Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időbevándorlók 1x05 - Véletlen volt

2019. december 04. 09:00 - Szencsike

Egy szép reggel Lars a szomszédai hangoskodására ébred, a digitális órája sajnos egy újabb áramszünet miatt lenullázódott. Ráadásul, hogy a korona is felkerüljön erre a nehezen induló reggelre, egy Odin-hívő hittérítő kopog be hozzá. Szegény Lars nagyon nincs képben se Odinnal, se a világgal így percekkel az ébredés után, nem akar a nagyszerű félszemű istenségről beszélgetni. A térítő azonban nem adja fel, még az ajtóba is beteszi a lábát, Lars bekeményít, nekilöki a folyosó falának, húzzon el innen. A térítő belátja, hogy itt nem győzhet, elmegy, de odaveti Larsnak, hogy üdvözli a kolléganőjét, Alfit. Lars köpni-nyelni nem tud hirtelen, honnan ismeri a hittérítő Alfit? A térítő elmegy, a balhét végignézte a kőkori Díler szomszéd is, Lars nagyon büszke magára, hogy elküldte a fenébe a mihaszna Odin-hívőt. 

1.png

Lars munkába menet gyorsan cseppent egyet a szemébe, aztán vele beautózunk,  Alfival pedig besétálunk a rendőrségre. Az egyik utcai felirat szerint a „Múlt a jövő!”. Érdemes elgondolkodni ezen is.  A rendőrségen a híreket figyelik, úgy néz ki ezek a neo-ludditák végrehajtottak egy komoly akciót, ezért döglött be minden digitális óra, felrobbantották azt a szerkezetet, ami szinkronizálja a világórát. Nagy-Britannia a központjuk, annak idején eleve onnan is indultak. Alex kolléga azonban mit sem törődik ezzel, neki a mikrosütőt kell újraprogramozni, megáll az élet nélküle. Eljött a megbeszélés ideje, Larsék beszámolnak, hogy a Szolgálólány régen a katonaság tagja volt, Trine volt a valódi neve, de személyiséget változtatott és egy Ada nevű ál-19. századi szolgálólány lett belőle. A seregben drónpilóta kiképzést kapott, majd líbiai célpontokat bombázott. Wenche számára egyáltalán nem világos, hogy mit akarnak ettől a nőtől, hát Alfi kioktatja: transztemporális, Navn-t egy katonai drónnal ölték meg, és a Szolgálólány tud ilyet irányítani. A nőt a katonai szolgálat után poszttraumás stresszel kezelték, a pszichológusa már megvan. Harald főnök részéről mehet a dolog. 

2.png

Később Alfi a kocsijával távozna a parkolóból, hát nem ott áll előtte a kapunál Wenche autója. A nő eleve bent sem volt a kocsijában, még visszament a kávéjához édesítőért. Mintha direkt lassan intézné az indulást, Alfi rászól, hát Wenche talán csak erre várhatott. Alfi orra alá dörgöli, hogy tud Urd-ról és a harcos múltjukról, amiről Alfi szinte biztos, hogy hazudott a felvételijén. Alfinak fogalma sincsen miről beszél, Wenche visszaballag a kocsijához. Wenche alig akar elindulni, Alfi vérnyomása az egekben, és rádudál Wenchére. Valami elpattan a kis vikingünk fejében, és egyenesen nekimegy Wenche autójának. Lars ezt a csattanást hallotta meg odakintről, Wenche túlélte a kis incidenst, Alfinak fogalma sincsen, hogy mi történt vele. Nézzük meg Kutya Torét, csúnya dolog ez a 21. század, jönnek a felszólítások az elmaradt befizetésekről. Bozontot valaki megkereste valami ajánlattal, ez még válasz nélkül marad. A kislányával elindulnak az oviba, de odakint egy újságíró vár rá, ugyanis valahogy kiderült, hogy ő az a bizonyos híres Kutya Tore, aki Szent Olaf gyilkosa volt annak idején. A rendőrségen Alfit felelősségre vonják a balesetért, ő rákeni a kocsira, valami magától beindult. Lars szerencsére ott van mellette, Harald főnök tőle is megkérdezi, hogy valóban baleset volt-e. Lars falaz Alfinak, tényleg csak véletlen baleset volt. Bejön Wenche is, kapott egy nyakmerevítőt, Alfi a lehető legártatlanabb arcát villantja rá. Harald főnök elküldi szabadságra a lesérült nőt, utána megbeszélik alaposabban a balesetet. Wenche azonban nem elégszik meg ezzel, ő már jelentette a Rendőrfőnökasszonynak és a szakszervezetnek Alfit.

A kocsiban Lars is kiosztja Alfit, tudja, hogy szándékosan ment bele Wenche kocsijába, viszont se Alfi, se Wenche pártján nem áll, inkább a nyomozással foglalkozzanak. Alfinak csendben kell morgolódnia, viszont más miatt is főhet a feje, Urd egy üzenetben elküldte a Bozontot leleplező cikket. Szegény Bozontot a munkahelyén éri utol a végzet, a kollégák javában pletykálnak róla a cikk miatt. A főnökasszonya is behívja, sajnos a cég renoméjával nem lehet összeegyeztetni egy szent meggyilkolását, úgyhogy Bozont ki van rúgva. Le kell adnia az egyen pólót is, így a kedves főnökasszony megnézheti a csatákban szerzett sebeit. Szegény Bozont, régen lehet ő volt a pogányok vezetője, de most hiába változott meg, hiába lett belőle jó ember, ő csak egy nemzeti hős gyilkosa a mai emberek szemében. Lars és Alfi megérkeztek a terápiás központba, ahol a Szolgálólányt kezelték. Ada-Trine a kezelése során lett transztemporális, ugyanis szerelmes lett egy bizonyos Doktorandusz nevű 19. századi betegtársába. A pasas régen tudós volt, de a 21. századot meggyűlölte. Lehet, hogy neo-luddita volt, de Trine miatta vette fel az Ada személyiséget. Sajnos a doktor nem tudja, hogy hol van a Doktorandusz, de megvannak a felvételek a terápiás ülésekről. Larsék az irodában ezeket a felvételeket hallgatják, a Doktorandusz szerint a tudomány lealjasítja az embereket és a gépeik rabszolgájává teszi őket. Szerinte az időbevándorlók jelentik a megoldást a jelenkor problémáira. Megszólal egy női hang, ez Trine-Ada, aki rájött, hogy a drónos akciók következménye az emberi szenvedés. 

5.png

Bozont hazatért, és a hírek miatt tucatnyi tüntető kiabál a háza előtt. Megismerjük a korábbi ajánlatot is, kapott egy ellenfelet, vagyis titokban harcos a faszi, igaz, lelkiismeret furdalása van miatta, mert titkolja. Alfi és Urd megerkeztek Bozont háza elé, ott szembesülnek azzal, hogy az emberek Bozont megbüntetését követelik a múltbéli tettei miatt. A csajok ránéznek Bozontra, pénze még van, meló is lesz nemsokára, az asszony és a gyerek viszont leléptek a nő szüleihez. Urd szerint ez biztos jele annak, hogy vége a házasságának, hiszen a mai nők az első nehézség után elhagyják a férjeiket. Bozont szerint a felesége nem ilyen, ám Urd váltig állítja, hogy vele sokkal jobban járt volna. Bozont viszont már nem érez semmit se iránta, régen sokkal egyszerűbb volt az életük, de a feleségével igazán mélyről indult a kapcsolatuk, ami segített mindkettejüknek kilábalni a gödörből. Alfi nagyokat hallgat mellettük, Urd mérgesen elvonul, Bozont biztosra veszi, hogy Alfi is haragszik rá. Nem, sőt, azt biztosan tudja, hogy nem működött volna köztük egy kapcsolat, főleg manapság. Bozont az apját idézi, az öreg Kutya mindig is kedvelte Alfit, mert eszes lánynak tartotta. Alfi is kedvelte az öreget, Bozont pedig hallgathatja tovább a tüntetők kiabálását. 

6.png

Lars elment Mariékhoz, Ingridnek ma nála kéne aludnia. Gregers nyit ajtót, eljött az a bizonyos pillanat, amit Lars múltkor említett, hogy Gregers megint utálni fogja őt. Az utálat oka, hogy kiderült a kiscsajok kitől szedték a Temproxátot. Gregers szerint Lars veszélybe sodorta a saját lányát és a többieket is, csúnyán félreismerte őt. Lars Gregerset tartja szélhámosnak, ő keresett magának egy pót-családot, mert nem tud megbirkózni a fia elvesztésével. Lehet ezzel túllépett egy határt, Gregers rácsapja az ajtót. Másnap Harald főnök tart sajtótájékoztatót, olyan mint az okos lány, mond is valamit, meg nem is a gyilkosságokról, a sajtó pedig megőrül, amiért nem kap értelmes válaszokat. Lars a főnöke hangjaira ébred reggel, este a tévé előtt aludt el. A híradóban még elmondják, hogy a neo-ludditák több városban is tüntettek. Lars otthona mellett van az időbevándorlók utcája, itt minden rendben van, élik a csendes, időben összemixelt világukat az emberek. Lars asztalán már több üres szemcseppes fiola van, egyre többet használ a barátunk. A rendőrségen a Rendőrfőnökasszony kérdezi ki Harald főnököt, hogy áll a nyomozás? Áll, ahogy áll, és a főnökasszony figyelmezteti őt, hogy ne csak a nyomozásra figyeljen oda, hanem a csapatára is. 

7.png

Lars már az irodában is cseppent egyet, Alfi pont ekkor lép be az irodájába kérdezni. Lars szerencsére gyorsan feléled, Alfi meg úgy tesz, mintha nem látott volna semmit. Lars talált egy raktárat, amit Trine-Ada bankkártyájával fizették ki, mennek is oda. A páros megérkezik a raktárhoz, az irodista szerint a raktár tulaja épp itt van. Trine-Ada épp elfut mielőtt Larsék odaérnének, hiába futnak utána, nem tudják utolérni a nőt. Viszont így szabadon át tudják kutatni a raktárt, ahol rengeteg iratot találnak a befogadóközpontból, többek között megvan Madeleine anyaga is. Elmennek Madeleinéhez, a lány anyukája figyelmezteti őket, hogy siessenek, mert a férje hamarosan hazaér, és nem szeretné, ha itt lennének. Az édesapa nagyon félti a lányát, mióta hazatért a befogadóközpontból, ahol elég csúnyán bántak vele. Madeleine nem lett jobban, mióta legutóbb láttuk őt. Szegény lány maga elé motyog valamit, Larsék hiába kérdezik őt, nem is figyel rájuk. Alfi felismeri, hogy óészakiül beszél a lány, aki számokat motyog maga elé. Nem hinném, hogy a szőke maca csak úgy magától megtanulta volna a nyelvet, tuti történt vele valami a tóban. Lehet, ami a csajoknak csak perceknek tűnt, addig Madeleine sokkal tovább volt távol, mire visszaért. Nem okoskodok tovább, Alfi leírta a számokat, Madeleine egy falon látta őket. Szegény lány sírógörcsöt kap, az anyuka kitessékeli őket, nehogy itt érje őket az apja. Odakint Lars azon gondolkodik, hogy mi lehet szegény lánnyal... Alfi szerint egy gonosz szellem szállhatta meg. Alfit Urd hívja, Vöröske teljesen kivan idegileg, Bozont az életével játszik! Urdot Bozont felesége hívta fel, hogy a férje nagy bajban van, este valaki bosszút akar állni rajta. Alfinak mennie kell, Lars egyedül nézheti át a raktáros anyagokat. 

Megnézzük mit csinál Trine-Ada, valahova vidékre ment a lány. Lars visszaért a raktárba, Alfi hívása ott éri őt, a hangok alapján a lány valami bulihelyen lehet, ám Alfi váltig állítja, hogy nem bulizni ment. A bulihely stimmel, de annak is az alagsorában járunk, ahol az illegális bokszmeccseket vívják, jó sok pénzért. Itt van Alfi, Urd, és Bozontné is, akik Bozontot várják, aki épp összehányja magát a vécében. Miután kijön, egy emberként mondja neki mindegyik nő, hogy lépjen vissza, ám Bozont a családja miatt teszi, kell a pénz, nem fog kölcsönkérni senkitől, fene vinné el a büszkeségét. Lars a raktárban megtalálja a kabátot, amit a halott nő viselt, mielőtt belevetette volna magát a vízbe. Ada ekkor már javában az erdőt járja, mikor egy szintén szolgálónak öltözött nő kiállt rá. Nem messze innen van egy farm, itt él békés elégedettségben a Doktorandusz, és mellette még ott van rengeteg szolgálólány is. Micsoda kis kommuna lehet ez, egy férfi és sok nő... Meghozzák Trine-Adát, jöhet az elbeszélgetés, ugyanis mintha Trine-Ada nem szívesen látott személy lenne itt. Itt hagyta a kis közösséget, ugyanis a lány nem akart a guru gruppie-ja lenni. Ez a Doktorandusz elég veszélyes alaknak tűnik, de kész visszafogadni Trine-Adát. 

A bokszmeccsen Bozont egy bizony Tobias, Megváltó becenevű alakkal küzdhet meg, a közönség az ő pártját fogja. Bozontra csak fújjognak, hiszen ő a Kutya Tore és jó okkal, ugyanis a Megváltó hithű keresztény, lehet Szent Olaf követője volt annak idején. Lars a raktárban megtalál egy cetlit, rajta ugyanazokkal a számokkal, amiket Madeline is motyogott. A meccsen Bozont áll vesztésre, a Megváltót drukkerei között ott egy szemüveges, köpcös alak, aki Bozonték házánál is tüntetett, ezek szerint követi őt. Sajnos Bozont sokat vesztett a régi erejéből, a Megváltó joggal érezheti már a kezében a győzelmet. Bozont összeszedi magát, erőt merít a régi emlékekből, amikor kereszteket égetett és alaposan megveri Tobiast, a Megváltót. Bozont nyer, megkapja a gratulációt Alfitól, de ő rögtön a feleségéhez megy, Urd bánatosan figyeli az összekapaszkodó házaspárt. Este lett, Lars felállított egy ötletfalat, rajta a nyomozás legfontosabb infóival. Kell ide egy kis Temproxát, hogy jobban forogjon az agya. Reggel, egy viking időbevándorlót látunk, aki egy olyan könyvet olvas, ami bebizonyítja, hogy nem tudnak visszatérni a saját korukba. Hát, lehet ezt hamarosan megcáfolják. Alfi napja egy számonkéréssel kezdődik, ott van Harald főnök, a Rendőrfőnökasszony és még valaki a jogi osztályról, nagy a baj. Átnézték a kocsiját és megtaláltak benne egy Temproxát fiolát, mivel időbevándorló, az érkezése után ő is kapott ilyet, de hogy került hozzá a fiola?

Lars megérkezett az őrsre, egy nagyon vidám Wenche és Alex fogadja, ők máris büszkén jelentik neki, hogy Alfi csúnyán elvágta magát, ugyanis lebukott az illegálisan tartott Temproxáttal. Lars köpni-nyelni nem tud, bemegy Harald főnökhöz, aki tőle is megkérdi, hogy mit tud Alfiról ez ügyben. Lars nagyot nyel, és férfiasan bevallja, hogy a szemcsepp nem Alfié, hanem az övé. Kicsivel később Lars végzett is, és a folyosón találkozik Alfival. A lány nemrég végzett a vérvizsgálattal, és lecseszi Larsot, az egyetlen barátját, hogy ezzel az ő puhány seggét védte meg. A nemes gesztusért kár volt, ugyanis Lars mindent bevallott, sőt még a felmondását is beadta. Alfi nem tud mit tenni, egyedül maradt. Este Alfi tök egyedül maradt az irodában, telefonozik Urdnak, de csak a hangposta felel. Urd ekkor egy sámánnál van, tőle próbál megoldást keresni az élete nagy kérdéseire. Sajnos a rákot a sámánasszony sem tudja megszüntetni. Alfit randira hívják, Jeppe az a parti őrségtől, sőt még képet is küldött magáról, a farkát csak egy viking kupa takarja. Urd számára a sámánasszony egy feladatot ad, tegye rendbe az életét, mielőtt távozna, ehhez viszont segítenie kell egy régi barátján, a kutya segíteni fog neki. 

Alfi és Jeppe a lány lakókocsijában dugnak, a lány odavan az agyontetovált pasiért. Ehhez képest Larsnak húzós estéje lesz, ugyanis bejutott a lakásába a rész elején látott hittérítő. A férfi már régóta ismeri Larsot, ugyanis ő volt az első, aki annak idején felbukkant, mint időbevándorló, Lars segített neki. Most idejött, hogy ő segítsen Larsnak és lám, tudja a számok megoldását. Hozzájuk ír még karaktereket és kiderül, hogy a számok GPS-koordináták. Lars azonnal csekkolja is, és úgy tűnik talált egy időlyukat, ez köti össze a halott nőt, Madeline-t, Navn-t, mindent, amin eddig dolgozott. Lars biztos benne, hogy a hittérítő valami titkos forrásból szerzi az infóit, de nem. A hittérítő nem dolgozik senki felsőbb állami hatalomnak, ő egyedül Odinnak felel. Alfiék, szex utáni normális viselkedésbe szerintem nem tartozik bele az, hogy Jeppe kitép egy szálat az alvó Alfiból és ezt a szálat egy bizonyítékos zacskóba rejti.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása