Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Időbevándorlók 1x03 - A kutya

2019. december 02. 09:00 - Szencsike

Egy nagyon bozontos biciklis futárral indítunk, ránézésre viking lehet. Szegényt útközben is hívják, alig teszi le az egyik hívást, máris jön a következő, és ebből lesz a baj. Elég egyszer nem figyelni, máris balesetezik. Egy nő szalad hozzá, ő kérdezgeti, hogy érzi magát, ám a Bozont csak a nyakában lógó keresztre figyel, amiről beugrik egy emlék: egy lángoló kereszt. Bozont szerencsére jól van, a kaják viszont kiszóródtak a földre. Az út ezek után egy mosdóba vezet, a kézszárító alatt szárogatja a kajákat, fujj... A mosdóban egy férfi, egy fiatalabb, szintén ex-viking nézegeti szinte áhítatos tisztelettel. Összeszedi magát és megszólítja Bozontot, akit Kutya Torénak nevez és úgy tűnik, régen az ura volt. Bozont habozik mielőtt válaszolna, de azt mondj, hogy nem is érti mit dumál neki itt óészakiul és otthagyja.

1.png

A főcím alatti autókázást Alfi és Lars közösen teszi. Útközben ott van a fán üldögélő, iPodozó kőkori, egy bicajozó vikinget rendőrök állítanak meg, 19. századi gyerekek versenyt futnak a kocsival. A páros a törvényszéki orvost keresi fel, újból megnézik a kamu időbevándorló nő hulláját. Alfi a halott láttán kiköp, a doki rászól, hogy ne szennyezze a labort. A doki okkal hívta őket, ismét elővette a nő boncolási aktáját, miután szóltak neki, hogy lehet 21. századi. Egy rezidens végezte a boncolást és sok hibát vétett. Lars azon csodálkozik, hogy miért pont egy rezidens végzi ezt a feladatot, a doki munkaerőhiányra hivatkozik és ránéz Alfira, nem csak a rendőrök kénytelenek unortodox módszereket alkalmazni, a lány megsértődik. Szerencsére nem lesz semmi baja ebből a dokinak, aki megmutat nekik egy legótéglát. Betokosodott a nő testében, kb. 20 éve nyelhette le, gyerekként. Ezzel viszont hivatalos, hogy a nő valóban 21. századi, hiába a kőkori tetkók rajta. Alfi teszi fel a kérdést, hogy miért akarja valaki elhitetni, hogy a múltból jött?

Megtudjuk a választ, ehhez elmegyünk egy közösségbe, amit olyan 21. századiaknak hoztak létre, akik nem tudtak igazán beilleszkedni a modern életbe. Egy férfit hallunk, aki elmeséli, hogy a társaival ellentétben őt sose érdekelték a számítógépek, inkább a madarakat figyelte. Eljutott a kőkorszaki műhelybe és rájött, hogy miért: egyszerűen ő egy másik korba tartozik, Tuk-Tuk a vadász az új neve. A társaságban sokan vannak, földet művelnek, kézműveskednek és csoportterápiát tartanak a Tuk-Tukhoz hasonlóknak. Alfiék a klubház előtt várakoznak, egy fiatal cselédlány kéri őket, hogy adják le a mobiljukat és a laptopot, nem sokan szeretik itt az elektromosságot. A főnökasszonnyal beszélnek, akiről tényleg nem lehet megmondani, hogy született 19. vagy 21. századi. Transztemporális közösségnek nevezik a társaságot és lehet az áldozat is tag volt. Megmutatják neki a halott nő képét, fel kell tennie a szemüvegét, nincs hozzá szokva a színes fotókhoz, vagyis 19. századi. Eközben a kis cselédlány gyakorlott mozdulatokkal veszi ki Alfi laptopját a gyűjtőből és rácsatlakoztat egy pendrive-ot, amire rámásolja a nyomozás anyagait. A főnökasszony szerint a halott lány nem ebbe a közösségbe tartozott, vannak még más transztemporális csoportok is, akiket megkérdezhetnek. A lány leszedte, ami érdekelte őt, odabent Larsék is végeztek.

4.png

A rendőrségen meetingel a csapat, a Jörn nevű kolléga volt megbízva a Kupikirály megfigyelésével, aki meglépett, és búvárcuccokat is vitt magával. Meg kell találniuk, így a csapat akciót indít, ehhez fegyvert is kapnak. Alfinak is jut egy, Wenche adja neki a pisztolyt és mutatja meg az alapmozdulatokat. Alfinak ez lesz az első ilyen akciója, és ugyan az egyetemen kiképezték őket erre is, elég magabiztos, de rossz nézni, ahogy fogja azt a fegyvert. Kupikirály egy társánál van, és jól beszívnak, mielőtt elutazna. A ház az öböl partján áll és kint egy kis csoport várja őt, akik el akarnak búcsúzni tőle. Lenyom egy kis búcsúbeszédet, két évszázadban is élhetett, csakhát a körülmények miatt vissza kell térnie az eredeti idősíkjába. A társa a vizet vizsgálja, ezek szerint meg lehet mondani, hogy mikor lesz újabb villanás, Kupikirálynak sietne kell, mert nemsokára jön egy ilyen. Sajnos a rendőrség érkezése belerondít a képbe, Kupikirály teljes búvárfelszerelésben elkezd menekülni a vízbe, de elég a rendőri jelenlét és meghátrál. Kupikirályt a kihallgatóba viszik, szegény az elszalasztott utazás miatt bánkódik. Alfi a rossz zsaru, megfogja a férfi arcát és megmondja, hogy nem lehet visszatérni az időben. Lars leállítja őt, és megmutatja neki a halott nő képét, Kupikirály annyira be van szívva, hogy Navn nevét emlegeti, aki lehet megöli őt, de a párosnak elment a hajó, Kupikirály elalélt. Alfiék Navn nevén fognak elindulni, viszont Lars észreveszi, hogy a lány nem adta le a pisztolyát. Ott vannak a fiókoknál, Alfi kinyitja az övét, beteszi a fegyvert, ami magától elsül, eltalálja Larsot és a kávéfőzőt. Larsnak a lába bánja az incidenst, Harald főnök leküldi Wenchét a hibás fegyverrel és a golyóval a technikusokhoz, a nő ezzel egy újabb okot kapott, hogy szidja Alfit.

5.png

Nézzük Vöröskét, becsületes nevén Urdot, elment a kórházba meglátogatni valakit. Az onkológián találkozik a nagybeteg barátjával, akinek még pár lépés is hatalmas erőfeszítést jelent. Urd azért jött el, mert tudni akarja, mi ez a kemoterápia. A barát mutat magáról egy képet a kezelés előttről, 5 hete kezdték meg a kúrát, előtte egy életerős 40-es volt, most kb. 10 évvel idősebbnek tűnik és minden haja kihullott. Egy nővér Urdot hívja be, vagyis rákos. Urd ehelyett a kocsmába megy, és leissza magát. Ott van a klotyós pasi, régi ismerősök és elújságolja a nőnek, hogy találkozott valakivel. Alfi szintén a kórháznál várakozik, Larsot hozta be, akinek begipszelték a lábát, szegény lány nagyon odavan, amiért bántotta őt. Lars lakásán ott van Ingrid és a barátnője, Madeleine. A kiscsajok Lars cuccai között turkálnak és megtalálják a szemcseppjeit. Madeleine egyet elcsórna a buszra, így parti a parti, de szerencsére Ingrid nemet mond. Meghallják kintről, hogy Lars hazajött, Ingrid visszateszi a szemcseppes dobozt a fiókba, de amint kimegy ajtót nyitni, Madeleine elrak egy fiolát. A két csajszi ledöbben, hogy mit történ Larssal, Alfi azonnal felajánlja, hogy megcsinálja a kaját a családnak, ha már miatta lett gipszben. Szerencsére jobban főz mint lő, és a csajokkal is megtalálja a közös hangot, neki is tetszik a bulibusz, jókat lehet inni, táncolni és kefélni. Lars figyelmezteti, hogy ne mondjon ilyet, még csak kamaszok, de Alfi csak három erős nőt és egy kriplit lát.

7.png

A vacsi után jöhet a mosogatás, ezt már a felnőttek csinálják. Alfi netes fórumokon körbekérdezett a Navn névről. Elég gyakori, ugyanis sokakat Navn Ukjent-ként regisztrálták, ez szó szerint Név Ismeretlent jelent. Sokan később megváltoztatták ezt, de voltak akik megtartották, mint hivatalos név. Először az oslói Navn-okat keresik meg. Ez jó ötlet és Alfi bedob egy újabb kérdést, mi a rendőrség véleménye a kollégák közötti szexről? Lars arcán látszik a döbbenet, vele akar lefeküdni?! Sajnos a páros rajongóinak erre még várnia kell, Alfi ugyanis a kikötői Jeppével (őt harapta meg az időbevándorló) szexcsetelget, a pasi küldött képet a farkáról, ő a muffjáról, nézegesse, ha ezt akarja. Lars megnyugtatja őt, hogy csinálja, ha akarja, őt nem fogja zavarni. A kiscsajok azt nézik, hogy milyen édesen dumcsiznak. Alfi elmegy, találkoznia kell valakivel, Lars pedig egyedül marad az őt cukkoló csajokkal. Alfi a kocsmába ment Urdhoz, aki megosztja vele a nagy hírt: Kutya Tore itt van, még képet is mutat róla. Az ételfutárság nem illik egy ilyen vezetőhöz Alfi szerint, úgyhogy tuti nem ő az igazi Kutya Tore. Urd megkereste a lakcímét, ellenőrizhetik. Ha Alfi nem jön, Urd megy egyedül, aztán Alfi lesz a koszorúslánya. A pasifelderítő akció egy panelházas övezetben lesz, Bozont a 21. századi feleségével és a kislányával játszik a játszótéren. Alfi egyre biztosabb benne, hogy ez nem Tore, képes volt elvenni egy ilyen löttyedt seggű nőt. Bozontot a boltba is követik, ott sajnos nem tudja kifizetni a pelust, az új vezetőség már nem fogadja el a régi kupont. A boltost nem hatja meg semmi, ott kell hagynia a csomagot. A két csaj a boltból kilépve nézheti meg közelről Torét és lehet Alfinak el kell ismernie, hogy tévedett.

Bozont üres kézzel ment haza, a felesége épp teregeti a ruhákat. Kopognak, a két csaj áll az ajtóban, meghozták neki a pelust. Óészakiul szólnak Bozonthoz, aki nem érti mit mondanak, az átjövetelkor elvesztette az emlékeit. Fogalma sincsen, hogy ki a két nő, de ők pontosan tudják, hogy kicsoda Bozont: ő a híres Kutya Tore, Testes Olaf gyilkosa és a csajok az ő harcosai voltak annak idején. Ez nem igaz, Bozont a Tommy néven fut, a felesége is meghallja, hogy két nő zaklatja az urát, Alfiék úgy döntenek, hogy fölösleges erőlködniük és elmennek. Urd kiakadt, egy kuka esik áldozatul a mérgének. A mai kort hibáztatja, tönkreteszi az embereket. Alfi szerint csak idő kell a férfinak, ám Urdnak lehet nincs már ideje. Alfi meglátja rajta a kórházi karkötőt, azon az onkológia feliratát, vagyis a barátnője rákos. Urd feladta, nem akar kezelésre járni, mert nem akar tönkremenni. Alfi nem fogadja el ezt a helyzetet, igenis meg kell gyógyulnia. Mindketten harcosok, egy harcos pedig a csata legvégéig küzd, és ő is támogatni fogja, elkíséri. A rendőrségen a csapat azon morgolódik, hogy a lövés miatt tönkrement a kávégép, micsoda szörnyűség. Wenche azon morog, hogy Alfi ezek után még itt lehet, ám Harald főnök ismerteti a technikusok ítéletét: a fegyver működött hibásan, Alfi tovább dolgozhat. Wenche nem hagyja ezt annyiban, szerencsére betotyog Lars, így Alfi jelenthet neki. Hét Navn-t talált Oslóban, a többségük segélyen él, de van egy gazdag ember, ez pedig a Nyusziölő Navn, a feleségével egy villában élnek. Az adóbevallása szerint nem tudni, honnan szedte össze a pénzét. Alfi fotókat is talált róla, az egyik egy partifotó, ahol a háttérben ott ácsorog a Cro-Magnon Security kőkorija és a Feka, a cég dolgozott Navn-nak.

10.png

A páros elmegy Nyuszigyilkoshoz, a férfi jó szokása szerint most is meztelen és szeretnének vele beszélni. Lars érzékenységének sok a meztelenség, felvehetne valamit, ám Navn szerint ha Alfit ez nem zavarja, inkább maradna, Alfi részéről oké a dolog. A kérdés egyszerű, mi a kapcsolata a CMS-sel, Navn állítja, hogy nem is ismeri őket. Azt se tudja, hogy ki a két CMS dolgozó, Lars simán vágja, hogy hazudik. Navn részéről a beszélgetésnek vége, a két rendőr mehet is. Odakint a kis Cselédlány figyeli a házat, nohát, érdekes... Hamarosan már Navn-nal is beszélhet, tud a halott nőről, akit az emberei halásztak ki, üljenek le és beszéljenek. Navn elküldi őt, de a Cselédlány minden áron beszélni akar vele. Az ősember a nyakánál fogva penderíti ki a lányt, ez az ő háza, azzal beszélget itt, akivel akar és a lánnyal nem akar. A lány azonban sokkal ügyesebb, mint amilyennek tűnik, profi módon intézi el Navn-t, most ő fojtogathatja, jobban teszi, ha meghallgatja, amit mondani akar, közös érdekük ez. Nemsokára megüzeni, hogy hol és mikor találkozzanak. Ősasszony is hazatért, Navn után kiabál, a kommandós Cselédlány otthagyja a földön a faszit és elrohan, Navn büszkesége jókora csorbát szenvedett.

Larsra egy újabb kihívás vár, eljött a tanácsadás napja. Ingriddel mennek, a lány fog vezetni, korábban a nevelőapuval sokat gyakorolt. Útközben Ingrid nagyon felpaprikázva kéri őt, hogy támogassa, fontos neki ez a buli. Sajnos ez a vezetés kárára megy, Lars figyelmezteti, hogy az utat is figyelje. Megérkeztek a terápia helyszínére, Lars telefonálásra hivatkozva még a kocsiban marad, de valójában csak szemcseppezik. Feltotyog az irodába, ott várja őt a családja és a terapeuta. Mariék nem is tudták, hogy mi történt vele, Lars szerint ez csak véletlen baleset volt. A terapeuta összefoglalja a helyzetet: a szülők nem értenek egyet Ingrid bulijával. Marie ezt még kiegészíti, hogy megkérdőjeleződött a szülői tekintélye is. Sajnos Marie a személye elleni sértésnek veszi Lars minden megmozdulását, látszik rajta, hogy nem tetszik neki, hogy a terapeuta szimpatizál a volt férjével. Később a terápia után Marie kijelenti, hogy számára ez fölösleges időpocsékolás volt, Lars és Gregers pedig egyetértenek abban, hogy számukra ez hasznos volt. Gregers úgy érzi, hogy túlságosan is ódivatúan ítéli meg a 21. századi fiatalok szokásait, Ingrid mehet bulizni. Végre egy kis győzelem a Lars-Ingrid párosnak.

13.png

Nézzük meg Bozontot, újabb nap a munkahelyen, Urd ismét a nyomában jár. Megszólítja Bozontot, most nem fog tombolni, csak higgyen neki, hogy ő a híres Kutya Tore. Bozont megkereste a neten ezt a személyt, még ha nem is emlékszik a múltjára, akkor se lehetett vezér. Urd győzködi, hogy igen, ám Bozont nem kér belőle többet és elkerekezik. A párost is figyelték, nem sokkal Bozont után egy fekete terepjáró indul el, az oldalán Asgard fitnesz felirattal. Ezt Urd is látja, azonnal hívja a barátnőjét. Alfi segít neki, szegény Urd azt hiszi, hogy ő vitte Bozont nyakára őket, pedig lehet a klozetos csávó fecsegett a rossz embereknek. Bozont egy parkolóházba hozott pizzát, sehol senki, ám hamarosan felbukkannak a terepjárósok és leütik Bozontot. Ők is óészakiak és nem is akárkik, hanem Testes Olaf emberei, akik meg akarják őt ölni. Bozont könyörög nekik, hogy hagyják életben, a kislánya beteg. A két viking szánalmasnak tartja a szinte sírásba fulladó könyörgést. Elmennek a kocsihoz, Bozontot otthagyják a földön, erre újabb emlékek ugranak be Bozont fejébe, az égő kereszt és régi csaták pillanatai. Mintha Bozont fejben végre helyrerakott volna valamit, a két viking után kiálltja, hogy Halál a fehér Krisztusra!, majd neki megy a két vikingnek. Alfiék is megérkeztek a parkolóházba, ők már csak a nagy kiabálást hallják, majd elszáguld mellettük a fekete kocsi. Bozont él és virul, ő intézte el őket és odasétál a két csajhoz, meséljenek neki Kutya Toréról. Ez már beszéd, a csajok örülnek, hogy végre értelmesen beszél velük a pasi, és megmutatják nekünk, hogy Alfi és Urd Kutya Tore seregében harcoltak.

A rendőrségen a csapat új kávégépet kapott, minden remek. Larséknak ott kell hagyniuk a gépet, ugyanis visszajött a transztemporális társaság főnökasszonya és magával hozott egy szintén 19. századi férfit. A férfi felismerte a halott lányt, ugyanis van egy stúdiója, ahol segítenek a transztemporálisoknak átalakulni. A lány eljött hozzájuk, nem is beszélt, egy cédulán kérte a szolgáltatásokat: tetoválás és tisztítás, semmi 21. századi hajfesték vagy épp fogtömés. Alfi tudni akarja, hogy ilyen beavatkozáshoz van-e engedélyük, de a csendből ítélve nincsen. A vallomás viszont elég bőséges, így nagy gond nem lehet, ugyanis pár nappal később egy férfi kérdezősködött róla, valami kőkori, a neve Navn. Nyuszigyilkos Navn újabb vadászaton jár, azonban ő lesz az, akit levadásznak. Egy tisztás közepén egy drón találja meg, és a beazonosítás után szitává lövi őt.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2019.12.03. 21:44:30

Köszi a hogyvoltot és a vikingcsajos képeket :-)
Azon én is csak pislogtam, ahogy Kutya Tore riszájklingolta az elszórt kaját, de mentségére legyen mondva, mégis csak viking a középkorból.
Ez a Wenche eléggé unszimpatikus.
Alfhidr szexre vonatkozó kérdésénél én is azt hittem, hogy Larsra gondol, ráadásul az ominózus jelenet benne is volt a trélerben, Jeppe meg nem, úgyhogy eléggé kézenfekvőnek tűnt :-)
A Cselédlányon meglepődtem, bár ha meg tudta hekkelni a rendőrségi laptopot, akkor nem lehet kispályás játékos. A tanácsadás szerencsére jól végződött, ennek örültem :-)
A vége sem maradt csattanó nélkül, Kutya Tore eszmélése és Navn halála formájában. Jó rész volt, tetszett :-)

SOIL 2019.12.04. 09:20:51

Én is örülök a Hogyvolt feltámadásának! ;)
Ez lehet, hogy csak nekem volt nagy Hoppácska, de engem akkor eléggé meglepett, hogy ezt az időutazást irányítani is lehet, mégis olyan, mintha a sorozat ezt így lazán elbagatellizálná.

Pácsó Ármándó 2019.12.04. 18:11:08

@SOIL: Érdekes meglátás! Főhőseink el vannak foglalva a halott lány és Navn esetével, de azért akadnak még emberek a rendőrségnél vagy az egyéb szerveknél, akik követhetnék ezt a szálat is.

Pácsó Ármándó 2019.12.04. 18:55:38

(Valamiért nem tudok írni az 1X04-hez, ha más tud, kezdje el lécci, majd becsatlakozok)

SOIL 2019.12.05. 13:12:08

@Pácsó Ármándó: hm, a hírfolyamban (vagy hogy akarjam magának kifejezni) nincs ott, valószínüleg ezzel függ össze, hogy kommentelni se lehet

Gabba 2019.12.05. 17:46:33

@Pácsó Ármándó: @SOIL: valami blogmotor hiba lehet, mert én is akartam oda kommentet írni.

jeleztem a főszerknek, remélem sikerül megoldania

Pácsó Ármándó 2019.12.06. 19:19:20

@Gabba: Köszi!
Amúgy az 1x05-öt is látom :-)
süti beállítások módosítása