Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X08 - We Made It to the Merge!

2019. december 02. 15:00 - Laura Ingalls

07-01_nyito.jpg

Elérkeztünk ehhez is: merge baby! Bár a mai dupla epizód nem kizárólag ezért érdekes. Természetesen a merge mindig izgalmas, mert kiderül ki kihez húz – régi vagy újdonsült szövetségeseihez és legtöbbször átrendeződnek az erőviszonyok. Ma azonban egy másik, nehezebben emészthető téma is átszövi és keretbe foglalja az eseményeket.
A survivort is elérték a világi gondok, ez már a harmadik olyan rész amikor komoly témát érintenek a játékosok és ez most annyira komoly, hogy az elején figyelmeztetnek minket: felnőtt témára és felnőtt párbeszédekre kell számítani, szülői felügyelet ajánlott. Gyerekek, én szóltam.

nyito.jpg

Először azonban látnunk kell mi történt az előző tanács után: Janet és Jamal zaklatott, hiszen Curly (Jack) kiesett. Deanre nem haragudhatnak, mert magát védte. Noura viszont szarban van a nagy szája miatt. Önként árulja el, hogy ő is Jackre szavazott, mert lelkifurija van, hogy Jamal felhasználta Nourára a rejtett védettségét feleslegesen. Magyarázza a bizonyítványt a tábortűznél és addig-addig, hogy sikerül elárulni Kellee mondta, hogy Jackre szavazzon. Kellee köpni-nyelni nem tud, de nem gond, mert Jamal és Janet nem hiszik el, hogy Kellee volt az ötletgazda. Miután egy perc alatt kb. négyszer mondja ki Kellee nevét Noura Kellee támadásba lendül, hogy ne ismételgesse a nevét, hallgasson és ezzel a lendülettel elhívja Janetet és Jamalt a tűztől, hogy elmondja nekik nem beszélt Nourával a tanács előtt, nem az övé volt az ötlet. Ám ahelyett, hogy ezzel elsimítaná a dolgot, Jamal bizalma megrendül és kezdi megkérdőjelezni Kellee-t. Azt mondja a riportban Jamal, hogy ha titkos játékot akarsz űzni, ne Nourára alapozd, mert pontosan így jársz. Végül úgy tűnik nem rágott be, jót nevet a helyzeten.
Másnap reggel az egész Lairo törzs idolt keres. Hogyne, mikor kettőt is kijátszottak az esti tanácson. Kellee a lucky one. A fentiek fényében talán rá is fog férni.

02-51.jpg

03-28.jpg

03-32.jpg

03-36.jpg

04-10_idol.jpg

A nagy reggeli keresés után újabb esemény. Jamal levelet olvas: fogjátok a szemé… végig sem tudja olvasni, mert a társak ordításban törnek ki. Költözés van iziben, they made it to the merge. Karishma a játék eleje óta (20 napja) nem vett részt evős jutalomban, épp itt az ideje a hányásnak zabálásnak. Érkezik a két törzs a feast helyszínére, öröm-boldogság, asztalok rogyásig ennivalóval és italokkal. Látszik, hogy mennyit fejlődött a játék, mert már evés közben megy a taktikázás. Dan és Janet átbeszélik ki-merre-hány méter és világossá válik, hogy Dan nem kíván Jamallal együttműködni. Tommy pedig azt veszi fontolóra, hogy az ős-Vokai, vagy az új 2.0-s verzió viszi előrébb a játékban.

04-37.jpg

05-11.jpg

05-15.jpg

06-16.jpg

06-22.jpg

Az egyesült törzs a Vokai táborban tölti el a játék fennmaradó részét. Elizabeth azt mondja, hogy Vokai 2.0. a terv, heten mint a gonoszok Kellee-vel és Janettel kiegészülve. Tommy úgy tűnik a Vokai 2.0. mellett döntött, mert ő tolmácsolja a gondolatot Janetnek és Kellee-nek. A két nő elzárkózik, mert szerintük – ha ebbe belemennek – a tápláléklánc csúcsáról az aljára kerülnének, hisz ők az újak a velük kilenc tagúvá duzzadt szövetségben. Miért csatlakoznék egy ilyen kilences szövetséghez, amikor ez csak a négy régi Lairot (Missy, Elizabeth, Aaron, Elaine) segíti? Szerintem attól a négytől kell először megszabadulni – mondja Kellee Tommynak – nagyon veszélyesek. Miért? Mert nem ismered őket?- kérdezi Tommy. Nem, hanem mert nagyon jó játékosok. Akkor ki legyen az első? – kérdezi mérgesen Tommy. Missy – válaszolja erre Janet. Ebben látszólag megegyeznek, de Tommy nem díjazza az ötletet. Úgy érzi Kellee-ék elnyomják és az ötletük nem szolgálja az érdekeit. Ez érdekes lesz…

06-41.jpg07-53.jpg

A 21. napon Kellee és Missy beszélgetnek: Danről. Arról, amit már korábban is érintett néhány epizód, hogy Dan tapizós. Dan ölelgetős, fogdosós fajta és minden lányt ölelget, tapogat. Megérinti a hajukat, lábukat, átkarolja a derekukat és éjszaka finoman rájuk mászik. Hol a lábát teszi rá a mellette alvóra (bárki legyen az), hol a karját veti át rajta. Kellee még a játék elején jelezte, hogy illetlennek és kényelmetlennek tartja az effajta közeledést és megbeszélték Dannel, hogy lépjen egyet hátra. Janet erre ráerősített, hogy tartson egy lépés távolságot, mert a törzs női tagjai rossz néven veszik Dan közeledését. Aztán megkavarodtak a törzsek és a régi Lairos lányok Missy és Elizabeth bár panaszkodtak egymásnak, de viccet csináltak ebből Dan háta mögött. Most azonban Kellee és Missy komolyan kivesézik a témát és zaklatottan (főleg Kellee) beszélnek arról, hogy nem tudnak mit tenni. Kvázi támogatják egymást ebben a kellemetlen helyzetben. Kellee a riportban sírja el magát, hogy 5 lány is ugyanazt tapasztalta, nem csak a fejében létezik a dolog és mégis tehetetlennek érzi magát és mivel ez egy játék nem akar bajt. Most, hogy Janet is velük van azt reméli Dan moderálja magát. Erre a producer megszóltja Kellee-t a riport közben és biztosítja arról, hogy nincs egyedül és ha kell, ő beavatkozik, mert senki sem érezheti magát fenyegetve a játék során.

08-30_lumuwaku.jpg

11-01.jpg

Mialatt a két lány lelkizik Tommy és Lauren a parton állva figyelik őket. Tommy veti fel, hogy Kellee ki akarja szavazni Missyt és mégis úgy ülnek ott órák óta beszélgetve, mint a legjobb barátnők. Ez nincs így jól, Kellee manipulatív. Velük is előfordulhat ugyanez. Kellee-t szavazzuk ki ne Missyt – így egyeznek meg.
Később Janet meglátja, hogy Kellee össze van kicsit zuhanva. Megöleli és vigaszt nyújt. A riportban pedig elmondja, hogy nem gondolja, hogy Dan hátsó szándékkal közeledik, sőt a barátjának tartja. Ugyanakkor nem tudja figyelmen kívül hagyni azt, ahogy ezek a fiatal lányok érzik magukat Dan miatt. Míg Janet Kellee-t vigasztalja és biztosítja arról, hogy figyelni fogja Dant és bármi olyat lát azonnal szól neki, Missy és Elizabeth is beszélgetnek. Először nevetnek azon, hogy Janet hatására Dan nem vegzálta őket. Majd Missy elmondja miről beszéltek Kellee-vel és hogy Kellee most avatja be Janetet és erre hivatkozva meg lehet szabadulni Dantől. Tehát ha Janet megkérdezi Elizabethet, mondja neki, hogy mennyire kellemetlenül érzi magát Dan közelében és hangsúlyozza a kellemetlent miközben anya-lánya pillanatuk van. Ez az egyetlen út most, Danre kell rámenni. Elizabeth vigyorog és a riportban azt mondja, hogy a játékban maradásért és az előbbre jutásért bármit megtesz, azt fogja mondani Janetnek amit kell. Eddig sem tartottam okosnak Elizabethet, de ezzel a kijelentéssel elérte a gusztustalan gerinctelen suttyó kategóriát.

11-39.jpg

13-49_asshole.jpg

Elizabeth előadja magát Kellee-nek, hogy milyen kellemetlen Dan viselkedése. Abba az irányba tolja a beszélgetést, hogy szavazzák ki Dant. Kellee a riportban azt mondja, hogy hiába érzi azt, hogy tiszteletlen vele Dan és undorítja a közeledése mégsem fogja kizárólag erre alapozni a játékát, nem akarja ezt a kettőt összekeverni. (Ezzel mondjuk nem értek egyet, mert ha ennyire megrázó Dan viselkedése, igenis lehet erre alapozni egy szavazást, de természetesen nem tudhatom mi zajlik Kellee-ben.)
Közben Lauren félrehívja Missyt és elmondja neki, hogy őt akarják kiszavazni a következő tanácson. Missy először el sem hiszi, aztán teljesen kiakad. Lauren belekeveri, hogy Kellee csak azért beszélgetett vele, hogy Missy biztonságban érezze magát, de ő lesz a kiszavazott, ha nem lépnek előbb.
A következő reggelen a producerek elbeszélgettek a játékosokkal egyenként és csoportként is. Figyelmeztették őket a személyes térre és emlékeztették őket, hogy a producerek mindig rendelkezésükre állnak. Külön beszéltek Dannel is és figyelmeztették a viselkedésével kapcsolatban. A játék megszokott módon folytatódott tovább azzal, hogy a háttérben a producerek továbbra is fokozott figyelemmel kísérik az eseményeket.

16-20.jpg

16-55.jpg

17-03.jpg

Védettségi játék. A feladat: egy asztalt kell tartaniuk a játékosoknak amin három golyó van. Az asztalt kicsit megdöntve tartják ami eleve nem könnyű. Ha fáradnak és elkezdik leereszteni az asztalt, akkor a golyókat kinyomja a helyükről a golyók alatt lévő bot. Ha mindhárom golyó legurult az asztalról a játékos kiesik. Értelemszerűen azé a védettség aki legtovább bírja tartani az asztalt úgy, hogy legalább egy golyója rajta maradt.

18-39.jpg

18-49.jpg

Az első golyókat Noura és Elizabeth veszítik el leghamarabb. Noura veszíti el elsőként a második golyóját és ő esik ki először. Nem érzett rá a feladatra. Ahogy Kellee sem, gyorsan követi Nourát amit Lauren egy mosollyal nyugtáz. Ezután Dean is kiesik és utána sorrendben Janet, Elaine, Lauren és Dan. Mindenki helyezkedik, nehéz az asztalt tartani. Meglepetésemre Karishma jól bírta, de hirtelen ő is elkészült az erejével és leengedi az asztalt. Tommy, Aaron, Elizabeth, Missy és Jamal marad versenyben… mire leírom Tommy kezéből kicsúszik az asztal, izzad mint egy ló. Már csak négyen maradtak. 15 perc telt el és Missy sem bírja tovább. Az egésznek sok tétje már nincs, ezért a végére ugrom: Missy után Elizabeth is kiesik és kb. 25 perc eltelte után Aaron nyeri meg az izzasztó első egyéni védettségi játékot. Neki ma este nem kell a kiesés miatt aggódnia. Jamal elesik miután lelép az emelvényről, Karishma az első aki odarohan, hogy megnézze jól van-e, de csak elfáradt, nem kell orvos.

Kellee szerint Missy és ő egyformák, ugyanúgy gondolkodnak. Jó lenne vele együttműködni, de a játék ezen pontján már késő, ezért nem maradhat játékban. Ki kell szavazni.
Ehhez képest miután Lauren elárulta Missynek mi lesz este, ők Kellee-re pályáznak. Tommy és Lauren elmondja Deannek, hogy este Kellee goes home. Dean jön eggyel Kellee-nek, mégsem rohan hozzá, hogy szóljon veszélyben van. Elaine-t is beavatják és Tommy Aaronnak is elmondja a tervet. Kezet ráznak rá.
Jamal Nourával beszéli meg mi legyen este. Dan kiszavazását veti fel. Személyes ellentét van köztük, nem akarja tovább a szigeten látni, ennyi. Arra kíváncsi mire van étvágya Nourának. Nourának Danre van étvágya és boldogan meséli a riportban rá fog szavazni este. Ezután Jamal Janethez megy, hogy változott a terv: este Danre szavazunk. Janet visszakérdez: megtehetjük, elegen vagyunk? Igen, el van intézve – feleli Jamal.
A riportban Janet elmondja, hogy nagyon kedveli Dant és ez szörnyen nehéz neki. Viszont a lányok zaklatottak, kellemetlenül érzik magukat Dan társaságában és nem tudja figyelmen kívül hagyni, hogy megkeresték az érzéseikkel. Miattuk szavaz este Danre, a személyes és érzelmi szükségleteik/jólétük miatt.

26-49.jpg27-46_dan_es_noura.jpg

27-59.jpg

29-15.jpg

Janet az új tervvel Elizabeth-hez megy. Gyorsan elmondja mi a terv és hogy „ugye tudod miért teszem ezt?”. Elizabeth serényen bólogat. Janet megkéri mondja el Elizabeth a többi lánynak is mi történik este. Elizabeth a riportban arról beszél, hogy tudja Janet az arcába hazudott és nem Danre fog szavazni, ez csak elterelés. Tudja, hogy a többiek beszéltek arról, hogy Dan ilyen meg olyan, de ő személy szerint nem tapasztalta és ha bármi történt volna megkérné Dant, hogy hagyja abba. Ehhez képest Janetnél megint ráerősít, hogy amíg Janet nem volt ott Dan kellemetlenkedett, de ha Janet ott van nincs gond, Dant meg kell állítani, ez nem mehet így tovább. Nekem ez nem fér bele a játékba, szerintem kimondottan jellemtelen. Szégyellem magam miközben Elizabeth beszél, ám tud még mélyebbre süllyedni. Elaine-nek elmondja, hogy Janet este Danre akar szavazni. Természetesen Dannek szólni fognak erről és Elizabeth kifejezetten megkéri Elaine-t, hogy ha Janet kérdezi azt kell mondani: minden lány Danre szavaz, mert kellemetlenül érzik magukat a társaságában. Elaine helyesel. Közben Jamal Kellee-nek és Karishmának is szól. Úgy tűnik Kellee hajlandó belemenni, Missy helyett Danre változtatják az esti kiesőjelöltet.

32-05.jpg

Kellee nyugtalan a szavazás előtt, túl nyugodtnak látja Dant és úgy érzi valami nem stimmel. Elindul rejtett védettséget keresni, mert ha merge van el szoktak rejteni egy új idolt az egyesült törzsnek.
Eközben Jamal Tommyt is megkéri, hogy este Danre szavazzon. Tommy pedig Laurennel beszél, hogy mi tévők legyenek este. Szavazhatnak így is, úgy is.
Jelenlegi állás szerint a csoport akik Missyre szavaztak volna (Jamal, Noura, Janet, Kellee, Karishma) most Danre fognak, ám Lauren szervezkedése folytán Missyék (Missy, Elizabeth, Elaine, Aaron, Dan) Kellee-re szavaznak. Kérdés, hogy Lauren és Tommy mit fog csinálni és kérdés, hogy Dean mennyire hálás Kellee-nek vagy hálás-e egyáltalán. Plusz a tanács előtt Kellee megtalálta a második idolját, így az is érdekes lesz, hogy a balsejtelme mennyire erős, vagy mondhatnám azt erősebb-e a hirtelen támadt nyugtalansága a két rejtett védettség adta (hamis) biztonságnál.

33-22.jpg

33-55.jpg

13 ember él egy partszakaszon. Dan, összegezd nekem milyen ez? – kezdi Jeff a tanácsot. Dan egy körmondatban azt mondja furcsa és hangsúlyozza a bizalom fontosságát. Missy helyesel. Karishma is helyesel és azt mondja, hogy a bizalom fontos, mert anélkül nem tudod végül megtéveszteni a másikat. Érdekes gondolat. Arról beszélnek, hogy mi a fontosabb a bizalom vagy a megtévesztés és kiderül Kellee a mai szavazást a bizalomra alapozza. Szokásos merge utáni témák, fontos kivel játszol már az első nap óta, lehet-e szerepe a törzsi kapcsolatoknak, homokban meghúzott vonalaknak stb. Dan fontos gondolatot fogalmaz meg: most kiderül, hogy mennyire bízhatsz saját magadban, abban hogy jól ítéled-e meg a körülötted lévőket. Szavazás. Közben Kellee súgva kérdezi Laurent: rendben vagyunk? Minden ok? Ahha – bólogat Lauren. Akkor lássuk a szavazás eredményét.

34-23.jpg

36-09.jpg

Jeff szokásos kérdése: idol van-e? Senki sem válaszol. A szavazatok: Dan és Kellee neve váltakozik. Kellee és Janet döbbenten figyelik az eseményeket, Dan pedig nagyon izgul ő számított erre. 5-5 után azonban Kellee nevét olvassa Jeff és az utolsó papíron is az ő neve szerepel. A survivor 8. kiesője és a zsűri 2. tagja: Kellee.

40-46.jpg

41-55.jpg

41-59.jpg

Noura, Karishma, Jamal, Kellee és Janet szavaztak Danre. A többiek Kellee-re. Újból kiesett valaki, akinek volt rejtett védettsége. Nemhogy volt, kettő is volt. Ennyit az idolok adta biztonságról és a hamis biztonság által elnyomott megérzésekről.
Janetet érte a legváratlanabbul Kellee kiesése. Azért, mert a ma esti szavazatát nem a játékra alapozta, hanem ki akart állni valami mellett amit helyesnek érzett. Janet morális árulásnak érzi azt amit a lányok csináltak, mert Janet hajlandó volt a saját játékát veszélybe sodorni azért, mert a lányok pánikoltak – legalábbis neki ezt adták elő. A tanács után Tommy és Lauren hajlandók beszélni vele. Janet elmondja, hogy neki ez most nem volt játék. Lauren azt válaszolja, hogy ő nem állt erre készen, hogy erről szóljon a tanács. Nem akarja Dant olyanért kiszavazni ami vagy megtörtént, vagy nem. A saját történetét ismeri, neki nincs baja Dannel, ő nem tapasztalt semmit.

44-46.jpg

Janet ezután félrehívja Dant és elmondja neki mit mondtak róla a lányok, mennyire megnyugodtak, hogy Janet a közelükben van, miért történt mindez este. Dan megkérdőjelezi, hogy nem csak játék volt-e? Janet azt mondja ez valóságos pánik volt, a mai beszélgetés (a producerekkel) emiatt volt. Dan még mindig nem hiszi igazán amit hall, Janet azt válaszolja, hogy akkor kijátszották őt és ezzel átlépték a határt. Kijátszották Janetet kockára téve Dan jóhírnevét. Ezután Dan megkérdezi Missyt és Elizabeth-et. A két lány tagad, ők nem sírtak Janetnek, ők nem panaszkodnak, ők szeretik Dant. Megérkezik Elaine és Aaron is. Mind azt mondják, hogy az egészet Kellee és Janet nagyította fel, félreértelmezték mi volt, Janet egy kígyó – mondja Elizabeth. A riportban pedig Elizabeth megint elmondja, hogy vele semmi sem történt, a többit csak innen-onnan hallotta és fel lett fújva az egész. Dan a lányoknak hisz, haragszik Janetre. Mikor lefekvéshez készülnek ez kibukik. Janet nem tűri, hogy hazugnak nevezzék, tetemre hívja Elizabeth-et: mondtad, vagy nem mondtad hogy kényelmetlenül érzed magad Dan miatt és hál’ Istennek, hogy visszajöttem? Elizabeth terelne, de Janet nem hagyja annyiban: mondtad vagy sem? Elizabeth beismeri, hogy mondta. Pillanatra megfagy a levegő, de aztán amikor Janet ott hagyja őket Elizabeth azt mondja Dannek, hogy csak azért mondta amit mondott, mert ezt kellett mondania ahhoz, hogy Janet leszálljon róla. Így tettek tehát tönkre egy baráti kapcsolatot a lányok, így sározták be Janet jó hírét és Dan jó hírét, így tették egy pillanat alatt tönkre Janet játékát és így hoztak szégyent a nőkre, mert ilyennel nem szabad játszani, hogy azt állítjuk zaklat minket valaki csak azért, hogy egy nappal tovább játszunk egy játékot. Ez túlmutat a játékon.
Janet sírva beszél a történtekről a riportban, undorodik a lányoktól. Szégyen, hogy ezt tettték és nem gondolnak bele, hogy ez nem játék. Az alaptalan vádaskodás tönkreteszi a megvádolt életét, a zaklatás, bántalmazás a sértett életét teszi tönkre. Életek mennek tönkre, ezzel nem lehet dobálózni.

48-44.jpg

52-51.jpg

Janet az éjszakát a parton töltötte, külön a többiektől. Nem sokat aludhatott, hajnalban már ébren kuporog. Arra lesz figyelmes, hogy Missy és Aaron közelednek ásóval. Rájuk köszön, azok észre sem vették volna ha nem szól nekik. Janet tudja, hogy rejtett védettséget keresnek, ezért utánuk ered. Rövidesen nyomukat veszti, de a keresést nem adja fel. Kitartóan kutat a dzsungelben és végül a kitartás rejtett védettséget terem. A legjobbkor, most igazán szüksége van rá.

54-13.jpg

54-44.jpg

Reggel Jamal és Karishma sétálni mennek és arról beszélgetnek hogyan lehetne kimászni abból a gödörből amiben most vannak – tudniillik hogy kimaradtak az esti szavazásból. Megállnak a sziget egy pontján és mit látnak? Üzenet lóg egy ágról: Megtaláltál, a tiéd vagyok! Jamal ér oda gyorsabban és megkaparintja az üzenetet. Karishma a riportban méltatlankodik, hogy ő látta meg előbb, de Jamal rámart. Van ez így. Az üzenet szerint nem bonthatja ki Jamal amit talált, el kell mennie az Idol Izlandra és ott nézheti meg. Azt mondja Karishmának ha ez jó dolog, akkor mindketten profitálnak belőle, közös.

54-53.jpg

55-42.jpg

Jamal azonnal csónakba száll és megy az idolokhoz. Mikor meglátja Sandrát és Boston Robot, alig hisz a szemének. A kezdeti öröm után leülnek beszélni. Rob megkérdezi hogyan került Jamal hozzájuk. Sétáltunk Karishmával és üzenetet találtunk a fán. Hol az üzenet? – kérdezi Rob – Vedd elő! – és hamiskásan mosolyog. Jamal kibontja az üzenetet, amiben az áll, ha valami túl szép ahhoz hogy igaz legyen, akkor nem igaz. Abban a pillanatban, hogy hozzáértél ehhez az üzenethez elveszítetted a szavazatodat a következő törzsi tanácson. Ami megtörtént azon már változtatni nem tudunk – mondja Rob – de tanulhatsz valamit. A mai óra anyaga: a szabotázs művészete. Sandra ad egy üres papírdarabot és egy ceruzát Jamalnak, azzal, hogy szabotálhatja valakinek a játékát. Rob azt mondja, hogy ez egy lehetőség és korlátlan hatalom van a kezében, most azt csinál amit csak akar.

56-43.jpg

57-35.jpg

57-49.jpg

Hogy mit csinált Jamal a ceruzával és a papírral? Megírta a saját „Legacy advantage”-ét. A sztori az, hogy játszhatott kockára téve a szavazatát és nyert. Viszont nem magának nyert előnyt, hanem valaki másnak és ő Deant választotta, szóval nesze Dean tiéd az előny, boldog szülinapot! Ahogy Dean, úgy a többiek is inkább hiszik, mint nem hogy valódi az előny. Akár így, akár úgy ez egy hatalmas hátrány Deannek. Így érzi ezt Dean is és Aaron is azt mondja a riportban, hogy ezzel Jamal aláírta Dean halálos ítéletét. Meg azt is mondja, hogy Jamal nagyon veszélyes, meg kell tőle szabadulni.

60-44.jpg

24. nap, védettségi játék. A feladat: a játékosok egy kötél végén lévő botba kapaszkodva lógnak a víz felett, vagyis a víz felé dőlnek egy emelvény széléről. Szabályos időközönként Jeff lejjebb engedi őket, így egyre nehezebb lesz tartani magukat. Az utolsó férfi és az utolsó nő játékos védettséget nyer. Start!

62-43.jpg
Amint a játékosok elhelyezkedtek és megtalálták a helyüket Jeff a kerékhez indul, hogy egy kicsit lejjebb engedje őket. Lauren hamar elkezd pánikolni, hogy „ez forog, ez forog”. Nem tudom a kapaszkodóra gondol, vagy a talpa alatt lévő rönkre, mindenesetre elengedi a kapaszkodóját, ő befejezte. A kiesők további sorrendje: rögtön Lauren után Dan, majd Jamal, Elaine, a következő tekerés után Karishma, Janet és Dean. 10 perc elteltével újabb tekerés, majd a 20. perc utáni tekeréskor Noura beesik a vízbe és Tommy is követi. Ezzel Aaron nyeri a védettséget (ismét) a férfiak közül. Missy és Elizabeth maradt a lányok közül. Elizabeth nagyon mocorog, próbál helyezkedni, de nem bírja tovább és Missy nyeri a másik védettségi nyakláncot.

ch1.jpg

ch2.jpg

ch3.jpg

ch4.jpg

Missy Janetre, Jamalra és Karishmára gondol első körben, de még nem tudja kit kellene választani este. A három említett tudja, hogy ők vannak veszélyben. Jamal helyzetét súlyosbítja, hogy nem tud este szavazni. Most érzi úgy először, hogy tényleg veszélyben van. Janettel beszélget Jamal és arra gondolnak, hogy a többiek meg fogják osztani a szavazatokat Janet és Jamal között. Eközben a többiek beszélgetnek: fiúk Jamalra, lányok Karishmára fognak szavazni. Tommy leül beszélgetni Janettel a parton és őszintén elmondja neki, hogy nem Janetre szavaznak este, nem megy haza. Janet nehezen hiszi el. Megkérdezi kire kellene szavaznia, Jamalra? Tommy igennel válaszol. Janet bizalmatlan, nem tudja igazat mondott-e neki és inkább magával viszi este a rejtett védettségét. A tanácson majd meglátja felhasználja-e.

69-25.jpg

69-56.jpg

Baljós zenével indul a tanács, nem véletlenül. Most beszélik meg mi történt az előző tanácson és az elmúlt napokban. Olyan beszélgetést láthatunk ami kiszakít minket a játékból és valódi problémák keverednek a játékkal. Janet sóhajtva mondja, hogy bizonyos emberek játszottak amíg ő teljesen más területre tévedt és a döntését morális alapokra helyezte. Aaron leegyszerűsíti a kérdést: nyolcan Kellee-re szavaztak, öten Danre. Janet nem erre számított, hanem arra, hogy mindeki Danre szavaz. Missy személyes ügyet fabrikál belőle, mire Janet igazat ad, hogy Missy volt az első gondolat, de aztán a lányoktól megtudott bizonyos dolgokat és ő erre alapozta a döntést. Segíteni akart. Aaron lehurrogja Janetet, hogy ez csak játék volt és most pont Janet számára rosszul jött ki a lépés, rossz oldalra került, gyakorlatilag azt mondja, hogy Janet áldozat szerepben tetszeleg. Majd képes azt mondani, ha ez valóban törzs szintű probléma lett volna akkor ő is tudott volna róla, meg Tommy is meg a többiek is és mutogat körbe magán. Aaron hozza a tipikus bunkót: ha én nem tudok róla, nem is történt meg. Jamal rámutat, hogy ez történik a való világban is ha egy nő megvádol valakit: ha ez valóban igaz lenne már hamarabb mondta volna. Jamal azt mondja, hogy csak azért mert férfiak vagyunk, vagy mert hatalmunk van még nem jelenti azt hogy mindenről tudunk vagy tudnunk kell. Erre Aaron hozza tovább a karaktert és azzal védekezik, hogy van anyja meg lánytestvérei tehát igenis érzékeny a témára. Úgy vágnám arcon egy péklapáttal, hogy hazáig repülne ahol aztán a felesége rúgná szét azt az öntelt valagát ezért a megnyilvánulásért. A játékosok nagyon jól hozzák ebben a kis mikrokörnyezetben a karaktereket amikkel egy ilyen esetben találkozhatunk: a valódi tipródó sértett, az ember aki segítő kezet nyújt és ezért meghurcolják, azok a sértettek akik először megfogalmazzák a sérelmeiket, majd letagadják, az a nő aki hazudik, valamilyen előnyért, majd letagadja, hogy egyáltalán érintett lenne, Aaron hitetlenkedő vádaskodó karaktere, aki az áldozatot hibáztatja és az elkövető aki ez esetben észre sem veszi mit csinált – bár én ezt nem tudom elképzelni, mert Kellee is szólt neki, Janet is és a producerek is.

72-43.jpg

73-06.jpg

73-23.jpg

Jeff Dant is megkérdezi és Dan nem akar erről beszélni, szeretné ha lapoznának. Azt kérdezi: nem fogjuk ezt elengedni? Nem. Jamal megint nagyon jó dolgokat mond és mindenki ellenvetés nélkül hallgatja. Ezután Jeff megint Dant kérdezné, aki visszakérdez hogy akkor most ezt nem fogja elengedni Jeff? Jeff nagyon komolyan felel Dannek, hogy soha nem engedi el, ezt meg kell beszélni. Dan elmondja amit elmond, engem egy cseppet sem győzött meg arról, hogy nem tudja mit csinál. Mindeközben Kellee némán ül oldalt, hisz a zsűri már nem avatkozhat közbe. Szerintem ebben az esetben őt is meg kellett volna hallgatni, de erről többet már nem szeretnék írni, mert így is elég részletesen foglalkoztam vele. Lent találtok két linket a tanácsról. Szerintem érdemes meghallgatni, tanulságos. Annyit még, hogy Janetet annyira felzaklatta az egész beszélgetés, hogy azt fontolgatta feladja a játékot, végül a többiek és Jeff lebeszélték erről.

 

Szavazás után Jeff idolos kérdésére Janet felel és felhasználja a rejtett védettségét. A szavazatok: az első két szavazat nem számít, mert Janetre adták le. Aztán háromszor Karishma és végül Jamal neve is megjelenik. A survivor kilencedik kiesője és a zsűri harmadik tagja: Jamal. Jamal nagyon csalódott, vissza sem néz, el sem köszön a többiektől. Mondjuk minek? Néhány nap és újra találkoznak.
A következő részben az előzetes szerint két játékos is kiesik. Izgalmasnak ígérkezik, tartsatok velem legközelebb is!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.13. 13:22:17

(pótlom sorban mindenhova a kommenteket, láttam hogy van még 3 új rész :))

39×08-09

Valóban elég vegyes érzés volt nézni ezt a duplarészt, valószínűleg tudatosan került egy estére, nem a merge, hanem inkább a két epizódon végigvonuló Touchy Dan-motívum miatt. A kiesőknek nem örülök, és eléggé csalódtam több emberben is. Nem volt szimpatikus húzás mondjuk Nourától, ahogy beárulta Kellee-t, vagy hogy Dean is rászavazott (pedig mekkora szívességgel tartozott neki), de főleg a hazudozás, amit Janetnek kellett felgöngyölítenie. Szerintem ő csak jót akart, ez illik is az ő “anyafigurájához”, és akkor a végén még ő kapja az ívet, hogy Elizabeth-ék nem is panaszkodtak neki, meg hogy ő biztos csak a saját játéka érdekében indította el a Dan-re szavazást (holott pont hogy nem is ez volt az eredeti terve)? Ugyanakkor látszott, hogy Dan-t is megviselte az egész, egy pillanatra azt hittem, hogy össze fognak veszi a tribalon, hogy Jeff miért erőlteti ezt a témát.

Nem az első, meg nem is a tizedik Survivor-évadom, de ilyet még soha nem láttam, hogy soundbite közben a producer megnyugtatja a játékost (vagyis ilyen biztos volt, de hogy ezt benne hagyják a kész verzióban, olyan nem nagyon), meg hogy kiírnak feliratokat, hogy történt egy megbeszélés külön-külön és közösen is, majd Dan kapott egy figyelmeztetést az ügy miatt… Magáról az egész témáról tényleg rengeteget lehetne beszélni és vitázni, de annyi biztos, hogy sem az elhallgatás/eltussolás, sem a túlzott megszégyenítés nem célravezető. Pedig először annyira egyszerűnek tűnt, a lányok kettesével megbeszélték, hogy Dan kb mindenkivel creepy, és szavazzuk már ki, még “negyedik fal-lebontós” háttérsnitteket is kaptunk. Eh, persze ez is egy érdekes téma, hogy egy ilyen, a játékon túlmutató ügy egyáltalán kell-e, hogy a játékstratégiába belekerüljön – lehetne úgy gondolkodni, hogy ha ez elég “nagy dolog”, akkor azt más csatornán kell jelezni, ha meg nem, akkor ne keverjük a játékba bele…

Kellee-től megdöbbentő volt, hogy nem játszott ki idolt, pláne hogy kettőt is talált egy részen belül, a képernyő előtt szuggeráltam, hogy “játszd ki, ne legyél hülye”, de valahogy nem érezte magát eléggé veszélyben ahhoz, hogy megtegye. Ugyanakkor mégsem érzem, hogy ez úgy csapódna le a “történelemben”, mint anno James idollal a zsebében hazamenése (vagy akár rosszabbul, mivel kettő is volt nála), mert az egészet elhomályosította ez a tapizósdi. Jamal meg amennyire nem volt szimpatikus az elején, most egy kicsit azért megsajnáltam, nagyon okosakat szokott nyilatkozni tribal közben.

Szerintem csak véletlen, hogy ennyi aktuális téma előkerül (múlt héten a women’s alliance és szexizmus, vagy a Jack-Jamal-durag eset), egyszerűen csak ezek pörögnek most a társadalomban is, és ez elkerülhetetlenül lecsapódik egy ilyen műsorban. (Jeff pedig valszeg tudatosan kérdez rá és hozza fel, de én ezt nem rónám fel hibaként.)

Darabkák:
– For the record: Lumuwaku lett az egyesült törzsnév.
– Mindkét immunity challenge elég kemény volt, főleg az első lehetett marha kényelmetlen. Aaron-t vajon mikor veszik észre, mint fizikai threat?
– A második immunitynél tetszett a külön női és férfi nyertes ötlete. Noura a semmiből esett ki, pedig jól tartotta magát, aztán azt hittem, hogy Elizabeth az úszós múltjával behúzza, de végül Missyé lett a győzelem.
– Nem semmi, hogy Aaron meg Missy lapáttal meg bottal felszerelkezve ment idolért hajnalban :D
- Azt az üres papírt Jamal meg jobban is felhasználhatta volna, mint ezzel a kamusztorival meg Dean-nek szülinapi ajándékként (WTF) nyilvánosan odaadással :D
– Janet bezzeg habozás nélkül kijátszotta az idolt, neki meg pont nem kellett volna, mert Karishma és Jamal is több szavazatot kapott nála.

#hétidézetei (egy vicces, egy okos):
“You never try to play an underground game with Noura” :D /Jamal/

“You cannot achieve deception without trust first” /Karishma/

ja meg az is poén volt, amikor Jamal megkérdezte Robékat, hogy “akkor ti most itt vagytok évek óta, vagy hogy van ez?” :DD

Laura Ingalls 2019.12.17. 09:50:32

@enzo23: Jamal kamu Legacy Advantage-ére én is csak pislogtam, de most már látjuk, hogy mennyire elhitték a többiek. Az utolsó résznél járunk, ezért leírom itt, hogy Dean a 35. napon is hiszi, hogy valódi és Tommy és Janet is azt mondták szerintük igazi. Valamit mégis tudott ez a Jamal. :D Kár, hogy nem fogjuk látni Deant, amint felhasználná, hisz öten maradtak...

Nagyon nehéz volt ezt a részt megírni. Sokkal többet tudtam volna írni, de azt gondolom nem tartozik a hogyvolthoz az én személyes felháborodásom. Szégyelltem magam Missy és Elizabeth helyett és nagyon csalódott voltam az egész helyzet miatt. Elolvastam utána mit nyilatkozott Jeff, Missy és Elizabeth bocsánatkérését, de engem egyik sem győzött meg. Jeff védte a játékosokat, tiszta sor kiáll mellettük a csatorna. Viszont az indoklást, hogy mindez azért történt, mert a játékosok be vannak szűkülve és csak egy szeletkéjét látják a játéknak, nincs olyan rálátásuk az eseményekre, mint a nézőknek - ezt nem tudom elfogadni. Missy 2 órát beszélgetett Kellee-vel Danről. Látható módon Kellee mindig nagyon zaklatott volt mikor a téma szóba került. Ha Missy azt feltételezi, hogy valaki ezt csak játékelemként használja, az nagyon sokat mond róla. Az meg pláne, hogy azt mondta Elizabethnek "ez az egyetlen út", meg kell lovagolniuk amit Kellee-től halott és egyetértettek abban, hogy azt mondják amit csak kell ahhoz, hogy előrébb jussanak a játékban. Innentől nekem nem kérdés és nem is releváns mit látott a két csaj a játékból, mert ennek semmi köze a tetteikhez. A bocsánatkéréseik meg vicc kategóriába tartoznak. Kellee egyedül Aaron bocsánatkérését fogadta el. A két csaj csak mosakszik.
És az a legszörnyűbb, hogy az ilyen Missyk és Elizabethek miatt nem hisznek sokszor a Kellee-knek. Kiválóan példázták a valóságot. :(

enzo23 2019.12.18. 00:38:50

@Laura Ingalls: egyetértek, kicsit talán árnyaltan fogalmaztam :) Elizabethet előtte kifejezetten kedveltem, de itt elásta magát nálam, Missy meg sose volt a szívem csücske. A bocsánatkérésük meg nagyon sajtóközlemény-szagú.
süti beállítások módosítása