Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időbevándorlók 1x04 - Varázsgomba

2019. december 03. 09:00 - Szencsike

Ingriddel és a sokész barátnőivel kezdünk, a kiscsajok nagyon rápörögtek erre a végzős bulira. Újabb nagy projektbe vágták a nem túl éles fejszéjüket, természetesen kellő pia és Temproxát szemcsepp támogatásával. A főszereplő ezúttal Madeleine lesz, aki el fog játszani egy időbevándorlást, beöltözik kőkorszakinak, beugrik a vízbe és eljátssza, hogy megérkezik. Ingrid fejében megszólal egy vékonyka hang, veszélyes lehet, amit művelnek, de a csajokat nem lehet eltántorítani, hiszen a végzős menőségük múlik ezen. Egy motorcsónakkal bemennek az öbölbe, a csatakiáltások után Madeleine beugrik a vízbe, amit fel is vesznek kamerával. Kötelezően megvicceli a csajokat azzal, hogy úgy tesz, mintha görcsöt kapott volna, de ő csak poénkodott. Haha, a nagy lelkesedés kezd lanyhulni, ugyanis nemsokára villan valami, felhangzik egy furcsa hang a vízből, Madeleine meg eltűnik. Tényleg eltűnt, ez nem viccelődés, hiába szólongatják őt a rémült barátnői, nincs sehol. Majd újra villan egyet a víz, és felbukkan Madeleine és néhány új időbevándorló, vagyis érkezés történt. Madeleine-re rá se lehet ismerni, megrémült, fulladozik, Ingrid ugrik utána, az egyik barinő meg hívja a mentőket. 

1.png

Ugyanezen a szép reggelen Lars a szomszédai veszekedésére ébred, de szemcseppel máris elviselhetőbb minden. Autózunk vele és Alfival a melóhelyre, látunk egy kőkorit hatalmas bevásárlószatyorral és egy jókora csomag wc papírral, látunk egy autót, aminek a tulaja Odin-hívő, egy felüljárón pedig Jézus dicsőségét hirdetik. Érdekes szembenállás ez is, a régi és az új világ hite. Alfiék kiértek az erdő szélére, ahol megtalálták Nyuszigyilkos Navn holttestét, vagyis elhurcolták az eredeti helyéről. Alfinak régi csaták képei villannak be, ahogy egy harcost lándzsával döfnek le. Szegény lányon látni is, hogy kiakadt és a lándzsáról kérdez, ez lehet a gyilkos fegyver. Lars és a helyszínelő szerint Navn-t lelőtték, és hivatalos, hogy idevonszolták. Adott a feladat, Lars mutatja a térképen, hogy mi az a terület, ahol körbe kéne nézniük lehetőleg minél hamarabb, ugyanis estére esőt mond, eltűnnek a nyomok. Lars kap egy vészhívást, neki itt vége is a melónak, ugyanis el kell mennie Ingridhez, baleset érte, Alfinak egyedül kell boldogulnia. 

Alfi megkapta a feladatot, nézegeti térképet, de mire megy vele? A földet kezdi el kutatni, véres leveleket talál és felébrednek a régi viking ösztönei. Először szaglás alapján indul egy irányba, majd egy véres faágat megízlel. Menjünk el a temetőbe, Gregerset látjuk, a kisfia sírjához ment ki, amit vandálok feldúltak, és ráírták, hogy „Norvégia a mostaniaké”. Szegénykém nem tud csendben emlékezni, őt is felhívják, mehet ő is Ingridhez. Az időbevándorlók befogadóközpontjába megyünk, oda vitték a lányokat. Gregers már ott van, mire Lars befutott, szerencsére Ingrid jól van, de karanténba rakták. Szerencsére Marie anyu nincs itthon, külföldön konferenciázik, Lars tuti nagyot kapna tőle, ha Ingridnek baja lenne. Gregers elmeséli, hogy mibe keveredett a gyermek, viszont van egy részlet, amit meg kell beszélniük. Ez kellemetlen lesz, de Larsot Alfi hívja, megbeszélik, hogy mit kell a társnak tennie, hogy elinduljon a keresés. Lars a hívás után megtudja, hogy a csajok vérében Temproxátot találtak, vajon ehhez hogy jutottak... Lars játssza a tudatlant, kijött az ügyintéző hölgy, akivel már korábban találkozott, ő magyarázza el neki, hogy ez a karantén csak rutin eljárás, ha valaki érintkezik az érkezőkkel. Megjött a többi szülő is, Madeleine édesanyja vérszemet kapott, ő rögtön az időbevándorlót, Gregerst gyanúsítja, biztos tőle kapták a szemcseppet. A szülők többsége is ezt az elméletet támogatja, Gregers kikéri magának a gyanúsítást. 

5.png

Gregers otthagyja őket, Lars utána megy, szegény 19. századinak kikezdték az idegeit az események. A befogadópont rossz emlékeket idéz fel benne, a fia akkor halt meg, amikor átjöttek ebbe a korba. Lars nagyon sajnálja, de meglátjuk, mi lesz az urakkal később. A rendőrségen Alfinak szembe kell néznie Wenche kolléganővel, a nagyságos asszony elutasította Alfi kérelmét a kutatócsapat iránt, majd holnap mehet a csapat. Akkor menjenek többen az irodából, de Wenche szerint ez még nagyobb hülyeség. Alfi biztos abban, hogy emberi vért talált, még meg is kóstolta, na, ez kellett Wenchének, részéről itt a megbeszélés vége, ez túl sok a korlátolt elméjének. Most a vérivás, de ott a menstruálós moha, tudja, hogy a kis vikingé, Alfi jelenléte egyszerűen felháborító. Alfi visszavág azzal, hogy betétet használ, de Wenche honnan tudhatná ezt, ha az ő alfele már évek óta száraz. Na, egy kolléga belevinnyog a kávéjába, Wenche meg sértődötten kirohan. Harald főnök figyelmezteti a kis vikinget, hogy legyen simulékonyabb, ha extra munkát kér a kollégáitól, Alfi megköszöni az infót. 

6.png

A befogadóközpont orvosi részén Ingrid egy izolált szobában fekszik. A szomszédja Madeleine,  szegény lány teljesen tönkrement a kalandba, valamit csináltak vele, a fogai sárgára színeződtek, szerinte rohadnak és lát dolgokat. Madeleine kis kalandját szerencsére a dokik is figyelik, megfogják a lányt, mielőtt átjutna Ingridhez. Alfi jelenti Larsnak, hogy Wenche szabotálja a keresést, még Lars is tudja, hogy Wenche igyekszik lerázni magáról a feladatokat, de ez a kutatás most a legfontosabb, oldja meg. Alfinak muszáj törnie a fejét, ugyanis Larsra nem számíthat, hiszen neki most a lánya az első. A megoldást a viking barátok jelentik, Urd és a haverok egy parkban játszanak valamilyen játékot. Feltűnik a rendőrség egyik kocsija, az egyik viking a varázsgombái miatt aggódik, de szerencsére nem kell kukáznia az anyagot, csak Alfi jött el hozzájuk. A segítségüket kéri, hogy együtt kutassanak, de Urd nem vállalja be, ugyanis este skald (énekmondó)-est lesz a vikingek törzshelyén, a főgombász is előadó. Urd szerint valamikor éjfél körül kerül sorra a tag, Alfi szerint addigra végeznek és a jól végzett munkáért járó köszönet pedig az, hogy odaadja nekik a bankkártyáját, fogyasszanak. Érdekes, az első részben még a diákhitelre panaszkodott, hogy nem tud belőle betétet se venni, de piára futja, bár lehet azóta már fizetést is kaphatott. A társak és a cuki husky kutyájuk is benne van a kutatásban és az ingyen sörben. 

7.png

A kocsiban már el is kezdték a gombászást, még a kutyust is megkínálják vele. Alfi a kocsit félti, a társai szimplán őrültek. A befogadóközpontnál Lars megölelgetheti a kislányát, kiengedték őt. Hazafelé a kocsiban Gregers rákérdez a Temproxátra, Ingid szerint is hülyeség volt, viszont falaz az apjának, fogalma sincsen, honnan szedték össze a szert. Gregers behívja Larsot, ilyen kalandok után muszáj inniuk valamit. A díszes viking társaság megérkezett az erdőhöz, kezdődhet a kutatás, még az eső előtt végezniük kell. A többiek csak röhögnek, ahogy Alfi főnökösködik velük, de neki muszáj virítania, mégis csak a rendőri tekintélye múlik ezen. Itt a kutya, szagoltassák meg vele a véres levelet, hát szegény kutya agyára ment a gomba, elindul az ellenkező irányba, a gazdi meg rohan utána. A maradéknak kell megoldani a feladatot, ott van köztük egy igazi nyomkereső, vele jobban járnak. Larsék, apuci lecseszheti a kicsi lányát, hogy ellopta a Temproxátot tőle, igaz, ezt csendben kell tenni, különben a konyhában főzőcskéző Gregers megtudja a kínos részleteket. A dolog visszaüt Larsra is, ő vajon honnan szedte a készletet, hát csak bűnügyi bizonyítékok, de Ingrid sem olyan hülye, mint amilyennek tűnik, tudja, hogy kamuzik az apja. Gregers elkészítette a vermutot a felnőtteknek, Ingrid megy lefeküdni, a két apuka pedig szó szerint is elszívja a békepipát. Gregers nagy pipás, de Larsnak megárt a fura dohány. Elbeszélgetnek Gregers kisfiáról, sajnos a sírját a korszakfanatikusok gyalázták meg, és ez nem az első eset. Lars jelenteni fogja, hogy figyeljenek a temetőre, és Gregersnek jól esik ez a rendes gesztus. Használja ki, pár nap múlva Lars ismét seggfej lesz majd. A kertből egyébként néhány csóri idővándorló almákat lop, Gregers nem aggódik, van a fán bőven, akinek kell.

8.png

Az erdőben a társaság lehet bukja az ingyen mézsört, de a nyomkereső szerencsére még az eső előtt megtalálta a helyet. Ott vannak a földön a töltényhüvelyek, Alfinak már csak a csapatot kell hívnia. Később a társaság a törzshelyen ünnepli a sikeres estét, és jöhet az énekmondó est, kihívják a Gombászt. Alfi és Urd megbeszélik, hogy mi van a rákkezeléssel, Urd újrakezdte a kezelést, minden oké. Ha ő mondja, legyen így. Gombász nem a szokásos dalokkal készült, hanem egy verssel, de a közönségnek nem tetszik az újítás, a király dalát követelik tőle. Néhány sor után Gombász előadja a kért dalt, majd az este további része a bulival folytatódik. Reggel Harald Főnök, és a Rendőrfőnök asszony azon hüledeznek, hogy itt a 19. századi újságírónő. Azonnal lecsap rájuk, és az erdőben talált hulláról kérdez, ugyanis gyanús, hogy Lars Haaland és a kis viking párosa foglalkozik ezzel is. A két főrendőr egy no comment után otthagyja a túlbuzgó riportert. A csapat megbeszélést tart, a Főnökasszony jelentést kér, annyit tud, hogy Alfi megtalálta a megfelelő bizonyítékokat, de jelentést nem írt róla. Alex kolléga szerint gyengélkedik, ugyanis nem tudta őt elérni. Wenche beköpi Alfit, hogy megkóstolta a vért, a Főnökasszony is hüledezik ezen egy kicsit és követeli, hogy hozzák elé Alfit.

9.png

Lars eljött Alfi lakókocsijához, a társaság itt piheni ki az esti viking bulit. Alfi még javában durmol, mikor Lars bezörget az ablakon, ott van mellette Urd, meg Gombász, zúzós estéjük volt. Alfi nem túl nőiesen köp egyet, Lars emlékezteti őt a jelentésre, ha felöltözik, Lars segít neki megírni. Alfi egy fejfájás csillapítót kér Urdtól, a kabátjában lesz a gyógybogyó, csak úgy mint egy levél, a kórház szerint nem jelent meg a kezelésen, új időpontot utaltak ki Urdnak. Ismét a rendőrségen vagyunk, Alfi megírta a jelentést, Lars ismerteti az infókat: Alfi egy alternatív megoldást vetett be, ha már a hivatalos egységek nem értek rá, és egy „tradícionális nyomkereső technikákat alkalmazó óészaki csoportot” kért fel. Alfi jelenti, hogy volt egy véreb és egy hivatásos nyomkereső velük. A Főnökasszony odavan a hírtől, igazán szép munka, Harald főnök már a sajtónak is dicsekedne, hogy milyen remek újításokat vetnek be a nyomozáskor. Az is hivatalos, hogy Navnt egy katonai drónnal ölték meg, a típusa Exigo Y. Harald főnök négyszemközt elmesél Larsnak egy érdekességet. Tavaly Marseilles-ben egy időbevándorló tömegmészárlást hajtott végre, miután megérkezett. Norvégiában ezek után válságstábot hívtak össze, mi legyen a válaszlépés, ha náluk is előfordulna. Ilyen katonai drónokat vetettek volna be, a hadsereg és a parti őrség közös művelete lenne egy ilyen. Biztonsági okokból lefújták a projektet, ugyanis elloptak egy drónt, ami pont véletlenül ugyanaz a típus, mint amivel Navn-t megölték. 

Lars felhívja egy kontaktját a parti őrségnél, szerinte egy bizonyos 19. századi csoporthoz köthető az akció, akik technika ellenesek. Régen a ludditák (géprombolók) névre hallgattak, esetünkben pedig neo-ludditák, hiszen az idővándorlásnak hála a 21. században is megjelentek. A drón csúcskategóriás eszköz, egész Norvégiában van kb. 10 ember, aki tudja, hogyan kell használni, Larsnak kellene ez a lista. Wenche talált magának egy szövetségest Alfi lejáratásában, ez pedig Alex, ő pletykál őnagyságának, hogy Alfi nyomkeresői valójában szedett-vedett varázsgombászok. Alex megtalálta egyiküket a neten, Urd-ot, és a közösségi oldalán lévő jelmondata szerint, aki harcos volt, az harcos is marad. Wenche tudja, hogy ez alapján Alfi is harcos volt és Alex szerint ez esetben fel se vehették volna a rendőrakadémiára. Wenche úgy vigyorog, mint aki megütötte volna a főnyereményt. A viking kocsmában Alfi Urdot fogja kérdőre vonni az elmaradt kezelés miatt. Szegény Vöröskének elrontotta a buliját, de mit lehet tenni, Alfival megy. Elmennek a kórházba, Urdnak be kell feküdnie az MRI-gépbe, de nem. A bátor viking harcosnő nem mer befeküdni a gépbe. Alfi ott van a komputerszobában, hogy megnyugtassa a barátnőjét, mesél neki egy régi történetet. Ez segít, Urd nyugodtan fekszik a gépben és elvégezhetik a vizsgálatot. 

Nézzük Madeleine-ét, a családjával az oslói Rózsadombon laknak egy pöpec kis villában. A csaj a fogait leszámítva már sokkal jobban néz ki, a fogai továbbra is rohadnak, csak ne mosolyogjon sokat. A rendőrségen Lars kutat a drónkezelők után és talál valami érdekeset. A Cselédlány a transztemporális közösségből. Menjünk a befogadóközpontba, megy a feketepiaci biznisz, egy pasas kicsempészett valamit, amit átad a Cselédlánynak. Ez egy akta Madeleine anyagát tartalmazza, ebben ott szerepel egy mondat: temporális eltérés megerősítve. Vagyis lehet valami gubanc az időutazással? Ismét Madeleine-villa, szegény lány az esti lefekvéshez készül, eddig nem tűnt vallásosnak a kis hölgy, de egy nyakláncra fűzött keresztről a fejében neki megjelenik egy lángoló kereszt. Mintha ő maga se értené, hogy mi történik saját magával, de elkezd imádkozni, mégpedig óészakiul, tökéletes kiejtéssel. Mivel egy régi nyelvet nem lehet egyik napról a másikra megtanulni, és Madeleine sem az észlények közé tartozik, felvetődik hát a kérdés, hogy hol tanulta meg a nyelvet? Ezek szerint visszafelé is működik az időutazás? 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2019.12.06. 14:54:42

ahogy Alfi kiosztotta Wenchét, az 10 pontos volt :))

SOIL 2019.12.06. 16:23:35

Na, ezek szerint meggyógyult a blogmotor? És az 5-6. rész is ott figyel, wow :)
süti beállítások módosítása