Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Odaát 5x03 - Légy hű önmagadhoz!

2019. október 22. 11:00 - Szencsike

Egy szakítás mindig nehéz, főleg, ha olyan emberek között történik mint a Winchester tesók. Megisszák a levét, a mostani részben megnézzük, hogy mi történt velük. Éjszaka kezdünk, Sammy már javában csicsikál a Great Plains Motel egyik olcsó szobájában. A hölgyek kedvéért alaposan megcsodálhatjuk Jared Padalecki mellizmait, miután felébredt. A férfiak kedvéért mellette üdvözölhetjük a neglizsébe öltözött Jessicát, a halott Nagy Őt. Akár álom, akár nem, Jessica ott van mellette, mindketten nagyon hiányoztak a másiknak. Sammy végre kiöntheti valakinek a szívét, milyen érzés szörnyetegnek lenni, azonban Jessica nem könnyíti meg a dolgát. Bizony, hogy szörnyeteg, mindig is az volt, hiába tagadja, a lelke mélyén ezt egész életében érezte. Jessica is ezért halt meg... Muszáj, hogy végre elfogadja kicsoda is valójában, és Jessica pont ezért van itt, hogy segítsen neki. Ha csak menekül, valaki meg fog halni, hiába tiltakozik Sammy, nagy árat fog fizetni azért, ha nem fog megváltozni. Mire Sammy válaszolni tudna, addigra Jessica eltűnik. 

1.png

Ugorjunk vissza egy héttel korábbra, Sammy ekkor érkezett meg stoppal a motelba, ami az oklahomai Garber városkában van. Dean ugyanekkor a pennsylvaniai Greely városkájában vadászik. A szakítás mindkettejük lelkén nyomott hagyott, a maguk módján mindketten bezárkóztak. Sammy elégette a hamis igazolványait és egy bárban kisegítőnek állt, addig Dean vámpírokat öl. Bármit is csinálnak, mindketten tudják, hogy a másik nélkül semmi se ugyanaz. Dean visszatért a moteljába, épp a vért mossa le a dzsekijéről, mikor Castiel váratlanul feltűnik mögötte. Ezzel a frászt hozza rá, sőt személyes teret se hagy neki, pár lépést muszáj lesz hátrálnia, ha nem akarja, hogy az angyali fejét leharapják. Castiel Bobbytól tudja, hol találja meg Deant, és rögtön Sammyt keresi. Dean tájékoztatja őt a különélésről, és kéri vissza a kedvenc nyakláncát, ha nem találta volna meg Istent. Nem, de Castiel jelenleg sürgős ügyben jött, Deannek segítenie kell, hogy megtalálja Rafael arkangyalt. Ő volt az, aki megölte, de most azt pletykálják, hogy a Földön van, elkapják és kivallatják. Nagyon egyszerű a terv, Castiel teljesen komolyan gondolja az egészet, és Deannek két okból is muszáj vele tartania. Mivel ő Mihály No. 1 porhüvelye, őt senki sem bántja és Deanen kívül nincsen más segítsége. Az előbbi elég lehangoló, hogy csak golyófogónak kell, de az utóbbi még jobban megviseli Dean lelkét, hogy az angyali barátja tényleg egyedül van, úgyhogy beleegyezik a kalandba. Castiel azonnal indulna, a szokásos kézrátételes utazási módon vinné el Deant Maine államba, ám Dean ebből nem kér, a legutóbbi ilyen hoppanálásuk után egy hétig nem tudott kakálni, kocsival mennek.

Garber városka, Sammy egyre jobban beilleszkedett a kocsmába, ahol a Keith nevet használja. A pincérnőnek, Lindsay-nek szemmel láthatóan felkeltette az érdeklődését a szomorú kiskutyaszemek birtokosa. Szerinte Keith túl okos, hogy itt legyen a világ végén, ha a lánynak sikerül legyőznie őt darts-ban, akkor elmesélheti neki az élete történetét. Sammy benne van a fogadásban, és mivel profi darts játékos, a lánynak esélyes sincs ellene, telitalálatot dob. A figyelmét viszont jobban felkeltik a hírek, jégeső és erdőtűz pusztít valahol. Sammy ösztönei szinte sikítanak, hogy tegyen valamit, de hiába, ő kiszállt, és a kocsma tulaja kimondja a legnagyobb igazságot, mostanában elég sok az ilyen hír, mintha a Világvége jött volna el. Waterville, Maine állam, Castiel szerint a seriffhelyettes látta Rafaelt, ebben csak az a különös, hogy az ember túlélte a kalandot és a szemei is megvannak. Az angyalka terve egyszerű, egyszerűen megmondják a férfinak, hogy magával Rafael arkangyallal találkozott, aki aztán elcsicsergi nekik, hol van most. Dean mint rutinos vadász, tudja, hogy ez nem fog működni. Szépen megigazítja a botcsinálta társa öltönyét, a zsebébe rak egy FBI igazolványt, és kimondja a nagy bölcsességet, hogy ha fel akar deríteni valamit, akkor előbb hazudnia kell, ez az emberiség 1x1-e, az elnökök is így kezdik. Megkeresik a seriffhelyettest, Waltot, Dean rutinosan nyomja az FBI dumát, Castiel hozza a formáját, áll és meredten bámulja a férfit, Dean bökésére előszedi az igazolványát, ám azt is fordítva mutatja fel, még új a kolléga. Walt elmeséli nekik, hogy egy benzinkúton zavargás tört ki, nagyon csúnya öldöklésbe torkollt egy bandaháború. Angyalok és démonok, hangzik Castiel ügynök bölcs véleménye, mostanság mindenhol harcolnak egymással. Dean stoppol, démonok, sajnos az ital sok embernek a démona, erre Walt is bólogat, bár a legrosszabb még csak most jön. Egy robbanás történt, de ez nem a szokásos berobbant a benzinkút robbanás volt, hanem szinte földöntúli fényességet látott csak, és egy férfi teljesen mozdulatlanul térdelt. A férfit Donnie-nak hívják, szerelőként dolgozott a kúton, Dean márt tudja is, ez a Donnie alig pár pillanat múlva már el is tűnt... Nem éppen, hanem a Szent Péter nevű kórházba vitték. Szent Péter, figyelmeztet Castiel, Szent Péter!

A kórházban vagyunk, és szegény Donnie jelenleg kb. egy zöldség értelmi szintjén van, megviseli az emberi gazdatestet, ha elhagyja azt az arkangyal. Dean már saját magát látja zöldségként, Castiel szerint Mihály erősebb, vagyis Deanre sokkal rosszabb dolgok várnak a zöldséglétnél, igazán megnyugtató. Sammy, ő az estéjét kutatással tölti, és szívesen megosztaná valakivel az infóit. Lapozgatja a mobilos telefonkönyvet, Dean lenne az első választása, de Deannel csakazértse fog kommunikálni, hát felhívja Bobbyt. Az öreg jól van, leszámítva azt, hogy nem tud járni, de mondja csak mit talált. A Jelenések könyve szerint a jégeső és a tűz már megvolt, jöhet a véreső. Bobby tudja, hogy Sammy nem csak csevegni akar, a srác azért hívta fel, mert hátha van egy jó vadász a környéken, aki kideríthetné, mi folyik ott. Jó vadász, lássuk csak, Bobbynak Sammy lenne az első ötlete. Sammy még a családi vállalkozásból is kilépett, úgyhogy őt elfelejtheti, leteszi a telefont, Bobby most rajta mérgelődhet tovább. Maine, egy elhagyatott házban Dean épp Apu Naplóját olvassa, mikor megjön Castiel, kezében egy kancsóval. Jeruzsálemben járt, aszályos ott az idő, de hozott egy nagyon különleges olajat, ezzel fogják elkapni Rafaelt. Dean jobban rá van pörögve az akcióra mint az angyal, de mivel azt napkeltekor tudják csak végrehajtani és kettejük közül Deannek van nagyobb esélye életben maradni, hát mozduljanak ki valahová. Castiel csendben elüldögélt volna a széken, csak a Dean nevű úthengert nem tudja leszerelni. Bulizzanak, ha már az utolsó estéjüket töltik a Földön, csajozzanak. Ebben Castielnek hatalmas lemaradása van, szegénykém még a megszokottabbnál is jobban magába zárkózott, hiszen még sose volt nővel, nem volt rá alkalma. Deannek ez felhívás keringőre, ha rajta múlik, Castiel nem fog szűzként meghalni.

7.png

Garber, a kocsmába három régi vadásztárs sétál be és üdvözlik is Sam kollégát. Sajnos Lindsay pont ott van, és mivel minden infóra lecsap, ami Keith-hez kapcsolódik, élénken érdeklődik a társak iránt. Sam bekamuzza, hogy a Sam csak a második neve, szerencsére a hármasfogat látja, hogy itt bizony titok lappang, nem firtatják a dolgokat. Lindsay a vadászatra kérdez rá, ja, Apuka nagy vadász volt, a fiacskája se utolsó. Lindasy tök lelkes, szarvast és minden mást is ölt már? Ja, minden mást leginkább, a hármasfogat meg kap egy-egy italt. Sammy leül a kollégákhoz egy csendesebb asztalhoz, Bobby hívta az urakat, kivizsgálták Sammy infóit, a démonok nagy bulira készülnek errefelé. Remek, csinálják csak a dolgukat, Sammy nem fog segíteni. A kollégák zokon veszik, hogy a legjobbak legjobbja így cserben hagyja őket, egy sajnálommal simán kihúzta magát a Világvége csatából. Mivel ők nem tudják, amit mi tudunk, így muszáj nekik elintézni a dolgokat, de Sammy fizeti a sört, ha végeztek. Pletykás Lindsay azonnal lecsap Keith Samuel-re, tessék meghívni őt végre egy vacsorára és elmesélni milyen volt az élete, vagy vérfürdőt rendez.

8.png

Egy waterville-i bordélyban vagyunk, Castiel halálra rémült és ez bizony nagy szó az ő esetében. Ez a bűn barlangja, nem szabadna itt lennie, de a mentora szerint, ha már fellázadt a Mennyország ellen, ez hozzá az ajándék. Egy csinos, fehér babydollt viselő szőkeségnek megtetszett Cas, Chastitynek (=szűziesség) hívják, pont illik az angyali barátunkhoz. Dean ellátja őt pénzzel és jó tanácsokkal, mielőtt még a párocska szobára menne: csak készpénzben fizessen és kizárólag az alapszolgáltatást kérje, semmi extra. Chastity unottan figyeli őket, ebből vajon mi lesz... Deannek is sikerült elkapni egy hölgyet, épp a pultnál italoznak, mikor borzalmasat sikolt valaki. Dean rohan, Chastity az, épp Castielt hordja el mindenféle bunkónak, még a pénzt is visszadobja neki, Deannek is jut ebből egy seggfejezés, amiért együtt jöttek és rászabadította ezt az érzéketlen tahót. A lány elviharzik, Castiel pedig csak annyit mondott szegénykémnek, hogy nem az ő hibája, hogy annak idején az apja lelépett, mert utálta a postahivatali munkáját... Dean érti a problémát, a tanulság az, hogy egy komplett iparág épül a lelépett apák után síró lányokra, nekik sajnos menniük kell, Chastity rájuk küldte a kidobókat. Sikerül kimenekülniük, Dean jót röhög, évek óta nem röhögött ilyen jót, de talán egy kicsit megszakadt a szíve.

Garber, eljött a vacsi ideje, Lindsay szinte vallatóként kérdezgeti Sammyt, tuti a maffia elől menekül, a tanúvédelemben van igaz? Sammy végre nevet egyet, de nem, nem jött be a tipp. Mesél, a testvérével vitték a melót, jó volt abban, amit csináltak, de elkövetett pár hibát, és jó emberek lettek az áldozatai ennek. Lindsay látja rajta, hogy valamit használt, de mit? Sammy habozik, Lindsay megmutatja a józanság érméjét, három éve nem ivott alkoholt, igaz, egy bárban dolgozik. Lindsay nagy bölcsessége az, hogy mindent jóvá lehet tenni, talán még azt is, amiről most azt gondolja, hogy lehetetlen. Waterville, hajnalodik, eljött az idő Rafael megidézéséhez és a rituálét a kórházban végzik el. Bezárkóznak Donnie Zöldség kórtermébe, Castiel körbelocsolja őt a szent olajjal, amivel csapdába ejtik az arkangyalt. A porhüvelyek amolyan közvetítővonalak az angyal felé, Castiel kimondja az énochi hívó szavakat. Castiel meggyújtja az olajat, csak várniuk kell. Sajnos hiába, estére értek vissza a házhoz, és a korábbi küldetés sikertelen volt, Rafael nem jött el, Dean morog is miatta. A házban azonban már nincsenek egyedül, Rafael várja őket, villámok cikáznak körülötte, pont velük egy időben érkezett. Sajnos Rafael kisütötte a komplett Keleti-part áramellátását is, de ezúttal megkegyelmez Castielnek. Dean szerint simán csak fél, hiszen korábban maga Isten támasztotta fel Castielt, talán ezúttal Rafael megkapná a maga büntetését. Ő ettől nem félne, a nagyszájú Dean itt van egy karnyújtásnyira tőle, simán elviszi Mihályhoz. A bökkenő az, hogy Dean nem fog vele menni, Rafael kilátásba helyez egy jó kis kínzást, Zakariás gyomorrákja semmi ahhoz képest, amit ő tud. Ezzel lesz egy bökkenő, a párosnak volt egy B-terve, tudták, hogy jönni fog, itt is felrajzoltak egy olajkört, meg is gyújtják, Rafael fogoly. Az arkangyalt sikerült meglepni, de azzal még inkább, hogy Castiel tőle akarja megtudni, hol van Isten. Nem is tudja? Isten halott.

Garber, Sammy épp zárja a kocsmát, amikor felbukkan a Kolléga. Ő az egyik a hármasfogatból, aki életben maradt, igaz ő is a vérét adta, hogy lebaszhassa Sammyt. A kollégák a csata közben sok csúnya dolgot megtudtak Sammyről, mondja el neki az igazat. Hogy ösztökélje, a másik életben maradt társa behozza Lindsayt, megölik a lányt, ha nem beszél. Waterville, Rafael arra alapozza Isten halálát, hogyha életben lenne, hagyta volna, hogy a 20. század nagy katasztrófái megtörténjenek? Ha nem halt meg, akkor tuti lelépett, a mennybéli gyermekei iránymutatás nélkül élik az életüket. Otthagyta a postát, mondja Dean, ám Rafael nem vevő a poénjára, egy Isten nélküli világ az embereknek is rossz. Ja, meg épp most élik át az apokalipszist, mert Isten gyermekei ezt találták ki. Odafent rég belefáradtak, a többiek vissza akarják hozni a paradicsomot, így saját elképzelésük szerint dolgozhatnak, a világvége egy eszköz ehhez, és amit az angyalok akarnak, azt meg is kapják. Odakint pedig egyre nagyobb a vihar. Garber, Sammy kénytelen beismerni, hogy a démon igazat mondott, ő indította el az Apokalipszis-projektet, szégyelli is magát emiatt. Waterville, Castiel azt kérdezi, ha Isten meghalt, őt akkor ki hozta vissza. Egyszerű, Lucifer, minden lázadó angyalnak hasznát veszi. Castiel megtudta amit akart, ennyi volt, Rafael megfenyegeti, hogy megtalálja és megöli. Majd egyszer így is lesz, de most Castiel ribije lett. Dean végszava most csak annyi, hogy ez így is van!

14.png

Garber, egyre rosszabb lesz a helyzet, hoztak Sammynek egy fiolányi démonvért. Tessék meginni, aztán elintézni a mocskokat, ha már belerángatta őket ebbe a kalamajkába, vagy a lány meghal. Lindsay csendben hüledezett a végítélet, démonok, vérfüggőség szövegelésen, és akkor döbben meg csak igazán, amikor ezek hárman összeverekednek és sikerül a démonvért megitatniuk Sammyvel. Ne szépítsük, a kollégák erre most basztak rá igazán, Sammy bedurvul, amit nem sikerült lenyelnie, azt az arcukba köpi, és az egyiket sikerült úgy lefognia, hogy kész lenne átvágni a torkát. Egyedül Lindsay jelenléte az, ami megakadályozza ebben, nem öli meg egyiket sem, egyszerűen azt kéri tőlük, hogy menjenek el. Megvolt a kölcsönös fenyegetőzés a viszontlátásról, Sammynek nehéz lesz ezt megmagyarázni. Dean és Castiel úton vannak, az angyal a megszokott csendes önmaga, Dean lelkizne. Neki is megvolt az eltűnt Apa, aki talán meghalt kalandja, de ő hitt abban, hogy az apja él, és végül sikerült megtalálnia őt. Csak az számít, hogy Castiel mit hisz, az angyal szerint Isten él, és valahol ott van a világban. Akkor ennyi, keresse csak tovább. És mi van Deannel, ő meglepően jól van, sőt, egyáltalán nem hiányzik neki Sammy, sem az állandó aggódás miatta. Castiellel 24 óra alatt többet szórakozott mint Sammel több év alatt, pedig Castiel sem egy humorherold. A család nem minden, Deannek megfelel az egyedüllét.

Újabb éjszaka Sammyvel a motelban, Jessica visszatért, újabb kioktatás a barátnőtől, hogy homokba dugta a fejét. Sammy ezúttal a sarkára áll, nagyon szereti őt és hiányzik neki, de téved. Meg lehet változni és a remény mindig élni fog. Sajnos nem, sőt nagyon nem, ugyanis Jessica eltűnik és átveszi a helyét Lucifer. Ahogy Nick esetében történt, Lucifer most is a legjobban vágyott személy alakját vette fel, Jessicát. Sammy kisebb szívrohamot kap, Lucifer ott üldögél az ágyában, nehéz meló volt őt megtalálni, de teljes valójában még mindig nem állhat előtte. Köszönet a kiszabadításért, cserébe bármit megkaphat. Lucifertől nem kell semmi, ezt azért még át kéne gondolnia. Sajnos Nick csupán egy B-terv, a teste nem alkalmas arra, hogy sokáig viselje, folyton meggyullad, de Sammy... Okkal volt ott a zárdában, nagyon is jó oka van mindennek, ami történt, ugyanis Sammy Lucifer No. 1 porhüvelye, a legjobb Armani öltöny a világvége bálra és hétköznapokon is hordható, 4 évszakos viselet. Sammy nem kér ebből, ám Lucifer biztos benne, hogy végül kimondja a mindent eldöntő Igent. Hah, kell a beleegyezése, ez jó kiskapu, ja, Lucifer végső soron angyal, de Sammy így vagy úgy igent fog neki mondani. Nagyon nagy terhet rakott rá, de Sammy meg fog vele birkózni. Lucifer nagyon biztos a dolgában, mindent megkap tőle, nincs hazugság, nincs trükközés, ideális páros lesznek ők. Sammy felteszi a logikus kérdést, hogy miért pont ő, és Mark Pellegrino szájából egy tipikusan Lost-os válasz hangzik el, mindig is neked kellett lenned Sammy drága, így volt kijelölve az utad. Mire Sammy egyáltalán felfogja a dolgokat Lucifer eltűnt.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása