Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

SURVIVOR 39X04 – Yes. No. Huh?

2019. december 02. 11:00 - Laura Ingalls

Laironál folytatjuk a tanács után. Karishmától kérdezik, hogy érted mi történt? Persze értem, semmi gond, ez csak játék, szuperek vagytok, fasza kis blindside volt. A riportban aztán elsírdogálja, hogy azt érezte kiszavazzák ma este, aztán szerencsére nem DE kapott három szavazatot, szóval mindennek vége. Nem értem az ilyen játékosokat. Napok óta panaszkodik, sír, hogy bántják és mindenkinek az agyára megy. Mit gondol, így nyeri meg az egy millát? Ha a többiek jóindulatában bízik minek van ott? Nem lesz belőle Aubrey 2.0 az biztos…

03-15_karishma.jpg

A Lairo táborban egyéb is történik. Tombolnak a hormonok. Gyurma úgy van vele, hogy Karishma könnyű szavazat a kövi tanácskor, de a lovey-doveyt nem szabad hagyni kibontakozni. Elaine viszont kerítőnőnek áll. Megkérdezi Deant hány éves: 28. És te Chelsea? 27. Óh, nem is kell több, ez tökéletes! Chelsea ezután bedobja, hogy együtt aludtak és tudjuk ugye mi történik olyankor… s míg ők jót nevetnek a többiek hánynak egyet oldalt Dean álló cerkájától és már tervezik hogyan fogják kiszavazni őket. Szerelmes pillarebegtetés mindkét oldalon, már csak ez hiányzik aláfestésként:

Főleg Missy és Gyurma tervezi, hogy megszabadulnak Deantől, mert nem elég, hogy haszontalan, ennek tetejébe power couple-t csinálna magából és Chelsea-ből. Missy nem mellesleg félti a sisterhoodot, még egy ok, hogy megszabaduljon Deantől. Karishma bár idegesítő, de túlélik.

02-49.jpg

A Vokai törzs tagjai igyekeznek hasznossá tenni magukat. Egy kisebb csoport tengerre száll, hátha találnak valami ehetőt. A többiek kísérik őket. Jason sétálni megy. Jamal viszont nem akarja kitenni magát a déli napsütésnek és a táborban marad. Ugye ezt nem hiszi el senki? Persze, hogy elindul rejtett védettséget keresni! Azok után, hogy kihagyták a törzsi tanácson a szavazásból, hülye lenne nem keresni. Megideologizálja nekünk, hogy mi vezetett ahhoz, hogy ügyesen tudjon keresni, de leírom röviden: idő kell hozzá, türelem, odafigyelés a részletekre és szerencse. Mert lefogadom, hogy Jason sem sétálgatni ment a dzsungiba, hanem keresi az idolt, de neki nem volt szerencséje. Jamalnak viszont igen, így vigyorogva mutogatja a riportban, hogy máj presösz.

05-15_jamal.jpga_hal.jpgA Vokaihoz megérkezik az EMBER (Missy után szabadon) és jó szokása szerint levelet hoz. Most azonban nincs kijelölt személy, hanem a liláknak egyhangúan meg kell szavazni, hogy ki megy az Idol Izlandra. Egymás után vágják be a játékosokat, a szövegük ugyanaz: mennék, mert kellene az idol, de nem fogok mert gyanús leszek / kiszavaznak / céltáblát csinálok a hátamból / nem feltűnősködhetek mert KISZAVAZNAK stb. Szóval kisebb frászt kap mindenki, kivéve Nourát. Miután meghallgatjuk, hogy mennyire fosnak a többiek, Noura teli szájjal kiált fel: én, én, én! Engem küldjetek! Hülye vagy? Még jó hogy megyek, ha vacsiig nem jövök ne várjatok! Csak szólok, nem várják, de így is, úgy is megérkezik majd.
A szigeten aztán meglátja a faragott idolokat és arra gondol: hmmm… a férfi ismerős, egész jóképű. Nekem meg finoman tikkelni kezd a bal szemem, de biztosan nem azért, mert Noura idegesítő. Aztán mikor Robék megjelennek végre rájön kikkel áll szemben. Kicsit neurotikus az öröme, hát még akkor, mikor megtudja dinnyét ehet! Jáááj, honnan tudtátok, hogy ez a kedvencem? Nem is tudom. A jelentkezéskor leírtad a papírra, ők meg nem dobozban laknak és a szerkesztőkkel is találkoztak és elmondták nekik. Talán. De csak tippelek.

vajon_megszivtam.jpg

en_ugyan_nem_megyek.jpg

07-04_just_stay.jpg

07-06_senki_nem_akar_menni.jpg

08-32_dinnye.jpg

Rob dinnyézés közben belecsap a lecsóba. A mai lecke: a meggyőzés művészete. Ez is nagyon fontos képesség, hogy a másikat rávedd valamire, meggyőzd valamiről, ezzel segítve a saját játékod előre. Rob papa megmondja a tutit: ahhoz, hogy meggyőzz valakit valamiről ismerned kell a céljait, mi mozgatja, mit szeretne elérni. Ha tudod mit akar az illető onnantól könnyű rávenni valamire. A meggyőzésnek sok módja van, amit kisfilmekkel példáznak nekünk: bevágják szegény Eriket, akit a csajok meggyőztek (Survivor: Micronesia), hogy adja oda egyiküknek (Natalie) a védettségi nyakláncát. A törzsi tanácson Erik feladta a védettségét, amit a lányok azzal háláltak meg, hogy kiszavazták a ..csába; Parvatit, ahogy flörtöl; Yult ahogy sarokba szorítja Pennert; Sandrát aki pletykával zavarja össze Russelt és Robot aki ajánlatokat szokott tenni: adok ha adsz. (Bár Robnak egy be nem váltott ígérete pont Lex végső szavazatába került.) Természetesen Noura feladata a meggyőzés lesz. A következő védettségi játék egy survivor klasszikus: a törzs egy tagja egy emelvényről kiabálva irányítja a törzs bekötött szemű többi tagját és navigálja végig őket az akadálypályán és a feladatokon. Noura dolga, hogy rávegye a törzsét, hogy ő legyen az irányító. Ha sikerül neki, akkor a következő törzsi tanácson blokkolhatja egy másik játékos szavazatát. Ha nem ő lesz az irányító, elveszíti a szavazatát. Noura gondolkodás nélkül mond igent. Sandra finoman odaszól, hogy gondolkozz még amíg a dinnyédet rágod (csámcsog veszettül, megőrülök! Senki nem tud szépen enni???), de Noura durr bele típus, gyerünk csapassuk, vííííí…. már nem is hallja őket. Sandra szerint ez lesz a veszte. Rob úgy gondolja Noura lenne az utolsó akire az irányító szerepét rá lehetne bízni. „She’s livin’ in Noura-world. This is survivor. You gotta be in Survivor-world!” Truth.

12-08_ez_hulye.jpg

12-29_iiiiiiiiii.jpg

12-53.jpg

Noura a táborban érdekes sztorival jön elő. Azt mondja a többieknek, hogy megtudta mi a következő védettségi játék és el is mondja nekik akkor, ha egyhangúan úgy döntenek, hogy Noura olyan szerepet kap a játékban amit Noura választ magának ÉS ha így lesz még ráadásként egy hatalmas előnyhöz is jut a törzs. Addig viszont nem árul el többet, amíg azt nem mondják neki, hogy megkapja a szerepet. A kezdeti lelkesedés után azonban mindenkinek gyanússá válik a sztori, nem bíznak Nourában, kérdezik a játékról, meg a szerepekről, de nyilván nem mond ezekről semmit. Belebonyolódik a saját sztorijába, de a végére mégis azt mondják neki, hogy jó, lehetsz az aki lenni akarsz. Ezután azt látjuk, hogy gyakorolják milyen az ha Noura irányítja a bekötött szemű társait. Hogy milyen? Katasztrofálisan szar.

14-09_noura.jpg

16-44.jpg

17-09.jpg

Jöjjön a sokat emlegetett védettségi játék. A feladat: az irányító kiabálva végig vezeti a pályán a bekötött szemű törzstagokat, akik eközben összesen 3 kulcsot szereznek meg. Ezek valamelyikével kell kinyitniuk egy ládát amiben puzzle darabok vannak, a puzzle-t pedig szintén egy bekötött szemű játékos rakja ki az irányító utasításai alapján. Jutalom nincs, csak a védettség. Vokai, eggyel többen vagytok, ki hagyja ki a játékot? – kérdezi Jeff a liláktól. Noura! – mondják egy emberként. Szkúzi? – kérdezi Noura. A válasz végleges, ennyit arról, hogy Noura irányít. A liláknál Jason, a sárgáknál Elizabeth a leader. Start!

19-08.jpg

Rögtön az elején kiderül, hogy Jason ügyesebben irányítja a lilákat, taktikusan együtt indítja őket, így az első akadályon egyszerre megy át mindenki. Három párt kell koordinálni, ami Elizabethnek nagyobb falat. A lilák mindhárom kulcsot megszerzik, miközben a sárgák szétesnek kissé és mivel Tommy hangot ad ki, hogy megtalálják egymást a lilák, a sárgák nem hallják Elizabethet. A lilák miután visszataláltak a három kulccsal a starthoz a saját szőnyegükre, Jason vezetésével indulnak a puzzle-ös láda felé, ekkor a sárgáknak még mindig csak 1 kulcsuk van. Mire a sárgák megszerzik a harmadik kulcsot, Jason már irányítja Kellee-t a kirakós darabjainál. S bár nagyon gyorsan mozognak a sárgák, mégis mire elkezdik végre kirakni a saját kirakójukat, addigra 3 darab hiányzik a liláknak a védettséghez. Azonban az utolsó darabnál Jason elgondolkodik, valami nem klappol. Elkezdi kicseréltetni Kellee-vel a darabokat, ami megadja a sárgáknak a lehetőséget a győzelemhez. Viszont Elizabeth ugyanabba a hibába esik, mint Jason, nekik is javítani kell a végén, így a védettséget a lila Vokai nyeri. Ezek a fránya puzzle-ök, tényleg nem megy a sárgáknak…

v1.jpg

v12.jpgMea culpa, mea culpa – mondja Elizabeth. Dehogyis, dehogyis, mindent megtettél. - mondják a többiek. Ezzel megvolnánk, ám ha nincs bűnbak Karishma kiesik – nyilatkozza Karishma a riportban. Dean nagyon támogatja, mert Karishma nem jó puzzle-ben, nem jó az erőfeladatokban, haszontalan a táborban is. Gyurma ugyanezt gondolja Deanről és továbbra is meg akar tőle szabadulni. Missyvel együtt elmondják az ötletüket Elizabethnek. Elizabeth viszont sokkot kap, mert úgy látja, hogy Dean sokat segít a tábor körül, mégha a kihívásokon kicsit alul teljesített is eddig. Szól Elaine-nek, hogy Dean veszélybe került. Nem fér Elaine fejébe, miért Dean Karishma ellenében. Arra jutnak, hogy nélkülük úgysem lehet Deant kiszavazni, mert Missy-ék NHL Tomot és Chelsea-t ki akarják hagyni. Ennek szellemében Elizabeth azt mondja Gyurmának, hogy Elaine(!) nem akarja Deant kiszavazni. Elpanaszolja Missynek is. Missynek a töke tele van mindenkivel, hogy senki nem akar kiszavazni senkit. Akkor szavazzuk ki Chelsea-t – mondja később Elaine-nek. Hogy miért? Mert jóban van Deannel, mert egész jó kapcsolatokat épített ki, mert egyébként nem éreznénk meg a hiányát, mert Karishma bent marad talonban és mert így a három hímet bent tartjuk, hogy az erejükkel emeljék a játék fényét. Nah? Elaine álla leesik, hogy Missy milyen hidegvérű és megijeszti, hogy milyen gyorsan váltott és ideologizálta meg a döntést és vágta keresztbe a sisterhoodot szemrebbenés nélkül.
Ki esik ki? Karishma, Dean, Chelsea (egy idollal a zsebében)?

29-51.jpg

31-58.jpg

A Lairo 3. törzsi tanácsa. Mit mond el ez rólatok? – kérdezi Jeff Chelseat. Azt hogy bénák vagyunk puzzle-ben, de nagyon jók blindside-ban. Ezt a tanácsot a blindside köré építi fel Jeff. Elaine nyilatkozik, hogy olyan gyorsan történnek a táborban a dolgok, hogy csak kapkodja a fejét és nem érti, hogy mi történik. Karishma neve merül fel, meg az, hogy nem kellene belesüppednie, hogy ki fog esni, hanem keresnie a rést a pajzson, mert elég egy kis magvat a jó helyen elültetnie ahhoz, hogy kicsírázzon és hopp, más esik ki. Karishma nem szeretné tudni, hogy kiesik. Legalábbis, most biztos benne, mert folyamatosan belógatják a nevét, de szerinte méltatlan így kiesni. Missy nagyon összeszedetten nyilatkozik a mai tanácson. Jeff őt is megkérdezi a blindside-ról. Őszintén, ha most átvernének és kiesnék, kellene haragudnom bárkire is? Fenéket. Ez a játék erről szól. Teljesen idegenek vagyunk, még akkor is ha egymás mellett fekszünk a porban, mint a kutyák. A végén mégsem ismerjük egymást. Truth.
Chelsea a blindside kérdésre azt válaszolja, hogy nem köszönöm, mert ez azt jelenti, hogy valaki aki közel áll hozzám átvert. Egyébként viszont a blindside maga a survivor, mindig vicces, szóval ide vele! Ő és Missy teljesen másképp értelmezik a játékot, ez egyből látszik.

semmit_sem_tud.jpg

Szavazás után Jeff örök slágere: idol van-e? Chelsea ficereg, majd nem történik semmi. A szavazatok: Karishma és Chelsea 2-2 szavazattal, majd Chelsea neve újra. A lány ráncolja a szemöldökét és forog maga körül, keresi a többiek tekintetét, mert tudja, hogy baj van. A survivor Idol Izland 4. kiesője rejtett védettséggel a zsebében: Chelsea. Sandra csak ennyit fűz hozzá a magaslesben: Blindside-ot akartál, megkaptad!

40-47_1.jpg

Jövő héten tribe swap! Remélem izgalmasan összekeverednek. Tartsatok velem következő héten is, szevasztok!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2019.12.04. 01:24:31

Na, welkám bekk! Már azt hittem, bezár a hogyvoltbazár, de most láttam sixx posztját.
Hát ugyan jóval előrébb tartunk már, de azért visszamenőlegesen beposztolom a kommentjeimet, hátha észrevesz benne valaki valamit.

39×04

Örülök, hogy nem mindig húznak előre nevet, hogy ki menjen Idol Islandre, hanem most például szavazni is lehetett. Persze mindenki szívesen menne az idol miatt, csak senki nem akar célpont lenni – kivéve Nourát :D A mostani lecke a meggyőzés volt (és bevágják S16 Ericet, sírok :DD), és legalább az előny mibenlétét is folyton változtatják, ez jó, most ugye szavazat-blokkolást lehetett volna nyerni. Noura a dinnyétől mámorosan egyből fejest is ugrott a kihívásba, nagyon röhögtem, amikor Rob a háta mögött oltotta, hogy “ez a nő nem tud koherensen kommunikálni” :D
Kellee kimondta, ami kimaradt múlt héten, nevezetesen, hogy kíváncsi, hogy a második visszatérő és ő a közös titok tudatában mit kezdenek majd egymással… de ennek ellenére ebből végül megint nem láttunk semmit, de legalább a visszatérést és a kamuzást mutatták. Nem sikerült egészen jól a kitalált történet (hogy elmondhatja a challenge-et, ha cserébe lehet caller), az még hagyján, hogy nem igazán mondott alanyt, hogy kitől kapta ezt az infót (és erre rá se kérdeztek a többiek), de azért akadtak benne logikai hibák amúgy is. Ennek megfelelően nem is igazán vették be, nagyon kínos és egyben szórakoztató volt a jelenet, főleg a szembekötős játék gyakorlása, amikor a random belekibickedő többi játékosnak jobban ment, mint Nourának :D És aztán jött a csattanó az immunity elején, amikor az emberelőny miatt egyhangúlag Nourát ültette ki a törzse :DD Daaaaamn! Ez szemét volt, de ugyanakkor nagyon ügyes is.
A challenge-en mindkét caller nagyot játszott, és elég fordulatosra sikerült a puzzle-s végjáték: Vokai vezet, Lairo visszajön, azt hiszik, hogy megvan, de nem jó, és Vokai megnyeri! Hát Noura ezt megköszönheti Jasonnek. A 2 legjobb pillanat az volt, amikor összekeveredett a két bekötött szemű törzs és elkezdték egymást tapogatni, meg amikor valamelyik páros madárhangokkal próbálta felhívni magára az irányító figyelmét, miazisten :DD

Darabkák:
1. Most komolyan a “previously” rovat helyett van ez a trailer-szerűség az epizód elején? Inkább cseréljék vissza…
2. Jamal idolt talál, és ezzel visszatértünk a “hogyha mutatják, hogy valaki keres, akkor találni is fog, pláne ha még van mögötte valami sztori is” sztorihoz. Kár.
3. Dean kimondja a soundbite-ban, hogy szerinte nem lesz blindside. Ez már akkora előjel volt, mint ide Lacháza…
4. Figyelitek, hogy minden részben az van, hogy van egy biztosnak tűnő sokemberes terv, csak aztán amikor elmondják az összes “igénybe venni kívánt” embernek a tervet, akkor richtig lesz köztük 1, akinek nem tetszik (Lauren/Missy/Elaine), és onnantól borul az egész? Most Elizabeth nagyon kis furfangos volt, nem azt mondta Aaronnak, hogy neki se tetszik a terv, hanem csak Elaine-t árulta be :D
5. Végül Chelsea szívta meg a Dean-nel való románcát (ezek szerint Tomnak mégiscsak szólt valaki, mert csak Dean+Chelsea szavazott Karishmára), és így zsinórban a második ember esik ki idollal a zsebében, ez elég durva. (Vince múltkor azért durvább volt, most Chelsea nyilván kevésbé sejthette, hogy rá esik a voks.) Marad 1-1 idol Kellee és Jamal birtokában.

#hétidézetei:
“She’s living in Noura World” :DD (Rob Nouráról)

“This one never knows anything” :D (Sandra Elaine-ről)

“I guess that was plan Z” :D (Jeffnek mostanában ütős zárómondatai vannak)

Laura Ingalls 2019.12.05. 09:13:40

@enzo23: Gúd tú bí bekk. :p
Noura egy jelenség. Ezen a ponton még nem tudtam eldönteni jobban szórakoztat-e, mint amennyire idegesít. Aztán rájöttem, hogy ő tipikusan olyan ember, akit ha megértesz nagyon szerethető. Szegénykémnek nagyon nem ment az irányítás és erre a többiek nagyon hamar rájöttek. Engem annyira nem lepett meg, hogy nem ő lett végül az irányító, az viszont igen, hogy leültették - többre mentek volna vele, mint például Karishmával.

Az a néhány képkocka, teaser mondjuk a rész elején nekem is nagyon furcsa. Egyszer jól jött, mert egy képet onnan vágtam ki, magában a részben nem pont úgy volt. :p Ma pont egy olyan részt sikerült letölteni, aminek nem volt az elején semmi, de azt nem tudom eldönteni, hogy ez a feltöltő műve, vagy egyébként sem volt.

4. - most már látható, hogy ez az egész évadra igaz. Valaki mindig variál. Az érdekelne, hogy korábbi évadokban nem volt ez, vagy ott is sokszor így volt csak másképp vágtak?
süti beállítások módosítása