Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X06 – Suck It Up, Buttercup!

2019. december 02. 13:00 - Laura Ingalls

nyito_02-20.jpg

In medias res kezdünk, Noura tervezi a következő kiszavazást a megújult Lairo törzsben: Jamal vagy Curly, mert egyikőjükben sem bízik. Nem hagyja Deant gyászolni – nem mintha kellene neki, mert megedződött mostanra, hisz a második tanács múlt el úgy, hogy semmit sem tudott a kimeneteléről. Dean mosolyogva hallgatja végig Nourát „meg fogom ölni őket, mielőtt ők ölnek meg engem” mondja a nő teljes meggyőződéssel. Dean megtalálta a piaci rést ahova beférhet és eldalolja Noura mesteri tervét Jamalnak. Egyetértenek abban, hogy Noura a CrazyLady, nincs ki a négy kereke.

Mindeközben a Vokai táborban a felszíni idill és jófejeskedés alatt komoly helyezkedés zajlik. A négy régi Lairo (Elaine, Elizabeth, Missy és Gyurma – aki ezentúl Aaron, mert kifogyott a Gyurma szerepkörből) megegyezik, hogy elválaszthatatlanok, együtt szavaznak a következő törzsi tanácson, hajlandók az egyenlőség miatt követ húzni. Ezután Missy és Elizabeth kettesben megdumcsizzák, hogy ők bizony nem fognak követ húzni és a szerencsére bízni a kiesést. Aaron a kútnál Jasonnek fogad hűséget és megpecsételve örökké tartó szövetségüket Elaine-t ajánlja fel következő kiesőnek. Jason köszönettel elfogadja a felajánlott áldozatot, hiszen a Vokai-strong nem is kérdés.

01-16_noura.jpg

02-03.jpg

02-35.jpg

03-19.jpg

Jutalomjáték. A feladat: egy hordágyszerű dolgot szállítanak a törzsek keresztül egy akadálypályán úgy, hogy hatan cipelik míg a hetedik játékos azon guggol homok dobózsákokkal körülvéve. Meg kell szerezniük egy kulcsot amivel egy csúzlit szabadítanak ki, utána pedig a kicsi homokzsákokkal kell célba dobniuk. A csavar, hogy annak a személynek kell a végén célba lőni akit a többiek szállítanak. Aki hamarabb teljesíti a feladatokat szárnyasokat nyer, tyúkokat és egy kakast. A lilák eggyel többen vannak. Ki marad ki? – kérdezi Jeff. Elaine (legközelebb részt kell vennie). Ok Elaine, fogd a táskád és irány az Idol Izland! Mivaaan? Elaine nem szívesen megy, játszani akart. De hát egyébként is kimaradnál! – mondja neki Jeff. Nem baj, de legalább nézném. – mondja Elaine, aki jobbra el, a játéknak meg start!

05-58.jpg

j1.jpg

A csapatok egész végig fej-fej mellett haladnak. A sárgáknál Curly, a liláknál Aaron ül a hordágyon. A lilák csak egy hajszállal, de végig a sárgák előtt vannak. Így a pálya legvégén pont ennyivel hamarabb tudja Aaron megkezdeni a dobást, mégis Curly találja el hamarabb az első célpontot. Aaron gyorsan egyenlít és átveszi a vezetést, 2-1. Aztán pedig megnyeri Vokainak a szárnyasokat, mert sikerül mindhárom célpontot eltalálnia, míg Curlynek csak egyet. A lilák körben ugrálnak, a sárgák lógó orral távoznak, megint veszítettek.

Eközben az Idol Izlandon: Boston Rob nagy unalmában villát épít magának és Sandrának, sőt Sandrának saját térrel alakítja ki a kis hajlékukat, ti. az említett horkol. A nagy építkezést Elaine érkezése szakítja meg, aki a többiekhez hasonlóan nagyon örül a két survivor ikonnak. Rob azonnal a lényegre tér. Mindenki aki velük találkozik tanul valamit. Elaine leckéje arról szól majd, hogy legyen bátorsága a tettek mezejére lépni. Sandra ezzel a lendülettel elindít egy homokórát. Elaine-nek pedig gyorsan kell döntenie vállalja-e egy feladat teljesítését amit Rob ad neki. Elaine anélkül, hogy tovább hallgatná Robot, vagy megkérdezné milyen feladat, mikor, hol, azonnal rávágja, hogy csapassuk! Rob elmondja, hogy a következő védettségi játék adott pontján, amikor a társai szorosan körülötte vannak meg kell szereznie egy előnyt, ami el lesz rejtve egy asztal alatt. Az előnnyel blokkolni tudja valaki szavazatát a következő tanácson. Ha azonban nem sikerül megkaparintani a csomagot, akkor el fogja veszíteni a szavazatát a következő tanácson. Bizony ám, négy-négynél ez kínos lenne. Elaine nagyon pozitív, sima liba, megcsinálom! Sandra biztatja, nagyon megkedvelte Elaine-t és szurkol neki, hogy sikerüljön a feladat. Szerinte akár a játékot is megnyerheti.

09-38.jpg

09-54.jpg

11-21.jpg

13-49.jpg

14-21.jpg

Mindeközben a Lairo törzsnek Wassalunka ritmusokat és táncot tanít Jamal, aki az egyetemen nyugat-afrikai tanulmányokat folytatott. Jól érzik magukat, viccelődnek. Aztán egy óvatlan pillanatban Curly „durag”-nek hívja Jamal kendőjét a tábortűznél, de rögtön javítja „buff”-ra. A feszültség azonnal érezhető és Curly tudja, hogy hibázott. Curly viccnek szánta és azonnal elszégyellte magát, de Jamalt sikerült megsérteni. Elnézést kér, Jamal pedig csak annyit mond, hogy reméli sikerül eltekintenie ettől, de időt kér. A riportban elmagyarázza, hogy a fehéreknek miért lehet nehéz megérteni, hogy bántó az ilyen szóhasználat és ennek milyen mély társadalmi-szociális gyökerei vannak és hogy a jószándékú Curly fel sem fogta mit mond, csak úgy kicsúszott a kifejezés a száján. Aztán este Curlyvel kettesben beszélgetnek és Jamal nagyon fontos dologra mutat rá, hogy fehérbőrű heteroszexuális férfiként sok mindent nem érthet, fel sem tűnik neki, mert olyan privilégiumaik vannak amik nekik természetesek (másokkal ellentétben). Curly eddig nem gondolta magáról, hogy privilegizált helyzetben lenne, de a Jamallal való beszélgetése után megértette hogy tényleg így van. Jamal elfogadta Curly bocsánatkérését és a riportban elérzékenyülve mondja, hogy élete során nem sokszor történt vele ilyesmi (bocsánatkérés) és erre amíg él emlékezni fog.

15-10.jpg

16-27.jpg

17-00.jpg

19-18.jpg

16. nap, Vokai. Jó ebédhez szól a nóta. Melyik a kakas? – kérdezi Jason. Nem tudom – válaszolja Tálent Menedzser Dan – buta városiak vagyunk. Ezzel teljesen egyet kell értsek és csak fogom a fejem, mert miközben beszélnek ez az állat Dan felfordítja a tyúkot és a hasát nézi, hátha rájön a megoldásra. Megérett a világ a pusztulásra már régóta mondom…
Eljött az általam hetek óta várt beszélgetés: Elizabeth odalopakodik a tűznél egyedül álldogáló Elaine-hez és alig hallhatóan súgja oda: Te kivel találkozál? Elaine visszakérdez: Te kivel találkoztál? Sandrával és Robbal – feleli Elizabeth és Elaine sunyin a bajsza alatt vigyorogva erősíti meg Elizabethet, hogy ő is. Mid van? – kérdezi Elizabeth. Elaine elmondja, hogy blokkolni tudná valaki szavazatát, ha a védettségi játék alatt megszerzi az előnyt, Elizabeth pedig biztosítja, hogy fedezni fogja. Ha végünk van ráb.sztunk! No pressure, right?

19-34.jpg

19-43.jpg

20-00_she_can_block_a_vote.jpg

20-19.jpg

Védettségi játék. A mai feladat: a játkésok beássák magukat egy bambusz ketrec alá, majd amikor mindenki bent van megemelik és átviszik egy akadálypályán. Útközben öt labdát kell összegyűjteniük asztalokról (az egyik alatt lesz Elaine előnye), majd ezekkel a labdákkal kell a végén kosarat dobniuk (nem palánkra, de a mozdulat stimmel, most Dean javíthat a legutóbbi fiaskó után). A liláktól ezúttal Lauren marad ki. Start!

21-37.jpg

21-41.jpg

Jeff jelére a játékosok odarohannak a saját ketrecükhöz és tempósan ásni kezdenek. A liláknak sikerül előbb belülre kerülni és elsőként odaérni az első állomásra az első két labdájukhoz. Elaine csomagja itt van elrejtve az asztal alatt. Mindannyian a csomók kibontásán dolgoznak, hogy minél hamarabb meglegyen a két labda. Elaine eközben odasasszézik a csomaghoz és kiszedi az asztal alól, ám annyira izgul, hogy amikor próbálja elrakni a nadrágja helyett a nadrágjába beleakadt pólójába gyűrögeti bele és kirántja azonnal amint a kezét kihúzza a nadrágból. Szerencséjére a csomag nem esett messzire, a többiek pedig annyira el vannak foglalva a csomózással, hogy nem veszik észre mit szerencsétlenkedik mögöttük és az utolsó pillanatban mégis sikerül felkapni és elrakni a szajrét. Mehetnek tovább a következő asztalhoz. Ezalatt a sárgák is végeznek az első asztalnál és mikor a lilák kezdik a második asztálnál kibogozni a csomókat, ők akkor indulnak el a második asztal felé. A sárgáknak nehéz a ketrec cipelése, lelassulnak és mire megérkeznek a második asztalhoz a lilák már a pálya végéhez közelednek. Végül mindkét csapat eléri a pálya végét és a ketrec belsejéből dobálják a labdákat a célba. A liláknál Tommy és Aaron felváltva, a sárgáknál Jamal és Dean. A lilák előnye elolvad, sőt a sárgák rögtön az elején 2-1-re vezetnek. A verseny szoros, a lilák 4-2-re elhúznak, de az ötödik találatot nem sikerül bevinni és a sárgák feljönnek, egyenlítenek. Aaron dobása többször fordul ki az utolsó lila kosárból, nem tudják befejezni a játékot, viszont a sárga oldalon Dean igen és hosszú idő után végre a Lairo törzs védettséget nyer. A lilák nem hiszik el, hogy veszítettek én viszont örülök, mert ez a szavazat-blokkolás akár érdekes is lehet este.

A lilák a tanácsra nem akarnak üres gyomorral menni, így levágnak egy kis tyúkot. Ha menni kell, legalább ne éhesen üljünk Jeff előtt. Nálam ez a logika szabályainak ellent mond ugyan, hisz minek etessek valakit aki aznap már a hotelben vacsorázik és ha másnap reggel teszik ugyanezt annyival több jutna mindenkinek, de lelkük rajta. Jason Elaine-t a lávágott csirkéhez hasonlítja, mert ő sem tud róla, hogy este kiszavazzák. Elaine valóban nem sejti mit terveznek ellene, mint ahogy a többiek sem sejtik miféle előny lapul nála. Elizabeth-tel olvassa el mit is jelent ez pontosan: szavazás előtt be kell jelentenie, hogy fel fogja használni ezt az előnyt és el kell mondania kinek a szavazatát fogja blokkolni. Bár jelen esetben nincs jelentősége, de ezt az előnyt egészen addig fel lehetne használni amíg hatan maradnak játékban. Nem tartom valószínűnek, hogy nem játszaná ki ma este ezt a kártyát, de ettől függetlenül hatalmas előny van a birtokában. Elaine először Aaronnak mondja el, hogy van egy előnye. Nem mondanám felhőtlenül boldognak, de a szájával azt mondja örül. Ezután Missy jön. Teljes zavarodottság, öröm sehol, de a szájával ő is azt mondja örül. Aztán már látom rajta és a riportban is megerősíti, hogy az eredeti terv kuka (miszerint Elaine-t, mint áldozati bárányt odavetik az ős Vokainak).

27-32.jpg

27-53.jpg

29-04.jpg

29-19.jpg

Nos ehhez képest viszont Aaron százszor elmondja az eredeti Vokai tagoknak, hogy este Elaine esik ki. Valljuk be, ha Elaine blokkol egy Vokai szavazatot és Aaron ennek ellenére a maradék három Vokai taggal szavaz akkor is kiesik Elaine 4-3-as állással. Mikor Tommy megkérdezi Aaront, hogy ugye nincs Elaine-nek védettsége, Aaron nem mondja el, hogy van neki előnye. Még nem döntötte el, hogy marad-e a sajátjaival, vagy bebetonozza magát a Vokaios srácok közé.
Lauren nem tudja elképzelni, hogy Elaine elég ügyes ahhoz, hogy megtaláljon egy idolt és azt sem tartja elképzelhetőnek, hogy meg tudná őket vezetni. Azt gondolja, a másik két lány biztos elmondaná, ha van valami susmus, ezért félrehívja Missyt és Elizabeth-et, hogy mondják meg van-e Elaine-nek bármije, amiről Lauren nem tud. Adják a hülyét, nem tudnak semmiről. Lauren elégedett. Elizabeth nem bízik Laurenben, szíve szerint este rá szavazna. Bár neki mindegy, mert egyik régi Vokai játékos sem érdekli. Missy Dant emeli ki, aki mindenkinek átkutatta a cuccait idol után és Missy ezt végignézte. Elaine Tommyt emeli ki, aki mindenkivel jóban van (hasonló a hasonlót ugye?). Viszont Jasonnel sem szívesen folytatná a játékot, mert túl taktikus, jó stratéga. Ki esik ki este? Mindjárt kiderül.

29-31.jpg

29-55.jpg

30-50_playing_dummy.jpg

31-53.jpg

Természetesen arról beszélgetnek a tanácson, hogy egyenlő az állás négy régi Vokai, négy régi Lairo. Egyenlőség esetén követ kell húzni és a szerencse dönti el. Hacsak valaki nem áll át a sötét oldalra. Tommy leszögezi, hogy a játékosok többsége Vokai, tehát nekik nem lenne értelme a Vokai ellen fordulni, mert a merge-nél rajtuk lenne az „Áruló” bélyeg. Szóval a Laironak kell hozzájuk csatlakozni. Elizabeth rámutat, hogy ezzel alulra kerülnének a játékban, miért akarnának hátrányból játszani és védekezni. Elaine szerint Dan könnyen beszél úgy, hogy többségben van, de a mai tanács után is csak emberek maradnak, megbántott, sértődött emberek. Ha most kiesne valaki a sajátjai közül le kell nyelnie a békát és tovább lépni és ugyanezt kell csinálnia a többieknek is, ha közülük esik ki valaki. Hogyan lesz így eldöntve? Jason azt mondja, hogy a magabiztosabb csoport – tehát ők – hajlandóak követ húzni. Erre mindannyian jelentkeznek, hogy készen állnak a húzásra. Tommy szerint csak úgy lehet nyerni, ha kockáztatnak. Ezen a ponton szól közbe Elaine, hogy leállítsa a nagyképűsködést az előny felhasználásával. Blokkolnék egy szavazatot! Whoopsies! Kiét? Hmmm… A Jasonét. Miért az enyémet? Mert a kisnyúl szőrös. Ekkor Aaron belesúg valamit Missy fülébe. Tommy pedig Danébe. A négy Vokai megbeszéli, hogy marad Elaine és ezt Aaronnak és Missynek is a fülébe súgják. Ezután Lauren pityereg, de pont nem érdekel miért, lássuk inkább a szavazást!

35-38.jpg

35-39.jpg

35-55_i_dont_like_rocks.jpg

35-57_she_got_it.jpg

36-40.jpg

36-57.jpg

37-21.jpg

37-30.jpg

A feszültséget harapni lehet. Rendben vagyunk? – kérdezi Tommy Aaront. Rendben. Sandra Robnak mondja a magaslesben, hogy menten meghal. Azért azt ne. A szavazatok: Elaine kapja az első hármat, eddig ok. Ezután Jason. Ez is ok. Ezután viszont még két Jason, ami már kevésbé ok. Sandra a körmét rágja, a játékosok tűkön ülnek. A survivor hatodk kiesője: Jason. A srác nem tud méltósággal kiesni. „Ne bízzatok Aaronben! Boldog vagyok, hogy egyikőtök sem fordult ellenem, szeretlek titeket! Egy életre a barátaim vagytok!” Jól van Jason, majd elmúlik. Tommy ökölbe szorult arccal szuggerálja Aaront, de felesleges ez a dráma, mert erről szól a játék, csak neki most esik le, mert 16 napon keresztül a mindent megnyerünk, minden sikerül burokban élt. Ahogy Elaine mondta: Suck it up, buttercup!

38-58.jpg

40-58.jpg

41-18.jpg

41-34.jpg

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.04. 01:35:57

39×06

1. Reward: Nekem elsőre tetszett ez a kikötés, hogy akit visznek, annak kell lőnie is, de aztán tényleg nem volt túlságosan tényező a cipelés sajna. Nem lehet, hogy azért volt ilyen kis gagyi a challenge, hogy beleférjen mellé az IoI szegmens is?
2. Robék menő szállást építenek, persze jó uncsi lehet az a rengeteg idő, amikor éppen nem érkezik játékos.
3. Ügyes húzás, hogy beépítették a challenge közbeni advantage-szerzést az Island of Idols-ba, ez mindig izgalmas. Pláne most, Elaine elejtette a cuccot, de még így is sikerült felszednie időben és észrevétlenül.
4. A durag-es (Jack-Jamal) szállal kaptunk egy kis érzékenyítést is, de jó látni, hogy megbeszélték egymással a dolgot, sőt ez még szorosabbra is fűzte őket.
5. NA VÉGRE valakik beszélgettek egymással az IoI-ról és az ott szerzett advantage-ről! (Elizabeth és Elaine) Ezt vártam már mióta…
6. Immunity: honnan hozta vissza a Lairo a dobálással, elképesztő.
7. Furcsa, hogy a block vote-ot tribal közben kell kijátszani, először nem értettem, hogy miért csinálja így Elaine. (Lehetne szavazáskor is, hogy felírja egy másik papírra.)
8. A végeredménynek örülök, naná, mert Elaine megúszta :)) Aaron arcmimikája már árulkodó volt a szavazás környékén, meg az is, hogy közvetlenül tribal előtt már nem azt mondta, hogy “Elaine megy haza”, hanem dilemmázott, hogy flippeljen-e. Most egy picit nőtt a szememben, pedig amúgy nem szimpatikus. (Lauren-ék meg tényleg kicsit túlregálták a dolgokat.)

Laura Ingalls 2019.12.17. 09:32:24

@enzo23: 5. És nagyjából ennyi volt az egész évadra. Nem tudom eldönteni, hogy a szerkesztők egyszerűen kivágták, vagy nem is beszéltek egymással erről. Írtam talán a legutóbbi hogyvoltban, hogy nem hiszem el, hogy Noura ne említette volna a többieknek...
Az egész island of the idols nagy kérdőjel marad nekem. Kíváncsi lesz az utólagos értékelésekre maguktól a készítőktől, hogy beváltotta-e a hozzá fűzött reményeiket. Vagy az egész csak arra ment ki, hogy Robnak kedvet csináljanak egy újabb szerepléshez amitől eddig teljesen elzárkózott?

enzo23 2019.12.18. 00:37:27

@Laura Ingalls: érdekes, nekem eszembe se jutott, hogy erre menne ki a játék :O
Hogy milyen lesz az értékelése, azt nem tudom, nekem alapvetően tetszett a sziget ötlete: az emberek reakciói ; hogy nem lőtte le senki a poént még most a finálé előttig se ; meg maguk a heti témák és feladatok is.
süti beállítások módosítása