

Dean a várakozás közben egy bárban szédíti a pincérlányt, aki színésznő akar lenni, micsoda véletlen, van nála egy olyan névjegykártya, ami egy produkciós cégé. Csörög Dean telefonja, a kislányt elküldi egy újabb korsó sörért, és Sammy mondhatja is a híreket. A tesónak nem tetszik, hogy a bátyus ilyen nyugodtan ücsörög egy bárban, Dean kikéri magának, ő feküdt a gyilkos kocsi alatt, megérdemli. Akkor a kocsiról kapott infót is jól kell viselnie, ugyanis a kocsi első és egyetlen tulajdonosa egy orvos volt, 1972-ben halt meg, és ez a Porsche sose volt a Kis gazfickó, nem stimmel a motorszám. De akkor ki ölte meg Calt? Ugorjunk egy másik áldozathoz, az esti órákban is dolgozik, a házvezetőnője, Consuela befejezte a napi munkát, hazamehet ő is. A pasas egyedül marad, a levegő hideg lesz, és ott áll mögötte valaki. Felismeri a gyilkosát, és mi is megismerjük őt, ugyanis nem más, mint Abraham Lincoln, Amerika leghíresebb elnöke. Később már Agysebész seriff és a csapata helyszínelnek, mikor a tesók megjönnek. Sajnos a seriff nem nagyon tud mit kezdeni azzal, hogy a halottja egy fejlövésben  halt meg, ahol nincsen meg a pisztoly, nincsen meg a golyó és nincsen még puskapor maradvány se. Igaz, ha nagyon gondolkodnia kell, akkor hivatásos bérgyilkosra tippelne, valamelyik titkos ügynökség bérelhette fel. Hát persze, higgyen amit akar, viszont lesz egy tanú, a házvezetőnő. Szegény Consuela teljesen kikészült, spanyolul rémüldözik az egyik rendőrnek. Az ügynökök lecsapnak rá, Sammy összeszedi a minimális spanyoltudását, és kikérdezi a hölgyet. A leírás alapján egy nagyon magas, fekete kabátos férfit látott, szakállal és magas kalapban. Kalapban mint Lincoln, hümmög Dean, ám Consuela bólogat, a gyilkos maga Abraham Lincoln elnök volt, hát ez már több mint fura. 

A srácok a motelban keresgélnek tovább, Dean épp a Porschés videót elemzi, egy kimerevített képkockán látszik egy homályos férfi alak, ez bizony James Dean. A hírességek szellemei gyilkolásznak, Dean szerint ez hülyeség. Nem, nem az, sokkal több híres szellemről szólnak a hírek, mint az ismeretlen társaikról, Sammy azon csodálkozik, hogy csak most találkoztak egy ilyennel. James Dean és Lincoln elnök a rajongóikat ölték meg, ugyanis a második áldozat történész volt, a polgárháborút kutatta és Lincoln a kedvence. Két hírességre kell vadászniuk, de a szellemek általában a lakóhelyükön kísértenek, ez meg egy poros kisváros, miért vannak itt? Meglesz ez a válasz is, ugyanis Cantonnak van egy viaszmúzeuma. A srácok meglátogatják a helyet, Dean rácsodálkozik az alacsony Gandhira, Sammy véleménye az, hogy emberileg viszont igazi nagy ember volt. Mint újságírók beszélnek a hely vezetőjével, aki örül a sajtónak, megvannak a visszatérő vendégeik, de kell a hírverés. Cal és a prof is a gyakori vendégek között volt, de őket nem fogják megemlíteni. Dean szerint annyira élethű a Lincoln szobor, mintha mindjárt megmozdulna, de nem, szerencsére ilyesmiről szó sincsen. A múzeum különlegessége abban rejlik, hogy sok eredeti tárgy is a rendelkezésükre áll, például Lincoln kalapja, James Dean kulcstartója vagy Gandhi szemüvege. Az igazgató új terve, hogy egy fiataloknak szóló kiállítást hoz létre, nagyon lelkes a pasas.

6.png

Később Sammy arra tér vissza a szobájukba, hogy Dean Bobbyval telefonál és épp az Apokalipszistől bevadult hírességekre panaszkodik, meg itt a világvége, hát tudjuk, kinek a hibája... Sammy becsapja az ajtót, Dean leteszi a telefont, ha kész a kocsi, akkor menjenek. Kész hát, de Sammy mindent hallott és még ha nem is mondja ki, a lelkébe taposott. Deannek tök mindegy, ami történt, megtörtént, a kihallgatott telefon vagy a világvége, ennél jobban úgyse tudnak zöld ágra vergődni egymással, inkább menjenek vadászni végre. A srácok visszatértek a múzeumba, minden csendes, Dean lekapja Lincoln kalapját és parodizálni kezdi az elnököt. Sammy most épp olyan állapotban van, hogy nem veszi a poént. Dean elmegy a kulcstartóért, Sammy egyedül marad a hírességekkel. Megszemléli Lincoln ábrázatát, viszont egyszer csak becsapódnak mögötte az ajtók. Nem Dean szórakozik vele, hanem itt van egy szellem. Sammy előkészíti a fegyverét, de mindegy, mert a puskát egy rejtélyes erő kitépi a kezéből, majd rátámad Gandhi. Igen, a békeszerető, minden ember példaképe Gandhi profi módon ugrik rá Sammy hátára és fojtogatja őt. Dean szerencsére időben érkezik, mielőtt Gandhi elintézné az öccsét- A viasz Gandhi még a helyén áll,  Dean gyorsan lekapja a szemüvegét, a szellem eltűnik. Sammy menőbb gyilkost is kifoghatott volna Dean szerint.

A srácok később pakolnak, elvégezték a melót, irány a következő küldetés. Sajnos Sammynek kétségei vannak, Gandhi szelleme nem pusztult el olyan látványosan, mint ahogy a szellemek általában szoktak, sőt, mintha meg is akarta volna harapni. Az igazi Gandhi ezzel szemben kizárólag gyümölcsöket evett. Ezzel az infóval sikerült Deant megröhögtetnie, micsoda példaképe van Sammynek, egy gyümölcsevő pelenkás pasas, aki szellemként Sammyre támadt. Deannek véget is ért itt a munka, Sammy is pattanjon szépen, aztán mehetnek. Fenét, Sammy végre kimondja amit már régóta visszatart, nem fog működni a régi-új csapatuk, próbaidő ide vagy oda. Tisztában van azzal, hogy mit követett el, hogy mit gondol erről a bátyja, és utálja is emiatt saját magát, talán jobban is, mint ahogy Dean utálja őt. Ha újrakezdik a közös munkát, akkor Sammynek is hadd legyen szava, ugyanis pont Dean volt az, aki miatt Sammy lelépett. Azért választotta annak idején Rubyt, mert mellette erős lehetett, nemcsak a „kistestvér”. Nem Dean hibája, hanem Sammyé, de jobb lenne, ha mostantól végre felnőttként kezelné őt. Szerencsére nem tudják folytatni ez a húsbavágóan fájdalmas beszélgetést, mert csörög a telefon. Ismét a seriff, megint baj történt, Dean kénytelen igazat adni Sammynek, még mindig nincs vége a nyomozásuknak.

9.png

A rendőrségen Agysebész seriff fogadja őket, fogalma sincsen, hogy mit kéne mondania, egyszerűen csak beküldi a srácokat a kihallgatóba. Ott két riadt tinilány várja őket, elvitték a barátnőjüket, egy olyan valaki vitte el, akit nagyon kedvelnek, ez pedig Paris Hilton. Igen, Paris Hilton, kell pár pillanat a fiúknak is, hogy felfogják a helyzet súlyát. Megköszönik a lányok segítségét, és megbeszélhetik, hogy Paris Hilton él és virul, de nem lehet gyilkos, ők néztek el valamit. Sammy elmegy a halottasházba, átolvassa Cal kórbonctani jelentését, majd ő is belevág a fickóba. Talál is valamit a fickó szétbomlott gyomrában, két apró fekete magocskát. Később Sammy viszi a várakozó Deannek a hírt, az áldozatok mindegyike gyanúsan sok vért vesztett, kb. annyit, mintha táplálkoztak volna belőlük, plusz ott a két kis mag, Sammy ilyet még nem látott. Dean csalódott benne, nem elég gyík ezek szerint. Sammy bújja az online növény -és maghatározót, van találat, a magocskák Kelet-Európából származnak, egy közel 30 éve kivágott balkáni erdőségből. Ezt az erdőt a helyi legendák szerint a pogány istenség, Leshi őrizte. Elég rosszindulatú, bármilyen alakot ölthet és az imádói vérét szívja, cserébe magokat ültet beléjük. Vagyis felvette James Dean alakját, mert megérintette a kulcstartóját? Jó kérdés Dean, de szerencsére van megoldás, hogyan ölhetik őt meg: vasfejszével kell lecsapni Paris Hilton fejét. 

A tesók visszamentek a múzeumba, Dean kezében ott a fejsze és elkezdik keresgélni a Paris Hilton bőrébe bújt Leshit. Egy átalakítás alatt álló terem lesz a végállomás, ott van az eltűnt barátnő, egy fához kötözte ki őt a rém, a lány még él, ez is egy kis könnyebbség. A fejszét egy erő nekivágja a falnak, majd Paris Hilton a maga teljes valójában és valóban a szőke hotelcsászárnő alakításában felbukkan Dean mögött és agyonveri őt, majd a segítségére siető Sammyt is. Paris később a szépre és élesre manikűrözött körmeit élesíti a késein és várja, hogy a srácok végre felébredjenek. Előbb Dean majd Sammy tér észhez, Paris élvezni fogja a fiúk elfogyasztását. Korábban csak gyorskaját evett, de most igazi lakomát fog csapni, az egész rituálét el fogja végezni. A régi szép időkben az emberek önként és örömmel dalolva adták át magukat neki, manapság pedig magasról tesznek rá. Az erdő helyén egy gyár lett, neki pedig vándorolnia kell és maradékokon tengődik, ami nem túl szexi. Viszont eljött az Apokalipszis és úgy döntött, hogy kihasználja a lehetőséget, hogy a zavarosban halásszon. Eljött a kis múzeumba és a rajongókat eszi. Neki tök mindegy, hogy nem az igazi Leshit imádják, lényeg, hogy kaját kaphat magának. Dean szerint eddig ő a legőrültebb istenség, akivel csak találkoztak. Paris szerint nem, az emberek az igazi őrültek, régen isteneket imádtak, manapság pedig Paris Hiltonokat.  Celebek és az ő hülyeségeik kellenek az embereknek, milyen vicces ezt pont Paris Hilton szájából hallani. Régen a vallást imádták, ma a bulvárlapok hőseit. Dean inkább a Penthouse felé hajlik, de ez csak az ő véleménye. Dean ezzel kiérdemelte magának az első fogás megtiszteltetését, ám köszönettel, de visszautasítja. Nem Paris Hilton rajongó és az öribarija sem lesz (Parisnak volt egy legjobb barát kereső műsora), még a Viasztesteket se látta (utalás ezzel a drága kolléga, JarPad szerepére a  szintén Paris Hilton filmben, még JarPad oda is néz, amikor Jensen ehhez a kis mondathoz ér). Paris viszont ismeri Dean bálványát, az apja az, még a fejsze is az övé. Talán megidézheti Deannek, hátha úgy könnyebb lesz neki is. 

Dean közben kiszabadította magát a kötél szorításából és rátámad Parisra, időközben Sammynek is sikerült kiszabadulnia és a fejszéhez rohan. Dean elengedi Parist, Sammy lecsaphatja a fejét pár jól irányzott mozdulattal. Dean próbálja összeszedni magát, ám Sammy elégedett arccal dörgöli a bátyja orra alá, hogy elintézte őt Paris Hilton. Később a tesók kiköltöznek a motelból, Dean a seriffel telefonált és mondja is a híreket Sammynek. A foglyul ejtett lány jól van, Agysebész seriff pedig kiadta a körözést Paris Hilton ellen, Dean jót röhög ezen. Itt az ideje a jól megszokott epizód végi jellemfejlődésnek. Dean elismeri, hogy ő maga is hibázott, ő törte fel az első pecsétet, ugyanolyan tudatlanul, mint ahogy Sammy a következmények tudta nélkül megölte Lilithet. Túlságosan is rövid pórázon tartotta őt, elnézést érte. Sammy elfogadja, és szerinte egyszerűen csak harcolniuk kell, de akármi jöjjön, muszáj, hogy egy oldalon álljanak. Dean részéről ez rendben is van, és hogy Sammy lássa a bizalmát, megengedi, hogy vezesse Babyt, mondván Dean fáradt és a srácok útra kelnek a következő kaland felé.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása